Találatok a következő kifejezésre: Most hany terhes vagyok (52 db)

En 50 kg-os voltam amikor teherbe estem. Most 23hetes terhes vagyok, hány kg a normális súlynövekedés ilyen korban?

Legjobb válasz: Én 58-al kezdtem, 68-al mentem szülni, szülés után ismét 58. 10 kiló a megengedett hízás a 9 hónap alatt orvosilag. Még mielõtt mindenki le+ugatna, nem érdekel, ha valaki 30 kilókat szed fel, csak ne reklámozza, mert annyi hízás már nem normális.

20:09nek irtam nem uccsonak, csak "közbejöttetek" bocs:D
Én 58-al kezdtem, 68-al mentem szülni, szülés után ismét 58. 10 kiló a megengedett hízás a 9 hónap alatt orvosilag. Még mielõtt mindenki le+ugatna, nem érdekel, ha valaki 30 kilókat szed fel, csak ne reklámozza, mert annyi hízás már nem normális.
20:09nek irtam nem uccsonak, csak "közbejöttetek" bocs:D 20:37-es
20:53-as. A baba súlya 2650gramm volt és 50 centi, gyönyörû formás, egészséges baba. Most 1 éves és 10 kiló. megvolt minden amit leírtál, de 5 hónapon keresztül csak a krumpli maradt meg bennem. A doki azt mondta nem szükséges befeküdnöm, mert a baba gyarapodott rendesen. ZT
Szia!Én 82-rõl indultam és már +11-nél járok!25 hetes vagyok!Az elejétõl 180g szénhidrát diétával!!!Szóval én nem tudom mi normális és mi nem...de ez van és kész!Esetleg még azt tudnám kipróbálni, hogy nem eszek egy falatot se és akkor talán nem híznék:((((
Ha 50-rõl indultál, akkor javaslom, hogy kenegesd magad valami stria elleni olajjal, mert igen jelentõs relatív növekedésnek nézel elébe, és a csíkokat csak megelõzni lehet.
20:29-estõl kérdem, és nem fektettek be kórházba??Én is sokat fogytam, de ez durva!Mekkora babád lett?Te akkor rengeteget fogytál4Van egy prof által írt kismama könyvem és abbal megvan hogy mi minden nyomja a súlyt terhesség alatt! 3 kiklós gyerkõc (átlagban) 500grammos lepény 1000-1500gr vértöbblet, a méh, és az emlõk tömege akár 1-1 kiló lehet 1-1.5liter víz (össz testben, nem csak a magzatvíz) Ez mind súly, és ez a minimum ami kell egy terhességnél!
Szerintem olyan 5 körül járhattam akkor.
Akkor neked kedves uccso NEM A 10KG megengedett orvosilag!!! altlag 7-12kg köze teszik, de lehetnek extrem esetek is amikor ajanlott a 15 kg hizas is!!!vagy 20kg, ez a kismama sulyatol egeszsegi allapotatol függ. Aki tulsulyosan kezdi a terhesseget annak kevesebbet, mig aki 30kg-val annak joval többet kell hiznia a terhesseg alatt. Amugy ha normal testalkattal voltal 50kg akkor saccra jo a 10kg azaz most olyan 4-5 körül jarsz, az a jo ez alapjan, de ezt sem lehet kiszamolni, van aki csak az uccso honapokban szed fel van aki a legelejen es a vegen alig, tök kismamafüggö.(mert ha te egy 2 meteres modell vagy 50kg-val akkor akar a 30 kilo is elfer rajtad) Ha egeszsegesen taplalkozol es odafigyelsz nem lesz baj.
Én 63 kg-vel kezdtem és 62 kg-vel szültem. :( Sajnos a sok rosszullét. Viszont szülés után szép alakom volt! :)
Szia! Én a 40. hétben járok és 20 kg van rajtam. 63-al kezdtem. Ez mindenkinél máshogy van. Tényleg alkattól függ, és embertõl. Meg attól hogy mennyire vizesedik az ember.
5-6-7 kiló az ideális ilyen korban!a normális az a 40 hét alatt a 12 kiló, de ez ember függõ!Én 53 voltam mikor terhes lettem, és most 30 hetesen vagyok 60kiló!Az elsõ terhességemnél ilyenkor már 13 kiló volt a felszedett!De mivel vékony alkat vagyok szülés után úgy néztem ki mint a terhesség elõtt!
Én írtam a könyvbõl az infókat!Remélem nem bántottam meg vele senkit!Nem bántásnak írtam!Természetesen a test nem a könyvhöz igazodik!Az enyém sem!ÉLn is rohamosan híztam a lányommal anno, de le is fogytam!Mindig azt mondom, 9 hónap alatt jött föl, majd 9 hónap alatt le is megy!Én szerencsés alkat vagyok, mert nagyot nõt a hasam, de csíkoknak nyoma sincs, pedig elõtte vézna voltam mint a ropi!Egyedül a cicim ami csíkosodott, mert 75-80cm-rel kezdtem, és 102 volt mikor szülni mentem, és utána ég a tejbelõvelés....!Ez más sok volt neki!Hiába kenhettem én bármivel!

Szerintetek akkor most terhes vagyok, és mikor érdemes felkeresnem az orvosomat? Most kb hány hetes lehetek?

február-8 án mult el a menszim ebbe a honapban nem jött meg különösebb tünetet nem vettem észre eddig párommal megszakitással védekeztünk az egyetlen tünet ami arra utal az az h érzékenyebb vagyok a szagokra a höm hüvelyben mérve 36.9 volt ma tegnap 37.1 de amikor nyelv alatt mérem akkor csak 36c akkor most terhes vagyok vagy nem? köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szerintem nagy esélyed van arra, hogy terhes vagy! Tesztet nem csináltál még?? Szerintem már próbálkozhatnál! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni a terhességi kort!

Szerintem nagy esélyed van arra, hogy terhes vagy! Tesztet nem csináltál még?? Szerintem már próbálkozhatnál! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni a terhességi kort!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors választ! tesztet még nem csináltam de fogok
Elsõ vagyok: Elõször is, ha van erõs pozitív teszted, akkor hívd fel az orvosodat és majd õ megmondja, hogy mikor menj hozzá. Én is így fogok tenni. Ha nagyon sokáig nem lesz pozitív a teszt és továbbra sem jön a mensi, akkor pedig azonnal menj dokihoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen és kivánom neked h összejöjjön :)
Köszönöm, hát már ideje lenne...:( Én is drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
a testhõt nem a hüvelyben kell mérni, hanem normálisan hónalljban. hõmérõzés nem mndenkinek jön be akkor ha kiváncsi vagy mi van vagy menj el orvoshoz ha késik vagy vegyél tesztet

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!
Igen, sok ilyen esetet hallottam, tudok. Most én is így jártam, de sajnos mégsem.
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet az negativ.
A teszt persze, kimutatja, de sokszor méhen kívül tapad meg csak.
Nem tudom hány % eséllyel lehet teherbe esni spirál mellett, de elõfordul sajnos. A teszt természetesen kimutatja, és uh-on is látni 5-6 hetesen.
%-ot nem tudok, de 2010 decemberében voltam egy hetet kórházban ott két kismam volt, akkor, akik spirál mellett estek teherbe. Mindkettejük babája egészséges lett. A terhességet már az 5. héten is kimutatja az uh. (hüvelyi, a hasi csak késõbb)De ha arra gondolsz, hogy azt mikor tudja kimutatni, hogy egészséges, azt csak a szokásos terhesség alatti vizsgálatok összességével lehet megállapítani. Uh-k, vérvételek. A teszt minden terhességet kimutat. Bár ha túl korán csinálod, akkor még nem biztos. Vagyis a menzesz idejét minimum ki kell várni a teszteléssel, de utána egy héttel már biztosabb eredményt ad.
Mármint a menzesz várható idejét. Ha megjön akkor valószínüleg nem vagy terhes.

Az ultahang most tulajdonképpen a méretek alapján "mondja" meg, hogy hány hetes terhes vagyok vagy az utolsó mensesem alapján?

Legjobb válasz: Az utolsó mensid elsõ napjától számolják a heteket, így fogja az orvos megmondani, hogy hány hetes vagy.

Az utolsó mensid elsõ napjától számolják a heteket, így fogja az orvos megmondani, hogy hány hetes vagy.
Az ultrahang szerintem a méretek alapján. Unokatesóm magzatja és az enyém között papíron 5 nap van az ultrahang szerint pedig csak 1 nap. Szóval szerintem az valahogy másképp számolja. De nekem pl. eredetileg szerdán van a fordulóm 9 hetes ultrahangom szerint vasárnap a 12 hetes ultrahang szerint meg szombaton. Szóval ezért mondják hogy egy hét ide-oda :)
Szia !Igen, a papírra rá is van írva, hogy a biometriai adatok alapján hány hetes vagy.Ez azt mondják pontosabb mint a mensis számolás. De persze el is térhet +/-1-2 hetet a két adat.De általában azért a mensi alapján számolnak az orvosok. Mint pl. nekem. Ezt írtam egy elõtted kérdezõnek: A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Remélem segítettem!
Szia! Igen, az ultrahang a méretek alapján mondja meg, hogy hány hetes terhes vagy ! Van egy átlag méret amihez mérik. Nekem pl. nagy babám lesz, így az ultrahangon 2 héttel idõsebb terhes vagyok, de ez nem igaz, mivel tudom mikor estem teherbe /tervezett baba/. Az elsõ babám is hatalmas volt /4800g/. De az ultrahangos méret se 100% , attól függ honnan méri/ pár mm-t elcsúszik már más. Ezt tapasztalatból mondom, mert 2 nap egymás után voltam Uh-on más dokinál és a második napon kisebb Bpd-t, karhosszt mért a doki. Üdv: 35 hetes kismama

A párom belém ment most kell megjönnie. Hány % esély van rá, h terhes vagyok?

Legjobb válasz: Kérdés, mikor történt. Bármikor terhes lehetsz, de a ciklusod 9-15. napján a legnagyobb az esélye.

Kérdés, mikor történt. Bármikor terhes lehetsz, de a ciklusod 9-15. napján a legnagyobb az esélye.
Nem most fog megjönni, hanem majd 9 hónap múlva. Észre fogod venni, ne félj. A betétlap tényleg jó lett volna a késõbbi azonosításhoz.
terhes vagy benned van a kis alien.
Mikor ment beléd? Ha nincs 3 napja, akkor menj gyorsan tablettáért. Ha már több, mint 3 napja történt, akkor tegyél félre 30000 forintot.
Kedves Anita! Tényleg hülye vagy vagy csak tetteted? Szerinted hogy születik a gyerek? Gólya hozza? Vagy a postás hozza csomagban?
hát kicsivel kisebb mint 100%
Betétlapot adott?
"Betétlapot adott"? LOL...
Remélem semmi esélye, a 100% ellenére ! Ennyi ésszel ne vállalj gyereket !

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

Most akkor hány hetes és hány hónapos terhes vagyok igazából?

Július 18.-án volt az utolsó vérzésem, a 12 hetes ultrahang szerint a baba Július 29.-én fogant. tehát elvileg a 18 hétben vagyok, mégis van olyan kalkulátor a neten ami vagy a 17 hetet vagy a 19et adja eredményként, azt meg már ugye hagyjuk is, hogy akkor ez most melyik hónapnak számít, ahány helyen olvasom annyi féle variációt ad... Segítsetek kérlek!! Köszi

Legjobb válasz: I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét - én így láttam egy oldalon

I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét - én így láttam egy oldalon
2014. április 24-re vagy kiírva. Tehát holnap után töltöd a 4. hónapot, akkor leszel 4 hónapos terhes. És most vagy 18 hetes terhes. Az ultrahang értéket pedig ne vedd figyelembe, az becslés! Amennyiben a 12. hétig a baba mérete nem tért el nagyban a menzesz ideje alapján számolt hetekhez, akkor már ami eltérés a 12. hét után van, az genetika. Tehát a menzesz alapján számolt heteket kell figyelembe venni, amennyiben azt nem módosították!
Nekem július 19-én volt meg utoljára. Aug. 4-én fogant. Ma 17+5 hetes vagyok. Ápr. 27-re vagyok kiírva. Hagyd a hülye kalkulátorokat! Pontatlanok, és az ovud idejét sem tudják. Némelyik még a ciklus hosszát sem kérdi. Az orvos a baba CRL-jébõl napra pontosan megmondja neked, hogy milyen idõs terhes vagy.
#3 vagyok Amikor a baba méretbõl következtetnek az ovu idõpontjára, és az nem pont egy 28 napos ciklus 14. napján volt, akkor átmódosítják az utolsó menses idõpontját, és utána már azzal számolnak. Tök mindegy, hogy mikor volt meg utoljára, az a lényeg, hogy júl. 29-én fogant. Tehát 29-14=15 július 15-tel számolj! Ápr. 21. a szülés 18+4 vagy most
Kedves utolsó! A 12. hétig nem lehetnek nagy eltérések a babák között. Születéskor már lehet akár több kiló is. Orvos mondta, hogy így csinálják, nem én találtam ki. De nem célom senkit sem meggyõzni.
#6 vagyok: Gondolom a 12. hétig legalább egyszer közölték a kérdezõvel, hogy mekkora a baba, és hány hetes terhes. Mindenesetre érdekes, hogy a 17-19 hét környékén valaki kalkulátorból akarja megtudni a terhessége korát...
A kérdező hozzászólása: Nem értem mi ebben az érdekes neked 7es válaszoló... A kérdés leginkább a hónapokra vonatkozott... Délután voltam konzultáción és a szülésznõ mondta, hogy az 5 hónap a 19. betöltött hét után kezdõdik. Köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: 18 hetes és 4 napos terhes vagyok ma, ezt mondta a szülésznõ is! Köszönöm

Kaphatok gyedet? 2011 novemberétől 2012 júniusáig be voltam jelentve 4 órában! 2012 júliusában munkahelyet változtattam, azóta 8 órába vagyok bejelentve! Most 9 hetes terhes vagyok! Megfogom kapni a gyedet? És hány hónapos koromig kell dolgoznom?

Legjobb válasz: 8 hónapot dolgoztál 4 órában, akkor az 4 hónap munkaviszony. Most van 6 hónap munkaviszonyod az új helyen, az 10 hónap. Még 2 hónapot minimum dolgoznod kell, hogy legyen 1 év munkaviszonyod, de betegre csak fél évre mehetsz, ami nem tart ki azülés ig, ezért is dolgoznod kellene még pár hónapot! De a 2012 éved átlag keresetét nézik, amit ugye a 4 órás meló lehúz, ezért az idén kéne dolgoznod még fél évet, utánna elmenni betegre, akkor jó gyeded lenne, csak a 8 órás bér lenne az alapja!

8 hónapot dolgoztál 4 órában, akkor az 4 hónap munkaviszony. Most van 6 hónap munkaviszonyod az új helyen, az 10 hónap. Még 2 hónapot minimum dolgoznod kell, hogy legyen 1 év munkaviszonyod, de betegre csak fél évre mehetsz, ami nem tart ki azülés ig, ezért is dolgoznod kellene még pár hónapot! De a 2012 éved átlag keresetét nézik, amit ugye a 4 órás meló lehúz, ezért az idén kéne dolgoznod még fél évet, utánna elmenni betegre, akkor jó gyeded lenne, csak a 8 órás bér lenne az alapja!
ha a két munkahely között nem volt 30 napnál több megszakítás, akkor ebben az esetben a 2012-es jogviszonyaidat fogják nézni, és az alapján fogják megállapítani az ellátást is:elõször tgyást, majd gyedet. ha a két munkaviszonyod közt több, mint 30 nap különbség volt, akkor csak a mostani alapján. a lényeg, hogy min 180 nap biztosításban töltött napod legyen, hogy normális összeget kapjál.
És hány hónapos koromig kell dolgoznom? Jó kérdés elõször tudni kellene hány éves vagy, hogy mégis kiszámoljam hány hónapos vagy most.
A kérdező hozzászólása: hát sajnos fél évet szerintem már nem tudok dolgozni sajnos, de még pár hónapot megpróbálok kihúzni! És szerinted mikor kéne elmondani a fõnökömnek?
A kérdező hozzászólása: most vagyok 9 hetes terhes!!!!!am 21 éves Mi az a tgyás?
Elõször tgyás majd gyed és végén jár a gyes jár ha dolgoztál.
Milyen szerzõdésed van?
A kérdező hozzászólása: határozatlan idejû!! 108ezerrel vagyok bejelentve! egy benzinkúton dolgozom, 24-et mennem kell, 48-at pihenek!
Az utolsónak van maximálisan igaza, látszik, hogy jártas a témában. Felhívhatod az OEP-et is a témával kapcsolatban, ha személyre szabott tanácsot szeretnél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!