Találatok a következő kifejezésre: Most hallottam tévében, hogy (2 db)

Most hallottam a tévében, hogy szénsavas ital és egyéb savas ételek után nem ajánlatos fogat mosni. Miért van ez így, mi történhet?

Legjobb válasz: Azért nem szabad, mert a savas dolgok, nevükvõl adódóan "felmarják" a fogad felszínét. Persze annyi idõ alatt míg megeszel 1 almát nem tûnik el a fogad, de a külsõ zománc felpuhul. Ha erre a felpuhult rétegre te rámégy a fogkefével sikálni az nem tesz neki túl jótXD magyarán koptatod a fogad, és ezután könnyebben lesz szuvas stb. Próba: ha van otthon régi kihullott fogad, azt tedd bele 1 pohárba és önts rá vmi szénsavasat:D aztán várj pár napot.

Azért nem szabad, mert a savas dolgok, nevükvõl adódóan "felmarják" a fogad felszínét. Persze annyi idõ alatt míg megeszel 1 almát nem tûnik el a fogad, de a külsõ zománc felpuhul. Ha erre a felpuhult rétegre te rámégy a fogkefével sikálni az nem tesz neki túl jótXD magyarán koptatod a fogad, és ezután könnyebben lesz szuvas stb. Próba: ha van otthon régi kihullott fogad, azt tedd bele 1 pohárba és önts rá vmi szénsavasat:D aztán várj pár napot.
szénsavas ital és egyéb savas ételek után fogat KELL mosni, csak NEM KÖZVETLEN UTÁNA! Az okot az elõttem szóló elmondta.
Pont ma jött fel ez a kérdés a családban és nekem is ezt mondták, és nem is akarok vitatkozni, de ha feloldja a külsõ zománcot akkor miért nem kell gyorsan fogat mosni hogy ne oldjon fel többet? Vagy ezt nem nagyon értem.

A bankszámlámra 4 éve rá lett téve X összeg, amit 3 éve anyám a tudtom nélkül levett, mint most kiderült. A bankban azt mondák 3 havi adósság van rajta ezért megszüntették. Azt hallottam hogy ez a 3 havi adósság kamatozik. Ez igaz?

Legjobb válasz: Bankszámlát a bank magától nem szüntet meg, hiszen nem tudhatja, hogy neked mikor van rá szükséged. A díjait viszont fizetni kell, és a tartozás kamatozik. 3 év alatt nem láttál egy sázmlakivonatot sem? És csak állt volna a pénz a számlán? Anyád mit mondott, hova lett a pénz? (Ha nem vagyok indiszkrét, mennyi volt? Mert ez befolyásolhatja a késõbbi kapcsolatotokat.)

Bankszámlát a bank magától nem szüntet meg, hiszen nem tudhatja, hogy neked mikor van rá szükséged. A díjait viszont fizetni kell, és a tartozás kamatozik. 3 év alatt nem láttál egy sázmlakivonatot sem? És csak állt volna a pénz a számlán? Anyád mit mondott, hova lett a pénz? (Ha nem vagyok indiszkrét, mennyi volt? Mert ez befolyásolhatja a késõbbi kapcsolatotokat.)
Ige, elkezd kamatozni, majd átadja az otp az adósságkezelõ cégének, majd ügyvédi leveleket kapsz hogy ennyit meg ennyit fizess be nekik, ha nem teszel semmit akkor peres úton behajtják. Peres út, jogos követelést megállapít a bíróság, majd az adósságkezelõ eladja egy behajtó cégnek, azok is leveleznek veled egy darabig. Sok sok évig el fog húzódni. Egy párszáz forintos tartozás meg fog nõni 100.000 körülire. Nagyjából ez lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget, 80 000 forintról van szó, és nem 3 év alatt nem láttam semmilyen banki papírt meg amikor csináltuk akkor megbíztam anyámban így még SMS is neki jött ha vettek le pénzt...anyám azt mondta hogy õ vette le csak nem mert szólni mert apránként vissza akarta tenni rá a pénzt...na már most 80 000 ft-t nem tudott visszatenni 3 év alatt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!