Találatok a következő kifejezésre: Most hagytam a tablettát (11 db)

nem tudom mert en nem szedek gyogyszert es az nem egeszseges egyaltalan
Valóban mindent elmondhatott az orvosod, ha ennek ellenére mégis itt kérdezõsködsz úgy, hogy láthatóan az alapokkal se vagy tisztában...
A kérdező hozzászólása: ja és szlovákiában lakok ...
A kérdező hozzászólása: képzeld a dokim mindent elmondott.... tudtommal azért van ez az hogy kérdezzenek ....
Te vagy olyan, mint egy faék, kezdve azzal, hogy beszedsz egy olyan tablettát, aminek el se tudod olvasni a tájékoztatóját, és még neked áll feljebb? Mindent érthetõen írtam, te nem tudsz szöveget értelmezni. Egyet árulj el: így hogy a tájékoztatót se érted, hogy tudod majd meg, hogy mit kell tenned, ha kimarad egy tabletta? Ha hánysz, ha hasmenésed van? Honnan tudod majd, hogy milyen gyógyszerekkel együtt nem szabad szedned? Milyen teát nem ihatsz mellé? Hány órán belül pótolhatod? Milyen mellékhatások esetén kell sürgõsen orvoshoz fordulnod? A határon túl is árulnak számos olyan gyógyszert, amit Mo.-n is. Miért nem olyat írattál vagy vettél, aminek létezik a neten magyar tájékoztatója is?
A kérdező hozzászólása: világos sárgás , na .... és tudom hogy nem lehet , akkor ne irj ha nem értesz meg .... -.-
Az elõbb még sárga volt, menzeszed pedig a büdös életben nem lesz, amíg szeded.
A kérdező hozzászólása: nincs magyarul sehol a betegtájékoztató... de ha van fehér folyásom attól még megjöhet a menzeszem?
Egyáltalán nincs arra semmilyen garancia, hogy csak 3 napos vérzésed lesz. Csak általában igaz az, hogy csökken az erõsség és hosszúság. Nekem például ugyanúgy 5 napos volt, mint elõtte. Mint írtam, az se katasztrófa, ha a 7. nap legeslegvégén jön meg. A lényeg, hogy a szünet valamelyik napján megjöjjön! És a 8. napon akkor is folytatnod kell a szedést, ha addig nem múlt el. A sárga folyás viszont lehet problémás is. Elképzelhetõ, hogy összeszedtél valamilyen fertõzést. Fogamzásgátló mellett ez nagyon gyakori - egyik mellékhatása. ÉS OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, mielõtt a következõ olyan kérdéssel jönnél, amire pontos választ kapnál belõle!
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy csak ilyen 3 napos lesz a menzesz meg minden... ma van a 3. napja de még nem jött meg csak ilyen világos sárgás folyásom van, az normális?
De az se tragédia, ha nem a 2.-3. napon jön. A tabletta csak annyit "ígér", hogy a szünetben kell megjönnie! Bármelyik napján. (és a menstruációd MEGSZÛNT létezni, innentõl csak megvonásos vérzésed van)
Körülbelül a szünet második, harmadik napján jön meg.
A kérdező hozzászólása: menj aludni :D nem kell válaszolni ha nem tudsz normálisat és nem te fogod megmondani hogy kérdezhetek -e itt vagy sem még ha tudom is a dolgokat vagy nem :)

Most hagytam abba a tablettát (1hónap), és elkezdtem hízni, ez lehetséges?

5 éve szedek Lindynette 30-at. A menstruációm nem jött meg (védekeztünk gumi, pharmatex)Azért hagytam abba mert szünetet tanácsolt az orvosom. Nem lenne elég 1 hónap szünet? A doki azt mondta 3 kell.Semmi problémám nem volt a tabival, visszatérjek most rá?

Legjobb válasz: Szerintem épp elég bajt jelez, hogy már meg se jött! Ebbõl is látszik hogy totál ki van készítve a hormonháztartásod. Emiatt van a hízás is. Szerintem nem három hónapot, akár éveket is kihagyhatnál, mire rendezõdnek a dolgok a szervezetedben.

Szerintem épp elég bajt jelez, hogy már meg se jött! Ebbõl is látszik hogy totál ki van készítve a hormonháztartásod. Emiatt van a hízás is. Szerintem nem három hónapot, akár éveket is kihagyhatnál, mire rendezõdnek a dolgok a szervezetedben.
Fel van totál borulva a hormonháztartásod de én ugy tudom, h ovszert nem szabad együtt használni pharmatexel, mert a sikosító ami az óvszeren van közömbösíti a többi hüvelyen át használt fogamzásgátlót.Olvass minden használati utasítást el figyelmessen.
Elõzõ hozzászólásra reagálva, a gumi sikositója NEM kárositja a pharmatexet! Én 7 éve használom a kettõt együtt, sikerrel! :)

A két csomag gyogyszer között nem hagytam szünetet, de még csak a második levél felénél tartok, de fáj a hasam. Akkor most hagyam abba a tabletta szedését? Vagy folytassam?

Legjobb válasz: És mégis mi volt az oka, hogy nem hagytál szünetet? Ilyet csak akkor szabad, ha már jó ideje szeded, a szervezeted megszokta és akkor is csak nagyon alapos indokkal mivel nem kifejezetten tesz jót. Ahhoz, hogy a szervezeted egyáltalán hozzászokjon a gyógyszerhez, több hónap kell. Te még hírül sem tartasz ott, hogy a tested egyáltalán felfogja az új hormonális állapotot, te még pluszban be is kavarsz a másképp szedéssel. Hajj-hajj... Mindenképp menj vissza az orvoshoz, aki felírta a gyógyszert, lehetõleg még ma, de legkésõbb holnap! 26/N

És mégis mi volt az oka, hogy nem hagytál szünetet? Ilyet csak akkor szabad, ha már jó ideje szeded, a szervezeted megszokta és akkor is csak nagyon alapos indokkal mivel nem kifejezetten tesz jót. Ahhoz, hogy a szervezeted egyáltalán hozzászokjon a gyógyszerhez, több hónap kell. Te még hírül sem tartasz ott, hogy a tested egyáltalán felfogja az új hormonális állapotot, te még pluszban be is kavarsz a másképp szedéssel. Hajj-hajj... Mindenképp menj vissza az orvoshoz, aki felírta a gyógyszert, lehetõleg még ma, de legkésõbb holnap! 26/N
Ez elõfordulhat illetve kisebb vérzés is folytasd a szedést ha nem múlik el a fájdalom pár napon belül menj vissza a nõgyógyászhoz.
Kedves 15:15-ös! Kioktatás abban az esetben van, ha a kérdezõ: - nem közöl olyan alapvetõ információkat, amik a kérdés korrekt megválaszolásához szükségesek (= az orvosával elõzetesen megbeszélte) - félreérthetõ infót közöl (= "még csak a második levél felénél tartok")
A kérdező hozzászólása: ok, köszi szépen...
Szerintem itt ne várj választ mert csak ki oktatni tudnak... Ha az orvoddal megbeszélted akkor biztos meg volt az oka. szerintem hívd fel és kérdezd meg... Az én véleményem szerint azért fáj mert a mensid jött volna de te nem engedted.
A kérdező hozzászólása: az orvosom azt mondta, h szünet nélkül folytassam, és végig szedjem az egész csomagot!!!
OFF: ma 14:31-es: jobb, ha tudod, hogy vannak olyan fogamzásgátlók, amiknél nem jön meg egyáltalán a vérzés a szünetben sem - és ugy a normális ezeknél.
Szünetet mindig kell hagyni. Talán azt akarod hogy sose jöjjön meg többé a menstruációd? Az sajnos nem fog összejönni. Erre a tudomány még nem talált megoldást. A hormontartalmú gyógyszerekkel nem szabad játszani. Néhány nappal el lehet tolni ugyan a vérzés idõpontját, de 3-4 napnál tovább nem ajánlott. Azért van a használati utasitás, hogy az ott leirtakat betartsd. Hidd el, hogy nem heppbõl mellékelték hozzá. Szerintem hagyd abba a szedését és menj el orvoshoz, aki majd megmondja hogy mikortól és hogyan folytasd.
A kérdező hozzászólása: nem most kezdtem el szedni a gyogyszert, és elötte megbeszéltem a nögyogyászommal.köszi elsö
de kinek mii köze hozzá h mi volt az oka.....na mind1

Jangee fogamzásgátló tablettát szedek és eddig mindig csütörtökön kezdtem el szedni az új "levelet" és szerdai napon hagytam abba. Most mens. Után pénteken tudtam bevenni az első tablettát. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen felborult a ciklusosság?

Kb. másfél éve szedem.

Legjobb válasz: - Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

- Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

2 hete menstruáltam utoljára, már egy hete nem vettem be a fog. tablettát, és most újra megjött. Mit tegyek? Folytassam ahol abba hagytam vagy várjam meg a köv. Havit?

Legjobb válasz: Minek hagytad abba???Orvossal konzultáltál a szünetrõl??? Azért jött meg újra, mert megbolondult a szervezeted, hogy abbahagytad a tabit. Ha nem akarsz többet tabival védekezni, akkor ne szedd tovább, hónapokig szenvedhetsz, mire a mensid rendszerezõdik némileg. Ha szórakozásból hagytad abba, akkor buta vagy, mert többet ártasz magadnak, mint használsz, ha most újra elkezded szedni. Ha abbahagyod, hónapokra szokás abbahagyni (legalább fél évre), nem 2 hétre. Eleve levél közben nem hagyjuk abba!!! Csakis úgy szabad abbahagyni, hogy szünet után nem kezdesz új levelet. Találd ki, mit akarsz. Védekezni tabival, vagy sem. Ha tovább akarod szedni, orvost kérdezz, hogyan tovább, ha nem akarod szedni, akkor ne kezdd újra és ha nem szûnik az össze-vissza vérezgetés, akkor menj dokihoz. Arra számíthatsz, hogy hónapokig gondjaid lehetnek.

Minek hagytad abba???Orvossal konzultáltál a szünetrõl??? Azért jött meg újra, mert megbolondult a szervezeted, hogy abbahagytad a tabit. Ha nem akarsz többet tabival védekezni, akkor ne szedd tovább, hónapokig szenvedhetsz, mire a mensid rendszerezõdik némileg. Ha szórakozásból hagytad abba, akkor buta vagy, mert többet ártasz magadnak, mint használsz, ha most újra elkezded szedni. Ha abbahagyod, hónapokra szokás abbahagyni (legalább fél évre), nem 2 hétre. Eleve levél közben nem hagyjuk abba!!! Csakis úgy szabad abbahagyni, hogy szünet után nem kezdesz új levelet. Találd ki, mit akarsz. Védekezni tabival, vagy sem. Ha tovább akarod szedni, orvost kérdezz, hogyan tovább, ha nem akarod szedni, akkor ne kezdd újra és ha nem szûnik az össze-vissza vérezgetés, akkor menj dokihoz. Arra számíthatsz, hogy hónapokig gondjaid lehetnek.
most jól értem h a menzeszes szünet után nem kezdted el szedni megint a bogyót hanem vártál még? Ha igen. rosszul tetted mert most felborult a szervezeted és azért menstruálhatsz megint. Ezt nem szabad csinálni! Tájékoztató nem volt hozzá?

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon keresztül jobb oldalon, ami kisugárzott deréktájon is. Ezek a tünetek lehetnek a gyógyszer elhagyása miatt, vagy esetleg felfázásra gyanakodjak? Ön szerint van okom aggodalomra, vagy várjak amíg elmúlik minden tünet? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon keresztül jobb oldalon, ami kisugárzott deréktájon is. Ezek a tünetek lehetnek a gyógyszer elhagyása miatt, vagy esetleg felfázásra gyanakodjak? Ön szerint van okom aggodalomra, vagy várjak amíg elmúlik minden tünet? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jo napot! 3honapig szedtem a femoden nevü fogamzásgátlo tablettát majd most abba hagytam, meddig tart a hatása a tabbletta befejezése után?

fogamzásgátlás

Legjobb válasz: hat ha teherbe akarsz esni most van ra eselyed ha nem akkor szerintem inkabb vedekezni kell.

hat ha teherbe akarsz esni most van ra eselyed ha nem akkor szerintem inkabb vedekezni kell.
hát tekintve hogy van aki már egy-két szem kihagyásától teherbe esik... a ciklusod végéig. de ha nem kezdessz el egy új levelet már a 7 napos szünet után akkor már a szünetben is védekezni kell, mert ugyan véd abban a hét napban a tabi, de a spermiumok 7-10 napig is életben maradhatnak benned és csak a kiszabaduló petesejtre várnak, ami ha már nem szeded a gyógyszert, ki is szabadulhat a szünet utáni akár legelsõ napon és szépen meg is termékenyülhet. tehát ha bevetted a gyógyszer utolsó szemét, utána rögtön másféle védekezés kell.
ha babát szeretnél és azért hagytad abba ajánlott 1-2 hónapig még védekezni, mert kb annyi mig teljesen kiürül a szervezetbõl a gyógyszer, és hogy biztos h a babának ne legyen semmi baja a gyogyszertõl.de mivel te nem szedted olyan sokáig valószínü hogy hamarabb kiürülsz.de ezt orvos tudná neked megmondani pontosan.
Amint abbahagytad, megszûnt a védettség, szal ha nem akarsz gyereket, védekezz!
Ez hülyeség, hogy 1-2 hónap mire kiürül! Ha nem szeded már, akkor védekezni kell, hacsak nem akartok gyereket! Nem véd csak az utolsó bevételt követõen 24 óráig (vagyis amikor be kellene venned a következõt)!

Már 3 éve szedem a Gracial nevű fogamzásgátló tablettát megszakítás nélkül (egy hónapja hagytam abba). Most babát szeretnénk, mennyi ideig kell várnunk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás?

és szeretném tudni, hogy mennyi ideig kell egyéb módon védekeznünk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás. Ha véletlenül most teherbeesnék az milyen veszélyekkel járna a baba számára?

Legjobb válasz: Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!

Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!
Nem a gyógyszernek kell kiürülnie 3hónap alatt hanem a szervezetednek helyreállnia a gyógyszer után.
Egy doki szerint nem kell várni mert gyorsan kiürül a szervezetbõl.az a fontos hogy rendszeres legyen a havivérzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!