Találatok a következő kifejezésre: Most gyeden szeretnénk (17 db)

, Szeretnék néhány dologgal tisztába lenni most GYed-en vagyok még június végig. Szeretnénk még egy babát de igazából nem tudom, hogy jönnék kijobban anyagilag. Miből számólják a gyed-et? Előző bedolgozott éveiből?

Legjobb válasz: A legjobban akkor jössz ki, ha visszamégy dolgozni legalább 180 napra (ebben a szabadság is benne van). Ha nem szeretnél visszamenni, akkor még ebben az évben kellene szülnöd, és akkor kb. ugyanannyit kapsz, mint az elõzõ gyerekkel. Mindig az elõzõ naptári év jövedelmébõl állapítják meg a juttatást.

A legjobban akkor jössz ki, ha visszamégy dolgozni legalább 180 napra (ebben a szabadság is benne van). Ha nem szeretnél visszamenni, akkor még ebben az évben kellene szülnöd, és akkor kb. ugyanannyit kapsz, mint az elõzõ gyerekkel. Mindig az elõzõ naptári év jövedelmébõl állapítják meg a juttatást.
Nem ismerjük amúgy egymást? Zéti anyukája vagyok.

Második babát szeretnénk, de ezév végén felszámolják a munkahelymet, ahonnan most gyedre jöttem és azt hallottam, akkor még ebben az évben kellen teherbe esnem, hogy kapjak tgyást, gyedet? Ez így van? Mi az oka?

Most 7 hós a fiam és még várnék, de sajnos nem mindegy, hogy egy "megfelel?" gyedet kapok vagy csak gyest. Ebben az esetben mi ennek a szabályozása?

Legjobb válasz: Nem a munkaviszonyom, hanem az egész munkahely szûnik meg.

A kérdező hozzászólása: Nem a munkaviszonyom, hanem az egész munkahely szûnik meg.
Ez úgy lehetséges, hogy passzív táppénzre mész amint megszûnik a munkahelyed azonnal, ez 30 napra jár. Ha ennek vége, akkor azonnal álláskeresési járadékot kell igényelni, ez is biztosítási jogviszonynak számít és 270 napig folyósítható maximum. Tehát ha minden jól megy és idejében sikerül teherbe esni és az álláskeresési járadék folyósítása alatt szülsz (vagy max. a lejártától számított 42 napon belül), akkor járni fog a tgyás. Alapja a minimálbér kétszeresének 70 %-a lesz (tényleges jövedelem hiányában). Gyedre így nem leszel jogosult, szóval a tgyás lejárta után gyest igényelhetsz.
A kérdező hozzászólása: H a tgyást kapok, akkor nem leszek jogosult gyedre is? Hisz most is vonnak (lejobb tudomásom szerint) tb-t a gyedbõl.
A gyedbõl nem vonnak tb-t amúgy, csak szja-elõleget és nyugdíjjárulékot.
szia. nálam ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel hogy szeptemberben szûnik meg a cég. 7 hós a lányom. Szeptembertõl passzív gyedet fogok kapni. ha még egy babát szeretnék, akkor csak az elsõ lányom 2 éves koráig kapnám a gyedet, utánna nem kapnám tovább, csak a gyes-t. Szóval inkább várd meg amíg 2 éves lesz apici, menj el dolgozni, és utánna vállalj második babát, sokkal jobban jársz anyagilag. azt megkérdezhetem, hogy irattak már veled papírt alá? Nekem közös megegyezéses szerzõdést ajánlottak fel + 1havi bért.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nem írattak alá semmit, egyedül mikor a gyed lett igényelve, akkor írtam egy nyilatkozatot, hogy attól a dátumtól fizetetlen szabadságot kérek, mert gyedet veszek igénybe a gyermek 2. évéig. Ha a cég szûnik meg akkor is kell ilyet írni, hogy közös megegyezés vagy felmondás? Ez nem egyenes úti dolog, magából következõ? A többieknek köszönöm a válaszokat....bár sajnos elég elkeserítõ, mert 2-3 évet szerettem volna a babák között...
Szia.én pont ezen okból megyek vissza januárban, 1, 5 éves gyermekem mellõl dolgozni.Mikor õ megszületett lejárt a szerzõdésem, így passzív gyeden vagyok most.Januárba visszamegyek dolgozni (eddig azt hittem csak 1 évre kell, de ezek szerint nem:(((), dolgozok valameddig és utánna jön a tesó, így több mint 3 éve lesz közöttük és még õt is itt kell hagynom.de ez van, most egy véglegesített állást fogok kapni, szinte örök állásnak mondható.Nem hagyhatom ki, és csak gyesbõl enni sem tudnánk:(((Ez van, pénz beszél:((
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen, számít a pénz is... Minden esetre köszönöm a válaszokat, még mérlegelem, hogy lenne a legjobb.

Most gyeden vagyok, szeretnénk kis testvért, ha sikerül gyed után elmehetek táppénzre ha nem igényelek gyest, vagy mit csináljak? Nem lesz gond, hogy már 3hónaposan megyek táppénzre?

Vagy mit csináljak?Nem lesz gond,hogy már 3hónaposan megyek táppénzre?A munkahelyemre mikor szóljak az új terhességr?l?

Legjobb válasz: Kérdezz meg inkább egy könyvelõt, aki naprakészen vágja a 2008-as új módosításokat! Egyébként szerintem 1 hónapra visszamennék, mert kötelesek visszavenni, és úgy tudom hogy védve vagy 1 hónapig, és ezután mennék táppénzre. Ez mind csak feltételezés, és utána kell járj! Vagy könyvelõt kérdezz, vagy személyesen menj be az OEP-hez, és érdeklõdj, hogy hogyan járnál a legjobban. Egy másik kismama is beszívta a második gyerekkel, csak fele annyit kapott mint az elsõnél. Bizonyos új szabályokkal nem számolt, tehát kérd szakember segítségét, és ne a kismamákat kérdezd!

Kérdezz meg inkább egy könyvelõt, aki naprakészen vágja a 2008-as új módosításokat! Egyébként szerintem 1 hónapra visszamennék, mert kötelesek visszavenni, és úgy tudom hogy védve vagy 1 hónapig, és ezután mennék táppénzre. Ez mind csak feltételezés, és utána kell járj! Vagy könyvelõt kérdezz, vagy személyesen menj be az OEP-hez, és érdeklõdj, hogy hogyan járnál a legjobban. Egy másik kismama is beszívta a második gyerekkel, csak fele annyit kapott mint az elsõnél. Bizonyos új szabályokkal nem számolt, tehát kérd szakember segítségét, és ne a kismamákat kérdezd!
Igen járj utána, mert én sem jártam jól :((( Elsõ gyerekemnél majden max.gyedet kaptam, azt hittem ezzel megyek majd tovább. DE! Mivel Gyed után volt 3hó gyes (mellette fiz.nélk.szabin voltam) így megint az utolsó év átlagát vették, így hihetetlenül kevés lett a második gyerkõcre a gyedem. Állítõlag, ha gyed alatt születik a másodikallor viszont ugyanazzal mész tovább.


Most gyeden vagyok, ha szeretnénk második gyerkőcöt, mit fogok kapni?

most 1 éves a kislányom

Legjobb válasz: Nekem 17hónapos a kisfiam novemberre várom a következõ babát,megkérdeztem a tb-nél azt mondták a szerzõdés szerinti bérem lesz az ellátás alapja,igy kb.annyi mint most.

Nekem 17hónapos a kisfiam novemberre várom a következõ babát, megkérdeztem a tb-nél azt mondták a szerzõdés szerinti bérem lesz az ellátás alapja, igy kb.annyi mint most.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Csak a férjem még nem adta "áldását":) Kicsit tartok én is....
Szia! Én is így vagyok, 10 hós a lányom és nem szeretnék visszamenni dolgozni, hanem szeretnénk a második babát. A második válaszoló már most szül, tehát rá még a régi szabályok vonatkoznak. Ha mi akarunk babát, az már jövõ május elõtt nem fog megszületni, azaz csak két év a gyes is már. És nem tudom mi a második gyed alapja, és hogy kaphatunk e. Volt aki azt mondta, hogy csak akkor kapunk gyedet megint, ha egy évre visszamegyünk dolgozni. Megkérdeztem a munkahelyemet, azt ígérték visszahívnak ha megtudják hogy lesz ez, de még nem szóltak. Megírjam ha szólnak?
Szia! Bocsi, most kaptam én is az infót, az utolsó vagyok. Szóval ha munkaviszonyban vagy, vagyis él a szerzõdésed akkor lehet gyedrõl gyedre, sõt gyesrõl is gyedre menni, az alapja a gyednek a szerzõdésben levõ béred lesz. Vagyis kb annyit kapsz mint a mostani gyeded, ha nem volt jutalékod ami beleszámított a mostaniba ugye. Ha visszamész, elég 1 évet dolgozni, mert a gyed ismunkaviszonynak számít (lehet hogy akkor nem is kell évet sem?, ez most ötlött fel bennem ahogy irok), és a béred lesz az alapja a gyednek. Ennyit tudtam meg. Ha van még kérdésed írj, hátha kihagytam valamit.
Mit fogsz kapni?!... 8-O
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:IGEN, légyszi!! Köszi!

Most gyeden vagyok 2010 okt.17-ig. Gyes után szeretnénk másik babát. Ha gyes után terhesség miatt táppénzre megyek, akkor mennyit kaphatok?

Legjobb válasz: nem a 38 éves nõ vagy akivel olyan jókat vitáztunk itt pár hete, hogy mi a francnak akar megint gyereket azonnal GYES után mikor pénze is alig van?

nem a 38 éves nõ vagy akivel olyan jókat vitáztunk itt pár hete, hogy mi a francnak akar megint gyereket azonnal GYES után mikor pénze is alig van?
Van munkaviszonyod?Vagy passzív gyeden voltál?
Kb annyit, amennyit most.
A kérdező hozzászólása: Nem az a 38éves nõ vagyok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Van bejelentett munkaviszonyom.

Szeretnénk majd gyereket a következő években, de most munkanélküli vagyok. Mennyi munkaviszony kell ahhoz, hogy kapjak, majd elfogadható gyás, gyes, gyed-et?

Egyszerű magyarázatot szeretnék, mert a törvény nem igazán értem.

Legjobb válasz: Javítok. Tgyáshoz és gyedhez a szülést megelõzõ 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak, tehát legalább 1 évet kell dolgozz, de akkor nem kapod a gyerek 2 éves koráig a gyedet. Illetve szüléskor is munkahellyel kell rendelkezni. A tgyás (terhességi-gyermekágyi segély), 168 napig jár, a szülés elõtt 28 nappal már lehet igényelni, de a szülés napjától is lehet. A bruttó átlagbér 70%-a. Gyed, a tgyás lejárta után jár, ideje függ a biztosításban töltött napok számától. Ha pont 1 évet dolgoztál, akkor a tgyás lejárta után 1 évig jár a gyed, ha 450 napig dolgoztál, akkor a tgyás lejárta után 450 napig jár. Ha a gyerek 2 éves koráig szeretnéd kapni a gyedet, akkor 562 napig kell dolgozni, ha a tgyást 28 nappal korábban igényled a szülés elõtt, akkor 590 napot kell dolgozni, hogy a gyerek 2 éves koráig kapd. A gyed szintén a napi bruttó átlagbér 70%-a. Gyes alanyi jogon jár. Ha volt munkahelyed, akkor a gyed lejárta után a gyerek 3 éves koráig. Ha nincs munkahelyed, akkor a gyerek születésétõl, annak 3 éves koráig. Összege nettó 25.600 Ft.

Javítok. Tgyáshoz és gyedhez a szülést megelõzõ 2 évben kell lenni 365 biztosított napnak, tehát legalább 1 évet kell dolgozz, de akkor nem kapod a gyerek 2 éves koráig a gyedet. Illetve szüléskor is munkahellyel kell rendelkezni. A tgyás (terhességi-gyermekágyi segély), 168 napig jár, a szülés elõtt 28 nappal már lehet igényelni, de a szülés napjától is lehet. A bruttó átlagbér 70%-a. Gyed, a tgyás lejárta után jár, ideje függ a biztosításban töltött napok számától. Ha pont 1 évet dolgoztál, akkor a tgyás lejárta után 1 évig jár a gyed, ha 450 napig dolgoztál, akkor a tgyás lejárta után 450 napig jár. Ha a gyerek 2 éves koráig szeretnéd kapni a gyedet, akkor 562 napig kell dolgozni, ha a tgyást 28 nappal korábban igényled a szülés elõtt, akkor 590 napot kell dolgozni, hogy a gyerek 2 éves koráig kapd. A gyed szintén a napi bruttó átlagbér 70%-a. Gyes alanyi jogon jár. Ha volt munkahelyed, akkor a gyed lejárta után a gyerek 3 éves koráig. Ha nincs munkahelyed, akkor a gyerek születésétõl, annak 3 éves koráig. Összege nettó 25.600 Ft.
Gyes ma Magyarországon mindenkinek alanyi jogon jár, ehhez nem kell munkaviszony, viszont kb.25 ezer Ft. Gyed -et a gyermek 2 éves koráig kaphatod, amennyiben van legalább két év munkaviszonyod. Ez a fizunak a 70%-a.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-)

Hogy kapnék gyedet és mennyit ha most szeretnénk megint babát?

Kislányommal lejárt a gyesem,mivel meszünk a munkahelyem most munkanélkülin vagyok. Ha bejelentene párom a cégébe minimálbérre egy darabig akkor kapnék gyedet és mennyit? Megérné hogy bejelentsen?

Legjobb válasz: Ha most teherbe esnél, a férjed bejelentene, havi 100.000-el, az után ha i 50.000 kellene fizetnie utánnad mint járulék, ha minimál bérrel lennél bejelentve, + ugye akkor több az iparûzési adó, meg többet kell számláznia, meg adóznia, szóval havi 70.000-be lenne a bejelentésed! Ha ezt ki tudjátok gazdálkodni, akkor megéri, mert ezt 9 hó ápol fizeted, de 2 évig kapod a tgyást, gyedet.

Ha most teherbe esnél, a férjed bejelentene, havi 100.000-el, az után ha i 50.000 kellene fizetnie utánnad mint járulék, ha minimál bérrel lennél bejelentve, + ugye akkor több az iparûzési adó, meg többet kell számláznia, meg adóznia, szóval havi 70.000-be lenne a bejelentésed! Ha ezt ki tudjátok gazdálkodni, akkor megéri, mert ezt 9 hó ápol fizeted, de 2 évig kapod a tgyást, gyedet.
Úgy van, ahogy az elsõ írja, minden járulékot fizetni is kell akkor utánad. Minimálbér után kb. 50 ezer lenne a gyeded. Végül is több, mint a 25 ezer.
A kérdező hozzászólása: És ha bejelent és 2-3 hónap múlva kiír a doki betegállományba? A másik babával sem engedett sokáig dolgozni.

Május 10-én szünt meg a munkaviszonyom 3év után. De aMunk. Központba csak 12-én jutottam el. Akkor regisztráltak. A párommal kisbabát szeretnénk. Ha most teherbe esnék kaphatnék Gyedet? Nemtudom neme baj, hogy az az 1 nap kimaradt?

Egyébként most felvettek egy tanfolyamra,amit a munkaügyi indít.Nemtudom,hogy ez munkaviszonynak számít-e?És ha ezalatt teherbe esek kaphatnék-e Gyedet és mennyit?

Legjobb válasz: Bárki bármit mond, minden jár! Én is most intéztem. De! Mivel idén nem lesz meg a 180 bérezett napod, így bele fog tartozni a munkanélkülid is jövõre a számításoknál. Mert az elõzõ évet nézik majd, és mivel te idén májusig dolgoztál, így nincs meg a 180 bérezett napod, így majd a munkanélküli kicsit lehúzza a tgyás és a gyed összegét. De fontos hogy a munkanélküli járadék utáni segély idejében még beleférjen a szülés. Mert csak akkor jár minden, ha biztosított vsgy. Nekem is úgy jött ki, hogy szülés elõtt 28 nappal kérem. Bocs ha zavaros, de sietek.

Bárki bármit mond, minden jár! Én is most intéztem. De! Mivel idén nem lesz meg a 180 bérezett napod, így bele fog tartozni a munkanélkülid is jövõre a számításoknál. Mert az elõzõ évet nézik majd, és mivel te idén májusig dolgoztál, így nincs meg a 180 bérezett napod, így majd a munkanélküli kicsit lehúzza a tgyás és a gyed összegét. De fontos hogy a munkanélküli járadék utáni segély idejében még beleférjen a szülés. Mert csak akkor jár minden, ha biztosított vsgy. Nekem is úgy jött ki, hogy szülés elõtt 28 nappal kérem. Bocs ha zavaros, de sietek.
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm sokat segítettél
Én csak az 1 napra tudok reagálni. Ha két munkahely között is eltelik 30 nap, az sem baj, mert az elõzõ munkahely után még 30 napig biztosított vagy. Tehát felmondasz dec. 1-én, de csak dec 30-án lesz új munkahelyed, akkor jó vagy tb-ügyileg. Gondolom így van a munkahely és a munkanélküliség között is. A többire én nem tudom a választ.
Szia! AZ átfutási idõ 30 nap, tehát az a két nap nem gond. A munkanélküli alatt a biztosítottságod nem szûnik meg, mert nem jogvesztõ, tehát ha ez alatt szülsz akkor jogosult vagy tgyásra, gyedre ha a maradék feltételek is teljesülnek. Ha lejár a munkanélkülid és 42 napon belül szülsz akkor pedig passzív jogon jár a tgyás.
Elõzõ vagyok, bocsi elfelejtettem az elõbb írni, hogy nézd meg ha most teherbe esnél mikor jár le a munkanélkülid, viszont a szülés várható idõpontjához adj 2 hetet és abból vond vissza a 42 napot!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem azt mondták, hogy csak 3 hónapig kapom a munkanélkülit.Amibõl most van az elsõ.Utánna talán vmi segély.De mivel hétfõtõl kezdem a munkanélküli által támogatott tanfolyamot, ami 8 hónapig tart, így a még felmaradt 2 hónap munkanélküli kitolódik a tanfolyam utánra

1 év 7 hónapot dolgoztam megszakítás nélkül legutóbb, gyereket szeretnénk de lehet h egy év múlva ill lehet h 1 évig pl addig munka se lessz. Kaphatok e majd gyedet ha igénybe kell vennem úgy h ha most kimerítem a munkaügyi járadékokat?

Legjobb válasz: GYED-re és elõtte TGYÁS-ra akkor vagy jogosult, ha van munkaviszonyod az igényléskor. Ha nincs, illetve a szülést megelõzõ két évben nincs legalább 365 biztosított napod, akkor csak GYES- t igénylehetsz.

GYED-re és elõtte TGYÁS-ra akkor vagy jogosult, ha van munkaviszonyod az igényléskor. Ha nincs, illetve a szülést megelõzõ két évben nincs legalább 365 biztosított napod, akkor csak GYES- t igénylehetsz.

Az egyetemen nappali tagozaton most fejeztem be tanulmányaimat, jelenleg munkát keresek. A párommal mihamarabb szeretnénk gyereket vállalni, de úgy hogy GYED-re jogosult legyek. Mennyit kell még dolgoznom, hogy kapjak GYED-et?

180 nap beleszámít a tanulmányomból a jogosultságba?

Legjobb válasz: Igen, ha szülés elõtti két éven belül volt. Vagyis keress gyorsan munkát, dolgozz 185 napot, aztán jöhet a gyerek:)

Igen, ha szülés elõtti két éven belül volt. Vagyis keress gyorsan munkát, dolgozz 185 napot, aztán jöhet a gyerek:)
Mindenképp dolgozz. Gyes után pályakezdõ gyerekesként semmi esélyed nem lesz elhelyezkedni, ugyanis ez a 2 szó a "legrettegettebb" egy álláskeresõ esetében. Legalább munkatapasztalatod legyen, könnyebb lesz a visszahelyezkedés gyerek mellett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!