Találatok a következő kifejezésre: Most fogom szedni a (64 db)

Nem múlik el. És nem szabad össze vissza szedni.
tampon?

Ha most kezdem szedni a fogamzásgátlót ebben a hónpban akkor most ki fog maradni a mensesem?

mert mikor meglenne a menses akkor is szedem a tabit az els? alkalommal.

Legjobb válasz: Nem fog kimaradni.

Nem fog kimaradni.
Miért maradna ki?? Attól, hogy elkezded az elsõ napon, attól még ugyanúgy vérezni fogsz...

Most fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Ha most meg fog jönni akkor kell bevennem az első szemet? Bővebben lent.

Szóval délelőtt szeretném majd szedni, és a tájékoztatóban azt olvastam, hogy aznap amikor megjön, kell bevenni az első szemet, és akkor onnantól már védelmet nyújt. De nekem általában du/estefelé szokott megjönni. Ha most délelőtt akarom szedni akkor aznap mikor este megjön majd, vegyek be egyet? Pl megjön holnap este, akkor még vegyek be egy szemet, vagy csak másnap délelőtt kezdjem el?

Legjobb válasz: Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L

Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L
ha menses elsõ napján veszed be (vagyis 24 órán belül), az a legjobb, ilyenkor már elvileg ezonnal védve vagy terhesség ellen.de a 2.-5. napon is beveheted, csak akkor még 7 napig óvszert is kell használni kiegészítésképp.szóval ha este megjön, elég, ha reggel szeded be az elsõt, hiszen az még 24 órán belül van, vagyis az elsõ naphoz tartozik!

Most fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Jobban fogjuk élvezni gumi nélkül?

Nem rendszeresen élek nemi életet, de jol jöhet.Igazábol a havim beállitására szedném, meg hogy kevesebb legyen.De ha már ilyen miatt szedem akkor kihasználom.Nem igazán értek ehhez,ha elkezdem szedni akkor hány nap mulva lehet már biztonságos a szex?A hormontartalomtól milyen mellékhatása lesz?És jobban fogjuk élvezni?

Legjobb válasz: Szia! Én másfél hónapja kezdtem szedni..2 éve élek nemi életet(jaj de szépen mondtam:D)és elötte is nagyon jó volt...de most kicsit jobb nekem, a barátomnak meg határozottan sokkal jobb...eddig azért nem tartozott a sietõsök közé..most meg örülök ha 5-10 percet kibír..XD nekem az elején elment a kedvem a sextõl, meg néha feszül a méhem..ennyit tapasztaltam...ja és a menstruáciom valóban nagyon kevés lett..szinte semmi..2-3 nap és alig alig..mondjuk ennek örülök:)

Szia! Én másfél hónapja kezdtem szedni..2 éve élek nemi életet(jaj de szépen mondtam:D)és elötte is nagyon jó volt...de most kicsit jobb nekem, a barátomnak meg határozottan sokkal jobb...eddig azért nem tartozott a sietõsök közé..most meg örülök ha 5-10 percet kibír..XD nekem az elején elment a kedvem a sextõl, meg néha feszül a méhem..ennyit tapasztaltam...ja és a menstruáciom valóban nagyon kevés lett..szinte semmi..2-3 nap és alig alig..mondjuk ennek örülök:)
kedves utolsó válaszoló, és a hozzás hasonlókat annyira tudom értékelni, állandóan gumitémában mindig van egykét ilyen fazon, hogy "fóliában szenyát enni, meg zokniban lábat mosni" hû de viccesek vagyunk. az a baj, hogy 15 évesen még én se szednék hormonokat, nekem eléggé megváltoztatott dolgokat, lehet h a menszezt javította, de pl állandóan levert vagyok, fáradt, kedvetlen, és ha olvasgatsz a kérdések között, van akinek a libidót is csökkenti. úgyis nõgyógyász írja fel, szóval tõle kérdezzmeg mindent, meg a használatiban is pontosan le van írva minden. amugy nyilván jobb gumi nélkül, de utálom az ilyen beszólásokat, hogy "zokniban lábat mosni" és társai, mert ez olyan pasik szájából szokott elhangzani akik lusták a farkukra húzni a gumit, de az meg természetes, hogy a nõ szedjen be minden szart mert az olyan egyszerû, az ilyen pasik dugjanak inkább lovat, mert a csajokat nem érdemlik meg.ha nem rendszeres a nemi életed, én akkor nem javasolnám csak a menzesz beállítása miatt, meg ha már szeded, akkor kihasználod. így nem biztos h megéri, mert lehetnek nem kedvezõ mellékhatásai.
Összezavarja a hormonjaidat, amik még az életkorod miatt amúgyis kialakulóban vannak. Ami az elõzõ válaszoló is írt: levert leszel tõle pl. Ja, és ha már mindenképpen csinálni akarod - a gumival ellentétben - nem véd meg a nemi betegségektõl!
Szerintem 15 évesen nem kéne hormonokat szedned, teljesen összezavarja a szervezetedet. Nemi életet meg pláne nem kéne élned, mondjuk nem ez volt a kérdés..
Biztos hogy jobban fogjátok élvezni!!! Gondold át milyen lehet zokniba lábat mosni! xd
A kérdező hozzászólása: Ez igy olyan rossz hogy mindenki más mondd :S valaki azt hogy ne szedjem mert nem tesz jót..valaki meg javasolja. én is jobban eltudnák lazulni ha szedném..a havimat is bekéne állitani..és a mellnagyobbodás is jól jönne.szerintem kb fél honap mulva elmegyek dokihoz és kérek töle valamit, mert jol jönne a biztonság érzet.Köszönöm Szépen mindenkinek a válaszokat!!!
Szia! Vannak olyan tabletták aminek nagyon alacsony a hormontartalma. Barátnõm Mercilont szed(véleményt még nem mondok róla mert 1, 5 hónapja szedi), állítólag nagyon jó az a gyógyszer.Direkt fiataloknak van+ a Yasminelle is.Orvostól mindent megkérdeztem és teljesen utánajártam a gyógyszereknek.... A mercilon állítólag a legjobb gyógyszerek közé tartozik. Fiataloknak is nagyon jó. Barátnõm 16, 5 lesz nemsokára és már szedi. Ezek a legkisseb hormontartalmú fogamzásgátló tabletták(Mercilon, yasminelle, ...) Az orvos úgy is megmondja h melyiket javasolja neked. Ha a mensi 1. napján kezded a mercilon elvileg onnantól hat, ha 2-5. napon akkor más védekezés kell 7 napig ?DE JAVASLOM H VÁRD MEG AZ 1 HÓNAPOT! Ha a második levélbõl beveszel 1-et onnan tuti.... Szerintem szedhetsz már te is nyugodtan gyógyszert, mert a hormonális tartalma majdnem 0. Mellékhatásai: mellnagyobbodás, fejfájás, .... De a Mercilonnál nem nagyon szokott lenni. Barátnõm eléggé rosszul tud lenni a mensitõl, de a Mercilontól semmi baja sincs! A melle nõt meg neki.(az szerintem nem jelent gondot nagyon senkinél se...:D) Barátnõmmel együtt mind a ketten sokkal jobban élvezzük gumi nélkül. szerintünk sokkal jobb így... + nem lehet gond azzal h kiszakad v vmi..... ha van kérdésed írj mailt. válaszolok.(engedélyezve van nekem h írhassanak maileket...) Szerintem szedheted. Doki is elmond mindent h ha kérdezed.... Te döntesz....
utolsó elõtti vk.szóval, anyum nekem is azért aakarta h szedjem mert a gumiban õ se hisz, de szerintem csak akkor érdemes, ha rendszeres a nemi élet. röviden a hormonok nagyon sok mindent tudnak befolyásolni szervezetenként eltérõen. van aki kipattogzik, van akinek jó lesz a bõre, van aki elhízik, van aki nem, akinek zsírosabb lesz a haja, van akinek megjavítja. van akinél felerõsíti a libidót, van akinél csökkenti, lecsökkenti a menszezt, mondjuk nekem mennyiségre ugyanugy maradt és napra se igazán csökkent, megváltoztathatja a hüvelyváladék mienségét. és még megannyi dolgot fel lehetne sorolni.most ennyi jutott eszembe, tény h ha szerencsés vagy van jó oldala is lehet, de 15 évesen még annyit változik a szervezet, hogy kár beavatkozni.de mindképp beszélj orvossal tudni fogja melyik a legjobb neked
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem az lesz, hogy még maradok a guminál egy darabig, és utána elemgyek dokihoz és megkérdezem.Megkérdztem anyumat és ö azt mondta hogy a havi beállitására szedhetem, és szerintem szeretné is, hogy szedjem mert nem hisz a gumi védelmében.ö csak azért nem javasolta mert sok benne a hormon.De ebbe mi a baj?(kérlek normálisan válaszoljatok, mert kezdö avgyok még) És köszönöm az elözö válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: uhh akkor muszáj szednem :D nekem annyira megszokott lenni hogy kb 5-6 napig és ugy jön belölem mint a víz.és mindig máshogy.amig anyumnak 1x megjön addig enkem 2x, és ebböl elegem van.15 éves vagyok igaz elég korán akarom kezdeni a szedését de remélem hatni fog.Nagyon köszi a választ!!!!!
Én is Mercilont szedek és megvagyok vele elégedve, már szedtem 1évig aztán tartottam 2 hónap pihenõt, de most megint szedem 2.hónapja.nem sok negatív hatását vettem észre(eddig)talán majd 40 éves koromban.Az igaz h eleinte elég sok hangulatingadozásom volt, de már ez is elmúlt.Én tudom ajánlani, bár 15évesen talán még nem lenne fontos, de az orvosok is szokták ajánlani a fogamzásgátlót a menstruáció beállítására, onnan tudom h nekem is ajánlották, mikor vashiányos voltam, de nem szedtem, túl korai lett volna.Az pedig (sajnos)természetes h nincs feltétlen jó hatással a szervezetrede ez minden gyógyszerre igaz.

Yasminelle-t szedek, most először, amit a mensim elmúlta után 3 nappal kezdtem el szedni. Eddig 2 szemnél járok. Mit tegyek? Már nem is fog védeni?

Legjobb válasz: A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!

A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!
Igaza van. Minden fog.gátlót a mensi elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha a mensi 3. napján kezded el akkor 1 hét kiegészítés szükséges. De ha már elmúlt a mensid akkor ezt a levél bogyót elpocsékoltad, mert nem véd.
Édes úristenem, komolyan mondom hihetetlen, hogy ilyen emberek még szexelnek is!Aki nem tudja rendesen alkalmazni a fogamzás gátlót, az könyörgöm ne szedje!Szerintem nem fog védeni, mivel elmúlt a menstruációd.Mit gondolsz, miért mondja a nõgyógyász is, és a betegtájékoztató is?Ne legyél már ennyire okos. Jah és szerintem hagyd abba, vegyél egy másik csomaggal, és kezd el szedni a következõ menstruációig. Lehet kapsz egy jó kis hormonzavart, de hát gratulálok :) Tök intelligens lehetsz :DDDD

Most leszek 15 éves 2 hónap múlva van fehérjém és creatinom tesómtól kaptam ajándékba. Ha elfogy majd és nem fogom szedni akkor a kezem tényleg úgy fog kinézni mint egy 80 évesé? Pl. : ha ma elkezdem szedni 3 naponta gyúrok úgy elég egy hónapig.

akkor ha elfogyott és leállnék akkor mi lenne az eddig bevitt fehérje átalakulna vizzé és lebomlanna?

Legjobb válasz: Elõször is, a teljes étrend számít, nem egy kiegészítõ. Másodszor, nem tudom, ki talál ilyeneket ki, de nem csak, hogy a zsírból nem lesz izom, a fehérjébõl sem lesz víz. Így ne kezdj neki, mert így kár lenne elfogyasztani. Legyen kezdõ teljes testes átmozgató edzésterved, a builderen találhatsz. Közben olvasd el a Sárga Kapszulát. Ha ezekkel végeztél, és már azon volnál, hogy elkezdd az osztott súlyzós edzést, lesz étrended és tudni fogod, mire is való a fehérjepor, na akkor kezdd el használni.

Elõször is, a teljes étrend számít, nem egy kiegészítõ. Másodszor, nem tudom, ki talál ilyeneket ki, de nem csak, hogy a zsírból nem lesz izom, a fehérjébõl sem lesz víz. Így ne kezdj neki, mert így kár lenne elfogyasztani. Legyen kezdõ teljes testes átmozgató edzésterved, a builderen találhatsz. Közben olvasd el a Sárga Kapszulát. Ha ezekkel végeztél, és már azon volnál, hogy elkezdd az osztott súlyzós edzést, lesz étrended és tudni fogod, mire is való a fehérjepor, na akkor kezdd el használni.
A kérdező hozzászólása: Kösszi szépen egy ilyen választ vártam :D Ja még annyit hogy aki "gyúr" napi szinten vagy elég gyakran azok milyen magassok és hány kg-ok?
:D Heti 3-5 alkalmat kell a teremben tölteni. Ennél több hobbi szinten felesleges. A magasságodat nem tudod befolyásolni. Tesmagasság-100 centit kilóban szálkásan viszonylag könnyen el lehet érni, ha kicsit jobban csinálod, még plusz pár kilót. Olvasd el a könyvet, mindent megtalálsz benne.
ddrake, azért hogy volt türelmed erre válaszolni, tõlem megkaptad a Hónap dolgozója címet :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szóval ti evvel foglalkoztok a "testépítéssel"? Hogy magamban eltudjam képzelni ti milyen magasok voltatok hány kg-ok és heti hány edzés volt?
nagyon gyorsan nézz utánna a testépítésnek mert feleselegesen írkálsz ide akkora hülyeséget mint egy ház.
Étrendedtõl függ.
pótolni kell másból vagy más kieg vagy több kaja és akkor nem fogsz vissza esni.
a vissza esés akkor következik be ha nincs meg a napi szûkséges táp anyag bevitel :) ha jó az étrended nem esel vissza!
A kérdező hozzászólása: Így hogy most végeztem a JUMBO " kúráva" mostmár sokkal többet tudok enni mint elõtte.

Most fogunk először fogamzásgátlót használni de félek egy kicsit Ha barátnőm elkezdi szedni a foamzásgátlót akkor már nyugodtan bele lehet élvezni?

Ha elkezdi szedni felborul a menszesze és késhet neki?? Mert ha késne megilyednénk egy kcsit.

Legjobb válasz: Nem. A fogamzásgátló lényege, hogy "álterhességet" hoz létre, tehát nincs petesejt, ami megtermékenyülhetne. Ahogy szedi a tablettákat, úgy minden levél között van egy párnapos szünet, amikor meg kell, hogy jöjjön neki. A betegtájékoztatóra rá van írva, hogy legalább hány hétig kell szedni ahhoz, hogy teljes védelmet nyújtson. Szerintem olvassátok el mindenképpen, egy csomó dolog le van írva, amit én most lusta leszek elmagyarázni.

Nem. A fogamzásgátló lényege, hogy "álterhességet" hoz létre, tehát nincs petesejt, ami megtermékenyülhetne. Ahogy szedi a tablettákat, úgy minden levél között van egy párnapos szünet, amikor meg kell, hogy jöjjön neki. A betegtájékoztatóra rá van írva, hogy legalább hány hétig kell szedni ahhoz, hogy teljes védelmet nyújtson. Szerintem olvassátok el mindenképpen, egy csomó dolog le van írva, amit én most lusta leszek elmagyarázni.
Kérdezd meg mi a bogyója neve, biztos a neten is fent van a használati utasítás. Egy ideig szedni kell amíg biztonságot nyújt, és pont, hogy beállítja a ciklusát 28 napra.
A nõgyógyász majd a gyógyszer mellé megfelelõen kioktatja a barátnõdet ne félj, ha gondolod kísérd el! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) Am neki nem is 28 napra jön meg mint a többi nõnél hanem 30-32 de hogy miért azt nem tudom :S
Nem minden nõnek jön meg a 28. napra, ez csak az "átlag". Rengeteg nõnek jön meg 30-34. napra. Teljesen normális.:)
Ha elkezdi szedni a tablettát, akkor 28 napos ciklusa lesz tõle :) Mivel mesterséges ciklus, teljesen mindegy elõtte hány napos volt neki, elõtte például nekem 35 napos volt, most a tablettától 28.
Milyen gyógyszert szednél be, ha tutira nem lennél terhes?
Fokhagyma, méz.
Terhesség alatt is lehet szedni antibiotikumot. Én a 9.héten betegedtem meg, hólyagos volt a torkom, vírusos fertõzés okozta és 1 hétig napi 2 szem Amoxicillin-B-t kaptam rá. Ráadásul még hõemelkedésem is volt, 37, 8, amire meg Algopyrint vettem be. Több orvos és a védõnõ is megerõsített benne, hogy nem lehet bajuk a babáknak ettõl a gyógyszertõl. Szerintem mindenképpen menj el orvoshoz és ott mondd el, hogy fennáll a lehetõsége a várandósságnak. 14+6 hetes, ikres kismami
Viszont ha a mandulagyulladást olyan baktérium okozza, ami a szívedet is fertõzheti, hiába lettél terhes, nem biztos, hogy megéred, amíg felnõ...az orvos sem hülye, csak mondd el neki, mi a bajod és megoldja.
Huh. Akkor már inkább Tantum Verde. :D
Én alma ecetet ittam, az fertõtlenít meg gyulladást csökkent. Nekem tüszõs mandulám volt a tüszõket nagyon gyorsan lekapta. Azóta is ha elkezd fájni a torkom gyorsan iszok egy pohár almaecetet. Nekem ez segített.
Ha az én orvosomból indulok ki, akkor egyáltalán nem biztos, hogy felírna valamit is... :o) Azért kérdetem, mert ha kell, antibiotikumot is lehet szedni terhesen, és ennyire korán meg pláne. Láz és fájdalom csillapítót is, csak nem mindegy hogy melyiket. Minden jót! 1
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :-) ha nem fog jobb lenni, akkor úgysem úszom meg a dokit.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy akkor lemennék orvoshoz, aki tuti gyógyszert írna fel.ezt szeretném elkerülni.
Homeopátiás szerek. Én amikor megvagyok fázva és nem akarok gyógyszert szedni akkor a patikában lehet kapni nátha elleni gyógynõvényes keveréket. Vagy igyál kamilla teát mert az gyulladás csökkentõ. Viszont a legjobb az lenne ha elmennél orvoshoz, mert a mandula gyulladás nem játék és az árthat a babának. Jelezd neki, hogy még nem tudod, hogy terhes vagy e de nagyon esélyes a dolog. Sorstársak vagyunk. :D Nekem is a napokban fog eldõlni, hogy sikerült e. Majd írd meg mit teszteltél.
A kérdező hozzászólása: Mivel belázasodtam, így most fogok dokihoz menni.
Igen. Ha az orvos azt mondta, hogy az elsõ nap, akkor az elsõ nap kell. Ne kockáztass!! Az az egy hónap nem oszt, nem szoroz...
A tájékoztatóban az van, hogy elsõ nap kell, de nekem pont az orvos mondta, hogy inkább a harmadik napon vegyem be. De szerintem annyira nem tragédia. Én mondjuk hamar abbahagytam, mert eszméletlen fejfájásokat okozott.
ha a 3 napon kezded el szedni akkor abban a hónapban kell kiegészítõ védekezés (GUmi)
Bajnak nem baj, ha várnááál a következõ menses elsõ napjáig akkor ugyanott lennél mintha most kezded el szedni és 1 hónap után hat.szal elkezdheted nyugodtan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!