Találatok a következő kifejezésre: Most fogom az első fogamzásgátlómat (13 db)

Most fogom kezdeni az első fogamzásgátlómat. Elolvastam a betegtájékoztatót, és elég ilyesztő dolgok vannak a mellékhatásoknál. De ezek ritkák ugye? Nem lehet nagy bajom a fogamzásgátlótól?

Legjobb válasz: Szia! Ez teljesen a te szervezetedtõl függ. Mindenkire máshogyan hat. Pl én csak a pozitívumait érzem szerencsére :-)

Szia! Ez teljesen a te szervezetedtõl függ. Mindenkire máshogyan hat. Pl én csak a pozitívumait érzem szerencsére :-)
álltalába nincsennek mellékhatások csak nagyon ritkán fordulnak elö az ilyen dolgok szerintem ne ijjedj meg énis szedek fogamzásgátlot és nekem is ijjesztöek vannak ráirva de semmi bajom nyugi:)
Nézz meg egy Algopyrin betegtájékoztatóját, azon is annyi mellékhatás van, mégis beszedjük ha kell. Nagy bajod nem lehet a fog.gátlótól, max. pár apró tünet jelentkezhet, de ez sem mindenkinél pl. szédülés, fejfájás, hányinger. Ekkor tabit kell váltani és ált. meg is oldódik a probléma. Nekem elsõre sikerült eltalálni a megfelelõ gyógyszert, semmi tünetem nem volt.
Én úgy tuom hogy ezek a mellékhatások legtöbbször akkor jelentkezhetnek ha egy fogamzásgátlót már naon hosszú ideje szedsz. Am én is szedek fogamzásgátlót és semmi mellékhatás.

Pár napja kezdtem el fogamzásgátló tabletta szedését. Nem olvastam el rendesen a tájékoztatót, most vettem észre, hogy az első tablettát a menstruáció első napján kell bevenni.A menstruációm pedig kb.1 hét múlva fog jelentkezni. Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.

Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Az orvosod nem mondta el, hogy mit csinálj? Legalább megvizsgált rendesen? Laborvizsgálat volt? Májfunkció?
Hát pedig az orvos feladata egy pácienst felvilágosítani, fõleg tizenéves lányokat a fogamzásgátlóról. Akkor is, ha az adott páciens kiolvasta a teljes szakirodalmat, és kívülrõl fújja latinul a betegségeket. Az orvos NEM ráadás, könyörgöm. Neki kell kikérdeznie és megvizsgálnia a pácienst, elküldeni laborra, értékelni a labort, és annak alapján kiírni (vagy nem kiírni) a gyógyszert. Mert ugye egy átlagember nem tudhatja, hogy hajlamos-e mondjuk trombózisra. Magyarán: az az orvos, aki ránézésre, mindenféle vizsgálat nélkül felír egy gyógyszert (akár egy nyamvadt aszpirint is), elég felelõtlen fajta, ahhoz többet nem mennék. Mert a közönséges aszpirin is okozhat nagy kellemetlenségeket.
Gratulálok...Hajrá felelõsség, érettség, komolyság...Nem is tudom, miért lepõdök meg, hogy ennyien esnek teherbe tabi mellett, amikor az agyi színvonal még addig sem terjed ki, hogy legalább ezt az 1. legfontosabb dolgot megkérdezze a dokitól vagy elolvassa rendesen a betegtájékoztatót, amiben le van írva világosan.... Most elérted, hogy kidobtad az ablakon 1 levél fog.gátló árát, mivel nem leszel védett az 1. hónapban, emellett bekavartál a ciklusodba. Ha ilyen figyelmesen szeded a tabit a továbbiakban is, hamarosan várandós leszel. Erre készülj fel. Tovább kell szedned a tabit, de menj vissza a dokidhoz és kérdezd meg tõle, mit tettél a szervezeteddel, mire számíthatsz, mikor leszel védett. Köszi a lepontozást. Sajnálom, hogy fáj az igazság...
csak gratulálni tudok az eszedhez...én mikor kiváltottam a gyógyszerem az volt az elsõ h alaposan átrágtam a tájékoztatót (pedig csak rá 2 hétre kezdtem el szedni a gyógyszert)
De nem mindig csak az orvost kell hibáztatni h "nem mondta el" Mert valószínû ha valaki komolyan tablettát szeretne szedni az már elõre tudja h mit hogyan kell csinálni! És az orvos az meg már csak a ráadás.+Még a betegtájékoztató is. Szal innentõl egyéni szocproblem -.-

Most fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Ha most meg fog jönni akkor kell bevennem az első szemet? Bővebben lent.

Szóval délelőtt szeretném majd szedni, és a tájékoztatóban azt olvastam, hogy aznap amikor megjön, kell bevenni az első szemet, és akkor onnantól már védelmet nyújt. De nekem általában du/estefelé szokott megjönni. Ha most délelőtt akarom szedni akkor aznap mikor este megjön majd, vegyek be egyet? Pl megjön holnap este, akkor még vegyek be egy szemet, vagy csak másnap délelőtt kezdjem el?

Legjobb válasz: Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L

Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L
ha menses elsõ napján veszed be (vagyis 24 órán belül), az a legjobb, ilyenkor már elvileg ezonnal védve vagy terhesség ellen.de a 2.-5. napon is beveheted, csak akkor még 7 napig óvszert is kell használni kiegészítésképp.szóval ha este megjön, elég, ha reggel szeded be az elsõt, hiszen az még 24 órán belül van, vagyis az elsõ naphoz tartozik!
Nekem az abbahagyás utána 3. napon jött meg mindig amikor fogamzásgátlót szedtem.
Nekem a 7napos szünet közepén szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsót és szerda vagy csütörtökön jön meg. De ezt ne vedd egyértelmûnek, ha most kezdted el szedni, olyankor van akinél még bolondozni szokott. Egyénfüggõ. Bár nekem rögtön beállt.
nekem az 5.napon szokott megjönni, ki fogod tapasztalni, hogy neked melyik nap fog megjönni
Nagyon kevés az esély rá, hogy másnap megjöjjön. Fõleg, ha 19-én este veszed be a tablettát-najó, ez lehet tökre nem számít :) Szóval tegyél egy tampont a táskádba a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod aznap. (Én pénteken hagyom abba, és kedd reggel jön meg-Yasminelle)
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedem
Már ne haragudjatok, h bepofátlankodom...:D de elsõ kézbõl tudom:D:D.... szóval csajomnak az uccsó tabi után 4. vagy 5.-napon jön meg. Attól ne félj, h rögtön másnap .....szerintem tuti nem!! lassan nõgyógyász leszek..:D:D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
szünet elsõ napján nem sansz. 3-6 közti napokon általános. vigyél tampont, de sansz, h nem fog kelleni a buli alatt...
A kérdező hozzászólása: köszi!

Novynette fogamzásgátló tablettát fogok szedni az menstruáció 1. napjától. Mikortól véd a tabletta? A nőgyógyászom szerint már az első naptól, ahogy beveszem, de itt olvastam, hogy más nőgyógyászok szerint 1 hét, esetleg 1 hónap után. Mi igaz most?

Igen, elolvastam a tájékoztatót, és a nőgyógyászom szerint ahogy vége a menstruációnak (vagy, ha nem vagyok szívbajos, akkor az első tabletta bevételekor is hat). Megérthetitek, hogy egyenlőre még nem szeretnék teherbe esni, és szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.

Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.
Szia! Én 11 éve ezt szedem, 2-szer hagytam abba amikor babát akartunk és mind a kétszer utána az elsõ hónapban máshogy is védekeztünk. Biztos-ami biztos. :) Látom már régebbi a kérdés, de azért hátha segítség lesz másnak.
3 éve szeded és még csak most engedted meg neki???? Ejha. Megfog jönni ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: kösziiii
Már bocs, de akkor eddig mi a fenének tömted magad feleslegesen hormonokkal??? Amúgy megfog, nyugodj meg! Azért nem olyan könnyû fogamzásgátló mellett terhesnek lenni. Nekem 7 év alatt soha nem jött össze, amíg szedtem. Sõt, még az abbahagyása után is 7 hónapig tartott, mire összejött. Mondjuk oda is figyeltem mindenre, mialatt szedtem!
A kérdező hozzászólása: köszi. de ezt h érted h mindenre oda figyeltél?
Mindig minden szemet bevettem, ha csúsztam a bevétellel, vagy ha olyan dolgot szedtem, pl. antibiotikum, akkor mindig védekeztem óvszerrel is kiegészítve. És nem is lettem terhes soha a szedése alatt, mint ahogyan már írtam.
A kérdező hozzászólása: én is ezekre oda figyelek bárén nem mindig ugyanabban az idõben veszem be ugy értem, hogy 8-kor szoktam bevenni de van amikor csúszok 1-2 órát de gondolom ez nem lényeges.és volt olyan amikor egymásután többször is elment ez sem jelent gondot?
Már miért jelentene gondot, ha többször vagytok együtt? A fogamzásgátló hat, annyiszor szexelsz, ahányszor akarsz. És gond akkor lehet, ha 12 óránál többet csúszol a bevétellel.
A kérdező hozzászólása: megjött :)

Most kezdtem el fogamzásgátló (symicia) tablettát használni és ma este fogom beszedni a 7. tablettát . Szerintetek együtt lehetek már éjszaka a barátommal? Vagy használjunk még óvszert? Állítólag az első naptól védve vagyok

Szerettem volna megvárni a 15 napot... de jó lenne vele lenni már :) kibírom ha nagyon muszáj, de szerintetek?

Legjobb válasz: Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.

Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.
Nekem az ilyen kérdésekkel az a bajom, hogy én pl. úgy jártam, hogy a második levélnél volt pecsételõ vérzésem, a középidõtõl egészen a végéig és utána is. Kiderült, hogy gyenge a gyógyszer. Szóval honnan tudod az elsõ levél 7. napjánál, hogy ér is a gyógyszer valamit. Én nem tenném a helyedben, csak óvszerrel. 3 hónap az az idõ, amíg teljesen beépül a gyógyszer és ha van tünet, akkor az kijön.
én is most kezdtem el, 14.-nél járok, remélem már véd, mert ha nem akkor bajok lesznek!! de szerintem te még várj legalább egy hetet!!
Én is Symiciát szedek, mi kivártuk az 1 hónapot. Sztem használjatok még óvszert mindenképp, jobb az mint idegeskedni hogy meg fog-e jönni..
Ha az van a papírján, hogy 1. naptól véd, akkor 1. naptól véd. Az enyémen is ez volt - én hittem neki.

Ha az első levél fogamzásgátlót most hagytam abba és végig pecsételő vérzésem volt akkor a hét napos szünetben meg fog jönni? Ez a második nap és még mindig csak pecsételő amúgy stodettét szedek

Legjobb válasz: nekem is pecsételõ vérzésem volt és igen meg fog jönni. nekem elég durván megvolt.. foyltam szinte. és én jangee-t szedek

nekem is pecsételõ vérzésem volt és igen meg fog jönni. nekem elég durván megvolt.. foyltam szinte. és én jangee-t szedek
A kérdező hozzászólása: uh az durva és körülbelül hányadik napon jött meg és meddig tartott? vagy még utána is volt pecsételõ vérzésed?

Fogamzásgátlót szedek most vagyok a2. levélnél és az első levélnél a gyógyszermentes nap 2. napján jött meg . Akkor a 2. levélnél is akkor fog megjönni?

Legjobb válasz: Valószínû, de nem 100% mert lehet hogy az elején még beállítja a rendszert a gyógyszer. De ha beállt akkor mindig ugyanazon napon (pl mindig kedden) fog megjönni és mindig pl 2. napon.

Valószínû, de nem 100% mert lehet hogy az elején még beállítja a rendszert a gyógyszer. De ha beállt akkor mindig ugyanazon napon (pl mindig kedden) fog megjönni és mindig pl 2. napon.
Itt még eléggé változó lehet, függ attól is h a nap melyik szakában veszed be.Én 2 éve szedem és mindig kedden délután jött meg, az elõzõnél meg szerda délután, és most is így lett.
A kérdező hozzászólása: én mindig este 8-kor veszem be és múltkor reggel 9 körül jött meg
én már 3 éve szedem. csütörtökön veszem be az utolsó szemet és hétfõn szokott megjönni, de volt olyan is hogy kedden jött meg, de ez nem probléma. egyébként minden gyógyszerrel lehet olyat, hogy pár hónap szedés után beállíthatod magadnak, hogy mikor jöjjön meg, én úgy állítottam be, hogy hétvégén sohase legyen meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!