Találatok a következő kifejezésre: Most fogom a menstruációmat (41 db)

Fogamzásgátlót fogok szedni most először. A menstruációm előtt pecsételő vérzés szokott előfordulni (kisebb, nagyobb). Mikor vegyem be a tablettát?

Most pl. egy erősebb folt lett a bugyimon, de nem tudom, hogy most vegyem be, vagy várjam ki a rendes első napot

Legjobb válasz: tehát menstruáció elõtt van most pecsételõ vérzésem. most vegyem be a fogamzásgátló tablettát, vagy várjak a ciklus rendes elsõ napjáig?

A kérdező hozzászólása: tehát menstruáció elõtt van most pecsételõ vérzésem. most vegyem be a fogamzásgátló tablettát, vagy várjak a ciklus rendes elsõ napjáig?
Miért? Nem magyarázta el a nõgyógyász, hogy hogyan szedd?? Ez annyira hihetetlen... én ilyesmit biztos OTT HELYBEN a DOKITÓL kérdezném meg, mikor felírja! omg..
A kérdező hozzászólása: A doki elmagyarázta, hogy a menstruáció 1. napjától szedjem, de nem gondoltam volna, hogy most pecsételõ vérzésem lesz a ciklus elõtt. Muszáj volt megkérdeznem, nehogy teherbe essek. Lehet itt OH my Got-ozni, de jobb kérdezni, mint bajba kerülni!
Igen pontosan, jobb kérdezni - a dokitól. Hát akkor most védekezzetek 1 hónapig egyéb módon....akkor nem lesz gond.
Akkor kell bevenni, ha rendes vérzés van, nem barnázás meg pecsételgetés. De amúgy ahelyett, hogy itt kérdezgetsz, használj pár hétig kotot és kész. Akkor biztos nem esel teherbe... De látom ehhez több ész kellene.
A kérdező hozzászólása: Teljes jóindulatból kérdezem: MIRE VALÓ A GYK oldal? Ha nem szabad itt kérdezni, tanácsot kérni, akkor valószínûleg csak azét, hogy az okosok szivassák azokat, akik tapasztalatlanabbak.
Szia! Ha nem vetted be aznap mikor megjelent a pecsételõ vérzés, akkor egy hétig gumi!!!! Nem kell egy hónapig ez nagy marhaság. Nekem a nõgyógyászom mondta, hogy ha nem pont az elsõ napon veszem be akkor egy hét kiegészítõ védekezés addigra kialakul a védettség. Teljesen mindegy milyen fajta gyógyszerrõl van szó. Már régóta szedem, de szülés után én is pecsételtem csak bevettem az elsõ szemet az elsõ pecsételõs napon és kész. Nem kellett tovább védekezni más módon. Amúgy nekem még azt is hozzá tette a doki mikor ott voltam, ha nem jön meg akkor is kezdjem el a következõ héten szedni és egy hét egyéb védekezés. De megjött még elõtte lévõ héten, így a pecsételés elsõ napján vettem be. Ne aggódj nem lesz baj, ha nem elsõ nap vetted be de egy hétig gumiztok... :)
Ja utolsó vagyok. Amúgy azon se lepõdj majd meg, amíg nem szokja meg a szervezeted pecsételhetsz. Lehetnek vérzés zavarok 3-4 hónapig. De ne aggódj ez miatt csak szedd úgy a gyógyszert ahogy a tájékoztatón van 21 szem aztán 7 nap szünet és aztán a 8. napon jöhet a következõ levél. Nem kell tõle megijedni ha közben is pecsételsz ne zavarjon meg a vérzés... :)
szia! Én nem számolgatnám itt a napokat, az elsõ levél alatt használjatok még gumit és kész.

Hétfőn este jött meg és a fog. Gátló csak kedden érkezett meg a patikába (még új). Ezért kedd d. e. vettem be. Akkor most ez a menstruációm 1. vagy 2. napjának számít? Érdemes akkor az 1.7 napig védekeznem majd, mert ez már a 2. napnak számít?

Legjobb válasz: igen, kiegészítõ védekezést kell alkalmazni, azt nemtudom h meddig, vagy egyhétig, vagy 2 hétig, vagy az egész hónapban. a betegtájékoztató lefogja írni.

igen, kiegészítõ védekezést kell alkalmazni, azt nemtudom h meddig, vagy egyhétig, vagy 2 hétig, vagy az egész hónapban. a betegtájékoztató lefogja írni.
Fog. gátló papírján rajta van. Általában egy hónap.
az 1. honapban védekezz ovszerrel, utana meg nem kell.

10 hetes a babám, és 4 napja drasztikusan lecsökkent a tejem, most úgy látszik meg fog jönni a menstruációm, lehet ez az ok?

Eddig egy mellb?l 170 gr evett, most a kett?b?l van kb 100-140 ig, de már egyik este pótlás kellett mert 30 gr tudott enni. VAn ilyen hogy már egy pár nappal a menstruáció el?tt csökken a tej? Szó szerint mindenféle tejszaporítót iszok (sör, teák, görögszénamag, köménymag leves, narancslé, és sok viz)

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a meleg miatt ennyi az igénye? Nem a tejed mennyisége csökkent, hanem a babának kell most kevesebb? Egyébként ilyenkor sír is kaja után? De persze, menstruáció elõtt lecsökken a tej mennyisége, de utána visszajön.

Nem lehet, hogy a meleg miatt ennyi az igénye? Nem a tejed mennyisége csökkent, hanem a babának kell most kevesebb? Egyébként ilyenkor sír is kaja után? De persze, menstruáció elõtt lecsökken a tej mennyisége, de utána visszajön.
1. Menzesz elõtt, alatt csökkenhet a tejmennyiség. Próbáld meg megemelni a folyadékbeviteled, hátha ez segít. (A szervezet ilyenkor nagyobb mennyiségû vizet raktároz el, hogy a pete könnyebben távozzon a vérzés idején.) 2. Egyszerre ne szedj ennyiféle tejszaporítót, mert ezek gátolhatják egymás hatását! Válassz ki inkább egyet, aminek a hatásosságát már tapasztaltad és azt használd tovább. 3. Ha hízik rendesen, illetve ha az elmúlt napokban nem láttál a babádon túl nagy változást (kedélyállapot, kakis-pisis pelusok, kutacs rendben), akkor nem feltétlenül kevés neki a tej. Ha nagyon muszáj, próbálj neki minél kevesebb tápszert adni este és emellett többször mellre tenni, hogy ezzel is stimuláld a termelést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem sír evés után, mert elég neki a kettõbe ami van, hízik is rendesen. eddig heti 300 gr-okat híztunk mióta megszületett, szombattól tegnapig(voltunk tanácsadáson)180 gr, tehát hízik, kedve is jó. Már arra is gondoltam hogy a mérleg rossz. Csak tényleg azt nem értem hogy hogyan tud 1 hét alatt a negyedére lecsökkenni a mell tartalma. Pedig mindent ugyanugy csinálok. Ha emulik a vérzésem visszaáll a tejem? Többször ne tudom mellre tenni, mert felkel, eszik, majd fél-egyóra foglalkozás és 1, 5 óra alvás. Erre olyan szépen ráálltunk.Igy eszik 3 oránként.
Szia, én ugyanígy vagyok, mint te egy pár napja. Ráadásul a cicit nem is mindig fogadja el, a cumis üvegbõl sem a tejet. Nálad azóta van javulás?
Megjegyzés: A mell körfogata, "tartalma" nem azért szokott a leggyakrabban lecsökkenni, mert fogy a tej, hanem azért, mert beállt a kereslet-kínálat! Ha nem a mesid volt a "bûnös", ill. ha továbbra is rendben van a baba (kedve, napirendje, hízása stb.), akkor szerintem errõl van szó. Ennek viszont örülni kell. :)
A kérdező hozzászólása: MOst úgy tünik szépen visszaállta rend, hogy elmúlt a menstruációm, viszont ma megint volt olyan, hogy reggel ömlött a tejem (190 ml /bal mell) majd d.e 30 ml ugyanabba Ezt szintén nem értem, de most már csak az utolsó két kaját kapja 2 mellbõl, Estére leürülök...

Pár napja kezdtem el fogamzásgátló tabletta szedését. Nem olvastam el rendesen a tájékoztatót, most vettem észre, hogy az első tablettát a menstruáció első napján kell bevenni.A menstruációm pedig kb.1 hét múlva fog jelentkezni. Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.

Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Az orvosod nem mondta el, hogy mit csinálj? Legalább megvizsgált rendesen? Laborvizsgálat volt? Májfunkció?
Hát pedig az orvos feladata egy pácienst felvilágosítani, fõleg tizenéves lányokat a fogamzásgátlóról. Akkor is, ha az adott páciens kiolvasta a teljes szakirodalmat, és kívülrõl fújja latinul a betegségeket. Az orvos NEM ráadás, könyörgöm. Neki kell kikérdeznie és megvizsgálnia a pácienst, elküldeni laborra, értékelni a labort, és annak alapján kiírni (vagy nem kiírni) a gyógyszert. Mert ugye egy átlagember nem tudhatja, hogy hajlamos-e mondjuk trombózisra. Magyarán: az az orvos, aki ránézésre, mindenféle vizsgálat nélkül felír egy gyógyszert (akár egy nyamvadt aszpirint is), elég felelõtlen fajta, ahhoz többet nem mennék. Mert a közönséges aszpirin is okozhat nagy kellemetlenségeket.
Gratulálok...Hajrá felelõsség, érettség, komolyság...Nem is tudom, miért lepõdök meg, hogy ennyien esnek teherbe tabi mellett, amikor az agyi színvonal még addig sem terjed ki, hogy legalább ezt az 1. legfontosabb dolgot megkérdezze a dokitól vagy elolvassa rendesen a betegtájékoztatót, amiben le van írva világosan.... Most elérted, hogy kidobtad az ablakon 1 levél fog.gátló árát, mivel nem leszel védett az 1. hónapban, emellett bekavartál a ciklusodba. Ha ilyen figyelmesen szeded a tabit a továbbiakban is, hamarosan várandós leszel. Erre készülj fel. Tovább kell szedned a tabit, de menj vissza a dokidhoz és kérdezd meg tõle, mit tettél a szervezeteddel, mire számíthatsz, mikor leszel védett. Köszi a lepontozást. Sajnálom, hogy fáj az igazság...
csak gratulálni tudok az eszedhez...én mikor kiváltottam a gyógyszerem az volt az elsõ h alaposan átrágtam a tájékoztatót (pedig csak rá 2 hétre kezdtem el szedni a gyógyszert)
De nem mindig csak az orvost kell hibáztatni h "nem mondta el" Mert valószínû ha valaki komolyan tablettát szeretne szedni az már elõre tudja h mit hogyan kell csinálni! És az orvos az meg már csak a ráadás.+Még a betegtájékoztató is. Szal innentõl egyéni szocproblem -.-

Stodette fogamzásgátlót szedek. Hétvégén nyaralni készülünk, és nekem épp akkor fog megjönni. Most vettem be az utolsó szemet. Ha nem tartok most szünetet, akkor az azt jelenti, hogy ebben a hónapban kimarad a menstruációm? Valaki használta már így?

Legjobb válasz: Igen,akkor most kimarad,kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.

Igen, akkor most kimarad, kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásod, valószínû, hogy még nem hallottál errõl a gyógyszerrõl.A tájékoztatóban le van írva, hogy így lehet késleltetni a menstruációt.Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál hatásos volt-e :( Sajnos én olyankor a görcsöktõl fel sem bírok állni, ezért szerettem volna eltolni. :( még egyszer köszönöm a sokatmondó kommentedet
A kérdező hozzászólása: Kedves Második Hozzászóló!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!!!!
Ez miért fontos? Pcsételõ nem elsõ, de miért számít?
Pénteken vetted be az utolsót, vagyis szombattól számolod a 7 napot. Pénteken kell bevenned az új levél elsõ szemét.
Jézus :D Tényleg emiatt kell :o A megvonásos vérzésednek nincs köze ahhoz, hogy mikor jön kövi levél. Mindig szombaton kell kezdened...
A kérdező hozzászólása: tudom h szombaton kell kezdenem.. nem ezért kérdeztem.. de látom már kérdezni se lehet
Válaszoltam... hogy már fel se tûnik.... semmi köszönöm.... meg semmi magyarázat, hogy mi ez most, csak leoltasz, de jóóó, érdemes itt válaszolni

Elég régóta (4-5 hónapja) nem jött meg a menstruációm! De ezt most úgy értem hogy az első! 4-5 hónapja csak sárgás-fehéres foltok vannak a bugyimon. Mikor fog már megjönni? 13/L

Legjobb válasz: Sárgás fehéres folt: Valószínûleg a puncidban történõ váladék elválasztás okozza, emiatt ne aggódj. Ha esetleg fáj, viszket, vagy szokatlanul erõs a szaga, akkor szólj anyukádnak, és lehet, hogy kezelni kell, de amíg ilyen nincsen, addig semmi gond. A menstruáció miatt pedig ne aggódj. Ha eddig nem volt, akkor nincsen baj, mindenkinél máskor indul el.

Sárgás fehéres folt: Valószínûleg a puncidban történõ váladék elválasztás okozza, emiatt ne aggódj. Ha esetleg fáj, viszket, vagy szokatlanul erõs a szaga, akkor szólj anyukádnak, és lehet, hogy kezelni kell, de amíg ilyen nincsen, addig semmi gond. A menstruáció miatt pedig ne aggódj. Ha eddig nem volt, akkor nincsen baj, mindenkinél máskor indul el.
Oké, sikerült megfejteni. Szóval 4-5 hónapja van fehérfolyásod és szeretnéd tudni, mikor fog megjönni a menstruációd. Válasz: Bármikor, fehérfolyás megjelenése után általában 1-2évvel, de ez egyénfüggõ.
Az elsõ menstruáció nem tud késni, hiszen nincs mihez képest. Bár mégis van mihez képest késsen, még pedig akkor, ha 16 éves korodig nem jön meg. Addig ne aggódj!
Igen, aztán meg majd nem akarod...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!de én már úgy akarom hogy megjöjjön..:)
Nincs semmi probléma, minden a legnagyobb rendben van. 17 éves korodra kellene megjönnie, addig még van idõd!
Gumós növény legyek, ha értem, mit akarsz kérdezni...
A kérdező hozzászólása: köszi! :D
A kérdező hozzászólása: még nem jött meg sosem..:D
De már volt egyszer? Vagy még sosem jött meg? Ezt nem lehet érteni.
A kérdező hozzászólása: xDxD arra vagyok kíváncsi hogy normális-e hogy nem jön meg pedig már régóta vannak fehéres-sárgás foltok a bugyimon..:D
Teljesen megértelek, én is így voltam!
Védett leszel úgy is.
Nem kell kiegészítõ védekezés!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) )

11. én fog megjönni a menstruációm. Most barnás váladék jön a hüvelyemből. Miért?

Nem szedek fogamzás gátlót és még nem feküdtem le a barátommal soha. Mitől van? Lehet hogy elöbb jön meg? 16/L

Legjobb válasz: Szokott ilyen lenni. Igen az is lehet, hogy elõbb fog megjönni. Ez amolyan "elõsmenstruáció" is lehet. Ha nem volt köztetek semmi, akkor ne aggódj.

Szokott ilyen lenni. Igen az is lehet, hogy elõbb fog megjönni. Ez amolyan "elõsmenstruáció" is lehet. Ha nem volt köztetek semmi, akkor ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Már volt 'valami'. De nem szexeltünk. Szerintem meg csak attól lehetek terhes ugye?:)
Figyi, gondolom tudod mibõl lesz a baba!? :) Ha nem került a spermája a hüvelyedbe, akkor biztosan nem vagy terhes. A barnázás, ahogy írtam is, a menstruáció elõtt sok nõnél elõ szokott fordulni! Nem terhesség függvénye!
Nekem még nem jött meg!!!!!! Üdv: Zsuzsi

Nagyon fontos az ügy és gyors segítség kellene! A menstruációm megjött 6 nappal korábban! A párom ingázva dolgozik külföldön és hosszú idő után most hazajön egy hétre és pont ezt a hetet fogom végigmenstruálni! Lecsökkenthető az ideje?

Nem szedek fogamzásgátlót és nincs is itthon, már megjött a menzim és sajnos nekem kitart 6-7 napig. A kérdés az, hogy nincs bármilyen házi praktika vagy vény nélküli gyógyszer, amivel megállítható 2 nap után a menzi? Szeretném lerövidíteni drasztikusan.

Legjobb válasz: amikor fiatalabb voltam citromlevet ittunk kb 1 decit h ne jöjjön meg, mert mentünk strandra. volt h egész nyáron nem jött meg. hogy közben mennyire használ, nem tudom. de ha a párod szeret azt is megértené, ha most nem lehet, nehogy már ezen aggódj...

amikor fiatalabb voltam citromlevet ittunk kb 1 decit h ne jöjjön meg, mert mentünk strandra. volt h egész nyáron nem jött meg. hogy közben mennyire használ, nem tudom. de ha a párod szeret azt is megértené, ha most nem lehet, nehogy már ezen aggódj...
Hááát.. Vegyél Aspirin protect-et, ez egy vény nélkül kapható vérhígító. Így többet fogsz vérezni, ergo hamarabb lesz vége a menzidnek. Illetve ülj meleg vízbe kb 25 percet. De vigyázz, mert így nagyon fogsz vérezni...
Elsõ vagyok És hozzáteszem, hogy én csak az elsõ 2 napon szedem ezt a gyógyszert, és a 3. napon már alig van meg.
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj, hogy nem értené meg, hanem mert én is szeretnék vele lenni.:) Szerintem ez érthetõ.:) Köszönöm a válaszokat! Ha van még tipp jöhet!
Nekem pl csak az elsõ 2 napban erõs, utána nagyon gyenge, ilyenkor minket nem zavar (mi is távkapcsolatban élünk, 2napunk van együtt hetente). A páromat mondjuk soha nem zavarná, csak én blamálom magam folyton miatta:D Szóval ez is egy megoldás, ha nem zavarja a párod. Csak csináljátok kádban, vagy pedig elõtte és utána is fürödjetek, mert ilyenkor nagy a fertõzésveszély - bár eddig nekem nem volt problémám belõle.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én nagyon erõsen vérzek legalább 4 napig, de van hogy az ötödiken is. Ez a második nap, nálam ez a legerõsebb, meg a harmadik, ami a holnap és pont holnapra lenne romantikus programunk.:( Õ taszítódik tõle, amit teljesen megértek úgyhogy nem tudom mit fogok csinálni, pedig annyira vártam ezt a hetet! Pont most jött meg elõbb, pedig mindig pontosan szokott jönni.
Nem, nem lehet semmivel megállítani a vérzést.
Szar ügy, így járnak akik kényeskednek. Sajnálom!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!