Találatok a következő kifejezésre: Most fogok először (154 db)

18 évesen. Nem sejtettem, hogy meg fog csókolni. Hagytam had irányítson.
Milyen volt?
Most, így 22 évesen. Nem volt megbeszélve h csók lesz de sejtettem hogy ha jól sikerül a randi akkor lesz csók. Nem voltam ideges de fel voltam izgulva
A kérdező hozzászólása: Igen..de nagyon 14/l
az igen... már a csóktól parázol ??? :D
Én még 26 évesen sem csókolóztam. Sok sikert!
Én 8 évesen csókoltam meg elõször egy lányt. És hát azóta nem sokat. Tudom, hogy egy kicsit gáz, hogy sok idõ maradt ki, de ez van.
Fiú vagy lány vagy?
Nem kell aggodni, menni fog:) ) 13 eves csokoloztam eloszor:)
Na, megtörtént már? Milyen volt?? :)

Most fogok először rendelni Ebayről Amerikából. Mire figyeljek? Hogy néz ki a vásárlás menete? 20e Ft feletti termék

Legjobb válasz: figyelj arra, hogy ne 10 lebonyolított biznisze legyen az embernek... nézd meg az értékeléseit! bár ha most rendelsz elöször, elég bátor vagy a 20 ezres tételhez szerintem :-)

figyelj arra, hogy ne 10 lebonyolított biznisze legyen az embernek... nézd meg az értékeléseit! bár ha most rendelsz elöször, elég bátor vagy a 20 ezres tételhez szerintem :-)
Mire figyelj? Hogy ha megakad a vámon, számolj plusz költségekkel. Ne az eladót hibáztasd, ha nem érkezik meg idõben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat

Mit lehet tenni ha most fogok először nőgyógyászhoz menni és attól félek hogy az idegességtől esetleg annyira össze szorult a hüvelyem h nem tud majd a doki meg vizsgálni, mit lehet ez ellen tenni ha esetleg bekövetkezik?

Járt már valaki így vagy ehhez közeli állapotban?

Legjobb válasz: sziaén is most készülök elöször dokihoz...na én is fosok ám.te mikor mész?magánrendelést választottál?

sziaén is most készülök elöször dokihoz...na én is fosok ám.te mikor mész?magánrendelést választottál?
A kérdező hozzászólása: én is most készülök elsõnek és én is kicsit parázok :S az a baj h egy kicsit hajlamos vagyok a hüvelygörcsre és ettõl félek leginkább h megint kijön :s nem tudom még hogy mikor megyek de szerintem magán dokihoz megyek, csak azok meg nem tudom mennyibe kerülnek. te milyenhez ész és mikor? és mitõl parázol?
Igen. Ha az orvos azt mondta, hogy az elsõ nap, akkor az elsõ nap kell. Ne kockáztass!! Az az egy hónap nem oszt, nem szoroz...
A tájékoztatóban az van, hogy elsõ nap kell, de nekem pont az orvos mondta, hogy inkább a harmadik napon vegyem be. De szerintem annyira nem tragédia. Én mondjuk hamar abbahagytam, mert eszméletlen fejfájásokat okozott.
ha a 3 napon kezded el szedni akkor abban a hónapban kell kiegészítõ védekezés (GUmi)
Bajnak nem baj, ha várnááál a következõ menses elsõ napjáig akkor ugyanott lennél mintha most kezded el szedni és 1 hónap után hat.szal elkezdheted nyugodtan.

Most fogok először repülővel utazni. Milyen érzés? Ja, és mit vigyek magammal?

Este megyünk és 1-2 órára már oda is érünk éjszaka, azzal együtt csupán 2 éjszakát alszunk a szálláson. Persze a látnivalókat nézzük ott és az utolsó nap hamar el kell hagynunk a szállást, ezért úgy gondoltuk hogy csak hátizsákokat viszünk. Fejenként egyet. Mit vigyek? Mik a legfontosabb dolgok erre a rövid id?re? Tanácsaitok vannak? milyen élményeitek vannak a repüléssel? ...

Legjobb válasz: Élmény lesz, az biztos. Nem is a repülõgép gyorsulása és sebessége fog meglepni, inkább az amikor elemelkedik az aszfaltról. A nagy utasszállítók manapság relatíve csendesek, belül nem fog zavarni igazából a hajtómûvek hangja. A sötét miatt nem fogsz annyira látni kifelé, pedig úgy még érdekesebb lenne. A repülõgépre szálláskor tartsd be az elõírásokat, hogy mit és mennyit vihetsz fel a kézipoggyászban most aktuálisan, gondolom utánanéztél. :) Ha csak hátizsákot viszel, akkor azt gondolom kézipoggyászként, akkor pedig magaddal viszed az utastérbe.

Élmény lesz, az biztos. Nem is a repülõgép gyorsulása és sebessége fog meglepni, inkább az amikor elemelkedik az aszfaltról. A nagy utasszállítók manapság relatíve csendesek, belül nem fog zavarni igazából a hajtómûvek hangja. A sötét miatt nem fogsz annyira látni kifelé, pedig úgy még érdekesebb lenne. A repülõgépre szálláskor tartsd be az elõírásokat, hogy mit és mennyit vihetsz fel a kézipoggyászban most aktuálisan, gondolom utánanéztél. :) Ha csak hátizsákot viszel, akkor azt gondolom kézipoggyászként, akkor pedig magaddal viszed az utastérbe.
Hogy mit vigyél? Ejtõernyõ feltétlenül legyen nálad, az a legfontosabb! Ha azt akarták volna, hogy repüljünk, akkor szárnyaink lennének.
Rágó legyen nálad és leszálláskor rendeltetésszerûen használd, különben be fog dudulni a füled.
ülj ablakhoz, és láss csodát...akár éjjel, akár nappal...ha nálad a hátizsák, nem árt egy ejtõernyõ...jó abroszból is...
R. I. P. Azok lesznek az utolsó óráid, nemis, perceid. Csak ugratlak! Nagy élmény lesz, sima út, finom étel. Egy álom lesz a kilátás, de elõször olvasd el Háy György: Amit a repülésrõl tudni kell címû kötetet.

Segítséget kérnék! Kislányom 2 éves és most fog először a nagyszülőknél aludni egyedül. Nem tudom melyik a jobb megoldás, ha én viszem el és ott hagyom, vagy már eleve a nagyszülők jöjjenek érte? Melyik megoldással viselné jobban?

Legjobb válasz: Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?

Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?
elviszed elmondod neki most itt maardsz és a mamával leszel reggel találkozunk picit játszol vele s elmentek mamáék meg a figyelmet elvonják a játékal
Nálunk is jövõ héten esedékes. Nap közben már sokszor volt a nagyszülõknél nélkülünk, simán aludt délután, nem volt gond. Mi tervezünk egy próbaestét, amikor én is ott leszek, de mindent úgy csinál anyu, mintha nélkülem lennének. Írok majd, mi volt.
mi is 2 éves korában estünk át ezen :) nem vagyok paramami de az elsõ alkalommal én egy 3. variációt választottam és úgy gondolom, így volt a legjobb a gyereknek :) szóval átvittem este, mama megfürdette, etette majd játszottam vele egy fél órát és lefektettem, miután elaludt mentem haza és másnap délutáni alvásra mentem érte :) este nyûgösebb, szerintem akkor nem értette volna, hogy miért nem megyek vissza érte, reggel viszont volt nagy boldogság, hogy meglátta a nagyszülõket :) azóta persze nem csinálunk ilyet, odaviszem, elköszönök, elmondom, hogy mi hogy lesz és integetnek nekem az ablakból :) 2-3 havonta alszik ott és nagyon szereti :)
Mi is most leszunk 2 evesek es valoszinu, hogy mi is hamarosan ateljuk ezt:D Szerintem mindenki maga tudja, hogy melyik a legjobb megoldas a gyermeke szamara. Szerintem enyem pl benne lenne egy olyanban is, hogy eljon mama erte, de ezt csak azert nem valasztanam, mert mamat akarom kimelni. Egyszeruen elviszem majd mamahoz es akar azonnal elkoszonok tole es megyek. Szerencsem van, az en gyerekem nem paras ilyenkor. Vad idegennel elmenne az utcan. Ha kitalalja, hogy o nem arra akar setalni, amerre en, neha eljatszom vele, hogy na szia en megyek, es van, hogy ejt a fejemre, elindul az ellenkezo iranyba:D Nem volt soha az a tipusu gyerek, aki ott szeret ulni az anyja szoknyajan. 1-1.5 eves koraban megis csak ugy tudtam otthagyni mamanal, hogy o ne vegye eszre, hogy en elmegyek. Ha elkoszontem tole, akkor se volt nagy gond, mert csak egy picit pityergett. Aztan, mikor par ora mulva erte mentem, ujjongva fogadott, de azt mondtak a nagyszulok, hogy egy percig nem emlegetett:D Szoval gyereke valogatja, neked kell tudnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére a kislányom a bátrabb fajtából való és abból sem volt soha gond, ha a mamánál ott maradt. Elmondtam mindig neki, hogy elmegyek és mikor megyek vissza érte. Nekem egy kicsit még fájt is, hogy nem sírt ilyenkor sose, de ha mentem csak úgy repült. Lányomat ismerve, lehet nekem lesz rosszabb, hogy nem lesz itthon. Attól is tiszta depi vagyok, ha csak napközben viszik el, még nem volt idõm megszokni, mert ez nem túl gyakori. De hát mindkettõnknek edzõdni kell.
Nekünk nagyon bevált, mikor kicsit egyedül akartunk lenni, hogy már elõre be volt lelkesítve a máshol alvásra. Keresztanyumhoz akartuk vinni és egész nap az volt a téma, miket fog este csinálni. Pl hu de jó játék lesz, lehet bunkert építeni székekbõl meg plédbõl, ott van egy frankó játszótér stb. Próbáld azt elérni, hogy akarjon menni! Pl ha valami rosszat csinál, mondogasd neki, hogy na ha még egyszer ilyen lesz, nem mehetsz aludni a nagyihoz. Fordított pszichológia:) ) Még Õ fog jól viselkedni, hogy mehessen. A lények, hogy legyen valami olyan érdekes játék, ami csak ott van és otthon nem lehet olyat, vagy nincs!

Most fogom elöször csinálni, de félek h párperc alatt el fogok menni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Elõtte pár órával verd ki a brét. Talán tovább fogod bírni mint 5 perc.

Elõtte pár órával verd ki a brét. Talán tovább fogod bírni mint 5 perc.
Lehet hogy már késõn írok de az eksön közben gondolj valami egyáltalán nem izgatóra pl. arra hogy a szomszéd öregasszony hogy nézhet ki meztelenül fürdés közben. Vagy kezdj el magadban számolni csak úgy a vakvilágba (mind a 4 mûvelettel, szorzás, osztás, összeadás, kivonás). Lényeg hogy eltereld a figyelmedet. Persze ne túlságosan mert akkor meg egyrészt nem fogsz eléggé odafigyelni hogy jó e a másiknak, másrészt meg átesel a ló túloldalára, lekonyul a szerszám. Arany középút, az kell ide.

Most fogok először vonattal utazni egyedül. Mennyi ideig áll egy-egy megállóhelyen a vonat? Honnan tudjam, mikor kell leszállnom? Mi van, ha nem szállok le és a vonat továbbmegy?

Kelenföldnél át kell szállnom, 1órám lesz. Kelenföld el?tt mik vannak, hogy tudjam hogy Kelenföld következik?

Legjobb válasz: Kelenföld Budapesten van, könnyen meg fogod látni:) azt tudod,hogy kb hány óra alatt érsz Hajdúszoboszlóról oda és elõtte kezdj el figyelni,és majd látod,hogy már Bpn van, akkor néz a megállókat (nem tudom,hogy lesz-e más Kelenföldön kívül) és ki lesz írva nagy táblán, nem fogod eltéveszteni:P

Kelenföld Budapesten van, könnyen meg fogod látni:) azt tudod, hogy kb hány óra alatt érsz Hajdúszoboszlóról oda és elõtte kezdj el figyelni, és majd látod, hogy már Bpn van, akkor néz a megállókat (nem tudom, hogy lesz-e más Kelenföldön kívül) és ki lesz írva nagy táblán, nem fogod eltéveszteni:P
én amikor elõször utaztam egyedül, megnéztem neten a megállókat és kiírtam magamnak egy füzetbe, így tudtam, hogy mikor mi következik és hanyadiknál kell leszállnom. mondjuk az busszal volt..
Odamész egy jó pasihoz/csajhoz és megkérdezed, hogy: "Szia, merre mész?" Ha azt mondja, hogy Kelenföld, nyert ügyed van. Ezt addig ismételd, amíg nem találsz valakit, aki Kelenföldig megy.
jah, de azt olyan halk hogy nem lehet hallani, vagy ha egyedül vagyok, akkor meg nem értem.
Jobbhelyeken ki van írva táblákkal, hogy mi az a hely. Csak figyelned kell. A jobb vonatokon ( a jobbakon!) bemondják, hogy mi következik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) )

Én most fogok először menni nőgyógyászhoz, terhesség miatt. Mit fog velem csinálni?

Legjobb válasz: A menzesz kimaradása után két héttel, de legkésõbb a második menzesz kimaradása után érdemes orvoshoz fordulni, aki elvégzi a kötelezõ nõgyógyászati vizsgálatokat, citológiai és kolposzkópos szûrést, tapintással és ultrahangvizsgálattal megállapítja a terhességet. Leletet ad a terhesség tényérõl és nagyságáról, mellyel a lakhely szerinti védnökhöz kell fordulni a verseskönyvért. Ez azért fontos, mert így a védõnõ is értesül a körzetében levõ kismamáról. A terhesgondozásba vételnek a 12. terhességi hét elõtt meg kell történnie, mert a szülési segélyre csak az jogosult, aki a 12. hét elõtt megjelent a gondozáson. A védõnõ ekkor vérkép-, vércsoport- és lues-szerológiai vizsgálatra küldi a terhest, majd a leletek birtokában háziorvoshoz kerül a kismama, aki belgyógyászati állapotát, vérnyomását ellenõrzi. Fogorvoshoz is el kell menni, hiszen a terhesség alatt a fogak állapota fokozottan romolhat.

A menzesz kimaradása után két héttel, de legkésõbb a második menzesz kimaradása után érdemes orvoshoz fordulni, aki elvégzi a kötelezõ nõgyógyászati vizsgálatokat, citológiai és kolposzkópos szûrést, tapintással és ultrahangvizsgálattal megállapítja a terhességet. Leletet ad a terhesség tényérõl és nagyságáról, mellyel a lakhely szerinti védnökhöz kell fordulni a verseskönyvért. Ez azért fontos, mert így a védõnõ is értesül a körzetében levõ kismamáról. A terhesgondozásba vételnek a 12. terhességi hét elõtt meg kell történnie, mert a szülési segélyre csak az jogosult, aki a 12. hét elõtt megjelent a gondozáson. A védõnõ ekkor vérkép-, vércsoport- és lues-szerológiai vizsgálatra küldi a terhest, majd a leletek birtokában háziorvoshoz kerül a kismama, aki belgyógyászati állapotát, vérnyomását ellenõrzi. Fogorvoshoz is el kell menni, hiszen a terhesség alatt a fogak állapota fokozottan romolhat.
ja és GRATULA! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Mióta csinálod?
A kérdező hozzászólása: Sárga övre vizsgáztam.:) A következõ vizsga decemberben lesz.Nálunk úgy van, hogy a kékbõl kétszer, a barnából pedig háromszor kell vizsgázni.
A csíkért a legtöbb helyen a 12 évnél fiatalabbak vizsgáznak, mint nálunk. Mindenhol amúgy más a vizsgázás az övekre. Általában 4 hónap után lehet a sárgára, aztán megint 4 hónap a narancsra, 4 hónap a zöldre, és innentõl 1-1 év a többire, de néhány övbõl, mint a kékbõl és a barnából, meg persze a feketébõl többször is kell vizsgázni, mert több fokozata van.
[email protected] se ér?kipróbálod?
Ha övért mész akkor az edzõd kókler és a karatéd sz*rt sem ér.
14 év alatt csíkra a felett már övre, legalábbis nálunk így van
Akkor hát egészségedre, vizsgázz sárgaövre. Az évek multán úgy is rájössz ugyanarra, amire én.
A kérdező hozzászólása: De amúgy egy sárgaöves ismerõsöm azt mondta, hogy én sárgaövre fogok vizsgázni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
Igen Ju Jitsu-s vagyok. A magam részérõl már több mint egy éve készülök az övvizsgámra. Nem egy évet vártam rá, egy éve csak a vizsgaanyagot gyakorlom, csiszolom... Szóval türelem, meg kitartás. Na az kell :)
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm.Elsõsorban nem a sárgaövet akarom megszerezni, csak szeretnék "komolyabb" technikákat is tanulni.Amúgy nem 3 havonta van a vizsga, hanem júniusban és decemberben.Én februárban mentem elõször.A leírásod alapján szerintem ju jitsu-s vagy, én úgy tudom, hogy abban lassabban lehet haladni.
A kérdező hozzászólása: Mi az, hogy ne aggódjak?Éppen, hogy a sárga övet akarom megszerezni.Amúgy a vizsga még több, mint egy hónap múlva fog lenni.A csíkért nem csak a 12 év alattiaknak kell vizsgázni?
Akkor ne aggódj, fix, hogy nem övért mész. Szép hely is lenne az olyan, ahol már három hónap után osztogatják az öveket...
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja.
Elméletileg csíkért mész. Egyébként ne legyél türelmetlen, majd ha kellõ igyekezettel és szorgalommal tanulsz, eljön a sárga öv is. :) És tudod. Van a Karate Do. A karate útja, amit végig kell járnod, persze csak ha akarsz. De ha engem kérdezel, én amondó vagyok, hogy nem csak az övszín számít, hanem a tudás is. Félre ne értse itt valaki, azért az övszínért persze mindenki megdolgozik, az egy eismerés. De mégis... Volt egy olyan ismerõsöm, aki kyokushin karatézott, és fehér övvel már a tanárát is elhajította a terem másik végébe. Érted, hogy mire akarok kilyukadni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!