Találatok a következő kifejezésre: Most fogok egy (724 db)

2-3 éves gyereketek hányszor mos fogat egy nap? És már kiköpi a fogkrémet?

Legjobb válasz: Az én fiam igaz már 4 éves (de kiscsoportos az oviban, mert évvesztes), szóval 2-szer mos fogat, oviban és itthon este. A mosással nincs gond, nagyon ügyes, mert kitaláltunk egy mesét neki, még kiskorában a fognyûvõ manókról, akik elrontják a fogát - szóval fogmosás nélkül le se feküdne! De köpni nem tud. Hiába gyakoroljuk, mindig lenyeli, de nem baj - majdcsak sikeredik egyszer!

Az én fiam igaz már 4 éves (de kiscsoportos az oviban, mert évvesztes), szóval 2-szer mos fogat, oviban és itthon este. A mosással nincs gond, nagyon ügyes, mert kitaláltunk egy mesét neki, még kiskorában a fognyûvõ manókról, akik elrontják a fogát - szóval fogmosás nélkül le se feküdne! De köpni nem tud. Hiába gyakoroljuk, mindig lenyeli, de nem baj - majdcsak sikeredik egyszer!
22 hónapos. este mosunk fogat, és még nem köpi ki.
3 éves. 2szer mos fogat, egyszer az oviban ebéd után, egyszer este itthon. Hát végülis kiköpi vagyis úgy csinál mintha köpne, egy részét sikerül, egy részét lenyeli:) De szerintem azért mert finom a fogkrém, amúgy profin tud köpni 2 éves kora óta (vizet pl.) bolond apja tanította meg neki poénból...
dettó mint az elsõ válaszadó, csak 24 hós
26 hónapos, reggel és este mos fogat, felét kiköpi, de tiszta olyan lenne a pizsije, ezért elõkébe mosunk fogat.

2 fogamon látok egy egy kis fekete pöttyöt, ez terjedhet tovább, esetleg idővel elmúlik, vagy dokihoz kéne mennem? Egyébként napi 2x mosok fogat. Egy fogam van tömve. (15 éves vagyok)

Egyébként nem fáj, szerintem nem is lyuk, érdekelne, hogy mi ez és mit kéne csinálni vele.

Legjobb válasz: lehet hogy ott lyukad a fogad. fogorvos.

lehet hogy ott lyukad a fogad. fogorvos.
Az egyik fogamon nekem is van 1pötty már évek óta ugyanolyan akkora kis lyukat nem tömnek be még! Ha nem fáj nem gond!
Lehet elszínezõdés is, vagy kezdeti szuvasodás. Minden féleképpen menj orvoshoz, így látatlanban senki nem tud neked más tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket, de eléggé kicsi, minta már régebben lett volna hasonló, de valahogy nem tudnám én magam eltüntetni?
Te nem tudod eltüntetni az tuti:) Menj el dokihoz õ el tudja:)
Ha tényleg csak ilyen kicsi folt, akkor nyugodtan mehetsz a fogorvoshoz, mert nem fog fájni. Csak akkor fájna, ha már nagyobb lyuk lenne rajta. Így még injekciót sem kapsz, ne félj:-))
Bár nem vagyok szakember de nem feltétlenül lyuk vagy kezdeti szuvasodás, nekem is van pár fogamon fekete pötty és mikor voltam utoljára fogdokinál nem mondott rá semmit. Sõt olyan fogam volt lyukas amin nem volt fekete pötty sem. Mindenesetre ha nem voltál mostanában fogdokinál azért menj el, addig is lógsz pá órárol.....

21-22 hós babátokat hogy mos fogat? Egyedül, segitséggel?

Legjobb válasz: Jobban sajnálnád, ha a fogorvosi székben ülne sírva. Én nem csinálok drámát a fogmosásból, muszáj neki átmosni, ha kell, lefogjuk, de inkább ez, mint késõbb baja legyen a fogának.

Jobban sajnálnád, ha a fogorvosi székben ülne sírva. Én nem csinálok drámát a fogmosásból, muszáj neki átmosni, ha kell, lefogjuk, de inkább ez, mint késõbb baja legyen a fogának.
Nálunk úgy sikerült megoldani a fogmosást, hogy felveszem a karomba, õ nyithatja ki a szekrényajtót, amibõl kiveszi a fogkrémjét, közben én elõveszem a fogkeféjét, elkérem tõle a fogkrémet, teszek a fogkeféjére, majd visszaadom a kezébe a fogkrémet, és amíg õ ezzel játszik, nézegeti, illetve a szekrénybõl kivesz még ezt-azt és azokat nézegeti, ez idõ alatt szinte észre sem veszi, hogy közben takarítom a fogait. Így nincs sírás, mert van más, ami leköti a figyelmét. A végén õ teszi vissza a fogkeféjét és csukja be a szekrény ajtót. 18 hónapos.
Mi ezt 2 db fogkefével oldjuk meg! Mert nem az a baj, hogy nem akarja engedni megmosni, hanem nem akarja kiengedni a kezébõl az Õ FOGKEFÉJÉT. Így mindenki boldog, a foga is megvan mosva, és kedvére próbálkozhat egyedül, rágcsálhatja...
Nálunk is van szintén rágcsa, és én is átmosom.Rengeteg dicsérgetéssel és hízelgéssel sikerült elérni, hogy lefogás nélkül engedje h átmossam neki a fogát.Viszont ezek idõszakos nyugalmak, az egyik fiamnak most jön felül vagy 3 foga, és tiszta vörös az ínye, így üvölt, és nem is engedi h mossam ott neki.Amikor csinálom , már attól a pár mozdulattól is azonnal véres a fogkefe:(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Igazad van. Megpróbálom valahogy megmosni, aztán hátha belenyugszik majd idõvel.
Elkéri a fogkefét, próbálkozik, rágcsálja, de minden esetben át kell neki mosni a fogait alaposan.
A kérdező hozzászólása: Hát igen tudom, de ugy sajnlom szegényt, nagyon sir amikor én mosom.
Nálunk is ez megy, alig bírom megmosni neki, de a fogorvosom azt mondta hogy próbálkozzak, mert át kell mosni rendesen a fogát felnõttnek is..
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk is igy van, rágcsálja, de aztán mikor én akarom mosni a végén, akkor elkezd hisztizni hogy csak õ akarja. Mostanában mindent õ akar egyedüll.. nem engedi nekem. Néha lefogom és ugy megmosom gyorsan, de hát ez nem megoldás hosszú távon......
Kb. 1-2 percig "szórakozik", mossa magának, de utána én gyorsan átmosom neki, mert õ azért még nem mossa alaposan.
is-is:) Jó alaposan megmosom neki, aztán õ is átdörzsöli:)
az én fiam nem engedi, hogy mossam a fogát, még lefogva sem.õ utánozza, hogy hogyan dörzsöljük mi a fogunkat.


Az nem baj ha többször is mosunk fogat egy nap a nenedent fogkrémmel, és ugye lenyeli, mert még nem tud köpni nem káros a fogrém lenyelése ez minden nap?

20 hós lány anyukája

Legjobb válasz: Még ebbõl se teszek egy borsónyit,csak éppen hogy legyen a fogkeféjén.

A kérdező hozzászólása: Még ebbõl se teszek egy borsónyit, csak éppen hogy legyen a fogkeféjén.
elsõ vagyok. ebben xilit van.
A nenedentet nyugodtan le lehet nyelni, nincs benne fluor. A többit is le lehet egyébként nyelni, csak azokban van már fluor, éppen ezért csak egy borsónyit kell a fogkefére tenni.
Én azt olvastam, hogy ebben a fogkrémben ropylene glykol van és ha lenyeli árthat a babának. Ne kérdezzétek miért, már nem tudom, hol olvastam :) Amúgy ebben a fogkrémben nincs fluor? Úgy értem semennyi? Mert fluor mentes fogkrémet keresek régóta, de még a gyógyszertáriban is volt valamennyi :(
A kérdező hozzászólása: Úristen, most jól rám ijesztettetek.Akkor most ez is mérgezõ? megõrülök, jót akar az ember a gyerekének és minenben van mérgezõ anyag?
miért lenne mérgezõ? a xilit nem mérgezõ. túlzott fogyasztása hasmenést okozhat, de ahhoz igen extrém mennyiséget kell megenni belõle.

Most fogok egy kutyust hozni a menhelyről! Amikor hazahoztam megfürdessem, és ápoljam le?

Legjobb válasz: Hát, szerintem hagynod kéne néhány napot hogy szokja az új környezetet és az új gazdit, mert ha megijed és hirtelen betuszkolod egy kádba és vízzel öntöd nyakon, lehet hogy támadásnak véli.

Hát, szerintem hagynod kéne néhány napot hogy szokja az új környezetet és az új gazdit, mert ha megijed és hirtelen betuszkolod egy kádba és vízzel öntöd nyakon, lehet hogy támadásnak véli.
Szerintem is várj vele 1-2 napot! Biztos sokként élné meg.
Szerintem is várj vele. És mindenképp dicséretes hogy menhelyrõl viszel haza kutyust! :)
Szerintem eleinte csak fésülgesd a szõrét, azzal is ismerkedtek, de ha majd lefürdeted, utána jól szárítsd meg, de ne hajszárítóval! Sok örömöt a kutyushoz! :D
tényleg gratulálok hogy menhelyrõl hozol el kutyust. Mindenképpen kényeztesd egy kicsit az ismerkedésetek elején fõleg, ne rakd egybõl a fürdõvízbe. Esetleg egy állatorvoshoz elviheted általános vizsgálatra (+ be is kell jelented hogy van kutyusod, én úgy tudom - vagy ez már megszûnt? ennek nézz utánna azért). persze csak akkor ha a menhelyen nem vizsgálták át. De dédelgesd egy picit hogy érezze hogy jó helyen van nálad, és hogy nem kell félnie. sok sikert a kutyushoz!
Hol fogod tartani a kutyát (bent/kint)? Elsõ körben mindenképpen vidd el dokihoz, nézze át az oltási könyvét, tegyen rá bolha-kullancs ellen cseppet. Ha kint fogod tartani és megfürdeted (csak pár nap múlva, esetleg várj egy hetet), akkor legalább 2 napot lakásban kell töltenie, mert a bõre megfázhat, rosszabb esetben felfázik a kutya. Sok örömöt a kutyával!
Én is nagy örömmel olvastam, hogy hála az égnek vannak jó emberek! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, vidd el állatorvoshoz és semmiképpen nem fürdesd meg, elsõként barátkozzatok össze, pár nap biztosan szükséges lesz. Nekünk is van kutyusunk, lakásban tartjuk ezért néha meg kell fürdetnünk. Elõtte mindenképpen jól fûts be a lakásba, mert nagyon könnyen megfázhat, törölgesd meg, a hajszárítót valószínû nem fogja türni (ált-ban félnek tõle), de az alapos törölgetés után bebugyolálhatód takarókba. A fürdetés után jó ideig ne vidd ki az udvarra, mert megfázhat, mi max egy gyors pisire szoktunk kimenni fürdés után jó pár órával, utána vissza a meleg házba.
Szerintem szimplán lemarja a zománcot a fogadról.
A kérdező hozzászólása: Az jó nem? Nekem nagyon sárga a töve meg fehér
nem, az nem jó :D tönkremennek tõle a fogaid. én csak a sima szódabikarbónás verziót hallottam, az elvileg fehérít, gyakorlatilag fogalmam sincs...
Attól csak tönkremegy a fogad, mert ahogy írták, tönkre teszi a fogzománcot. Menj el fogorvoshoz fogkõ eltávolításra, az nem roncsolja a fogakat, de fehérebbek lesznek tõle a fogaid.
Igen, igaz, de az is igaz, hogy ha ezzel a módszerrel fehéríted õket, akkor néhány éven belül lesz szép fehér kivehetõs protkód, mert gyakorlatilag teljesen lemarja a fogzománcodat.

Most fogok egy gördeszkát kapni de nem tudom melyiket válasszam amelyikkel már trükközni is lehet?

EZEK KÖZÜL!

Legjobb válasz: ezek közül végül is mindegyik jó kezdéshez meg az alaptrükkökhöz de ha választani kellene akkor én az utolsót mondanám

ezek közül végül is mindegyik jó kezdéshez meg az alaptrükkökhöz de ha választani kellene akkor én az utolsót mondanám
há nem sokra mész egy deszkával ha nem lehet vele """trükközni"""

Nagy tapintatlanság lenne, ha egy fogorvostól megkérdezném, hogy naponta hányszor mos fogat és neki mennyire kell mellőznie az édességeket ahhoz, hogy ne romoljanak a fogai?

Mert én naponta háromszor mosok fogat, nem eszem semmilyen cukros ételt és mégis elég rosszak a fogaim. Feltételezem, egy fogorvos sem mos naponta 5-6x fogat.

Legjobb válasz: Én fogorvostan-hallgató vagyok, de amúgy nyugodtan megkérdezheted a dokidat is. :D Én kb. 3x mosok fogat, de ha nem megyek sehova, csak 2x. Néha 4x, de ennél többször soha. Csokit minden nap eszek, majdnem minden nap megvan az 1 tábla csoki, emellett sok almát is eszek, ami nem a legjobb a fogaknak. Viszont napi 5-10 db cukormentes cukrot elszopogatok, Elmex fogkrémet használok és heti 1x Elmex gélt, emellett Elmex szájvizet és fogselymet is, de az utóbbi kettõt csak este. Vannak tömött fogaim, de 8 éve nem kellett hozzányúlni egy fogamhoz sem.

Én fogorvostan-hallgató vagyok, de amúgy nyugodtan megkérdezheted a dokidat is. :D Én kb. 3x mosok fogat, de ha nem megyek sehova, csak 2x. Néha 4x, de ennél többször soha. Csokit minden nap eszek, majdnem minden nap megvan az 1 tábla csoki, emellett sok almát is eszek, ami nem a legjobb a fogaknak. Viszont napi 5-10 db cukormentes cukrot elszopogatok, Elmex fogkrémet használok és heti 1x Elmex gélt, emellett Elmex szájvizet és fogselymet is, de az utóbbi kettõt csak este. Vannak tömött fogaim, de 8 éve nem kellett hozzányúlni egy fogamhoz sem.
Ja, és van kis homokórám, ami méri, hogy meglegyen a 3 perc, mert reggel hajlamos lennék elsunnyogni a dolgot. :DD Egyébként sokan nem mosnak 3 percig fogat, valamint nagyon sok embernek szörnyû a fogmosási technikája. Kérd meg a dokidat, mutassa meg, hogy hogy kel helyesen fogat mosni. Moshat az ember 10x is fogat, de 1 helyes technikával végzett fogmosás többet ér, mint 10 rosszul.
Ez sajna nem elhanyagolható mértékben genetika. Dédapám sose mosott fogat, édes kalácsokat is evett és 32 foggal halt meg 78 évesen. Oké, hogy a víz is más volt akkoriban, de azért jó génjei lehettek e szempontból. Ma is van, aki fogat mos, édességet eszik és jók a fogai s olyan is, aki fogat mos, édességet eszik és már fiatalon is rosszak. Ez van :(
Inkább kérdezd meg tõle, hogy mit javasol, hányszor érdemes fogat mosni, milyen gyakran érdemes fogat mosni. Úgyis azt fogja mondani - valószínûleg - , ahogy õ csinálja, de õ már csak tudja:)
minimum 3-4 perc, 45 fokos szögben tarts a fogkefét (a fogakhoz képest, tehát ne merõlegesen a fogakra) hátul is meg kell mosni, amennyire lehet nyúlj hátra a fogkefével, körkörösen mozgasd a fogkefét
Épp, hogy nem körkörösen kell, a rágófelszínt leszámítva mindenhol söprögetõ-mozdulatokkal kell fogat mosni. Élõben meg is tudja mutatni a doki egy mûanyag fogsoron, hogy miért. :)

Egy SE xperia x10 mini pro készüléknél ha az adatforgalom nincs letiltva leveszi a kártyáról a pénzt. Meglehet ezt akadályozi valahogyan? Most fogok aktiválni rá net csomagot akkor már nem fogja levenni?

Legjobb válasz: Meglehet ezt akadályozi valahogyan? Ja, úgyhogy letiltod. Most fogok aktiválni rá net csomagot akkor már nem fogja levenni? A havidíjat le fogja vonni. De azt csak havonta egyszer fogja megtenni.

Meglehet ezt akadályozi valahogyan? Ja, úgyhogy letiltod. Most fogok aktiválni rá net csomagot akkor már nem fogja levenni? A havidíjat le fogja vonni. De azt csak havonta egyszer fogja megtenni.
A kérdező hozzászólása: De a netre igényelt 1000ft-on kivül más pénzt nem fog levenni ha már lessz rajta net?
Csomagfüggõ. Van olyan csomag ahol a havidíjon felül már semmit sem fizetsz, csak lassítják a netet ha túlléped az adatforgalmi keretet és van olyan csomag is amelyiknél túllépés esetén fizetni kell. De egyre ritkábbak az ilyen csomagok, úgyhogy szerintem nincs mitõl tartanod.

Mióta a fogorvosnál voltam és volt pár lyukas fogam azóta minden este fogmosás. Ha minden este mosok fogat akkor nem lesz rossz fogam? És a tömések meddig bírják? Ha kiesik egy akkor újra betömik vagy már ki kell húzni?

Legjobb válasz: Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.

Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.
omg.. eddig nem mostál minden este fogat? és mondjuk minden reggel sem ártana, sõt, minden étkezés után.
A kérdező hozzászólása: Hát igen.. elõtte sajnos sokszor hanyagoltam 2, 3 naponta mostam csak fogat. Csak az volt a lényeg, hogy fehér legyen.
Használj fogselymet is. A fogorvosod megtanít arra, hogy hogyan használd.Ha jól el van horgonyozva a tömés, akkor nem eshet ki. Ha mégis kiesne, rövid idõn belül menj vissza a fogorvosodhoz, hogy tömje újra.
Nekem egy fogorvos azt mondta, hogy a túl sok fogmosás is rossz a fogaknak, mert ha naponta 3-4 alkalommal megmosod, akkor felsérted a zománcot és érzékeny lesz a fogad. Elég minden nap csak egyszer, este megmosni, nekem a szüleim így tanították gyerekkoromban, mindig csak egyszer mosom naponta, és az eddigi 25 évem alatt soha egyetlen lyukas fogam se volt. Fogat mosni inkább azért kell, hogy ne legyen büdös a szád, de a lyukak ellen nem sokat segít. Ismerõsöm naponta 3-szor mos fogat, mégis tele vannak a fogai tömésekkel. Ha olyan géneket örököltél, akkor hiába mosod egész álló nap a fogad, ki fognak lyukadni.
Attól is függ, milyen kajákat eszel, a sok savas dolog is sokat ront rajta, pl alma.
Minden reggel és este kell fogat mosni, hogy ne tapadjon rá a baktériummal teli foglepedék, amibõl a fogkõ lesz! El nem mennék itthonról fogmosás nélkül, ezt megköveteli illem és higiénia! Fúj, de borzalmasak lehetnek a fogaid, elõbb-utóbb fájni fog, foglalkozni kell velük, folyamatosan tisztán tartani és ellenõriztetni fél évente! Életedben még így is lehet rossz fogad, a tömések újra tömhetõek. Az ideiglenes tömések fél év múlva cserélendõek.
A fogápolásban inkább a mechanikai tisztítás a fontos, maga a fogkrém szinte elhanyagolható, azért használjuk, mert kellemesebb érzés azzal fogat mosni. Emiatt a fogmosás technikája és alapossága a fontos, nem pedig a használt fogkefe vagy fogkrém fajtája. Csaba, üdvözlünk a civilizált emberek között, ahol az emberek naponta többször is fogat mosnak! :) A fogápolási kultúrádhoz tartozzanak hozzá olyasmik is, mint pl. fogselyem használata, illetve félévente fogorvosi ellenõrzés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!