Találatok a következő kifejezésre: Most fogok 3 (213 db)

2-3 éves gyereketek hányszor mos fogat egy nap? És már kiköpi a fogkrémet?

Legjobb válasz: Az én fiam igaz már 4 éves (de kiscsoportos az oviban, mert évvesztes), szóval 2-szer mos fogat, oviban és itthon este. A mosással nincs gond, nagyon ügyes, mert kitaláltunk egy mesét neki, még kiskorában a fognyûvõ manókról, akik elrontják a fogát - szóval fogmosás nélkül le se feküdne! De köpni nem tud. Hiába gyakoroljuk, mindig lenyeli, de nem baj - majdcsak sikeredik egyszer!

Az én fiam igaz már 4 éves (de kiscsoportos az oviban, mert évvesztes), szóval 2-szer mos fogat, oviban és itthon este. A mosással nincs gond, nagyon ügyes, mert kitaláltunk egy mesét neki, még kiskorában a fognyûvõ manókról, akik elrontják a fogát - szóval fogmosás nélkül le se feküdne! De köpni nem tud. Hiába gyakoroljuk, mindig lenyeli, de nem baj - majdcsak sikeredik egyszer!
22 hónapos. este mosunk fogat, és még nem köpi ki.
3 éves. 2szer mos fogat, egyszer az oviban ebéd után, egyszer este itthon. Hát végülis kiköpi vagyis úgy csinál mintha köpne, egy részét sikerül, egy részét lenyeli:) De szerintem azért mert finom a fogkrém, amúgy profin tud köpni 2 éves kora óta (vizet pl.) bolond apja tanította meg neki poénból...
dettó mint az elsõ válaszadó, csak 24 hós
26 hónapos, reggel és este mos fogat, felét kiköpi, de tiszta olyan lenne a pizsije, ezért elõkébe mosunk fogat.

23 éves vagyok 3 éve szedem a Lindininette20-at most fogom aba hagyni a szedést menyi idő hogy meg próbálkozzak a gyerek vállalásal?

Legjobb válasz: szia.én is azt szedtem elmentem dokihoz amikor abbahygatm nem azert hanem rákszûrésre mentem és mondtam neki h abbahagytam ekkor a gyógyszert és h mikor próbálkozunk a babával.én ugy tudtam legalább 3 hónapot kell várni mire õ azt mondta h butaság már két hét alatt távozik a szervezetbõl de mondta h tartsunk 1 hónap szünetet.letelt az egy hónap és szinte majdnem elsõre sikerült is a baba.és most vagyok 32 h kismama:)sok sikert kívánok nektek:)

szia.én is azt szedtem elmentem dokihoz amikor abbahygatm nem azert hanem rákszûrésre mentem és mondtam neki h abbahagytam ekkor a gyógyszert és h mikor próbálkozunk a babával.én ugy tudtam legalább 3 hónapot kell várni mire õ azt mondta h butaság már két hét alatt távozik a szervezetbõl de mondta h tartsunk 1 hónap szünetet.letelt az egy hónap és szinte majdnem elsõre sikerült is a baba.és most vagyok 32 h kismama:) sok sikert kívánok nektek:)
Én a lindinette után 3 hónapra terhes lettem! Én is kb ennyi ideig szedtem!
Én 4 évig szedtem szintén a lindynette 20-at, és az abbahagyás után a 2. hónapban megfogant a baba. Szerintem nem kell várnod semmit, kiürül hamar a szervezetbõl, és nem árt a babának.
mintha az elsõ választ én írtam volna :) szintén 32.hetes vagyok és szintén az elsõ alkalommal összejött a baba.... én évek óta szedtem. sok sikert.
szia!énis azt szedtem évekig, és miután abbahagytam rá a következõ hónapban már terhes lettem.36 hetes kismama.sok sikert a továbbiakban!


Most tényleg 3, 5 évesen fog oviba menni csak a kislányom? !

3 éves lesz márciusban és azt hallottam hogy a körzetis óvodánk ahol amúgy is els?bbséget élvezne, majd csak tanévkezdéskor fogadja a 3 évüket betöltött gyerekeket. de akkor már majdnem 3,5 éves lesz a lányom ha szeptemberben kezdheti el az ovit,holott már márciusban lesz 3.. miért lett ez így kitolva? miért nem mehet korábban mint szeptember? nálatok hogy volt ez?,, most tényleg itthon kell ülnie,mikor ott lehetne a többi gyerekkel,okosodhatna,játszhatna,tanulhatna és közösségbe lehetne ...

Legjobb válasz: Van munkád visszamész dolgozni? Ha igen akkor fel kell venniük, ha nincs akkor meg 3.5 évesen is esélytelen. Nem lesz semmi baja attól, hogy nem jár oviba 3. évesen.

Van munkád visszamész dolgozni? Ha igen akkor fel kell venniük, ha nincs akkor meg 3.5 évesen is esélytelen. Nem lesz semmi baja attól, hogy nem jár oviba 3. évesen.
A kérdező hozzászólása: képzeld éppen áprilisban voltam bent érdeklõdni ezügyben és semmit sem mondtak, pedig mondtam hogy szeretném beiratni hogy 3 éves korától ovis legyen. de õk azt mondták hogy majd februárban menjek be kérni felvételi lapért töltsem ki, és majd áprilisban kiderül amikor lesz a beiratkozás hogy felvették-e. szóval én léptem ezügyben õk ezt mondták nekem.
A kérdező hozzászólása: és nem szidtam az ovit szerintem.
Szerintem valamit fèlreèrthettèl. Amúgy nálunk májusban volt a beìratás. Elvittem, beirattam ès 2, 5 évesen kezdhette volna szeptemberben, de jan.3-án megy. Szerintem 3-án menj èrdeklödni. De mivel nem ìrattad be idõbe nemesis fogják felvenni.
Hát õk akkor egyértelmûen úgy vették már akkor hogy majd csak a következõ évtõl megy a gyereked. Mert ha azt akartad hogy 2013 márc tól menjen azt 2012.áprilisi jelentkezési lapon kellett volna leadni nem a mostani évin. na most hogy direkt értettek félre (hogy mindenképp csak 2013 szeptõl mehessetek) vagy véletlen, ezt nem fogjuk megtudni.
A kérdező hozzászólása: végül is mindegy többet tudok majd ha bemegyek és megkérdezem azért ha érdekel valakit ide megírom mit mondtak ne töröljétek a kérdésemet :) ) sziasztok addigis és BUÉK !
Buék neked is! Én is kiváncsi vagyok mit mondanak majd úgyhogy tényleg ne töröljék:) a 17es voltam.
Hú, engem is érdekel, hogy mit tudsz intézni, várom nagyon a jelentkezésedet! Az én fiam 2014. januárban lesz 3 éves. Ezek szerint akkor 2014 szeptembertõl mehet csak oviba? Addigra már majdnem 4 éves lesz! És vajon mikor kell beíratnom? Nekem ez nagyon zûrzavaros! Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy 2014-tõl már 3 éves kortól kötelezõ az ovi! BUÉK! :)
Ugyanez volt nálunk is, szintén márciusi a gyerkõcöm. Én is beirattam idõben, de mondták, hogy szinte lehetetlen, hogy felvegyék. Így is lett, csak köv. szeptemberben, 3, 5 évesen kezdtük az ovit.
A kérdező hozzászólása: sziasztok ma voltam az oviban, és azt mondták hogyha lesz hely akkor mehet már ahogy betöltötte a 3-.életévét, azaz március-április körül, de ha mégsem, akkor is mehet legkésõbb szeptemberben, és elõnyt élvez, mert körzetileg ide tartozik, . hát ennyi a lényeg, és szerencsére nem kell hozzá munkáltatói igazolás, csak a kislányom iratai.
HA azt szeretted volna, hogy 2012/2013-as évben ovis legyen, akkor 2012. áprilisában kellett volna beíratnod. Innentõl nem az ovi a hibás, neked kellett volna hamarabb gondolkodni. És nem az ovit szidni, ha nem veszik be , ha nem jelentkeztél a megadott idõben. Ha felveszik, akkor meg csak örülhetsz.
A kérdező hozzászólása: írtam hogy miért. én nem vagyok oktató, .az óvónõk tanítják õket, na meg egész nap le van foglalva, társaságban van, és még közbe fejlõdik is. az én kislányom nagyon igényli ezt.oké egész nap foglalkozva van vele de én mégsem tudom átadni azt a tudást amikkel õk rendelkeznek. meg amúgy is menjen csak oviba, ott a helye, és nem a magam kényelme, hanem az õ érdekében mert õ nagyon igényli a társaságot és a gyerekeket, nagy hasznára válna.
Bocsi csak érdeklõdöm tényleg nem kötözködésbõl de ha nem is biztos hogy lesz munkád akkor miért akarod hogy menjen? Egyébként szerintem máshol is úgy van mint a mi ovinkban hogy egész nyáron csak összevont csoportok vannak, a marha kánikulában fõttek a csop.szobában a gyerekek, mindig más óvónénik voltak, szóval nem egy leányálom ha dolgozok akkor persze muszáj vinni olyankor is a gyereket, de ha nem akkor én tuti nem vinném. És ha járna ápr.máj az csak 2 hó aztán 3 hó szünet majd megint kezdené ez így sokkal megzavaróbb szerintem neki beszokás tekintetében is.
Nálunk a bölcsõdei férõhelyhiány miatt az ovi 2, 5 éves kortól fogadja a szobatiszta gyerekeket, ahogy betöltötte a kort, aznap mehet. 3 éves kortól is mehet persze, amint 3 éves, aznap, nem kell megvárni a szeptembert. Meg anyukának is vissza kell menni dolgozni, nem is értem, hogy nem veszik fel a gyereket???
A kérdező hozzászólása: a védõnõ mondta hogy majd csak szeptembertõl mehet, legalábbis úgy tudja. most januárban akarok bemenni érdeklõdni pontosabban. munka, úh..hát nincs hova, tuti marad 3 mûszak, oda keresnek mindig embert gyárba ilyesmi, vagy takarítás.
Lányom áprilisban öltötte a 3-mat, dolgoztam, mégis csak szept-ben mehetett. Nyáron fizetnem kellett, nem tudtam máshogy megoldani a napközbeni felügyeletét. Sajnos ez van.
Csak azért kérdeztem mert felvételhez általában mindkét szülõtõl kérnek munkáltatói igazolást, és ha dolgoztok akkor fel kell venniük. Minél elõbb jelezd az ovi felé, hogy szándékozol beíratni.
A kérdező hozzászólása: persze, most akarok menni 2-án délelõtt érdeklõdni, .. a férjemnek van munkahelye bejelentett.
Ha beirattad májusban, és tudják, hogy márciusban tölti a 3-at, akkor mehet. Ha nem, akkor kb esélytelen. Tele vannak az óvodák. Mindenhol. Ez van. A gyereknek nem lesz baja, ha fél évvel késõbb kezdi. Nem mellesleg, májusban vége a nevelési évnek, összevonják a csoportokat is mindenhol, nem tudják beszoktatni rendesen, már jön is a nyári szünet.
Az én lányom februári, és õ is csak szeptembertõl, azaz 3 és fél évesen ment oviba. Nálunk nincsenek vegyes csoportok, így érthetõ is, hogy így vették fel. Azokkal kezdte idén szeptemberben az évet, akikkel végig járja a 3 évet.
Persze az enyém is márciusi és csak szeptemberben azaz 3és fél évesen mehetett. [email protected]ák a munkáltatóit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. szomorú, itt is vegyes csoport van, sõt ahol lakunk(Debrecen) szinte minden ovi vegyes csoportú. és valóban ahogy írta az egyik kedves válaszoló május elején van a beíratás akkor majd nyár fele kiderül felvették-e aztán majd szünet, és majd augusztusban beszokatás és hivatalosan szeptembertõl kezdi az ovit. de bõvebben utána fogok érdeklõdni majd 2-án. amúgy szobatiszta értelmes okos kislány , bár ez itt most nem érv úgy tûnik :(
Én örültem, hogy a lányom majdnem 4 éves volt amikor oviba ment és a fiam is 3, 5 éves.Legalább már érettebb lesz! A sulit sem márciusban kezdi csak azért mert már betöltötte a 6 évet. Mi itthon is sokat rajzoltunk mondókáztunk, játszó csoportba jártak hetente kétszer, és sok foglalkoztató füzetet használtunk.A legkisebbet sem fogom hamarabb oviba küldeni, bár nem is tudnám ha akarnám sem, mert nálunk nem veszik be a gyerekeket év közben az oviba.

Mi történne ha éveken keresztül nem mosnék fogat? Mondjuk 2-3 évig csak a lepedéket szedném le a fogamról?

minden nap mosok fogat de a barátn?m egyszer?en nem akar fogat mosni.szerinte már egy éve nem mosott fogat csak a lepedéket szedte le valahogy.

Legjobb válasz: Hát, bizonyos étrend mellett (pl cukormentes) akár egészségesek is maradhatnak a fogai... azért manapság illik fogat mosni, de végül is nem kötelezõ...

Hát, bizonyos étrend mellett (pl cukormentes) akár egészségesek is maradhatnak a fogai... azért manapság illik fogat mosni, de végül is nem kötelezõ...
A kérdező hozzászólása: fúú akkor komolyan lehet olyat csinálni h nem mosunk fogat?és egészségesek maradnak a fogaink?azta én valamit nagyon elrontottam:P
Van valami igazság ebben, hiszen a fogmosás célja a lepedék eltávolítás, az öt, meg hét, meg tudomisén hány probléma megszüntetése csak reklámszöveg. Ugyanakkor a lepedék eltávolításának legegyszerûbb, legjobb módja egyenlõre a fogmosás, nem tudok róla, hogy ennél jobbat kitaláltak volna.
Az állatoknak is van foguk még öregkorukra is, pedig nem mosnak fogat. Csak õk azt a táplálékot eszik (jobb esetben), ami nekik való... Az emberek sajnos sok olyat esznek, amit nem kéne, azért romlik el annyi foguk manapság.

7 hós babámnak már van 2 foga! 3 nap különbséggel jöttek ki. És most az első foga nem csíkba van, hanem egy hegy. Miért hegy van neki?

És körülötte olyan mintha véres lenne,de nem vérzik neki. Ilyen vérpiros csík,de benne az inyébe. Ez normális? És most sokkal ny?gösebb. Lehet fáj még neki?

Legjobb válasz: Szerintem elõfordulhat, hogy fáj. Próbáld vmivel enyhíteni a fájdalmát. Lehet, hogy a felsõ foga is útra kész, azért van bedagadva az ínye.

Szerintem elõfordulhat, hogy fáj. Próbáld vmivel enyhíteni a fájdalmát. Lehet, hogy a felsõ foga is útra kész, azért van bedagadva az ínye.

Most fog megérkezni az új akváriumom. Szeretnék (1 vitorlás halat, 3 vörös és 3 fekete neonhalat, 2 hím guppit, 2 fátyolos algázót, 1 cápamárnát. Ez így jó?

Az új akváriummom valamivel több mint 120 literes. Az eddig meglévő halaim(1 kifejlett hímguppi és két db kéthónapos kicsi,3 sima neon,1 üvegharcsa,két karmosbéka,1 fátyolos algázó és egy almacsiga)akik már fél éve vannak egy 30 literes akváriumban. A vitorlás hal úgy olvastam csak 9-10 éves korában veszélyes a neonokra ezért még együtt szeretném tartani őket a cápamárnát azért szeretném mert jó lenne még egy nagy hal és a betta meg a vitorlás ugy tudom nem tartható együtt.

Legjobb válasz: Nem jó.

Nem jó.
a cápamárna agresszíív az üvegharcsa nemfogja magát jól érezni ott egyedül mert csapatokban él almacsigát megha van növényed szerintem ne tarts mert eszi a növényt
A kérdező hozzászólása: Akkor mit ajánlotok?
Legyenek csak neonok. Igen a betta meg a vitorlás nem tartható együtt. Mind a kettõ területvédõ. Nekem csak bettás van :)
Több neonhalat és algázót. Ha nagyon akarsz még valamit, akkor bontylazacott vagy razbórát tennék, valami kisebbet.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elszámoltam magam mivel egyedileg készített az akvárium mérete.nem 120 hanem 140 liter.Így mit ajánlotok?
A kérdező hozzászólása: A vitorlás halról lemondtam mivel alacsony az akváriumom hozzá.Tudnátok valami olyan halat mondani ami jól mutat a csapathalak közzöt de nagyob és igy kitünik közülük.
csomag koton
mi a francnak minden egyes hónapot megünnepelni ???Mért nem egybõl minden héten ünneplitek..?:/ sztem az 1. hónapot oké aztán félévente ...de te tudod...csak sztem nemsok értelme van...
A kérdező hozzászólása: Nem ünnepre kell gondolni...csak hoyg oylankor azért jó dolog együtlenni ....és heteket is sázmlálunk, na és ? nomrális válaszoakt vártam :/
ez tök normális volt ... ne lepd meg semmivel õ se fog.. ennyi
Szia, 3 szal az lesz az utolsó:(
igen a 3as az utolsó.most váltottam ki. 1ü gyümölcs 12h kortól, 1ü kecskeméti ital 1ü anyatej kiegészítõ tápszer és egy elõke.
A kérdező hozzászólása: :( Köszi!
Szia! Tegnap váltottam ki. 1 elõke, 1 üveg Hipp karfiol-krumpli-csirke, 1 Kecskeméti õszibarack-ananász-alma, 1 Kecskeméti szõlõlé volt benne.:)

31. hétben vagyok és már 3 kúpkúrát végigcsináltam, de most a 3. után is megmaradt a sárgás folyás, hüvelytenyészetet fognak csinálni, az miből áll?

Holnapután megyek be a kórházba a hüvelytenyészetet megcsináltatni, az hosszú id? vagy csak egy kenetvétel? És mennyi id? alatt van meg az eredmény?

Legjobb válasz: Nem hosszadalmasabb mint egy méhnyakrák szürés.Minden várandósnak csinálnak a várandósság végén,h van-e a jó öreg streptococcus(elég sok hordozó nõ van),én amikor egy héttel késõbb mentem NSTre,akkor kaptam meg az eredményt,tehát egy hét max,de szerintem csak 1-2 nap.

Nem hosszadalmasabb mint egy méhnyakrák szürés.Minden várandósnak csinálnak a várandósság végén, h van-e a jó öreg streptococcus(elég sok hordozó nõ van), én amikor egy héttel késõbb mentem NSTre, akkor kaptam meg az eredményt, tehát egy hét max, de szerintem csak 1-2 nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!