Találatok a következő kifejezésre: Most fog a macskám (9 db)

Ha most elvinném a macskámat, hogy kapjon meg minden oltást, miket fog kapni és kb mennyibe fog kerülni?

Tudom, kb minden orvosnál másak az árak, de úgy nagyjából.

Legjobb válasz: Számíts úgy 6-8 ezer körül.

Számíts úgy 6-8 ezer körül.
igen, 6000 az átlag szerintem, de olcsóbbat is kifoghatsz.
A kérdező hozzászólása: Az nem is sok, én azt hittem, hogy kb 30.000Ft :D 5 macskám, úgyhogy már tettem félre a pénzt, hogy elég legyen, de úgy látszik olcsóbban megúszom. Köszi a válaszokat!
Állatorvostól függ. Én tegnap vittem el a 2hónapos cicámat és 4500ft-volt és egy oltást kapott, 5betegség ellen.

A macskámnak most vettem észre hogy a bal oldalt fel van püffedve a pofija. Valószínűleg begyulladt a foga, mit tegyek?

Nincs pénzem dokihoz vinni, vettem neki puha kaját,adtunk neki egy nagyon picike Maripent. Van ötletetek mit csináljak hogy javuljon neki?(majdnem 1 éves a cica)

Legjobb válasz: Szia! Ha rossz a foga és nem csak be van gyulladva a fogín, akkor nem nagyon tudtok vele mit csinálni. Akkor nagyon fog szenvedni és nem hiszem, hogy egyhamar elmúlna neki. Lehet akkor csak az egész szája elfertõzõdik és akkor még rosszabb lesz dokihoz vinni. Egyenlõre szerintem próbáljatok egy kis kamillateát bele erõltetni, hátha segít a gyulladáson.

Szia! Ha rossz a foga és nem csak be van gyulladva a fogín, akkor nem nagyon tudtok vele mit csinálni. Akkor nagyon fog szenvedni és nem hiszem, hogy egyhamar elmúlna neki. Lehet akkor csak az egész szája elfertõzõdik és akkor még rosszabb lesz dokihoz vinni. Egyenlõre szerintem próbáljatok egy kis kamillateát bele erõltetni, hátha segít a gyulladáson.
A kérdező hozzászólása: és nem tudod vidéken mennyi lenne ez az állatorvosnál? megpróbálom a teát holnap.Remélem rendbe jön:(
A kérdező hozzászólása: Nincs megkarmolva a macska, nem láttam hogy baja lenne. Csak most hogy bedagadt. Kinti cicák de eddig nem volt baja neki. Megnézem a tea hogy hat és a gyógyszer, ha nem akkor elviszem ill. felhívom mennyi lenne és kijön. Kullancsot szoktak összeszedni de ott nem volt neki, és tényleg eddig semmi:(
19:08 vagyok Nekünk se látszott rajta semmi, úgyhogy ez nem garancia. Mikor megoperálta a doki, akkor mutatta meg a karmolást, amibõl kiindult a fertõzés, annak a nyoma ott volt a tályog mélyén ellilulva. Számolj ezzel az eshetõséggel is, csak azért írtam. De reménykedjünk benne, hogy a foga, az kisebb baj. Jobbulást kívánok neki, vigyázz rá! Szép estét!
A kérdező hozzászólása: Holnap körbevizsgálom a cicát, és köszönöm!
Mennyi idõs a cicád? Nem lehet, hogy nõ a foga, és attól van feldagadva a pofija? Az összes kandúrmacskámmal végigszenvedtük a fogzást, hatalmas, gennyes kelés lett a pofijukon kívül, amit egy idõ után vagy kikapartak, vagy én lyukasztottam ki, de rettentõ büdös genny folyt belõlük, és egy idõ után elmúlt. Egyik macskám sem volt még kint, szval biztosan nem más macska karmolása volt...egyszerûen csak a fogváltás okozta. Kilyukad, és kész. Le kell fertõtleníteni, nem szaglászni, mert büdös, és többször is kitisztogatni a sebet. Kis szerencsével megúszod egy keléssel. :)
A kérdező hozzászólása: Nem ez nem "hólyag", inkább olyan mint amikor a fél arca az embernek feldagad. De nem a foga mert ez kívül van. Barátom segít, és csütörtökön elviszem a dokihoz. Amúgy 1 éves majdnem a cica. Kissé gebe bár nagyon sokat eszik:) Aki írta hogy vitte a cicát a dokihoz és mûteni kellett, megkérdezhetem mennyiért csinálta? Mert 5 ezer ft-om lesz rá, remélem ennyibõl megtudja gyógyítani a doki.

Van olyan injekcio amitol nem fog tuzelni a macskam? Mire hat ez? Akkor teherbe sem tud esni? Es mennyibe kerul? Most tuzel attol be lehetne adni neki? Elmulna tole?

szobacica es mar 2 napja ezt csinalja megorulok tole.

Legjobb válasz: Van ilyen. A szívmûködésre. Most is be lehet adni. Igen, elmúlna.

Van ilyen. A szívmûködésre. Most is be lehet adni. Igen, elmúlna.
A kérdező hozzászólása: koszi es mennyibe kerul kb?
Az ivartalanítás kb 20 ezer forint, és akkor nem kell havonta oltatnod, vagy fogamzásgátlót venned neki. Igen van macskáknak fogamzásgátló... Hosszútávon az ivartalanítás a legolcsóbb és legbiztosabb.
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam, mert eléggé gubbaszt, de nem tüsszög, nem piros a harmadik szemhéja és rendesen eszik.
Én úgy tudom, pont 6 hónapos kora körül váltják a fogukat. Ha tudod etetni, akkor szerintem minden rendben lesz vele. :)
Ennyi idõsen még zajlik a fogváltás, viszont a gubbasztás mögött más is lehet, pl: mi a helyzet a cica székletével? vizeletével? A harmadik szemhélya elég ha folyton elõl van, az betegséget jelez, nem kell pirosnak lennie. Nagyon figyelj oda, mert az én cicáimnak semmilyen próblémája nem volt fogváltásnál, csak a lehelletük volt rossz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok.
bocsi nem macskákat hanem madarakat:S
Elfogyott az egér:) Jól végezte dolgát, megérdemli a pihenést! Egyébként ezekben a csúnya, nyálkás idõkben a macskák inkább a lakásban heverésznek, mint hogy odakint ugráljanak a pocsolyák között..
az én cicáim is gyakran fognak egeret macskákat de most h esõs idõ van nincs kedvük egerészni se madarászni nyáron napont 5-6 egeret vagy madarat hordtam ki a házbol most meg semennyit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat akinek van hozzáfüzni valója csak bátran írjon kiváncsi vagyok mindenki véleményére!:)

Most fog szülni a macskám. Vigyem el állatorvoshoz? Vagy ő csak simán meg szül?

Legjobb válasz: Persze, ezt a macskák simán elintézik:) Ha õ nem talál magának jó helyet, akkor csinálj neki, pl láda egy félreesõ helyen, de szerintemezt is elintézi magának:) Ne aggódj macskáék ebben is ügyesebbek mint mi:)))

Persze, ezt a macskák simán elintézik:) Ha õ nem talál magának jó helyet, akkor csinálj neki, pl láda egy félreesõ helyen, de szerintemezt is elintézi magának:) Ne aggódj macskáék ebben is ügyesebbek mint mi:) ))
Megoldja egyedül a cicus, csak akkor kell orvost hívni, ha valami probléma adódna szülés küzben, de azt észrevennéd a viselkedésébõl. Ha minden simán megy, akkor ne is zavard közben és utána, egy darabig valószínûleg úgyis rejtegetni fogja a piciket.
Nekem 2 aníacicám is van, akik a napokban fialtak és ez volt nekik az elsõ. Nagyon ügyesek voltak, bár a második cica mondhatni követelte hogy ott legyek vele, jött utána és nyávogott az ajtóban, ha bementem. Úgyhogy ha a cica is úgy akarja inkább legyél vele. A kicsikhez inkább ne nyúlj kézzel egy ideig, nehogy otthagyja az anyja!
Az én anyamacskám már háromszor is szült itthon egyedül.Nem kell elvinni állatorvoshoz.a macskámnál ugy volt hogy este még a pocijában voltak a kismacskák reggel meg már kis szõrgombócokat találtam az asztal alatt az anyamacska körül.Csak akkor kell elvinni, ha az anyamacska valami ok miatt nem tudja megszülni a kiscicáját.Amugy mmagától elintézi.

A macskám terhes, és nagyon nyávog, jönne befelé a házba elképzelhető hogy most fog szülni?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ. Engedd be. És legyél mellette. Aztán ha felneveltétek a kicsiket és Te felelõs gazdikat találtál nekik (akik ivartalaníttatni fogják majd õket), akkor vidd el Te is a sajátod ivartalaníttatni.

Elképzelhetõ. Engedd be. És legyél mellette. Aztán ha felneveltétek a kicsiket és Te felelõs gazdikat találtál nekik (akik ivartalaníttatni fogják majd õket), akkor vidd el Te is a sajátod ivartalaníttatni.
elképzelhetõ, biztos segítség kellene neki, ha ez az elsõ neki :)
A kérdező hozzászólása: igen ez az elsõ, miben tudnék neki segíteni?
A kérdező hozzászólása: Miért vigyem?
huuu szerintem az lenne a legszerûbb, ha egy állat orvosnak szólnál vagy segítséget kérnél tõle, õ biztos eltudja mondani neked, hogy ilyenkor mit tudsz segíteni a cicusodon
Jajj de utálom az ilyet, nem kéne mindenkit letámadni. Nem valószínû hogy segítség kell neki, csak sok cica ha szereti a gazdiját a közelében szeret elleni
Csinálj egy meleg helyet neki.
Az én cicám akárhányszor szült, mindig kereste a sötét helyet.Volt olyan, hogy a heverõbe vagy a szekrénybe szökött be ha véletlenül nyitva maradt.Volt olyan is, hogy szülés közben kellett kikapnom a beépített szekrénybõl, pedig kertes házban lakunk.A tapasztalatom, hogy sötét helyet keres ahol senki nem háborgatja.
Az enyém viszont az ágyon ellett meg, végig somogattam. Elõtt mindenhova követett és nyávogott, mikor leültem az ágyra odajött és ott ellett, de semmi extra nem volt, pedig elsõ ellése volt. Minden simán ment, és nagyon jó anya is volt. Kár hogy nem tarthattam meg mind a négy kiscicát....

Az természetes, hogy a macskámnak most így nyár felé iszonyatosan hullik a szőre? Na, tehát ez természetes mert tudom, ez a tavaszi "vedlés". De azzal nem vagyok tisztába, hogy egész nyáron így hullani fog-e a szőre. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Valószínûleg igen, próbálj meg vitamint iktatni az adagjába illetve olyan ételeket venni amelyek vitamintartalmúak. És úgy próbálj segíteni, hogy kikaparod a szõrt belõle.

Valószínûleg igen, próbálj meg vitamint iktatni az adagjába illetve olyan ételeket venni amelyek vitamintartalmúak. És úgy próbálj segíteni, hogy kikaparod a szõrt belõle.
igen természetes. minden macskánál kutyánál így van ez
keféld naponta a szõrét ki. és akkor jobb lesz :D
Nekem is hullik mindnek, kinek jobban, kinek kevésbé, alig gyõzöm fésülni.... Már csak õsszel fog abbamaradni...
Kedves kérdezõ! Szerintem vidd el az állatorvoshoz mert a mi macskánknak is nagyon hullott a szõre és elvittük a Dokihoz. Hát kiderült, hogy szegénynek be volt durranva a bûzmirigye vagyis allergiás volt valamire. Azóta csak antiallergén tápot kaphat és marhát(annyit ki tudtunk deríteni, hogy nem marha a bûnös). A macskák általában a halra vagy a csirkére allergiásak! Ha allergiás írj nekem egy üzenetet vagy emailt és szívesen segítek neked! :D ;D Email címem: [email protected]

3 éves macskám eleinte benti volt, a végén egyre jobban kiszokott. Most költöztünk panelba és egész éjjel nyávogott. Meg fogja szokni, hogy nem mehet ki?

Egész éjjel nyávogott, a szomszédok szólni fognak ezért előbb-utóbb. Elajándékozni nem fogom, de mit lehet vele csinálni, hogy ne szenvedjen,hogy ki akar menni? Tegnap levittük hámon sétálni, de utána is kínlódott. Alig aludtunk éjjel. Ki kellett zárni az erkélyre, de ez nem megoldás szerintem. Meg fogja szokni a lakást vagy depressziós lesz belőle?

Legjobb válasz: Hááát igen, valahogy megkell majd fordítani a biológiai óráját, hogy igazodjon a tiedhez! Labdák, papírgalacsin, tollas játékok, pecabotos játékok, fülpiszka, pingponglabda! Sok-sok törõdés.. hidd el megszokja, kis idõvel.. :)

Hááát igen, valahogy megkell majd fordítani a biológiai óráját, hogy igazodjon a tiedhez! Labdák, papírgalacsin, tollas játékok, pecabotos játékok, fülpiszka, pingponglabda! Sok-sok törõdés.. hidd el megszokja, kis idõvel.. :)
Szerintem nem fogja megszokni. Fõleg most hogy nyár van egyfolytában szökni akar majd.
Simán megszokja! Ivartalaníttasd, és játssz vele nagyon sokat, nagyon-nagyon sokat!
A kérdező hozzászólása: Ivartalanítás már kiskorában megvolt. Van itt egy játéka, de még szerzek párat. Volt neki mindenféle gurulós bigyója, csak apránként kidobtam még a régi lakásban. Most épp alszik a fárasztó éjjeli nyávogás után.
Szerintem nem fogja megszokni. A macska nem szobaállat, fõleg ha már tudja milyen jó kint. Nekem 4 éves a macskám, ivartalanított, és egyszer meg kellett próbálnom kizárólag lakásban tartani, de végül feladtam. Eleinte türelmes volt, de pár hét után egyre idegesebb lett és csak bámult kifelé szomorúan, meg ki akart szökni és állandóan zabált, teljesen meghízott, néha rájött az egyperc és randalírozott de látszott rajta, hogy nem azért csinálja mert élvezi. Szerencsére meg tudtam oldani máshogy anélkül hogy meg kelljen válnom tõle.
*mármint ötperc
A kérdező hozzászólása: Hogyan tudtad megoldani?
Úgy, hogy kiengedtem megint a kertbe...
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom megtenni, mert panelba költöztem.. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!