Találatok a következő kifejezésre: Most elöször a cicám (5 db)

Szia nem lesz baja töle de ne adj neki tul sokat egy napp ozd be neki minden napp csak egy kicsit.
Hol lehet kapni? Én macskagyökeret vettem, az elsõ alkalommal nagyon tetszett nekik, de utána féltek tõle, és undorodnak tõle.

Most elöször éreztem a cicám hasában mozgolódást kb. hány napos vemhes leht?

Legjobb válasz: Szia! az én cicám is most szült. Ha már érzed hogy mocorognak, akkor kb. két és fél három hét míg megellik. Amikor már nagyon keresi esténként a helyet és egyfolytában az öledben van és hízeleg akkor pár nap és megellik. Csinálj neki egy kis helyet ahol majd szülhet, persze mi is csináltunk és az ágyba kezdte el, de ha elkezdi valahol és oda beteszed akkor ott fog megelleni. Az utolsó pár órában van a cica, akkor érzed hogy a pocija nem puhin gömbölyödik hanem kemény lesz, görcsös. Ha ez van akkor készülhetsz az ellésre. Remélem segítettem :)

Szia! az én cicám is most szült. Ha már érzed hogy mocorognak, akkor kb. két és fél három hét míg megellik. Amikor már nagyon keresi esténként a helyet és egyfolytában az öledben van és hízeleg akkor pár nap és megellik. Csinálj neki egy kis helyet ahol majd szülhet, persze mi is csináltunk és az ágyba kezdte el, de ha elkezdi valahol és oda beteszed akkor ott fog megelleni. Az utolsó pár órában van a cica, akkor érzed hogy a pocija nem puhin gömbölyödik hanem kemény lesz, görcsös. Ha ez van akkor készülhetsz az ellésre. Remélem segítettem :)

A cicám most szült először. Eltaszítja magától a megmaradt kölykét, elfogadja 1-2 napon belül?

Legjobb válasz: Sok mindentöl függ a dolog, olyan helyen szült ahol csend és nyugalom van ? 1 kölyke van ? A többi ? Probáld meg odarakni cicihez, addig probáld mig elfogadja, mikor szült?

Sok mindentöl függ a dolog, olyan helyen szült ahol csend és nyugalom van ? 1 kölyke van ? A többi ? Probáld meg odarakni cicihez, addig probáld mig elfogadja, mikor szült?
Az én macsekom is volt így, volt amelyiket gondozta de volt hogy nekem kellett "felnevelnem" a kölyköt, ha egyáltalán nem foglalkozik a kicsivel akkor vékony szívószálon keresztül, laktózmentes tejjel "szoptasd" a kicsit.
Mindenképp probálgatni kell odarakni, nem baj ha hozzá nyulsz, muszály, nem tudom mi van a többivel ? Lehet megszenvedett a szüléssel ? Kis idö kell neki, de az állati ösztön visszajön majd nála, probálgasd ugy ahogy elöttem irták.
Hogyha nem sikerülne(ahogy más is írta, csak nekem nem a szívószálas dolog xD)..állatkereskedésbe állítólag lehet kapni ilyen játék cumisüvegeket, amik macskák számára is jó, és ott is kérhetsz tanácsot.Vagy állatorvosoktól, stb.


A perzsa cicát hogy kell rászoktatni arra hogy a dolgait mindig egy helyen végezze el? Még csak most lesz cicám először és még nem értek hozzá!

Legjobb válasz: Mivel a cicák alapvetõen tiszta állatok nem hiszem, hogy gond lesz szobatisztává nevelni. Nekem két cicám volt. Mindkettõnél ugyanazt a módszert alkalmaztam. Teljesen egyszerû. Mikor hozzánk került, még aznap megmutattam neki, hogy hová mehet wc-zni. Nálunk mindig a wc-ben volt az alomtálca, és volt vágva az ajtóra egy kis bejárat nekik. Soha, egyetlen egy alkalommal sem pisiltak, vagy kakiltak máshová. Sõt, az egyik még azt is kivárta, ha épp voltak a wc-ben. :) Sok sikert!

Mivel a cicák alapvetõen tiszta állatok nem hiszem, hogy gond lesz szobatisztává nevelni. Nekem két cicám volt. Mindkettõnél ugyanazt a módszert alkalmaztam. Teljesen egyszerû. Mikor hozzánk került, még aznap megmutattam neki, hogy hová mehet wc-zni. Nálunk mindig a wc-ben volt az alomtálca, és volt vágva az ajtóra egy kis bejárat nekik. Soha, egyetlen egy alkalommal sem pisiltak, vagy kakiltak máshová. Sõt, az egyik még azt is kivárta, ha épp voltak a wc-ben. :) Sok sikert!
Nem írtad, hogy milyen idõs cicáról van szó. Ha már kifejlett, akkor nem hiszem, hogy szükség lenne alomra szoktatásra, azt már valószínûleg megtanulta. Ebben az esetben csak meg kell neki mutatni, hogy hol az alomtálca. Ha még kölyök, akkor evés után figyelni kell, és amikor azt látod, hogy szaglássza, kapargatja a padlót, akkor egyszerûen bele kell tenni a cicát az alomtálcába. Néhány alkalom után már magától tudni fogja, hová kell ilyenkor mennie. Fontos, hogy az alom mindíg tiszta legyen, nagydolog után minél hamarabb vedd ki a produktumot, és ha már erõsebben átnedvesedett, akkor az egészet ki kell cserélni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! amúgy még kicsi, akkor fogom megkapni ha már nem szopik!
Az elsõ válaszolótól kérdezem, hogy akkor is oda végezte a dolgát, mikor kivettétek a tálcát? Mert gondolom, nem volt bent állandóan a wc-ben a tálca? Megszokják ezt?Amúgy nagyon tetszik. Kedves kérdezõ! A cicákat a legkönyebb szobatisztaságra nevelni, mert õk általában csak puh taljra csinálják a dolgukat. Egyszer kell neki megmutatni az almot, és utánna oda fog járni. Csak hát a cica pisinél büdösebb nincs a világon, és ezért kéárdezem az elsõ válaszolótól, hogy hogy van ez a wc dolog?
Szia. A tenyésztõnek, és az utolsó válaszadónak: A kölyök cicáknak elég egyszer-kétszer megmutatni(belerakni õket az alomtálcába, lábacskájukkal megkapargatni a homokot) az almot, maguktól beletalálnak, nem lesz gond. A válaszadónak:A mai legjobb, szilikonos macskaalmok szagtalanító hatásúak, teljesen felszívják a nedvességet, és így SEMMILYEN szag nem távozik az alomból, viszont ezek az almok szilárd halmazállapotúak, meglehetõsen kemények, volt szerencsém egy darabra rálépni, hát hadd ne mondjam.....Az elsõ válaszadó WC-jében, elképzelhetõnek tartom, hogy ilyen alom lett rakva a cicáknak, így nem lett büdös.A legújabb technológiával létrehozott újrahasznosított-papírból készült macskaalmok pedig még a wc-n is lehúzhatóak, és szintén bûz-gátlók. Egy tenyésztõ

3 hetes kisfiam 36 dkg-ot hízott egy hét alatt, nem sok? 2 hetesen mértem először, akkor volt 3400, most pedig 3760.3 óránként szopizik, éjszaka van hogy többször felkel, akkor adok neki cicit. Nem duci baba, de aggódom hogy sok ez a hízás.

Legjobb válasz: Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.

Ne izgulj, a tejtõl nem tud elhízni! Egyáltalán nem sok a gyarapodás, nekem naponta hízott 80-100 dkg között. Egy ideig gyarapszik, de szépen be fog állni, le fog lassulni ez a rohamos fejlõdés.
Bocsi elõzõ vagyok, visszanéztem a füzetbe amit vezettem. 3 hetesen a napi súlygyarapodása 30 és 100 gramm között volt. A heti gyarapodása pedig 200 és 350 között volt. Ez teljesen változó. Csak anyatejes volt õ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sikerült megnyugodnom:)
Örülj hogy hízik, ez a dolga, 3 hónapos korára megduplázzák a babák a születési súlyukat. Nálunk volt olyan hogy 1 hónap alatt 2 kg-ot hízott, nõtt egy hatalmasat a lányom, és azóta megált a nagy hízás 10 dekákat hízik havonta.
Bocs, fél éves korára duplázza a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Szia Nekünk az elsõ hónapban 1340, majd a másodikban 1370 grammot hízott a babánk. Se a védõnõ, sem pedíg az orvos nem mondta, hogy sok lenne ez a hízás... És nekünk sem duci a babánk! Sõt...Nagyon is formás baba! :) Biztosan a tied is az lesz! További jó babázást neked! :) üDV., egy 3 hónapos baba anyuja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó! Aranyos vagy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!