Találatok a következő kifejezésre: Most derült hogy terhes (27 db)

Most mit csináljak. Lehet hogy terhes vagyok, visszont ma derült ki hogy húgyúti fertőzésem van. Kaptam gyógyszert viszont azt terhesek nem szedhetik. Most mit csináljak?

Elmentem orvoshoz mert nagyon fáj a vesém. Azt mondta húgyúti fert?zésem van, írt ki gyógyszert. Kérdezte nem e vagyok terhes. Mondtam hogy nem tudom még. Erre olyan gyógyszert írt ki amit nem is szedhetek ha az vagyok. Legkés?bb kedden tudok tesztelni. De addig mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem, erre sajnos nincs alternatív kezelés. A bacikat meg kell ölni, ez a gyógymód. De honnan tudod, hogy olyan gyógyszert írt fel, amit terhesen nem lehet szedni? Írhatott volna peniccillint, az tény, nekem anno így volt,mondtam, hogy babát tervezünk,ésmondta,hogy akkor olyat ír, ami az egés terhesség alatt lehet...És nem volt baba nekemvégül,de legalább nem aggódtam halálra magam. Most mondok egy nem bíztatót, de ha keddre nem várod, akkor ha ártana neki a gyógyszer, nem fog megtapadni. Ezt orvostól tudom. Akkor megjön, és nem fogsz tudni róla, hogy õ valaha is ott volt...Ilyen kis terhességnél (ha van) a mindent vagy semmit elve érvényesül. De ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet!!

Nem, erre sajnos nincs alternatív kezelés. A bacikat meg kell ölni, ez a gyógymód. De honnan tudod, hogy olyan gyógyszert írt fel, amit terhesen nem lehet szedni? Írhatott volna peniccillint, az tény, nekem anno így volt, mondtam, hogy babát tervezünk, ésmondta, hogy akkor olyat ír, ami az egés terhesség alatt lehet...És nem volt baba nekemvégül, de legalább nem aggódtam halálra magam. Most mondok egy nem bíztatót, de ha keddre nem várod, akkor ha ártana neki a gyógyszer, nem fog megtapadni. Ezt orvostól tudom. Akkor megjön, és nem fogsz tudni róla, hogy õ valaha is ott volt...Ilyen kis terhességnél (ha van) a mindent vagy semmit elve érvényesül. De ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet!!
Szerintem kár izgulni azon hogy" mi lessz ha". elõszõr is tesztelj.Ha a terhességi teszt pozítív lessz akkor is szed be a gyógyszert mert a korai vetélések 2/3 -a genetikai okból jönn létre a másik 1/3-a hormonális okból.Nem kel túl agódni a dolgokat és mindenkép vedd be a gyógyszert és ne az alternatív marhasságokkal foglalkozz amit a takarítónõk ajánlanak.Egy hugyuti fertõzéas nagyon komoly komoly komplikáciokkal jár ha nincs antibiotikummal kikezelve. Ha pedig még mindig kétségeid vannak akkor hívd fel az orvosodat . Én atéstem egy komoly vesebetegségen és tudom milyen szõrnjû kikezelni.A vetélésel pedig ne foglalkozz mert ha be is következne nem a gyógyszer váltja ki a korai stádiumban.
A kérdező hozzászólása: nem keddre vártam hanem múlthét péntekre. Csak még nem akartam tesztelni hátha csak simán késik.
Amíg a baba be nem ágyazódik, azaz kb addig, amikorra nem várod, még nincs kapcsolatban a szervezeteddel, nem jut át belé semmi, amit te beveszel. Sem ital, sem drog, sem gyógyszer nem árthat neki. Emiatt addig nem kell aggódnod.
vagy vegyél egy csomoszor meleg ülöfürdüt abba tegyél sok sot.. eü-s
Szia! Én ajánlanék neked egy alternatív megoldást, jobb mint a gyógyszer. Én egyszer nagyon felfáztam 5 percenként mentem pisilni már sírva! És az egyik takaritónõ ajánlotta:forró lavor vízbe tegyél egy csokor petrezsejem zöldet, gugolj rá közben csavarj magad köré egy nagy törölközõt, mintha inhallálná! Nekem esküszöm az elsõ ilyen után jobb volt. Egy csomó gennyes váladék is távozott belõlem! Próbáld ki, néha azért jók a régi gyógymódok!
Szia! Én azt tanácsolnám a saját példámból, hogy vedd be a gyógyszert. Én 5 hónaposan kaptam húgyuti fertõzést(E.Coli) és már nem tudtak seíteni. Pedig kaptam antibiotikumot. Még olyan kicsi a babád (ha van egyáltalán), hogy bármit szedsz, nem jut el hozzá. én például Augmentint kaptam most felsõ légúti fertõzésre, és szedem, pedig lehet én is babás vagyok. DE: ha ez a fertõzés elhatalmasodik rajtad sokkal rosszabbul járhatsz. Mire a picid kapcsoladba kerül veled, addigra túl is leszel a fertõzésen. Ne halogasd. Vigyázz magadra, és ne aggódj. Minden rendben lesz.
Nekem mondták, hogy ha a vízbe teszel sót és beleülsz, az is nagyon hatásos a felfázás ellen. Ezt persze a gyógyszer mellett próbáld meg szerintem.
Én a gyógyszerszedést választanám.
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta teszteljek és ha pozitív akkor menjek vissza és ír olyat amit szedhetek. Amúgy meg a gõzölõs módszer igen is nagyon jól beválik. Már nem fáj annyira a derekam sem.

A barátnőm 6 hetes terhes és most derült ki, hogy petefészek cisztája van. Megtarthatja a babát?

Legjobb válasz: Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes,akkora cisztája volt,hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt,mikor már leosztotta a dokit,hogy ö tudja hogy terhes,jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém,kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)

Anyunak mikor az öcsémmel volt terhes, akkora cisztája volt, hogy nem vették észre töle a babát.majdnem 5!hónapos terhes volt, mikor már leosztotta a dokit, hogy ö tudja hogy terhes, jo lenne ha normálisan megnéznék már.és láss csodát... amugy nagyon beteges lett az öcsém, kiskorába az volt nagyon.ma már semmi baja(15 éves) (Zsoka)
biztos h megtarthatja.szerintem a kettõnek semmi köze egymáshoz.amúgy nekem a méhlepényem cisztás és semmi gond.
Nekem is volt egy 5cm cisztám méhen belül, de a kisfiam a 12. hétre lerugdosta :) Nekem akkor azt mondta a doki nyugodtan kihordhatom a terhességet. Azóta a fiam 14 hónapos egészséges, örökmozgó, most derült ki, hogy jön a tesó :)
Persze hogy megtarthatja! Ha elõtte sosem volt cisztája, akkor most valószínû a terhesség miatt alakult ki.Olyan hormonokat termel ami fenntartja a terhességet.Nyugi 12 hetes korára kb felszívódik. Tapasztalat :) Egy boldog kismama

Még szoptatok és most derült ki hogy 8 hetes terhes vagyok. A kettőt lehet együtt? Van aki szoptatott terhesen? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én igen kb 1 hónapig. Amikor rájöttem, h terhes vagyok, már nem esett jól szoptatni. Olyan fura lett, és abba is hagytam.

Szia! Én igen kb 1 hónapig. Amikor rájöttem, h terhes vagyok, már nem esett jól szoptatni. Olyan fura lett, és abba is hagytam.
Lehet, nem zárja ki a kettõ egymást, bár vannak olyan nézetek, hogy a szoptatás vetélést okozhat. Lányom 1 éves volt, mkor terhes lettem, mindjárt le akartam választani, de persze nem ment olyan gyorsan, 2 hónap kellett hozzá. A doki azt mondta, szoptathatok, a természet elvégzi úgyis, amit el akar. Sokan még a kettõt együtt is szoptatják, én nem kívántam...
4 hónapos terehes koromig szoptattam. A kisfiamat nehéz volt leválasztani. Õt nem zavarta hogy terhes vagyok. Sokan mondták hogy megváltozik a tej íze és majd nem fogadja el. Sok sírás árán, nehezen állt le 15 hónaposan. Engem annyiban zavart hogy egy idõ után már kényelmetlen volt a pocimon etetni. Sokan tartanak vetéléstõl. Egészséges terehes nõ szerintem nem emiatt vetél el.
Én is terhes vagyok igaz csak 6 hetes, de szoptatom a 17 hós fiamat.Mielõtt terhes lettem körbejártam ezt a témát. sok olyan anyuka van aki egész terhesség alatt szoptatott, és szülés után mindkét gyerkõcöt szoptatja.De hallottam olyat is, hogy a terhesség elõrehaladtával elapadt a tejcsi, vagy olyan is elõfordul, hogy a magzat nem fejlõdik rendesen és akkor a szopi megszüntetését javasolják!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazság szerint én is szeretném a picúrt leválasztani mert már nagyon fáradt vagyok. Érzem hogy ez nagy megterhelés a szervezetemnek. Pl. az elsõ terhességem 7. hónapjában voltak fog problémáim. Most már most olyan ronda az ínyem amilyet még nem láttam. Mi lesz késõbb? Csak hát nem nagyon megy a leválasztás.

Supradyn vitamint kezdtem szedni egy ideje, de most derült ki hogy terhes vagyok. Szedhetem tovább ezt a vitamint?

Legjobb válasz: terhes vitamint szedj inkább. ennek a maradékát meg elteheted a szoptatás idejére.

terhes vitamint szedj inkább. ennek a maradékát meg elteheted a szoptatás idejére.

Most derült ki hogy terhes vagyok 7 hetes. Van 2 házi cicánk meg kell tőlük szabadulnom a toxoplazma miatt? És eddig nem kaphattam el? Annak milyen tünetei vannak?

A cicák lakásban vannak és be vannak oltva.De akkor is ki tudja :S Ha maradhatnak akkor meg mire figyeljek,hogy ne kaphassam el? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: szia nekunk is volt cicank meg mielott terhes lettem, de emiatt nem szabadultunk meg tole. arra vigyaz amit az elozo is leirt. az almot semmi fele keppen ne te takaritsd, ha megis akkor gumikesztyu es maszk. fertotlenitsetek az alomtalat cserekor. illetve sok kezmosas. jo tanacs azert majd idovel kezdd szokatni oket ahhoz hogy ne ok legyenek a kozpontban, mert nagyon meg fogja a cicusokat viselni ha megszuletik a baba es hirtelen hatterbe szorulnak.

szia nekunk is volt cicank meg mielott terhes lettem, de emiatt nem szabadultunk meg tole. arra vigyaz amit az elozo is leirt. az almot semmi fele keppen ne te takaritsd, ha megis akkor gumikesztyu es maszk. fertotlenitsetek az alomtalat cserekor. illetve sok kezmosas. jo tanacs azert majd idovel kezdd szokatni oket ahhoz hogy ne ok legyenek a kozpontban, mert nagyon meg fogja a cicusokat viselni ha megszuletik a baba es hirtelen hatterbe szorulnak.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! a háziorvostól kell kérnem a beutalót? régebben is voltak cicáim lehet akkor már átestem rajt de fõ az óvatosság!
bocs a sok elgépelésért, :)
Így van, ahogy az elsõ írja! Nekem az orvos kérte a toxoplazma szûrést a többi vizsgálattal együtt, amikor említettem neki, hogy van egy macskám! Nekem is be van oltva, féregtelenítve, bolhátlanítva, azóta nem megy ki a lakásból(nem is tudna, mert emeletes lakásban lakunk). Viszont érdekes volt az eredmény, gyerekkoromban is volt cicám, meg mindig is állatsimogató voltam, mégsem estem át a fertõzésen, negatív lett az "aktív" és az "átesett" eredmény is! Boldog babavárást!! :) 34hkm
elsõ vagyok én is anno befogadtam mindenféle taknyos kóbor macskát, mégsem kaptam el soha:) ha még nem voltál elsõ trimsezteri vérvételen, akkor aki kiír rá (vagy a háziorvos vagy a nõdoki), annak mondd, hogy ikszelje be ezt a vizsgálatot is, csak annyi, hogy plusz egy fiolával vesznek le vért. nekem a házidokim nem volt hajlandó, mert szerinte áá, minek, elõbb kapom el a toxot szerinte nyersebb hústól/tejtõl vagy mosatlan gyümölcs/zöldségtõl. így én kénytelen voltam elmenni fizetõsbe, de a mammutban asszem 3000 ftért megcsinálták. az a fontos, hogy ha még nem estél át rajta de most lenne akkut fertõzésed éppen, akkor antibiotikumot kell szedned a terhesség végéig, de ennyi, más dolgod nem lesz
A kérdező hozzászólása: köszönöm értem :) nem voltam még vérvételen de már ideje de az elsõ vérvételes papírt a védõnõm adta, de hozzá csak 2 hét múlva megyek. vagyis volt vérvételem a múlt héten de az a 12.heti nyakiredõn volt.

Most derült ki h terhes vok és ilyenkor mindegy hogyan szeretkezünk? Gumi kell? vagy ugyanugy minden mehet?

Legjobb válasz: Mi nem hasznàlunk gumit,semit,csak utàna alaposan lezuhanyzok. Pozok is mehetnek ahogy neked jol esk,ha még a terhesség elején vagy,csak ne legyetek tul vadak,inkàbb lassabban,mig nem tudod hogy veszélyeztetett terhes vagy-e. Az orvos majd szol ha nem szabad!!!!!!¨¨

Mi nem hasznàlunk gumit, semit, csak utàna alaposan lezuhanyzok. Pozok is mehetnek ahogy neked jol esk, ha még a terhesség elején vagy, csak ne legyetek tul vadak, inkàbb lassabban, mig nem tudod hogy veszélyeztetett terhes vagy-e. Az orvos majd szol ha nem szabad!!!!!!¨¨
Igen mindegy, de azért ne durvuljatok.Nem kell védekezni sem gumival, sem másként
Szexeljetek nyugodtan csak elötte fürödjetek le és legyetek óvatosabbak! Amúgy meg GRATULÁLOK a babához!!!33 hetes pocakos
Szerintem legyetek óvatosak az elsõ pár hétben mert akkor még nagyon sérülékeny a baba. Sok orvos a 12. hétig nem szojta javasolni a szexet akkor sem, ha minden rendben, mert ha pl. még nincs jól beágyazódva a baba, a sperma kilökheti onnan, ráadásul az orgazmus méhösszehúzódással jár, ami szintén nem túl jó az elsõ pár hétben. Az óvszert mindenképpen javasolni szokták, mert ilyenkor könnyebben bejuthatnak a fertõzések akkor is, ha a párod makkegészséges.Szóval csak óvatosan!Gratulálok a babához és minden jót kívánok nektek!
Fertõzések miatt nem árt a gumi ilyenkor. De az elején jobb kerülni a szexuális együttléteket, nehogy kilökõdjön a petesejt. 22 hetes kismama
Szia. a lepényi keringéssel nem volt gond?? eddig mindig nõtt a bpd rendes ütemben??
Akkor ne idegeskedj, nyilván tudja, hogy mirõl beszél. Könnyû szülést és jó egészséget kívánok mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát kicsit megnyugtatott hogy a baba alapból kicsike és így a feje arányosan kicsi a testéhez képest . De még így is 3 hetes lemaradása van sajnos .Most már csak abban bízok , hogy nem lesz semmi baj csak örökli a génjeinket és ezért olyan a kis fejecskéje.
Mit mondott az orvos? Rendben vagytok? Utolsó válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Hát nem olyan nagyok az eltérések de az áramlást én azt 4, 2-nek olvastam a kiskönyvben ha egyáltalán az amit megtaláltam .
Szia! Nem tudom, hogy elõrébb vagy-e vele, de én ugyanennyi idõs terhes vagyok (tegnap töltöttük a 35 hetet) és leírom az eddigi BPD-ket, hogy össze tudd vetni. 01.31.: 20, 7mm 02.07.: 22, 5mm 03.03.: 39, 4mm 03.25.: 45, 2mm 04.28.: 62, 9mm 05.05.: 65, 7mm 05.16.: 69, 7mm 06.18.: 82, 1mm 06.24.: 83, 5mm 07.03.: 85, 4mm Nekem mindig nézik az áramlást is, úgy van ráírva, hogy Flow:2, 65 Úgy tudom, hogy ez ami lényeges. Ez neked mennyi? A BPD értékeknél a 35. héten +-6, 5mm eltérést ír az internet. Jelentõsen nem térsz el attól, bár sajna nagyon nem értek hozzá. Kívánom a legjobbakat nektek.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek megint.
Mikor kell menned kontroll uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Jan BPD 26, márc BPD 43, ápr BPD 53, Máj BPD 68, Jun BPD 79, Júl BPD 80. A lepényrõl nem találok semmit csak annyit hogy másod fokban érett .
A kérdező hozzászólása: Megszületett a babám és képzeljétek semmi baja nem lett hálistennek , minden mérés rossz volt a 2kg-os babábol 3940gramm lett, és a fejecskéje kiköpött apucijé.

Most derült ki hogy terhes vagyok. Az a baj, hogy hajlamos vagyok a gombás fertözésre. Hogyan tudom megelözni, hogy ne kapjam el?

És ha már elkaptam akkor mit használhatok rá? A babának nem lesz baja ha elkapom ezt a gombás fertözést?

Legjobb válasz: Gondolom eddig is vigyáztál, hogy ne kapj el semmit. Most talán ne menj uszodába, meg nyilvános vécékbe. Ennél többet nemigen tudsz tenni. A babának pedig semmi baja nem lesz, csak szólj a dokinak, és gyorsan kikezelik. Különben is terhesség alatt még annak is valszeg lesz gombás fertõzése, akinek addig nem volt (én is így voltam). (Ezt csak azért írom, mert ha baja lenne a babának tõle, akkor minden 2. baba betegen születne) Bár azért az jó lenne, ha szülés elõtt nem lenne gombás fertõzésed, mert az elkaphatja a baba.

Gondolom eddig is vigyáztál, hogy ne kapj el semmit. Most talán ne menj uszodába, meg nyilvános vécékbe. Ennél többet nemigen tudsz tenni. A babának pedig semmi baja nem lesz, csak szólj a dokinak, és gyorsan kikezelik. Különben is terhesség alatt még annak is valszeg lesz gombás fertõzése, akinek addig nem volt (én is így voltam). (Ezt csak azért írom, mert ha baja lenne a babának tõle, akkor minden 2. baba betegen születne) Bár azért az jó lenne, ha szülés elõtt nem lenne gombás fertõzésed, mert az elkaphatja a baba.
Én is hajlamos voltam rá. Több alkalommal felírta az orvos a canestent (még terhesség elõtt), de nem telt el 1 hónap már megint jelentkeztek a tünetek. Pedig nem jártam nyilvános mosdókba, ha mégis, akkor intimtörlõkendõt használtam. Aztán most, hogy babám lesz elmúlt. Rájöttem, hogy az illatosított tisztasági betéttõl volt. Olvastam, hogy attól is lehet, és gondoltam kipróbálom. Kiderült, hogy valószínûleg attól volt mindig, mert én mindig azt használtam, mert hogy milyen jó illata van. De ha neked esetleg ez nem okozhatja, akkor csak az elõttem szólót tudnám ismételni. Az orvosod pedig tudni fogja, hogy mit kell használnod rá. De mindenképp fordulj vele minél hamarabb orvoshoz!!! 23 hetes kismama Boldog baba várást
En is ugyanebben a cipoben jarok. Anno nalam kiderult, h. amit az sztk-ba irtak fel gyogyszereket (tobb even keresztul minden felet kiprobalva) csak atmenetileg tuntettek el a gombat, es kb. par honap mulva, de volt h. hetekkel kesobb vissza is jott... Nekem egyetlen megoldas volt, kb 1 eve, egy maganorvoshoz mentem (BAROMI sokba kerult 14.000 volt a vizsgalat, es kb. meg 3-4000 a krem meg tabletta) de azota semmi bajom nincsen, viszont most megint kiujjult 1 hete, valszeg a terhesseg miatt, vagyis a belso valtozasok miatt. Pedig en mar tenyleg nagyon vigyazok.Uszodat, kadfurdot, muszalas bugyit keruld, nekem ezt mondtak. (JA amugy ha sokszor van ilyened lehet h. a parod fertozz vissza, es o pl.tunetmentes......meg kell nezni) Sok sikert, es vigyazz magatokra

Most derült ki hogy terhes v. ok, kb 2-3 hetes, viszont nagyon megvagyok fázva - orrfolyás, köhögés, szemem könnyezik. Lehet baj a babának? Mit tehetek? Mivel csillapitsam betegségem?

Legjobb válasz: A terhességet az utolsó menzi elsõ napjától számolják, mire kiderül, hogy babát vársz, legalább 4-5 hetes vagy! (a 2-3-at felejtsd el, az orvos sem így számolja) Nézz utána pontosan, hogy hányadik hétben jársz, mert ez fontos lesz a késõbbiekben is! Köhögésre mondanám a kamilla teát, citromot, mézet, ha bírod. Ha nekem egy picit begyullad a szemem, akkor szintén kamillát fõzök, hagyom ázni a virágot, leszûröm és azzal öblögetem a szemem (naponta többször is lehet). Ha érzed, hogy nem lesz jobb, akkor keresd fel a háziorvosod. Ja igen, a nem filteres teák jobbak, erõsebbek, igaz, hogy le kell szûrni õket, de hatásosabbak. Mielõbbi gyógyulást kívánok!

A terhességet az utolsó menzi elsõ napjától számolják, mire kiderül, hogy babát vársz, legalább 4-5 hetes vagy! (a 2-3-at felejtsd el, az orvos sem így számolja) Nézz utána pontosan, hogy hányadik hétben jársz, mert ez fontos lesz a késõbbiekben is! Köhögésre mondanám a kamilla teát, citromot, mézet, ha bírod. Ha nekem egy picit begyullad a szemem, akkor szintén kamillát fõzök, hagyom ázni a virágot, leszûröm és azzal öblögetem a szemem (naponta többször is lehet). Ha érzed, hogy nem lesz jobb, akkor keresd fel a háziorvosod. Ja igen, a nem filteres teák jobbak, erõsebbek, igaz, hogy le kell szûrni õket, de hatásosabbak. Mielõbbi gyógyulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: a kalkulàtorok szerint(neten néztem többet is, kb 5 hete és 3 napos vagyok.ez furcsa nekem, de ha tényleg igy van...ok.köszi a vàlaszt

Segítséget kérnék abban, hogy a kisfiam betöltötte a 2õt és visszamegyek decembertõl dolgozni viszont most derült ki hogy terhes vagyok. Milyen juttatásokra számíthatok? Kaphatok újra gyedet majd?

Legjobb válasz: Ha visszamész dolgozni, vagy ha csak táppénre mész akkor is jogosult vagy a tgys-re utána pedig a gyedre. Gratula a kis pöttömhöz!

Ha visszamész dolgozni, vagy ha csak táppénre mész akkor is jogosult vagy a tgys-re utána pedig a gyedre. Gratula a kis pöttömhöz!
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát biztosan megkapom a gyedet is. ez megnyugtató :) köszi a segítséget

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!