Találatok a következő kifejezésre: Most derült hogy az (46 db)

20hetes kismama vagyok és az élettársam elhagyott egy hónapja lassan, most derült ki hogy valószínű egy nő miatt. Nem biztos de szerintem90%. Eddig is nagyon nehezen viseltem de most összeomlott bennem minden. Hogy lépjek túl rajt?

Ezt nem tudom felfogni hogy egy kis k...va miatt elhagy mikor minden vágya a baba volt.Legszivesebben kikaparnám a szemét,de még nincs is meg az apasági papirunk sem,és rengeteg tartozás hagyott itt nekem amit képtelen vok kifizetni.Sajnos anyagilag is függök t?le,mert én nem kapok semmit és ? ad mindenre pénzt.Aki tud segitsen valami tanáccsal,mert belebolondulok.

Legjobb válasz: Ha Te nem kapsz semmit(nem volt bejelentett melód), akkor ha hitelrõl, tartozásról van szó, hogyhogy rád maradtak azok? nagyon együttérzek veled:( szerintem már csak azért is szedd össze magad-most-elsõdlegesen a babád miatt. menj el a területi önkormányzat szociális osztályára, vannak krízis központok, anyaszállók is a hasonlóan szorult helyzetbe került egyedülálló anyák számára. én biztosan is, hogy ezek után nem engedném még csak véletlenül sem majd, hogy láthassa a gyereket! kérheted az apaság megállapítását, és ezután majd gyerektartást kell fizetnie. de a bõvebb, pontosabb lehetõségeket valóban a célhelyeken tudnák elmondani neked. iszonyú nehéz lehet most Neked, de kitartás! és csak kettõtök érdeke forogjon ezek után a szemeid elõtt! sajnos, most még erõsebbnek kell lenned! sok sikert! ha gondolod, majd írd meg, hogy mi történt végülis!

Ha Te nem kapsz semmit(nem volt bejelentett melód), akkor ha hitelrõl, tartozásról van szó, hogyhogy rád maradtak azok? nagyon együttérzek veled:( szerintem már csak azért is szedd össze magad-most-elsõdlegesen a babád miatt. menj el a területi önkormányzat szociális osztályára, vannak krízis központok, anyaszállók is a hasonlóan szorult helyzetbe került egyedülálló anyák számára. én biztosan is, hogy ezek után nem engedném még csak véletlenül sem majd, hogy láthassa a gyereket! kérheted az apaság megállapítását, és ezután majd gyerektartást kell fizetnie. de a bõvebb, pontosabb lehetõségeket valóban a célhelyeken tudnák elmondani neked. iszonyú nehéz lehet most Neked, de kitartás! és csak kettõtök érdeke forogjon ezek után a szemeid elõtt! sajnos, most még erõsebbnek kell lenned! sok sikert! ha gondolod, majd írd meg, hogy mi történt végülis!
Ne csak a k..vát hibáztasd mert mindenhez két ember kell. Most hagy ott amikor a legnagyobb szükséged lenne rá . Csak az anyagi miatt ne fogadd vissza és ne alázkodj meg neki. Nincs senki aki segiteni tudna pl a szüleid? Talán még megjöhet az esze és megtudtok mindent beszélni. Én csak annyit tanácsolok ha fontos vagy neki és a születendõ baba akor hamarosan jelentkezni fog. Ha nem , akor ez az ember nem érdemel meg és azt meg fõleg nem hogy egy babával megajándékozd.
probálj nem idegeskedni mert most a legfontossabb a baba nyugalma. én is hasonloképp jártam mert a barátom engem is megcsalt, és majdnem szét is mentünk. félek hogy egyedül maradok és anyagilag én is függök töle. de probálom tultenni magam ezen mert fontossabb a kisgyerek!ilyenkor a férfiak jobban elengedik magukat de meglátod még õ fog könyörögni értetek
De ha volt munkahelyed akkor most mehetnél munkanélkülire is?! Egyébként az önkormányzatnál tényleg tudnak neked segíteni. A pasit pedig (tudom könnyû ezt mondani)hanyagold, én legalábbis biztos nem engedném a baba közelébe sem ha ilyenkor magatokra hagyott benneteket.
Ilyenkor rengeteg kiadó van, fogtok találni nyugi, persze keresni kell. De a fizetõs ingatlanirodákat most felejtéstek is el, az átverés.
80 ezerért (két fõ, rezsivel együtt) találtok biztosan. Persze kérdés, hogy hol és milyet, mekkorát. Figyeld albérlet.hu, aprod.hu és egyéb hirdetõ oldalakat. Ha lehet napi többször és azonnal hívd és menj megnézni ami jó. Kép nélküli hirdetéseket is nézd! Mi pl nem rég találtunk, már itt lakunk és ez is kép nélküli volt alberlet.hu oldalon.
ingatlan.hu-t is ajánlom :) vannak viszonylag normális ingatlanirodák is, de általában nagyon idegesítõ ingatlanosok vannak... azokat akik viszont pénzt kérnek tõled, hogy megnézhesd, kerüld el
A kérdező hozzászólása: Persze, eddig se volt tervben!:) Fõleg magánszemélyes hirdetéseket nézegettünk! Huh, köszönöm, most megnyugtattál. Esetleg te is hasonló cipõben jártál, vagy tapasztalat?
A kérdező hozzászólása: az ingatlan.hu-n eddig sajna csak drága albikat találtam, pedig nem a belvárosban keresgéltem és nincsenek luxus igényeink, az aprod.hu jobbnak bizonyult. esetleg ezeken kívül valamilyen más oldal?:) (ment a zöld mancs)
http://magankollegium.hu/ -- Itt lehet találni havi fix (télen-nyáron) 35-40-45 ezerért. Nem tudom van e szabad hely, de ott 12 hónapra irod alá a szerzõdést, és ha aláirod, akkor 12 honapot ki kell fizetned. Nagyon jo helyen vannak a lakások és a szobádon kivul mást nem kell takaritani, azt õk megoldják. Keress rá neten kiadó lakásokra, ahogy az elõzõk mondták. Nekem van egy ismerõsöm, aki egy budai várra nézõ lakásba, és kb ennyibe jön ki neki. Lehet a külvárosban könnyebben találsz, csak ellenõrizd hogy milyen gyorsan tudsz bejutni az egyetemedhez (hogy ne legyen pl 3 átszállás és 2 óra az ut + egy kis gyaloglás).
Szia. a lepényi keringéssel nem volt gond?? eddig mindig nõtt a bpd rendes ütemben??
Akkor ne idegeskedj, nyilván tudja, hogy mirõl beszél. Könnyû szülést és jó egészséget kívánok mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát kicsit megnyugtatott hogy a baba alapból kicsike és így a feje arányosan kicsi a testéhez képest . De még így is 3 hetes lemaradása van sajnos .Most már csak abban bízok , hogy nem lesz semmi baj csak örökli a génjeinket és ezért olyan a kis fejecskéje.
Mit mondott az orvos? Rendben vagytok? Utolsó válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Hát nem olyan nagyok az eltérések de az áramlást én azt 4, 2-nek olvastam a kiskönyvben ha egyáltalán az amit megtaláltam .
Szia! Nem tudom, hogy elõrébb vagy-e vele, de én ugyanennyi idõs terhes vagyok (tegnap töltöttük a 35 hetet) és leírom az eddigi BPD-ket, hogy össze tudd vetni. 01.31.: 20, 7mm 02.07.: 22, 5mm 03.03.: 39, 4mm 03.25.: 45, 2mm 04.28.: 62, 9mm 05.05.: 65, 7mm 05.16.: 69, 7mm 06.18.: 82, 1mm 06.24.: 83, 5mm 07.03.: 85, 4mm Nekem mindig nézik az áramlást is, úgy van ráírva, hogy Flow:2, 65 Úgy tudom, hogy ez ami lényeges. Ez neked mennyi? A BPD értékeknél a 35. héten +-6, 5mm eltérést ír az internet. Jelentõsen nem térsz el attól, bár sajna nagyon nem értek hozzá. Kívánom a legjobbakat nektek.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek megint.
Mikor kell menned kontroll uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Jan BPD 26, márc BPD 43, ápr BPD 53, Máj BPD 68, Jun BPD 79, Júl BPD 80. A lepényrõl nem találok semmit csak annyit hogy másod fokban érett .
A kérdező hozzászólása: Megszületett a babám és képzeljétek semmi baja nem lett hálistennek , minden mérés rossz volt a 2kg-os babábol 3940gramm lett, és a fejecskéje kiköpött apucijé.


Most derült ki, hogy endometriózisom van. Mekkora az esélyem, hogy természetes úton tudok teherbe esni?

Már régóta szeretnénk babát. El?fordulhat ebben az esetben, hogy csak beültetéssel lehetek terhes? Több helyen azt olvastam, hogy elzáródást okozhat ez a betegség. Akinek ilyen problémája volt, tudott valamit ellene tenni? Van valami megoldás erre? (A n?gyógyászom nem valami közlékeny, de miel?tt váltok, szeretnék tapasztalatokat hallani.)

Legjobb válasz: Mostohatesómnak is ez a problémája, úgy volt, talán egy sem sikerül, most szüli a negyediket. Minden baba természetes úton fogant. 29 éves

Mostohatesómnak is ez a problémája, úgy volt, talán egy sem sikerül, most szüli a negyediket. Minden baba természetes úton fogant. 29 éves
Az attól függ, hogy mennyire súlyos az endometriózisod! Valóban meddõséget okoz. Nekem elég súlyos endóm volt, ahogy rájött a dokim, azonnal megmûtött, utána utókezelésnek végigcsináltunk egy hormonkezelést. Ez 2, 5 éve volt, azóta tünetmentes vagyok, viszont lombikozunk, mert még így sem jön a baba. Nekem pl. a méhem már hozzá volt nõve a beleimhez, tehát ha teherbe is esek a mûtét elõtt, elég súlyos következményei lehettek volna, ha a méhem elkezd nõni a babával. Szóval ez elég súlyos is lehet, én nem hagynám annyiban!
Az endostop.hu-n találsz diétát, és kifejezetten ajánlott rá az arwen torna. Ezekkel elvileg visszaszorítható mûtét nélkül is. Nekem már nagyon nagyok voltak, mindkét petefészekben, összenövésekkel, megmûtöttek, hála Istennek sikerült. Utána szedtem még fogigátlót, de nem jött vissza azóta, a mûtét egy éve volt. És azóta már 2x sikerült teherbe esnem, de sajnos egy vetélés és egy biológiai terhesség volt, aminek viszont egy másik bajomhoz van köze, tehát ez nem fenyegeti elvileg a gyógyult endosokat. A mûtét elõtt nekem 2, 5 évig nem sikerült teherbe esni.
Szia.Én nyolc éve szeretnék gyereket.Végigcsináltam egy GNRH kezelést két éve.A dokim azt mondta spontán összejöhet pedig közepes szintû endóm van.Tavaly szeptemberben lecseréltem a párom idén augusztusban összejött a baba sajnos az én dokim szabin volt aki megvizsgált azt nem érdekelte az endóm és az sem hogy görcsölök hazaküldött, ezért öt hetesen elvetéltem.Most megint terhes vagyok és remélem minden rendben lesz mert görcsoldót szedek és a sárgatest hormonjaimra is kaptam gyógyszert.Szerintem lehet spontán is ha a doki azt mondja és ha megfelelõek a körülmények és nem görcsölsz rá a babára.De ez doki függõ is és minden eset más és más.Én már elkezdtem feladni és nem hittem hogy valaha összejön de láss CSODÁT úgy alakult, hogy mégis kaphatok egy csodálatos kis angyalkát :) Sok szerencsét kívánok és sok-sok kitartást.

Most derült ki h nyelvi szintfelmérőt kell tennem abba a szakközépbe ahova felvettek h besoroljanak. Nagyon félek hogy milesz most tiszta hülye vagyok az angolban ezért is indulok nyelvi előkészítőre! Valaki segítsen mittegyek?

az iskolánkban az angolra nem fordítanak nagy figyelmet,alig tanulunk valamit és én azt a kicsit is max bemagolom és mindent el is felejtek.ötös vagyok de ez csak mázli és nállunk enm is nehéz annak lenni!most nagyon félek h hogy írom ezt meg,azt hittem végre felvettek emg minden hát fel is vettek de még ezt meg kell írnom!!!!:(

Legjobb válasz: a szintfelmérõ, mint a nevében is benne van, arra való, hogy felmérjék a nyelvi szintedet. Ha gyengébbre írod, akkor egy kezdõbb csoportba raknak, ha jobbra, akkor haladóbba. Nem feltétlen jársz rosszul a kezdõbb csoporttal, mert legalább megkapod az alapokat is rendesen. Ennek a szintfelmérõnek nincs köze a felvételedhez, ugyanúgy oda fogsz járni, csak a kiscsoportos nyelvoktatáshoz kellenek.

a szintfelmérõ, mint a nevében is benne van, arra való, hogy felmérjék a nyelvi szintedet. Ha gyengébbre írod, akkor egy kezdõbb csoportba raknak, ha jobbra, akkor haladóbba. Nem feltétlen jársz rosszul a kezdõbb csoporttal, mert legalább megkapod az alapokat is rendesen. Ennek a szintfelmérõnek nincs köze a felvételedhez, ugyanúgy oda fogsz járni, csak a kiscsoportos nyelvoktatáshoz kellenek.

Lehet hogy ez a kérdés nem ebbe a téma körbe való de azt akarom megkérdezni mennyi esély van arra hogy elnövöm az asztmát? Most vagyok 12 éves és 1 éve derült ki hogy az vagyok thx a válaszokat

Legjobb válasz: Csak 1 éve...?? Nem akarlak megijeszteni, de nekem már több, mint 6 éve van és nem úgy néz ki, mintha ki akarnám nõni... Jah és most vagyok 15 éves...

Csak 1 éve...?? Nem akarlak megijeszteni, de nekem már több, mint 6 éve van és nem úgy néz ki, mintha ki akarnám nõni... Jah és most vagyok 15 éves...
Nekem is ezt mondták a salicyl allergiáról 20 éve..nem jött be...
Elnõni nem lehet, max:kinõni!

Hogy lépjek túl azon, hogy most derült ki, hogy kisfiam lesz, pedig én nagyon kislányt akartam?

Volt már valaki ilyen helyzetben? Lelkiismeretfurdalásom van nagyon, hogy nem örültem neki. Els? babánk, az egészség a fontos, de mégis....légyszi írjatok, és ne ítéljetek el.

Legjobb válasz: Én is kislányt szerettem volna,most pedig van egy gyönyörû 3 hónapos kisfiam.Az érzéseidért senki nem ítélhet el,miért ne lehetnének vágyaink?De meglátod,imádni fogod!Így akarták az égiek...Majd a következõ lány lesz!Szép babavárást!

Én is kislányt szerettem volna, most pedig van egy gyönyörû 3 hónapos kisfiam.Az érzéseidért senki nem ítélhet el, miért ne lehetnének vágyaink?De meglátod, imádni fogod!Így akarták az égiek...Majd a következõ lány lesz!Szép babavárást!
Hidd el, hogy teljesen mindegy milyen nemû. Ugyanúgy szeretni fogod, és mosolyogni fogsz magadon, hogy volt olyan pillanat, amikor nem így éreztél. Biztos vagyok benne, hogy miután megszületett, te is fogsz hasonlóakat mondani: semmi pénzért nem cserélném el!!! Örömteli babavárást kívánok 22. hetes, kisfiút váró km
Érdemben segíteni nem tudok. Én soha nem mondtam ki, hogy lányt szeretnék, csak a lelkem mélyén titkon reméltem, hogy lány lesz. Aztán kiderült, hogy fiú. kb. egy másodperc alatt váltam fiús anyukává. Onnantól kezdve ez volt a világ legtermészetesebb dolga, és nem adnám 10 lányért sem. Van pár dolog az életben ami nem egészen úgy alakul, mint elõre elterveztük, de ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.
Örülj annak, hogy Te Anya lehetsz majd, tök mindegy hogy fiú vagy lány, a Te gyermeked.Pont a férjem mondta nemrég, mindegy milyen nemû, ugyanúgy oda kell figyelni rá mindíg.Nekünk is kisfiúnk lesz, de én éreztem is, és igazából fiú néven nem is gondolkodtam, de a lánynevekbõl kettõ is lenne. Tényleg örülj neki, hogy anyuka leszel, mert van akinek nem adatik meg soha. Boldog babavárást!!! 14+4heteske
Szia! Mi úgy indultunk, hogy én mindenképpen lányt szerettem volna, a férjem fiút. Aztán valahogy egyfolytában olyan érzésem volt, hogy fiú lesz, ráadásul faltam a savanyút és erõset, mindenki azt mondta, hogy na, ez fiú és annyira beleéltem magam, hogy akkor kisfiunk lesz, hogy amikor a doki közölte, hogy lány, felkiáltottam, hogy biztos nem jól lát! Kislány lesz. Hidd el, idõvel hozzászoksz a gondolathoz és majd el sem fogod tudni képzelni, hogy lehet más is, mint fiú! Tényleg egy a lényeg: egészséges legyen! Ugyanúgy fogod szeretni, vagy még talán jobban, pont azért mert lelkifurid van, hidd el! Nem lesz gond, boldogok lesztek!!! További boldog babavárást! 33 hetes
Hát én megértelek, mi is lányt vártunk (elsõ baba volt) fõleg a párom zuhant meg egy kicsit mikor egyértelmûen kiderült hogy fiú. Én mondjuk elsõ perctõl éreztem, tudtam hogy bármennyire is csajost szeretnék, fiú lapul odabent:) Megszületett, kicsinek minden újszülött újszülött, függetlenül a nemétõl és imááádni fogod hidd el, büszke leszel magadra hogy FIÚnak adhattál életet:) Én férjem mindig mondja hogy a fiúk olyan anyásak és akármennyire is a férjem felé is fordítom a gyereket, és sokmindent rá is bízok, azért ÉN vagyok neki a minden:) És ez nagyon jó érzés:) Persze most másodjára ismét csajost várunk, de ha fiú neki is örülni fogunk, így van megírva ezek szerint:) Jó egészséget nektek!:) 12 hetes
És nem elitélés képpen irtam ezt, de azért belegondolhatnál! Mi lenne ha nem is lehetne?? Vagy ha beteg lenne?? Második voltam
Hát szerintem ugyanugy kéne örülnöd! Másoknak gyereke se lehet, te pedig ezen nem tudsz túllépni?? :/ Nem értem én ezt...
Megértelek, mert nekem amikor elõszõr terhes voltam azt mondták 7.hónapban h fiu.Elszomorodtam h nem lehet lányom. Akkor nem gondoltam h vállalok majd mégegyet.Dehát lány lett és Õ a MINDENEM, A SZEMEM FÉNYE. Tehát te is reméld h majd a következõ kislány lesz. AKINEK NINCS LÁNYA NEM IS TUDJA MIT VESZÍT.Hogy mennyi boldogság, kedvesség jóság fér egy pici lányba azt fel sem lehet fogni.Fiam is van, de õ más.Nem ebben a világban él hanem a rajzfilmek, s az esztelen álmodozás a hõsködésrõl, .Vakmerõségbõl mindig bajba sodorja magát.de ha beteg vagyok még egy teát se képes elkészíteni.Hol kezdõdik a hõs???ugyanúgy neveltem Õket és szakadék külömbség van köztük.
Mi már akkor kislányt szerettünk volna, amikor még csak beszélgettünk arról, hogy egyszer babánk lesz. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, szinte biztosra vettük, hogy kislány lesz. Ki is választottuk a nevét, fiú neveken nem is gondolkodtunk. Aztán 16 hetesen voltunk 4d ultrahangon, ahol az elsõ pillanatban kiszúrtam a "koronaékszereket" :) Hazafelé sokat beszélgettünk a párommal, barátkoztunk a gondolattal, hogy kisfiúnk lesz. Mire hazaértünk, már nem is volt kérdés, hogy nagyon örülünk neki. Decemberben született meg az én gyönyörû, egészséges kisfiam és ma már el sem tudom képzelni, hogy õ lány legyen. És lelki szemeim elõtt már látom magamat, ahogy gyanakodva figyelem majd a lányokat, akik el akarják venni tõlem az én pici fiamat :P
Azért jó lenne ha a második lány lesz esetleg ne hogy jobban szeresd mint a kisfiadat, mert ezekbõl a gyerekekbõl lesznek késõbb agresszív felnõttek sajnos. Nekem is fiam van és soha nem cserélném el 20 lányért se. Az biztos!!!!
Szia nem tudom mennyi ideig "dolgoztatok" azon hogy babátok legyen, mi 4 év próbálkozás és rengeteg megpróbáltatás után foghattuk kezünkbe a kisfiunkat és soha egy percig nem gondolkoztam azon mi lenne ha...lány lenne.Neked is inkább azzal kellene foglalkoznod hogy boldog legyél amíg várod, mert megérzi azt is ha csalódsz benne.
Miért pontozzátok le azt, aki nem azt hajtogatja, hogy "mindegy, csak egészséges legyen"???
Egy kisbaba, mindegy, hogy fiu e vagy lány, csak szeretetet kér és törõdést, semmi mást. Megvonnád tõle ezt a csekély igényt, csak azért mert nem kislány lett? Õ akkor is a Te babád, aki nagyon fog szeretni Téged és cserébe Õ is csak ennyit kér! Azt hiszem ez nem nagy kérés! Ne azon gondolkodj, hogy hogyan teszed túl rajt, csak szeresd, a többi majd jön magától! Egy apuka
Mi 2 és fél évet vártunk a magunk csodájára, végre itt van, úgyhogy tedd túl magad azon, hogy mi a neme. Éljetek boldogan és legyetek nagyon egészségesek. Örülj neki, hogy nincs semmi baja, és nem azon kell magad túltenni, hogy egy életre szóló rendellenességgel születik esetlegesen a pici. Amúgy meg az a véleményem, hogy tök mindegy mi van a lába között, ahogy a kezedbe adják a legboldogabb ember leszel a földön, és a világért sem cserélnéd el az ellenkezõ nemre. Majd figyeld csak meg, ha megszületik, hogy pár hét múlva már azt mondod, hogy még jó, hogy nem lány.
Szia. Én is kislányt szerettem volna. Amikor megtudtam hogy fiú, két napig szomorú voltam aztán nevet kerestünk neki.Megszületett aztán csak egész nap néztem hogy alszik. Most 4 éves és egyáltalán nem bánom hogy fiú lett, szeretnénk még egyet lehet, az lány lesz.
Nem ítéllek el, mert hasonlóan éreztem én is, csak épp fordítva volt, kisfiúra gondoltam /nem tudom ma sem miért/ és két kislányunk lett. Mind a kettõvel így voltam. Hazafelé menet le voltam döbbenve a meglepetéstõl. Azután elfogadtam a dolgot és kész. Vigyáztam magamra és egyben rájuk is míg a pocakomban voltak. Igaz, apa a második lányt nem bánta ha fiú lett volna, akkor viszont õ volt ledöbbenve, de azt mondta, majd a harmadik biztos fiú lesz. Mindkettõ egészséges, gyönyörûek, értelmesek. Kell ennél több? És a párom is imádja õket, a lányok pedig csak úgy csüngenek az apjukon! Szeretni fogod így is, úgy is, ez hót biztos!!!!!!
Nálam ugyan az a gond.. bár még csak most próbálkozunk a babaprojekttel, mindenképpen kislányt szeretnék.. el se tudom képzelni hogy mi lesz ha kisfiú lesz. Persze a párom lenne akkor a legboldogabb, de én tuti sírva fakadnék... de persze az egészség a lényeg, úgyhogy fel a fejjel :-)
Szia! Én mindig azt mondtam, h kisfiam lesz. Teherbe estem...12.heti Uh: 90%, h kisfiú. Oda-vissza voltam az örömtõl...20, 22, 29.heti UH: kislány. Amikor elõször mondták, nagyon meglepõdtem, bevallom még sírtam is, nem azért mert nem várom, csak már beleéltem magam. De azóta eltelt 10hét és az én kislányomat semmi pénzért nem adnám egy fiúért se. Majd a következõ. :) 30hetes
Szia! Abszolút nem itéllek el, de próbáld magad túltenni ezen a "csalódáson", a kisfiúk is tudnak nagyon aranyosak lenni, õket is lehet csinosan öltöztetni, és imádni is lehet õket annyira, mint egy kislányt. Leírom a mi esetünket... Mi hosszú évekig próbálkoztunk, aztán hirtelen kopogtatott a gólya. Mindketten abban reménykedtünk, hogy kislány lesz. De aztán a 18 hetes UH-n nem csak az derült ki, hogy kisfiú, hanem az is, hogy nagyon beteg. A 20.héten meg kellett szülnöm, nem kívánom senkinek:( Rá 1 évvel késõbb ismét terhes lettem. Nem érdekelt, hogy fiú vagy lány lesz, csak az, hogy egészséges legyen! És amikor kiderült, hogy kisfiú lesz, és egészséges, akkor titkon örültem is!!! Most 1 éves, tündéri, szeretetreméltó kis emberpalánta! Jelenleg 6 hetes kismama vagyok. Bár megfordult a fejemben, hogy most jó lenne egy hugi, de igazából nem izgat, lényeg hogy egészséges legyen!!! Aki ilyeneken átment, az tudja milyen érték egy gyermek, függetlenül attól, hogy lány vagy fiú! Nem az a lényeg! Tudom, unalmas a szöveg, hogy a lényeg az egészség, hidd el, tényleg ez a lényeg, a baba neme csak másodlagos! Boldog babavárást:)
Én is azok közé tartozom, akinek nem volt mindegy a neme. Mi fiút szerettünk volna, és szerencsénk van, kiderült, hoyg tényleg fiút várunk. De ha kiderült volna, hoyg kislány, akkor biztos vagyok benne hogy mire megérkezik már õt is ugyanúgy imádtam volna. Még csak 18 hetes vagy, az a kis lelkiismeret-furdalás elpárolog, mire itt lesz a baba! (És valaki írta már elõttem: 18 hetesen még gyakran elnézik....Nekünk meg sem tudták még akkor mondani.)
Nálunk apám annyira maga alatt volt, hogy a testvérem nem fiú lett, hogy be sem ment meglátogatni a kórházba. ez persze anyunak is lelkiismeret furdalást okozott, mintha errõl õ tehetne. A lányokat lehet öltöztetni, babázni velük, a fiúkkal meg jó kis legó - várakat építeni. A lényeg, hogy egészséges legyen. ez mindig akkor tudatosul bennem jobban, mikor elmegyek egy vizsgálatra és izgulok, hogy minden rendben legyen! Idõ kell, de ne aggódj!
Valahogy én is így voltam. Van már egy fiunk és most persze lányt szerettük volna, és mindenki azt mondta, hogy tuti lány lesz. Nagyon beleéltem magam, aztán mult héten kiderült kukija van:) Akkor hirtelen, kicsit meglepõdtem, de mostmár örülök, és tényleg az a fontos egészséges legyen!. Ha elsõ babád lesz, akkor majd a következõ kislány lesz:)
szia , bár én még "csak " a 11. héten vagyok , nem tudom még a picurka nemét , de mióta babát tervezünk mindig is fiút szerettem volna, és nagyon nehezen képzelem el hogy ha lány lesz mit fogok tudni kezdeni vele, csak mert én mindig is fiús lány volt , kerültem a babázást és a csini rucikat, szóval minden vágyam hogy fiam legyen, DE TERMÉSZETESEN AZ ELSÕ GONDOLATOM MINDIG CSAK AZ HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN, a neme "csak" másodlagos...
Szia! Én elõször kisfiút szerttem volna, de kislány lett.Nagyon imádom a lányomat!Nagyon anyás, ami meglepõ számomra, de azért még picike.Majd késõbb apás lesz, tudom magamról hogy amikor már kb.2, 5 éves akkor elkezd apás lenni:D Nem baj az a lényeg, hogy egészséges legyen a baba és hogy ne legyen semmi komplikáció.A fiúk még anyásabbak is:D Senki se itél el az érzéseidért.Hidd el amikor kibújik belõled az a csöppség IMÁDNI fogod.Csak még msot nem tudod elfogadni a helyzetet.Amikor a lányom elõször rám mosolygott elbõgtem magamat.Amikor majd elõször azt fogja mondani a fiad, hogy mama akkor elsírod magadat.Nekem van egy fiam, aki nem vérszerinti, d e attól még nagyon szeretem.Hidd el a fiúk is nagyon aranyosak! Boldog Baba várást! 4 hós kislány anyukája(11 hetes kismama)
Imádni fogod mindenképp. A következõt próbáld kislánynak. Igaza van az elöttem szólónak.Oriási külömbség van a két nem között.Nekem van fiam is lányom is.Szeretm Õket nagyon, de visszafelé sok csalódást okoz a fiam.A lányom pedig büszkeséggel tölt el sok boldogságot adott.A fiuk hajlamosak törni zúzni, a kislányok pedig építeni. De emlékezzünk csak vissza az iskoláskorunkra...a fiuk bosszantottak, bántottak szándékosan.Felnõtt férfiként is folytatják.Tele vannak önbízalommal, többet mutatnak magukról mint akik.A nõi nem pedig fordítva...félénk akkor is ha tudja amit tenni kell. Ha egy nõ a forgalomban tolakodik az autóval, akkor az összes férfi kivan arra h Õ nõ.Pedig Õk még többször tesznek ilyet.
18 hetesen annyira biztos vagy hogy fiu lesz?
Szia! Én fiút szerettem volna nagyon, apuka is nagyon fiús, erre 18. héten benyögte az orvos, hogy kislány, hát majd elbõgtem magam... 1-2 nap múlva már "beletörõdtem" azóta pedig el sem tudnám képzelni, mi lenne, ha kukis bújna ki:) ) Ettõl függetlenül én is azt mondtam mindig, hogy mindegy, csak egészséges legyen a kis drágám:) Egyébként általában a fiúk anyásabbak, mint a kislányok.:) Ne aggódj, nem sokáig érzed úgy, hogy ez "katasztrófa". Észre sem veszed és már a fiús cuccokat fogod nézegetni, és ha kibújik, imádni fogod, mert a tiéd:) Boldog Babavárást! 32 heteske
Szia! Amikor az elsõ babánkat vártuk, szívünk mélyén kislányt szerettünk volna. a 22 .heti ultrahangról már boldog fiús szülõkként jöttünk ki, a párom boldogan újságolta mindenkinek telefonon hogy látta a fia kukiját. én is elfogadtam, nem zavart a dolog, lassan bekékült az életünk (szoba, kisruhák). minden gyönyörû volt. aztán a terhességem 38. hetében meghalt a kisfiam. leírhatatlan érzés volt. azóta is vágyom rá, hogy egyszer megszülethessen az én angyalarcú pici fiam. most 9 hetes terhes vagyok, nem tudom még a nemét (talán kislányt érzek) de nem is akarom tudni, hogy mit szeretnék. a kislányt is ugyanolyan szeretettel fogjuk várni, én pedig tudom, hogy egyszer visszakapom majd a kisfiamat. nálam tényleg nem közhely ez a mondat: csak egészséges legyen!
Miért kell ledegradálni a fiúkat? Nekem mint fiús kismamának nagyon rosszul esett, hogy a fiúkat negatívumként tüntetik fel. Minden fiú olyan lesz, ahogy nevelik õket.
Hiú reményeket nem szeretnék táplálni, a mai világban már ha azt mondják fiú, akkor biztos az. De amikor engem várt anyukám, a legutolsó vizsgálaton azt mondta az orvos hogy fiú leszek, pedig nagyon nem lettem. Persze ez 22 éve volt. :D Talán az a bajod, hogy nem képzelted el magad ebben a szerepben. Próbáld meg, és gyorsan átpártolsz.

Most derült ki hogy terhes vagyok. Az a baj, hogy hajlamos vagyok a gombás fertözésre. Hogyan tudom megelözni, hogy ne kapjam el?

És ha már elkaptam akkor mit használhatok rá? A babának nem lesz baja ha elkapom ezt a gombás fertözést?

Legjobb válasz: Gondolom eddig is vigyáztál, hogy ne kapj el semmit. Most talán ne menj uszodába, meg nyilvános vécékbe. Ennél többet nemigen tudsz tenni. A babának pedig semmi baja nem lesz, csak szólj a dokinak, és gyorsan kikezelik. Különben is terhesség alatt még annak is valszeg lesz gombás fertõzése, akinek addig nem volt (én is így voltam). (Ezt csak azért írom, mert ha baja lenne a babának tõle, akkor minden 2. baba betegen születne) Bár azért az jó lenne, ha szülés elõtt nem lenne gombás fertõzésed, mert az elkaphatja a baba.

Gondolom eddig is vigyáztál, hogy ne kapj el semmit. Most talán ne menj uszodába, meg nyilvános vécékbe. Ennél többet nemigen tudsz tenni. A babának pedig semmi baja nem lesz, csak szólj a dokinak, és gyorsan kikezelik. Különben is terhesség alatt még annak is valszeg lesz gombás fertõzése, akinek addig nem volt (én is így voltam). (Ezt csak azért írom, mert ha baja lenne a babának tõle, akkor minden 2. baba betegen születne) Bár azért az jó lenne, ha szülés elõtt nem lenne gombás fertõzésed, mert az elkaphatja a baba.
Én is hajlamos voltam rá. Több alkalommal felírta az orvos a canestent (még terhesség elõtt), de nem telt el 1 hónap már megint jelentkeztek a tünetek. Pedig nem jártam nyilvános mosdókba, ha mégis, akkor intimtörlõkendõt használtam. Aztán most, hogy babám lesz elmúlt. Rájöttem, hogy az illatosított tisztasági betéttõl volt. Olvastam, hogy attól is lehet, és gondoltam kipróbálom. Kiderült, hogy valószínûleg attól volt mindig, mert én mindig azt használtam, mert hogy milyen jó illata van. De ha neked esetleg ez nem okozhatja, akkor csak az elõttem szólót tudnám ismételni. Az orvosod pedig tudni fogja, hogy mit kell használnod rá. De mindenképp fordulj vele minél hamarabb orvoshoz!!! 23 hetes kismama Boldog baba várást
En is ugyanebben a cipoben jarok. Anno nalam kiderult, h. amit az sztk-ba irtak fel gyogyszereket (tobb even keresztul minden felet kiprobalva) csak atmenetileg tuntettek el a gombat, es kb. par honap mulva, de volt h. hetekkel kesobb vissza is jott... Nekem egyetlen megoldas volt, kb 1 eve, egy maganorvoshoz mentem (BAROMI sokba kerult 14.000 volt a vizsgalat, es kb. meg 3-4000 a krem meg tabletta) de azota semmi bajom nincsen, viszont most megint kiujjult 1 hete, valszeg a terhesseg miatt, vagyis a belso valtozasok miatt. Pedig en mar tenyleg nagyon vigyazok.Uszodat, kadfurdot, muszalas bugyit keruld, nekem ezt mondtak. (JA amugy ha sokszor van ilyened lehet h. a parod fertozz vissza, es o pl.tunetmentes......meg kell nezni) Sok sikert, es vigyazz magatokra

27 hetes vagyok. Most derült ki, hogy terhességi cukorbetegsém van. (10, 7 volt a 120perces, az éhgyomri normális). Ha mindent úgy csinálok ahogy az orvosok mondják, akkor még születhet egészséges babám, vagy emiatt károsodott?

Olyan szörny?ségeket olvastam a terhességi cukorbetegségr?l, hogy milyen károsodásokat okozhat a babánál!Félek.Esetleg volt valaki így és egészséges babája lett?!

Legjobb válasz: Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!

Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!
Szia! Nyugi a terhelése cukor vizsgálat extrém mennyiségû cukorral "teszteli" a szervezetedet, nem lesz a babának semmi baja, normális esetben 1 hét alatt eszel annyi cukrot mint a vizsgálaton! Rengetegen küzdenek ezzel a problémával terhesen és ha utánaolvasol, diétával kezelhetõ, gyógyszeres kezelés sem szükséges hozzá! Tehát nem károsítja a babát!

Most derült ki hogy az ismerősöm kismama 3 honapos. Mi már régota probálkozunk . Hogy lehet ezt kibirni lelkileg?

?k is probálkoztak egy keveset de nekik öszejött gyorsan most tudtam meg hogy 3 honapos. mi már nagyon régota probálkozunk most clostival sem jöt ösze. mindig sikrok. nagyon elvagyok keseredve. mit lehet ilyenkor tenni hogy nefáljon ennyire?

Legjobb válasz: Tudom milyen érzés, én is mindig nagyon ki voltam borulva, ha valaki bejelentette, hogy babát vár. Irigyeltem õket, és folyton azt kérdeztem, hogy ha nekik sikerült, akkor nekünk miért nem.. Mondjuk én ezoterikával foglalkozom, igy meg tudtam gyõzni magam, hogy még nem jött el az ideje, de tudtam a lelkem mélyén, hogy sikerülni fog.. Bizzál benne, hogy sikerül, és sosem szabad feladni!! Próbálj meg ebbõl is erõt meriteni, a pozitiv gondolatok nagyon sokat tudnak segiteni!! Továbbá, a closti még csak egy lehetõség a számtalan közül! Lépj tovább, keress fel több orvost, több szem többet lát. A MÁV kórház meddõségi része nagyon jó, engem ott sikerült "meggyógyitani" hogy PCO ellenére is teherbe tudtam esni.. 5 év sikertelen próbálkozás után.. Szóval ne legyél elkeseredve, sirj egy picit, de aztán rázd meg magad, fel a fejjel, és mint egy buldog, menjél a céljaid felé, ne add fel, és álmaid valóra fognak válni!

Tudom milyen érzés, én is mindig nagyon ki voltam borulva, ha valaki bejelentette, hogy babát vár. Irigyeltem õket, és folyton azt kérdeztem, hogy ha nekik sikerült, akkor nekünk miért nem.. Mondjuk én ezoterikával foglalkozom, igy meg tudtam gyõzni magam, hogy még nem jött el az ideje, de tudtam a lelkem mélyén, hogy sikerülni fog.. Bizzál benne, hogy sikerül, és sosem szabad feladni!! Próbálj meg ebbõl is erõt meriteni, a pozitiv gondolatok nagyon sokat tudnak segiteni!! Továbbá, a closti még csak egy lehetõség a számtalan közül! Lépj tovább, keress fel több orvost, több szem többet lát. A MÁV kórház meddõségi része nagyon jó, engem ott sikerült "meggyógyitani" hogy PCO ellenére is teherbe tudtam esni.. 5 év sikertelen próbálkozás után.. Szóval ne legyél elkeseredve, sirj egy picit, de aztán rázd meg magad, fel a fejjel, és mint egy buldog, menjél a céljaid felé, ne add fel, és álmaid valóra fognak válni!
Szia!Gondolom sokan mondtak neked, hogy a terhesseget befojasolja a pszihe.Itt egy pelda, amire mi is ledobbentunk de ez bizonyitek volt arra, hogy tenyleg igy van. Az egyik ismerosunk evekig porbalkozott es nem jott ossze. Mar mindent megprobaltak es nagyon ki voltak keszule. Egy jomodu, kiegyensulyozott csalad, tenyleg csak a gyerek hianyzott oda. Nagy erofeszitesek aran, megis osszejott nekik a lombik baba, sot mind a 2, szoval ikrei lettek. Megnyugodott a csalad, eltek az eletuket, lekotottek a babak, es erre jott a nagy bummmm, hogy 4-5 honap utan megint terhes maradt es most jon a 3-ik baba. Es ez azok utan, hogy azt mondtak nekik, normalisan nem maradhat terhes. Erre meg az a magyarazat, hogy ha nem stresszlsz ezen a teman, es eled a nyugodt eleted akkor magatol fog jonni. Hidd el nekem, ez igy van.Azt szoktak mondani, a baba valassza ki maganak hova es mikor jon. Ugy hogy csak szeressetek egymast, es majd csak kopogtatni fog akkor amikor nem is varod. :) A legfontosabb a lelki kiegyensulyozottsag. Sok sikert!
szia! fel a fejjel! tudom mit érzel, én is ebbe a cipõbe járok, immár 7. hónapja! az a baj, hogy ilyenkor az ember mindig terhes nõket lát az utcán, a tv-be, és mindenhol errõl van szó! pedig hidd el, hogy ezelõtt is pont ugyan ennyi volt, csak akkor nem foglalkoztál ennyit a témával, és nem tûnt fel ennyire a dolog! nekem 5 hónapja szült meg a szomszédom, a másik pedig 12 hetes terhes! nehéz, de ha gyenge leszek, csak még nehezebb lesz! a te babád sokat várat magára, mert õ lesz a legszebb!!! ne görcsölj ennyire a dolgon, és figyeld meg, nemsokára jönni fog!!!
Szia!Szerintem ennél nehezebb dolog nincs mikor babára vársz és valaki "megelõz".Jártam Én is ilyen cipöben és hiába mondogatták az ismeröseim ne gondoljak a babára és ne szorongjak stb..De hát, hogy nem lehet erre gondolni?Hisz ez a legföbb vágyad!Garagudtam mindenkire, mindenért.Minden mensi elött szorongtam és imádkoztam hátha van már valami.És persze megjött!Végül sikerült, de elég nehezen 1, 5 év kelett hozzá és most szerencsére itt van.Én bizakodó voltam, fohászkodtam....Persze nekem jól esett, hogy a párommal kibeszéljem ezeket az érzéseket és megértõ volt.Sokat beszélgetünk és el terelte a figyelmem a fájdalmamról.Nekem 100%-an segített, hogy Õ itt volt mellettem és megértett!Remélem nektek is hamarosan valóra válik az álmotok és ott lesz a pocakodba a kis jövevény!Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a váélaszt.elég rosz mert holnap megyek ultrahnagra hogy van e peteérés closti nélkül.eddig szedtem de megvékonyitotta a méhnyálkahártyát igy leálitot a doki rola.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!