Találatok a következő kifejezésre: Most alapítottam céget ami csak (1 db)

Most alapítottam egy céget ami csak webes szolgáltatásról állít ki számlát. Milyen adókkal kell szembenéznem egy kft után, illetve milyen számlázóprogramot használjak?

Legjobb válasz: Itt jó kérdés, hogy mit jelent a "webes szolgáltatás". Mekkora mérték a havi/éves bevételed, illetve fontos szempont, hogy te "fõállásban" vállalkozol, vagy van állásod. Egy Kft-nek elég "szépen" vannak járulékos költségei, de a könyvelõd valószínûleg igen kimerítõen tud tájékoztatni ezzel kapcsolatosan. (Amennyiben nincs másik munkahelyed, akkor a járulékaidat saját magad után kell befizetned, amelynek a havi költsége 50e Ft környékén lévõ összeg). Emellett ÁFA-köri tagságod alapján ha az ÁFA-nak alanya vagy, (az adószámod két kötõjel közötti része nem egyes), akkor a kiállított számlák után szükséges megfizetned az ÁFA-t (viszont levonhatod a befogadott számláid után). Emellett még egyéb járulékok is terhelhetik a céged, tevékenységtõl függõen (kulturális, oktatási járulékok, stb.) Feltétlen a könyvelõddel egyeztess!

Itt jó kérdés, hogy mit jelent a "webes szolgáltatás". Mekkora mérték a havi/éves bevételed, illetve fontos szempont, hogy te "fõállásban" vállalkozol, vagy van állásod. Egy Kft-nek elég "szépen" vannak járulékos költségei, de a könyvelõd valószínûleg igen kimerítõen tud tájékoztatni ezzel kapcsolatosan. (Amennyiben nincs másik munkahelyed, akkor a járulékaidat saját magad után kell befizetned, amelynek a havi költsége 50e Ft környékén lévõ összeg). Emellett ÁFA-köri tagságod alapján ha az ÁFA-nak alanya vagy, (az adószámod két kötõjel közötti része nem egyes), akkor a kiállított számlák után szükséges megfizetned az ÁFA-t (viszont levonhatod a befogadott számláid után). Emellett még egyéb járulékok is terhelhetik a céged, tevékenységtõl függõen (kulturális, oktatási járulékok, stb.) Feltétlen a könyvelõddel egyeztess!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Manapság van olyan kisebb vállalkozás amibe érdemes lenne belefogni? Van ötletetek mi érné meg esetleg?

0

Iskola mellett (15 évesen, nyáron) milyen dolgokat tudtok ajánlani zsebpénz kiegészítésnek?

Diákmunka elég kevés van, azt is az idősebbek hamar megtöltik. Kutyasétáltatás, takarítás, kertészkedés, ilyenekre gondolok. Tudtok még mondani?
Illetve hol keressem ezeket?

1

Állattartással foglalkozók! Hogyan lehet alkalmozottra rábízni a feladatokat?

Szeretnék állattartással foglalkozni, de nem napi szinten, hanem csak felügyelni, intézni, kiszolgálni szeretném a gazdaságot, akár olyan szinten is, hogy csak heti pár nap, pár óra jelenlétet igényeljen, vagy hetekre is ott lehessen hagyni egyszer-egyszer. Hogyan szokták ezt megoldani alkalmazottakkal? Két elképzelésem van:
1) általános gondnok, aki ott lakik: attól tartok, csupán szállásért és némi fizetésért cserébe nem kapok olyan ember (mégjobb: házaspárt), aki az év 365 napjában bevállalná ezt a munkát. Ha mégis kiesnek,hogy oldom meg a helyettesítésüket? (Az állatok egy napot sem lehetnek felügyelet nélkül)

2) állandó alkalmazott. Hány főre lenne szükség,hogy a törvényes szabadidő biztosítva legyzen és helyettesítés (szabadság,betegség) se legyen gond?

Általában mekkora vállalkozás bírja ezt el, és milyen állattartással foglalkoznak?

1

Mi a különbség egy egyéni vállalkozás és egy bt. Között? Mit csinálhat egy bt. , amit egy egyéni vállalkozó nem?

0

Ha külföldről szeretnék behozni Mo-ra egy terméket (itt forgalmazni szeretném). Mik a teendők?

Hol és hogyan kell először elindulni?
Kin keresztül kell engedélyt kérni?
Tehát mik a folyamatok?

1

KATA áfa mentesként, ha a megbízási szerződés X+áfa összegről szól (és én vagyok a megbízott), akkor fel kell hívnom a megbízó figyelmét, hogy áfa mentes vagyok és csak az X összeget utalja áfa nélkül?

Mert úgy nem teljesen korrekt, ha x+áfát utalja át és én arról állítok ki számlát, mivel így az áfát nem tudja visszaigényelni.

3

Évek óta vezetek egy műanyag kupakok gyűjtésével foglalkozó hálózatot jótékony célra. Lenne kedvetek segíteni? Olyanok írjanak akik nem tudják hova leadni vagy csak segiteni akarnak

1

Szükséges vállaklozói engedély ez esetben?

Egerben karikatúrázok és az egri önkormányzattól kaptam engedélyt arra, hogy közterületen karikatúrákat készítsek és eladjak. Azt is tudom, hogy csak akkor kell adóznom ha 600 000 Ft-ot megkeresek egy évben(sajnos annyi nem jön össze belőle) De vállalkozói engedély is kötelező ehhez a tevékenységhez vagy elegendő az engedélyem?

1

Szeretnék saját modell stúdiót nyitni. Milyen végzettség szükséges ehhez?

Tudom már így is több, mint sok modell studio van kis hazánkban, de már most (18 évesen) is sok külföldi kapcsolattal rendelkezem és szerintem létre tudnék hozni egy jól működő hálózatot. Csak azt nem tudom, hogy gimnázium után milyen szakon tanuljak tovább egyetemen, ha egyáltalán szükséges-e diploma saját cég nyitásához.

1

Hogyan hozhatom létre ez a vállalkozást (jogi háttér illetve az anyagi vonzata érdekel)?

Két ötlet pattant be a fejembe.
Az egyik, hogy bérlek hetente 20Kért egy pedikeppet, megállok olyan helyeken ahol sok a pénzes külföldi.
Ez az egyik ötlet habár nem tudom, hogy hogyan valósítsam meg, hogyan legalázálhatom hogy ne büntessenek meg.

A másik pedig a mixerkedés.
Van vizsgám a bols mixersulinál és jelenleg is mixerként üzemelek ilyen kis mojitos pultnál.
Arra gondoltam, hogy rendezvényekre elmennék egy saját pultal mondjuk házibulikba, szilveszteri bulikra, esküvőkre. A meghívás ingyenes csak a piákért kell fizetni de azt sem adom olyan drágán.
500Ft-900Ft egy koktél.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!