Találatok a következő kifejezésre: Most akkor van 5 (153 db)

Most akkor van 5 hónapos korban oltás, vagy nem?

Sziasztok! Az a helyzet, hogy a kisfiammal voltunk a dokinál tápszert felíratni, és az asszisztensnő mondta, hogy lassan jelentkezzünk be 5 hónapos oltásra. (Nem tudtam, hogy ekkor is kell) Másnap felhívtam az orvost és azt mondta, hogy 5 hónapos korban nincs oltás, nem kell mennünk. Itt viszont annyian írjátok, hogy 5 hónaposan is volt oltás. Eléggé aggódom, hogy lemaradtunk róla. Kisfiam egy hét múlva lesz 6 hónapos, amúgy is kell vizsgálatra menni, ha akkor kapja meg nem késő? Bocsánat, ha zavarosan írtam le, de most én is összezavarodtam. Köszi előre is a segítséget!

Legjobb válasz: választott oltás lehet, kötelezõ oltás nincs 5 hó korban. a választottakat viszont bármikor beadathatod.

választott oltás lehet, kötelezõ oltás nincs 5 hó korban. a választottakat viszont bármikor beadathatod.
Most megnéztem direkt, és igen van 5 hónapos oltás!!!Nekünk Prevenar matrica van beragasztva!Sürgõsen jelentkezz be, és told le a dokidat.Nekünk fél évesen csak státusz vizsgálat volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi! A prevenar nekünk is meg van, de azt már 2 hónapos korában beadták.
Szia, mi prevenar oltást 2 és 4 hónaposan kaptuk, most vagyunk 5 hónaposak és most is megyünk. Most a meningococcus elleni oltást kapjuk, ami választható volt és fizetni kellett érte. Ennek az elsõ adagját 3 hónaposan kaptuk. Ha ezt ti is kaptatok akkor most kell a második oltás belõle, ha nem kérted akkor most nincs oltás amire menned kéne. 6 hónaposan is csak státuszvizsgálat van. Következõ oltás majd csak 15 hónaposan lesz.
Prevenárt mi is 3szor kaptunk!Meg nekünk 1 évesen volt agyhártyagyulladás elleni (ez volt az egyetlen ami fizetõs volt), és most voltunk túl 1 hete a 15hós oltáson.Én nem értem..Én azt hittem, hogy az 5hós Prevenár az kötelezõ..nekünk 1 szóval se mondták, hogy nem az!
Szia! Nincs 5 hónapos kötelezõ oltás. A fiam is megkapta mindhárom prevenart. Elsõt a 2 hónapos oltással, másodikat a 4 hónapos oltással, harmadikat pedig a 15 hónapos oltással. Nálunk így mûködik. 5 hónaposan nem kapott a fiam oltást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most megnyugodtam. :) Azért majd, ha megyünk, rákérdezek.
Azért érdekes, hogy az asszisztens ilyeneket mond!!!Nem is értem.Na mindegy...
A pervenart 2 ill 4 hónapos korában kapta meg a lányom. Ez nem kötelezõ, hanem kérhetõ és ingyenes. Az agyhártyagyulladás ellenit majd egy éves kora után kapja meg a lányom. Szóval kötelezõ védõoltás nincs 5 hónaposan, hacsak valamelyik oltást nem kapta meg idõben a baba, mert beteg volt.

35 napos ciklusaim vannak, pont 2 hete volt PÉ-m. Szerdán kellett volna megjönnie, szerencsére nem jött meg, és van 2 poz. tesztem is. Most akkor 4-5 vagy hány hetes vagyok?

Viszont most nem tudom, hány hetesnek min?sülök.

Legjobb válasz: A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.

A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.
Az orvos biztos, hogy az utolsó menzi elsõ napjától fogja számolni a terheséget. Nekem is 35 naposak a ciklusaim, de nekem is átlagosan számolták. Ezen nem kell problémázni legfeljebb egy héttel tovább marad bennt a baba :) Boldog babavárást kívánok!
Nekem is 34 napos ciklusaim voltak. Amikor elõször mentem orvoshoz, akkor még a menstruáció elsõ napjától számolták, de ahogyan teltek a hetek, az UH eredmények alapján módosítottak a szülés idõpontján is, hiszen mindig a korának megfelelõ méretnél picit kisebbnek találták. Ergo a peteérés is csúszott, nem a 14. nap körül volt, mint a 28 napos ciklusoknál. És mostmár a kiskönyvembe is az "új", késõbbre tolt heteket írják be.

Hogy lehet az hogy az alkoholmentes sörre rá van írva hogy Alkoholtartalom: Max 0, 5 %? Most akkor van benne alkohol vagy nincs?

Legjobb válasz: Néhányban van, de nagyon minimális. Viszont vannak teljesen 0%-os sörök.

Néhányban van, de nagyon minimális. Viszont vannak teljesen 0%-os sörök.
Általában egy minimális mennyiség van bennük, de azt nem szokta senki megérezni. Mondjuk a rendõrök lehet, hogy kötekednének, mert a b*zi szonda azt is kimutatja, ezért nagy hülyeség ez a zéró tolerancia, legalább 0.1 ezrelékig meg kéne engedjék a véralkoholszintet, mert annyit okozhat egyéb is nem csak alkohol.
0, 5 térfogatszázalékig alkoholmentes italról beszélünk!
Valójában egyik sör sem alkoholmentes, csak van amelyik nagyon alacsony alkoholtartalmú, 0.5% alatt, ezeket nevezik "alkoholmentesnek", amúgy ez nagyon minimális mennyiség, hétköznapi kajákban is lehet ilyen pici mennyiség.

Ma kellett volna megjönnie. de még menzis érzésem sincs. a hőm 36, 8 honaljban, de szájban 36, 5 most akkor van esélyem a babára?

de szájban csak 3 percig mértem. tegnap 5 percig mértem szájban de akkor ki-be veszegettem. mert féltem hogy ráharapok.szerintetek?

Legjobb válasz: Ha nem esik le és magasabb mint a ciklus elsõ felében akkor utalhat babára a hónaljban mért

Ha nem esik le és magasabb mint a ciklus elsõ felében akkor utalhat babára a hónaljban mért
Szerintem a hõd egy kicsit alacsony hozzá, de azért csinálj egy tesztet!
Ahj ezt a logikát istenem..... attól, hogy kiviszed a Kampányt nem fogsz több szervert kapni.
A kérdező hozzászólása: akkor mért van nekem kb 5 szerver??? többi mind üres!! Nektek is igy van?? vagymivaaaan? de néztem videokat ott tankok si voltak meg minden nekem semi sincs
Oké, elmondom, hogy hogyan tudsz több szervert megtalálni. De ne mondd el senkinek, mert ez a DICE titka. Lépések: 1: Fogsz 1 kanna benzint és egy doboz gyufát 2: Leöntöd a géped és magad 3: A gyufát rádobot a benzinre és magadra, és nem oltatod el se magad se a gépet. Ha ez megvan, akkor mehet is a játék. Kéz és lábtörést!

ASUS HD 6670 1Gb GDDR 5 -on most akkor van sima vga csatlakozo vagy csak DVI?

http://image.arukereso.hu/full/53954451.asus-radeon-hd6670-1..

Legjobb válasz: Te, ez a kettõ nem ugyanaz. Nézd meg a az ASUS honlapján a specifikációkat.

Te, ez a kettõ nem ugyanaz. Nézd meg a az ASUS honlapján a specifikációkat.
http://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6670DIS1GD5/.. Nincs, de mivel van rajta DVI-I, azon keresztül kb 500Ft-os átalakítóval meg is lehet oldani, de azt úgyis mellékelik.
A kérdező hozzászólása: oks akkor majd atalakitozok.
Az 5 évesre miért járna gyed?
Most kapsz az 5 éves fiadra gyedet? Nem! Hát akkor miért kapnál ezután? Nem is értem.
Nem is értem, hogy jut ilyen eszedbe ?
Nem egy gyed fog járni de ha egy éves kora után visszamész dolgozni akkor majd jár gyed és fizetés is egyszerre.
Tgyás 24. hétig, gyed 2 éves korig, gyes 3 éves korig jár. Újabb baba születése esetén megkapod mindkét gyermekre az ellátást. De a Te elsõszülötted már 5 éves, rá nem jár már GYES sem. Tehát a kicsire fogod kapni a fentiek szerint az ellátást.
idióta
A gyed max. 2 éves korig jár, ha valaki úgy szül most 2014-ben gyereket, hogy az elsõ gyereke még mondjuk 15 hónapos, mikor a 2. baba megszületik, akkor a 15 hónapos gyerekére is kapja a gyedet, annak 2 éves koráig és a 2. gyerekére is kapja a tgyást. Majd mikor az elsõ gyereke betölti a 2. évét, akkor kap még gyest az elsõ gyerek 3 éves koráig és közben kapja a 2. gyereke után járó gyedet is, de amint az elsõ gyerek betölti a 3. évét, akkor az elsõ gyerekre csak a családi jár, a 2. gyerekre kap még ellátást, de már csak egyet. Tehát a gyed extrával járó 2 ellátás csak a gyerek 3 éves koráig jár. Ahhoz, hogy dupla ellátást kapj, kell legalább 2 olyan gyerekednek lennie, akik 3 év alattiak!
A kérdező hozzászólása: valaki mondta nekem is, gondoltam h nem így van de azért nem kellettt volna le idiótázni.... :-(((((

Lego duplo Micimackó háza? Akinek van játszik vele a gyermeke? 1, 5 éves múlt most a kisfiam.

Legjobb válasz: Én 2. szülinapra vettem a gyerkõcnek, akkor még nem érdekelte, de azóta sokszor összerakta már, most 3,5 éves. A figurákat szerette hajtogatni már akkor is. De a sima legot (ami nem tematikus) jobban szereti, szárnyalhat a fantáziája.

Én 2. szülinapra vettem a gyerkõcnek, akkor még nem érdekelte, de azóta sokszor összerakta már, most 3, 5 éves. A figurákat szerette hajtogatni már akkor is. De a sima legot (ami nem tematikus) jobban szereti, szárnyalhat a fantáziája.
2 évesen kapta, nem igazán rakja a házat össze, de van egy hatalmas hajója, arra felkerül mindig az ajtó meg a többi kocka is, malackát imádja, de mondjuk a csacsi vagy az ágy azóta se került ki a dobozból :D 1, 5 évesnek szerintem tök mindegy milyen legot veszel, szerintem már az is nagyon jó ha egy tornyot felépít :)
Szerintem jó lehet. A lányomnak Hello Kitty logója van, sokat játszik vele. Mondjuk nem az összerakás része érdekli, õ a figurákkal játszik, hogy megy a Kitty, leül a székre, vesz egy fagyit, megeszi. Aztán jön a maci is, õ sütit vesz, õ is leül. Szóval õ inkább szerepjátékozik vele, nem épít. :)

Most hogy van ez a variálás a GYED-del és a GYES-sel, aki most GYED-en van az meddig maradhat otthon és utána kap még vagy az akkor már nem jár? Most 6 honapos a fiam, tehát 1, 5 év mulva kapok még GYES-t?

Legjobb válasz: Többször elmondták már (rádió, tv), hogy visszamenõleg nem módosítják a jogosultságot. Akinek a hatálybalépésig járni fog, az továbbra is kapja, akinek utána születik a babája, az az új rendszer szerint fogja kapni.. Mondjuk, ez is elég visszás dolog,... de hát ez itt Magyarország... vagy tényleg egy Operettország.

Többször elmondták már (rádió, tv), hogy visszamenõleg nem módosítják a jogosultságot. Akinek a hatálybalépésig járni fog, az továbbra is kapja, akinek utána születik a babája, az az új rendszer szerint fogja kapni.. Mondjuk, ez is elég visszás dolog, ... de hát ez itt Magyarország... vagy tényleg egy Operettország.
De, fogunk GYES-t kapni. Nekem másfél éves a fiam, novembertõl GYES-re vagyok jogosult, felhívtam a MÁK-ot és azt mondták, hogy én még mindenképpen jogosult leszek rá.
Szerintem ez csak akkor fog kiderülni, ha véglegesen el lesz fogadva ez a törvénymódósítás. Nekem nyáron lesz 1 éves a kisfiam, ha az 1. év után elveszik a gyedet nem tudom mihez kezdünk, ehhez bölcsik és munkahelyek is kellenének, ahová normálisan visszaveszik az embert.
Szerintem nem kapunk már GYESt.Nekem most múlt 5 hónapos a kicsim és most igénylem a passzív GYEDet.Én úgy értelmezem, hogy nekünk még meglesz a 2év GYED, de utána nem kapunk majd semmit
Ez még csak tervezet nincs elfogadva, de ha elfogadják, akkor te már nem kapsz gyes-t és én sem. 2 évig jár pénz majd és az vagy gyed, vagy gyes lesz. Szívás, de itt mi nem az? Az a helyzet hogy a törvénymódosítás arra is vonatkozik akinek már folyamatban lévõ ügye van- pl. a halál büntetés eltörlésekor sem végezték már ki az elõbb elítélteket.
A kérdező hozzászólása: Na mostmár tényleg nem tudok kiigazodni akkor most kapk vagy sem?!

5 db pozi tesztem van és 5db nega? Mindet ugy vettem hogy először pozi volt vettem másikat aztán az nega akkor vettem megint és az pozi volt. Most akkor mi van?

most akkor?? 6 napja késik

Legjobb válasz: Milyen teszteket vettel, ugyanolyanokat? Ha kesik, akkor terhes vagy! Es ha volt 5 pozitiv is, akkor is terhes vagy tuti, mert pozitivat veletlenul nem lehet tesztelni. Negativat inkabb. Vegyel holnap 2 kulonbozo tesztet, teljesen masfajtat. De szerintem terhes vagy, orulsz neki?

Milyen teszteket vettel, ugyanolyanokat? Ha kesik, akkor terhes vagy! Es ha volt 5 pozitiv is, akkor is terhes vagy tuti, mert pozitivat veletlenul nem lehet tesztelni. Negativat inkabb. Vegyel holnap 2 kulonbozo tesztet, teljesen masfajtat. De szerintem terhes vagy, orulsz neki?
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon örülök neki ha igaz mert már 2 éve várunk rá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!