Találatok a következő kifejezésre: Most akkor valójában (27 db)

Roaming. Most akkor valójában mennyi?

A telenor honlapján néztem de nem igazán értem. Ha valaki tud segítsen. Ha én itthonról hívok egy Németországban tartózkodó embert, akkor ez neki mennyibe kerül? Csak a hívásfogadást kell fizetnie ami 29.30 ft? Vagy ezen felül kell még neki fizetnie valamit?

Legjobb válasz: Ha õ roamingol és te nem, akkor csak az említett percdíjat fizeti a fogadásért.

Ha õ roamingol és te nem, akkor csak az említett percdíjat fizeti a fogadásért.

Most akkor valójában mennyi a minimálbér? Tapasztalatok?

Tudom, google., megnéztem ott is, de engem nem a hivatalos szöveg érdekel, hanem a tényleges tapasztalatok.Mondjunk heti 40 óra munkát, és valami átlagos foglalkozást, mondjuk, eladó.Nos, így kb mennyi lenne az illető kézhez kapott bére.Tehát igazából a nettó minimálbér érdekel.

Legjobb válasz: 64.190 Ft

64.190 Ft
Bruttó 98 000 Ft Nettó 64 190 Ft (ha semmilyen kedvezményre nem vagy jogosult)
A kérdező hozzászólása: És az igaz, hogy a ledolgozott évek számával emelkedik a bér?Átlag munkahelyeken esetleg még valami bónusz, pl ebédjegy, vagy valami hasonló van? Csak azért kérdezem mindezt, mert állítólag teljesen egyszerû végzettséggel is lehet 90-120 ezret keresni, nettóban.Vagy annyira nagy különbségek vannak a fizetések között?
Teljesen egyszerû végzettséggel is lehet milliókat keresni és több diplomával is lehet 20ezrest segélyt kapni. :-)
És az igaz, hogy a ledolgozott évek számával emelkedik a bér? Van ahol igen, pl. köztisztviselõk, van, ahol egyáltalán nem kötelezõ! Átlag munkahelyeken esetleg még valami bónusz, pl ebédjegy, vagy valami hasonló van? Van ahol van cafeteria, van, ahol nincs. :-) Egyre kevesebb helyen van már csak. (ebédjeyg, bkv bérlet, üdülési jegy stb.)

Most akkor valójában mit mutat az NST? Már kétszer voltam holnap megyek harmadszor. Itt azt olvasom hogy a fájásokat is méri, és rajzolja, de nálunk csak a szívhang van rajta, amit ctg-nek hívnak. Szóval hogy van ez?

Legjobb válasz: Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?

Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?
Az Nst nem mutat fájást csak magzatmozgást. http://209.85.129.132/search?q=cache:l55PiW1LMxgJ:www.peterf..
Akkor mutat fájást is, ha 2 érzékelõt raknak rád. Egyik a baba szívhangját rajzolja, a másik az esetleges fájásokat.
Az NST (elvileg) mutatja a te fájásaidat, de gyakorlatban inkább csak a baba szívhangját. Én az elsõ babámmal a terhesség végén már 2 naponta jártam NST-re, voltak olyan fájásaim, hogy azt hittem, bent tartanak a kórházban, de az egyik doki csak ránézett a papírra a fájásgörbére és röhögött, hogy ez nem fájás. Pedig az szülésnél is ugyanolyan erõsséggel indult, vagyis nem én reagáltam túl, egyszerûen csak ezek a gépek inkább a baba szívhangjára vannak kifejlesztve.
Úgy tudom, hogy a CTG és az NST ugyanaz. Nekem volt, hogy csak egy tappancsot raktak a hasamra, akkor csak a magzatmozgást nézték, amikor kettõt, akkor a magzatmozgás mellett a fájásokat is mérte.


Most akkor ez mi is valójában?

Nem vagyok már kezdő, volt már egy jó pár kapcsolatom, és tudom kezelni az érzéseimet hál istennek, de nemrég észre vettem, hogy valami nem úgy megy, ahogy kellene. Voltam már szerelmes is, tudom, hogy milyen amikor a hormon irányít, azt is tudom már kezelni valamennyire. DE, nemrég megismerkedtem egy helyes lánnyal, aki totál nem a stílusom, és még csak nem is tetszik igazán, tehát olyan közember számomra. Visszahúzódó, alig tudunk témát találni, keveset beszélünk, keveset találkozunk. Tudom róla, hogy szeretne egy kapcsolatot, és köztudott rólam, hogy az a lány, aki szeretne valamit, és helyesnek találom kap egy esélyt. Nos a kérdésem az, hogy mivel nekem ez a lány, akivel nemrég megismerkedtem, nem tetszik, de még csak nem is illünk egymáshoz, akkor miért érzek enyhe vonzódást utána? Persze nem bánnám, ha nem ő lenne az "igazi", de azt sem, ha több éves kapcsolatot élnénk át. Én csupán arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ez most csupán testi vonzalom, vagy tényleg van valami köztünk? Ja és igen, szerintem ő szerelmes, ezért nem is akarom egyelőre megbántani a visszautasítással.

Legjobb válasz: hát ha vonzódsz hozzá, akkor próbáld meg hány évesek vagytok? mibõl gondolod, hogy a lány szerelmes beléd?

hát ha vonzódsz hozzá, akkor próbáld meg hány évesek vagytok? mibõl gondolod, hogy a lány szerelmes beléd?
A kérdező hozzászólása: Már bevallotta én 17 õ 15.

Na most akkor mi is van? OKJ-s képzés mit ér valójában? Van-e esélyem elhelyezkednem abban a szakmában amit tervezek?

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni. Végzős vagyok, most állok az érettségi előtt. Vannak terveim, de ahhoz, hogy ezeket megvalósítsam, mindenképp halasztanom kellett. Mármint egyetemre gondolok. A legfontosabb nagy célom, szeretnék bekerülni a katonasághoz. Több lehetőségem is van, de ami a legésszerűbb a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Mivel 9 éve németet tanulok, esélyem sem lett volna idén felvételizni, mivel nincs meg a középfokú angol nyelvvizsgám és a katonai vezetői szakra ez az egyik alapfeltétel. Néztem tisztképző szakközépiskolát is, de oda is kell az angol. Szóval úgy döntöttem, hogy akkor mivel ügyvitelt tanulok szakközépiskolában, érettségi után elvégzek egy 2 éves OKJ-s tanfolyamot, mint ügyviteli asszisztens. Ezalatt a 2 év alatt van lehetőségem nyelvvizsgát is letenni. Elég ez a 2 év hogy nulláról középfokra feltornázzam magam? Na már most kaptam egy pofont, hogy az OKJ-s képzés idő pazarlás, nem megyek vele semmire és még csak biztos szakma sincs a kezemben. Én meg voltam győződve, hogy ha meg van az OKJ-s bizonyítványom, akkor azért valamivel többre megyek mint egy sima érettségivel. Ez most hogy is van? Tényleg nem ér semmit egy OKJ-s bizonyítvány? Mondjuk nem is ez érdekel a legjobban, hanem a katonaság. Meg van az esélye, hogy nem vesznek fel az egyetemre, mivel nem lesz emelt érettségim egy tantárgyból sem, de akkor marad a tisztképző. Ha a tisztképző sem jön össze, akkor bevonulok mint szerződéses, vagy önkéntes katona. Szerintetek mennyire sikerülhet bekerülnöm? Jó ötlet ez egyáltalán, vagy inkább hagyjam és próbálkozzak valami mással? Köszönöm, hogy elolvastátok, elég hosszúra sikeredett. A válaszokat is köszönöm előre. 18L

Legjobb válasz: Nos az okj bizonyítvány az pont semmi, akkor ér valamit ha hiányszakmában szerzed a papírt. (szóval mesterember leszel, burkoló, villanyszerelõ, szakács, cukrász stb.)Az ilyen irodai ügyviteli asszisztens tehát irodai munkára képzés semmit sem ér. Napnál fûtõ kategória...eszedbe se jusson, ha egyetemen töröd a fejed mert idõpazarlás. (bármit is állítanak az okj-s suliban tanító tanárok ne higgy nekik!!!!) Azt honnan vetted hogy angol nyelvvizsga a jelentkezés feltétele a "katonai vezetõ" alapszakra? Ugyanis ilyen nincs csak a jelentkezési feltételek között!!!!!! A diplomaszerzéshez kell nyelvvizsga de ott is tökéletes a német középfokú nyelvvizsga!!!!!! Ilyen miatt nem jelentkeztél..nos hát utánaolvashattál volna a felvin!!!! ezt az évet már buktad!!!!!!

Nos az okj bizonyítvány az pont semmi, akkor ér valamit ha hiányszakmában szerzed a papírt. (szóval mesterember leszel, burkoló, villanyszerelõ, szakács, cukrász stb.)Az ilyen irodai ügyviteli asszisztens tehát irodai munkára képzés semmit sem ér. Napnál fûtõ kategória...eszedbe se jusson, ha egyetemen töröd a fejed mert idõpazarlás. (bármit is állítanak az okj-s suliban tanító tanárok ne higgy nekik!!!!) Azt honnan vetted hogy angol nyelvvizsga a jelentkezés feltétele a "katonai vezetõ" alapszakra? Ugyanis ilyen nincs csak a jelentkezési feltételek között!!!!!! A diplomaszerzéshez kell nyelvvizsga de ott is tökéletes a német középfokú nyelvvizsga!!!!!! Ilyen miatt nem jelentkeztél..nos hát utánaolvashattál volna a felvin!!!! ezt az évet már buktad!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Még szép, hogy utána néztem pontosan a felvi.hu-n illetve ismerõst is kérdeztem. De ha nem hiszel nekem: http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny.. És ott a bizonyos 11-es pont, ami: (11) A szakra angol nyelvbõl szerzett állami vagy államilag elismert B2 szintû (korábban középfokú) komplex (korábban C típusú) nyelvvizsga-bizonyítvánnyal rendelkezõk jelentkezhetnek.
Igazad van, de ez roppant érdekes, mert a felvi a szakok képzések (nem az intézmények oldalon)nem ezt írja. Ott csak a végzéshez jelöli a nyelvvizsgát (bármilyet a szöveg alapján). De helyedben én megcéloznék egy katonai középiskola képzését vagy másik ilyen szakközépiskolai képzést (2-3 van belõle ahogy láttam a neten) pl ezt http://www.mhkptszi.hu/kptszi2/indexx.php?fuseaction=cikk.li.. azt ugyan nem tudom eldönteni hogy benne vagy e még a jelentkezési határidõbe, de hidd el az OKJ irodai adminisztratív képzés felesleges. Tudom te a szükséges aggol nyelvvizsga megszerzésére gondolsz a képzés alatt elsõsorban, és mégis megmaradna a tanulói jogviszonyod egy iskolában. De mi van ha nem sikerül a nyelvvizsgát 2 év alatt letenned pl?? Vagy éppen sikerül csak az egyetemi felvételid nem sikerül? Ott állsz hogy megint az alapvonalól kell indulnod. Ha szereted szeretnéd ezeket az egyenruhás foglalkozásokat..akkor a rendészeti irány is szóba jöhet, de lehet hogy tévedek. Én már jócskán felnõtt vagyok, picit már más tapasztalattal szemlélem a világot mint Te, de felesleges kitérõket ne tegyél. Ez ilyen verziót hagyd akkorra ha semmi de semmi sem sikerül.

Sokan azt mondják, hogy a futás jó zsírégető, sokan meg azt, hogy semmit nem ér. Most akkor mi is az igazság valójában?

Legjobb válasz: Semmit se ér?? láttál te már kövér futót?? Aki kitartó, annak az egyik legjobb zsírégetõ, ugyanúgy ,mint a kocogás

Semmit se ér?? láttál te már kövér futót?? Aki kitartó, annak az egyik legjobb zsírégetõ, ugyanúgy , mint a kocogás
Az igazság: a kocogás a lehetõ LEGJOBB zsírégetõ. Futhatsz úgy is, hogy a szervezeted csak és kizárólag zsírt éget, semmi izmot. Ehhez a megfelelõ pulzustartományban kell kocogni. Itt olvass utána: http://somkuti.hu/futas/futas.php
Nyilván, a maraton-futók nem annyira dagik. :) Attól függ, Te mennyit futsz? Amúgy érdemes olvasgatni is a nagy loholás elõtt: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_79_kip_566_miert_nem..
Ezt olvasd el, ha futni szeretnél! http://www.komarnomarathon.szm.com/FogyokuraMaskent.htm Kitartás!

Most akkor mennyi i deig elnek el a kiskatonak odabent? Mert hallottam tobb verziot is 72 ora, 3-4 nap. Akkor mennyi is valojaban?

Legjobb válasz: 72 óra meg 3-4 nap az majdnem ugyan az. mert 72 óra az 3 nap. az a spermiumoktól függ hogy meddig élnek el odabenn. de akár 5 napig is kibirhatják

72 óra meg 3-4 nap az majdnem ugyan az. mert 72 óra az 3 nap. az a spermiumoktól függ hogy meddig élnek el odabenn. de akár 5 napig is kibirhatják
http://209.85.129.132/search?q=cache:vUxRoghTjyoJ:www.pecsin.. itt írnak róla. amúgy a babatervezõk oldalán van olyan görbe ahol a peteérés elõtt 7 nappal voltak együtt és baba lett.....
Csatlakozom az elõttem írókhoz, csak még attól is függ, hogy milyen odabent a kémhatás(ph). Ha savas, akkor kevesebb ideig maradnak életben.
A kiskatonak 7 napig is elelnek de csak 48 oraig termekenyito kepesek. Mert ok is oregednek, lassulnak. http://www.kzs.hu/eva/terhes/terh1.htm

Most akkor milyen valójában a nyákdugó?

Van aki azt mondja kocsonyás véreskés,de van aki azt is mondja lehet túrószer???Nekem volt vagy két napja fehéres ,túrószer?-de sztem nem fert?zés,most ma pl. semmi ilyen...akkor ilyenkor mi van??37hetes kismama

Legjobb válasz: Én is azt tapasztalom itt, hogy nagyon más. Lehet puding szerû, fehér, sárga, véres, barna, nyákos, egy darabban, több darabban... Én is lesetem, csak tippelni tudom hogy mikor ment el, már ha az volt. Nagy jelentõsége nincs, nem kérdezi senki, még azt sem, hogy elment-e... A szülés elõtt hetekkel is elmehet, van akinek csak órákkal elõtte.. ne félj, nagyobb baj ne legyen, mint hogy nem vagy abban biztos, hogy elment-e a nyákdugód.. 1 hetes kislány anyukája

Én is azt tapasztalom itt, hogy nagyon más. Lehet puding szerû, fehér, sárga, véres, barna, nyákos, egy darabban, több darabban... Én is lesetem, csak tippelni tudom hogy mikor ment el, már ha az volt. Nagy jelentõsége nincs, nem kérdezi senki, még azt sem, hogy elment-e... A szülés elõtt hetekkel is elmehet, van akinek csak órákkal elõtte.. ne félj, nagyobb baj ne legyen, mint hogy nem vagy abban biztos, hogy elment-e a nyákdugód.. 1 hetes kislány anyukája
Nekem tegnap volt valami. Nagyon fehér túró szerû valami volt. Eddig még egyszer sem volt ilyen. Valószínû , hogy a nyákdugó volt. Mindenki mást mond. Üdv 38. hetes kismami

Most akkor mit is akar valójában?

Sziasztok :)

Legjobb válasz: téged akar, egyértelmû

téged akar, egyértelmû
Az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Õ már rájött.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már, hogy mit higgyek.. Mikor azt írom neki, hogy elköltözök M.O.-ról, ki van akadva, és meg van lepõdve, amikor meg megpróbálkozok nála, azt mondja, hogy õ mondta, hogy maradjunk barátok.. Lehet az a baj, hogy még nem tudtunk kettesbe találkozni?

Ha azt mondja hogy szerelmes lenne belém ha idősebb lenne, akkor valójában most is szerelmes?

Mert szerintem igen, csak nem tudja mire fogni. De az a helyzet hogy majdnem egy 10essel fiatalabb tőlem. Szép meg minden de hát...... :D

Legjobb válasz: Vagy csak udvariasan hárít... :)

Vagy csak udvariasan hárít... :)
Nem, csak cukiskodik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!