Találatok a következő kifejezésre: Most akkor vagy nem baba (67 db)

Most akkor baba vagy nem baba? Április 4-én (nem) kellett volna megjönnie. Nem is jött szerencsére. Különösebb tünetem nincs, minimális émelygés, főleg evés után, meg a melleim fájnak nagyrészt a bimbó körül, némi petefészek szurka.

6-án teszteltem, negatív lett. Aztán 9-én is negatív lett. Azóta sincs semmi jele, hogy meg akarna jönni. Ja,7-én pár percig annyira görcsöltem, azt hittem azonnal megjön. Aztán nem!A gyógyszert még csak két hónapja hagytam abba, lehet hogy még nem állt be a ciklusom, azért nem jött meg. De az el?z? viszont napra pontosan megjött. Ki érti ezt? Remélem baba!

Legjobb válasz: A hõdet méred? Mert az egy kiinduló pont lenne! Ha kisbaba van a dologban akkor 37 körülinek kell lennie! Ha megjön elõtte 12-24 órával elõtte leesik, és akkor tudod mi következik! Azért szorítok Neked!

A hõdet méred? Mert az egy kiinduló pont lenne! Ha kisbaba van a dologban akkor 37 körülinek kell lennie! Ha megjön elõtte 12-24 órával elõtte leesik, és akkor tudod mi következik! Azért szorítok Neked!
Én is 4-re nem vártam a menzit.Hálá Istennek nem is jött meg. Azóta 2x teszteltem reggel, mindkettõ pozitiv lett. Szerintem próbáld meg a reggeli vizeletbõl, tuti hogy pozitiv lesz. Nagyon szoritok.
A tünetek alapján lehet hogy babát vársz, de kicsit korán teszteltél, várjj egy kicsit, majd teszteljj újra! Szorítok! :)
Én is nagyon remélem!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! A harmadik válaszolónak nagyon drukkolok! Remélem mindketten babásak vagyunk!:)
ja igen és a hõm is ennyi! 37, 1 ha rendesen mérem, hüvelyben 37, 6. ki érti ezt?
Én teljesen ugyanebben a cipõben járok, úgyhogy együttérzek veled. Nekem 3-án kellett volna megjönnie, és én is két hónapja nem szedek gyógyszert. Viszont a tesztem ma délelõtt negatívat mutatott. Azt mondják lehet a gyógyszer abbahagyása kavart be, mert ilyenkor a tesztnek már mutatnia kellene a babát! Viszont semmi jele a menstruációnak. Ja és az émelygésen kívül nekem sincs tünetem! Majd írj, hogy mire jutottál! Nagyon nagyon szorítok Nektek! :) ))
Nekem is kezdodott...kaja utan emelyges, es mintha meg akarna jonni erzes!a homet sose mertem, es tobb mind ket honaposak vagyunk..drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja, a hõt elfelejtettem! 36, 8-37, 2 közötti mindig. Egyik reggel leesett 36, 6-ra, akkor azt hittem megjön. De nem.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tegnap este megjött! Reggel már a hõm is leesett 36, 3-ra, úgyhogy nem volt meglepetés!:( Majd legközelebb!

Most akkor létezik lusta baba vagy nem?

Baráti körben került fel szóba, több gyerek kapcsán, hogy ha egy baba megkésik a mozgásban, akkor abban van-e "lustaság" vagy majdnem mindig áll a dolgok mögött egy kis hipotónia vagy más! Az én gyerekem hipotón volt, tehát nálunk adott a késés oka. Viszont a szomszédban van egy 9 hónapos baba, aki elég nagy súlyú, nyugodt gyerek, na ő pl. 9 hónapos koráig semmit sem csinált. Amikor már kivizsgálásra vitték volna, egy hét alatt mászni és felállni kezdett, ergo behozta korát, sőt. Nála én el tudom képzelni, hogy nem érdekelte a mozgás annyira, nehéz is volt a kis-nagy testét mozgatnia és inkább nem foglalkoztatta a dolog. De van, aki állítja,hogy ilyen nincs!

Legjobb válasz: Nincs ilyen, ha egy baba késõbb kezdi a korának megfelelõ mozgás formát, annak oka van, mindig!!! Ez úgy nem igaz, mint hogy a kövér babák késõbb mozognak, ez butaság, az agy úgy van "beállítva" hogy az általa mozgatott test a saját súlyát tudja viselni. Minden, Minden esetben szükséges neurológusi vélemény, ha a baba megkésik bármiben is, mert az idõben elkezdett fejlesztés még rendbe hozhat dolgokat, nem szabad legyinteni rá!

Nincs ilyen, ha egy baba késõbb kezdi a korának megfelelõ mozgás formát, annak oka van, mindig!!! Ez úgy nem igaz, mint hogy a kövér babák késõbb mozognak, ez butaság, az agy úgy van "beállítva" hogy az általa mozgatott test a saját súlyát tudja viselni. Minden, Minden esetben szükséges neurológusi vélemény, ha a baba megkésik bármiben is, mert az idõben elkezdett fejlesztés még rendbe hozhat dolgokat, nem szabad legyinteni rá!
Az én kisfiam majdnem 1 éves volt és még csak kúszva közlekedett. Épp, mint a szomszédotoknál, már készültünk neurológushoz, mikor szintén 1 hét alatt behozta, mászott, felállt, 13 hónaposan már járt. Ugyancsak nagysúlyú, kövér baba volt, nehezen mozgott. Most 9 éves, teljesen egészséges nagyfiú, kitûnõ tanuló. Szóval van ilyen, nem kell megilyedni, minden baba más, és nem várhatjuk el, hogy egy 6-8 hónapos 8-10 kg-os baba ugyanolyan mozgékony legyen mint egy ugyanannyi idõs 6-8 kg-os.
az en eszrevetelem az, hogy aki azt mondja lusta a gyerek az gyakran olyat tesz a kicsivel, ami keslelteti a mozgasfejlodest. Pl. egesz nap kezben van, foldre soha nem teszik le, vagy nagyon koran kezdik ultetni, esetleg babykompba teszik akar mar 4hosan is. Aztan csodalkoznak, hogy 7 hosan forogni meg nem tud de mar ul, aztan magyarazzak, hogy nincs baja csak lusta. Sajnos nem egy ilyen kicsi van korulottem. De ez csak az en tapasztalatom.
Szerintem meg minden baba más, és õk nem tudják a tól-ig határokat, nem tudják mikor kéne ezt, azt csinálniuk. Elsõ fiam pl 6, 5-7 hónaposan kezdett úgy intenzívebben forogni, addig csak hébe-hóba, 10 hónaposan kezdett mászni, addig csak kúszott.A védõnõ látta meg az orvos is, mondták, hogy ez még okés. Most 2, 5 éves és váltott lábbal szalad(!!) le föl a lépcsõn.És nem túlzás, hogy szalad, tényleg ezt teszi! Most 2.fiam fél éves és még nem forog..de nem aggódok, tudom, hogy minden rendben vele, nagyon aktív, csak jobban leköti, hogy a bátyját nézi és rajta röhög, mint a játékok körülötte...
Nekem nem ez a tapasztalatom. Szerencsére nem ismerek ilyen gyermekorvosokat, pedig ismerek jónéhányat. Ha anyuka gyanakszik, és kifog egy általad említett orvost, elviszi a neurológiára és kész. De a legtöbb szülõ teljesen ok nélkül parázik pont az ilyenek miatt. El kell fogadni, hogy a gyerekek fejlõdési tempója különbözik. Bár ha felmerül bárkiben a gyanú, természetesen érdemes utánajárni. 2.
3-as, ez a baj, hogy a gy.o és a védõnõ ráfogja, hogy lusta a baba... tapasztalat rezidens vagyok, gyermekneurológus leszek, elsõ
2. vagyok, így van, egyetértek a 3. válaszolóval teljesen. Elég tágak ezek a határok, és a védõnõ, orvos, anyuka meg figyel.
Az én babám lusta volt. :) Õt nem érdekelte a nagykönyv, a saját tempójában csinált mindent. És minden rendben volt/van vele. Sõt, amikor beindult a mozgással, akkor lekörözte a többieket. Nem feltétlenül kell szerintem ijesztgetni a másikat. Azért van a védõnõ és a gyerekorvos és a sok alkalom, amikor találkozunk velük, hogy õk észleljék, ha baj van. :)
A megkésett fejlõdésnek mindig oka van. De tegyünk különbséget a megkésett fejlõdés és a lustaság között. Vannak "tól-ig" határok, amiken belül normális a fejlõdés. Ezek elég tágak. Ha ezen belül van a gyerek, akkor lehet "lusta", de ha ettõl marad el, akkor kell továbbmenni szakemberhez és akkor van megkésve. Ne keveredjünk össze! Gyógypedagógus anyuka
A kérdező hozzászólása: Nyilván én is úgy gondolom, hogy azért van egy határ, amin belül illik csinálnia dolgokat és ha az idõ nagyon kitolódik, akkor persze meg kell mutatni dokinak! Viszont én úgy gondolom, hogy ha nem is lustaság áll a háttérben, akkor az, hogy nem egyformák, késõbb érik meg az agyuk arra, hogy bizonyos mozgásokat csináljanak. És ez még nem feltétlenül gond, nem kell minden esetben aggódni ezért! Ahogy a szomszéd kislány esete is bizonyítja, aki tényleg még csak nem is forgott 9 hónapos koráig, utána viszont mindent behozott!
Szia! Természetesen lehet baba! Sok-sok szerencsét kívánok!
Igen lehet baba, de a legfogékonyabb általában a ciklus közepe.
Félidõ elõtt minden nap esélyes. Akár az egy héttel ovu elõtti közösülésbõl is teherbe lehet esni, mert a sperma akár 7 napig is életképes a petevezetõben, ahol a megtermékenyülés történik.

Most akkor mi a helyzet? Baba vagy nem baba?

2 hónapja nem jött meg.Csináltam tesztet október elején,negatív lett.Voltam dokinál,elküldött UH-ra.Azt mondta meg van vastagodva a méh falam és lát valamit ami valószín?leg egy ciszta.De ez nem zárja ki a terhességet.Következ? UH-ig van még majd 1 hetem.(kontrollra kell mennem) Csináltam ma reggel egy újabb tesztet,ami meg nem egyértelm?.Napfénynél látszik egy nagyon nagyon halvány rózsaszínes csík.Viszont tegnap volt valami rózsaszín váladékom,ami csak a papíron látszódott,de ma meg semmi jele ennek sem.Azt hittem meg akar jönni,de semmi.Szerintetek mi a helyzet velem?

Legjobb válasz: Csinálj még egy tesztet szerintem ha van rá mód.De valami másik fajtával.Hátha azon jobban kimutatja ha terhes vagy.

Csinálj még egy tesztet szerintem ha van rá mód.De valami másik fajtával.Hátha azon jobban kimutatja ha terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem az lesz a legjobb, hogy kivárom az UH idõpontomat és megpróbálok addig nem rágörcsölni.Találgatással szerintem csak magamnak ártok a legtöbbet.UH-on meg egyértelmûen kell hogy lássa a doki ennyi idõsen.Azt hiszem ezt is teszem.
Rákerestem a tesztre mindenki azt írja hogy megbízható eredményt adott nekik.Remélem neked is hiába nagyon halvány.Próbáld meg azért szerintem mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: x-epil a teszt neve
Mi a neve a tesztnek amin halvány a csík a napon?
Azt sajna nem tudom.Soknak olyankor ágyazodik be a baba ha van egy pici rózsaszínes vérzés.De neked igy hogy 2 honapja nem jött meg így nem tudom.De remélem hogy baba van a dologban.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi a helyzet azzal a rózsaszínes barnás váladékkal?
Hát 2 hónap után már elég erõsnek kellene lennie.Nekem is volt olyan tesztem amin nagyon halvány vonal volt, de sajnos akkor nem voltam terhes csak becsapott a teszt.De már nem emlékszem melyik fajta volt az.Utána hónapban én lilyvel teszteltem az egyértelmûen pozitív volt.Probáld meg azzal.Hátha több sikered lesz vele
A kérdező hozzászólása: ok, köszi.De lehetséges az, hogy 2 hónap kimaradás után csak nagyon nagyon halványan mutatja ki?És az is csak napfénynél látszik? Nem kellene, hogy magasabb legyen más ilyenkor a hormon szint?
Azért szorítok és remélem nem ciszta.Minden jót.

Szerintetek most akkor elment a baba vagy nem? Milyen amikor elvetél valaki?

Holnap kell menni n?gyógyászhoz, mert pozitívat teszteltünk, és most lennék 6 hetes 3 napos, szóval holnap lenne az els? vizsgálat.Viszont ma mikor felébredtem úgy éreztem megjön, kimentem pisilni, és tényleg megjött, görcsöltem, meg minden.Bevettem egy Algoflex-Mmet, azóta jól vagyok.Most akkor elment a baba, vagy ez mi volt?

Legjobb válasz: Milyen?? vérzel talán kicsit jobban mintha megjönne.

Milyen?? vérzel talán kicsit jobban mintha megjönne.
Még semmi sem biztos, uh-on megnézi. Ha ott van a babád, fog adni gyógyszert, de én nem várnék holnapig, azonnal hívnám. Nekem már volt vetélésem, ugyanígy kezdõdött, nekem nem maradt meg sajnos.
Erõs a vérzés? Még mindig tart?
Ugy tudom, hogy attol hogy terhes vagy még megjöhet. De tényleg, több a vér mint máskor?
A görcsölés a rosszabb jel...
Hívd a dokid most!
Ha görcsölsz és darabos a vérzés (jobban, nagyobb darabok, mint máskor), akkor sajnos elképzelhetõ, hogy elment a baba. De biztosat csak doki tud mondani és én sem várnék vele holnapig! Ha tudod hívd fel, vagy menj be hozzá!
Azért írj, ha voltál a dokinál! Szorítok Nektek!
Nem algoflex M kellett volna, henem orvos. Algoflex káros a magzatra
A kérdező hozzászólása: Párom még nem ért ide, köszi csajok :) !
helyzet??doki mit mondott???
Mit mondott a doki?
Hogy vagytok?Minden OK?
Nagyon drukkolunk, és várjuk a híreket!
szorítunk, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Megjöttem, bent tartottak éjszakára a kórházban, mert a vérvizsgálat szerint terhes voltam, viszont 2 különbözõ UH-n sem látott semmit.Azt mondta vagy nincs már terhesség, vagy van, de annyira pici, hogy még nem látja, vagy méhen kívüli.Adtak vérzéscsillapítót, meg még valami gyógyszert. Reggel megint vérvétel volt, ami a vetélést erõsítette meg, mivel csökkent a hcg-m.Aztán délelõtt megmûtöttek, gyógykaparás. Köszönöm, jól vagyok.Sajnos a baba nem maradt meg, elvetéltem, de ennek ellenére jól vagyok, és mindent köszönök NEKTEK.Babánk pedig lehet még 100 :)
Õszintén sajnálom:-(
Sajnálom, de fel a fejjel!
És nagyon köszönöm, hogy megírtad, ez másoknak sokat segíthet!
Nagyon sajnálom. De jó a meglátásod, babád lehet még 100 :) Sok sikert.Drukkolok!
Nagyon sajanalom, szoritok neked, hogy mieleobb osszejojjon a baba!!
Sajnálom...:( Drukkolok hogy mihamabb összejöjjön megint.Nagyon jo a pozitiv hozzáállásod.
Tegyél be tampon helyett betétet, mert így nem tud megvizsgálni. És ha uh.ot csinál, valószínûleg az is hüvelyi lesz.
Nem probléma, kiveszed. Nem olyan szörnyû, mint ahogy gondolod...hüvelyi uh lesz.
Ki fogja venni a tampont és úgy... meg lesz egy UH. Még mindig itt vagy???
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi lányok, hát a görcsölés azóta abbamaradt, szerintem a gyógyszertõl.Hát átlag mensinél nem rosszabb, meg azt hiszem reggel óta csillapodott is.
A kérdező hozzászólása: összesen egy szemet vettem be (vagyis párban van egy rózsaszín meg egy sárga együtt kell bevenni)
Irány az ügyelet! Én mindkét terhességem 6. hetében bevéreztem. Azonnal rohantam a legközelebbi kórházba, pedig falun lakok, de hívtam egy taxit. Nekem a babáim élete megért 1-1 fuvardíjat... (mindkét terhességet sikerült gyógyszerrel megtartani) IRÁNY AZ ÜGYELET!!!
Csak az a gond, hogy a gyógyszer a görcs okát nem szûnteti meg, csak a tüneteket enyhíti és fedi el.
A kérdező hozzászólása: Indulunk az ügyeletre :(. Ajj mostmár annyira tanácstalan vagyok :(:(
A kérdező hozzászólása: Aha, köszi neked is utolsó válaszoló.Meglátjuk mi van.Szóval akkor azt mondjátok sokkal rosszabb lenne, ha vetélés? Ismerõsöm is mondta, hogy akkor csupa vér lennék.De ennyi idõsen?(6 hét)
Hát, lehet, hogy holnapra már csupa vér lennél... Ne várj tovább, indulj az ügyeletre. Drukkolok, hogy minden rendben menjen! Írj majd!
Szólj a dokinak, hogy mit vettél be.
Mint korábban írtam, nekem így kezdõdött, aztán sokkal erõsebb lett a vérzés. Nagyon drukkolok a babádért!
Az esetleg nem lehet, hogy álpozitív volt a teszt? Ha nem, akkor remélem, minden rendben lesz, majd azért írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Az orvosomat ég nem ismerem személyesen, csak idõpontot kértem az asszisztensénél, szóval még csak nem is beszéltem vele. Hát nem tudom, az elsõ teszt, amit csináltunk nem volt szinte csík, de mégis egy kicsi, szóval olyan semmilyen volt.A második meg már határozottan két csíkos volt (X-epil)
A kérdező hozzászólása: Jajj, értem már mit írtál, hogy melyik orvosnak.Bocsi, csak már be vagyok tojva :S
A kérdező hozzászólása: De hogy fog megvizsgálni? most tampont használok :S
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre várunk egy évet.Addig megpróbáljuk megteremteni a hátteret a babának, mert ez most véletlenül sikerült volna.

Ha valaki vérzik a terhesség alatt, az más, mint a rendes menstruáció? Mert megjött, de honnan tudhatom, h most akkor baba, vagy nem?

Legjobb válasz: Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.

Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. olvasd el, remélem kiderül ebbõl a válasz számodra! üdv

Pénteken (nem) kellene megjönnie de ma (már hétfőn? ) némi barnázás jelentkezik. Most akkor meg fog jönni vagy ez lehet a baba előjele?

Legjobb válasz: Nekem a barnázás a menzi elõjele szokott lenni. Ha nálad is elõfordult már a ciklusod vége felé, akkor ez most lehet, hogy nem baba, de péntekig még bármi lehet.

Nekem a barnázás a menzi elõjele szokott lenni. Ha nálad is elõfordult már a ciklusod vége felé, akkor ez most lehet, hogy nem baba, de péntekig még bármi lehet.

Tegnap voltam nőgyógyásznál, mert volt 3 pozitív tesztem. Szombaton kellet volna megjönnie. Elsőre nem látott semmit a doki, majd azt mondta, hogy ott van az csak annyira pici, hogy nem látszik. Most akkor van, vagy nincs baba?

Két hét múlva kell visszamennem.Túl korán mentem?A kislányomat ilyenkor már látták.

Legjobb válasz: Ne aggódj, az én fiamat majdnem egy hónapig nem találták (jól beágyazódott) :) Tudom, hogy most kivagy, én is ki voltam anno, hogy akkor most csak beképzeltem, vagy mi... Hosszú két hét áll elõtted. De biztos minden rendben van, és ott cseperedik a kis babád :) Nagyon boldog babavárást kívánok!

Ne aggódj, az én fiamat majdnem egy hónapig nem találták (jól beágyazódott) :) Tudom, hogy most kivagy, én is ki voltam anno, hogy akkor most csak beképzeltem, vagy mi... Hosszú két hét áll elõtted. De biztos minden rendben van, és ott cseperedik a kis babád :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
Üdv, a klub-ban... :) Teljesen ugyanígy vagyok mint te. Szombaton lett egy pozitív tesztem. Szerdán voltam dokinál, aki 5perc "nézelõdés" után közölte, hogy nem tudja megállapítani ezért átküldött a "nagy UH-ba". Ott azt mondták, hogy ott van, de még annyira apró maximum 3 v. 4 hetes, hogy jöjjek vissza jövõhéten, mert ez terhesség gyanú. De mivel látták, hogy ott van inkább csak azért kell visszamenni, hogy nem méhen kívül van-e. Amikor a kisfiamat vártuk, ugyanennyi idõs voltam, magánorvoshoz mentem, aki azt mondta akkor, hogy tökéletes helyen van, 5-6 hetes petezsák. Ja és ráadásul most több mint 3órát vártam, úgyhogy ezen felhúzva magam kértem is gyorsan idõpontot a magánorvosomtól. Elsõre azért nem hozzá mentem, mert gondoltam egy sima terhesség megállapítást egy körzeti is el tud végezni, DE NEM!! Szerintem szimplán ennyi a helyzet!!!! Úgyhogy ne aggódj, légy pozitív én is az vagyok!!! Ott a babó a pocakunkban!!!!!! :) )))
Nagyon korán mentetek. Eszembe sem jutott egybõl dokihoz menni, mivel úgyse látna semmit. Pozitív teszt után KÉT HÉT múlva érdemes menni akkor már lesz petezsák vagy már embrió is! Türelem, feleslegesen aggódtok még idõ, mire megnõ annyira, hogy látszon! Boldog babavárást mindenkinek
Minimum 2 hetet várni kellett volna az elmaradt mensi után, és akkor most nem kéne izgulnod... Nagyon-nagyon korán mentél. 7 hetesen a legjobb az idõzítés (3 héttel az esedékes mensi után) akkora lesz biztosan szívhang is! De ne izgulj, minden rendben, majd 2 hét múlva látni fogják már :)
UH géptõl is függ, hogy mennyire látható. Ne aggódj, ott van a baba, csak még tényleg kicsi. 2 hét múlva már nagy lesz és valószínüleg hallod majd a kicsi szívét is. Boldog babavárást, kevés aggódást!
nekem is ugyan így volt, csütörtökön teszteltem pozitívat, másnap megismételtem, és még az nap el is mentem dokihoz, nem látott semmit, de mondta, hogy olyan 2-3 hetes lehetek, 2 hét múlva visszarendelt uh-ra akkor voltam 5 hetes 2napos, és kis dobogó szivecskét hallottunk:) :) azóta megszületett és holnap lesz 2 hónapos!! Gratulálok, és Gyönyörû Babavárást!
Ne aggódjatok!!Én is ugyanígy voltam...4nappal azután mentem hogy meg kellett volna jönnie és persze nem látott semmit...csak megvastagodott nyálkahártyát.De visszahívott 1hét múlva akkor már ott volt a petezsák!! Úgyhogy nem izgulni és boldog babavárást!!! 18hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a biztató szavakat.
Alap esetben nem, de ha pl villám, vagy túl-áram lesz, akkor édesmindegy, mind a kettõ füstölni fog :D

Ma tudtam meg hogy terhes vagyok, de eddig dohányoztam. Ha most abba hagyom akkor még nem lesz baja a babámnak? 6 hetes.

Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.

nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.
Igen kérdezõ, próbáld meg úgy hogy pl. reggel ha kell akkor rágyújtasz, azután ha nagyon muszáj délben, és ha kibírod másnapig akkor csak másnap, ha nem akkor este még 1 szál belefér. De azt is kipróbálhatod, hogy beleszív egy párat elnyomod, és ha érzed hogy kell akkor ugyanazt gyujtod meg, és megint egy pár szívás után elnyomod. Nekem a második terhességemmel 5 hetes korig szívtam erõsen mert nem tudtam még akkor hogy babám lesz. De miután megtudtam, csökkentettem én is, és egyik nap úgy ébredtem fel, hogy még a szagától is majdnem elhánytam magam, azóta a füstöt se bírom elviselni :/
Kedves kérdezõ. Én már 12. hetes terhes voltam amikor megtudtam, hogy babám lesz (fogamzásgátlót szedtem). 15 éve dohányoztam napi 1 dobozt szívtam. Az ultrahangon mikor kiderült a terhességem elsõ mondatom az volt, hogy Úristen dohányzom, nem lesz baja? A doki megnyugtatott, hogy ha most leteszem a cigit akkor olyan mintha nem is dohányoztam volna. Egybõl letettem..tény hogy hiányzott, de nem akartam, hogy "fuldokoljon" a babám a hasamba (vizuális típus vagyok). Nem lesz baj ha nem fokozatosan hagyod abba...dokim azt mondta, hogy hirtelen ért sokkos stresszhatás miatt elvetélhet egy anyuka, de a dohányzásról való leszokás nem okoz ilyen erõs stresszt...jobban árt a babának az oxigénhiányos vér. De beszélj az orvosoddal, egy jó doki soha nem fogja azt mondani, hogy : persze kismama dohányozzon, de lassan rakja le a cigit. Lányom 4kg-val született, teljesen egészséges, már 21 hónapos cserfes kiscsaj:) Boldog babavárást kedves kérdezõ!!!:)
A kérdező hozzászólása: Na most legyek okos, akkor mit csináljak!? Ma nem gyújtottam rá de egész végig kattogott az agyam! :)
Ne haragudj kérdezõ, de szerintem gáz, ha nem tudod mit csinálj. Miért akarsz bagózni mikor gyermeket vársz?? Belül tudnod kéne mi a helyes..szerintem senki nem fog támogatni abba, hogy szívd kismamaként a cigit...ha mégis annak gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ nem vagyok flúgos csak ha elolvasod az elõtted lévõ válaszokat akkor tudni fogod miért töprengek. De nem gyújtok rá.
Szia, nem tudom hogy olvasod e még a válaszokat. én kb két hete tudtam meg hogy terhes vagyok. az nap még cigiztem melóban is otthon is, de a pozi teszt után kevesebbet a szokottnál. azt másnaptól már a melóban nem cigiztem csak otthon reggel, meló elõtt, és este meló után, tehát 3 szálat mindaddig míg el nem fogyott az a doboz cigi, kb 5-6 napig volt így. ahogy elfogyott nem gyújtottam rá. ennek kb 1 hete hogy nem cigizek, a párom keveset de rágyújt és ott vagyok néha mellette de nem zavar ami engem nagyon meglep, de úgy látszik tudat alatt a baba irányít :) tehát ahogy gondolod, ezt a fokozatos leszokást sem hónapokra kell tervezni, nekem egy hét bõven elég volt hogy "elbúcsuzzak" a cigitõl egy idõre
A kérdező hozzászólása: Megláttam a picim pulzáló szivecskéjét nem volt kérdés hogy abba hagyom-e. És ami engem is meglep egyáltalán nem hiányzik! :) Sõt a mukatársaim mind szívják de nem zavar! :)
Látod kedves kérdezõ :) nem is olyan nehéz :) én még nem voltam dokinál, de nem tudnék a férjem szemébe nézni ha rágyújtanék. kellemes babavárást :) utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Így van kedves utolsó válaszoló! A BABÁÉRT BÁRMIT! :) Mi volt a dokinál? Kellemes babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi mikor mész dokihoz! :)
Kedves kérdezõ én is ebben a cipõben járok. Én igyekszem napi 1-2 szálat szívni és mihamarabb letenni!!Tegnap egész nap nem gyújtottam rá feszült is voltam rendesen estig bírtam :( akkor 2 szálat szívtam el és ma is igyekszem megállni ameddig tudom. Gratulálok a picihez!! És mihamarabbi leszokást kívánok.A.
A kérdező hozzászólása: Most akkor 10 és 11-es válszoló azt mondjátok, hogy fokozatosan hagyja abba? De hát a cigi se rám se a babára ninics jó hatással. Kb.5-6 szálat szívtam naponta.
Remek ha ma leteszed! Hajrá és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Leteszem! Mindennél többet ér a baba!
örülök hogy ilyen gondolkodású ember is van. Azért ne ijedj meg :) eslõ hónapban én is szívtam, egyrészt nem tudtam hogy terhes vagyok, másrészt pár napba beletelt míg letettem. viszont volt a környezetemben olyan kismama, aki 39 hetesen is még javába szívta...:/
A kérdező hozzászólása: Pontosan 6 hetes 2 napos. De akkor ugye nem lesz baja ettõl? Leteszem mert már régóta vártunk a kicsire.
nem lesz baj nyugi:)
Nem lesz baj, de tedd le mindenképpen! Nagyon örülök, hogy van még ilyen felelõsségteljes kismama!
Én is a héten tudtam meg hogy babánk lesz és én is cigiztem.Nekem csak az fura hogy vele nem volt hányingerem a cigitöl mert az elözõ babát így vettem észre.Neked sincs hányingered a cigitöl?Persze így könnyebb leszokni mert motívál a baba:-)
A kérdező hozzászólása: Nincs hányingerem a cigitõl. De amúgy elég sok mindentõl van! :)
Ugyan én nem dohányzom, így nem biztos, hogy jól írom...errõl talán a nõgyógyászodat kéne megkérdezned...de én úgy hallottam, hogy ha nagy dohányos vagy/voltál, akkor csak fokozatosan szabad abbahagyni a dohányzást, mert a hirtelen abbahagyott cigizés elvonási tüneteket okoz, amivel rosszabbat tehetsz, mintha még 2-3 szálat elszívsz egy nap. De ezt úgy hallottam tényleg a nagy dohányosokra vonatkozik! Sok sikert a leszokáshoz! Boldog babavárást! :)
utolsó ezt én is hallottam épp ezért is hagytam abba fokozatosan pár nap alatt csökkentgetve.
Szia, én majd ma megyek, sikerült idõpontot kérni még az ünnepek elõtt, kb 6hetes 2 napos lehetek, de semmi tünetet nem érzek :) te hogy vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!