Találatok a következő kifejezésre: Most akkor mondja (224 db)

Most akkor mondja meg valaki, hogy mi a helyzet? Melyik a károsabb, a vizipipa, vagy a dohányzás?

Csak olyanok válaszoljanak, akik alá is tudják támasztani. Köszönöm

Legjobb válasz: A pipában nincs kátrány, mert az a papír égésterméke :)

Elõszöris a nikotin csak a függõséget okozza és csak nagy mennyiségben káros. A kátrány a káros és ha megnéznétek egy vízipipa dobozát, látnátok hogy 0mg kátrány van benne. Vagyis semmi. Csak nikotin ami ilyen mennyiségben szinte elhanyagolható.
A pipában nincs kátrány, mert az a papír égésterméke :)
Mindkettõ egyformán káros. Mivel mindegyik használata során ugyanúgy beléd jut a cigaretta égéstermékei és persze a nikotin is.
egyet értek az elsõ válaszóloval.Mindkettõ
Az elsõ válaszolónak annyiban nincs igaza, hogy a cigaretta égéstermékei csak a cigaretta szívásánál kerülnek a tüdõbe. A vízipipa sosem látott cigarettát... sem papír, sem másmilyen formában. Szerintem is károsabb a cigi a kátrány miatt. Azonkívül. A vízipipázás egy esemény, teázással, beszélgetéssel. Hosszú elõkészületet igényel. Nem úgy megy, hogy kiszaladok és rágyújtok, egy nap akár 20szor. Emiatt is károsabb a cigi szerintem. És a vízipipára sokkal de sokkal nehezebb rászokni, pont amiatt, hogy nem olyan gyakran él vele az ember. Egy sosem dohányzó, ám 3-4 havonta vízipipázó nõ voltam :)
A dohányzás (ha itt a cigarettára gondolunk) károsabb a papír miatt, amibe sodorva van.
na figyelj. vannak azok a kamu hírek, hogy 1órányi vizipipázás = 100szál cigi elszívásával...... azt mondom azoknak az embereknek, akik ezt állítják, hogy szívjanak el 1óra alatt 100szál cigit... tuti, hogy összeesnének a sok nikotintól... Káros mind a kettõ, de a vizipipa sokkal kisebb mértékben. Meg olvasd csak el, hogy mi van a dobozukra írva.... Egy szál cigiben átlagosan 6-7mg nikotin van. Egy 50grammos vizipipadohányban meg 0.5%.... tények, matek, és józan paraszti ész.
Neeeeeem!! A vízipipa sokkal károsabb egyrészt a cigin ott a szûrõ és a füst nagy részét kifújod, másrészt nem aktív égõ szén jut a tüdõdbe arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobb dózis és több mennyiségû füst is kerül a tüdõd be a vízipipával. Ja és az ízesített füstök amiket beszívsz vele, szintén pluszban rakodnak le a tüdõdben. A vízipipa sokkal sokkal károsabb.
akkor hamár józan paraszti ész azt is kigondolhatnád, h a cigiben és a vizipipában nem a nikotin az ami kárositja a tüdõt hanem a kátrány és az égés termék a nikotin a környékére nem megy a tüdõnek.
Na akkor elmondanám, hogy a vízipipázás annyira minimálisan egészségtelen, hogy az már szinte nem is számít. Aki mást hisz, az rosszul tudja, valaki hozzánemértõ beszélhette be neki. A vízipipánál szó sincs a dohány elégetésérõl (épp ezért nem is számít dohányzásnak, a dohányt kiskorú is megveheti, mivel nem káros), csupán izzó széndarabbal forrósítjuk fel, de nem annyira melegre, hogy a káros anyagok felszabaduljanak. A forró dohány füstje, hosszú utat tesz meg, közben a benne lévõ szilárd hordalékok lerakódnak a csõ falán, illetve kiszûrõdnek, miközben átmennek a vízen. A vízipipa füstje mire a szánkhoz ér, jelentõsen lehûl. A füst nagy része vízpára. A ciginél füstszagú lesz a ruhánk, bõrünk, kezünk, szájunk. Ellenben a vp-nél nincs semmi ilyen. A vizipipa.eu oldal nagyon jól leírja a kérdésedre a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt. Sztem is teljesen egyértelmû, hogy a cigi sokkal károsabb a vizipipánál.
hát én nem tudom, de legalább a vizipipa élvezetesebb, mint a cigi, az biztos, viszont drágább is

Lányok! Ha most úgy gondolod hogy nem szeretnél kapcsolatot, akkor ha találkozol egy fiúval aki bejön és próbálkozik nálad akkor mondod neki hogy nem szeretnél kapcsolatot? Vagy már változik is a véleményed?

Tehát ha egy lány azt mondja egy fiúnak hogy nem szeretne kapcsolatot az egyenl? azzal hogy nem tetszik neki a fiú? Egy régi ismer?sömr?l kérdez?sködtem az egyik haveromtól. Azt mondta hogy nincs kapcsolata és most még nem is szeretne egy új kapcsolatot. Kíváncsi vagyok hogy nekem is ezt mondaná e ha összefutnánk így hogy évek óta nem láttuk egymást.

Legjobb válasz: Na, hát nálam ez úgy volt, hogy: Kiléptem egy 2,5 éves kapcsolatból, ami az utolsó fél évben már tényleg semmirõl sem szólt, szinte alig találkoztunk, semmi. És szakítás után úgy voltam vele, hogy nem akarok semmilyen kapcsolatot, kell egy kis szabadság, szingli-lét, idõ magamra, stb. Ez volt a hozzáállás. Ekkor megismerkedtem egy fickóval, elkezdtünk randizni... Azóta is együtt vagyunk, nekem Õ az igazi. :) Szóval nem, én nem mondtam neki, hogy most nem akarok kapcsolatot. Csak annyit tudott meg a srác az egyik barátnõmtõl, hogy komolyat most nem akarok. De belementem vele a randizgatásba, mert nagyon bejött. Aztán jöttek maguktól a dolgok. :) De szerintem ezt embere válogatja, kérdés, hogy mennyire elzárkózó típus a lány a te esetedben, mert én pl szeretem megragadni a lehetõségeket.

Na, hát nálam ez úgy volt, hogy: Kiléptem egy 2, 5 éves kapcsolatból, ami az utolsó fél évben már tényleg semmirõl sem szólt, szinte alig találkoztunk, semmi. És szakítás után úgy voltam vele, hogy nem akarok semmilyen kapcsolatot, kell egy kis szabadság, szingli-lét, idõ magamra, stb. Ez volt a hozzáállás. Ekkor megismerkedtem egy fickóval, elkezdtünk randizni... Azóta is együtt vagyunk, nekem Õ az igazi. :) Szóval nem, én nem mondtam neki, hogy most nem akarok kapcsolatot. Csak annyit tudott meg a srác az egyik barátnõmtõl, hogy komolyat most nem akarok. De belementem vele a randizgatásba, mert nagyon bejött. Aztán jöttek maguktól a dolgok. :) De szerintem ezt embere válogatja, kérdés, hogy mennyire elzárkózó típus a lány a te esetedben, mert én pl szeretem megragadni a lehetõségeket.
3 éves kapcsolat, és nagyon csúnya válás után évekig nyalogattam a sebeimet, és úgy gondoltam, nem csak most, de soha többé senkit nem engedek magamhoz közel, amikor új kollégát kaptunk. Nem tetszett, sõt irritált az egész lénye, idegesített a puszta jelenléte is.Mit ad isten kinézett magának, próbálkozott elküldtem, újra próbálkozott, újra felvilágosítottam, hogy velem rosszul jár, nem tágított.Évekig ment ez így. 4 éve vagyunk házasok:D
Az exem után én sem akartam kapcsolatot. A mostani párom elkezdett udvarolni, mondtam hogy oké, szex lehet, de nem akarok járni vele, meg mással sem. Nem adta fel, és végül meggyõzött, hogy akarok vele járni :)

A párom csak akkor mondja hogy szeret, ha "ittas". (nyugi nem sűrűn : ) ) Most akkor szeret? Akkor miért csak akkor mondja? 28/L

Legjobb válasz: nem tudom szó szerint, de van egy mondás: az ittas ember õszinte ember.

nem tudom szó szerint, de van egy mondás: az ittas ember õszinte ember.
a részegek és a gyerekek mindig igazat mondanak :D am a szeretetet nem ki mondani hanem ki mutatni kell :D 19F
Máshogy fogalmazva: onnantól nem nyomasztják már az egyéb gondjai, az érzelmi életével tud foglalkozni. :)
Igen, és van olyan részeg is, aki onnantól mindenkit szeret..
Ez egy gátlás, amit az alkohol felold.:) Egyébként, ha érezteti veled, hogy szeret téged, akkor szerintem nincs gond.


Aki négy hónaposan még szoptat, ad enni mást is a babának? Ilyenkor szokták kezdeni az ételek bevezetését. Van aki azt mondja ha szopik 6 hónapig semmit, van aki azt mondja már rég kéne mást is ennie. Most akkor mi a jobb? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem várj még vele, ráér 6 hónaposan enni mást, ha szépen szopik, és elég neki. Ráadásul nem is biztos, hogy elfogadna mást. Én a lányomnak 5 hónaposan kezdtem adni mást anyatejen kivül, de legalább 2 hónap volt, mire egy étkezést kiváltottunk. Meg kell arra érni, addig felesleges terhelni a szervezetét mással.

Szerintem várj még vele, ráér 6 hónaposan enni mást, ha szépen szopik, és elég neki. Ráadásul nem is biztos, hogy elfogadna mást. Én a lányomnak 5 hónaposan kezdtem adni mást anyatejen kivül, de legalább 2 hónap volt, mire egy étkezést kiváltottunk. Meg kell arra érni, addig felesleges terhelni a szervezetét mással.
Én pár nappal 6 hónap elõtt kezdtem a hozzátápit. Errõl a témáról itt elég sokat olvashatsz, erõsen eltérõ véleményekkel. Én még várnék a helyedben, de sokan már nem.
Én az ilyen kérdésekre mindig azt válaszolom, hogy almát, banánt, stb-t egész életében ehet, de anyatejet csak most. Ha szépen gyarapodik, elég a tej, akkor felesleges neki még mást adni. Meg nem utolsó szempontból még kényelmesebb is, mint gyûszûnyi adagokkal pepecselni. Ráértek majd 6 hónaposan. Más véleménye meg ne érdekeljen, a te gyereked!
Nem kell neki semmi. A gyümölcsöket megpróbálhatod 5-6 hónaposan, a babától függ mit fogad el. Az én fiam 8 hónaposan kezdett el enni, addig kiköpött mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és jó egészséget mindenkinek.

Egy ismerősöm, aki a lakótársam, nem fürdik, csak hetente egyszer, amikor hajat mos. Azt mondja, azért nem akar fürödni, mert az elbérletben, ahol lakunk, köszös a zuhanyzó, ami nem igaz. Mondjam meg neki, hogy ez így nem jó?

Fogat se mos gyakran,és ha mellettem ül az el?adásokon a suliban,gyakran érezni,hogy büdös a lehelete.

Legjobb válasz: hujj. az nem egészséges ha nem fürdik. a fogmosás azt...ha más nem akkor napi 1szer mert az k.varossz ha fáj a foga, nehéz elmulasztani(tapasztalatból mondom) a hajmosás is ajánlott mert mindenféle baci meg minden letelepedik és súlyos is lehet.(bár nem nagy az esélye de megtörténhet) ha nem közös akkor mi baja? ennyire szégyellõs? vigyen be 1 széket vagy valami és támassza ki az ajtót...

hujj. az nem egészséges ha nem fürdik. a fogmosás azt...ha más nem akkor napi 1szer mert az k.varossz ha fáj a foga, nehéz elmulasztani(tapasztalatból mondom) a hajmosás is ajánlott mert mindenféle baci meg minden letelepedik és súlyos is lehet.(bár nem nagy az esélye de megtörténhet) ha nem közös akkor mi baja? ennyire szégyellõs? vigyen be 1 széket vagy valami és támassza ki az ajtót...
köszös = közös + koszos? :D Amúgy szerintem mindenképpen mondd meg neki finoman.. Szinte lehetetlen nem megsérteni, de neki is sokkal jobb lenne, ha mások nem titulálnák õt ápolatlannak és büdösnek.
Ha szerinte koszos takarítsa ki... Akár közös hétvégi programként is bevezetheted. Hát én nem tûrném el, hogy bûzlik a mellettem lakó, finomabban mondd meg neki, hogy a víz+szappan kombó nem fog megártani neki.
Simán van ilyen, fõleg ha valaki ilyen helyen nevelkedett. Neki ez a természetes. Finoman lehet közölni vele, ha pedig akadékoskodik, akkor másik két haverral berángatni és megmosni.
A kérdező hozzászólása: kulcsra lehet zárni az ajtót, de szerinte koszos a zuhanyzó, ami nem igaz...engem néz hülyének, hogy reggel-este zuhanyzom és elmegyek fogat mosni
A kérdező hozzászólása: bocsánat, koszos
Még ha koszos is lenne, hát neki nem kéne épp úgy takarítani? Hiszen õ is ott lakik. Én biztosan szólnék, hiszen ki akar egy büdös, igénytelen emberrel együtt lakni? Más kérdés, hogy nem biztos, hogy hallgatni fog rád.
Egyetértek az elõzõekkel. Magyarázd el neki, ha annyira koszos a zuhanyzó akkor szépen takarítsa ki, elárulom nem több egy 10 perces munkánál. Én spec azokat sosem tudtam megérteni, akik nem mosnak fogat, én reggel felkelek és ez az elsõ dolgom, hiszen legyünk õszinték éjszaka olyan baci party van a szánkban és azok aztán hagynak szagot maguk után :D nyugodtan mondd meg neki, ha megsértõdik az õ baja, de sztem nem sértõdni kéne ilyenkor, hanem elgondolkodni azon, hogy vajon mi az oka annak, hogy a lakótársam büdinek talál.
Ezekre mifelénk azt mondják hogy: Koszosbüdösigénytelenállat.

A baratom mindig mikor velem van, mondja, hogy mennyire szeret, de ha mas kerdi, van e baratnoje, akkor mindig letagadja. En nagyon szeretem.Most akkor szeret vagy nem?

Legjobb válasz: Attól függ h mióta vagytok együtt ill. ki elõtt tagadja le? Mert ha lányoknak mondja azt, akkor gáz

Attól függ h mióta vagytok együtt ill. ki elõtt tagadja le? Mert ha lányoknak mondja azt, akkor gáz
Hmm hát egy év után már igazán felvállalhatna téged :S Kérdezz rá h miért csinálja ezt és mondd h neked nagyon rosszul esik, és próbáljon ezen változtatni ha tényleg szeret..
hát ha az én párom tagadna le bárki elõtt is biztos lapátra tenném. Mi az, hogy letagadja, hogy a barátnõje vagy??? Én a helyedben beszélnék vele, h ez rosszul esik és változtasson rajta, ha tényleg annyira szeret. Ill megkérdezném mitõl van ez nála.
szeret, de annyira nem, hogy felvállaljon.
A kérdező hozzászólása: 1 eve vagyunk egyut inkabb a haverjai elott tgadja le h baratnoje vagyok de a lanyok elott is
Szerintem kérdezd meg, hogy miért csinálja és ha enm változik meg, hagyd ott.

Most akkor az pedofília ha valaki 14-15 éves fiú személlyel közösül, vagy N /E M? Vki mondja már meg, mert kavarás van a média és a törvények, és az orvosi lapok egész mást mondanak.

szóval ha pl egy lánnyal közösülnék fiú létemre, azt sokan nem tekintik pedofíliának, csak egy olyan 30%, és 70% elfogadná, de ha pl egy 14 éves fiút próbálnék fel, azt már 70% tekintené és 30% nem..... most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: törvényileg ha te felnõtt létedre egy 18 életévét be nem töltött személlyel szexelsz és feljelent, akkor pedofil vagy

törvényileg ha te felnõtt létedre egy 18 életévét be nem töltött személlyel szexelsz és feljelent, akkor pedofil vagy
A törvény csak egy lényegtelen dolog, sajnos. Ha tizenkét éven aluli, de egy magyarországi kisebbség tagja az érintett, akkor büntetlenül megszülheti a gyerekét akár úgy is, hogy az apa is fiatalkorú. Ez azt jelenti, hogy a törvény pozitív diszkriminációt alkalmaz a kisebbséggel szemben, mert ez a kisebbség egy fejlettebb civilizáció és esetükben csak szexuális népszokásról beszélünk. A többségi társadalomra szigorúbb szabályok vonatkoznak, esetükben a tizennégy év az alsó korhatár a szexuális tevékenység vonatkozásában. Tehát egy tizennégy éves fiú a saját elhatározásából részt vehet szexuális tevékenységben, közös akarattal.
hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyezési_korhatár szívesen
Törvényileg sem így van. Tudtommal 14 éves kor felett van a beleegyezési korhatár, ami kb. annyit tesz, ha a lánnyal lefekszel, mert õ is akarta, de utána mondjuk a szülei megvádolnak, a vizsgálat során kiderül, nem történt erõszak, akkor nem vagy pedofil. ( vagy valami ilyesmi, nemtudom ) :D
Az a pederaszta.
A második verzióban elsõsorban nem a korral van gondjuk az embereknek hanem a homoszexualitással szembeni elõítélet is erõsen beleszól. Pedofília semmiképp nem lehet mert nem serdülõkor elõttiek, de 30 éves kora felett valaki a 14-15 éves korosztályhoz vonzódik azt joggal hívhatjuk efebofíliának. Jogilag viszont semmi vonzata nincs a fent leírtaknak.
A beleegyezési korhatár fõszabályként 14 év, de a 18. életévét be nem töltött személy büntetlenül folytathat szexuális viszonyt a 12. életévét betöltött személlyel is. Az alatt mindenképpen bûncselekmény.
bocs, 11, nem 111
pszichiáterek tényállása szerint az a pedofília, amikor arra gerjedsz, aki láthatóan gyereknek néz ki. tehát ha van pl egy 111 éves csaj, de kinéz 17-nek is, mert jó mellek, jó segg, az NEM pedofília. a lényeg azon van, hogy a gyerekhez vonzódik
A pedofília nem jogi fogalom, hanem orvosi. Jogilag 14 éves kor fölött szabad a pálya. Orvosilag a serdületlenek iránti vágyat jelenti a fogalom. A média meg le van szarva. Félanalfabéta, tanyulatlan megélhetési újságírók véleményére miért kellene adni?

A Nana c. animének most akkor van folytatása vagy nincs mert valaki azt mondja van csak nincs le fordítva ez igaz? De valaki azt mondja hogy ha befejezik a mangát akkor fogják folytatni de be fejezték már a mangát?

Legjobb válasz: A manga pillanatnyilag szünetel, elvileg még nem fejezték be, nem tudni, mikor lesz folytatása. A Nana anime 47 részes, slussz. Plusz van még két élõszereplõs Nana film.

A manga pillanatnyilag szünetel, elvileg még nem fejezték be, nem tudni, mikor lesz folytatása. A Nana anime 47 részes, slussz. Plusz van még két élõszereplõs Nana film.

Most olvastam a googlnál, hogy a linkcsere nem megengedett! Na most akkor miért mondja mindenki, hogy a seo alapja a linkcsere?

Többen is állítják, hogy rengeteg linkcserél? oldal van, azt kel használni, de hát a google ezeket tiltja és bünteti is az írásuk szerint. Most akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Nem tudom, hol olvastad ezt a hülyeséget. Még követni sem tudja a honlap tulajdonosa, hogy ki hogyan linkeli saját magán kívül a honlapját még a világhálón. Ha a külsõ linkeket büntetné a Google, akkor minden honlapot egyszerûen el lehetne lehetetleníteni, csak orrba szájba kellene linkelgetni, és máris büntetést kapna a honlap a Google-tól. A keresõoptimalizálás alapja pedig nem a linkcsere, hanem a jó szerkezeti és tartalmi felépítésû hibátlan kódolású weboldal. Ha ez nincs meg, akkor a linkcsere nem sokat számít.

Nem tudom, hol olvastad ezt a hülyeséget. Még követni sem tudja a honlap tulajdonosa, hogy ki hogyan linkeli saját magán kívül a honlapját még a világhálón. Ha a külsõ linkeket büntetné a Google, akkor minden honlapot egyszerûen el lehetne lehetetleníteni, csak orrba szájba kellene linkelgetni, és máris büntetést kapna a honlap a Google-tól. A keresõoptimalizálás alapja pedig nem a linkcsere, hanem a jó szerkezeti és tartalmi felépítésû hibátlan kódolású weboldal. Ha ez nincs meg, akkor a linkcsere nem sokat számít.
A kérdező hozzászólása: lehet rosszul fogalmaztam. A goolge webmester eszközökben, tehát a legbiztosabb helyen olvastam. Próbálom megkeresni aztán belinkelem. Nem a linkekkel van a baj, hanem a trükkökkel, amit a google nem néz jó szemmel. Ilyen a kizárólag linkcsere részére létrejött weboldalak, ahol zanzásítva csak linkek vannak a linkcsere érdekében, tehát nem hasznos oldal a google keresõnek. Ez pl. a google webmesterrõl idézem: "azonban az olyan oldalakra való hivatkozás, melyeket a google spamgyanúsnak minõsített, ronthatja a webhely megítélését." Ha olyan oldal hivatkozik ránk, ami spamgyanús, az rontja a PR értéket.

Azt mondja a lány hogy nem akar egyenlőre kapcsolatot de akkor miért kezdeményezett? Most akkor adjam fel vagy folytassam és majd kialakul? Mit tegyek?

Közösségi portálon ismerösnek jelöltem egy lányt és a chat-jén kb egy hónap mulva rám irt hogy honnan ismerjük egymást!Szimpatikusak is vagyunk egymásnak! Azóta msn-en is beszélünk és a személyes találka is felmerült!

Legjobb válasz: Nyilván így akarja megmondani, hogy nincs esélyed nála. Mondjuk eléggé elítélendõ magatartás, hogy nem képes nyíltan megmondani a véleményét...

Nyilván így akarja megmondani, hogy nincs esélyed nála. Mondjuk eléggé elítélendõ magatartás, hogy nem képes nyíltan megmondani a véleményét...
Szerintem nem akar belevágni még egy kapcsolatba. Találkozzatok. Ismerkedjetek össze, dumáljatok egy jót. Chat-en nem az jön le, amilyenek élõben vagytok. Személyesen teljesen más beszélgetni. Lehet elõször közelebbrõl megszeretne ismerni személyesen is, mert õ attól még nem fog veled járni, mert leírod neki chaten a külsõ belsõ tulajdonságaidat meg küldesz neki képet. Elõször barátkozzatok össze és utána majd alakul ez a dolog szépen. Ne akard siettetni a dolgot, mert az eltaszíthatja a lányt. Hagyd hogy minden magától menjen :) Ha a lánynak bejössz, akkor úgy is összefogtok jönni.
A kérdező hozzászólása: Én is valami ilyesmire gondoltam!Mert ha nem érdekelném akkor szerintem nem irna rám msn-en és nem beszélgetnénk naponta több óra hosszát és nem õ kezdeményezte volna ezt az egészet köztünk! Szó esett már a személyes találkáról is és õ is benne van! Ugyhogy nem adom fel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!