Találatok a következő kifejezésre: Most akkor lehet esni akkor is (6 db)

Most akkor teherbe lehet esni akkor is ha valaki foggátlót szed vagy nem?

Elvileg 99%os biztonság.

Legjobb válasz: Ez is olyan, minthogy óvszer használtat közben is teherbe lehet esni. Ha valaki nem megfelelõen szedi a tablettát, akkor teherbe eshet. Vagy esetleg akkor, ha a doki nem megfelelõ hormontartalmú készítményt ír fel, de ez már az elején kiderül. Azért írják, hogy 99%-os a védelem. Az óvszernél is ugyanennyi, mert az is kiszakadhat, lecsúszhat és a lány teherbe eshet.

Ez is olyan, minthogy óvszer használtat közben is teherbe lehet esni. Ha valaki nem megfelelõen szedi a tablettát, akkor teherbe eshet. Vagy esetleg akkor, ha a doki nem megfelelõ hormontartalmú készítményt ír fel, de ez már az elején kiderül. Azért írják, hogy 99%-os a védelem. Az óvszernél is ugyanennyi, mert az is kiszakadhat, lecsúszhat és a lány teherbe eshet.
szzerintem 99% az elég biztos, csak az a lényeg hogy mindigegy idõben vedd be és ne késs még 10percet semé s akor tuti nem lesz baba :D
Azért az elõzõ választ ne vegyük szentírásnak. Nem biztos, hogy megfelelõen szedte a gyógyszert. Itt is láttam már olyan kérdést, hogy nem szedtem rendszeresen, ez baj??? Ha odafigyelünk arra, hogy betartsuk a tájékoztatóban leírtakat, akkor szerintem nem lehet baj. Nem kell folyton arra gondolni, hogy mi lesz ha mégis teherbe esel.
Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy nõgyógyászt. Amúgy Jézus meg elvileg mindenféle szex nélkül született, szóval még az önmegtartóztatás sem 100% :)
3. válaszolónak: Talán rendesen kellett volna szedned a tablettát, és odafigyelni a szabályokra, akkor most biztos nem lennél terhes! Az óvszerre én nem mondanám, hogy 99 %, max. 50%.
szia. én 21 éves vagyok, és 3 hónapja kezdtem el a tabit szedni, és hát mit ne mondjak, itt ülök 6 hetes terhesen.Ennyit a 99% védelemrõl:S A tabi semmire való.
Nem kell bevenni 2tablettát az nem jó, nincs is benne a tájékoztatóban.
Én már féléve szedek fogamzásgátlót és bennem is voltak olyan gondolatok, hogy mi van, ha teherbe esek így 19 éves fejjel... Viszont a 2. válaszolótól kérdezném, hogy milyen 10 percrõl beszél?? Nem másodpercre pontosan kell szedni a gyógyszert! Az tény, hogy mindennap kb ugyan abban az idõpontban kell bevenni, de ha esetleg ne adj isten elfelejtené bevenni és nem telt el több, mint 12 óra, akkor sem lehet még gond!! Szóval erre oda kell figyelni. Nah meg ami még fontos, hogy ha esetleg a gyógyszer bevétele 4 órával hasmenés, vagy hányás jelentkezik, akkor érdemes bevenni egy újabb szem gyógyszert. Ugyanis 4 óra kell felszívódásához. Már velem elõfordult ilyen! De valóban nagyonn agyon pici az esélye annak, hogy teherbe ess. Mivel már 3 hónapja szeded, ezért a 7 napos szünetben sem kell vigyáznid, ugyanis a gyógyszer akkor is véd!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. amúgy ha nem lenne szinte 100%os védelem akkor lehet hogy ajánlana még a doki mellé óvszert is vagy valamit nem? mert úgy hallottam hoyg valami 3as funkciója van.
3.válaszólónka üzenem, hogy bizonyára nem mindig ugyanabban az idõpontban vetted be vagy nem jót írt fel a dokid.Amugy megnem hülyeség a tabi, ne hidd el kérdezõ, Sok jó hatása van:szabályozza a mensit meg rövideb is lehet a mensi, véd baba ellen.....
Nem azt mondtam, hogy kettõt kel bevenni...... Hanem ha bevetted a gyógyszert és 4 órán belül erõs hasmenés ill. hányás jelentkezik, akkor nem szívódott fel rendesen! Tehát ilyen esetben vagy beveszel egy újabb tablettát, vagy oda figyelsz és 1 hétig gondoskodsz a kiegészítõ fogamzásgátlásról!! Ha kell megkeresem neked a tájékoztatóban!

Most akkor jól értem? Alcsony és magas vércukorszinttõl is kómába lehet esni?

Legjobb válasz: Végül is igen. A szervek mûködéséhez szükség van cukorra. Ha a vércukor szintje alacsony,akkor a szervek (az agy is) nem jutnak a mûködésükhöz szükséges cukormennyiséghez,ettõl ez a mûködés zavart szenved és kialakulhat kóma. Magas vércukorszint esetén a szervezetben acidosis(savasodás) alakul ki ,ami végsõ soron szintén tudatvesztéses állapothoz vezet.

Végül is igen. A szervek mûködéséhez szükség van cukorra. Ha a vércukor szintje alacsony, akkor a szervek (az agy is) nem jutnak a mûködésükhöz szükséges cukormennyiséghez, ettõl ez a mûködés zavart szenved és kialakulhat kóma. Magas vércukorszint esetén a szervezetben acidosis(savasodás) alakul ki , ami végsõ soron szintén tudatvesztéses állapothoz vezet.
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm!:)

Fúha, Béci aztán büszke lehet magára: megint legyőzött egy olyan embert, aki egyébként is ki akart esni. De most nem?

Legjobb válasz: Csak az a baj hogy Szandi csak ugy tett mintha ki akarna esni es persze Oliver is.

Csak az a baj hogy Szandi csak ugy tett mintha ki akarna esni es persze Oliver is.
De igen. De errõl nem õ tehet, mindkét esetben õ volt a kihívott. Hát ez van, nem õ választotta a partnereket. Félre ne érts, ne kedvelem Bécit, de azért mindennel nem kéne cs.szegetni.
Ez igy van, de most mi a kerdesed? Gyozott ez a lenyeg.
A nezok szavaztak nem?Attol fuggetlenul hogy Oli es a Duplaszaju ki akartak esni, a nezok hatarozhattak volna ugy hogy visszakuldik oket de ezek szerint nem akartak es ne mondja senki azt hogy bunda mert nem igaz, a szavazatszamlalason volt megfigyelo a nezok kozul.Es remelem hogy a gogrog is pucol haza nemsokara mert utalom azt a hulye puffadt pofajat az alkohol miatt dagado hasaval egyutt.
beci fog nyerni es kesz
persze mivel elõre meg van rendezve id*óták. -.-"
Csúnya lenne, ha Béci nyerne. Ahogy Alekosz is megmondta, egy stabil, erõs 2. hellyel megelégedhet! :D
Én még hozzátenném azt, hogy nem Béci hívta ki õket, hanem fordítva.

Ha pé után vagyok 3-4 nappal és még most is magas (36, 8) az ébredési hőm (általában vissza kellene esnie ilyenkor nem? ), akkor ez most lehet baba? Védekeztünk, de mégis félek kicsit.

Legjobb válasz: Nem. Menziig mindenképp fent marad a hõ, ha van ha nincs baba. Menzi elõtt/aznap/vagy másnap leesik a hõ és megjön a vérzés. Ha baba van akkor nem esik le menzikor és nem is jön meg ->ilyenkor lehet a hõbõl következtetni a babára. Mivel védekeztetek? Ha gumi akkor tuti nem leszel terhes, ha megszakítás és pont tüszõrepedéskor voltatok együtt, akkor van egy kis esélye. Üdv. egy kismama

Nem. Menziig mindenképp fent marad a hõ, ha van ha nincs baba. Menzi elõtt/aznap/vagy másnap leesik a hõ és megjön a vérzés. Ha baba van akkor nem esik le menzikor és nem is jön meg ->ilyenkor lehet a hõbõl következtetni a babára. Mivel védekeztetek? Ha gumi akkor tuti nem leszel terhes, ha megszakítás és pont tüszõrepedéskor voltatok együtt, akkor van egy kis esélye. Üdv. egy kismama
Gumival is van esélye, sajna ismerek olyat, aki tabletta és gumi plusz ilyen spermicides sikosító mellett lett terhes. A hõm. ember típustól is függ, nekem pl. mindig magasabb volt a testhõmérsékletem igaz picivel, mint az átlag...de mikor babával próbálkoztunk nem néztem sosem mert ez nem megbízható...sok mindentõl lehet magasabb még a hõmérsékleted!!!

Hogy lehet az hogy állítólag a peteérés után nem lehet teherbe esni? Az egyik ismerősöm jóval ovuláció után volt együtt a párjával és teherbe esett. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt,hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)

Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt, hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)
Szerintem a "nem lehet" és a " lényegesen kevesebb az esély" nem ugyaz az. Vidd ki/ Idd ki a bilit.
A kérdező hozzászólása: hahaha, hát igen één is hajtok a babára de nem akarodzik összejönni :((
Na, akkor ez jó hír :) ) Igazából épp ez az, amiért a naptármódszer úgy gondolom a legmegbízhatatlanabb módszer. A megszakítás is jobb. Sosem lehet tudni mennyiben tér el az elsõ ciklus a másiktól, mennyire harciasak a párom hímivarsejtjei, stb :D
A kérdező hozzászólása: csak naagyon meglepõdött :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm igen örült :)
Márpedig de. Érett pete nélkül nem lehet teherbe esni. Talán késõbb volt ovulációja és még eléldegélt egy kicsit a pete. Elõfordul, én is vérzés elõtt fogantam közvetlenül és a húgom is. Anyunak egyébként is mindig késõn volt peteérése a ciklus közepéhez képest. Ha nincs pete, akkor nincs amit megtermékenyítsen a hímivarsejt, tehát nem jöhet létre terhesség. Csak akkor lehetséges, ha van egy pete, és van egy hímivarsejt. Ez az élet legelsõ alapja, késõbb a nyálkahártya vastagság már nem ilyen szigorú, de ezek nélkül lehetetlen. Örült egyébként a babának?
A kérdező hozzászólása: de azt mondta hogy a menstruáció elõtt nem sokkal voltak együtt... akkor biztos hogy nem volt peteérése...
Rém egyszerû, nem akkor volt a peteérése :) Ha nincs pete, akkor nincs, ami megtermékenyüljön, viszont a peteérés idõpontját nem mindenki tudja pontosan.
a peteérés idejét akkor lehet pontosan megmondani, ha minden pillanatban ott áll melletted egy doki, UH-val a kezében. Vagyis a hasadon :D Szóval valószínûleg nem akkor volt a peteérése. Vagy intenzív orgazmus is válthat ki spontán peteérést.
A teszt persze, kimutatja, de sokszor méhen kívül tapad meg csak.
Nem tudom hány % eséllyel lehet teherbe esni spirál mellett, de elõfordul sajnos. A teszt természetesen kimutatja, és uh-on is látni 5-6 hetesen.
%-ot nem tudok, de 2010 decemberében voltam egy hetet kórházban ott két kismam volt, akkor, akik spirál mellett estek teherbe. Mindkettejük babája egészséges lett. A terhességet már az 5. héten is kimutatja az uh. (hüvelyi, a hasi csak késõbb)De ha arra gondolsz, hogy azt mikor tudja kimutatni, hogy egészséges, azt csak a szokásos terhesség alatti vizsgálatok összességével lehet megállapítani. Uh-k, vérvételek. A teszt minden terhességet kimutat. Bár ha túl korán csinálod, akkor még nem biztos. Vagyis a menzesz idejét minimum ki kell várni a teszteléssel, de utána egy héttel már biztosabb eredményt ad.
Mármint a menzesz várható idejét. Ha megjön akkor valószínüleg nem vagy terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!