Találatok a következő kifejezésre: Most akkor kell menni dokihoz (7 db)

Most akkor minkor kell menni dokihoz?

valaki azt írja itt,hogy 5 hetesen már volt dokinál,valaki meg azt javasolja,hogy ráérek 8 hetesen is menni! sokan azt is mondják,hogy várjam meg,hogy a következ? mensi is maradjon ki és utána!

Legjobb válasz: Én ezen a héten voltam dokinál, betöltött 5. hetesen. Most még csak a petezsákot látta, és azt, hogy jó helyen ágyazódott be, tehát nem vagyok méhen kívül. Két hét múlva kell megint mennem, mert akkor már szívhang is lesz (nagyon remélem nem lesz gond). Szerintem nyugodtan elmehetsz dokihoz a 8. hét elõtt, mert azt jó tudni, hogy a baba jó helyen van-e. Különben gratulálok, vigyázz magatokra.

Én ezen a héten voltam dokinál, betöltött 5. hetesen. Most még csak a petezsákot látta, és azt, hogy jó helyen ágyazódott be, tehát nem vagyok méhen kívül. Két hét múlva kell megint mennem, mert akkor már szívhang is lesz (nagyon remélem nem lesz gond). Szerintem nyugodtan elmehetsz dokihoz a 8. hét elõtt, mert azt jó tudni, hogy a baba jó helyen van-e. Különben gratulálok, vigyázz magatokra.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. a 6.-7. héten ráérsz elmenni sztem. De addig is vigyázz magadra :)
én is ugyanezt gondolom, jó tudni szerintem már a legelején hogy jó helyen van, és izgatottan várhatod a köv UH-t, amikor már szívhang is lesz! boldog babavárást!
En is 5hetesen (5+2) mentem el, igaz nem volt meg szivhang, de petezsak jo helyen igen, es olyan jo volt tudni :) Utana ket het mulva kontroll, es volt szivhang. Nyugodtan menj el, a mehenkivulit jo kizarni minel korabban. 30 hetes kismami
Én 7 hetesen voltam elõször. Szerintem ekkor érdemes menni mert már látod a a kis szívverését is.
én 6 hetes vagyok , de még nem megyek csak 2 hét mulva.akkor màr több mindent hallok és làtok.
szerintem érdemes elmenni megnézetni o helyen van e ha jövöhéten érdemes elmenni de szivhang az a 7hétöl várhato

Ha egy dokihoz járok, s most a 22. héttöl kell mennem a magánrendelésére, vezet szülést, de én NEM akarom megfogadni szülés-hez, akkor ez tisztázzam le vele? (Szegeden)

öszintén én sokallom,s megmondja 60ezer Ft a szülés,s én nemakarok fogadni szülés-orvost,de a 22.héttöl szokta a magánrendelésére hivni a kismamát,ugy mint orvos megvagyok elégedve vele teljesen,oda fizetek én neki a magánrendelésére 6000/alkalom,de nemvagyok köteles nála szülni ugye??????inkább adok pénzt egy szülés-nönek,az ö munkájukat többre becsülöm!S az épp ügyeletes orvos is köteles levezetni a szülést,s ha valami komplikácio van,beavatkozni,nem????Ti mit gondoltok erröl??????

Legjobb válasz: Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!

A kérdező hozzászólása: köszyke Nektek is!!!!
szia, fiyu nem szeged vagyok:) Akkor meg fogadd fel max szüléshez is, DE!!ne adj neki 60E et, miért mit csinál ha nem annyit adsz??Érdekel mit szól??Szted szóvá teszi majd??Adj neki amennyit gondolsz s kész:)
Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!
szia, nem szeged vagyok:) Igen igazad van azt költhetnénk babára is...én két éve 40e et adtam dokinak(magánrendelésen meg alaklmanként 8 e et...szülinõnek 20 e....)szóval jó sokban volt....de nálunk igazából ha bemegyek meg se vizsgál másik doki, mert nem szivesen "avatkozik be" mikor nem hozzá jártál....én bementem s ügyeletes mondta h jön dokim kihez jártam??Mondtam h jön erre õ h jó akkor üljek le majd akkor õ vizsgál meg...(akkor , ár 7 cm re voltam nyitva nagyon fájt::) De ezen totál kibuknék h megmondja mennyi a szülés...
Szia.Én 2 éve Szegeden szültem most is ott tervezem ha minden jól megy(6 hetes vagyok), végig magánrendelésre jártam.Eszembe nem jutott megkérdezni, hogy vállalja e a szülést számomra logikus volt, hiszen végi követte a kilen hónapot.Az összeget pedig nem kérdeztem, õ nem mondta.Úgy voltam vele ha mondja is a végén úgy is annyit adok amennyit én akarok.Ha mond valamit legfeljebb nem megyek többet hozzá.Nem õ az egyetlen jó orvos.De erre nem került sor, így én úgy gondoltam 20000 elég.Most sem fogok sokkal többet adni mert ott ül.Megkapta a hónapok alatt amit hozzá jártam.Egy két gyerekes anyuka.
A kérdező hozzászólása: 1nem szeged:-) : most elolvastalak mindannyiotokat, s nagyon azon vacillálok, ugy összevetve amit irtatok, hogy ha adok is akkor az éppen ügyeletes dokinak amennyire megvoltam elégedve, annyit amennyit gondolok, a varratszedésen, hamarabb neem, szerintem nemfogom felfogadni, helyettem lesz még másik kettö uj kismama, aki fizet neki 60e-et, nemfog csödbe menni szegény!inkább egy szülésznõt, aki télleg ott van mellettem már elötte ha bekell feküdnöm, õ az aki pátyolgat stb.... Utolso válaszoló:köszönöm, az se semmi hogy Teis fizettél 9e-t a szinte semmiért, aért ezis milyen bunkoság, s nem 1-2alkalommal kell menni szülésig, szoval télleg gusztustalan dolgok ezek....nagyon elis vettétek a kedvem, a babó mindennél jobban megéri a pénzt, hogy ráköltsem, s egy igazi segítö szülésznö is megérdemli, akinek 2elég az a 10-15ezer is, s az ügyeletes doki, aki szintén 10e-t ha kap, annak örül, persze ha megérdemli!!!! Köszyke mindannyiotoknak!!!Sok boldogságot mindenkinek, illetve Boldog BabaVárást!!!! Puszi: 21heteske M
Szerintem nem vagy köteles nála szülni, fõleg ennyi pénzért! Egyszerûen ha eljött az idõ, nem hívod fel, csak bemész a kórházba az ügyeleteshez szülni... én így tenném! Az elsõ babámnál volt fogadott dokim, 30ezer volt. És elõtte nem magánrendelésre jártam hozzá, hanem sima sztk-s alapon. Második babám máshol fog majd születni. Ebben a kórházban lehet 3 doki közül választani, 100ezer a tarifa!!! De terhesgondozásra magánrendelésre járok, olyan dokihoz, aki már nem vezet le szülést. Az ügyeletes dokinak is kötelessége ellátni téged a legjobb tudása szerint!!! És különben is, az, akire számíthatsz, az a szülésznõ! Mert a vajúdás alatt õ van melletted, nem a doki!
elõre minek adnál neki bármit is na neeee(nem szeged vagyok) Majd varratszedésnél adzs neki pénzt ha elégedett vagy...én borítékban adtam s ajándékszatyorban egy pezsgõ mellett...ha elérsz podáig kb 32 hetesen ennyit kérdezel tõle, h elvállalja e szülésedet, mást ne.....
A kérdező hozzászólása: 2: ezaz, hogy, én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, az a bibi, hogy nekem is lélekmegynyugvásra kellene a doki, aki ott lesz velem, ha bármi baj lenne, tudjon segíteni, és a pici baboért meg minden pénz odaadnék hogy semmi gond nelegyen......de NEEEM tom.....kész...ennyire még sose voltam bizonytalan!!! Jo egészséget Nektek 16heteske!!! Nem Szeged:-) :no ez már nekem is eszembe jutott, mert mit csinál velem ha nemadok neki annyit????semmit....ugysem gondolom hogy még ráadásul elöre odakell neki adni a lovét....esetleg adok 20at, s mondom majd a többit utánna....akkor meg még kap 15-20at, aszt törölheti szemét-száját.... max legközelebb nem nála szülöm a 2.-at!! :-))) Köszyke Neked is!!Puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Szio Nem Szeged! :-) énis bunkoságnak tartom, hogy bejelenti elöre mennyit kér a szülésért, de nemsok mindent csinál, csak ül a székben, márha ott tud lenni mikor szülök, szoval, ül, és kimondja a pontos idöt mikor született meg a babo, a köldökzsinort vagy a szülésnö, vagy a párom vágja ugyis, nekem is jol esne ha tudom azt hogy ottvan a dokim akihez jártam, de azért adjak neki még ottis pénzt, mikor a szülésznö is ottvan velem, többet törödik is velem......áhhh szoval foggalmam sincs mitkéne csin, jo még van idöm, még szük a fele hátravan, de nemtom no meg ha azt nézem, azt a 60ezret a babora is tudnám költeni, most kezdünk lakáshitelbe, a szülésnönek meg 10-15e-nél nemszoktak többet adni, s mégis joval több dolgot tesz értem.... Köszyke!!!!
Szia, minden orvos más, de az enyém pl. tök alapnak vette hogy nála szeretnék szülni is, mivel a magánrendelésére járok, szóval szerintem inkább tisztázd vele, nehogy félreértés legyen!Köteles nem vagy szülni senkinél, szülhetsz az ügyeletes orvosnál is. Én azért fogadom fel szüléshez is mert az enyém nagyon jó szakember, és megbízom benne! Boldog Babavárást! Üdv: 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 2. ill Nem Szeged:-) : Énis fogadnék fel szüléshez, mert az enyém is nagyon jó szakember, sokan dícsérik is, de énis ezen akadtam ki, hogy kerek perec megmondja 60e!!!!s ha most megmondanám neki nemakarom szüléshez felfogadni, lehet már nemugy állna hozzám a magánrendelésén, mint most(mert eddig még a szakrendelésén voltam csak, lové nélkül) Aranyosak vagytok, de egyszerüen foggalmam sincs mit kéne csinálnom, hogy lenne a jobb....nemtom csak én lovagolok ezen ennyit, más biztos nincs ennyire zerencsétlen balfék ez ügyben:-( szerintem még a végéig lehet megkérdem tölletek ujra, hasonót irtok akkor is, tudom, de lehet már énis jobban képbe leszek akkor már, vagy nem....áhhhhh nemtom Arik vagytok!!!Pusza Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismami
Nem Szeged:) Ahogy gondolod, mondjuk pofátlanságnak tartom h megomndja mennyi a szülés, nekem volt magándokim aki ott volt de õ nem mondta meg h mennyit kér elõre....nem vagy köteles nála szülni, nem is muszály vele tisztáznod mert még megteszi s flegma lesz veled. De nekem jó volt h ott volt velem az a doki azsülésemnél akihez jártam 9 hónapig s bíztam benne...ott is számíthattam rá, meg szülinõmre is, de ezt mindenki maga dönti el...

A babámat csak császárral szülhetem meg! Ehhez muszáj, hogy fogadott orvosom legyen? Mert én nem szeretnék! A SOTE1 -en szeretnék szülni, mert oda bejöhet az apuka császárhoz! Akkor oda kell mennem most dokihoz, vagy mehetek pl az sztk-ba is?

Legjobb válasz: Nem hinném. Ugyan én simán szültem, de olyan helyen ahol nem is lehet orvost fogadni (legalább is akkor még nem lehetett 4 éve) akkor is voltak olyanok akik tudták, hogy császár lesz.

Nem hinném. Ugyan én simán szültem, de olyan helyen ahol nem is lehet orvost fogadni (legalább is akkor még nem lehetett 4 éve) akkor is voltak olyanok akik tudták, hogy császár lesz.
Én oda járok orvoshoz és idáig minden apuka kinn toporgott! Tuti, hogy ott bemehetnek?? Amúgy jó kórház, én szeretem, de másképp tudom... nehogy pórul járj.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy benn lehet az apuka császárnál a SOTE 1-en! A Tévében is volt errõl szó kb 2 hónapja, a 9 hónap címû mûsorban! Meg itt a neten is találtam róla ilyen írásokat! Csak akkor nem lehet benn az apuka, ha sürgõsségi beavatkozás kell!
Akkor nem tudom. Míg benn feküdtem, addig bárkit vittek a programozott császárra, ott az apuka még az õrzõbe sem mehetett be, se a mûtõbe, pedig ki van írva, hogy a kismamának joga van egy emberhez, akit õ nevez meg. Inkább hívd fel õket és járj utána.
Ha körzetileg a kórházhoz tartozol csak akkor szülhetsz abban a kórházban fogadott orvos nélkül. Ha máshova tartozol, akkor csak fogadott orvossal mehetsz oda. Sajnos én is így jártam (nem ezzel a kórházzal) mi fogadtunk orvost. Egy 37+4 hkm
Szia! A Péterfy Sándor utcai kórházban is bent lehet az apuka a császárnál! :-) Nekem mindkét gyermekem ott született császárral és az apuka végig ott volt a fejemnél. Sõt, a 2. császárnál az õ mellkasára tették rá. Azóta se felejti el azt a megható pillanatot :-))) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Most írtak nekem elõsször fogamzásgátlót és 6 hét mulva vissza kell mennem kontrollra! Akkor is meg fog megint vizsgálni a doki? Vagy csak kérdez?

Legjobb válasz: Engem anno csak kérdezett.Ha semmi problémát nem észlelsz akkor felirja a kövi adagot:) de ha valami változást észlelsz magadon mindenképp mond el.Lehet akkor megvizsgál és ir másikat.

Engem anno csak kérdezett.Ha semmi problémát nem észlelsz akkor felirja a kövi adagot:) de ha valami változást észlelsz magadon mindenképp mond el.Lehet akkor megvizsgál és ir másikat.
Kérdez, ha tetszel neki, megvizsgál! :-) Csak vicc! Ha nincs gond akkor nem feltétlen vizsgál!

Kinek mi a véleménye a Hatvani kórházról? 19 hetes kismama vagyok eddig oda jártam ultrahangra, nem fogadtam még orvost szóval külön orvosom sincs. Ha most átszeretnék menni gyöngyösre akkor elég csak felkeresnem egy dokit vagy fogadnom kell?

Legjobb válasz: Szia! Én is hatvani vagyok. Az ünnepek alatt voltam kórházban ott 3 napot 8+5 hetesen. Amikor kijöttem felkerestem a védõnõt (elsõ alkalom) a zárójelentésemmel, és csak ámult, hogy mennyire hiányos a leletem. Még gyógyszereket sem ajánlott az orvos a nõvérke írt fel nekem papírra tanácsokat, hogy miket váltsak ki.(magzatvédõ,vas,magnézium) Azt mondta siralmas volt az ellátás ünnepek alatt ott. A nõvérek viszont aranyosak! Ha másik kórházba szeretnél járni akkor egy kérelmet kell írnod "Területen kívüli beteg ellás engedélyezése" címmel, és azt kell a másik kórházba vinned, hogy fogadjanak. 12hkm

Szia! Én is hatvani vagyok. Az ünnepek alatt voltam kórházban ott 3 napot 8+5 hetesen. Amikor kijöttem felkerestem a védõnõt (elsõ alkalom) a zárójelentésemmel, és csak ámult, hogy mennyire hiányos a leletem. Még gyógyszereket sem ajánlott az orvos a nõvérke írt fel nekem papírra tanácsokat, hogy miket váltsak ki.(magzatvédõ, vas, magnézium) Azt mondta siralmas volt az ellátás ünnepek alatt ott. A nõvérek viszont aranyosak! Ha másik kórházba szeretnél járni akkor egy kérelmet kell írnod "Területen kívüli beteg ellás engedélyezése" címmel, és azt kell a másik kórházba vinned, hogy fogadjanak. 12hkm

Kutyám legutóbb több mint egy hónapig tüzelt, akkor egy injekcióval vetett véget neki az orvos. Most megint egy hónapja tart, azt hiszem mennünk kell dokihoz. Ez már mindig így lesz?

Arra gondoltam inkább legközelebb ivartalanító injekciót adatnék be hogy akkor inkább ne is tüzeljen, úgy is már id?s, 15 éves. Árban is majdnem ott tartanánk és a méhgyulladás esélye is kisebb ugye? Jól tenném?

Legjobb válasz: Az ivartalanítás egy mûtét, ez az állapot meg nem egészséges. 15 évesen szerintem már fölösleges, illetve nem is egészséges mûteni, de errõl inkább a dokit kérdezd ki õ látja a kutyád.

Az ivartalanítás egy mûtét, ez az állapot meg nem egészséges. 15 évesen szerintem már fölösleges, illetve nem is egészséges mûteni, de errõl inkább a dokit kérdezd ki õ látja a kutyád.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom van olyan injekció amit ha beadnak a következõ tüzelés elmarad. Ezt gondoltam félévente beadni.
Ez az injekció amit mondasz, nagyságrendekkel megnöveli a méhgyulladás kockázatát mivel akkora hormondózist kap. 15 évesen én nem csinálnék vele semmit.
Ez az inyekció igen veszélyes. A kutyádat ivartalanítani kéne, de mivel már nagyon öreg ez kockázatos, de nyilvánvalóan valamilyen rendellenessége van.
Sajnos várható, hogy eljön egy méhgyulladás a következõ idõkben. Akkor viszont akárhány éves, mûteni kell. Beszéld meg a dokiddal.

Kinek mi a véleménye a Hatvani kórházról? 19 hetes kismama vagyok eddig oda jártam ultrahangra, nem fogadtam még orvost szóval külön orvosom sincs. Ha most átszeretnék menni gyöngyösre akkor fogadnom kell dokit? Van még idõm rá?

Legjobb válasz: Menekülj a környékérõl is! Párom 5 éve szült ott, pesti orvosa volt, de oda vitte be a mentõ, elég annyi, hogy megtetvesedett a gyermekágyas osztályon.

Menekülj a környékérõl is! Párom 5 éve szült ott, pesti orvosa volt, de oda vitte be a mentõ, elég annyi, hogy megtetvesedett a gyermekágyas osztályon.
Azért ne írd ki mindennap, mert elõbb-utóbb kitiltanak az oldalról, legalább a kérdés ne egyezzen szószerint!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak azért osztottam meg ma is mert nem a terhesgondozáshoz írtam tegnap, és nem tudtam, hogy ott is látni.
Gyöngyös, Hatvan, mindkettõ egyforma. Putri!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!