Találatok a következő kifejezésre: Most akkor kell menni (69 db)

Első vérvétel előtt kell enni vagy nem? Egyik védőnő azt mondta úgy menjek, hogy előtte 1 kifli 2 deci tej, 1 órával előtte. A másik, hogy éhgyomorra. Akkor most hogy kell mennem?

Legjobb válasz: Mindenképpen éhgyomorral menj mert ha teheléses vércukor-vizsgálat nincs is(1 kifli,2 deci tej után is mért vércukor) akkor is mindig nézik az éhomi-éhgyomorra vett cukorértéket!! A többit ott elfogják mondani. Boldog babavárást! 37 hetes km

Mindenképpen éhgyomorral menj mert ha teheléses vércukor-vizsgálat nincs is(1 kifli, 2 deci tej után is mért vércukor) akkor is mindig nézik az éhomi-éhgyomorra vett cukorértéket!! A többit ott elfogják mondani. Boldog babavárást! 37 hetes km
Elsõ vérvételen és mindig néznek éhgyomorra vércukrot, mert fontos hogy normál tartományban legyen az egész terhesség alatt. Szerintem inkább ne egyél, mert ha kell ott megeszed-iszod gyorsan amit kell, hamar elmegy 1 óra de ha már ettél akkor visszakell menned máskor. 37 hetes kismama Elsõ voltam
Tényleg távol áll tõlem hogy kötekedjek, nem is ez a célom, tényleg DE az hogy nézik az ehomi vércukrot az alap minden vérvételnél, az nem terheléses vércukor! Fontos tudni az egész terhesség alatt az ehomi vércukrot és ha valaki vérvétel elõtt iszik vagy akár csak dohányzik is akkor az befolyásolja az eredményt! Elsõ voltam
Nem tudom, nálatok hogy van.De nekem elmondták amikor a vérvétel beutalójáért mentem, hogy nyugodtan lehet enni reggel.Mert nem olyan jellegû a vérvétel.A következõ az AFP lesz, de az elõtt is lehet enni.De ahogy a válaszokat olvastam, ez nem mindenhol van így.A legegyszerûbb, ha megkérdezed a védõnõt, vagy az orvosod.
Nálunk is lehet enni minden vérvétel elõtt, kivéve a terheléses cukorvizsgálatnál. Cukrot csak a 24. hét körül néznek. Az elsõ vérvétel nálunk ebbõl áll: (somogy megye) vérkép, toxoplazma, vércsoport megállapítás, hepatitis. Ezek miatt nem kell éhgyomorral menni.
Szia!Nyugodtan lehet enni!Én is ettem és senki nem mondta, hogy éhgyomorral kell menni!Én, akkor 8 hetes voltam!:-)Teljes vérképet néznek meg vércsoport meghatározás meg ilyenek!Terheléses cukor még ilyenkor nincs!:-)26 hetes kismama
Második vagyok!Itt miskolcon nincs ilyen!Csak 24-25 hetesen van terheléses cukor!:-)
Második vagyok!Én eddig minden vérvétel elõtt ettem kivéve a terheléses cukrot!Soha senki nem mondta, hogy rossz az eredményem vagy, hogy ne egyek vérvétel elõtt!Második babám és az elsõnél is így volt!Én még ezt nem is hallottam, hogy néznek vércukorszintet minden vérvételnél, de lehet, hogy náalatok így van!
Én direkt rákérdeztem a dokitól, védõnõtõl hogy lehet e enni vagy inni, és azt mondták hogy az összes vérvételnél lehet, kivéve a terheléses vércukornál nem, ami a 25.hét körül van.(Miskolc)19h

Erre akkor most rá kell menni vagy egy újabb off?

Ezt kaptam a facebookon, erre most tényleg rá kell menni, vagy vmi egyébb reklám ez is?

Legjobb válasz: Ez hülyeség. A sok unatkozó hülyegyerek találja ki.

Ez hülyeség. A sok unatkozó hülyegyerek találja ki.
Ne állj be a küldözgetõk sorába, viszont érdemes õket jelenteni, mert ezzel megállíthatóak a felesleges üzenethullámok. Esetleg egy bejegyzésben közlöd hogy ez átverés, és nem fog semmi történni. Továbbküldeni a cáfolatot felesleges, mert akkor az ellen-terjedés csinálja a plusz terhelést az oldalnak feleslegesen.

1 éve vagyok regisztrált munkanélküli, pályakezdő; aktív korúak ellátását intéztem el 1 hete. A levélben írták, hogy regisztrálnom kell a munkanélküliben 15 napon belül. Most akkor be kell mennem, és kérni személyesen közmunkát, vagy kiértesítenek?

Ugye 30 napot kell(ene) 1 évben ledolgoznom, de mivel dec. 1-én állapították meg az egészet, id?m nem lenne a 30 napra ebben az évben. Akkor most mi az isten van?

Legjobb válasz: Ne "slattyogj"! Az önkormányzatis megállapító határozat azt írja, hogy ha nem vagy regisztrálva, akkor 15 napon belül ezt meg kell tenned, de te regisztrálva vagy, tehát maradj otthon! Nem kell semmilyen igazolást kérni, mivel te már bevitted az önkormányzathoz(hatósági bizonyítvány). Munkaügyibe neked abba az idõpontban kell menned, ami be van írva a jelentkezési könyvedbe. Egy évben 30 nap munkaviszonyt kell igazolnod, a te esetedben jövõ év dec.1-ig. Ha behívnak dolgozni, akkor levélben kapsz egy közvetítõ lapot, és meg kell jelenned a foglalkoztatónál. Ha nem vállalod a munkát, akkor egy évre megvonják a segélyt. AZ is lehet, hogy egy év alatt nem hívnak be dolgozni, de ebben az esetben is meg kell legyen a 30 napodnak.

Ne "slattyogj"! Az önkormányzatis megállapító határozat azt írja, hogy ha nem vagy regisztrálva, akkor 15 napon belül ezt meg kell tenned, de te regisztrálva vagy, tehát maradj otthon! Nem kell semmilyen igazolást kérni, mivel te már bevitted az önkormányzathoz(hatósági bizonyítvány). Munkaügyibe neked abba az idõpontban kell menned, ami be van írva a jelentkezési könyvedbe. Egy évben 30 nap munkaviszonyt kell igazolnod, a te esetedben jövõ év dec.1-ig. Ha behívnak dolgozni, akkor levélben kapsz egy közvetítõ lapot, és meg kell jelenned a foglalkoztatónál. Ha nem vállalod a munkát, akkor egy évre megvonják a segélyt. AZ is lehet, hogy egy év alatt nem hívnak be dolgozni, de ebben az esetben is meg kell legyen a 30 napodnak.
A kérdező hozzászólása: Kieg.: Mindenhol azt írják, hogy menjek be regisztrálni (? már 1 éve nincs melóm regisztráltan, hülyék ezek?) és, hogy mûködjek együtt velük. Ez most akkor azt takarja, hogy személyesen nekem kell kérnem a közmunkát, vagy kiértesítenek majd, és annyi, hogy muszáj elfogadni?
Ha mar regisztrált munkanélküli vagy, nem kell, nem is lehet ujra regisztrálni. Egy igazolást kell kérned, miszerint nem vagy jogosult semmi segélyre a munkaugyitol.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, slattyogok is akkor befele kérni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már késõ voltam bent, meg is mondták, hogy semmi dolgom nincs már :) . Mivel 1 éve vagyok munkanélküli, így nem igazán volt semmilyen melóm az elmúlt 1 évben, nem hogy még 30 nap, és azóta semmilyen behívó levél nem jött. Van egy olyan érzésem, hogy ebben az évben már nem kapok ilyesmit.
5/5.értem a problémádat, nincs munka de igazából közmunka sincs, hát Novemberben Decemberben nem hívnak be nagyon senkit, pláne hogy ha kistelepülésen laksz. Már csak 2013 február 10-e tõl indulnak új nagy közmunka programok, ha tényleg dolgozni akarsz, érdeklõdj az ökinél, /munkaügyi kp. helyett/, vagy/és a vízügynél, már ha felétek van ilyen cég, ott is vesznek fel 25-28ezer embert, Ráadásul a vízügynél nem kell 3havonta szaladgálni, újra regelni, a munkaügyön, ott folyamatos a munka szerzõdés, év végéig, igaz a pénz kevés itt is. Érdeklõdhetsz tehát az öki menedzsereknél, vagy a legközelebbi gátõrnél, de a víztársulásoknál is lesz munka, igaz csak május jun.tól.
Ja a 30nap miatt, ne aggódjál, mert a f.h.t. mint segély meg fog szûnni jövõre, 22800ft- egyébként sem lehet megélni.
Nem regisztrálnod kellett bemenni, hanem bemutatni a határozatot. Szóval Verde válasza hibás, igenis be kell azzal a papírral slattyogni a kirendeltségre.
NEM KELL! Ahogy megállapították az FHT-t, egy közös munkaügyis-önkormányzatos adatbázisban már át is küldték, hogy meg van állapítva. Ezen a rendszeren küldik a megszüntetést is, illetve minden értesítés, pl. behívtak közmunkára) Amíg nem volt adatbázis kellett menni megállapítás után is, de most már NEM KELL SLATTYOGNI!


Most akkor minkor kell menni dokihoz?

valaki azt írja itt,hogy 5 hetesen már volt dokinál,valaki meg azt javasolja,hogy ráérek 8 hetesen is menni! sokan azt is mondják,hogy várjam meg,hogy a következ? mensi is maradjon ki és utána!

Legjobb válasz: Én ezen a héten voltam dokinál, betöltött 5. hetesen. Most még csak a petezsákot látta, és azt, hogy jó helyen ágyazódott be, tehát nem vagyok méhen kívül. Két hét múlva kell megint mennem, mert akkor már szívhang is lesz (nagyon remélem nem lesz gond). Szerintem nyugodtan elmehetsz dokihoz a 8. hét elõtt, mert azt jó tudni, hogy a baba jó helyen van-e. Különben gratulálok, vigyázz magatokra.

Én ezen a héten voltam dokinál, betöltött 5. hetesen. Most még csak a petezsákot látta, és azt, hogy jó helyen ágyazódott be, tehát nem vagyok méhen kívül. Két hét múlva kell megint mennem, mert akkor már szívhang is lesz (nagyon remélem nem lesz gond). Szerintem nyugodtan elmehetsz dokihoz a 8. hét elõtt, mert azt jó tudni, hogy a baba jó helyen van-e. Különben gratulálok, vigyázz magatokra.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. a 6.-7. héten ráérsz elmenni sztem. De addig is vigyázz magadra :)
én is ugyanezt gondolom, jó tudni szerintem már a legelején hogy jó helyen van, és izgatottan várhatod a köv UH-t, amikor már szívhang is lesz! boldog babavárást!
En is 5hetesen (5+2) mentem el, igaz nem volt meg szivhang, de petezsak jo helyen igen, es olyan jo volt tudni :) Utana ket het mulva kontroll, es volt szivhang. Nyugodtan menj el, a mehenkivulit jo kizarni minel korabban. 30 hetes kismami
Én 7 hetesen voltam elõször. Szerintem ekkor érdemes menni mert már látod a a kis szívverését is.
én 6 hetes vagyok , de még nem megyek csak 2 hét mulva.akkor màr több mindent hallok és làtok.
szerintem érdemes elmenni megnézetni o helyen van e ha jövöhéten érdemes elmenni de szivhang az a 7hétöl várhato

Nagyo n félek a fogorvostol most kell mennem nemsoká elmenjek vagy ne? Rokon de még sose láttam ki fog kérdezgetni ez is idegesít? Meg ha ellenőrzésre megyek akkor elvileg nem csinál semmit ugye? A fogkölevétel fáj a fognyaknAl?

Legjobb válasz: Nem tudom hány éves vagy, de ez a hozzáállás kész agy görcs, számomra Menni kell azt kész, ha elhanyagolod magadat fõként a fogaidat, akkor ez a büntetés Akinek a szívét mûtik majd az mit szóljon? Menjél elfelé, és ne legyél bamba 21/F

Nem tudom hány éves vagy, de ez a hozzáállás kész agy görcs, számomra Menni kell azt kész, ha elhanyagolod magadat fõként a fogaidat, akkor ez a büntetés Akinek a szívét mûtik majd az mit szóljon? Menjél elfelé, és ne legyél bamba 21/F
Ha lyuk van, azt jobb betömni, mert késõbb rosszabb lesz. Szerintem orvosa válogatja, de ha már ott vagy és talál valamit, sztem megcsinálja. A fogkõ levétel nem fáj.
Nem fáj a fogkõ leszedés.Inkább menj el.Én nagyon mérges vagyok most magamra, mert terhesség alatt tönkrement az összes és hetente járhatok.Kell 4korona elõre, lukas kb az összes.Ráadásul sok íny mentén.Már túl vagyok 2felsõ bölcsességfog húzáson is, alsó 2 meg mûtét lesz.Amit elõzõ héten tömött íny mentén, az érzékeny kicsit a hidegre, így vagy reménykedek hogy elmúlik, vagy gyökérkezelés/húzás lesz az is.Itt vagyok 22évesen nõ létemre marha rossz fogakkal a saját hibámból...
Nekem vettek már le fogkövet és tömtek is. Egyet tudok mondani: kisebb szopás a fogkõlevétel, mint amikor tömik. Szóval ha el akarod kerülni, hogy kilyukadjon a fogad, akkor inkább menj fogkõlevételre, mert pár perc alatt megvan csökkenti annak esélyét h elromoljon a fog. Ellenõrzéskor amúgy nem történik semmi extra. egy kis tükörrel fog nézelõdni és egy fém cuccal nyomogatja a fogad. Ez teljesen fájdalommentes és kb 3 percet vesz igénybe. Hogyha baj van akkor sokszor nem tudnak mit csinálni, mert mondjuk 5en várnak kint és nem fogja akkor 1 óráig váratni õket. Ilyenkor kapsz egy új idõpontot, addig meg lelkiekben felkészülsz.
Ha baj van a foggaddal és halogatod, az csak rosszabb lesz. Ha meg nincs semmi baj, akkor nem fog fájni é legalább lecsekkolták. A fogkolevétel nem fáj, de ha sokáig váratod, akkor begyulladhat az ínyed é akkor már fájni fog.
Tegnap voltam fogkõlevételen, egy nagyon kicsit fájt, de teljesen tûrhetõ. Úgy négy éve voltam egy másik fogorvosnál, aki viszont injekciót adott a fogkõ leszedéshez. Nekem az sokkal rosszabb volt mint nélküle elviselni.
Amúgy ha rokon szerinted mirõl kérdezhet? Mivan veled kislányom, hogy van Juli mama? Kb ennyire számíthatsz, de lemerem fogadni, hogy inkább a munkáját végzi majd csevegés helyett. Na meg nem is lehet rendesen beszélgetni miközben a szádban matat.
Elmenni nem kötelezõ. De teljes mértékben a te érdeked, lehet, hogy most még nem vészes csak kicsit kellemetlen, lehet, hogy egy idõre el is múlnak a tüneteid. De az is elég ha egyszer igazán megfájdul és máris sírva fogod hívni a fogorvost. Az injekció erejéig tartó fájdalom és az a pár percnyi zúgás sokkal kellemesebb mint egy félig bedagadt arc vagy az, hogy napokig nem tudsz enni a fájdalomtól.
Mindenki nagyon fél a fogorvostól. Ez nem szempont. Egyébként a fogorvosok intelligens emberek, nem hozzák a pacienst kellemetlenebb helyzetbe, mint amibe van. Kérdezni meg csak utólag fog, ha fog.
Nem, nem kell elmenned, magadért teszed, tehát senkit sem fog zavarni, ha mégsem mész el. Legfeljebb kirohadnak a fogaid, majd veszel a kínain mûprotkót, mert ugyebár azt sem fogsz fogorvosnál csináltatni.
Nálam jobban biztos senki nem félt még soha a fogorvostól. Aztán egyszer csak besokalltam, bedühödtem magamra, nem létezik, hogy ilyen-olyan gyáva legyek, amikor ezerszer fájdalmasabb dolgokat kibírtam már. Ennek kb. 8 éve, azóta évente-félévente rendszeresen járok. És sikerült egy nagyon kedves, aranyos, ügyes fogorvost kifogni. Szóval bátorság. A fogkõlevétel nem fáj, csak kicsit kellemetlen.
"Egyébként a fogorvosok intelligens emberek, nem hozzák a pacienst kellemetlenebb helyzetbe, mint amibe van." Hát ezen azért vitatkoznék :D Na de komolyra fordítva: én alapból aggódásra hajlamos vagyok, és a fogorvostól pláne olyan halálosan rettegtem már gyerekkoromban is, hogy a körzeti dokinõ, (aki amúgy egy kretén volt) azt javasolta anyámnak, hogy nyomjon belém Xanaxot, amikor visszahoz, mert ez nem normális dolog. Aztán már felnõtt voltam és megfájdult az egyik fogam. Mivel tömött volt, ráéreztem, hogy nem fogom megúszni a gyökérkezelést, ez volt az amitõl a legjobban rettegtem a világon. A kezelés alõtt annyira féltem, hogy napokig alig bírtam enni meg aludni, aztán amikor mentem a dokihoz, úgy reszkettem mint a nyárfalevél, de igenis erõt vettem magamon és azt mondtam, hogy basszus legyõzöm ezt a félelmet és ha fáj, akkor fáj, de kibírom, mert megcsinálom! és láss csodát: nem fájt a kezelés és olyan büszke voltam magamra, hogy nem igaz :) Hihetetlen érzés volt, komolyan. A legkomolyabban mondom: nem kell félni. Azóta már volt szájsebészeti mûtétem is, gyakorlatilag lehegesztették a fél fejemet közben, de azt sem fájt, mert jól érzéstelenítenek :) A fogkõlevétel meg csak kelleletlen, de semmiképp nem fájdalmas. Kicsit olyan érzés mint amikor hirtelen hideg ételbe harapsz.

Most akkor hogy van ez a táppénzzel? Nektek mikor kell menni a háziorvoshoz táppénzes papírért? Nektek is 2 hetente? És mindíg kell vinni a nőgyógyásztól igazolást?

Február elején irattam ki magam.Azt mondta a munkáltatóm hogy még 15 napig betegszabadság van,azaz február 24-ig.Ha most szombaton viszem be a táppénzes papírt a munkáltatónak és utána intézi akkor visszamen?leg február 24-ig megkapom a táppénzt?Nem szeretném ha egy nappal is kevesebbet kapnék.És mikor kapom a pénzt?Hogy küldik?Mindent szeretnék ezzel kapcsolatba tudni.Légyszi írjátok le hogy van ez!

Legjobb válasz: február 24-ig azt a 15 napot a munkáltatódnak kell kifizetni. Nekem is 2 hetente kell menni a papírért és kell vinni havonta a nõgyogyótól a papírt. Hát én decembertõl vagyok táppénzen, de elég lassan kapom (lehet hogy a könyvelõ adja le késõbb a papírom) K

február 24-ig azt a 15 napot a munkáltatódnak kell kifizetni. Nekem is 2 hetente kell menni a papírért és kell vinni havonta a nõgyogyótól a papírt. Hát én decembertõl vagyok táppénzen, de elég lassan kapom (lehet hogy a könyvelõ adja le késõbb a papírom) K
Rendesen kapom a táppénzt.2 hetente járok a papírért és nem kell igazolás hozzá.
2 hetente járok a papírért. AZ elsõ alkalommal kellett igazolás. A munkáltatót kérd meg hogy továbbítsa hamar a táppénztes papírodat, ne "üljön" rajta. Az elsõ 15 munkanap a munkáltatóé :) (Õ fizeti)

Magán nõgyyógyászhoz járok, aki a Honvéd kórházban dolgozik. Jövõ héten oda kell mennem hozzá ultrahang vizsgálatra a nõgyógyászatra, de nem tudom, hogy ez most helyileg hol van? A Róbert Károly körúti épületbe kell mennem vagy a Podmaniczky utcaiba?

Legjobb válasz: Hát errõl õt kellett volna megkérdezni. Mert mind a két helyen csinálnak uh-t. Szülészeti osztály csak a MÁV ban van, tehát szülni csak ott lehet, de uh-t csinálnak a Honvédkórházban is.

Hát errõl õt kellett volna megkérdezni. Mert mind a két helyen csinálnak uh-t. Szülészeti osztály csak a MÁV ban van, tehát szülni csak ott lehet, de uh-t csinálnak a Honvédkórházban is.
Podmaniczky utca. A Dózsa György úti nagy épületbe kell elõször menned, ott bejelentkezned a terhes ambulanciára és megmondod, hogy uh-ra jöttél. Taj kártya, személyi, lakcímkártya legyen nálad. Utána átsétálsz a másik épületbe, a magasföldszinten lesz az uh. Késõbb majd ide kell járnod ctg-re is.
A kérdező hozzászólása: szülni nem fogok, még csak pár hetes vagyok, azt fogják nézni, hogy megfelelõen fejlõdik-e. annyit mondott, hogy aznap õ lesz az ügyeletes, és aszerinti idõpontban hívott. hülye voltam, hogy nem kérdeztem meg, nem gondoltam akkor bele :\
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ki a magandokid? Nem a szuloszobara hívott? Ha azt mondta ügyeletes lesz, akkor szerintem ott lesz. Mert ha rendelne, és a rendelõbe hívott volna, akkor azt mondta volna h ott rendel. Na szóval, érted! :-)
Genetikait a MÁV ban készítenek, de szerintem hívd fel, hogy hova menj.

AFP vizsgálatra mikor? Amikor legutoljára ultrahangon voltam 11+4 hetes voltam, az ultrahang szerint viszont 13+2 hetes. Most akkor melyiket kell alapul venni ahhoz, hogy tudjam mikor kell mennem az Afp vizsgálatra?

Legjobb válasz: Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.

Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.
nekem azt mondták a 12 hetes genetikain hogy 14+6 napos a terhesség illetve a gyerkõc 14+3 napos babának felel meg.szóval valamit nagyon benéztek a terhesgondozáson..Pikk-pakk hívták a nõgyógyászomat és kedden már megyek is az AFP-re ami 16. héten lesz. ennyi az ultrahang számít de mivel kapnod kell beutalót rá ezért tutira a dokid fogja meg mondani..

Most akkor mennünk kell a gyámügyre? Vagy nem kötelező? (bővebben lent)

Kisbabánk 1 hónapos, de papíron nem élünk együtt a párommal, egyedülállóként nevelem. Kötelező elmennünk a gyámügyre, vagy nem muszáj? nem akarok gyerektartást, semmit, mivel gyakorlatilag itt él velünk, csak nincs bejelentve, hogy együtt élünk. ha kell mennünk gyámügyre, akkor ott mit kell csinálni?

Legjobb válasz: Együtt éltek, de hivatalosan egyedülálló vagy??? Ha igen ezért nem kell a gyámügye menni.

Együtt éltek, de hivatalosan egyedülálló vagy??? Ha igen ezért nem kell a gyámügye menni.
Apai elismerõ nyilatkozatot tenni? Nem ártana....
Ha a páros már a nevére vette, amikor terhes voltál, akkor nem kell, minek?????? Ha nincs apai elismerõ nyilatkozat, akkor azt meg kellene csinálni.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen :) csak mert a védõnõm kavart, hogy akkor menni kéne.... :/ csak nemértettem, hogy minek

Akik most kezdik az ovit, nálatok küldtek vmi tájékoztatót, hogy mit kell vinni, beadni, mikor kell menni, stb?

Nálunk semmit nem mondtak, kaptunk egy határozatot, hogy felvételt nyert, szept. 2-án kezdés és ennyi. Azt sem tudjuk mikor lesz évnyitó, lesz-e beszoktatás, kell-e bevinni vmit? Szerintetek nekem kell bemenni az oviba és megérdeklődni ezeket?

Legjobb válasz: Nincs kiírva, hogy mikor kész szuloi? Ha nincs, akkor értelemszerûen neked kell uanaerdeklodn a dolgoknak.

Nincs kiírva, hogy mikor kész szuloi? Ha nincs, akkor értelemszerûen neked kell uanaerdeklodn a dolgoknak.
Év elején (augusztusban valamikor) szokott lenni egy szülõi értekezlet, ahol elmondják, hogy mit kell bevinni, hogy zajlik a beszoktatás, mi várható az elsõ félévre (programok, célok, ünnepélyek). Ha semmi ilyesmit nem tudsz, akkor menj be és kérdezd meg, hogy mikor lesz lehetõség a kérdések megbeszélésére.
Nálunk pl jövõ héten lesz szülõi, ott mindent elmondanám.
igen, szerintem nem ártana elsétálni az ovihoz, ki szokták tenni, hogy mikor lesz a szülõi, ott mindent elmondanak. nekem pl. ma telefonáltak is, hogy kedd 5 óra, ne felejtsem el, mert fontos ott lenni, kb. 3 órásra számítsak és mindent megtudunk ott :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még vmikor nyár elején kérdeztem az egyik óvónõt, de annyival lerázott, hogy majd idõben értesítenek mindenrõl. Hát nagyon igyekeznek... De az lesz a legjobb ha bemegyek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!