Találatok a következő kifejezésre: Most akkor kell (1271 db)

Most akkor kell várni vagy nem új akksi besavazásánál a lezárással képződő gázok miatt?

Valahol azt írják várni kell a lezárással, vhol azt hogy egyb?l zárjuk le. Ez egy gondozásmentes akksi, nincs elvezet?je oldalt amire csövet lehetne rakni. Köszi.

Legjobb válasz: "Hát ugyi, a gondozásmentes akksit nem kell, nem is lehet feltõlteni, savazni meg véggképp nem kell!" Ezt azért gondold végig még egyszer. Az akkukat többféle állapotban árulják, ezek között létezik az ún. "szárazon töltött" megoldás. Ez azt jelenti, hogy az akkuban nincs sav, de ha beleöntik, azonnal használható. Ez azért jó, mert akármeddig is tárolhatják a raktárban, nem indul be az öregedés, nem fog önkisülés miatt lemerülni. Az ilyen akkukhoz külön kis dobozkában adják a savat, azt kell beletölteni. Létezik köztük gondozásmentes kivitel is, amire egyszer rápattintod a zárófedelet, aztán az ott is marad az idõk végezetéig. Ebben utólag tényleg nem kell foglalkozni az elektrolittal, de elõször fel kell valahogyan savazni, másképp nem megy. (az már más kérdés, hogy a hagyományos savas ólomakkukba is csak felsavazáskor öntünk savat, utána csak desztillált vízzel szabad pótolni a hiányzó elektrolitot) Mikor beletöltöd a savat az akkuba, elkezd rettenetesen pezsegni, gáz képzõdik. Éppen ezért nem célszerû rögtön rátenni a kupakokat, mert valahol ki fogja nyomni a gázt. Megvárod, míg lecsendesedik, aztán lefeded és készen is vagy. Persze ezt valami olyan helyen érdemes megtenni, ahol nem esik bele az esõ, nem száll a por a levegõben és nem fogja körbenyalogatni a macska.

"Hát ugyi, a gondozásmentes akksit nem kell, nem is lehet feltõlteni, savazni meg véggképp nem kell!" Ezt azért gondold végig még egyszer. Az akkukat többféle állapotban árulják, ezek között létezik az ún. "szárazon töltött" megoldás. Ez azt jelenti, hogy az akkuban nincs sav, de ha beleöntik, azonnal használható. Ez azért jó, mert akármeddig is tárolhatják a raktárban, nem indul be az öregedés, nem fog önkisülés miatt lemerülni. Az ilyen akkukhoz külön kis dobozkában adják a savat, azt kell beletölteni. Létezik köztük gondozásmentes kivitel is, amire egyszer rápattintod a zárófedelet, aztán az ott is marad az idõk végezetéig. Ebben utólag tényleg nem kell foglalkozni az elektrolittal, de elõször fel kell valahogyan savazni, másképp nem megy. (az már más kérdés, hogy a hagyományos savas ólomakkukba is csak felsavazáskor öntünk savat, utána csak desztillált vízzel szabad pótolni a hiányzó elektrolitot) Mikor beletöltöd a savat az akkuba, elkezd rettenetesen pezsegni, gáz képzõdik. Éppen ezért nem célszerû rögtön rátenni a kupakokat, mert valahol ki fogja nyomni a gázt. Megvárod, míg lecsendesedik, aztán lefeded és készen is vagy. Persze ezt valami olyan helyen érdemes megtenni, ahol nem esik bele az esõ, nem száll a por a levegõben és nem fogja körbenyalogatni a macska.
Hát ugyi, a gondozásmentes akksit nem kell, nem is lehet feltõlteni, savazni meg véggképp nem kell! Ahogy írtad le van zárva teljesen! Amelyiket meg lehet töltögetni, mert lecsökken a savszint, azt meg csakis deszt.vízzel szabad, mert a sav nem párolog el, ill. nem bontja a töltõáram!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és megfelelõ választ, igen ez az a fajta amihez adták a savat, gondoltam hogy várni kell, de jobb biztosra menni.

Most akkor kell hozzá engedély vagy nem?

Gázfegyvert szeretnék venni és utána olvastam, hogy kell e hozzá engedély vagy nem?!..Egyik oldalon azt látom hogy kell a másikon, hogy nem..vagy pedig, hogy csak közterületen kell...Akkor most kell vagy nem?!

Legjobb válasz: ha otthon van akkor nem kell ,ha utcára akarod vinni akkor kell

ha otthon van akkor nem kell , ha utcára akarod vinni akkor kell
Tartáshoz nem kell, viseléshez kell. Gyengébbek kedvéért: ahhoz, hogy otthon a lakásodban / kertedben rambózz vele, nem kell engedély, de ha ki akarod vinni az utcára, akkor kell.

Most akkor kell illetve lehet tisztítani a kislányok punciját belül?

Én úgy tudom nem. A véd?n?m azt mondta este kamillás vattával töröljem ki. Most akkor mi az igazság? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem baj ha kitörlöd,de csak amennyire a vatta éri,széthúzni nem szabad. Ha nagyobb lesz majd megtanulja,hogyan kell ott tisztálkodni.Az én lányom most 5 éves és már rendesen ,felnõttesen megmossa intim mosakodó géllel az ajkaknál is.

Nem baj ha kitörlöd, de csak amennyire a vatta éri, széthúzni nem szabad. Ha nagyobb lesz majd megtanulja, hogyan kell ott tisztálkodni.Az én lányom most 5 éves és már rendesen , felnõttesen megmossa intim mosakodó géllel az ajkaknál is.
A lényeg az az, ami felnõtt nõknél is (bár kevesen tudják, jó darabig én is fordítva hittem): Mindig elölrõl hátrafelé kell törölni. Az oka az, hogy az esetleges koszmaradványok belekerülhetnek a húgycsõbe, ami veseproblémákat okozhat. Fõleg ilyen kicsi korban nagyon oda kell erre figyelni.
Én 1 éve ugyanúgy tisztítom neki, igenis belül is ki kell tisztítani!! Ha bennhagyod a kakát nagyobb bajt csinálsz!! Persze, ha csak pisil, nem kell belenyúlkálgatni, de kakát azért ne hagyd benne. Én mindig kitisztítottam, és soha nem volt belõle baj. Csak ne nyomd a hüvelyébe, figyelj rá, hogy mind szedd ki!
Szia! Az én lányomnak is tisztítani kell, mert nagyon erõs a pisije, és égõ piros lett. Sõt nekem még neogranormonnal is kennem kell, igaz nagyon kell vigyázni, hogya hüvelyébe ne menjen a krém. Igaza van a kakit ki kell törölnöd, mert felmarja azt az érzékeny részt. Én fülpiszkálót mártom bele a kamillába és úgy tisztítom. De a hüvelyére nagyon vigyázz, oda ne nyulj.

3, 5 hós kisfiamnak a doki szerint fitymaszűkülete van. Most akkor kell húzogatnia kukit vagy sem?

Eddigúgy tudtam 1 éves koráig nem kell hozzánylni...

Legjobb válasz: hát szerintem nézesd meg egy másik dokival ha 3 és fél hós babádra azt mondják hogy fitymaszûkülete van akkor talán tényleg lát vmit a doki, vagy b verzió, hogy egy idióta!!! az én babámnak is szûkebb még, dehát szerintem minden babának ebben a korban, azért kell majd huzogatni hogy ne maradjon úgy. Sztem 3 és fél hósan még nem kell húzogatni. De mindenképpen menj el egy másik gyerekorvoshoz, mert lehet hogy ez egy idióta

hát szerintem nézesd meg egy másik dokival ha 3 és fél hós babádra azt mondják hogy fitymaszûkülete van akkor talán tényleg lát vmit a doki, vagy b verzió, hogy egy idióta!!! az én babámnak is szûkebb még, dehát szerintem minden babának ebben a korban, azért kell majd huzogatni hogy ne maradjon úgy. Sztem 3 és fél hósan még nem kell húzogatni. De mindenképpen menj el egy másik gyerekorvoshoz, mert lehet hogy ez egy idióta
Jézusom hogyan lehetne megmondani egy 3 és fél hós baburól hogy fitymaszûkülete van!! Vidd el másik dokihoz az nem normális!! Ugy tudom nem kell huzogatni 1 éves korig és igen fürcsi közben hátra lehet huzni amig engedi , a bõr , de azt is óvatosan mert ha beszakad akkor nagyon fog fájni neki és berepedve nehezen gyógyul és kegyetlenül tudja csípni a pisi!! a Mi dokink se normális!! Nagyon sok lökött doki van!! üdv egy 7 hós kisfiu anyukája
Ne bántsd. De azért fürdéskor finoman húzd hátra ameddig lehet. Ha egyáltalán nem mozdul akkor baj van. különben egészen a szobatisztaságig akár 2, 5 éves korig nem szabad direkt húzogatni, csak ami a mosakodáshoz kell.
Én úgy tudtam hogy minden fiu gyerek fitymaszûkülettel születik és az késõbb tágul ki, van akinek 2 éves korára.Ne húzogasd, majd azzal ráérsz amikor elmúlik 1-1.5 éves és akkor sem tágul a szûkület.
Mindenki mást mond.Az én kisfiamnak 6 hónaposan mondta a doktornénink, hogy le van tapadva a fütyije és majd fel fogja húzni.Nem akarta az oltásokkal együtt, azt monda egyszerre az is elég.Márc.25-én kapjuk az a második pneumococcus oltást, utána nem tudom mi lesz.Én is gondba vagyok, hogy engedjem vagy sem.Én mindenhol azt olvastam, hogy 2-3 éves korig nem baj ha nem lehet teljesen felhúzni.Én húzogattam minden fürdésnél 3 hónapos kora óta, mégis letapadt.Szóval szerintem kell húzogatni.Egy 8, 5 hónapos kisfiú anyukája
A fitymaszûkület és a letapadás nem ugyanaz. Nézesd meg egy másik dokivak, ha tényleg szûkület azt majd mûteni kell, ha csak letapadás ne nyúlj hozzá, csak úgy ahogy már írták elõttem, tisztálkodáskor, amennyire engedi, nehogy sérüljön.
Vidd el urulogushoz, o megmondja neked a pontosat. De meg mindig jobb, hogy a doki felhivta a figyelmedet, mintsem legyintene ra, az sokkal rosszabb. Igy legalabb most utanajarsz. Mas dokinak mutasd meg, urulogusnak. Van direkt gyerek urulogus is, esetleg privatban is elviheted hozza.

Most akkor kell fejni, vagy nem annak aki szoptatni akar?

Van aki azt mondja fejjek, van aki azt, hogy felesleges, mert csak túl sok tejem lesz. Nincs olyan sok tejem, hogy sokat lefejjek szopi után, inkább csak reggel. Most akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: Amit a baba bennt hagy azt fejd le,mert ha többször bennt marad becsomósodik,és nem tud kijönni.HA csak az egyiken szopizik,a màsikat lefejheted,de nem muszàj,(èrzed is,ja kell)viszont ha nem fejted le,akkor a következö szopinàl arra tedd a picit.Amit lefejtèl,mèlyhütöbe tedd be.Jól jöm,ha màr nem lesz.Vagy bele lehet tenni a kajàjàba is,ha màr màst is eszik.Vagy a hütöbe is elàll 3 napot.

Amit a baba bennt hagy azt fejd le, mert ha többször bennt marad becsomósodik, és nem tud kijönni.HA csak az egyiken szopizik, a màsikat lefejheted, de nem muszàj, (èrzed is, ja kell)viszont ha nem fejted le, akkor a következö szopinàl arra tedd a picit.Amit lefejtèl, mèlyhütöbe tedd be.Jól jöm, ha màr nem lesz.Vagy bele lehet tenni a kajàjàba is, ha màr màst is eszik.Vagy a hütöbe is elàll 3 napot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok hasznos választ kaptam.
ha szaporítás céljából akarsz akkor nem kell fejnek.naponta plusz 3x rakd mellre a kicsit.õ a legjobb tejszaporító.viszont ha nagyon tele vagy és feszül, az elejébõl fejj le picit hogy tudjon rendesen szopizni
Én fejek, mert több tejet akartam, mint amennyit megeszik. Engem ez nyugtat meg. Reggel és este fejek 1-1 kört, cumisüvegbõl apukája adja neki, alkalmanként. Tetszik nekik, kötõdést alakít ki közöttük is, és én is nyerek pár óra szabadidõt. Nekünk ez bevált. Éjszaka sem kötelezõ nekem felkelnem, tudok aludni is. Nem fejtem minden szopi után, csak így, reggel-este, így nem túlzottan sok, de kb. 2-3 étkezésnyi tej mindig pluszban megmarad. Vészhelyzetre egy keveset le is fagyasztottam, de nem sokat, mert litereknek nincs értelme, hogy ott álljanak, úgysem fog elfogyni :)
Én se fejtem és 21 hónapos koráig szoptattam. (pedig kis mellû vagyok 75/B). Akkor fejtem egy picikét, mikor nagyon bekeményedett és a kicsi sem akart szopizni, akkor egy kicsit segítettem magamon, de ennyi. Tényleg csak akkor fejjél, ha több tejet akarsz.
én nem fejtem (nekem nem tanácsolták, hogy kialakuljon a kereslet-kínálat), és 15 hónaposan csak azért hagytuk abba, mert jött a tesó, és elapadt. szóval ha nem fejsz, akkor is lehet elegendõ!
Tapasztalatom szerint fejni kezdõdõ mellgyulladás ellen vagy tejszaporítás, tartalékképzés céljára érdemes. A legkényelmesebb verzió, ha egyikre sincs szükség és így a fejésre sem.
Nehéz, mert ördögi kör, érezni kell, de az fontos, hogy ha fejsz, ne azt add a következõ szopinál, mert akkor még kevesebbet fog szopni és még többet kellene fejni. És alapból igaz, hogy fejni nem tudsz úgy, ahogy a baba szopizik, tehát jobb, ha õ csinálja.
Én is hallottam mindenfélét, vagyis azt mondták legtöbben, hogy fejjek, de nekem nem hagy bent semmit a baba, ha fejsz nõni fog a mennyiség, ha ez a célod, vagy vésztartalék képzés, akkor fejj, ha nem, és nem feszül a melled, akkor felesleges.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdésem lenne ahhoz aki szokott fejni reggel és este. Reggel mindkét mellbõl szoktál, vagy csak abból amelyikbõl szoptatál? Este van még mit fejned? Nekem az a problémám, hogy este már úgy érzem nem elég. Igy is erõltessem a fejést este, hogy több legyen?

Most akkor kellek neki vagy nem. Vagy most mivann?

Ex-pasim elkezdett járni a legjobb barátn?mmel de el?tte egy órával még nekem írt meg hívott,hogy én kellek neki meg,hogy fogadjam vissza meg minden ilyen.Most akkor mivann??? 18/L

Legjobb válasz: Az, hogy az expasid multiplayer, a legjobb barátnõd viszont még rosszabb. Hajtsd el mind a kettõt a búsba, és kezdj olyanokkal, akik nem használnak ki.

Az, hogy az expasid multiplayer, a legjobb barátnõd viszont még rosszabb. Hajtsd el mind a kettõt a búsba, és kezdj olyanokkal, akik nem használnak ki.
nem akart 2 szék közül a pad alá esni.
Az van, hogy egy gerinctelen jellem... Nem kellesz neki, csak szédít.. Barátnõdet is felejtsd el... Ezek ketten "összetartoznak"..nem tisztességesek... Majd jön egy rendes srác, ezen az aszfaltbetyáron meg egy percig se gondolkozz....

Most akkor kell a folyamatos csizmasegítség ügetésben, vágtában (lépésben), vagy nem?

Több lovardát kipróbáltam már, és van ahol azt mondják, hogy folyamatos (er?s) csizmasegítség kell, van, ahol pedig csak addig, míg el nem indul ügetésbe/vágtába, és közben semmiképp nem szabad csizmával hajtani.

Legjobb válasz: Lófüggõ. Csak akkor adok csizmát amikor szükséges, tehát mondjuk beugratom vágtába, és elkezd lassulni, akkor odateszem a csizmát ezzel ösztönzöm, illetve irányváltáskor. Az én lovam szerencsére nem igényel különösebb munkát a csizmával, de volt hogy egy iskola lovon lovagoltam, annak lépésben folyamatosan erõsen kellett bökni az oldalát, annyira be volt tompulva. Szóval én szubjektív alapon döntöm el, hogy mennyi segítséget alkalmazok, ha felülsz egy lóra, kb az elsõ 2 perc után érzed, mennyire kell használnod a lábad.

Lófüggõ. Csak akkor adok csizmát amikor szükséges, tehát mondjuk beugratom vágtába, és elkezd lassulni, akkor odateszem a csizmát ezzel ösztönzöm, illetve irányváltáskor. Az én lovam szerencsére nem igényel különösebb munkát a csizmával, de volt hogy egy iskola lovon lovagoltam, annak lépésben folyamatosan erõsen kellett bökni az oldalát, annyira be volt tompulva. Szóval én szubjektív alapon döntöm el, hogy mennyi segítséget alkalmazok, ha felülsz egy lóra, kb az elsõ 2 perc után érzed, mennyire kell használnod a lábad.
Lófüggõ, nyeregfüggõ. Az enyémnek csak induláskor és esetenként kanyarban kell "csizmasegítség", ha felvette a tempót, akkor már nem.
Én úgy tudom, hogy a szárhoz hajtod hozzá a lovat, folyamatos csizmasegítséggel, mikor több, mikor kevesebb, de a csizmád mindig ott kell, hogy legyen az oldalában, "masszírozni" kell a ló oldalát :)
Utóbbi helyes, nem kell a lovat folyamatosan hajtani, pláne nem erõsen. Vlszeg az érintett lovardákban azért mondták, mert már betonkeményre rúgták szegény lovakat, és normális segítségre nem reagálnak. De egyébként, egy nem szétvert lónak semmi szülsége rá, hogy az oldalát birizgáld, kiadsz neki egy utasítást, és azt õ terja szépen ha jól van idomítva. Persze nehezebb feladatoknál lehet, hogy éppen kell a folyamatos segítség neki, de az nem sima ügetés és hasonló kategória.
A kérdező hozzászólása: Hmm... akkor érdemesebb azokat a lovardákat preferálni, ahol "nem kell a folyamatos csizmasegítség", hisz gondolom akkor nincsenek is széthajtva és befásulva a lovak.
A csizma a ló oldalán van folyamatosan, csak nem fejtesz ki vele erõt. Amikor szükséges, akkor zár. Nekem mondjuk egy menõkésebb lovam van, többnyire jármódváltásnál használom, mikor megnyújtom az adott jármódot, illetve vágtában néha kell támogatni. Meg természetesen irényváltásoknél :)
Mindig zár a csizma, mindig a ló oldala mellett van szorosan, csak nem hajtod. Egyébként tényleg lófüggõ, mert van olyan ló, akit ha nem hajtasz, ott elalszik helyben, és van, akinél csak rágondolsz körülbelül, hogy mit akarsz, és már megy, és ha picit is erõsebben odateszed a csizmád, kiugrik alólad, és azt veszi segítségnek, ami egy másik lónál kb annyi, hogy rászállt egy légy...
csak tartsd a lábad a ló mellett ezzel ne terheld a lovad hogy hajtod vagy zavarod a lábaddal tud õ menni okosan ha picike még tanítsd meg rá hogy hajtás nélkül is tudjon ügetni. ha nagy tudja a dolgát remélem beválik a terv.
én egy olyan lovat lovagolok aki hajlamos lépésben bealudni :) tehát lépésben mindig hajtom, ügetésnél csak akkor ha érzem hogy kezd lassulni, meg akar állni és irányváltásoknál. vágtánál általában folyamatosan hajtom mert hajlamos megállni (bár szeret vágtázni és sajna rossz a pálya, de ameddig tudunk vágtázni, addig hajtom) ezt a lovat pl. terepen nem kell mert megy mint állat :) de kezdõként olyan lovon lovagoltam akinek zablája se volt mert szétverték a fogait elõzõ helyén és az oldala pedig jócskán meg volt már keményedve... ezért konkrétan rugdosni kellett.. elég kellemetlen volt mert az oktatóm csak azt hajtogatta h rugjam én pedig nem akartam fájdalmat okozni, de ha nem rugtam erõsen és folyamatosan akkor nem ment, vagy megállt

Most akokor kell Horvátországb útlevél vagy elég a személyi?

Mostanában utazott valaki, aki tapasztalatból tud válaszolni?

Legjobb válasz: Akkor most már mehetsz...

Akkor most már mehetsz...
Elég a személyi (kártya formátumú).
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem, hogy így van.
1 hónapja voltunk kb. kocsival, és elég volt a személyi, ahogy az elsõ írta, az új, kártyásat fogadják el.
A kérdező hozzászólása: ...most akkor nagyon köszönöm
Mivel Svédország EU-tag, elvileg elégnek kell lennie a személyinek. Kérdezd meg a repteret! Õk aztán tuti tudják.
14 éves kortol-nak üzenem az régebben olt, ezt most vezették be talán tavaly, igy igaz, ha megszületik a gyerek bármikor, lehet neki csinálni, Ja és tényleg legjobb a reptért kérdezni ök a tutik akik megmomdják, nehogy baj legyen hivd fel öket
Személyit tudod 14 éves kortól lehet csináltatni, így nyilván kell.
Egyszerûen nem hiszem el, hogy addig kérdezõsködsz, amíg nem azt a választ mondják, amit hallani szerettél volna... Már csak az a kérdést, hogy hogyan tudod meggyõzni a svéd határõrt arról, hogy a "gyakorikérdéseken" fórumozók véleményét vegye figyelembe??!!
A kérdező hozzászólása: Nos, végülis felhívtam a repteret, ott a határrendészet ügyfélszolgálatosa azt mondta, elég a személyi igazolvány :)
A kérdező hozzászólása: Hát én meg kb egy hónapja csináltattam a hamarosan 7 éves gyerekemnek. https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410010/Szemelyi_okm..
Hát, márpedig nekem csak 14 éves kortól lehetett csináltatni, ez holtbiztos...
A kérdező hozzászólása: Hát elvileg az okmányirodának is tudnia kellene. Ott mondták, hogy elég, a nagykövetség oldalán meg az van, hogy nem elég. De teljesen igazad van, megkérdezem a repteret. :) Köszi
A kérdező hozzászólása: Hát nem jól tudod, mert újszülött kortól lehet csináltatni, úgyhogy van személyi igazolványa.
A kérdező hozzászólása: Úgy, kedvesem, hogy idõközben a Külügyminisztérium is ezt a választ adta, ahogy a honlapot is megváltoztatták azóta.

Forralni? Nem forralni? Most akkor kell forralni a tejet vagy nem kell?

Legjobb válasz: Ez jó kérdés, mindenki mást mond. A házit, persze forralni, de a boltit szerintem nem kell. Sokan mondják, hogy a zacskóst kell, a dobozosat nem. Nekem a doki azt mondta, hogy eszembe se jusson dobozost adni.A házit viszont nem fogadja el a fiam. Nálunk maradt a zacsis, és nem forralom. 14 hósak vagyunk.

Ez jó kérdés, mindenki mást mond. A házit, persze forralni, de a boltit szerintem nem kell. Sokan mondják, hogy a zacskóst kell, a dobozosat nem. Nekem a doki azt mondta, hogy eszembe se jusson dobozost adni.A házit viszont nem fogadja el a fiam. Nálunk maradt a zacsis, és nem forralom. 14 hósak vagyunk.
A kezdeti idõkben a szoktatásnál mindenképp. Fokozatosan kezd 1 dl-el két naponta, majd egyre többet ha bírja, és kb 2 hónap mulva, ha nincs baja nem kell forralni, csak melegíteni.
A házi tejet mindig forrald!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!