Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is van ez Peteéréskor (16 db)

Most akkor hogy is van ez? Peteéréskor lemegy a hő, majd újra fel? És amikor teherbe esik a nő akkor marad is fennt?

Legjobb válasz: Szia! A tüszörepedést megelõzõ 14 napon a hõ alacsony 37 C alatti. A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Ha valaki teherbe esik akkor a hõmérséklete magas marad.

Szia! A tüszörepedést megelõzõ 14 napon a hõ alacsony 37 C alatti. A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Ha valaki teherbe esik akkor a hõmérséklete magas marad.
de honnan tuodom, hogy mikor van az utolsó alacsony hõmérsékletû nap? Pl.: ha hétfõn 36, 3 a hõm, és kedden meg már 36, 9, akkor azt még nem tudom elõre, hogy kedden mennyi lesz, és akkor lemaradok róla? Most akkor én nem értek semmit.
Ezért mondják, hogy a hõmérõs módszer csak teljesen szabályos, napra pontos ciklusoknál mûködik és ott is csak több hónapos tapasztalatgyûjtés után. Javasolnám az LH-tesztet, az nem csak utólag ad infót arra, hogy megvolt az ovuláció, hanem elõtte kb 24 órával pozitívvá válik a teszt és van idõtök akciózni. A hõmérõzés szerintem inkább csak arra jó, hogy meg tudd állapítani van-e egyátalán peteérésed... Meg arra, hogy ha a várt mensi idõpontjában még mindig magas, akkor reménykedhetsz, hogy sikerült teherbe esned.
Szia! A hõmérõzésnek ez a hátránya, hogy utolag derül ki mikor volt peteérés. Azért kell több hónapon /min. 3 hónap/ figyelni a hõmérsékletedet. Ha a figyelt hónapokban ugyanaznap megy le a hõ akkor valószinüleg a 4. hónapban is akkor fog. De errõl többet egy orvos tudna Neked mondani. Ha biztosra akarsz menni vegyél inkább ovutesztet.
A kérdező hozzászólása: Mi az az LH teszt? Hol lehet beszerezni és mennyi az ára? Na és a lényeg, hogy hogyan kell használni?
lehet venni patikában is és dm ben is. kb 2500-3000 Ft és 5 db van benne és kimutatja, hogy van -e pé-d vagy nincsen.
A kérdező hozzászólása: Az LH tesztet hogyan kell csinálni? Mibõl mutatja ki a dolgot?????
én olyat vettem, ami kazettás, és csepegtetni kell rá a vizeletet, de van olyan is, ami rápisilõs. valahogy szerintem a csepegtetõs megízhatóbb.

A ciklus.hu-n holnapra írja a peteérésemet. Már ma elkezdtem barnázgatni akkor most, hogy is van ez?

Mert akkor barnázgat az ember ha már megrepedt a burok vagy rosszul tudom??? Mi a férjemmel 22én voltunk együtt lehet, hogy az még korai volt??? vagy van esély, hogy mégis összetalálkoznak?? Mégis csak ma kellene belehúznunk ugye? az a baj, hogy mi elég ritkán szeretkezünk és mivel tegnap el?tt együtt voltunk nem biztos, hogy ma összejön mert eröltetni már nem akarom.

Legjobb válasz: Az csak egy program átlat számolt kb-i idõpont.Nekem pl. ahhoz képest,amit ott írnak ált. 2-3 napot késik a vérzésem.A nõi ciklust a lelkiállapot,idõjárás,stressz és még sok-sok dolog befolyásolja.Annyit tehetsz,hogy az oldal által számolt idõben jobban figyeled a tested jelzéseit is.

Az csak egy program átlat számolt kb-i idõpont.Nekem pl. ahhoz képest, amit ott írnak ált. 2-3 napot késik a vérzésem.A nõi ciklust a lelkiállapot, idõjárás, stressz és még sok-sok dolog befolyásolja.Annyit tehetsz, hogy az oldal által számolt idõben jobban figyeled a tested jelzéseit is.
Szió!A naptár segitség, de ne alapozz rá, mert nekem a mensi elsõ napjátol számitva mindig a 6.nap van pém.Használj pg 53.at!
Mivel a spermiumok akár 72 óráig is életképesek, van rá esély, hogy sikerült.

A teherbeeséshez sok minden feltételnek kell teljesednie.Pl.:peteérés, tüszőrepedés, megfelelő minőségű sperma stb.Akkor, hogy van az, hogy tizenéves kislány elmegy a discóba és hopp babás marad. Na most akkor, hogy is van ez?

Mi itt sokan éveket várunk a Babára,szedjük a vitamint,isszuk a teákat,csin.az ovutesztket,orvoshoz járunk stb.és még se érkezik:( Csak engem dühít ennyire ez a dolog?!

Legjobb válasz: nem csak téged engem is...a kisebbségrõl meg nem is beszélve....

nem csak téged engem is...a kisebbségrõl meg nem is beszélve....
13.11-nek nagy igazsága van. Véleményem szerint sokszor már nagyon korán (pár hónap próbálkozás után) elkezdik az orvosok, a hõmérõzést, nyákfigyelést.... ajánlani. A nagy akarástól az egész dolog kezd begörcsösödni. Hogy a szegény fiúkról ne is beszéljünk, akiknek ma nem lehet, csak holnap után) Sokaknak miután besokalnak, vagy feladják akkor sikerül.
Jogos a kérdés!Már én is fel akartam tenni ezt a kérdést.És napjában többször is gondolok erre a dologra.Van egy ismerõsöm szép egészséges nõ, a férjével tanárok, rendes életet élnek stb., és most volt neki a 3. beültetése.Bezzeg ahol én lakom, büdös c-k rohangálnak nagy hassal, akik még tavaly szültek.Ezek a kis csitrik is nagyon durva, h. pont akkor b...... meg, amikor pont peteérése volt, stb.Elég durva a helyzet, és bosszantó.Hozzáteszem fiatal vok, soha nem szedtem gyógyszert én sem, 2 férfival volt dolgom, és most szeretnénk babát, de nem jön.:(
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos az ismeretségem körében mindegyik esetre volt példa és sajna a több, az "évekig probálkozunk és mégse dologra".(Nem errõl az oldaról szûrtem csak le a tapasztalatokat)Én nem bántani akartam a discós kislányokat, csak igazságtalannak érzem, hisz az ilyen esetek nagy részében a Baba nem születik meg(mint ahogy az ismerõsömnél sem)vagy ha igen nem biztos, hogy "jó helyre" kerül.
Mi is kistesót szeretnénk lassan egy éve...már teljesen letettem róla, van akinek sikerül rögtön...aki nem is szeretné igazán, s van akinél meg jó helyen lenne, meg nagyon vágyik s nem....sajna ez van
Hát igen ! Engem is duhít a dolog ! Nálunk is van kissebbségi aki most kivételesen ikreket vár / persze neki duplán és simán sikerult ami nekem még nekifutásra sem / Mi meg kistesóra hajtunk már lassan 1 éve. De hát mit is tudok tenni ? Reménykedni a kovetkezo hónap sikerében vagy pedig rohanni a dokihoz hogy segítsen már gyereket varázsolni a hasamba. Persze van akire ha ránéznek is teherbe esik! Nekem ez se megy.
Ez így van! De azt se felejtsük el, hogy azok a 14 éves lányok NEM szeretnének babát és mi meg NAGYON szeretnénk.Ezért olyan hormonokat termelünk, hogy azok "blokkolják" a teherbeesést.Én úgy hívom görcshormon, mert sz:( Most jelenleg elfoglalom magam, hogy ne gondoljak a babára és elkezdtem edzeni járni, teljesen kikapcsol és a szexuális életünket is kiszineztem egy kicsit:) Csak, hogy a párom ne érezze kötelezõ aktusnak.És bevált:D Minden baba projektesnek mielõbbi babásodást kívánok!!És magamnak is!
Azért ez nem ennyire bonyolult. A kívánt terhességek legnagyobb része kb. fél évvel a döntés után mindenféle orvosi segítség nélkül megfogan. Talán itt inkább olyanok várják a többiek tanácsait akiknek ezzel problémájuk van és így leszûrheted azt a következtetést, hogy ez az általános.
Nézõpont kérdése az egész. A hopp terhes maradt kislányról sem tudod, hogy elõtte hány hónapig volt szerencséje, és bízta a védekezést a jó szerencsére, csak már jelenti neked és neki a szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked!Biztos csodás érzés lehet!A gyógyszer dologban igazad lehet, ha végre sikerülne a Babuka tuti, hgy többet nem szednék semmit!
13:11-es vagyok A fogamzásgátló valóban nem tesz jót hosszú távon, ám én egy kivétel vagyok, mert soha életemben nem szedtem fogamzásgátlót még csak óvszerrel is csak 2szer találkoztam, hozzá teszem életem folymán 1 férfival volt dolgom és õ a jelenlegi párom is.10 éve vagyunk együtt és még csak véletlenül sem jött a baba.Most már szeretnénk, próbálkozunk is és csak várok és várok. De tudom, hogy jönni fog:) Csak pozitívan!
Én soha nem szedtem fogamzásgátót / nem szehedtem a májam végett / mégse akar osszejonni. 7 évvel ezelott 6 hónap próbálkozás után sikerult is akkor is nagyon szerettuk volna mégse volt kulonosebb gond. 6 éves a kisfiam a kistesó várat magára és egyre nagyobb a korkulombség. Bár tudnám mitol fugg ez az egész ! Hát csajok mielobbi babásodást mindenkinek jó erot és egészséget ! Kitartás! Majd ezután mi kovetkezunk !!!!!
Mi is kistesot szeretnèk.Màr nagyon!Foleg akislànyom 4 èves lesz juliusban..Soha nem szedtem fogamzàsgàtlot!
azok a tinik fiatalok, egészségesek és nem szedik 10-15 éve a fogamzásgátló szert, így könnyebben megfogannak akik manapság gyerekvállalásra készülnek, általában egyre késõbb, a huszas éveik végén, harmincas éveikben kezdenek bele a baba-projectbe, elõtte sokan folyamatosan szedték a fogamzásgátlókat, amik hiába alacsony hormontartalmúak, de tuti, hogy csökkentik a teherbeesés esélyeit azért vannak szerencsések, pl mi a tervezett idõpont elõtt kb fél-egy évvel elkezdtünk próbálkozni, mert mindenhonnan azt hallottuk, hogy nehezen esnek teherbe a nõk - ehhez képest már a második hónapban sikerült :) 37 hetes km

Hogy lehet az hogy állítólag a peteérés után nem lehet teherbe esni? Az egyik ismerősöm jóval ovuláció után volt együtt a párjával és teherbe esett. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt,hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)

Jóval??? Ovuláció után 24 óráig termékenyíthetõ meg a petesejt! Ebben az esetben szerintem az történt, hogy nem akkor volt ovuja amikor Õ gondolta. :)
Szerintem a "nem lehet" és a " lényegesen kevesebb az esély" nem ugyaz az. Vidd ki/ Idd ki a bilit.
A kérdező hozzászólása: hahaha, hát igen één is hajtok a babára de nem akarodzik összejönni :((
Na, akkor ez jó hír :) ) Igazából épp ez az, amiért a naptármódszer úgy gondolom a legmegbízhatatlanabb módszer. A megszakítás is jobb. Sosem lehet tudni mennyiben tér el az elsõ ciklus a másiktól, mennyire harciasak a párom hímivarsejtjei, stb :D
A kérdező hozzászólása: csak naagyon meglepõdött :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm igen örült :)
Márpedig de. Érett pete nélkül nem lehet teherbe esni. Talán késõbb volt ovulációja és még eléldegélt egy kicsit a pete. Elõfordul, én is vérzés elõtt fogantam közvetlenül és a húgom is. Anyunak egyébként is mindig késõn volt peteérése a ciklus közepéhez képest. Ha nincs pete, akkor nincs amit megtermékenyítsen a hímivarsejt, tehát nem jöhet létre terhesség. Csak akkor lehetséges, ha van egy pete, és van egy hímivarsejt. Ez az élet legelsõ alapja, késõbb a nyálkahártya vastagság már nem ilyen szigorú, de ezek nélkül lehetetlen. Örült egyébként a babának?
A kérdező hozzászólása: de azt mondta hogy a menstruáció elõtt nem sokkal voltak együtt... akkor biztos hogy nem volt peteérése...
Rém egyszerû, nem akkor volt a peteérése :) Ha nincs pete, akkor nincs, ami megtermékenyüljön, viszont a peteérés idõpontját nem mindenki tudja pontosan.
a peteérés idejét akkor lehet pontosan megmondani, ha minden pillanatban ott áll melletted egy doki, UH-val a kezében. Vagyis a hasadon :D Szóval valószínûleg nem akkor volt a peteérése. Vagy intenzív orgazmus is válthat ki spontán peteérést.

Most akkor hogy is van ez? A hő és a peteérés?

Én úgy tudom, hogy a pé az utolsó alacsony h?mérséklet? napon van. A rákövetkez? napon megugrik felfelé és fennt is marad mensiig. De nekem a ciklus.hu a függ?leges vonalat mindig az els? magas h?j? napra teszi. És már itt is sokmindent hallottam. A nyákom is mindig az alacsony h?j? na?pon vagy az el?tt jön. Vagy eddig mindig rosszkor voltunk együtt?

Legjobb válasz: Középidõ tájékán 2 naponta legyetek együtt! Ha ez nem használ, menj el hormonvizsgálatra. Egy vagy több vérvétel az egész. Az a bizti!

Középidõ tájékán 2 naponta legyetek együtt! Ha ez nem használ, menj el hormonvizsgálatra. Egy vagy több vérvétel az egész. Az a bizti!

Nem értem a testem jelzéseit! Most akkor hogy is van ez az peteérés/ovuláció?

Szeretném tudni, hogy a 28 napos ciklusom során mikor vagyok a legtermékenyebb, ezért most figyelem a testem.

Legjobb válasz: Ha lehet ilyet írni, én inkább ajánlanám az ovulációs tesztet, egyszerûbb és biztosan kimutatja általában. Pl. a Dmben lehet kapni a Coraxot, van benne 5 db teszt, ami általában elég egy ciklusra.

Ha lehet ilyet írni, én inkább ajánlanám az ovulációs tesztet, egyszerûbb és biztosan kimutatja általában. Pl. a Dmben lehet kapni a Coraxot, van benne 5 db teszt, ami általában elég egy ciklusra.
A kérdező hozzászólása: A hõgörbe alapján azt mondanám, hogy a ciklus 13. napján volt ovum, de a nyák viszont a 15. napon volt olyan, amilyennek kellene lennie. Nem értem...
A görbe alapján szeritnem nem volt ovud. Nem ürült ki belõled az elõzõ hónap progeszteronja, vagy nem tudom, de nincs igazán alaphõd....elõzõ havi görbéd is van?
Szerintem nagyon szépen látszik az ovu, (18.-án), azóta magas a hõd. Én régóta mérem a hõmet, és az ovuteszt is azt mutatta, hogy a hõ emelkedése elõtt volt az ovu. A tojcsis nyálka, az elõtte is lehet pár nappal is, az nem mérvadó.
szia, van hõgörbéd? ha belinkeled, könnyebben eltudnánk neked magyarázni:)
A kérdező hozzászólása: Van. :) Ez lenne az: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2bdfc4fd26d29635c61617..
A kérdező hozzászólása: Nincs más görbém, csak most kezdtem el mérni a hõmet. Egyébként szerintem is 18-án volt ovu, azóta jóval feljebb van a hõm. Ezek szerint ez a mérvadó, nem a nyák állaga. Köszönöm!
Hát nem tudom, szerintem egyáltalán nem látszik szépen, mérd tovább, és kiderül. AZ ovu akkor következik be, ha az alaphõhöz képest megemelkedik. De itt mindösszesen 2 napig volt lent a hõ, az nem alaphõ...én nem vagyok benne biztos, dehát nem mûködünk egyformán, mindenki más, meg mindannyiunknak más a tapasztalata, tudhatom én is rosszul...kívánom, hogy ovud legyen.
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne, hogy nálam ez ovut jelent(ett). 2 éve volt egy vetélésem, utána 2-3 hónapig mértem a hõmet és akkor is így nézett ki a görbém (a dokimnak akkor meg is mutattam õket és mindent rendben talált). Most csak annyi a különbség, hogy elkezdtem "figyelni" a többi dolgot is (ovu fájdalom, nyák állaga) és ez egy kissé megzavart. Mára egyébként megint 0, 1 C-kal emelkedett a hõm... Ettõl függetlenül köszönöm a válaszokat!

Tizedik napon vagyok. Tegnap ota van nyulos folyasom. Ma mar faj is a hasam. Most akkor ez Peteeres lenne?

A hom36.6a mensi elso napja otta.A ciklusaim min26-max.28naposak szoktak lenni!Most ha a hom nem ment lejbb akkor ez nem peteereS?Ez az elso honap ,hogy figyelem a hot es a huvelyvaladekot!nagyon vàrom a segitsègeteket koszi

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez még nem a peteérés, de a folyás alapján már közeleg. Figyeld tovább a höd, még esnie kell elvileg egy keveset! Fontos, hogy reggel mindig ugyanabban az idöben mérd. Egy krémszerü, esetleg tojásfehérje szerü folyásnak kell lennie, a mennyiség esetleg még több is lehet, mint most. A hasfájás (a petefészek környékén) is a közelgö peteérés jele. Nálam pl. 5 napig tart (mindenkinél más) s utána van peteérés. Ha tuti biztosra akarsz menni, vegyél LH-tesztet, s ezzel tesztelhetsz (délután vagy esti órákban), ha pozitiv akkor közeleg az OVU és érdemes akcióba lépni.

Szia! Szerintem ez még nem a peteérés, de a folyás alapján már közeleg. Figyeld tovább a höd, még esnie kell elvileg egy keveset! Fontos, hogy reggel mindig ugyanabban az idöben mérd. Egy krémszerü, esetleg tojásfehérje szerü folyásnak kell lennie, a mennyiség esetleg még több is lehet, mint most. A hasfájás (a petefészek környékén) is a közelgö peteérés jele. Nálam pl. 5 napig tart (mindenkinél más) s utána van peteérés. Ha tuti biztosra akarsz menni, vegyél LH-tesztet, s ezzel tesztelhetsz (délután vagy esti órákban), ha pozitiv akkor közeleg az OVU és érdemes akcióba lépni.
A kérdező hozzászólása: értem.és ha mostantol minden nap egyutt leszunk:) ?Vagy az nem tesz jot a spermiumoknak?
A kérdező hozzászólása: Ja , igen gondoltam màr a tesztre ès probàltamis elmagyaràzni a gyogyszertàrban, hogy mit szeretnèk(kulfoldon èlek nem tudom itt hogy hivjàk)vègul megèrtett a kedves gyogyszertàros ès azt mondta rendelni kell ès egy igen huzos osszeget mondott!!!!!!
Minden második nap kell eggyütt lenni , mert a spermiumoknak idõ kell , hogy jó minõségûek legyenek. Nálunk közel 3000 forintba keül az 5 darabos ovu teszt. Egyébként én is most járok a 9. napnál és van nyúlós folyásom és elvileg 12-én lesz peteérésem , 27 naposak a ciklusaim.
Szia! Az elsö válaszoló vagyok. Nem tudom, hol élsz (én Németországban), de a neten is lehet rendelni. Ovulatio(n)- ezt gépeld be! Remélem segítettem!

Így sikerülhetett? Párommal tegnap együtt voltunk, tegnap volt peteérésem tuti, viszont a "nagy hévben" kivette és a hasamra ment a cucc megszokásból. Így is van esélyem, esetleg előnedvtől vagy akármi? Vagy ez a hónap akkor most bukó?

Lényeg a lényeg, babát szeretnénk. Viszont nem görcsölünk rá, nem "akciózunk" csak ezt szem el?tt tartva.

Legjobb válasz: Ma is legyetek egyutt, ha tegnap volt peteeresed, akkor ma meg eletkepes az a pete. Amugy van esely a teherbeesesre, de azert kisebb, mint, ha a "cucc" bent jon ki.

Ma is legyetek egyutt, ha tegnap volt peteeresed, akkor ma meg eletkepes az a pete. Amugy van esely a teherbeesesre, de azert kisebb, mint, ha a "cucc" bent jon ki.
Így nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy sikerült.Igaz, hogy elõváladéktól is teherbe lehet esni, de ez nagyon ritka.
Mi évekig így védekeztünk (megszakításos módszerrel) a férjemmel, és nem lettem terhes, szóval elég kevés rá az esély

Írnátok nekem? Mikor is eshettem teherbe? Mikor is van most akkor peteérés? Mensit követően is lehet vagy hogy van ez? Már nemértem.

Az orvos azt mondta kedden hogy 5 hét 4 naposra saccolja a babát.Az utolsó mensim feb. 4.-én volt.Számításaim szerint 18.-án lett volna peteérésem.Végül is mi rendszeresen együtt voltunk a férjemmel,de igazából 18.-ára gondoltam hogy teherbe eshettem,mert úgy hallottam hogyha szeretkezés után nem állsz föl nagyobb az esélye hogy terhes maradsz.Én 18.-án úgy maradtam(fekve).El?tte is utánna is együtt voltunk.Hogy lehetek 5 hetes?Van hogy az orvos elszámolja?

Legjobb válasz: A mensid alapján ma pont 6 hét 1 napos vagy. A terhességet mindig az utolsó mensitõl számítják, nem a peteéréstõl, mert azt nem lehet tudni pontosan mikor volt. Az hogy mikor fogant meg azt nehéz lesz eldöntened, nem muszály fekve maradnod ahhoz hagy a baba megfoganjon:)

A mensid alapján ma pont 6 hét 1 napos vagy. A terhességet mindig az utolsó mensitõl számítják, nem a peteéréstõl, mert azt nem lehet tudni pontosan mikor volt. Az hogy mikor fogant meg azt nehéz lesz eldöntened, nem muszály fekve maradnod ahhoz hagy a baba megfoganjon:)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó.Köszönöm hogy írtál, mert még elég kis tudatlanok vagyunk.A férjem azt hajtja hogy nem lehetsz 5 hetes.Hát 18.-án .....stb.Majd akkor megmutatom amit írtál.Köszi szépen.

A ciklus.hu-n a naptármódszer szerint most 16-án lessz peteérésem, ez akkor is igy van, ha nem rendszeres a mensim?

Legjobb válasz: a naptármódszer csak stabil ciklussal jelent valamit. sõt szerintem még akkor sem biztos. nekem hõgörbe alapján volt már peteérésem 16. napon 14 napos luteális fázissal és volt 18. napon pé, 12 napos luteálissal...

a naptármódszer csak stabil ciklussal jelent valamit. sõt szerintem még akkor sem biztos. nekem hõgörbe alapján volt már peteérésem 16. napon 14 napos luteális fázissal és volt 18. napon pé, 12 napos luteálissal...
A ciklus.hu átlagos ciklus hosszt számol, és ehhez kalkulálja a peteérést. Ezért csak stabil, rendszeres ciklus esetén lehet a peteérés eltalálásában benne megbízni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!