Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is van ez Kezdem (3 db)

Most akkor hogy is van ez? Kezdem feladni az egész dolgot? Mit is figyeljek akkor? Hőt. Nyákot. A sors úgy látszik nem segít ebben.

Ha sikerült a teherbeesés akkor a nyák termelése is abbamarad? vagy az azért tovább is megvan a pé környékén? Nekem általában egy napig van nyákom azért kérdezem, mert ebben a hónapban furi volt. Szombaton volt, vasárnapra elmúlt. Hétf?n volt pém ( a h?m, a ciklus.hu, a számolásom szerint), majd hétf? délután egyszer észleltem még és kedden este(amikor már biztos hogy elhalt a petesejtem.) Hétvégén együtt voltunk a párommal sajna csak szombat és vasárnap este(elvileg a hétf? hajnali pé hez jó). Szombaton a nyákom miatt f?leg jó hogy együtt voltunk azt hiszem. Bár most is érzem hogy nem sikerült(mint már hónapok óta). A kérdésem az hogy a szombati nyákból még becsúszhat a baba hétf? reggelig? miért maradt ki egy nap a nyáktermelésemb?l?

Legjobb válasz: Nem tudom mi történt nálad. Ha nagyon szeretnél babát és bizonytalan vagy a peteérés pontos napjában, akkor nézd legközelebb vizeletteszttel , ha kb tudod mikor van akkor könnyebb. Attól még most is sikerülhetett, csak a sok csalódás miatt nem fogod elhinni amíg nem lesz pozitív egy teszted. Sajnos minden hónapban meg kell várni, hogy elmarad -e a mensi, vagy ha nem akkor nem gyengébb-e és utána teszt . Addig nem tudunk sokat mondani, csak hogy drukkolunk!!Amit leírtál napokat aszerint lehet baba, de annak meg kell tapadnia, és ha ez tartósan nem sikerül keress fel dokit.

Nem tudom mi történt nálad. Ha nagyon szeretnél babát és bizonytalan vagy a peteérés pontos napjában, akkor nézd legközelebb vizeletteszttel , ha kb tudod mikor van akkor könnyebb. Attól még most is sikerülhetett, csak a sok csalódás miatt nem fogod elhinni amíg nem lesz pozitív egy teszted. Sajnos minden hónapban meg kell várni, hogy elmarad -e a mensi, vagy ha nem akkor nem gyengébb-e és utána teszt . Addig nem tudunk sokat mondani, csak hogy drukkolunk!!Amit leírtál napokat aszerint lehet baba, de annak meg kell tapadnia, és ha ez tartósan nem sikerül keress fel dokit.
az a bajod, hogy túlságosan szeretnéd azt a babát. mióta próbáljátok? én pl. nem mérek hõt, nem figyelgetem a naqpokat. egyszerüen szeretkezünk, és kész. legyél kicsit türelmesebbb.nyugi.
En is azt tanacsolom, hogy fordits kevesebb energiat a dologra. En max ovutesztezek, aztan a mensi kozeledtevel kezdek csak izgulni, hogy na vajon mi lesz. Gorcsos akarasbol keves baba szuletik az itteni tapasztalatok alapjan. Es ne keseredj el. Nem mindenkinek jon ossze pikk-pakkra a baba. Mi is tobb mint fel eve probalkozunk.
Igazuk van az elõttem szólóknak, kicsit lazábban. Egyébként azt tudod, hogy az ondó is befolyásolja a nyákodat ugye. Lehet még a szervezeted se tudja, hogy mi lesz. Majd ha kimarad a menses, akkor lehet gyanakodni.
Nyugalom! Nekem a 12-13. nap van nyákom, aztán a 14. semmi és 15. megint. A 14. nap az száraz nap. Fene tudja mi lehet. Eddig figyeltem, mikroszkópoztam, semmi eredménye nem volt. Tehát most se nyákot nem nézek (nem is tudnék, mert megmásdítja az állagát a sperma) se semmit. Miután együtt voltunk megnéztem mikroszkóppal mi lehet. A 12. napon tök páfrányos volt, a 15. napon meg fele ilyen fele olyan.

Kezdek már ettõl a gyakrabban szoptatástól becsavarodni, akkor most, hogy is van ez? Bõvebben lent.

A gondom az, hogy kislányom aki 3 hetes, 3-4 óránként eszik. Váltott mellbõl etetem általában 80 grammokat szopizik. A védõnõ is és a doktornõ is kevesli az elfogyasztott tejmennyiséget, mert nincs meg a napi 500 gramm, ami a súlya szerint kellene. 3700 gramm a gyerkõc. Állandóan azzal ijesztgetnek, hogy ki fog száradni a pici. Estére sajnos nagyon elfogy a tejem, van hogy a két mellbõl csak 60 grammot tud szopizni. Azt mondják, hogy tegyem napközben sûrûbben cicire, de igazából nem tudom, hogy ez miért jó? Ha sûrûbben teszem szegényt akkor az üres cicin rágódik, ez miért jó a babának? Szívja szívja, de sok nincs benne és csak nyûglõdik rajta. Hasonló tapasztalataitok vannak? El tudná magyarázni nekem valaki, hogy hogyan csináljam, hogy több tejem legyen? Iszom a Malata Karamalzot, próbáltam a homeós bogyókat is nem segítenek.

Legjobb válasz: A tej attól termelõdik, hogy szopás közben inger éri a mellet. Viszont mérni, fejni teljesen felesleges, ha igény szerint szoptatod, és jó kedvû, naponta legalább 4-6 pisis pelusa van, értelme, mozgása fejlõdik. Tehát több tejed lenne, ha gyakrabban mellre tennéd, de valószínûleg már így is elég a tejed.

A tej attól termelõdik, hogy szopás közben inger éri a mellet. Viszont mérni, fejni teljesen felesleges, ha igény szerint szoptatod, és jó kedvû, naponta legalább 4-6 pisis pelusa van, értelme, mozgása fejlõdik. Tehát több tejed lenne, ha gyakrabban mellre tennéd, de valószínûleg már így is elég a tejed.
Mert ma azt hiszik, hogy ha állandóan mellre teszed a babád, akkor több lesz a tejed. Ez legfeljebb az elsõ néhány napban igaz. Nem minden anyukának van sok teje. Nekem az vált be, ha naponta megittam 1-2 liter tejet és szopi után kifejtem a maradékot.
Azért mondják, hogy tedd sûrûbben cicire, mert akkor a gyakori kínálás, hátha jobban serkenti a tejtermelõdést és akkor lesz elég tejed és tudod szoptatni. De ha meg mégsem lesz több tejed és nem gyarapodik megfelelõen, akkor meg tápszert kell íratni és azzal pótolni. Ennie kell. Ha nincs anyatej, akkor meg majd eszik néha pótlásként tápszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi vàlaszokat. Èn màr nagyon meg vagyok kavarodva. Szeretnèm csak anyatejjel tàplàlni. Màr azèrt is le lettem szùrva, hogy mièrt nem keltegetem, etessem 2 òrànkènt. Àltalàban 1 òràt szopizik, ha keltenèm 1 òra mùlva akkor nem pihenne a pocija sem. Ìgy eszik utàna alszik 2 òràt. Van kaki is pisi is a pelusban. Kèt cicibõl valò szoptatàs utàn csak az elsõt kell lefejni ugye? Ebben volt nèzetkülönbsèg a védõnõ ès az orvos között. A vèdönõ szerint fejjem le mindkettõt.
Mennyivel született a babád amúgy, és mennyivel hoztad haza a kórházból? Csak kíváncsi vagyok, hogy amúgy három hét alatt mennyit cseperedett. Én se keltegetném, , viszont ha nem alszik be egyik mellen, simán megkínálhatod még a másikkal. Én pl. mindig így szoptattam, aztán mindkét mellbõl még kifejtem, amit tudtam. De ha csak egyikbõl eszik, akkor se árt a másik mellnek se, ha fejsz belõle. Így mindkét mellet éri szépen az inger 3 óránként. És ha para van, hogy este már kevés a tej a ciciben, akkor a lefejt tejet lehet odaadni pótlásként, nem kell tápszerezni. Szerintem ez a legjobb tejserkentõ, aztán majd úgyis beáll a tejtermelés, és simán fog menni váltott mellbõl, fejés nélkül a teljes igény lefedése.
A kérdező hozzászólása: 3720 grammal született 3400-zal hoztam haza. Most 3700 gramm. Kedves utolsò ha lefejem mindkèt cicit evès utàn termelõdik annyi, hogy következõ szopira elèg legyen? Mindig ettõl fèlek hogy kevès lesz következõ szopira.
Bocs, hogy nem válaszoltam, 4 hétig kórházban dekkoltam. Remélem, már túl vagytok a tejszaporítós mizérián.

Van egy srac az evfolyamon, es egy ideje joban vagyunk (szerintem), hulyeskedunk meg minden. De kezdem azt hinni, hogy nala ez mar nem csak hulyeskedes....szoval akkor most mi is van? !

egebben csak latasbol ismertem, es akkor is azert mert ha talalkoztunk nagyon bamult, aztan, hogy elkezdtunk beszelgetni kiderult, hogy nagyon edes, aranyos gyerek. en termeszetemnel fogva olyan ember vagyok aki spontan megolelek masokat, megpuszliom, hozzabujok ha beszelgetunk. nalam ez olyan termeszetes barati kedveskedes. de azt hiszem felreertette, es most jobban bejovok neki, mint akkor amikor csak bamult. de nekem baratom van! mar 2 eve! ezt meg nem volt alkalmam neki elmondani, mivel rettentoen elveztem ahogyan tetszeni probal:)..de most rajottem, hogy ez igy nem vicces, nem szeretnem megbantani, es beszelni szeretnek vele,, de mikor kerdezem h mikor lesz ram ideje h egyet beszelgessunk komolyabban, akkor mindig tala valami kifogast( a srac baratai is azt mondtak h total elvarazsoltam...)

Legjobb válasz: Lehet, hogy most lepontoztok, de akkor is elmondom, mit gondolok: 1. Te vagy a "hibás", hogy beléd szeretett. Ha van barátod, miért ölelgetsz és puszilgatsz más fiúkat? Joggal hiheti, hogy vonzódsz hozzá. (Személyes megjegyzés: talán prûdnek tûnök, de engem mindig is taszítottak azok az emberek, akik annak ellenére puszilgatják és fogdossák egymást, hogy a hét minden napján találkoznak, stb. - Szóval, ez számomra taszító, és összekapcsolódik a fejemben még egyéb tulajdonságokkal meg viselkedéssel, ami "bizonyos" lányokra jellemzõ. Tudom, hogy nem minden "puszilgatós-ölelõs" lányt vezérel hátsó szándék, ezért elnézést kérek tõled, ha ez nálad egy abszolút ártatlan, baráti megnyilvánulás! ... Mert ez utóbbi is lehet, csak számomra tényleg furi egy kicsit.) 2. A barátod miatt vissza kéne fognod magad. Szerintem nem esne neki jól, ha megtudná, hogy idegen fiúkkal ennyire közeli kapcsolatot ápolsz. (Fordított esetben - ha a bartod nyakán csimpaszkodnának lányok - te vajon hogyan reagálnál?) 3. Ha kitartó vagy, elõbb-utóbb úgyis sort tudsz keríteni egy beszélgetésre ezzel a "pórul járt" fiúval: mondd meg neki, hogy nem akarsz tõle semmit, és érj tõle elnézést, hátha félreérthetõ volt a viselkedésed. Sok sikert, biztosan lehet tisztázni a helyzetet! U.i.: Ha esetleg kemény volt a hangnem, akkor elnézést! Személyes sérelmek miatt viszonyulok az átlagosnál ellenségesebben az ilyen módon barátkozó emberekhez.

Lehet, hogy most lepontoztok, de akkor is elmondom, mit gondolok: 1. Te vagy a "hibás", hogy beléd szeretett. Ha van barátod, miért ölelgetsz és puszilgatsz más fiúkat? Joggal hiheti, hogy vonzódsz hozzá. (Személyes megjegyzés: talán prûdnek tûnök, de engem mindig is taszítottak azok az emberek, akik annak ellenére puszilgatják és fogdossák egymást, hogy a hét minden napján találkoznak, stb. - Szóval, ez számomra taszító, és összekapcsolódik a fejemben még egyéb tulajdonságokkal meg viselkedéssel, ami "bizonyos" lányokra jellemzõ. Tudom, hogy nem minden "puszilgatós-ölelõs" lányt vezérel hátsó szándék, ezért elnézést kérek tõled, ha ez nálad egy abszolút ártatlan, baráti megnyilvánulás! ... Mert ez utóbbi is lehet, csak számomra tényleg furi egy kicsit.) 2. A barátod miatt vissza kéne fognod magad. Szerintem nem esne neki jól, ha megtudná, hogy idegen fiúkkal ennyire közeli kapcsolatot ápolsz. (Fordított esetben - ha a bartod nyakán csimpaszkodnának lányok - te vajon hogyan reagálnál?) 3. Ha kitartó vagy, elõbb-utóbb úgyis sort tudsz keríteni egy beszélgetésre ezzel a "pórul járt" fiúval: mondd meg neki, hogy nem akarsz tõle semmit, és érj tõle elnézést, hátha félreérthetõ volt a viselkedésed. Sok sikert, biztosan lehet tisztázni a helyzetet! U.i.: Ha esetleg kemény volt a hangnem, akkor elnézést! Személyes sérelmek miatt viszonyulok az átlagosnál ellenségesebben az ilyen módon barátkozó emberekhez.
De nagyon vigyázz, hogy mit és hogyan mondasz el neki, mert egy szerelmes embernek sajnos sokszor teljesen mindegy, hogy mit mondasz, úgyis szeretni fog, nem fogja föladni (legfeljebb emészti magát, hogy mit rontott el), az életkedve pedig el fog menni... Ha tényleg szerelmes persze. (Magamból indultam ki, én is hasonló helyzetben vagyok egy lánnyal, ugyanígy reménytelenül szeretem.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!