Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is van ha idén (8 db)

Most akkor hogy is van? ha idén szülök, akkor a tavalyi átlagkeresetem után kapok gyedet, igaz? és mi az a tgyás?

Legjobb válasz: Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete,a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély),vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed

Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete, a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély), vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed
Az elsõ válaszoló vagyok:nem lehet megkerülni, ennek ez a rendje.A tgyás csak akkor egyenlõ a gyeddel, ha fix törzsbérért dolgozol, és egész múlt évben nem volt semmi plusz pénzed(jutalom, bérmunka stb.) Lehet, h a gyedet már 2009-ben kezded, de akkor is a szülés idõpontjától számítják az elõzõ évet, ami ugye 2007.lesz a tgyás, és a gyed esetében is.http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Ezen az oldalon mindent megtalálsz
Én nem tudom honnan veszik ezt a hülyeséget hogy a tgyás maximalizálva van.A TGYÁS NINCS MAXIMALIZÁLVA. A gyed viszont igen. Ha idén szülsz a tavalyi béred után kapod a tgyást, de ez sokkal jobb pénz mint a gyed mert nincs felsõ határ.Ha viszont a tgyással át csúszol a 2009-es évbe, az sem olyan nagy baj, mert a 2008-as évbe lévõ keresetedet, meg a tgyás összege is beleszámít. A gyed összege 2008-ban 96600-ft amibõl 8, 5% magánnyugdíjat levonnak.Remélem tudtam segíteni én már intézem a tgyást.És a tgyást a Bruttó összeged 70% mivel adót nem vonnak belõle.Megkérném azokat a válszólókat akik csak hallomásból tudnak errõl, elõbb olvassanak utána, pontosan minden érthetõen le van írva. Én azért tudom mert bérszámfejtõ mellett dolgoztam, és mi intéztünk ilyeneket.Jó babavárást 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: és ezt a tgyást kötelezõ igénybe venni?nem lehet egybõl gyed? köszönöm a választ
Én sztem a netto 70%át kapod, és ha jól tudom olyan 90körül van a mx amit kaphat az ember....hiába van jobb fizud.a tgyás összege uaz mint a gyedé
A kérdező hozzászólása: ezt értem.de ha fél évig van a tgyás, akkor átcsúszok a 2009-es évbe.akkor a gyedet 2008ra számolják?mert a 2007-es számolás jobb lenne :D ezért nem kellenne nekem a tgyás, hanem egybõl gyed.
Kattints a linkre, és olvasd el, melyikrõl mit ír...
Egyébként mindig a bruttó jövedelembõl számolnak, táppénz esetén is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm szépen.akkor a lényeg: a gyedet mindeképpen a 2007-es kerestembõl fogják számólni :D ez jó
Nem. Az elsõ menzeszre még nem hat ilyen módon a tabletta. Biztos, hogy megjött?
Nekem elsõ alkalommal nem csökkentette sem a mennyiségét sem az idejét. Utána, második hónapban már igen, 3-4 napi volt meg maximum, de az sem olyan erõsségû mint elõtte. Embere válogatja, de én sem hiszem hogy elsõ alkalommal már lecsökkentené az idejét. Sõt én még 2 napig után barnáztam kicsit...
A kérdező hozzászólása: Biztos h megjött mert amúgy is kb most kellett h megjöjjön és 1napig normálisan megvolr, 2.nap már gyengébb volt a vérzés, de volt máskor is h ilyen rövid ideig tartott.
Sajnos csatlakoznom kell az elsõhöz.Ez bizony az! Le kell amputàlni a f..kadat.
F.S. rák
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a normális választ!
Így van, ne aggódj, megoldódik a probléma, csak óvatos legyél.
Nyugi, nem rák, lehet hogy van egy kis kialakulóban lévõ fitymaszükületed, amit most még saját magad helyre is tudsz húzni.a lényeg ezentúl mielõtt fürdeni áztasd magad a vízben kicsit és kezd hátrahúzkodni a fitymádat pár percen keresztül és majd ez a fájó, vagy feszülõ érzés meg fog szüni ha ezt rendszersen csinálod, ez akkor lesz a leghatásosabb ha már merev lesz a péniszed és úgy folytatod.Nyugi egyenlõre még nincs semmi gáz, csak tornáztasd a fitymád.
Én sem tudom mi lehet a baj, de baromságokat nem írok, mint az elõzõk .Természetesen ez rájuk vall .
Bizakodjál csak! MAJD HA LESZÀRAD AKKOR NEM LESZ MIT KENNED.
A kérdező hozzászólása: Kenni*
A kérdező hozzászólása: Olvastam h menni kell és el mûlik..
A kérdező hozzászólása: F S rák az mi? Am nem vicces ha viccelni probálsz..
Kérdés: tapasztaltál-e a szûkületen kívül bármilyen elváltozást? Milyen gyakran mosod a fitymád alatti területet?
Semmivel. Már a párától is visszagöndörödik. :)
A kérdező hozzászólása: Nem lehet sehogy sem kikerülni ? Ha szépen göndörödne vissza, nem lenne baj.
Brazil hajkiegyenesítés. Én gondolkozok rajta, mert a párától tényleg egybõl göndör lesz vagyis inkább olyan hullámos de nem túl szép..
Nem kell rögtön a legdrasztikusabb módszert választani! Jó minõségû göndör hajra való termékeket is lehet venni (párataszítók) vagy egyenesítõt. Van göndör hajra sampon, fixáló, krém....vagy egyenesítõ sampon..stb. Próbáld ki a MATRIX CURL GEL-t. Szuper. Mátrixos fodrásznál tudsz venni, nem fogod megbánni és nem fog érdekelni a reggeli pára :)
ne feltétlenül. Ha nem formázol, a régi windows mappákat a meghajtó gyökerében windows.old éven fogod megtalálni telepítés után.
mennyit fogsz enni?
Persze hogy lehet, fõleg ha valamilyen fogyatékosságod is van, de látom hogy abból nem szenvedsz hiányt, szóval ha dagadt vagy akkor nehogy elkezdj mozogni és diétázni, mert az káros. 12+14, 821*11, 35-285, 9935/2, 12= 45, 3157557 egyébként ennyi nap alatt fogsz lefogyni 10 kilót!

Mi az az adojovairas? Van meg ilyen iden is? Ha nincs akkor ez az osszeg megint a munkavallalot terhelo jarulek? Milyen neven vonjak le ha eddig adojovairaskent szerepelt es most senki nem fizeti, kvazi nekem kell?

Legjobb válasz: ???? Mekkora katyvasz ez. "Az adójóváírás az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb 12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft. Teljes egészében akkor érvényesíthetõ, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet. Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszûnik." - Volt ez egészen tavalyig, idén megszûnt. Miután megszûnt, senki sem fizeti, kvázi te sem.

???? Mekkora katyvasz ez. "Az adójóváírás az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb 12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft. Teljes egészében akkor érvényesíthetõ, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet. Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszûnik." - Volt ez egészen tavalyig, idén megszûnt. Miután megszûnt, senki sem fizeti, kvázi te sem.
A kérdező hozzászólása: ugy ertem eddig szerepelt ez az osszeg a fizetesemben, szal ha a berem a minimalber eddig volt adojovairasom es mostmar nincs akkor ez az osszeg a netto fizetesemet igencsak erinti. vagy rosszul ertelmezem?akkor pedig ha nem is direkt modon de megis csak en fizetek akkor is ha katyvasz.
Te nem fizetsz semmit, egyszerûen csak nem kapsz meg valamit, a mit eddig megkaphattál.
jó esetben bérkompenzációként megkapod most is

1, 5éves kapcsim van a párom kezd elkényelmesedni és egyre kevesebb időt szán rám, inkább ül otthon és meccset néz. Nah most ha én is úgymond leszarom akkor észre veszi magát? Vagy mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Egy idõ után az fog neki feltünni hogy te leszarod, és utána téged fog hibáztatni hogy te leszartad, erre azt fogod neki mondani hogy hát te kezdtél el leszarni és ebböl lesz egy szép kis vita, utána békülés utána lesz pár jó hét utána megint kezdõdik az ami most.

Egy idõ után az fog neki feltünni hogy te leszarod, és utána téged fog hibáztatni hogy te leszartad, erre azt fogod neki mondani hogy hát te kezdtél el leszarni és ebböl lesz egy szép kis vita, utána békülés utána lesz pár jó hét utána megint kezdõdik az ami most.
A kérdező hozzászólása: tudom..:S csak erre nekem már nincs szükségem teljesen kikészülök és már nem tudom mit találjak ki h észbe kapjon..elvan kényelmesede azt hiszi soha nem szakítok vele ..
én is így voltam egy 1 éves kapcsolattal. a végén találtam egy olyan fiút, aki odafigyelt rám és törõdött velem. szakítottam, én nem bírtam elviselni, hogy hanyagol. ez nem normális, szerintem próbáld megbeszélni vele, aztán ha nem változik, hagyd, nem érdemes... :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!