Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is van ha (309 db)

GYED, TGYÁS - akkor most hogy is van ha megint babát szeretnénk? Mi alapján számolják?

Most 7 hós a babám. Ha újra babát szeretnénk, miel?tt visszamennék dolgozni, akkor a TGYÁS és a GYED számítása a jelenlegi "juttatások" alapján fog megtörténni? Tehát lényegében nem a korábbi keresetem számít, hanem hogy mennyit kaptam most a TGYÁS és GYED alatt?

Legjobb válasz: Szívesen leírnám ismét, de csak az elmúlt 20 percben te vagy kb. a 3., aki ezt kérdezi. Olvass vissza, már megírtuk.

Szívesen leírnám ismét, de csak az elmúlt 20 percben te vagy kb. a 3., aki ezt kérdezi. Olvass vissza, már megírtuk.
Nem, egyik ellátás soha nem képezi egy másik ellátás alapját. Az tgyás illetve gyed összegébõl sem számolnak átlagbért a következõ baba utáni juttatásokhoz. Ha valaki gyeden, gyesb stb van és ezért a juttatások szempontjából irányadó idõszakban nincs munkabére, így nem tudnak átlagbért sem számolni a szokásos módon. A juttatások összegét ilyenkor más módon állapítják meg. Az egyik verzió a minimálbér kétszeresének harmincad része. Ha valakinek a papír szerinti munkabére (az a bér, amivel eljöttél az elsõ babával) kevesebb ennél az összegnél, akkor ez a bér lesz a juttatások alapja.
tényleg annyi ilyen kérdés volt már a mai nap. Ha most gyorsan teherbe esel, hogy ne kelljen dolgoznod, akkor marad minden úgy, mint eddig. Csak a 2010. április 30-a után szülõkre vonatkozik az új jogszabály, úgyh hajrá! Utána ha esetleg két gyerekkel nem vesznek vissza dolgozni, kérdezheted is, hogy mennyi munkanélkülit meg különbözõ segélyeket fogsz kapni! Lehet lepontozni4
"A 2010. május elseje után születõ gyerekek esetében két évre csökken a gyermekgondozási segély (gyes) idõtartama, és a jelenlegi 180 helyett 365 nap biztosítási idõ kell a gyermekgondozási díjhoz (gyed), valamint a 24 hétig járó terhességi-gyermekágyi segélyhez (tgyás), a hétfõn 199 igen, 164 nem szavazattal, 3 tartózkodással elfogadott törvénymódosítás szerint. A módosítás azt is tartalmazza, hogy jövõre nem emelkedik a családi pótlék összege, amely egygyermekes család esetén havi 12.200 forint, háromgyermekeseknél gyermekenként 16 ezer forint. A családi pótlék felsõ korhatárát 23 évrõl 20-ra csökkentik a törvény 2010. augusztus 31-tõl hatályba lépõ rendelkezésével."
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. és 3. válaszoló! Ok, hogy voltak hasonló kérdések, de ha nem haragszol, azon túl, hogy mindegyik kérdésben szerepelt a GYED szó, teljesen másra kérdeztek rá, mint amire én kiváncsi vagyok. Így bocsi, de az oldal lényege ha jól sejtem, hogy Te a saját kérdésedre megkapd a választ, amennyiben más tud segítei. Tehát legközelebb is ki fogom írni a kérdést. ha úgy érzem, a korábbiak nem arra adtak választ...

Most, akkor mi van, ha gyes mellett 6 órába dolgozom? Akkor is elveszik, a gyesemet?

Legjobb válasz: Azt szavazták meg,hogy csak 4 órában lehessen dolgozni mellette. Törvény még nincs, de gondolom nem fog változni.

Azt szavazták meg, hogy csak 4 órában lehessen dolgozni mellette. Törvény még nincs, de gondolom nem fog változni.
Nem lehet tudni, hol 4órát írnak hol6órát.Leg ujjab cikket olvasva heti 30órát ír, tehát az 6óra, ami mellett lehet dolgozni. http://www.fn.hu/belfold/20101126/parlament_elott_gyes/
Nem tudom, hogy jelenlegi kormányunk miként értelmezi újra a korábbi törvényeket, de eddig olyat nem lehetett csinálni, hogy ha már gyesen vagy, akkor egyszercsak más rendelkezés vonatkozzon rád. Tehát aki jelenleg gyesen van, és dolgozik akárhány órában, attól nem vehetné el senki a gyest. Azokra, akik ezután mennek gyesre, pedig már az új rendelkezés vonatkozna. Mint ahogy az elõzõ kormány bevezette, hogy egy év gyed után egy év gyes következik, az sem érintette a már gyeden-gyesen lévõ kismamákat, családokat, hanem csak azokat, akik már adott idõpont után szültek. Remélem, ez így van most is, mert egyik napról a másikra nem lehet egy családtól sem elvenni 26 ezer forintot.
"olyat nem lehetett csinálni, hogy ha már gyesen vagy, akkor egyszercsak más rendelkezés vonatkozzon rád" Hát, ez csak eddig volt. A már több, mint fél éve kézhez kapott nyugdijba vonulási pénzeket (amiket rég elköltöttek az éritettek) is visszakövetelik. Mivel visszamenõleges hatállyal alkotmányellenes lenne bármilyen törvényt hozni, ezért korlátozták az Alkotménybiróság hatáskörét és megváltoztatták az Alkotmányt.
Elsõ vagyok, igen, nekem pont ez a problémám, hogy most visszamentem 8 órában dolgozni, fizetõs csanába adtam a gyerekem, (mivel bölcsi nincs), azt gondoltam, hogy a csp és a gyed fedezi majd ennek a költségeit, erre most meg elveszik a gyest. Vissza már nem léphetek vissza, mert félek, megválna a munkahelyem tõlem, és mivel ezt nem engedhetem meg magamnak, kénytelen vagyok a csana díját ezentúl a fizetésembõl kifizetni.

Van 1 lány aki szeret én is őtt. Ha kettesben vunk akkor jó de ha ott van más is akkor szinte tiltakozunk 1 más ellen. Akkor ez most hogy is van?

Legjobb válasz: Mióta vagytok együtt??? Hány évesek vagytok???? Lehet,me friss a kapcsitok, vagy szégyelõsök vagytok,és nem szeretitek ha mások is lássák h ti mit csináltok!De ennek ellenére tuti h szeretitek egymást!:) De te kicsit kezd kezdeményeni, az elején csak fogd a kezét, aztán egyszer-kétszer,adj egy puszit a szájára, aztán lassan öleld át, máskor meg azt csintok amit jónak fogtok látni!:) Sok siket!:)

Mióta vagytok együtt??? Hány évesek vagytok???? Lehet, me friss a kapcsitok, vagy szégyelõsök vagytok, és nem szeretitek ha mások is lássák h ti mit csináltok!De ennek ellenére tuti h szeretitek egymást!:) De te kicsit kezd kezdeményeni, az elején csak fogd a kezét, aztán egyszer-kétszer, adj egy puszit a szájára, aztán lassan öleld át, máskor meg azt csintok amit jónak fogtok látni!:) Sok siket!:)
A párkapcsolatoknál így szokott lenni...Vagyis nálam így volt. Ma már egyáltalán nem veszekszünk mások elõtt. Sõt...Szerintem veletek is ez a helyzet
Nem biztos, hogy együtt vannak. Lehet azért. De amúgy meg normális, az elején az ember nehezen kezeli a kapcsolatait más elõtt :) Azt a szót meg felejtsük el, hogy kapcsi, jó?

Most akkor mikor van peteérés? Ha lent van a hő, és hirtelen felugrik, akkor volt, amikor lent volt? Tehát hőmérőzésből csak utólag lehet megtudni, hogy mikor is volt?

Kicsit tapasztalatlan vagyok e téren,bocsi... Akkor nekem tegnap volt?

Legjobb válasz: Igen, aznap van peteérés mikor lent van a hõd! És Igen a hõgörbének az a "hátránya" hogy csak utólag tudod leolvasni a dolgokat. Egyébként az sem feltétlenül fontos, hogy leessen a hõd,akkor is peteérésed van ha simán csak felmegy a hõd. (és persze aztán már nem esik le) Itt a te esetedben eddig úgy néz ki, hogy tegnap volt ovulációd. De még változhat, várni kell a további hõd alakulására!!!

Igen, aznap van peteérés mikor lent van a hõd! És Igen a hõgörbének az a "hátránya" hogy csak utólag tudod leolvasni a dolgokat. Egyébként az sem feltétlenül fontos, hogy leessen a hõd, akkor is peteérésed van ha simán csak felmegy a hõd. (és persze aztán már nem esik le) Itt a te esetedben eddig úgy néz ki, hogy tegnap volt ovulációd. De még változhat, várni kell a további hõd alakulására!!!
szerintem igen
Ezt így már nagyon sokan megkérdezték :D Elméletben ha a fiúkhoz, és a lányokhoz is vonzódsz, akkor biszexuális vagy, de egyes szakemberek szerint, amíg csak testileg vágysz egy nõre, és nem táplálsz az irányába gyengéd érzelmeket, addig heteroszexuális vagy. Igazából szerintem, mivel a nevében is benne van hogy szexuális, ezek a jelzõk elsõsorban a szexualitásra vonatkoznak, szóval ha azonos nemûvel is vágysz közösülni, akkor már biszexuális vagy :P Bár lényegében szerintem teljesen mindegy. Ha ettõl jobban érzed magad, akkor hajrá ;)
Velem is hasonló a helyzet... nekem meg megtetszett egy leszbi csaj. Csak túl nagy a korkülönbség :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ha valaki még jár ebben a cipõben nyugodtan irjon;)
Barátnõm is megszerette, de én ültettem bogarat a fülébe. Kezdetben csak leszbi pornót nézett. Megemlítettem neki, mi van ha élesben is erre vágyik. Fel is kerekedtünk és az elsõ próbálkozás után nagyon belejött :D
Kíváncsiság. Engem is érdekel, hogy milyen. :)
Tapasztalat híján sok fiatal nem tudja eldönteni melyik nem érdekli valójában, ki kell próbálnod.
csak engeded, hogy a perverz vágyaid utat mutassanak.
A nõk hajlandóbbak a saját nemükhöz is húzni. Szerintem biszex.
Nem feltétlenül Vagy se leszbi, se biszex, ha lánnyal még nem próbáltad. Próbáld ki egyszer és utána már el tudod dönteni könnyebben a dolgot! ;)

Most hogy is van? Van aki azt mondja hogy az a normàlis ha a tinédzsereken van egy kis hàj, van aki azt hogy az hogyha sovànyabbak mint a felnottek?

màr elvesztem...

Legjobb válasz: az a legjobb ha van nem fújja el õket a szél..... de nem is dagidögök..... középen van az egyensújj

az a legjobb ha van nem fújja el õket a szél..... de nem is dagidögök..... középen van az egyensújj
Van aki hívõ és van aki nem. Akkor most van Isten vagy nincs ? Pont ilyen kérdés a tied is. Nézõpont kérdése és személyfüggõ, hogy ki miben hisz, mit követ, mire esküszik. Ezek olyan dolgok, amikbõl sok van az életben és mind mind embertõl függnek, neveltetéstõl, környezettõl, hiszen ezek alakítják ki a hiedelmeket is. Aki azt mondja, hogy jó egy kis "háj" az nem azért mondja, mert tudományosan bizonyított, hanem mert az a véleménye és kész. Ez vonatkozik a soványos változatra is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a vàlaszokat.
Jó, hogy soványabbak, mert jelentõsen kevesebb az izomtömegük és puhább is. A testzsír%uk is jóval alacsonyabb általában egy felnõttéhez képest. Ha a szülõ meg összekeveri a gyerekét egy hízómalaccal, akkor jönnek majd a kérdések, hogy hogyan tüntessem el magamról a striákat, meg ugye ez csak bébiháj? Ez a legidegesítõbb, bébiháj:) .
Barátnõm biológus, így õt kérdeztem a témáról... Szóval, a hormonoknak köszönhetõen a tiniLÁNYOKON valóban van egy kis bébiháj, ez a nõiesedés jele, nem pedig a zabálásé vagy a tunyaságé. A fejlõdés 21 éves korig tart, így akkor, vagy még elõbb -kinél mikor- ez a kis háj (ami max 5 kg) magától eltûnik. Barátnõm még hozzátette, hogy õ gyerekkorától kezdve rendszeresen sportolt (ez igaz, egy házban laktunk, szóval nem kamuzik), úszott és síelt, ez utóbbit nem csak télen és a síedzéseket mindig megelõzte egy kis futás, torna, mégis 16 évesen 4 kg-val több volt mint fõiskolás korára, amikor minimálisra volt kénytelen csökkenteni a sportot. Szóval lehet benne valami, mert ha végignézek azokon a lányokon akikkel együtt érettségiztem, akkor most, végzõs fõsulisként valamennyien karcsúbbak mint a gimiben voltak és egyikbõl se lett megszállott fogyi-mániás vagy fitness-õrült. Tény, hogy a szülõk meg ott követik el a hibát, hogy a kamaszkorra fogva tömik a gyereket mindenféle üres kalóriákkal.

Miért van az hogy a mostani okos telefonok 2 nap alatt lemerülnek? Régebben egy hétig is kibírta. Most akkor miért nem? Ha a technika fejlődik akkor az akkumulátoroknak is fejlődnie kéne. Vagy nem?

Ezt csak azért kérdezem mert anya vett egy ilyen okos telefon,és 2 naponta tölti.Az én telefonom csak egy sima telefon(2 éves)és hetente töltöm.Pedig anya nem csinál sok dolgot rajta(letölt egy-két zenét,meghallgatja párszor,telefonál,megnéz néhány dolgot a neten.Én is használom néha,de ettől még nem kéne lemerülnie.)vagy igen?

Legjobb válasz: De, ez törvényszerûen így van. A telefonban lévõ hardver már jóval többet eszik mint egy régi telefon. Hogy akkor miért nem fejlesztik az akkut? Egyfelõl kartellezés, másfelõl már a technológia végén tartanak. De a fõ ok, hogy kis akkut tesznek a telefonokba 80%-ban. Amúgy az a 2 nap bõven jó, van olyan telefon ami 1 napot sem bír.

De, ez törvényszerûen így van. A telefonban lévõ hardver már jóval többet eszik mint egy régi telefon. Hogy akkor miért nem fejlesztik az akkut? Egyfelõl kartellezés, másfelõl már a technológia végén tartanak. De a fõ ok, hogy kis akkut tesznek a telefonokba 80%-ban. Amúgy az a 2 nap bõven jó, van olyan telefon ami 1 napot sem bír.
A telefon hardverei sokkal gyorsabban fejlõdtek mint az akkumlátor technológia. A mai okostelefonok nagyobb kijelzõje, a WiFi, mobilnet, GPS, mind több energiát igényel mint egy régi hagyományos telefon. A két nap nagyon is jó, nekem 1 napig sem bírja az aksi, ha használom.
Tévedés, fejlesztik az akkukat. Eleve már minden telefonban LiIon cellák vannak, és azok is egyre jobbak. De s fogyasztás sokkal durvábban nõtt, mint az akkumulátorok fajlagos kapacitása. Abban tényleg van igazság, hogy szükség lenne valamilyen technológiai áttörésre, éppen a fent említett hatalmas igénynövekedés kezelése miatt.
Az Li-Ion és az Li-Polymer akkuk már szinte elérték a maximális sûrûségük határait néhány telefonban. Ezeket már csak nagyobb méret árán lehet nagyobb kapacitásúvá tenni. De a fõ gond az, hogy a rendszer nem elég intelligens a megfelelõ energiamegtakarításhoz. Nincs optimalizálva rendesen, és pl az Android esetében lehetetlen is lenne. Annyi féle hardver van már, hogy lehetetlen. Ha kevésbé lenne fragmentált a piac, simán lehetne sokkal jobb üzemidõt kihozni.

EBay-ről ha rendelek 1 telefon tartozékot, olyanról, aki küld Magyarországra is, de 3 hete nincs semmi információ arról hogy most mi is van, akkor az normális?

Körülbelül 300db-ot adott el a termékből,l. 99%-os az eladási státusza. írta, hogy 1 hónap mire megérkezik a csomag, de az előző rendelésemnél 3 nap múlva visszajelzett az eladó. Megvárja amíg elég terméket rendelnek Magyarországra és akkor elküldi vagy akkor pontosabban mi is van?

Legjobb válasz: Ha az eladó azt mondta, hogy 1 hónap, akkor még bõ egy hete van, hogy történjen valami, nem? :) De miért nem írsz az eladónak, hogy mi a helyzet.

Ha az eladó azt mondta, hogy 1 hónap, akkor még bõ egy hete van, hogy történjen valami, nem? :) De miért nem írsz az eladónak, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: azért mert nem próbáltam még írni. De akkor ma majd írok.
Jó eséllyel Kínából jön. Ha ingyenes vagy 1-2 USD-s a postaköltség, akkor az a "lassú" postával jön, ami minimum 3 hét, de inkább 1 hónap.
A kérdező hozzászólása: Ingyenes volt, de Amerikai eladó. Körülbelül ugyanannyi akkor az idõ. Egyszer rendeltem csak eBay-ról még, de az 2 hét volt, de 1 hónap volt írva. Kicsit meglepõdtem akkor. Bár majd kiderül, hogy mi is van a termékkel. Annyira nem érdekel, csak furcsállom, hogy més semmi visszajelzést nem kaptam.
Úgy 7 éve rendelgetek ebayrõl kb minden létezõ dolgot rendeltem már! Ez mondhatjuk, hogy normális, de általába amcsiból másfél 2hét mire megjön valami a sima 1xû póstával! Kínából átlagba 3hét! De van hogy hamarabb, és van hogy 1hónapot csúszik, sok dologtól függ igazábol! De többször volt olyan, hogy valami nem jött meg írtam az eladónak, mert már kifutottunk a leírt idõbõl, és írtak nekem, hogy küldjék vissz a pénzt, vagy küldjenek másikat! általába az újra küldést választottam és meg is jött a cucc, de volt hogy a pénzt kértem vissza és úgy is megjött a cucc napokkal késõbb! :) ingyen cucc! :) De ha azt írja amúgy valaki, hogy mondjuk 20-35 nap a szállítás, azt munkanapba kell érteni, szóval a hétvége nem számít bele! de arra is odakell figyelni, hogy ne csússzon ki az ember a 45napos határidõbõl, mert ha az eladó nem segítõkész és kicsúszik az ember ebbõl az idbõl, akkor már a paypal vagy az ebay se mindig tud segíteni! :( :)

Ez hogy lehet? 5 Megadbites Internetem van, de mégis csak 571 Kbyte-al töltök le, akkor most ez hogy is van? Ha 5 megás a netem akkor nem 5MB/Másodperc Sebességgel Kellene letöltenie?

Nem nagyon értem, de erre felfigyeltem!

Legjobb válasz: Úgy,hogy az 5megaBIT/sec nem egyenértékû az 5megaBÁJT/sec-el,és ha jól tudom,persze lehet nem,akkor a te letöltési sebességed az jó,mert 1megás netnél kb 1xxkbájtal töltesz stb...

Úgy, hogy az 5megaBIT/sec nem egyenértékû az 5megaBÁJT/sec-el, és ha jól tudom, persze lehet nem, akkor a te letöltési sebességed az jó, mert 1megás netnél kb 1xxkbájtal töltesz stb...
Nem. A 5 megabitet(5120 Kbit) el kell osztanod 8-cal, az a valós sebesség megabájtban(kilobájtban).
ne várj többet nekem 1MB es és csak 150kb/s töltök le neked 5MB és te 571kb/s töltesz le ;)
5 Mbit/sec (nem byte, az megint más) = 660 kbit/sec, azaz, ha minden más internet zabáló programot kikapcsolsz (firefox, explorer, msn, stb) akkor elméletileg 658 kbit/másodperccel fogsz letölteni. Persze ha ez egy torrent, akkor függ sok mindentõl, pl emberek száma, akik neked feltöltenek, ill ha egy szerver (pl. call of duty mod), akkor meg a szervertõl függ, mert hiába 5 Mbites a neted, lehet, h csak 30 kbittel fogsz letölteni, hogyha rossz a szerver, messze van (pl. kaliforniai szerver), stb.

Miért van az, hogy a hajam zsírosodik folyamatosan? Ha naponta mosom akkor is, ha hetente akkor is.

Legjobb válasz: elfelejtettem leírni, hogy az semmi hogy a hajam zsírosodik de a pattanás is termelõdik folyamatosan... a karomon, hátamon, arcomon :/

A kérdező hozzászólása: elfelejtettem leírni, hogy az semmi hogy a hajam zsírosodik de a pattanás is termelõdik folyamatosan... a karomon, hátamon, arcomon :/
A kérdező hozzászólása: esetleg lehet h vmi gyógyszert kellene szednem?
Tulzott faggyumirigy termelésed van. Menj el bõrgyógyászhoz.
bõrgyógyász gyógyszeres kezeléssel tud segíteni.
Ne csak vízzel! SAMPONNAL!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!