Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is számolják majd (2 db)

Most akkor hogyan is számolják majd a gyest és a tgyást?

Azt tudom, hogy 180 biztosított nap a szülés el?tt, brutto napi fizetés kb.70%-a minusz a járulékok.

Legjobb válasz: Most jelenleg kb br. 150eFt-os jövedelem kell folyamatosan, hogy a br. 90 körül kapj majd.

Most jelenleg kb br. 150eFt-os jövedelem kell folyamatosan, hogy a br. 90 körül kapj majd.
A kérdező hozzászólása: Uhh! Ezt nem értem. Most (januártól) brutto 110-et keresek, elõtte 2007. szeptembertõl brutto 100-at.
Úgy tudom, hogy az elõzõ naptári évi fizid után számolják a TGYÁS-t. Vagyis ha 2009-ben szülsz, akkor a 2008-as béred után. Arra én is kíváncsi vagyok, mibõl is számolják és hogyan!? 25 hetes kismama

Ha szülés elött pár nappal igényelem meg a Tgyás-t, akkor azt onnantól is fogom kapni vagy csak majd a szüléstől számolják? Ill. most táppénzen vagyok, és akkor az is megszűnik a Tgyás igénylésével?

Legjobb válasz: Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!