Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is kell a (197 db)

Akkor most kinek is kell a műszakihoz az eredetiségvizsgálatot újra csinálni?

Jó lenne, ha valami linket is be tudnátok szúrni!

Legjobb válasz: 2006 elõtt vásárolt új autóra, ha te vagy az elsõ tulajdonosa...

2006 elõtt vásárolt új autóra, ha te vagy az elsõ tulajdonosa...
2004.01.01. elõtt vásárolt autóknál.Most voltam mûszakin, onnan tudom.Hál istennek én 2004 májusban vettem :)

Ha Sinlacot adok a babámnak (már nem anyatejes sajnos) akkor is kell a napi fél liter (nemtudom pontosan mennyi, de most nem is ez a lényeg) tejalapu kaja neki?

A doki kiirta a Sinlacot, mert véleménye szerint tejallergiás, mert annyo kijött rajta a tejkiütés... , De nem is ez a lényeg.. A lényeg, hogy szerinte nem kell neki tápszert adni még HA tápot sem. Tuti, hogy elég a sinlac??? Nem pépként adom neki, hanem issza, de nem gondolom, hogy jelen helyzetben ennek van jelent?sége.

Legjobb válasz: Szia! Csak Sinlacot nem ehet, napi min. 200ml tejalapú folyadékra vagy ételre van szüksége. Sinlac meg pépként készítendõ, hogyhogy itatod vele?

Szia! Csak Sinlacot nem ehet, napi min. 200ml tejalapú folyadékra vagy ételre van szüksége. Sinlac meg pépként készítendõ, hogyhogy itatod vele?
A kérdező hozzászólása: A mi háziorvosunk is felirta már az allergia gyanura is igy mi is tök olcsón vesszük, de mennyi idõs kortol lehet az allergiát gasztroenterologussal kivizsgáltatni? Én ugy tudtam, hogy ilyen picinek még nem tudják kimutatni. Ezek szerint lehetséges?
Tejallergiás kisfiú anyukája vagyok. Jó lenne a tejallergiát gasztroenterológussal igazoltatni, mert akkor sokkal olcsóbb a speciális tápszer. A mi gyerekorvosunk nagyon rendes volt, szakorvosi vélemény nélkül is felírta kedvezményesen, amíg csak allergia gyanús volt. Most már sajnos bizonyított. A Sinlac így 300 Ft körül van, a szójatápszer 150 Ft.
A kérdező hozzászólása: Na most beszéltem a védõnõvel aki azt mondta, hogy ha tejallergiás vagy hajlamos a baba akkor egye csak nyugodtan a Sinlacot mert a benne lévõ növényi fehérjék megadják a neki szükséges napi fehérje mennyiséget és kevésbé allergizálhatnak mint az állati fehérjék. Ja és azt is mondta, hogy nyugodtan adhatom higabban ha esetleg éjszaka megéhezne és valami ugye akkor is kell.... Köszönöm a válaszokat és az utolsónak nagyon is igaza van abban, hogy a HA-s tápszer módositott tejfehérjét tartalmaz és az allergiára hajlamos (tehát a családban allergiás van) gyereknek adják. Most olvastam utánna. Mégegyszer köszi mindenkinek.
A HA tápszer azt jelenti, hogy hipoallergén. A tej azon összetevõit vonják ki belõle, amelyek felelõsek a tejallergia kialakulásáért. Egy vélhetõleg tejallergiás baba HA-s tápszert ehet. A sinlac nem tejalapú és tömény. (Kóstoltátok már, Bitang édes...) Az hogy mi van benne egy dolog, de nem tejalapú.
Szerintem meg elég a Sinlac is. Én is hígabban adtam neki napi kétszer, pohárból. Ha valóban tejallergiás, HA-s tápszert sem lehet neki adni. Nekünk szójatápszert írt fel a doki és majdnem ugyanazok a vitaminok és ásványi anyagok vannak benne mint a Sinlacban, sõt pl Calciumból kevesebb van benne. Az egyik válaszoló írta, hogy meg kell lenni a napi fél liter tejalapú étkezésnek, de egy tejallergiás baba egyáltalán nem ehet tejalapú dolgokat, ezért kell nekik speciális tápszert adni. Ilyen a Sinlac is, ez van a tejtermékek helyett.
Mert zakkant egy kicsit?!..... HA-s tápszert ehet nyugodtan és kötelessége felírni! Kérdezd meg tõle, hogyha a gyereknek napi 2-3 dl tejalapú táplálékra van szüksége, és fennáll a tejallergia veszélye, mit adj neki? Kefirt? joghurtot? Aludt tejet?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy adhatom neki higabb változatban cumisüvegbõl.. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy akkor miért mondta azt hogy ne adjak neki HA tápot.Még a tejpépektõl is eltiltott minden formában. Tudom, hogy tejmentes a Sinlac ezért is tettem fel a kérdést. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Bocs, nem ZHA-s tejpépet, hanem HA-s tápszert, csak félrebeszélek...
Mivel a Sinlac NEM tejalapú, igy aztán nem értem, miért ne kellene. Itt is tejallergiás, Sinlacot adok és HA-s tejpépet...
Hát igen, a kisfiam születésétõl kezdve tejallergia gyanús volt (amíg szoptattam nem is ehettem tejtermékeket), mégsem vizsgáltak ki minket, csak 1 éves kora után. Pedig fél évesen már volt egy allergiás rohama, ami miatt bevittük az ügyeletre. Ott azt mondta a doki, hogy vizsgáltassuk ki, de a gasztroenterológián nem voltak hajlandók, pedig ugyanabban a kórházban voltunk, ráadásul a gyerekorvosunk elõtte telefonon lebeszélte a gasztro-s dokival. Viszont itt a gyakorin sokszor olvasom, hogy pár hónapos babáknál is igazolták már az allergiát vérvételbõl (nekünk tejterhelés volt). Bár ha a ti dokitok is felírja kedvezményesen, akkor nincs jelentõsége. Semmi nem változik a vizsgálat után.

Két napja volt a második epilepsziás rohamom, az első másfél éve. Ha most sem lesznek rendellenes agyi működések egyik vizsgálatnál sem, akkor is kell-e szednem epilepszia-gyógyszereket, vagy nem? Valamint vállalhatok-e informatikai pályát, vagy nem?

Mellesleg... mindkét alkalommal azért volt rohamom, mert túlhajszoltam magam, kialvatlanul ültem számítógép elé. Az els? roham utáni vizsgálatnál nem tapasztaltak rendellenes agyi m?ködést a vizsgálatok során, a mostani rohamom utáni vizsgálatok még nem kezd?dtek meg.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)


Akkor most hogyan is kell értelmezni a tulajdon védelmére vonatkozó új alkotmányos jogokat?

Tudom, nem fogalmaztam szakszerűen. Tehát a kérdés az, hogy tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek? Emberi nyelven, ha lehet. :)

Legjobb válasz: utolsó rosszul írod.. ha felfegyverkezve érkeznek akkor jogos önvédelembe már bele számít akár a lõfegyver is - ha van rá engedélyed, és náluk is van pl élet kioltására alkalmas eszköz (nem a zsebükben, hanem olyan célzattal van náluk hogyha rajta kapják õket akkor ki is oltsák azt az életet )

utolsó rosszul írod.. ha felfegyverkezve érkeznek akkor jogos önvédelembe már bele számít akár a lõfegyver is - ha van rá engedélyed, és náluk is van pl élet kioltására alkalmas eszköz (nem a zsebükben, hanem olyan célzattal van náluk hogyha rajta kapják õket akkor ki is oltsák azt az életet )
én mindig úgy képzelem az ilyen szitut - ha betörõt találnék - hogy mint a keresztet a vámpírok ellen, felmutatok nekik egy aranyozott paragrafus-jelet. Hátha visszatántorodnának tõle. :DDD :((( sírjak, vagy nevessek?! A helyi gazdag "antikos" családok mellé betelepítettek egy mezeit. Meg is látogatták nyugdíjosztási napon a közelben lakó öregeket emberbaráti szándékból, hátha egyedül nem tudják azt a kicsikét beosztani maguk ....:(
A Tákolmány kevés értelmes dolgainak egyike, hogy bármivel védheted magad és a tulajdonodat, akár le is lõheted a bûnözõ urat, ha legálisan tarthatsz fegyvert magadnál.
A következõt jelenti: Te otthon pihensz éjszaka a családdal, amikor Lakatos, Rézmûves és Orsós úr úgy gondolja meglátogat és a megélhetéséért elvesz tõled néhány dolgot. Jó sokáig tanakodtak elõre, hogy egy ilyen szörnyû dolgot végrehajtsanak e, mert õk becsületes emberek, de nagy nehezen rászánták magukat, hogy késsel, szamurájkarddal, feszítõvassal és a biztonság kedvéért egy pisztollyal megszerzik ami kell, hogy gyermekeik egyetemi tanulmányait támogassák. Így felszerelkezve, hárman betörnek hozzád, a gyerekek szobája felé indulnak, mikor te észreveszed. Nos, az új törvény szerint majd ezentúl jogod lesz hozzá, hogy a három úriembert sodrófával, nadrágszíjjal, virágvázával, "Platón összes", könyvvel megállítsd, ha úgy alakul, akkor agyon is ütheted. Akár mind a hármat, ha úgy alakul. Sok sikert hozzá mindenkinek. És ne feledjétek, a Kormány mellettetek áll.
Az ún. élõ jog szerint fog a bíró ítélkezni.
A kérdező hozzászólása: Közben láttam egy másik kérdésben, hogy majd akkor teljesedik ki a dolog, ha meg lesz az új BTK. Nagyon örülnék neki, ha végre kijönne egy ilyen törvény. Nagy visszatartó erõ lenne, ha a betörõ abban a tudatban cselekedne, hogy akár meg is halhat.
Nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerülj, de... A gázpisztoly édes kevés lesz, persze a veteményesedet megdézsmálók akkor is elmenekülnek, ha nincs gázpisztolyod. De ha betörnek hozzád mit csinálsz? Hozzájuk dobod, mert kb. akkor érsz el valamit. Pontosan arról van szó, hogy megint szavakkal akarják megoldani a problémákat. Eddig is megvédhetted magadat, ezután is, csak nincs mivel. A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj.
"ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem...." Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintû törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bûnözõ urakat, ha meglátogatnak.
"A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj." Nyugodtan agyon, bocsánat fejen csaphatod, megszüntette az Alkotmány az arányosságot.
Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintû törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bûnözõ urakat, ha meglátogatnak. Jól van, akkor legközelebb lõjétek fejbe azt aki épp mászik át a kerítéseteken, aztán meglátjuk, szerintem teljesen fölöslegesen írok akármit is...csak kezdjetek el már most gyûjteni ügyvédre.
A kérdező hozzászólása: bumbi2 Te most tényleg meg akarod magyarázni, hogy nekem hogyan kellene értenem a saját kérdésem? :) Nem a bíróságon, vagy nyelvtan órán vagyunk, hogy mondatelemzés útján állapítsuk meg, hogy mire irányult a kérdés. Rajta kívül mindenki érti. De ha már mondat elemzés/értelmezésnél tartunk: "...védelmére vonatkozó új ALKOTMÁNYOS jogokat?" Tehát nem a büntetõ jogi törvényeket kérdeztem, hanem az alkotmányos JOGOKAT. Nem mindegy. És a százalékodból ítélve, nem csak én látom így. Én még csak nem is szavaztam. Azért mikor valaki szerint 10-20-100 ember hülye, akkor lehet, hogy nem bennük van a hiba. ;)
az alaptörvény pedig csak útmutató.. nem rendelkezik olyanokról pontosan minthogy miket tehetsz ha valaki illetéktelen behatol az udvarodba..
A kérdező hozzászólása: Az meg mennyire magyar már, hogy "én úgy is béna vagyok, nem tudnám megvédeni magam, akkor meg minek ilyen törvény"? Esetleg azért, mert egy gázpisztollyal, meg egy bézbóz ütõvel felszerelkezve, és a jogos [email protected]ás lehetõségének teljes nyugalmával eshetek neki a betörõnek? Igen, ezért fontos. Van veteményem, értékem az udvaromban. Ha végre ki jön az új BTK, és legalizálják, jajj annak, aki illetéktelent bent találok. Nyilván az átlag tolvaj cigány, aki a veteményt lopja, az nem gépfegyverrel fog felvonulni.
A kérdező hozzászólása: Azért 0%-os, mert egy 1978-as törvényt másolsz be mindenhova, mikor nyilván való, hogy nem erre irányul a kérdés. Megértettük, hogy nagyon okosan megtaláltad ezt a paragrafust, és tisztában vagy vele, hogy az új alkotmány a BTK nélkül egyelõre még semmi, de ezt mi is tudjuk. A kérdésnek az volt a lényege, hogy az alkotmányban felvázolt lehetõség mit jelent pontosan. Tetszik érteni?
ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem....
A kérdező hozzászólása: Utolsó, azért azt megnézném, hogy te milyen arcot vágnál, ha pofán durrantanának gázpisztollyal, vagy akár gázsprével. A lényeg, hogy nem kell mérlegelned, mielõtt cselekszel.
És ma ki tarthat magánál lõfegyvert? Mennyire általános ez? Semennyire. Gázfegyvert (ami semmit sem ér) , gumilövedékest (ami talán, de mire megtöltöd késõ) igen, de azért írtam 3 támadót. Három felfegyverzett támadó ellen semmi esélyed sincs, legyél te Chuck Norris, akkor sem, ha nincs lõfegyvered. Ez az igazság, ennyit ér az új alkotmányos jog. Az a szégyen, hogy erre is ennyit kellett várni, hogy elismerjék, hogy elvileg bármi áron megvédheted a családod, csak semmi eszközöd nincs rá.
Addig minden a régi amíg nem változik a BTK-is, a média fújta föl ezt a dolgot tévesen. Szóval még ne lõdd fejbe marinénit ha a kaputokba szaratja a kutyát, ráér majd a BTK módosítás után.. :D
Tehát a kérdés az, hogy tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek? Az Alkotmány erre nem ad pontos választ. Az Alkotmány szerint az állam támogatja a gyerekvállalást is. Nem teheted fel a kérdést hogy hogyan is kell értelmezni a gyerekvállalás támogatását az Alkotmány szerint, mert azt nem az alkotmány rögzíti.. Azt majd egy különtörvény fogja.. Ugyanez igaz a tulajdon védelmére.. Az alkotmány nem pontosítja hogy milyen jogaid vannak a tulajdon védelméhez.. Azt a BTK teszi meg. Amíg pedig nincs új BTK, addig a régi. Pont.slussz passz.. vége. The End. Ende. Ziel. Nincs tovább.

Nem baj e ha a 24. hétre írt elő a cukorvizsgálatra a dokim. Eddig mindent akkor csinálatott amikor kell, én úgy tudtam a 26. hétnél van ez, akkor most mikor is kell?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.

Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.
Nálunk 24-26ot javasolnak.De teljesen mindegy...ez csak olyan protokoll, hogy idõben vegyék észre a bajt, ha van.Nem kell aggódni.
Én a 26-ik héten megyek.A védõnõ mondta, hogy akkor kell menni. 23 hetes kismami
Természetesen ez sem lehet mindenhol egyforma... A 24.- 28. hét között szokták csinálni.
Szerintem a dokid pontosan tudja mikor kell menned. Semmi nem törvényszerû! Én is úgy tudom 24.-28. hét!
A cukorterhelésnél nincs olyan jelentõsége az idõpontnak és a heteknek, mint pl. az afp-nél. Ha cukros vagy, akkor az bármikor kimutatható, viszont tény, hogy legkésõbb a 24-26. hét környékén el kell végezni, hogy ha baj van, a szülésig még helyre lehessen hozni az értékeket. Nekem az elsõ terhességemnél már a 12. héten elvégezték, mert elõtte cukrot találtak a vizeletben. Sajnos az voltam már akkor is, úgyhogy végig diétáztam. Most a másodiknál már a terhesség megállapításánál mondta a dokim, hogy figyeljek, mert biztosan az leszek ha az elõzõnél az voltam és így is lett. Itthon mértem, már az 5. héten az voltam :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!

Vettünk egy vaillant kombi vuw 240/3 cirkót, de a termosztát még nincs rákötve, mert: a cirkó papírja azt írja, ha 24v a termosztát, akkor ide csatlakoztatsd ha 220v akkor oda. Akkor most hova is kell?

Nekünk ilyen termosztátunk van: computherm 091, hogy ez hány voltos, fogalmam sincs, és hogy honnan tudom meg azt sem tudom.2 ceruza elemmel megy ez tuti :-) hogy kell rákötni a termosztátot? a termosztát hátoldalán az van írva maximum switch 250v, ???? nem értem mit jelent.

Legjobb válasz: Az általad említett termosztát képes a 220(230)V-t kapcsolni. Egy kazán beüzemeléséhez mindenképp szakember kell-a maga 5~10ezres díjával. Egyes kazánoknak(pl. Baxi) az áramellátásakor sajnos még a fázist/nullát sem lehet megfordítani,magyarul a villásdugót nem lehet fordítva bedugni a konnektorba.,mert nem indul el

Az általad említett termosztát képes a 220(230)V-t kapcsolni. Egy kazán beüzemeléséhez mindenképp szakember kell-a maga 5~10ezres díjával. Egyes kazánoknak(pl. Baxi) az áramellátásakor sajnos még a fázist/nullát sem lehet megfordítani, magyarul a villásdugót nem lehet fordítva bedugni a konnektorba., mert nem indul el

Most akkor mit is kell a fütyivel csinálni?

4 honapos a kisfiam, a korházban is és a véd?n? is azt mondta h nem szabad a fütyin a bört hátrahuzigálni, csak kicsit mozgassam h ne tapadjon le, anyukám a multkor nézte a fütyiét, és azt mondt h bj h nem huztuk hátra mert még nem jön ki a makkja, pedig már kéne, most h kicsit tornáztatjuk ovatosan a bört, egy kis pöttynyire kibujik a kukac, de csak nagyon picit, most mit csináljunk? ez már fitymaszükület? ha tornáztatjuk a bört napi 2-3 szor akkor még ki tudjuk bujtatni a kukacot? nagyon megijedtem, segítsetek kérlek

Legjobb válasz: szia, 6 hónapos kisfiamnak minden fürdetéskor kitakarítom óvatosan a fütyijét. kiáztatva, könnyebb takarítani. nem szabad hírtelen hátrahúzni, mert begyulladhat. (lassan járj, tovább érsz). hozzáteszem, Máténak még nem teljesen hátrahúzható a fityma, de a doktornõ szerint rövid idõn belül jó lesz. ha mégis begyullad, akkor sem kell megijedni, csak kamillázni. sok sikert és türelmet hozzá.

szia, 6 hónapos kisfiamnak minden fürdetéskor kitakarítom óvatosan a fütyijét. kiáztatva, könnyebb takarítani. nem szabad hírtelen hátrahúzni, mert begyulladhat. (lassan járj, tovább érsz). hozzáteszem, Máténak még nem teljesen hátrahúzható a fityma, de a doktornõ szerint rövid idõn belül jó lesz. ha mégis begyullad, akkor sem kell megijedni, csak kamillázni. sok sikert és türelmet hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, mi is óvatosan huzzuk! de akkor ezek szerint még nem nagy a baj ugye?
persze h. nincs nagy gond. szerintem a doktornõ ellenõrzi majd a tisztaságot, hiszen ez a lényeg. ha valami bibit lát, szólni fog.
Hagyd a hátrahúzást a védõnõre és a gyerekdokira. Az a babának egy kicsit fájni fog, így nem rád "haragszik meg", hiszen nem te "kínzod". Nem lesz semmi baj, hallgass a védõnõdre. Boldog babázást!
2 hos kortol minden fürdetéskor kicsit 5x 6x hátra kell huzni jelzem ovatosan nem rángatva.1 éves koráignem beszélünk f.szükületröl tehát 1 éves koráig kell kibujni a kukacnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már megnyugodtam, egy éves koráig csak kibujik:)

Most akkor meg kell állni az autósnak akkor is, ha a gyalogos csak a zebra előtt áll, és nem lépett le a zebrára?

Legjobb válasz: A törvényben az van, de csak ott, ahol nincs lámpa.. Amúgy kéne.. de nem állnak meg.. :S

A törvényben az van, de csak ott, ahol nincs lámpa.. Amúgy kéne.. de nem állnak meg.. :S
Meg kell állni.. De én hülyeségnek tartom mivel alig tartják be.. De ha én megállok és elindul a gyalogos a mellettem lévõ sávban meg jön vki aki pont leszarja h én miért állok ott és elcsaphatja.. szóval sztem így veszélyesebb :S Volt már rá példa h elhúzott mellettem és csak pár centin múlt h a gyalogos nem lépet ki elé..
már a SZÁNDÉK is lelépésnek számít (tehát ez, hogy ott áll) ..szóval meg kell !
SZerintnenm nem keneee, ho megalana vagy igne, de ha mar mindkenkepp akkor inkáabb ajjon meg az utszan.. egy rendõr...
nem. ha leteszi a kisujjat a zebrara, akkor kell megallni.
Vannak olyan helyek, fõleg a belvárosban ahol esélytelen lenne átmenni a folyamatos gyalogos forgalom miatt. Mindenki azzal jön hogy hogy megy nyugaton. Miért kezelik kõbevésett tényként, hogy a nyugatiak mindig okosabbak??!! Van hogy a négysávos túlfelén lelép a gyalogos, te meg állj meg, még akkor is ha közben még 15 autó is át tudna menni. Akik 120-al hajtanak át a zebrán is, azoknak ez a törvény sem szab gátat, de sok normális autós életét megnehezítik.
A kérdező hozzászólása: Tehát paragrafus számot senki sem tud.Mindenki csak találgat, meg "én úgy tudom".Köszönöm
Van a neten olyan hogy törvénytár, illetve a kresszt mint törvényt is megtalálod. De ha rákeresel a kérdésedre a neten, akkor biztos hogy pár autós oldalon lesz jogszabály link.
Nem egészen világos, miért kérdezel? Nincs jogosítványod? Mert ha lenne, akkor egyértelmû a válasz.
Nem mondta senki, hogy a nyugatiak okosabbak. Az állítás az volt, hogy a nyugatiak sokkal jobban figyelnek egymásra. Ez nem azt jelenti, hogy okosabbak, de mindenféleképpen intelligensebbek.
A kérdező hozzászólása: Utolsó Igen van jogsim, huszonpár éve.Sajnos pont ez a gond.Én úgy tanultam, amikor a gyalogos lábacskája leér az aszfaltra, attól kezdve elsõbbsége van.Én úgy látom neked nincs jogsid.Máskülönben nem okoskodnál feleslegesen.
Szerintem is pont ez a gond sajnos. Mármint hogy huszonpár éve van jogosítványod. Az ilyenek (mint Te), ütik el a zebrán a gyalogosokat. Miért nem lehet megállni, ha ott áll az a szerencsétlen? Szerinted miért van ott, taxira vár? Különben is Te okoskodsz, beeee....
Akkor kell megállni, ha látszik hogy át akar menni. Ha beszélget vagy ilyesmi értelemszerûen nem.
Gyalogos átkelõhelyen a gyalogosnak MINDIG elsõbbsége van. A zebrát úgy kell megközelíteni, hogy biztosítani tudd az áthaladását. Lassítással elõre jelezd elsõbbségadási szándékodat, és áthaladhat.
Van jogsim és gyalogos is vagyok... Mégis ki vagyok akadva sok gyalogoson. Nem csoda hogy elütik õket a zebrákon. Ugyanis sokan úgy mennek át a zebrán, hogy esélyem sincs a megállásra, körbe sem néz, le sem szarja az autót. Ha 3 méterre vagyok tõle és 40-nel megyek, õ meg menetbe lelép a zebrára, mert "neki van elsõbbsége "akkor hogy álljak meg? Vagy gondolja hogy átfut elõttem, mikor mögöttem egy autó sem jön. Én elég higgadtan vezetek és betartom a kreszt, de sokszor ott tartok, hogy kikiabáljak neki az ablakon. A gyalogosnak hiába van elsõbbsége, ha elcsapom a hülyesége miatt, valószínûleg õ fog rosszabbul járni.... Az autóval lassabban lehet megállni, mint gyalog. Múltkor fékcsikorgatva kellett megállnom, mert egy 30 év körüli úriember átfutott az álló sávon és én a haladó sávban haladtam, amikor kiugrott elém, mert futott a buszra. ott pont nem volt zebra.A gyalogos nem törõdik a saját életével? Ezeken szerintem el kéne gondolkodni....
Csak az a bökkenõ, hogy a gyalogátkelõhelynél a gyalogos sosem a földbõl nõ ki hirtelen, és már indul is. Szóval aki negyvennel megy autóval, három méterre az átkelõhely elõtt, az NEM IS AKAR megállni.
A vasúti átjárón is úgy mész át, mint a gyalogátkelõhelyen? Vagy ott mások az erõviszonyok? Ott Te nézel körül?
A gyalogátkelõhelyet fokozott figyelemmel kell megközelíteni, és megállsz, ha ott a gyalogos, márcsak azért is, mert úriember vagy, és nyilván nem azért áll ott, mert otthon unatkozna. Csak azok nem állnak meg, akik amúgy bárhol megállnak, pl. mozgássérült parkolóban, megállni tilos tábla alatt, szóval azok, akik amúgy minden más embert leszarnak.
Hát ez attól függ hogy mit jelent neked az elõtte.
én idén mindig megállok, de néha ki kellett ordítanom, hogy na induljál már el))))))
A kérdező hozzászólása: Hát pont ezért tettem fel a kérdést.Nem egyöntetûek a válaszok.Esetleg rendõr, vagy kresz oktató nem tudna írni.Vagy link ahol 100%biztosan meg lehet nézni?
Hát figyelj én most tettem le a jogsit és meg kellett állnom mindig ha a gyalogosnak még csak a szándéka volt meg akkor is.. Viszont ha elindultak és nem zavartam õket pl.: hosszabb zebránál akkor elmehettem elõttük, bár ezt így nem értettem xD
A kérdező hozzászólása: És honnan tudom, hogy a gyalogosnak szándéka van átmenni?
Hát ha a gyalogos átkelõnél áll akkor már szándéka van :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Te akkor vagy rendõr, ha én vízhordólány!Értelmesen nem tudsz írni, akkor inkább ne is írj.Jogszabályi idézeteket, paragrafus számot kérnék.Találgatni mindenki tud.
Akkor is meg kell állni, ha csak közelít a zebrához, és jobb is ha megálltok! Gyõrben pl egy civilruhás rendõr áll a zebránál, ha nem állsz meg rádión beszól a 100 méterre álló járõrkocsinak, akik kiszednek és megbírságolnak!!!
Kedves kérdezõ!! Te nem érted a viccet?? Szerintem nagyon is állat volt a "rendõrös " válszoló! Direkt írt úgy és direkt írta alá úgy. Én jót nevettem! Lazulj el egy kicsit. Szép napot!!!
Csak a következõ esetekben kell megállni: - Az úttest menetirány szerinti BAL oldalán MÁR LELÉPETT az úttestre a gyalogos - A menetirány szerinti JOBB oldalán már akkor is, ha MÉG NEM lépett le, és látod rajta, hogy le fog (szándék) - Ha a menetirány szerinti bal oldalról még nem lépett le a gyalogos, de látod, hogy a szembe jövõ autós már megállt a gyalogosnak - Olyan úton ahol menetirányonként legalább 2 sáv áll rendelkezésre, és a gyalogosnak az külsõ sávban már megállt valaki (ezt a problémát vázolta korábban az elõttem szóló)
A FEJLÖDÕ ORSZÁGOKBAN IGY MÜKÖDIK(PL. NÉMETEKNÉL)! NINCS AUTOM DE A KRESSZEL ENNYIRE ÉN IS TISZTÁBAN VAGYOK. TE NEM!?
Miért , nehezedre esne?
Szóval, ha látok egy gyalogost, 3 méterenként álljak meg. Igaz?

Most akkor hogy is kell a hozzataplalast folytatni?

abam 6 honapos eddig almat kostoltunk(4 napig), tegnap barackot. akkor most meg par napig barackot adjak neki? ha megint uj etelt vezetek be akkor is fokozatosan kell emelni az adagot vagy egyen amennyit szeretne?

Legjobb válasz: Én úgy csináltam, hogy 4-5 naponta kapott új dolgot. Abban a 4-5 napban pedig fokozatosan emeltem az adagot, amit egyszerre megeszik. Ezt minden ételnél így csináltam. Nekünk bevált.

Én úgy csináltam, hogy 4-5 naponta kapott új dolgot. Abban a 4-5 napban pedig fokozatosan emeltem az adagot, amit egyszerre megeszik. Ezt minden ételnél így csináltam. Nekünk bevált.
Hát, ez nem egyszerû, mert Én amennyit adok a kislányomnak, annyit meg is eszik mindig. Ha 50 grammot, akkor annyit, ha 100 grammot, akkor meg annyit. Viszont, 2-3 nap után nyugodtan adhatsz Neki megint új ízt, aztán keverheted is. Pl.: alma+õszi, alma+málna, alma+banán stb. Az adaggal még Nekem is vannak "gondjaim". :-)
Szia! Igen még barackot adj neki. Én mondjuk annyit adtam neki minden új ételnél amennyit kér, nem is tudtam volna máshogy mert ha nem kapott ordított:) 7, 5 hós és most is mindig kap valami új gyümit vagy zöldséget és megeszik belõle egy teljes adagot. Nem lett tõle baja. De az elején mindig ugyanazt kapjon pár napig. Aztán ha már evett sok mindent akkor összekutyulhatod õket. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszonom, sokat segitettetek!
En nem mindent probalgattunk 3-4 napig. Valamire csak 2 nap maradt. A 7 honapban mar annyi zoldseg, gyumolcs van, h nem is lett volna eleg egy honap, ha mind vegig akarjuk probalni. Az a lenyed, h elso nap csak kis adagot adjal neki, mert lehet ra allergias, vagy fajhat tole a pocija.

Most olvastam egy honlapot, ahol azt írták, hogy ha megyek szülni akkor vinni kell a házassági anyakönyvi kivonatot és az apasági nyilatkozatot... Egyedülálló kismama kérdése: Hogy is van ez?

Egyedülálló kismama vagyok, akkkor én honnan szerezzek ilyen papírokat??????

Legjobb válasz: Dehogynem! Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor a te vezetéknevedet kapja a baba, és ennyi. Senki nem fog akadékoskodni.

Dehogynem! Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor a te vezetéknevedet kapja a baba, és ennyi. Senki nem fog akadékoskodni.
Apasagi nyilatkozatot kellene tennie az apanak, amennyiben hajlando ra! Ehhez csak ti ketten a paroddal kelletek, es a helyileg illetekes anyakonyvi hivatalba kell bemennetek, akar mar most is, mennyi idos terhes vagy amugy? O alairja, hogy vallalja, o az apa. Ha nem tesz ilyen nyilatkozatot, akkor pedig a szulesnel a baba a te vezeteknevedet fogja kapni. A gyamugy a szules utan hivatalbol irni fog neked, amire kotelezo lesz megjelenned, es tisztazzatok az apaval valo dolgokat. Megkerdezik toled, hogy tudod e ki az apa, es par dologrol faggatni fognak. Ha azt akarod, hogy az apa vallalja az apasagot, es az o nevere keruljon a gyerek, akkor majd a gyamugy az apat is ertesiteni fogja. Ennyi nagyjabol.
Szia! Házassági anyakönyvi kivonat csak akkor kell, ha valaha voltál már házas. Ha elváltál akkor is ki kell kérni, lesz rajta egy záradék, hogy a házasságot a bíróság felbontotta. Ez azért kell, mert anyakönyvezés szempontjából a gyermek apjának tekintik azt a férfit, akivel a szüléstõl számított 300 napon belül házasságban élt.(akkor is ha ténylegesen nem õ az apa) Apasági nyilatkozat ha nincs akkor nem történik semmi, tudomásul veszik és a babát a Te vezetéknevedre anyakönyvezik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!