Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is kell (260 db)

Két napja volt a második epilepsziás rohamom, az első másfél éve. Ha most sem lesznek rendellenes agyi működések egyik vizsgálatnál sem, akkor is kell-e szednem epilepszia-gyógyszereket, vagy nem? Valamint vállalhatok-e informatikai pályát, vagy nem?

Mellesleg... mindkét alkalommal azért volt rohamom, mert túlhajszoltam magam, kialvatlanul ültem számítógép elé. Az els? roham utáni vizsgálatnál nem tapasztaltak rendellenes agyi m?ködést a vizsgálatok során, a mostani rohamom utáni vizsgálatok még nem kezd?dtek meg.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)

NEK azonosító? Ha tavaly már igényeltem diákot akkor NEK azonosítót is, akkor most hogy másik egyetemre felvettek akkor is kell újra igényelni NEK azonosítót?

Legjobb válasz: Én is ilyen helyzetben vagyok, szerintem nem kell. http://diakigazolvany.hu/pub_bin/dload/elektronikus_igenyles.. A folyamatábra szerint, ha van azonosítód, mehet az igénylés.

Én is ilyen helyzetben vagyok, szerintem nem kell. http://diakigazolvany.hu/pub_bin/dload/elektronikus_igenyles.. A folyamatábra szerint, ha van azonosítód, mehet az igénylés.
Nem kell új, jó a tavalyi. A Neptun kódod is marad a régi.

Nem baj e ha a 24. hétre írt elő a cukorvizsgálatra a dokim. Eddig mindent akkor csinálatott amikor kell, én úgy tudtam a 26. hétnél van ez, akkor most mikor is kell?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.

Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.
Nálunk 24-26ot javasolnak.De teljesen mindegy...ez csak olyan protokoll, hogy idõben vegyék észre a bajt, ha van.Nem kell aggódni.
Én a 26-ik héten megyek.A védõnõ mondta, hogy akkor kell menni. 23 hetes kismami
Természetesen ez sem lehet mindenhol egyforma... A 24.- 28. hét között szokták csinálni.
Szerintem a dokid pontosan tudja mikor kell menned. Semmi nem törvényszerû! Én is úgy tudom 24.-28. hét!
A cukorterhelésnél nincs olyan jelentõsége az idõpontnak és a heteknek, mint pl. az afp-nél. Ha cukros vagy, akkor az bármikor kimutatható, viszont tény, hogy legkésõbb a 24-26. hét környékén el kell végezni, hogy ha baj van, a szülésig még helyre lehessen hozni az értékeket. Nekem az elsõ terhességemnél már a 12. héten elvégezték, mert elõtte cukrot találtak a vizeletben. Sajnos az voltam már akkor is, úgyhogy végig diétáztam. Most a másodiknál már a terhesség megállapításánál mondta a dokim, hogy figyeljek, mert biztosan az leszek ha az elõzõnél az voltam és így is lett. Itthon mértem, már az 5. héten az voltam :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!


Vettünk egy vaillant kombi vuw 240/3 cirkót, de a termosztát még nincs rákötve, mert: a cirkó papírja azt írja, ha 24v a termosztát, akkor ide csatlakoztatsd ha 220v akkor oda. Akkor most hova is kell?

Nekünk ilyen termosztátunk van: computherm 091, hogy ez hány voltos, fogalmam sincs, és hogy honnan tudom meg azt sem tudom.2 ceruza elemmel megy ez tuti :-) hogy kell rákötni a termosztátot? a termosztát hátoldalán az van írva maximum switch 250v, ???? nem értem mit jelent.

Legjobb válasz: Az általad említett termosztát képes a 220(230)V-t kapcsolni. Egy kazán beüzemeléséhez mindenképp szakember kell-a maga 5~10ezres díjával. Egyes kazánoknak(pl. Baxi) az áramellátásakor sajnos még a fázist/nullát sem lehet megfordítani,magyarul a villásdugót nem lehet fordítva bedugni a konnektorba.,mert nem indul el

Az általad említett termosztát képes a 220(230)V-t kapcsolni. Egy kazán beüzemeléséhez mindenképp szakember kell-a maga 5~10ezres díjával. Egyes kazánoknak(pl. Baxi) az áramellátásakor sajnos még a fázist/nullát sem lehet megfordítani, magyarul a villásdugót nem lehet fordítva bedugni a konnektorba., mert nem indul el

Akkor most hogyan is kell értelmezni a tulajdon védelmére vonatkozó új alkotmányos jogokat?

Tudom, nem fogalmaztam szakszerűen. Tehát a kérdés az, hogy tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek? Emberi nyelven, ha lehet. :)

Legjobb válasz: utolsó rosszul írod.. ha felfegyverkezve érkeznek akkor jogos önvédelembe már bele számít akár a lõfegyver is - ha van rá engedélyed, és náluk is van pl élet kioltására alkalmas eszköz (nem a zsebükben, hanem olyan célzattal van náluk hogyha rajta kapják õket akkor ki is oltsák azt az életet )

utolsó rosszul írod.. ha felfegyverkezve érkeznek akkor jogos önvédelembe már bele számít akár a lõfegyver is - ha van rá engedélyed, és náluk is van pl élet kioltására alkalmas eszköz (nem a zsebükben, hanem olyan célzattal van náluk hogyha rajta kapják õket akkor ki is oltsák azt az életet )
én mindig úgy képzelem az ilyen szitut - ha betörõt találnék - hogy mint a keresztet a vámpírok ellen, felmutatok nekik egy aranyozott paragrafus-jelet. Hátha visszatántorodnának tõle. :DDD :((( sírjak, vagy nevessek?! A helyi gazdag "antikos" családok mellé betelepítettek egy mezeit. Meg is látogatták nyugdíjosztási napon a közelben lakó öregeket emberbaráti szándékból, hátha egyedül nem tudják azt a kicsikét beosztani maguk ....:(
A Tákolmány kevés értelmes dolgainak egyike, hogy bármivel védheted magad és a tulajdonodat, akár le is lõheted a bûnözõ urat, ha legálisan tarthatsz fegyvert magadnál.
A következõt jelenti: Te otthon pihensz éjszaka a családdal, amikor Lakatos, Rézmûves és Orsós úr úgy gondolja meglátogat és a megélhetéséért elvesz tõled néhány dolgot. Jó sokáig tanakodtak elõre, hogy egy ilyen szörnyû dolgot végrehajtsanak e, mert õk becsületes emberek, de nagy nehezen rászánták magukat, hogy késsel, szamurájkarddal, feszítõvassal és a biztonság kedvéért egy pisztollyal megszerzik ami kell, hogy gyermekeik egyetemi tanulmányait támogassák. Így felszerelkezve, hárman betörnek hozzád, a gyerekek szobája felé indulnak, mikor te észreveszed. Nos, az új törvény szerint majd ezentúl jogod lesz hozzá, hogy a három úriembert sodrófával, nadrágszíjjal, virágvázával, "Platón összes", könyvvel megállítsd, ha úgy alakul, akkor agyon is ütheted. Akár mind a hármat, ha úgy alakul. Sok sikert hozzá mindenkinek. És ne feledjétek, a Kormány mellettetek áll.
Az ún. élõ jog szerint fog a bíró ítélkezni.
A kérdező hozzászólása: Közben láttam egy másik kérdésben, hogy majd akkor teljesedik ki a dolog, ha meg lesz az új BTK. Nagyon örülnék neki, ha végre kijönne egy ilyen törvény. Nagy visszatartó erõ lenne, ha a betörõ abban a tudatban cselekedne, hogy akár meg is halhat.
Nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerülj, de... A gázpisztoly édes kevés lesz, persze a veteményesedet megdézsmálók akkor is elmenekülnek, ha nincs gázpisztolyod. De ha betörnek hozzád mit csinálsz? Hozzájuk dobod, mert kb. akkor érsz el valamit. Pontosan arról van szó, hogy megint szavakkal akarják megoldani a problémákat. Eddig is megvédhetted magadat, ezután is, csak nincs mivel. A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj.
"ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem...." Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintû törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bûnözõ urakat, ha meglátogatnak.
"A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj." Nyugodtan agyon, bocsánat fejen csaphatod, megszüntette az Alkotmány az arányosságot.
Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintû törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bûnözõ urakat, ha meglátogatnak. Jól van, akkor legközelebb lõjétek fejbe azt aki épp mászik át a kerítéseteken, aztán meglátjuk, szerintem teljesen fölöslegesen írok akármit is...csak kezdjetek el már most gyûjteni ügyvédre.
A kérdező hozzászólása: bumbi2 Te most tényleg meg akarod magyarázni, hogy nekem hogyan kellene értenem a saját kérdésem? :) Nem a bíróságon, vagy nyelvtan órán vagyunk, hogy mondatelemzés útján állapítsuk meg, hogy mire irányult a kérdés. Rajta kívül mindenki érti. De ha már mondat elemzés/értelmezésnél tartunk: "...védelmére vonatkozó új ALKOTMÁNYOS jogokat?" Tehát nem a büntetõ jogi törvényeket kérdeztem, hanem az alkotmányos JOGOKAT. Nem mindegy. És a százalékodból ítélve, nem csak én látom így. Én még csak nem is szavaztam. Azért mikor valaki szerint 10-20-100 ember hülye, akkor lehet, hogy nem bennük van a hiba. ;)
az alaptörvény pedig csak útmutató.. nem rendelkezik olyanokról pontosan minthogy miket tehetsz ha valaki illetéktelen behatol az udvarodba..
A kérdező hozzászólása: Az meg mennyire magyar már, hogy "én úgy is béna vagyok, nem tudnám megvédeni magam, akkor meg minek ilyen törvény"? Esetleg azért, mert egy gázpisztollyal, meg egy bézbóz ütõvel felszerelkezve, és a jogos [email protected]ás lehetõségének teljes nyugalmával eshetek neki a betörõnek? Igen, ezért fontos. Van veteményem, értékem az udvaromban. Ha végre ki jön az új BTK, és legalizálják, jajj annak, aki illetéktelent bent találok. Nyilván az átlag tolvaj cigány, aki a veteményt lopja, az nem gépfegyverrel fog felvonulni.
A kérdező hozzászólása: Azért 0%-os, mert egy 1978-as törvényt másolsz be mindenhova, mikor nyilván való, hogy nem erre irányul a kérdés. Megértettük, hogy nagyon okosan megtaláltad ezt a paragrafust, és tisztában vagy vele, hogy az új alkotmány a BTK nélkül egyelõre még semmi, de ezt mi is tudjuk. A kérdésnek az volt a lényege, hogy az alkotmányban felvázolt lehetõség mit jelent pontosan. Tetszik érteni?
ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem....
A kérdező hozzászólása: Utolsó, azért azt megnézném, hogy te milyen arcot vágnál, ha pofán durrantanának gázpisztollyal, vagy akár gázsprével. A lényeg, hogy nem kell mérlegelned, mielõtt cselekszel.
És ma ki tarthat magánál lõfegyvert? Mennyire általános ez? Semennyire. Gázfegyvert (ami semmit sem ér) , gumilövedékest (ami talán, de mire megtöltöd késõ) igen, de azért írtam 3 támadót. Három felfegyverzett támadó ellen semmi esélyed sincs, legyél te Chuck Norris, akkor sem, ha nincs lõfegyvered. Ez az igazság, ennyit ér az új alkotmányos jog. Az a szégyen, hogy erre is ennyit kellett várni, hogy elismerjék, hogy elvileg bármi áron megvédheted a családod, csak semmi eszközöd nincs rá.
Addig minden a régi amíg nem változik a BTK-is, a média fújta föl ezt a dolgot tévesen. Szóval még ne lõdd fejbe marinénit ha a kaputokba szaratja a kutyát, ráér majd a BTK módosítás után.. :D
Tehát a kérdés az, hogy tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek? Az Alkotmány erre nem ad pontos választ. Az Alkotmány szerint az állam támogatja a gyerekvállalást is. Nem teheted fel a kérdést hogy hogyan is kell értelmezni a gyerekvállalás támogatását az Alkotmány szerint, mert azt nem az alkotmány rögzíti.. Azt majd egy különtörvény fogja.. Ugyanez igaz a tulajdon védelmére.. Az alkotmány nem pontosítja hogy milyen jogaid vannak a tulajdon védelméhez.. Azt a BTK teszi meg. Amíg pedig nincs új BTK, addig a régi. Pont.slussz passz.. vége. The End. Ende. Ziel. Nincs tovább.

Akkor most hogy is kell hajtogatni? (Sós hajtogatott)

Üdv!

Legjobb válasz: Így kell : hátha képek segítenek. minden tipúsú tésztát amit hajtogatni kell : [link]

Így kell : hátha képek segítenek. minden tipúsú tésztát amit hajtogatni kell : [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: gyakorlatilag én is ezt írtam le, szupi :)

Ha valaki most kezd először főállásban dolgozni, viszont előtte volt már diákmunkája, akkor is kell jövedelemigazolás az előző munkahelyről, ami ez esetben diákmunka volt?

Milyen egyéb papírok kellenek els? f?állású munkavállaláshoz, ha el?tte diákmunkában dolgozott már valaki?

Legjobb válasz: Igen, kell. Menj be az iskolaszövetkezetbe amin keresztül dolgoztál, és kérj tõlük. Erre úgy is szükséged lesz a következõ évi adóbevallásodhoz.

Igen, kell. Menj be az iskolaszövetkezetbe amin keresztül dolgoztál, és kérj tõlük. Erre úgy is szükséged lesz a következõ évi adóbevallásodhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tegnap vettem ovutesztet. Akkor most mikor is kell nagyon belehúzni az együttlétbe? Tegnap még negatív volt és most vagyok középidőben.

Ha pozitív lesz, akkor onnantól kezdve meddig van esély? Bocsi a tudatlanságért, de most tanulom. köszi

Legjobb válasz: Benne van a tájékoztatóban..... Ahogy pozitív lesz már lehet próbálkozni,de maga az ovuláció az utolsó pozitív nap utáni elsõ negatív napon szokott lenni általában,hajnalban.Szóval pozitív napokon és az elsõ nega napon akciózzatok.

Benne van a tájékoztatóban..... Ahogy pozitív lesz már lehet próbálkozni, de maga az ovuláció az utolsó pozitív nap utáni elsõ negatív napon szokott lenni általában, hajnalban.Szóval pozitív napokon és az elsõ nega napon akciózzatok.
Igen, a tájékoztatóban sok minden le van írva:) Én vezetem a hõmet is és bizony nekem nem az elsõ negatív napon volt ovum, hanem azon a napon, amikor pozitív volt. Szerintem, ha most vagy középidõben, akkor minden másnap lehet gyakorlatozni:) Ha pozitív lesz, az csak megerõsít, hogy tényleg akkoriban lehetett ovu. A hõdet nem méred? A kettõ együtt sokkal jobb.
A kérdező hozzászólása: negítív, a hõm mégis kicsi 36, 1
Szia lehet, h. már lemaradtál az ovuról.Én a 11. napon kezdtem el tesztelni ebben a hónapban, akkor nega volt.A 12. napomon teljesen pozitív, erõsebb volt a teszt csík mint a kontroll, és értelem szerûen a 13. napomon volt ovulációm.13. napomon az ovutesztem ismét nega lett.28-9 naposak a ciklusaim.Mi akkor húztunk bele, mikor pozi volt a teszt, és utána minden nap együtt voltunk még három napig.Majd 22.-én kiderül, hogy sikerült.-e.Sok sikert.
Nincs görbéd, amit csatolni tudnál? Hányadik napon vagy ma és hány naposak a ciklusaid, és hányadik napja csinálod az ovu tesztet? Nincs több kérdés:)
Bocs most nézem tegnap vetted:) Most visszanéztem a görbéimet, nekem hogy is volt... ha kéred belinkelem!
A kérdező hozzászólása: most voltam nõgyógyásznál Látott egy nagy tüszõt. Elküldött hétfõre vélvételre. azt mondta, hogy addig próbálkozzunk. Ha most látta az érett tüszõt, akkor még nem feltétlenül kell pozinak lenni a tesztnek?
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c816e84281cd56010bd419..
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5a5f2bcb2d3eab660891c6.. Ezt akartam megmutatni, nekem is lement a hõ és másnap is lent volt és akkor volt pozitív az ovu teszt. De mivel a hõt reggel méred a tesztet mag este csinálod, lehet, hogy reggel lemegy a hõ és aznap este az ovu teszt pozitív.

Most akkor meg kell állni az autósnak akkor is, ha a gyalogos csak a zebra előtt áll, és nem lépett le a zebrára?

Legjobb válasz: A törvényben az van, de csak ott, ahol nincs lámpa.. Amúgy kéne.. de nem állnak meg.. :S

A törvényben az van, de csak ott, ahol nincs lámpa.. Amúgy kéne.. de nem állnak meg.. :S
Meg kell állni.. De én hülyeségnek tartom mivel alig tartják be.. De ha én megállok és elindul a gyalogos a mellettem lévõ sávban meg jön vki aki pont leszarja h én miért állok ott és elcsaphatja.. szóval sztem így veszélyesebb :S Volt már rá példa h elhúzott mellettem és csak pár centin múlt h a gyalogos nem lépet ki elé..
már a SZÁNDÉK is lelépésnek számít (tehát ez, hogy ott áll) ..szóval meg kell !
SZerintnenm nem keneee, ho megalana vagy igne, de ha mar mindkenkepp akkor inkáabb ajjon meg az utszan.. egy rendõr...
nem. ha leteszi a kisujjat a zebrara, akkor kell megallni.
Vannak olyan helyek, fõleg a belvárosban ahol esélytelen lenne átmenni a folyamatos gyalogos forgalom miatt. Mindenki azzal jön hogy hogy megy nyugaton. Miért kezelik kõbevésett tényként, hogy a nyugatiak mindig okosabbak??!! Van hogy a négysávos túlfelén lelép a gyalogos, te meg állj meg, még akkor is ha közben még 15 autó is át tudna menni. Akik 120-al hajtanak át a zebrán is, azoknak ez a törvény sem szab gátat, de sok normális autós életét megnehezítik.
A kérdező hozzászólása: Tehát paragrafus számot senki sem tud.Mindenki csak találgat, meg "én úgy tudom".Köszönöm
Van a neten olyan hogy törvénytár, illetve a kresszt mint törvényt is megtalálod. De ha rákeresel a kérdésedre a neten, akkor biztos hogy pár autós oldalon lesz jogszabály link.
Nem egészen világos, miért kérdezel? Nincs jogosítványod? Mert ha lenne, akkor egyértelmû a válasz.
Nem mondta senki, hogy a nyugatiak okosabbak. Az állítás az volt, hogy a nyugatiak sokkal jobban figyelnek egymásra. Ez nem azt jelenti, hogy okosabbak, de mindenféleképpen intelligensebbek.
A kérdező hozzászólása: Utolsó Igen van jogsim, huszonpár éve.Sajnos pont ez a gond.Én úgy tanultam, amikor a gyalogos lábacskája leér az aszfaltra, attól kezdve elsõbbsége van.Én úgy látom neked nincs jogsid.Máskülönben nem okoskodnál feleslegesen.
Szerintem is pont ez a gond sajnos. Mármint hogy huszonpár éve van jogosítványod. Az ilyenek (mint Te), ütik el a zebrán a gyalogosokat. Miért nem lehet megállni, ha ott áll az a szerencsétlen? Szerinted miért van ott, taxira vár? Különben is Te okoskodsz, beeee....
Akkor kell megállni, ha látszik hogy át akar menni. Ha beszélget vagy ilyesmi értelemszerûen nem.
Gyalogos átkelõhelyen a gyalogosnak MINDIG elsõbbsége van. A zebrát úgy kell megközelíteni, hogy biztosítani tudd az áthaladását. Lassítással elõre jelezd elsõbbségadási szándékodat, és áthaladhat.
Van jogsim és gyalogos is vagyok... Mégis ki vagyok akadva sok gyalogoson. Nem csoda hogy elütik õket a zebrákon. Ugyanis sokan úgy mennek át a zebrán, hogy esélyem sincs a megállásra, körbe sem néz, le sem szarja az autót. Ha 3 méterre vagyok tõle és 40-nel megyek, õ meg menetbe lelép a zebrára, mert "neki van elsõbbsége "akkor hogy álljak meg? Vagy gondolja hogy átfut elõttem, mikor mögöttem egy autó sem jön. Én elég higgadtan vezetek és betartom a kreszt, de sokszor ott tartok, hogy kikiabáljak neki az ablakon. A gyalogosnak hiába van elsõbbsége, ha elcsapom a hülyesége miatt, valószínûleg õ fog rosszabbul járni.... Az autóval lassabban lehet megállni, mint gyalog. Múltkor fékcsikorgatva kellett megállnom, mert egy 30 év körüli úriember átfutott az álló sávon és én a haladó sávban haladtam, amikor kiugrott elém, mert futott a buszra. ott pont nem volt zebra.A gyalogos nem törõdik a saját életével? Ezeken szerintem el kéne gondolkodni....
Csak az a bökkenõ, hogy a gyalogátkelõhelynél a gyalogos sosem a földbõl nõ ki hirtelen, és már indul is. Szóval aki negyvennel megy autóval, három méterre az átkelõhely elõtt, az NEM IS AKAR megállni.
A vasúti átjárón is úgy mész át, mint a gyalogátkelõhelyen? Vagy ott mások az erõviszonyok? Ott Te nézel körül?
A gyalogátkelõhelyet fokozott figyelemmel kell megközelíteni, és megállsz, ha ott a gyalogos, márcsak azért is, mert úriember vagy, és nyilván nem azért áll ott, mert otthon unatkozna. Csak azok nem állnak meg, akik amúgy bárhol megállnak, pl. mozgássérült parkolóban, megállni tilos tábla alatt, szóval azok, akik amúgy minden más embert leszarnak.
Hát ez attól függ hogy mit jelent neked az elõtte.
én idén mindig megállok, de néha ki kellett ordítanom, hogy na induljál már el))))))
A kérdező hozzászólása: Hát pont ezért tettem fel a kérdést.Nem egyöntetûek a válaszok.Esetleg rendõr, vagy kresz oktató nem tudna írni.Vagy link ahol 100%biztosan meg lehet nézni?
Hát figyelj én most tettem le a jogsit és meg kellett állnom mindig ha a gyalogosnak még csak a szándéka volt meg akkor is.. Viszont ha elindultak és nem zavartam õket pl.: hosszabb zebránál akkor elmehettem elõttük, bár ezt így nem értettem xD
A kérdező hozzászólása: És honnan tudom, hogy a gyalogosnak szándéka van átmenni?
Hát ha a gyalogos átkelõnél áll akkor már szándéka van :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Te akkor vagy rendõr, ha én vízhordólány!Értelmesen nem tudsz írni, akkor inkább ne is írj.Jogszabályi idézeteket, paragrafus számot kérnék.Találgatni mindenki tud.
Akkor is meg kell állni, ha csak közelít a zebrához, és jobb is ha megálltok! Gyõrben pl egy civilruhás rendõr áll a zebránál, ha nem állsz meg rádión beszól a 100 méterre álló járõrkocsinak, akik kiszednek és megbírságolnak!!!
Kedves kérdezõ!! Te nem érted a viccet?? Szerintem nagyon is állat volt a "rendõrös " válszoló! Direkt írt úgy és direkt írta alá úgy. Én jót nevettem! Lazulj el egy kicsit. Szép napot!!!
Csak a következõ esetekben kell megállni: - Az úttest menetirány szerinti BAL oldalán MÁR LELÉPETT az úttestre a gyalogos - A menetirány szerinti JOBB oldalán már akkor is, ha MÉG NEM lépett le, és látod rajta, hogy le fog (szándék) - Ha a menetirány szerinti bal oldalról még nem lépett le a gyalogos, de látod, hogy a szembe jövõ autós már megállt a gyalogosnak - Olyan úton ahol menetirányonként legalább 2 sáv áll rendelkezésre, és a gyalogosnak az külsõ sávban már megállt valaki (ezt a problémát vázolta korábban az elõttem szóló)
A FEJLÖDÕ ORSZÁGOKBAN IGY MÜKÖDIK(PL. NÉMETEKNÉL)! NINCS AUTOM DE A KRESSZEL ENNYIRE ÉN IS TISZTÁBAN VAGYOK. TE NEM!?
Miért , nehezedre esne?
Szóval, ha látok egy gyalogost, 3 méterenként álljak meg. Igaz?

Oké, akkor most mit is kell tudnia egy hét és fél hónapos gyereknek? Osztani, szorozni, másodfokú egyenleteket megoldani tüsszentés közben?

Ma volt itt a véd?n?...

Legjobb válasz: na ne már. Mindig ledöbbenek milyen "okos" védõnõk vannak, és mindig örülök az ilyen kérdéseknél, hogy nekem 3 gyerekem van eddig 3 védõnõnk volt (költöztünk is közbe egyszer) de MIND tök normális, szakmájához értõ valaki volt. Szóval nehogymár egy 7 hónaposnak FORMABEDOBÓZNIA kellene!!! 3 ÁTLAGOS gyerekem van, egyik se próbálkozott a formabedobóval 1 éves kora elõtt sõt tovább megyek 3 ból 2 még másfél évesen se tudta mi hova való, max.1-2t. A legkisebbem 7 hónaposan még csak forgott, nem pápázott nem tapsolt, nem állt fel nem mászott semmi ilyesmi. Mégse aggódtam egy percet se. A te gyereked szerintem épp hogy gyorsabb a mozgásfejlõdés tekintetében mint az átlag. Nekem a középsõ gyerkõcöm volt ilyen, 6 hónaposan mászott felállt 10 hósan indult el.

Ne foglalkozz vele! Az én legkisebb lányom most 8 és fél hónapos, csak kúszik, (voltunk orvosnál, na Õ le van maradva, de még így sincs nagy baj, tornáznia kell.) Ez sem biztos, h le van maradva! Nekem a fiam olyan kis lusti volt, h 8 hósan kezdett el kúszni. De rá 2 hétre már mászott, hirtelen felült...szóval egyszer csak "beindult":)
Ez vicces. Nálunk inkább mindig meglepõdött a védõnõ.Az 1 éves státuszvizsgálaton csak úgy nézett mikor a kisfiam besétált egyedül hozzá, majd válaszoltam a kérdéseire miket tud.Aztán utána azt mondta van olyan dolog amit csak másfélévesen kéne majd megjegyezte azért az nem jó hogy nem tud még egyedül kanállal, villával enni..na ezt rakd össze :) Ne foglalkozz a védõnõvel csak a dokival
na ne már. Mindig ledöbbenek milyen "okos" védõnõk vannak, és mindig örülök az ilyen kérdéseknél, hogy nekem 3 gyerekem van eddig 3 védõnõnk volt (költöztünk is közbe egyszer) de MIND tök normális, szakmájához értõ valaki volt. Szóval nehogymár egy 7 hónaposnak FORMABEDOBÓZNIA kellene!!! 3 ÁTLAGOS gyerekem van, egyik se próbálkozott a formabedobóval 1 éves kora elõtt sõt tovább megyek 3 ból 2 még másfél évesen se tudta mi hova való, max.1-2t. A legkisebbem 7 hónaposan még csak forgott, nem pápázott nem tapsolt, nem állt fel nem mászott semmi ilyesmi. Mégse aggódtam egy percet se. A te gyereked szerintem épp hogy gyorsabb a mozgásfejlõdés tekintetében mint az átlag. Nekem a középsõ gyerkõcöm volt ilyen, 6 hónaposan mászott felállt 10 hósan indult el.
Jaj, ne haragudj, de jót kacarásztam... :) A kislányod szerintem gyönyörûen fejlõdik, nem kell aggódnod. A védõnõ elég érdekes... Ha nincs vödre a picinek, ugyan hogyan kéne beledobálnia dolgokat? Te meg felajánlhatnád a védõnõnek, hogy ugyan görkorizzon már ott nektek egy órácskát? Ja, hogy nincs a közelben görkori? Akkor egy béna idióta.
Ne foglalkozz vele! Az én legkisebb lányom most 8 és fél hónapos, csak kúszik, (voltunk orvosnál, na Õ le van maradva, de még így sincs nagy baj, tornáznia kell.) A többi általad leírt dologtól is fényévnyire vagyunk! Szerintem egyébként ezt még nem kell tudnia, vagy az én gyerekeimmel van komoly probléma!
Egyre nagyobbak az elvárások. De miért? 1 éves státuszon a védõnõ az alábbiakat kérdezte: - eszik-e kanállal - iszik-e pohárból - rövid mondatokat mond-e A szemem felakadt. Nyugi, ügyes a babád, nagyon!
Összecserélte a védõnõ a kartonotokat egy nagyobb gyerekéével :-) Amúgy kihagytad a felsorolásból a regényírást és az orchidea-nemesítést...
Ti hol laktok?:) A Földön kívül? Most ezt csak azért kérdezem, mert az enyém 7 hónapos, és MÁR ül, feláll, - nálunk a védõnõ csak ennyit mondott: 'aztaaaaa' :) Tárgyakat rakni...vödörbe... azt a kutyamindenit....meg formabedobó....:) Csodálom h tényleg négyzetreemelni, gyököt vonni nem tud. Bezzeg más 7 és fél hónapos......:D:D:D
Védõnéni adja vissza a diplomáját! gyermek pszichológus
7 és fél hónaposan a gyerekem csak forogni tudott, sem ülni, sem mászni sem kúszni.Érdekes, senkit nem döbbentett le!
A kérdező hozzászólása: "Amúgy kihagytad a felsorolásból a regényírást és az orchidea-nemesítést..." Igen, ezek tényleg kimaradtak, bocsi. :)
Kedves kérdezõ. a védõnõd azért volt rákattanva a témára, mert igen, a 'nagykönxvben' az áll, h ilyenkor kell elkezdenie az ilyen játékokat, h beledob vmit a vödörbe, meg ilyenek. DE ez a nagykönyv és nem az élet! Ha nincs vödör, nincs és kész. De mint mondtad, kidobja a kiságyból a játékot jelzi meg hasonlók. Nem tudom, h miért volt ilyen a védõnõd... milyen idõs kb, h könyvbõl akar gyereket nevelni? Mert az az igazság, h igenis nagyon fejlett a babád. Nem minden gyerek lépeget 7.5 hónaposan! Ne aggódj, az ilyen kritikáját ne vedd magadra... Illetve! Több kommentáló ki van akadva, h az 1 éves státuszon milyen kérdések vannak. Errõl nem a védõnõ tehet, uigyanis a státuszvizsgálat országos szintû, nem a védõnõk határozzák meg egyénileg, h mit kérdeznek. Ugyanazt a formanyomtatványt kell kitölteni Sopronban is és Záhonyban is... Egy frissen végzett védõnõ :)
11-es. Miért van lemaradva a babád? Enyém is 8.5 hós és csak egy hete kúszik.
A védõnõtök nem normális... Ne foglalkozz vele, nagyon szépen fejlõdik a kislányod! Egy gyógypedagógus
Kedves kérdezõ! Azt még tegyük hozzá, hogy te szar anya vagy, mert nem tud gyökötvonni a gyereked.. :D Ez a következõ lépés. De hidd el, akad a játszótéren olyan anyuka, akinek a gyereke kisujjból tudja ezeket fél évesen.. Na is törõdj az ilyenekkel. Minden babának megvan a maga fejlõdési üteme, és ahogy leírod, a te babádé nagyon jó. Inkább legyél büszke a kicsidre :)
ja, értem....De a torna sokat fog segíteni, ilyen pici korban még nagyon jól fejleszthetõek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy a lányom korához képest nagyon elöljár, épp ezért is ment fel a pumpám az idióta kérdésektõl. Basszus, hát egy ilyen kicsi gyereknek GYEREKNEK kell lennie, nem valami robotnak, hogy csináld ezt, csináld azt, mert ha nem, akkor le vagy maradva, menj fejlesztésre, trallala. Az anyja vagyok, nem a kiképzõje. Vahh, bocsánat, de nagyon felmérgelt a hülyeségével. (Hála az égnek csak havonta egyszer látjuk...)
Sajnos le van maradva, nem oltódott ki egy reflex, és izomtónus eloszlási zavara van. Ideggyógyász vizsgálta.
az én csibém mászik- áll-lépeget de nem ül és meg sem mukkan hallása jó.van hogy egész nap meg sem nyikkan. 7, 5hós.
Én mindkét oldalt képviselem, mert védõnõnek tanulok és van két kisgyermekem. A védõnõtöknek van gyermeke? Mert ha nincs, akkor nem tudja tapasztalatból, hogy mikor mit csinál a gyerek. Azért emlékezzetek vissza anyukák, mielõtt anyukák lettetek volna, tudtátok, hogy mi hogy mûködik? Én nem, legalábbis nem ennyire. Jó, látja az ember, de más az, amikor megtapasztalja. Más az, amikor az ember azt mondja, hogy milyen finom illata van az anyatejes kakinak ugyebár. :) ) Ha van gyereke, akkor valószínûleg õ az a szuper anya, aki kimegy a játszótérre, kirakatba teszi a gyerekét, akit egész nap nyüstöl, hogy mindenkinél jobb legyen, aztán elvonul, sárba döngölve a még szoptatós anyukákat, akik hormonálisan teljesen át vannak rendezve és nagyon érzékenyek, simán elsírják magukat bármire. Nem szabad ilyesmivel foglalkozni!!! Az, ha egy gyerek mondjuk 8 hónaposan még mindig csak fekszik és nem csinál semmit, el lehet gondolkodni, hogy jobb félni, mint megijedni, az ember elviszi egy felmérésre, mert ilyen pici korban nagyon szépen fejleszthetõk. DE ez a beledobálós dolog csak 8-10 hónapos kor körül indul be, van olyan gyerek, amelyik egy éves kora körül kezd el csak beledobálni. Egyébként igen, ezek a tesztek megvannak, nem a védõnõk találják ki. Ha egy védõnõnek van esze, akkor ossza-szorozza õket és csak a nagy eltéréseket veszi észre. Valóban minden gyerek másképp fejlõdik, de a kérdezõ gyereke szuperügyes. :) )) Egyébként még sokáig fog tartani ez a járással való próbálkozás, azon nem kell meglepõdni, nagyjából 10 hónapos kora körül kezd határozottabban állni, addig csak próbálkozik, de akkor is lehet, hogy még dülöngélni fog. Addig meg hadd másszon, az fényezi a kis agyacskáját. :) Szóval aggodalomra semmi ok. A problémák egyébként általában ott szoktak elkezdõdni, hogy a gyerek nem kúszik, vagy nem mászik. A mászás egy bonyolult mozgásforma, azt nehezen tanulják meg, ha azt meg tudta tanulni, akkor az esetek többségében utána már nincs gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!