Találatok a következő kifejezésre: Most akkor is (3096 db)

Miért van az, hogy a hajam zsírosodik folyamatosan? Ha naponta mosom akkor is, ha hetente akkor is.

Legjobb válasz: elfelejtettem leírni, hogy az semmi hogy a hajam zsírosodik de a pattanás is termelõdik folyamatosan... a karomon, hátamon, arcomon :/

A kérdező hozzászólása: elfelejtettem leírni, hogy az semmi hogy a hajam zsírosodik de a pattanás is termelõdik folyamatosan... a karomon, hátamon, arcomon :/
A kérdező hozzászólása: esetleg lehet h vmi gyógyszert kellene szednem?
Tulzott faggyumirigy termelésed van. Menj el bõrgyógyászhoz.
bõrgyógyász gyógyszeres kezeléssel tud segíteni.
Ne csak vízzel! SAMPONNAL!!!

Munkahely teremtést akadályozott meg a fidesz a Jobbikos Tiszavasváriban, most akkor is a hazaáruló?

Iráni befektetõket hozott volna a helyi polgármester, erre gondolom a likud fidesz lecsapott mert az õ fajtájuk haragban van Iránnal.

Legjobb válasz: Hiszem ha a befektetõ is ott van. Így kicsit sólyom air íze van ... Ennek ellenére legalább próbálkoznak, remélem sikerül is nekik beruházásokat behozni.

Hiszem ha a befektetõ is ott van. Így kicsit sólyom air íze van ... Ennek ellenére legalább próbálkoznak, remélem sikerül is nekik beruházásokat behozni.
"Most akkor ki is a hazaáruló?" Aki százmilliókért kémkedik Oroszországnak.
2 te meg így egybe bekajálod azt a fidesz féle gyûlölet bullsitet ami ezer sebbõl vérzik? És még a szakember is csak röhögött rajta, pedig egyáltalán nem volt Jobbikos? Szerinted mi a rosszabb? Egy kitalált egyértelmûen hazugság kampány vád, amire semmilyen bizonyíték sincs, és röhejesen gyenge lábakon áll? Vagy hogy valaki nettó megakadályoz egy munkahely teremtést, szintén sok sok 100 millió kárt okozva evvel? Hogy mondod? Neked még mindig a falra festett ördög a fontosabb, mint a valóság meg a magyarok érdeke? Tipikus narancsködös, agymosott, miattatok tartunk itt !
"2 te meg így egybe bekajálod" Ki az a kettõ? Egyébként nyugodtan válaszolhatsz azzal a felhasználói fiókkal amelyikkel a kérdést feltetted.

Most akkor ismét szabadon nácizható a Jobbik?

http://alfahir.hu/nem_biro_tobbe_a_takacs_peter_attila Vajon mért kellett lemondania? Valóban létezik egy háttérben megbúvó hatalom, aminek a Jobbik párt ennyire szúrja a szemét hogy már a bíróság ügyeit is befolyásolni tudják?

Legjobb válasz: azt még csodálkoztok .p mondom magyarként is félnék itt a példa, hogy lenne miért

azt még csodálkoztok .p mondom magyarként is félnék itt a példa, hogy lenne miért
"Ja persze, az emberi értelem, dübörög a gazdaságunk, irigylésre méltó helyzetben vagyunk mert értelmes vezetõink voltak eddig is... Hát persze, erre nem gondoltam..." Józan emberi értelem: azokra vonatkozik, akik átlátnak a "frappáns", mindent leegyszerûsítõ lózungokon, és képesek a nemzeti érzelmeken felülemelkedve gondolkodni. Ahol a GDP csökken vagy stagnál, a munkanélküliség emelkedik, és százezrek szinte menekülnek az országból, ott valami nagyon nem stimmel. Eközben a média reggeltõl-estig szajkózza, hogy gazdasági csoda szemtanúi vagyunk, a kormány zseniális intézkedéseket hoz és minket irigyel az egész világ. Ha a Jobbik lenne kormányon, ugyanez menne, csak még bõszebb propagandával, az EU-tól és általában az európai világtól még inkább távolodva, Kazahsztán, Belorusszia Azerbajdzsán, Irán és mindenféle kulturális "mintaországok" irányába, és még rosszabb gazdasági mutatókkal...
Inkább legyünk olyan, mint Oroszország vagy Azerbajdzsán , minthogy egy Cigányország legyen ebbõl az országból. Az nyugat-európai államok öngyilkos politikát folytatnak. 40 év múlva nem is fognak már létezni. Ha Magyarország így folytatja akkor elpusztul , ahogy a többi. Én pedig nem akarom a gyermekeimet majd egy olyan országban nevelni ahol terror az életük az elõzõ generációk hülyeségei miatt.
"létezik egy háttérben megbúvó hatalom, aminek a Jobbik párt ennyire szúrja a szemét " Igen, létezik. Úgy hívják, hogy józan emberi értelem.
"Majd miután adunk nekik is esélyt, és nem vezetik jól az országot akkor kijelenthetjük hogy blõd. " A józan észhez még az is hozzátartozik, hogy ha egyszer egy orvosság nem használt, sõt, rosszul lettem tõle, akkor nem veszem meg még új néven, és másik patikában sem. A tartalom ugyanaz.
Egy kérdés miért mondja az összes Jobbikos, de kivétel nélkül mindenkitõl ezt olvasom itt bár most már megláttam a kérdezõ nevét is, de hogy "az MSZP (már) csúnyán leszerepelt" ezt mindig küldik kivétel nélkül..de mind1 engem nem zavar a Jobbik amíg nincsenek hatalmon, ha az megtörténne akkor futás fiúk.
Nem szeretek egyes élõsködõ magyarországi fajokat, de a Jobbik egy blõd párt, rosszabb mint a fidesz.
A kérdező hozzászólása: Majd miután adunk nekik is esélyt, és nem vezetik jól az országot akkor kijelenthetjük hogy blõd. Jelen esetben viszont az van hogy az MSZP csúnyán leszerepelt, és a Fidesz jelenleg és a közelmúltban is elkezdte tömni a zsebét. Tiszta vezetést akarok, olyat ahol nem a mutyizás van hanem fejlõdés. Azokban a községekben ahol jobbikos polgármester a vezetõ ott rend van és fejlõdés. Országos szinten is jó lenne már egy ilyen.
A kérdező hozzászólása: "nem zavar a Jobbik amíg nincsenek hatalmon, ha az megtörténne akkor futás fiúk" - úgy van fussál te gyökér, de úgy is alkapunk!
A kérdező hozzászólása: "józan emberi értelem" Ja persze, az emberi értelem, dübörög a gazdaságunk, irigylésre méltó helyzetben vagyunk mert értelmes vezetõink voltak eddig is... Hát persze, erre nem gondoltam...
A kérdező hozzászólása: Kedves 10-es, egy magyar nem fél, egy magyar nem szalad el, mert a gyõztesek soha nem adják fel, akik feladják, sohasem gyõznek!
"A gyõztesek soha nem adják fel, akik feladják, sohasem gyõznek." Ezt Németh Pál olimpiai bajnok és edzõ mondta, evidensen a sportra. A kérdésre: Nincs háttérhatalom. A bíró nem a szakértõi vélemény tartalmának megfelelõ döntést hozott, tehát hibázott az ítélet meghozatalakor. Részletek: http://nol.hu/belfold/jobbik_kontra_karsai__ezt_csunyan_bene..
A Jobbik programja szerint elhozná a Szebb jövõt... sajnos eddig az összes kormány ezt mondta... Én bízok a Jobbikban, örülnék is meg nem is ha õk irányítanának. Örülnék, hogy végre az én ideológiámbeliek is vezethetnék az országot, nem pedig a férgek, viszont aggodalmaskodnék, nem-e csalódok bennük is.

Ha 2012-ben érettségiztem amikor az emeltért 30% fölött járt a pluszpont, ha felvételizem most akkor is megkapom?

Jövőre már 45% lesz a határ, nézik külön az írásbelit vagy az írásbeli+szóbelinek elég 45% fölött lennie?

Legjobb válasz: Dehogynem, csak errõl van szó mindenhol, ahol a felvételi szabályait leírják. Valaki az ellenkezõjével hitegetett?

Dehogynem, csak errõl van szó mindenhol, ahol a felvételi szabályait leírják. Valaki az ellenkezõjével hitegetett?
Mindig az aktuális évi szabályok számítanak.
A kérdező hozzászólása: De errõl nem volt szó sehol...
Felvételi eljárásnál az adott év aktuális eljárási szabályait kell alkalmazni. Szép is lenne, ha még most is a 240 pontos felvételi eljárás lenne :) )) Én majd verem az asztalt, hogy én még akkor érettségiztem, amikor az volt a plafon, és nekem úgy számolják a pontot :) Ez sajnos nem így megy. Mindig az adott év eljárásrendjét kell nézni. És minden évben leírják, hogy rád, aki nem az adott évben végzett, mi vonatkozik. Esetedben ha az az eljárásrend, hogy 45% felett adnak pluszpontot, akkor az emelt matek érettségit átlaga (szóbeli és írásbeli együtt) számít.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Szóval most akkor is bőrrákot kapok ha nem égek le?

ez sose tisztázódott bennem eléggé. mindenkinek sír a szája, hogy délelőtt 11-től délután 3-ig ne menjünk ki a napra, mert súlyos következményei lesznek. egyenlőre nem lett semmi bajom, de nem értem.. ha egyszer nem égek le akkor miért kapnék bőrrákot?

Legjobb válasz: Mert olyan magas a káros sugárzás aránya, hogy igen nagy a kockázata, akár leégsz, akár nem. És nem 1-2 perc alatt alakul ez ki, a bõr pedig nem felejt. Ha megnézed azt a sok pigmentfoltos idõsebb nõt elhiheted, hogy a nagyjának azért olyan a bõre, mert sokat napozott... "egyenlõre nem lett semmi bajom" Egyenlõre. De csináld csak, aztán 20 év múlva érdekel milyen állapotban lesz a bõröd.

Mert olyan magas a káros sugárzás aránya, hogy igen nagy a kockázata, akár leégsz, akár nem. És nem 1-2 perc alatt alakul ez ki, a bõr pedig nem felejt. Ha megnézed azt a sok pigmentfoltos idõsebb nõt elhiheted, hogy a nagyjának azért olyan a bõre, mert sokat napozott... "egyenlõre nem lett semmi bajom" Egyenlõre. De csináld csak, aztán 20 év múlva érdekel milyen állapotban lesz a bõröd.
A kérdező hozzászólása: hm értem.

Most akkor Õ is szeret?

Hali. szóval, egy táborban megismerkedtem egy lánnyal aki megtetszett ezt el is mondtam neki, csak túl messze lakik tőlem, beszélgettünk élőben és neten is, tök jól elvoltunk... majd mostanság -mikor újra találkoztunk élőben- beleszerettem. elis mondtam neki, ő neki ez volt a válasza (nem kérdeztem semmit, de egyértelmű volt, hogy várok valami választ): "ooo egyelek meg de aranyos vagy :DDD" jó, nem számítottam sok mindenre. majd utána beszélgettünk, és érdekes módon néha küldött egy-két szívet, meg úgy köszön el, hogy: "pusziiii <3". most akkor, "szeret" mint egy kutyát, azaz: lehet vele hülyülni, beszélgetni, aranyos, szeretem, de undorító lenne vele járni. Vagy szeret mint én Õt? normális válaszokat várok köszi előre is :) én: 14/F, ő 14/N

Legjobb válasz: Hát lehet félre értette ezt a szeretlek dolgot... nekem ez úgy jön le mint egy jó barátot szeret nem mint férfit :)

Hát lehet félre értette ezt a szeretlek dolgot... nekem ez úgy jön le mint egy jó barátot szeret nem mint férfit :)
Szeret, mint egy kutyát...
A kérdező hozzászólása: azt nemhiszem, mert konkrétan megmondtam neki...
Szerintem ez nem szerelem.
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolónak írtam az elõbbit. :)
Hát akkor nem tudom kérdezz rá esetleg konkrétan h mi a helyzet õ hogy érez :)
A maga 14 éves módján kezd valami alakulni benne irántad, és ha laza maradsz, akkor ez elmélyülhet. De mivel messzel lakik, szerintem eleve nincs értelme belebonyolódnotok ebbe. Felnõttek még meg tudják oldani a távkapcsolatot, sok utazás, de ti még nem. Jó lesz, ha fülig egymásba szerettek, és szenvedtek az áthidalhatatlan (vagy távolról sem eléggé áthidalható) távolság miatt?
14 évesen még nem nõ, hanem lány, és ha még érettebbek is vagytok a korotoknál, akkor sem várhatod, hogy erre úgy reagáljon, mint egy felnõtt, céltudatos nõ. Egy ennyi idõs lánynál simán jó, ha úgy reagál, mint õ, de ne felejtsd el, hogy még mindketten kezdõk vagytok, most kezdetek el érdeklõdni a szerelem iránt, és még nem olyan könnyû belemenni egy kapcsolatba, mint idõsebb fejjel. Nem biztos, hogy már úgy szeret, mint te õt, de a vonzalom egész biztosan megvan már a részérõl. Ezt a "pusziii<3" szöveget én biztos nem írnám olyannak, akivel "undorító lettél járni", ahogy te fogalmazol. Most pedig mondok tapasztalatot :) 2009 elején, 13 évesen megismertem egy akkor 14 éves srácot játékban, akiben minden megtetszett...a kedvessége, humora, egyénisége, gondolkodásmódja, és amikor küldött képet, azon is bejött. Mi volt a baj? A nagy távolság... Kívánom, hogy ne így legyen nálatok, de mi nem tudtunk akkor találkozni. 16 éves volt az a kor, amikor csak-csak engedtek járkálni. 4 év telt el, de nekem még mindig õ kell, még akkor is, ha messze van. <3 =) Tehát lehet, hogy tényleg végig õ marad számodra A lány, és mindig úgy fogod érezni, hogy nála jobbat nem is találhatnál, de arra készülj fel, hogy nem lesz egyszerû. :( Ja és nálam még az is gond volt, hogy 14 évesen féltem, hogy nem törõdik eléggé velem, mert a csapból is az folyt, hogy ha igazán kellesz a pasinak, a világ végére is elmegy, csak hogy 10 percig láthasson. Igen, én is erre vártam akkor, de õ 14 éves volt, és hát úgy "kicsit" más, mint huszonévesen. :C Biztos lányban is vannak ilyen dolgok, ami miatt úgy érezheted, hogy nem jó, pedig jó, és igen is, 14 évesen ezek a lépések már remeknek számítanak. =) Sok szerencsét! :) 17/L

Most akkor ismét megjött?

Ma olyan barnás volt abugyim, cseréltem , de ismét olyan lett kis id? múlva. Még nem kellene megjöjjön. 18án jött meg el?ször. De akkor most ismét megvan_?

Legjobb válasz: válaszoljatok kérlek

A kérdező hozzászólása: válaszoljatok kérlek
Szerintem szólj Anyukádnak, és jobb lenne, ha elmennétek orvoshoz! Nem viszket vagy csíp a puncid?
A kérdező hozzászólása: Semmi más gond, De lehet, hogy csak barnafolyás , hogy közelebbrõl meg fog újra jönni, mert az elején hamarabb/késõbb is megjöhet...vagy nem?
Elsõ vagyok. Ez is lehet, hogy csak azért van ez, mert még nem állt be rendszeresre a menstruációd. Amíg beáll, eltelhet akár 2-3 év is. Én tiszta szívbõl kívánom Neked, hogy soha ne is legyen semmi bajod és minden elképzelhetõ jót kívánok!!! De azért Anyukádnak mindenképpen szólj!!!
A kérdező hozzászólása: Azóta nincs semmi.Ha még lesz akkor szólok.

Na most akkor, hogy is van ez?

Van, aki azt mondja, hogy elég kevesebbet enni és fogysz. Van, aki azt mondja, hogy torna nélkül nem megy a fogyás...

Legjobb válasz: Többé-kevésbé 6 részre osztanám a kérdésed, ennek megfelelõen 6 részre osztom én is a válaszom. Elõszõr is elmondom neked "hogy is van ez": a fogyás eddigi ismereteink alapján akkor indul be amikor a szervezetben keletkezik egy kalóriadeficit. Azért hallasz különbözõ véleményeket, mivel kétféle módon is elérhetõ ennek a kal-veszteségnek a létrehozása: - a kalória-bevitel csökkentésével - a kalória-felhasználás növelésével, testmozgás növelésével A fogyás mindkét esetben beindul és "megy", viszont ami a lényeges az az, hogy HOGYAN érdemesebb inkább fogyni. Most nem mennék bele abba, hogy miért jobb zsírból fogyni és nem izomból, mivel elég széles tartalmú magyarázat lenne, viszont tény, hogy zsírból okosabb dolog fogyni, mint izomból, ahonnan teljesen értelmetlen a legtöbb esetben. Összegezve: a fogyást többféleképpen megvalósítható, de a legjobb módszer a szénhidrátok csökkentésén alapszik és a fehérje növelésén (ezzel ugyanis a kalóriamennyiség jelentõsen csökken, ezért kell hangsúlyt fektetni az étel minõségére ) + megfelelõ mennyiségû testmozgás, amennyiben lehetséges. Térjünk a második részre: felmerült benned, hogy talán sokat eszel. Nos nem alaptalan gyanú született meg benned, mivel bár nem sok amit eszel, de lehetne jobb is minõségileg, mert ugyebár amint mondtam az elõbb is: a minõség sokat számít. A reggeli szendvics jó, hogyha megfelelõen van elkészítve: t.k.- û, korpás- , házi- , vagy egyéb minõségileg jobb kenyér, mint a fehér kenyér; kolbász/felvágottak helyett minnél tisztább hús, ami lehet akár sonka is, de olyan sonka amit legalább 10x megkell rágjál, mert abban van a hús. Ebédre a rántott csirkemell nem is rossz, de nem is a legjobb választás, tudom, hogy Magyarországon nem elterjedt, de párolással/grillezéssel kitünõ ebédet lehet varázsolni és ha kellõképpen van elkészítve akkor nincs "ázott hús" íze, ahogy az egyik ismerõsöm fogalmazott. A rizs oké, néha lehet burgonya is helyette, a csoki felesleges, hacsak nem 70% feletti kakaótartalmú, de ezt gondolom te is tudod. A vacsora lehetne változatosabb is, a szendvics egyáltalán nem tartozik a jó alternatívák közé, ilyenkor bármilyen magas fehérjetartalmú étel megfelel, a szendvics nem tartozik ezek közé. A sport nem igazán lehetséges nálad, amint említetted, ezért is voltam olyan igényes ami a diétádat illeti és neked is igényesebbnek kellene lenned, mivel nálad nagyon sok múlik az étkezésen, hogyha a sport nagy része elmarad. Ami az elhízásod illeti: bizonyos kor után sok emberrel elõfordul, a fontos az, hogy észrevedd ídõben és tegyél ellene, mivel nálad mégcsak nem is jó indulatú súlyfelszedésrõl van szó, mivel nem sportolsz. A centiket nézve viszont az lenne a tanácsom, hogy ne foglalkozz velük. Illetve foglalkozhatsz, de ne most, mivel nem jó, hogyha rágörcsölsz valamire, tudatalatt sok ember ezért bukik el fogyás ideje alatt. Ugyanis tévedés az, hogy hetente lekell mérni magunkat. Nem kell. Elkell indítsd a folyamatot, tenned kell a megfelelõ lépéseket és bíznod kell önmagadban, ennyi. Bizonyos ídõ eltelte után akár újramérheted magad, de csakis akkor amikor már te is változást érzel, addig felesleges. A fogamzásgátlókról a vélemények megoszlanak: egyes kutatások szerint van közük a súlyfelszedéshez, más kutatások alapján nem befolyásolják az elhízás folyamatát. Viszont abban az esetben, hogyha úgysem tervezed már szedni õket, akkor felesleges is ezen rágódni többet, a tudomány még úgysem jutott közös nevezõre, ami ezt a témát illeti. Az úszógumik pedig elfognak tûnni, hogyha jól átalakítod a diétád és nekifogsz mozogni, ha nem is intenzíven, de egy közepes séta talán belefér nálad is néhány alkalommal. Ezenkívül a házi munka is megfelelõ mozgás. A derekad centijeirõl pedig már elmondtam a véleményem, viszont most még hozzátennék annyit, hogy: nem a centik számítanak, hanem maga a derekad. Vannak számos nõk akiknek a derekuk jelentõsen nagyobb, mint a "modell-derék" és mégis szexi derekuk van.

Többé-kevésbé 6 részre osztanám a kérdésed, ennek megfelelõen 6 részre osztom én is a válaszom. Elõszõr is elmondom neked "hogy is van ez": a fogyás eddigi ismereteink alapján akkor indul be amikor a szervezetben keletkezik egy kalóriadeficit. Azért hallasz különbözõ véleményeket, mivel kétféle módon is elérhetõ ennek a kal-veszteségnek a létrehozása: - a kalória-bevitel csökkentésével - a kalória-felhasználás növelésével, testmozgás növelésével A fogyás mindkét esetben beindul és "megy", viszont ami a lényeges az az, hogy HOGYAN érdemesebb inkább fogyni. Most nem mennék bele abba, hogy miért jobb zsírból fogyni és nem izomból, mivel elég széles tartalmú magyarázat lenne, viszont tény, hogy zsírból okosabb dolog fogyni, mint izomból, ahonnan teljesen értelmetlen a legtöbb esetben. Összegezve: a fogyást többféleképpen megvalósítható, de a legjobb módszer a szénhidrátok csökkentésén alapszik és a fehérje növelésén (ezzel ugyanis a kalóriamennyiség jelentõsen csökken, ezért kell hangsúlyt fektetni az étel minõségére ) + megfelelõ mennyiségû testmozgás, amennyiben lehetséges. Térjünk a második részre: felmerült benned, hogy talán sokat eszel. Nos nem alaptalan gyanú született meg benned, mivel bár nem sok amit eszel, de lehetne jobb is minõségileg, mert ugyebár amint mondtam az elõbb is: a minõség sokat számít. A reggeli szendvics jó, hogyha megfelelõen van elkészítve: t.k.- û, korpás- , házi- , vagy egyéb minõségileg jobb kenyér, mint a fehér kenyér; kolbász/felvágottak helyett minnél tisztább hús, ami lehet akár sonka is, de olyan sonka amit legalább 10x megkell rágjál, mert abban van a hús. Ebédre a rántott csirkemell nem is rossz, de nem is a legjobb választás, tudom, hogy Magyarországon nem elterjedt, de párolással/grillezéssel kitünõ ebédet lehet varázsolni és ha kellõképpen van elkészítve akkor nincs "ázott hús" íze, ahogy az egyik ismerõsöm fogalmazott. A rizs oké, néha lehet burgonya is helyette, a csoki felesleges, hacsak nem 70% feletti kakaótartalmú, de ezt gondolom te is tudod. A vacsora lehetne változatosabb is, a szendvics egyáltalán nem tartozik a jó alternatívák közé, ilyenkor bármilyen magas fehérjetartalmú étel megfelel, a szendvics nem tartozik ezek közé. A sport nem igazán lehetséges nálad, amint említetted, ezért is voltam olyan igényes ami a diétádat illeti és neked is igényesebbnek kellene lenned, mivel nálad nagyon sok múlik az étkezésen, hogyha a sport nagy része elmarad. Ami az elhízásod illeti: bizonyos kor után sok emberrel elõfordul, a fontos az, hogy észrevedd ídõben és tegyél ellene, mivel nálad mégcsak nem is jó indulatú súlyfelszedésrõl van szó, mivel nem sportolsz. A centiket nézve viszont az lenne a tanácsom, hogy ne foglalkozz velük. Illetve foglalkozhatsz, de ne most, mivel nem jó, hogyha rágörcsölsz valamire, tudatalatt sok ember ezért bukik el fogyás ideje alatt. Ugyanis tévedés az, hogy hetente lekell mérni magunkat. Nem kell. Elkell indítsd a folyamatot, tenned kell a megfelelõ lépéseket és bíznod kell önmagadban, ennyi. Bizonyos ídõ eltelte után akár újramérheted magad, de csakis akkor amikor már te is változást érzel, addig felesleges. A fogamzásgátlókról a vélemények megoszlanak: egyes kutatások szerint van közük a súlyfelszedéshez, más kutatások alapján nem befolyásolják az elhízás folyamatát. Viszont abban az esetben, hogyha úgysem tervezed már szedni õket, akkor felesleges is ezen rágódni többet, a tudomány még úgysem jutott közös nevezõre, ami ezt a témát illeti. Az úszógumik pedig elfognak tûnni, hogyha jól átalakítod a diétád és nekifogsz mozogni, ha nem is intenzíven, de egy közepes séta talán belefér nálad is néhány alkalommal. Ezenkívül a házi munka is megfelelõ mozgás. A derekad centijeirõl pedig már elmondtam a véleményem, viszont most még hozzátennék annyit, hogy: nem a centik számítanak, hanem maga a derekad. Vannak számos nõk akiknek a derekuk jelentõsen nagyobb, mint a "modell-derék" és mégis szexi derekuk van.
hát nincs mit hozzáfûznöm az elõttem lévõ teljesen jól leírt mindent ment a kéz, nagyon összefoglalt és nagyon precíz válaszok voltak ritka az ilyen válaszoló:)

Akkor most hogy is van ez az Izrael?

Akkor most hogyan áll velük Isten? Még mindig kiválasztott nép? A mostani állam az Úr munkája vajon? Ha egy keresztény vallási műsorban azt éneklik, hogy az Úr népe Izrael (valószínűleg a testi Izraelre gondolnak), helyesen teszik? Véleményem szerint a Biblia igaz. Csak olyanok válaszoljanak akik ezt szintén így gondolják, és igékkel alátámaszva. Nem vagyok kíváncsi szélsőjobboldali ömlengésekre, meg olyanokra, hogy jaj, mert írtak egy könyvet, mely szerint ők a kiválasztottak. Tény, hogy az Ószövetségben azok voltak. A kérdés nem provokáció, tényleg nem tudom, mert mindenki mást mond.

Legjobb válasz: ez lemaradt. Illetve találtam valamit, amit szeretnék bemásolni neked: Az evangélikusok közül néhányan úgy vélik, a modern kori Izrael állam megalakulása egy bibliai próféciát teljesített be. Például John Hagee lelkész a könyvében megjegyzi: „Ezt az emlékezetes eseményt Ésaiás próféta már korábban elõrevetítette: »egy ország egy nap jön világra« (Ésaiás 66:8)” (Visszaszámlálás Jeruzsálem fölött). John Hagee még hozzáfûzi, hogy ez volt a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseménye, és így mindenki elõtt nyilvánvalóvá vált, hogy Izrael Istene él és tevékeny. Vajon megállja a helyét ez az állítás? Valóban a mai Izrael állam létrejöttét jövendölte meg az Ézsaiás 66:8? Csakugyan 1948. május 14-e volt a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseménye? Ha a modern kori Izrael állam Isten választott nemzete, és ha Isten e nemzet által teljesít be bibliai próféciákat, azt a Biblia olvasói a világ minden táján nagy érdeklõdéssel figyelnék. Ézsaiás próféciája így szól: „Ki hallott már ilyesmit? Ki látott ezekhez hasonlót? Vajon világra hoznak-e vajúdva egy országot egyetlen nap alatt? Vagy megszületik-e egy nemzet egyszerre? Mert vajúdni kezdett Sion, és meg is szülte fiait” (Ézsaiás 66:8). Világos, hogy ez a vers arról jövendöl, hogy egy nemzet nagyon gyorsan, szinte egyetlen nap alatt születik meg, azaz jön létre. De ki idézi ezt elõ? A következõ versbõl kiderül: „»Hát én csak megnyissam a méhet, de a szülést már ne indítsam meg? – így szól Jehova. – Vagy talán a szülést megindítom, de a méhet bezárom?« – így szól Istened.” Jehova Isten egyértelmûen kijelenti, hogy õ idézi elõ ezt a jelentõségteljes eseményt. A mai Izrael egy világi demokrácia, mely a hivatalos nyilatkozataiban sohasem állítja, hogy a Biblia Istenére támaszkodik. És vajon 1948-ban az izraeliek Jehova Istennek tulajdonították az államuk megszületését? Nem. Sem Isten neve, de még az „Isten” szó sem szerepel a nyilatkozat eredeti szövegében. A végleges szövegérõl pedig egy könyv ezt írja: „A nemzeti tanács tagjai között még délután egy órakor, a tanács gyûlésén sem volt egyetértés az állam létrejöttérõl szóló nyilatkozat szövegében . . . A vallásos zsidók azt akarták, hogy szerepeljen benne az »Izrael Istene« kifejezés. A világi zsidók azonban ellenezték ezt. Ben Gurion, engedve a nyomásnak, úgy döntött, hogy a szövegben a »Szikla« szó szerepeljen az »Isten« szó helyett” (Great Moments in Jewish History). A modern kori Izrael állam a mai napig egy ENSZ-határozatra hivatkozik, mely szerint a zsidó népnek természetes és történelmi joga van az államalapításhoz. Vajon ésszerû azt gondolni, hogy a Biblia Istene a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseményét egy olyan nép érdekében viszi véghez, mely nem hajlandó neki tulajdonítani ezt? Ellentét a múlttal A mai Izrael állásfoglalása éles ellentétben van az ókori Izraelével. I. e. 537-ben, 70 évvel azután, hogy a babilóniaiak elpusztították és elnéptelenítették Izraelt, a nemzet valóban újjászületett, szinte egyetlen nap alatt. Amikor a Babilont meghódító perzsa Nagy Círusz engedélyezte a zsidók hazatérését, az Ézsaiás 66:8 szavai egyértelmûen beteljesedtek (Ezsdrás 1:2). Círusz elismerte, hogy az i. e. 537 eseményei Jehova akaratából történtek, és akik visszatértek Jeruzsálembe, azzal a szándékkal tették ezt, hogy helyreállítsák Jehova Isten imádatát, és újjáépítsék a templomot. A modern kori Izrael hivatalosan sohasem jelentette ki, hogy ilyesmi szándékában állna. Vajon a mai Izrael Isten választott nemzete? Mivel a zsidó nemzet i. sz. 33-ban elvetette Jehova Fiát, a Messiást, elvesztette azt a kiváltságot, hogy Isten választott nemzete legyen. Maga a Messiás így fogalmazta ezt meg: „Jeruzsálem, Jeruzsálem, aki megöli a prófétákat, és megkövezi azokat, akik hozzá küldettek . . . Íme! Elhagyatottá lesz nektek a házatok” (Máté 23:37, 38). Jézus szavai akkor teljesedtek be, amikor i. sz. 70-ben a római hadsereg elpusztította Jeruzsálemet a templommal és a papsággal együtt. De hogyan valósul így meg Istennek az a szándéka, hogy lesz egy nemzete, mely ’különleges tulajdona minden nép közül, és amely papok királysága és szent nemzet’? (2Mózes 19:5, 6). A zsidó származású Péter apostol választ adott erre a kérdésre az egyik levelében, melyet keresztényeknek írt, akik között voltak zsidó és nem zsidó születésûek is. Ezt írta: „választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, különleges tulajdonnak szánt nép vagytok . . . Mert egykor nem voltatok nép, most azonban Isten népe vagytok; azok voltatok, akik iránt nem tanúsítottak irgalmasságot, most azonban azok vagytok, akik iránt irgalmasságot tanúsítanak” (1Péter 2:7–10). A szent szellem által kiválasztott keresztények tehát egy szellemi nemzethez tartoznak, hiszen azt, hogy tagjai ennek a nemzetnek, nem az határozza meg, hogy milyen nemzetiségûnek születtek vagy hogy hol élnek. Pál apostol a következõ szavakkal magyarázta ezt meg: „sem a körülmetéltség nem valami, sem a körülmetéletlenség, hanem egy új teremtés, az valami. És akik rendezettségben fognak járni e viselkedési szabály szerint, mindazokon béke legyen, és irgalmasság, igen, az Isten Izraelén!” (Galácia 6:15, 16). Habár a mai Izrael bárkinek állampolgárságot ad, aki születésénél fogva zsidó vagy áttért a zsidó hitre, a Bibliában ’az Isten Izraelének’ nevezett nemzetnek csak az lehet a tagja, aki ’engedelmes, és meg van hintve Jézus Krisztus vérével’ (1Péter 1:1, 2). Ezekrõl a személyekrõl, vagyis a szellemi zsidókról Pál ezt írta: „nem az a zsidó, aki külsõleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsõleg van a testen, hanem az a zsidó, aki belsõleg az, és az õ körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyûjtemény által. Az ilyennek dicsérete nem emberektõl, hanem az Istentõl jön” (Róma 2:28, 29). Ez a vers segít megértenünk Pál egyik sokat vitatott kijelentését. A rómaiakhoz írt levelében egy jelképes olajfáról írt. A hitetlen test szerinti zsidókat az olajfa azon ágaihoz hasonlította, melyeket lenyestek, hogy a helyükbe ’vadolajfaágakat’ oltsanak be, melyek a nem zsidókat szemléltetik (Róma 11:17–21). Pál így fejezi be a gondolatmenetét: „részlegesen megkeményedett Izrael, mígnem bejön a nemzetekbõl valók teljes száma, és ily módon az egész Izrael megmentésben részesül” (Róma 11:25, 26). Vajon itt arról jövendölt, hogy az utolsó pillanatban a zsidók tömegesen áttérnek a keresztény hitre? Egyértelmû, hogy semmi ilyesmi nem történt. Pál „az egész Izrael” kifejezés alatt a szellemi Izraelt értette, vagyis azokat a keresztényeket, akik a szent szellem által lettek kiválasztva. Arra utalt, hogy bár a test szerinti zsidók nem fogadták el a Messiást, ez nem hiúsította meg Istennek azt a szándékát, hogy legyen egy szellemi „olajfa”, melynek minden ága gyümölcsöt terem. Ez összhangban van azzal a szemléltetéssel, melyet Jézus mondott. Egy szõlõtõhöz hasonlította magát, melynek gyümölcstelen ágait le fogják nyesni. Ezt mondta: „Én vagyok az igazi szõlõtõ, és az én Atyám a szõlõmûves. Minden rajtam levõ szõlõvesszõt, amely nem terem gyümölcsöt, eltávolít, és amelyik gyümölcsöt terem, azt mind megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen” (János 15:1, 2). A modern kori Izrael állam létrejötte tehát nem lett megjövendölve a Bibliában, a szellemi Izraelé azonban igen. Ha felismered, hogy kik õk, és csatlakozol hozzájuk, örökké tartó áldásokban lehet részed (1Mózes 22:15–18; Galácia 3:8, 9).

ez lemaradt. Illetve találtam valamit, amit szeretnék bemásolni neked: Az evangélikusok közül néhányan úgy vélik, a modern kori Izrael állam megalakulása egy bibliai próféciát teljesített be. Például John Hagee lelkész a könyvében megjegyzi: „Ezt az emlékezetes eseményt Ésaiás próféta már korábban elõrevetítette: »egy ország egy nap jön világra« (Ésaiás 66:8)” (Visszaszámlálás Jeruzsálem fölött). John Hagee még hozzáfûzi, hogy ez volt a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseménye, és így mindenki elõtt nyilvánvalóvá vált, hogy Izrael Istene él és tevékeny. Vajon megállja a helyét ez az állítás? Valóban a mai Izrael állam létrejöttét jövendölte meg az Ézsaiás 66:8? Csakugyan 1948. május 14-e volt a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseménye? Ha a modern kori Izrael állam Isten választott nemzete, és ha Isten e nemzet által teljesít be bibliai próféciákat, azt a Biblia olvasói a világ minden táján nagy érdeklõdéssel figyelnék. Ézsaiás próféciája így szól: „Ki hallott már ilyesmit? Ki látott ezekhez hasonlót? Vajon világra hoznak-e vajúdva egy országot egyetlen nap alatt? Vagy megszületik-e egy nemzet egyszerre? Mert vajúdni kezdett Sion, és meg is szülte fiait” (Ézsaiás 66:8). Világos, hogy ez a vers arról jövendöl, hogy egy nemzet nagyon gyorsan, szinte egyetlen nap alatt születik meg, azaz jön létre. De ki idézi ezt elõ? A következõ versbõl kiderül: „»Hát én csak megnyissam a méhet, de a szülést már ne indítsam meg? – így szól Jehova. – Vagy talán a szülést megindítom, de a méhet bezárom?« – így szól Istened.” Jehova Isten egyértelmûen kijelenti, hogy õ idézi elõ ezt a jelentõségteljes eseményt. A mai Izrael egy világi demokrácia, mely a hivatalos nyilatkozataiban sohasem állítja, hogy a Biblia Istenére támaszkodik. És vajon 1948-ban az izraeliek Jehova Istennek tulajdonították az államuk megszületését? Nem. Sem Isten neve, de még az „Isten” szó sem szerepel a nyilatkozat eredeti szövegében. A végleges szövegérõl pedig egy könyv ezt írja: „A nemzeti tanács tagjai között még délután egy órakor, a tanács gyûlésén sem volt egyetértés az állam létrejöttérõl szóló nyilatkozat szövegében . . . A vallásos zsidók azt akarták, hogy szerepeljen benne az »Izrael Istene« kifejezés. A világi zsidók azonban ellenezték ezt. Ben Gurion, engedve a nyomásnak, úgy döntött, hogy a szövegben a »Szikla« szó szerepeljen az »Isten« szó helyett” (Great Moments in Jewish History). A modern kori Izrael állam a mai napig egy ENSZ-határozatra hivatkozik, mely szerint a zsidó népnek természetes és történelmi joga van az államalapításhoz. Vajon ésszerû azt gondolni, hogy a Biblia Istene a XX. század történelmének legjelentõsebb prófétai eseményét egy olyan nép érdekében viszi véghez, mely nem hajlandó neki tulajdonítani ezt? Ellentét a múlttal A mai Izrael állásfoglalása éles ellentétben van az ókori Izraelével. I. e. 537-ben, 70 évvel azután, hogy a babilóniaiak elpusztították és elnéptelenítették Izraelt, a nemzet valóban újjászületett, szinte egyetlen nap alatt. Amikor a Babilont meghódító perzsa Nagy Círusz engedélyezte a zsidók hazatérését, az Ézsaiás 66:8 szavai egyértelmûen beteljesedtek (Ezsdrás 1:2). Círusz elismerte, hogy az i. e. 537 eseményei Jehova akaratából történtek, és akik visszatértek Jeruzsálembe, azzal a szándékkal tették ezt, hogy helyreállítsák Jehova Isten imádatát, és újjáépítsék a templomot. A modern kori Izrael hivatalosan sohasem jelentette ki, hogy ilyesmi szándékában állna. Vajon a mai Izrael Isten választott nemzete? Mivel a zsidó nemzet i. sz. 33-ban elvetette Jehova Fiát, a Messiást, elvesztette azt a kiváltságot, hogy Isten választott nemzete legyen. Maga a Messiás így fogalmazta ezt meg: „Jeruzsálem, Jeruzsálem, aki megöli a prófétákat, és megkövezi azokat, akik hozzá küldettek . . . Íme! Elhagyatottá lesz nektek a házatok” (Máté 23:37, 38). Jézus szavai akkor teljesedtek be, amikor i. sz. 70-ben a római hadsereg elpusztította Jeruzsálemet a templommal és a papsággal együtt. De hogyan valósul így meg Istennek az a szándéka, hogy lesz egy nemzete, mely ’különleges tulajdona minden nép közül, és amely papok királysága és szent nemzet’? (2Mózes 19:5, 6). A zsidó származású Péter apostol választ adott erre a kérdésre az egyik levelében, melyet keresztényeknek írt, akik között voltak zsidó és nem zsidó születésûek is. Ezt írta: „választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, különleges tulajdonnak szánt nép vagytok . . . Mert egykor nem voltatok nép, most azonban Isten népe vagytok; azok voltatok, akik iránt nem tanúsítottak irgalmasságot, most azonban azok vagytok, akik iránt irgalmasságot tanúsítanak” (1Péter 2:7–10). A szent szellem által kiválasztott keresztények tehát egy szellemi nemzethez tartoznak, hiszen azt, hogy tagjai ennek a nemzetnek, nem az határozza meg, hogy milyen nemzetiségûnek születtek vagy hogy hol élnek. Pál apostol a következõ szavakkal magyarázta ezt meg: „sem a körülmetéltség nem valami, sem a körülmetéletlenség, hanem egy új teremtés, az valami. És akik rendezettségben fognak járni e viselkedési szabály szerint, mindazokon béke legyen, és irgalmasság, igen, az Isten Izraelén!” (Galácia 6:15, 16). Habár a mai Izrael bárkinek állampolgárságot ad, aki születésénél fogva zsidó vagy áttért a zsidó hitre, a Bibliában ’az Isten Izraelének’ nevezett nemzetnek csak az lehet a tagja, aki ’engedelmes, és meg van hintve Jézus Krisztus vérével’ (1Péter 1:1, 2). Ezekrõl a személyekrõl, vagyis a szellemi zsidókról Pál ezt írta: „nem az a zsidó, aki külsõleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsõleg van a testen, hanem az a zsidó, aki belsõleg az, és az õ körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyûjtemény által. Az ilyennek dicsérete nem emberektõl, hanem az Istentõl jön” (Róma 2:28, 29). Ez a vers segít megértenünk Pál egyik sokat vitatott kijelentését. A rómaiakhoz írt levelében egy jelképes olajfáról írt. A hitetlen test szerinti zsidókat az olajfa azon ágaihoz hasonlította, melyeket lenyestek, hogy a helyükbe ’vadolajfaágakat’ oltsanak be, melyek a nem zsidókat szemléltetik (Róma 11:17–21). Pál így fejezi be a gondolatmenetét: „részlegesen megkeményedett Izrael, mígnem bejön a nemzetekbõl valók teljes száma, és ily módon az egész Izrael megmentésben részesül” (Róma 11:25, 26). Vajon itt arról jövendölt, hogy az utolsó pillanatban a zsidók tömegesen áttérnek a keresztény hitre? Egyértelmû, hogy semmi ilyesmi nem történt. Pál „az egész Izrael” kifejezés alatt a szellemi Izraelt értette, vagyis azokat a keresztényeket, akik a szent szellem által lettek kiválasztva. Arra utalt, hogy bár a test szerinti zsidók nem fogadták el a Messiást, ez nem hiúsította meg Istennek azt a szándékát, hogy legyen egy szellemi „olajfa”, melynek minden ága gyümölcsöt terem. Ez összhangban van azzal a szemléltetéssel, melyet Jézus mondott. Egy szõlõtõhöz hasonlította magát, melynek gyümölcstelen ágait le fogják nyesni. Ezt mondta: „Én vagyok az igazi szõlõtõ, és az én Atyám a szõlõmûves. Minden rajtam levõ szõlõvesszõt, amely nem terem gyümölcsöt, eltávolít, és amelyik gyümölcsöt terem, azt mind megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen” (János 15:1, 2). A modern kori Izrael állam létrejötte tehát nem lett megjövendölve a Bibliában, a szellemi Izraelé azonban igen. Ha felismered, hogy kik õk, és csatlakozol hozzájuk, örökké tartó áldásokban lehet részed (1Mózes 22:15–18; Galácia 3:8, 9).
Szia! Nem jelentett és nem jelent nemzetet. Izrael, annyi, mint: az ember, aki Istennel jár.
Mivel én keresztény vagyok, ezért azt gondolom, hogy Isten Jézus által már új szövetséget kötött az emberekkel és ez a szövetség már nem a származástól, a faji hovatartozástól függ, hanem minden népre egyaránt kiterjed. Még egy ideillõ idézet: "Mit szóljunk ehhez? A pogányok, akik nem törekedtek a megigazulásra, megigazultak, mégpedig a hitbõl igazultak meg. A zsidó nép viszont, amely törekedett a törvénybõl eredõ megigazulásra, nem jutott el a törvény tel jesítésére. Vajon miért? Mert nem hittel, hanem tettekkel igyekezett teljesíteni. Megbotlottak a botlás kövében, amint írva van: A botlás kövét és a botrány szikláját teszem le Sionban, s nem vall szégyent, aki hisz benne. Testvérek! Szívbõl óhajtom üdvösségüket, s imádkozom érte az Istenhez. Tanúságot teszek mellettük, hogy van bennük buzgóság Istenért, de hiányzik a kellõ megértés. Mert félreismerik az Istentõl eredõ megigazulást, és a magukéval próbálják behelyettesíteni, nem vetik alá magukat az Istentõl származó megigazulásnak. Márpedig a törvény végsõ célja Krisztus, minden hívõ megigazulására." (Róm 9, 30-10, 4)
@ 2-es válaszoló Ezt írod: "Mivel én keresztény vagyok, ezért azt gondolom, hogy Isten Jézus által már új szövetséget kötött az emberekkel és ez a szövetség már nem a származástól, a faji hovatartozástól függ, hanem minden népre egyaránt kiterjed." > Nem vonom kétségbe azt, hogy keresztény vagy, de neked is el kell fogadnod mindazokat az Újszövetségi Igehelyeket, amelyik megerõsítik azt, ami - többek közt - a Jeremiás 31/31-34-ben le van írva. Gondolok itt (példának okáért) a Zsidó 8/8-12-re. Annyiból igazad van, hogy az AtyaIsten Jézusban szövetséget kötött minden emberrel - hiszen az engesztelõ Vér mindenki számára kiontatott - de Izral megkülönböztetettségérõl több Újszövetségi Ige is ír. Tehát - mint ahogy az elõbbi válaszomban is írtam - az Újszövetség megerõsíti Izraelnek a kiválasztottságát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!