Találatok a következő kifejezésre: Most akkor hetes terhesnek (107 db)

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.
10 hetes és 3 napos terhes vagy!
És sok helyen így fogsz találkozni a kormeghatározással: 10+3 hetes (ebbõl a 10 a hét, a 3 a nap)
Pontosan, ahogy az elsõ írta, 10 hetes és 3 napos terhes vagy. A baba korát nem számolják máshogy.
A magzat mindig ugyan akkorának számít mint a terhesség. 10+3 de ennek kell a kiskönyvedben is irva lenni.

Ha december 30-án volt utoljára vérzésem, akkor most hány hetes terhes vagyok?

A ciklusom 25 napos átlagba, orvosnál még nem jártam, de a tesztem pozitív!

Legjobb válasz: Szia! Utolsó menstruációd elsõ napjától számítják az orvosok. Van beágyazódási idõszak ami kb. 10-14 nap. Ha a 30-a az elsõ napod volt, akkor naptár szerint ma 5 hetes és 3 napos vagy,a baba viszont 3 hetes kb. Ultrahangon már lehet látni a petezsákot és a szikhólyagot. Irány a doki és gratulálok a babához. Üdv: 16 hetes kismama

Szia! Utolsó menstruációd elsõ napjától számítják az orvosok. Van beágyazódási idõszak ami kb. 10-14 nap. Ha a 30-a az elsõ napod volt, akkor naptár szerint ma 5 hetes és 3 napos vagy, a baba viszont 3 hetes kb. Ultrahangon már lehet látni a petezsákot és a szikhólyagot. Irány a doki és gratulálok a babához. Üdv: 16 hetes kismama
Szia!Megnéztem a http://www.timmermann.hu oldalon, és most vagy 5 hetes terhes!:) Gratulálok neked!Még vannak ott adatok a "babád" mostani méreteirõl, nézd meg, nem akarom lelõni a poént!Itt nyomon követheted hétrõl hétre, hogy éppen mekkora! Szép hónapokat:10 hetes kismami
kb 5 hetes
Kb. 5 hetes, a pici úgy 3 hetes lehet.
A kérdező hozzászólása: oké!köszönöm! csak mert uh-elõzõ héten még nem láttak semmi és nov 12.-re vagyok visszarendelve!kiváncsi voltam akkor látszódni fog-e!
Mivel hosszabb a ciklusod 4 nappal, mint a nagy atlag, igy feltetelezheto, hogy a peteeresed is ennyivel kesobb volt. Ez a negy nap nem nagy dolog, de mivel te izgulsz, igy megis sokat jelent. Ha a hosszabb ciklust is bekalkulaljuk, akkor meg nem vagy 5 hetes sem, csak 2-3 nap mulva leszel, szoval nem kell izgulnod, hogy uh-n meg nem latnak semmit. Koran mentel, fiatal a terhesseg nagyon, valoszinuleg ezert nem lattak az uh-n semmit. (ILyenkor altalaban csak a megvastagodott mehnyalkahartya lathato, amibol feltetelezheto, hogy van baba, de a petesejt meg nagyon pici.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

9 napja mult el mensim tegnap este halvány pozit teszteltem Qupidoval akkor most hány hetes terhes lehetek?

mensi elött nem volt pozi tesztem szval nem vszin? hogy vetélésem volt

Legjobb válasz: szerintem mar az elozo menszi kezdetetol az voltal (mivel meg eben a honapban menszi ota ha szamolod meg peteeresed sem volt nem hogy a teszt ket csikos legyen) csak meg a szervezeted nagyon keves hcg-t termelt mivel a teszt mindenkinek a nem vart elmaradasa utan par nappal mutatja ki (ez neked mostanra esik csak kozben megkaptad).elofokdul hogy enek ellenere van aki megkapja a baratnom is es megis terhes. neked az elozo menszi elso napjatol kell szamolnod. amikor megkaptad nem gorcsolt ugy ahogy meg soha eddig? egyszer teszteltel ? nem artana par nap mulva ujra tesztelni es irany a doki ha ott van akkor mar lasan latja a doki

szerintem mar az elozo menszi kezdetetol az voltal (mivel meg eben a honapban menszi ota ha szamolod meg peteeresed sem volt nem hogy a teszt ket csikos legyen) csak meg a szervezeted nagyon keves hcg-t termelt mivel a teszt mindenkinek a nem vart elmaradasa utan par nappal mutatja ki (ez neked mostanra esik csak kozben megkaptad).elofokdul hogy enek ellenere van aki megkapja a baratnom is es megis terhes. neked az elozo menszi elso napjatol kell szamolnod. amikor megkaptad nem gorcsolt ugy ahogy meg soha eddig? egyszer teszteltel ? nem artana par nap mulva ujra tesztelni es irany a doki ha ott van akkor mar lasan latja a doki
A kérdező hozzászólása: 37
A hõd mennyi volt, mikor megjött?
Gratulálok!
A menszid olyan volt mint egyéként szokott lenni?
Ultrahang segtségével az orvos hétre pontosan meg fogja tudni állapítani a terhesség korát.
Hogy jutott eszedbe tesztelni mensi után?
szió! baba lett?
A kérdező hozzászólása: Kicsit kevesebb volt és semmi görcösm nemvolt még 1 lily tesztem is halvány volt és egy One minute is de azthittem cska szellemcsikosak de akkor lméletileg már 7 hetes vagyok
Ne várj, menj el orvoshoz!! (gratula :) )

Az orvosom ki akar írni táppénzre, most 20 hetes terhes vagyok, de egyedüli munkaerő vagyok, és a munkaadóm nem talált senkit helyettem, akit betaníthatnék. Ilyen esetben mit csináljak?

Hallgassak az orvosra, és ne foglalkozzak azzal, hogy mi lesz a munkahelyemen?

Legjobb válasz: Attól függ miért akar kiirni a doki. Nekem a háziorvosnak 20.héttõl az volt a mániája,hogy menjek táppénzre,pedig semmi bajom nem volt.Csupán az õ elgondolása,hogy terhes nõnek otthon a helye.Akkor is ha szereti a munkáját,és amint kiderült a terhesség,olyan könnyitett munká, volt,amirõl csak álmodni lehet.(felpolcolt láb,annyi séta amennyi jólesik,és kötetlen munkaidõ). 38 hétig dolgoztam is.

Attól függ miért akar kiirni a doki. Nekem a háziorvosnak 20.héttõl az volt a mániája, hogy menjek táppénzre, pedig semmi bajom nem volt.Csupán az õ elgondolása, hogy terhes nõnek otthon a helye.Akkor is ha szereti a munkáját, és amint kiderült a terhesség, olyan könnyitett munká, volt, amirõl csak álmodni lehet.(felpolcolt láb, annyi séta amennyi jólesik, és kötetlen munkaidõ). 38 hétig dolgoztam is.
Teljesen egyetértek, tisztázni kell, hogy miért akar kiírni. Rám is ferdén néznek, hogy 33 hetesen még 3 hétig dolgozni akarok, de pont nem érdekel, nekem még jót is tesz a napi elfoglaltság. Szerintem döntsd el Te: ha maradnál otthon és a doki is kiírna, akkor le van ejtve a munkahely, de ha dolgoznál, akkor beszéld meg a dokival, hogy vállaható-e.
Kedves Utolsó! Ez elég kemény. Örülök, hogy jól vagytok. Ezért mondom, hogy a kímélet igenis kell. De ha ideális munkahelye van az embernek, akkor ebben segítenek. Neked ennek az ellenkezõje volt, remélem a Kérdezõnek nem. :-(
Hát szerintem is attól függ, mi a munkád! Én is egyedül dolgoztam egy üzleteben (csavar-csapágy), de én a 33. hétig simán bírtam. Meg hát azért nem mindegy, hogy rendes fizut kap az ember vagy táppénzt!
en osszetennem a ket kezem ha itt is ilyen orvosok lennenek. Kulfoldon elek es itt nem divat kiirni a kismamakat igy a legtobbunk utolsokig huzza. Hozzaallas terhesseg nem betegseg. Ugy kell konyorogni h nem vagyok jol irjon mar ki. Igen lehet dolgozni ha jol vagy, csak az utolso hetekben mar igazan nyug az egesz. En a babat tartanam elsonek, nem a munkahelyem. Lehet h bealdozol most, az is lehet h nem lesz ettol meg baj, de szerinted a munkaltato ezt becsulni fogja amikor a gyed lejarta utan vissza szeretnel menni dolgozni. En meg keves ilyen munkaltatoval talalkoztam, mindMo-n mind itt kulfoldon aki becsulne a szorgos munkavallaloit. Altalaban mindig a hulye meg a lustaknak kedveznek...
a babád vagy a munkahelyed a fontosabb? A kérdés egyszerû, a választ magadnak kell meghoznod. Ha a munkahelyed és a babáddal történik valami, akkor a lelkiismereteddel is neked kell szembe nézned. Kívánom, hogy ne így legyen!
Sokkal célravezetõbb lenne az orvossal megbeszélned a helyzetedet. Ha megbeszélitek, neked mi a munkád, szerinte mi az ok, ami miatt ki akar írni, talán könnyebb lesz eldöntened, melyiket válaszd.
Hát ez igazán nem a te problémád. A gyerek az elsõ. Te a kihasználható típusba tartozol úgy látom. és most éppen ki akarnak használni.
Kérdés, hogy azért akar-e kiírni a doki, mert valami miatt veszélyesnek tartja, hogy dolgozol, vagy azért mert ez a szokása. Te bírsz még, szeretnél-e még dolgozni? Az a tapasztalatom, hogy vannak olyan dokik, aki mindenkit ki akarnak írni. 27 hetes vagyok, eddig már két doki is furán nézett rám, hogy még dolgozok, egyik meg mondta, hogy nyugodtan dolgozhatok végig, ha jól érzem magam. De ha tényleg oka van a táppénznek, akkor nem tudsz mit tenni, a munkáltatód kénytelen lesz megoldani.
a fizetésed 70%a de nem lehet több mint 91 ezer ft
De a gyed 70%, de a táppénz nem annyi, hanem 60.
Elõzõnek: Ha a bruttó béred 124000 Ft, annak a 70%-a 86800. Ebbõl GYED esetében ( jelenleg) 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot vonnak. Ha egy gyermek után érvényesíted az adókedvezményt ( terhesség 91. napjától lehetõséged van rá), akkor a fenti összeg nettója 74232 Ft, adókedvezmény nélkül 64232 Ft. Elõbb azonban valszleg TGYÁS-t kapsz, amibõl csak SZJA-t vonnak, így annak összege 82912 Ft (nettó, 1 gyermek utáni családi adókedvezménnyel együtt). Ezen kívül a szülést követõen havonta családi pótlékot is kapsz, melynek összege 12200 Ft egy gyermek után( ez nettó összeg, nem vonnak belõle adót- és járulékot).
a táppénz az elsõ 2 hétben 70% utána 60
Gyed max 96 ezer
én voltam az elözö válaszoló. kicsit összezavarodtam. nem ugy van hogy a gyed a fizetés 70%-a? pl nekem nettö 90 a keresetem két éve folyamatosan dolgozom, akkor én hogy fogok kapni?és akkor mit? mert akkor én félre lettem tájékoztatva :S pf!
Ja, és nem a nettó után kapod a gyedet, hanem a bruttó után. Vagyis ne úgy számolj, hogy ha kerestél 100-at kézbe, akkor a gyed 70 lesz:) A 90 ezer nettóval nagyjából 140 ezer lehetett a bruttód, ami azt jelenti, hogy a gyeded bruttóban 98 ezer lesz, nettóban meg adókedvezménnyel 88 ezer, anélkül 78 ezer.
és az adókedvezmény mitõl függ? mindig is féltem mert ugye 89 ezer a jövedelmem, és ha szülök akkor majdnem hogy tönkre megyünk mert akkor kapok 65 ezret. 124 a bruttóm annak a 70%át kapom? az hogy lehet?
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Ha dec.1-jén volt az utolsó mensi első napja, akkor most hány hetes terhes is vagyok?

Már teljesen összezavarodtam. Köszönöm!

Legjobb válasz: 5+6 hetes

5+6 hetes
5+6 vagy akkor ma.
holnap leszel pontosan 6 hetes.
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Használd pl. ezt az oldalt, ha máskor is elakadnál, vagy szeretnél megtudni más idõpontokat is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok! A linket is köszönöm!
Gratulálok a babához!
Szia! Nekem november 30. az utolsó menzim elsõ napja, és ma vagyok 6 hetes.

Az utolsó menstruációm kezdete december 31-én volt, akkor most hány hetes terhes lehetek, mivel pozitív lett a tesztem erre a kérdésre szeretnék választ kapni?

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok! 6. hetes vagy. Ha orvoshoz mész, már petezsákot tuti látni fog, talán már szívhangot is, bár nálam csak a 7. héten hallottuk. Pihenj és ne csinálj semmi megerõltetõt! Minden jót!

Szia! Gratulálok! 6. hetes vagy. Ha orvoshoz mész, már petezsákot tuti látni fog, talán már szívhangot is, bár nálam csak a 7. héten hallottuk. Pihenj és ne csinálj semmi megerõltetõt! Minden jót!
kb 6 hetes
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Itt megtudod nézni.Nekem jol kiszámolta.A doki ugyanezt a dátumot mondta!Minden jot!Pihenj sokat, ne emelj, cipekedj!Kérj segitséget!!!!
5 hetes és 5 napos vagy. Az utolsó mensitõl tök sima matek! :) Az, hogy mikor fogant a baba, majd a doki és az UH dolga. Petezsákot már biztosan lát ezen a héten, de akkár többet is.
Szerencse gyermeke, Te! Neked a legjobb! Még számolgatnod sem kell majd! Csak belenézel egy olyan naptárba, amelyik mutatja, hogy hányadik hetében járunk az évnek (szerintem mind mutatja) és már tudni is fogod, hogy hányadik hetet kezded meg akkor szerdán! (Pl. most az év 7. hete van és te kedden töltöd a hatodikat és szerdán kezded a hetediket) / Nem utolsósorban sosem kell majd számolgatnod, hogy hányadik hónapban is vagy!/ De azért nézd meg a felajánlott linkeket, hogy akár elõre is pontosan tudd, mikorra írnak majd ki! Gratulálok, és vigyázz magatokra! Szép szeptember végét kívánok! : ))
Szia! Az én utolsó mensim kezdete dec. 30. Ma vagyok 5+6 napos. Holnap kezdem tehát a 6. hetet. A terhességem betöltött 5 hetes lesz holnaptól. Én voltam dokinál 3 napja és petezsákot láttunk. Két hét múlva kell visszamennem.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat

Akkor most hány hetes terhes vagyok?

Dec.1-én volt az utolsó mensim (tehát 6+1), viszont a doki múlt héten azt mondta, hogy 3 hetes vagyok. Akkor most mi van?

Legjobb válasz: Annyi történhetett, hogy nem a 14. nap környékén volt peteérésed, hanem kb egy héttel késõbb. Te az utolsó mensitõl számított terhességi kort számoltad, a dokid pedig valószínûleg a fogantatás tényleges idõpontját mondta. Ha általában kicsit hosszabb a ciklusod ( mondjuk 33-35 nap) akkor valószínûleg csak errõl van szó. Ha viszont pontosan tudod a teherbe esés idõpontját, és az nem a fent leírtaknak megfelelõ, akkor lehet, hogy nem fejlõdik rendesen, valami gubanc történt a megtermékenyítésnél. Ez egy kontrollvizsgálattal ( mondjuk egy hét múlva ) kizárható Nem hívott vissza kontrollra?

Annyi történhetett, hogy nem a 14. nap környékén volt peteérésed, hanem kb egy héttel késõbb. Te az utolsó mensitõl számított terhességi kort számoltad, a dokid pedig valószínûleg a fogantatás tényleges idõpontját mondta. Ha általában kicsit hosszabb a ciklusod ( mondjuk 33-35 nap) akkor valószínûleg csak errõl van szó. Ha viszont pontosan tudod a teherbe esés idõpontját, és az nem a fent leírtaknak megfelelõ, akkor lehet, hogy nem fejlõdik rendesen, valami gubanc történt a megtermékenyítésnél. Ez egy kontrollvizsgálattal ( mondjuk egy hét múlva ) kizárható Nem hívott vissza kontrollra?
Elsõ vagyok, szerintem ne izgulj, minden rendben lesz. Ha a dokid aggódott volna, hamarabbra visszahív. Valószínûleg csak arról van szó, hogy fiatal a terhességed. Minden jót!
Szia itt megnézheted hogy hány hetes vagy, nekem bevált http://www.babaszoba.hu/services/borncalc megnézheted hogy mekkorának kell lennie a babának.
A kérdező hozzászólása: Igen a ciklusaim kb 35 naposak +/- 1 nap. Peteérésem is késõbb szokott lenni. Visszahívott kontrollra, remélem minden rendben lesz. De oda csak február elsõ hetében kell mennem.
A kérdező hozzászólása: Ja azt is mondta, hogy miután visszamentem hozzá, akkor állítja ki a kiskönyvemet. Azt mondta, hogy még nagyon fiatal a terhességem.
Valóba nagyon fiatal, ezért nagyon vigyázz magadra az elsõ 12 hétben.Nekem 12 hetessen állították ki csak a kiskönyvemet.Nekem is gondok voltak a szülés idõpontjával, mert az orvos 28 napos ciklust számított, és 32 a ciklusaim, ezért is 5 appal késõbre esett a szülés.Második válaszoló vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!