Találatok a következő kifejezésre: Most akkor hetes is vagyok (58 db)

Akkor most hány hetes is vagyok?

jan 17én volt meg utoljára, 26 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta,uh- szerint,hogy 6+5 hetes voltál pénteken,akkor most 7+1 hetes vagy. Nem értem- Hol van itt a probléma? Egészséges kicsid van a méhedben,dobog a szíve is... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Ha a doki azt mondta, uh- szerint, hogy 6+5 hetes voltál pénteken, akkor most 7+1 hetes vagy. Nem értem- Hol van itt a probléma? Egészséges kicsid van a méhedben, dobog a szíve is... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: hát csak azé mert mindenki azt mondja h a mensi elsõ napjától számít a terhesség mert h nem tudja megmondani a fogantatás idejét. más kalkulátorok szerint 8 hetes vagyok, doki szerint meg 7. de ahogy mondtad te is akkor a doki tudja. meg igen minden oké köszi a válaszodat
A szülés idõpontját is az utolsó mensitõl számítják. Azt hiszem max. 10 napos eltérésnél nem korrigálnak. Általában a 12. heti uh-n tudják biztosra megmondani, hogy hány hetes a pici.
A hivatalos változat szerint 8 hetes vagy. De az ultrahangon mért adatok alapján lehet, hogy mást mondanak. Az elején amikor a mensitõl számítva 7 hetes voltam, az uh szerint 6 hét 1 nap. Van ilyen, ne aggódj. A 12 hetes uh-on tényleg pontosabbat szoktak mondani, de a baba fejlõdése utána eltérhet. Van egy "átlag", amihez viszonyítanak a dokik, simán elõfordulhat 1-2 hetes eltérés is, de ez nem szokott komolyabb problémát jelenteni.
Ha január 17-én volt az utolsó menstruációd elsõ napja, akkor hivatalosan 8 hetes és 1 napos vagy, onnantól kezdik el számolni a 40 hetet, noha a fogamzás valószínûleg csak 2 héttel késõbb történt.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. aranyosak vagytok

Akkor most hány hetes is vagyok?

Január 25 volt meg az utolsó Menstruációm.5 napig tarot mint általában és 31 napos ciklus.mindent megtettünk azért hogy a baba összejöjjön.Februárban nem jött meg most késik 4.napja.görcsöl a derekam hányingerem van és esténként olyan éhség jön rám.teszt még nincs, utána néztem hány hetes is lehet és ezt próbáltam ki de valahogy nem értem most akkor 3-vagy 5 hetes vagyok??

Legjobb válasz: hát ha pozitív teszted sincs, hogy terhes vagy, akkor még ne kezdj szerintem számolgatni, semmi értelme. egyébként mondjuk 4, de tényleg nem értem, minek ez, ha még azt se tudjuk, babát vársz-e?!

hát ha pozitív teszted sincs, hogy terhes vagy, akkor még ne kezdj szerintem számolgatni, semmi értelme. egyébként mondjuk 4, de tényleg nem értem, minek ez, ha még azt se tudjuk, babát vársz-e?!
A terhességet az utolsó menstuáció elsõ napjától számoljuk.
elsõ vagyok, akkor mondjuk 5 hetes. de a kérdést akkor se értem :D
5 hetes vagy, HA terhes vagy. De mielõbb csinálj tesztet.
Ha terhes vagyok, akkor most vagy 5 hetes. De ne számolgass semmit addig, amíg nem is biztos a terhesség.

Akkor most hány hetes is vagyok?

Eredetileg, vagyis az utolso mensim alapján a 23. hétben járok. Ápr. végére kaptam meg az elso idopontomat. De mivel a babámat a 16. hét végén már éreztem, és a baba nagysága végett...mivel 2 héttel nagyobb kb....a dokim a 2. terminemet egy honappal korábbra írta. Kicsit furcsállodtam, meg nem is akartam elhinni mivel szerintem ez tul nagy kulonbség....de most ahogy olvasgattam a neten, azt olvastam h a méh a 24-25. hégen van a koldok magasságában. Nekem az állítolagos 22. héten a méhem már a koldokom folott volt. Akkor mégiscsak igaz lenne h elobb estem teherbe és már a 25. hét korul járnék? a dokim nem mond semmit, tartja magát az elso idopontomhoz. vagy csak simán nagyobb a babám és attol éreztem elobb, és attol van feljebb a méhem is?

Legjobb válasz: Mindegy, hogy mit mond az uh, a mensid utolsó napja lesz a mérvadó. A baba majd úgyis eldönti, mikor akar születni:)

Mindegy, hogy mit mond az uh, a mensid utolsó napja lesz a mérvadó. A baba majd úgyis eldönti, mikor akar születni:)
Keress a neten egy terhességi kalkulátort, írd be az utolsó menzeszed elsõ napját és ki fogja dobni a szülésed várható idõpontját. Amúgy meg ha a 12. hétig nagyobbnak látják a babát a koránál, akkor benne van, hogy elõbb fogant és akkor átírhatják a szülés dátumát, ami eltérhet a menzesszel számolt dátumtól, de ha a 12. hét után mutatja nagyobbnak a baba magát, akkor az csak genetika. De ettõl még plusz-mínusz 2 hét mindig benne van. Születhet elõbb is, késõbb is, mint 40 hét.

Akkor most hány hetes is vagyok? És a baba?

Papiron 18 hetes vagyok most, de a biometria a 12 hetes UH-n 11+3 volt. A mensim bizonytalan, hogy mikor volt, mert nem jegyeztem. Tehát a 12 hetes UH-s számitásaim szerint most 17+2 hetes a kicsim. Akkor most hogyan számoljam? És hány hetes a baba? Még egy hét van a 18. heti UH-ig.

Legjobb válasz: Szerintem szólj a Dokinak, ha olyan van.

Szerintem szólj a Dokinak, ha olyan van.
Egyértelmû: a biometriai adatokat kell figyelembe venni. Az ultrahangon mért adatok 11+3-nak feleltek meg, tehát innentõl kezdve ehhez szokták módosítani a szülés dátumát is. Te is így számolj.(A baba 9 hete és 3 napja fogant e-szerint). Nálam ugyanez volt a helyzet. Nekem hosszúak a ciklusaim, peteérés pedig egy héttel késõbb volt, mint a "normális". Tehát a babámat is átminõsítették már az elején egy héttel kisebbnek, mint mensitõl számolva lett volna. Csakis az uh által kora terhességben mért adatokat szabad figyelembe venni, mert az pontosan a terhesség kora, és nem a mensitõl számolt tippelgetés! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) csak mert azóta is igy irják a kiskönyvbe, hogy egy héttel idõsebb terhesség. De akkor már tudom it gondoljak a picirõl, és nekem ez a legfontosabb!
Nekem mindig azt terhességi kort írják a kiskönyvembe, amit az uh mutat. Csak a szülés idõpontja marad fix (ezt sem a mensi alapján állapították meg, hanem a 12 hetes uh-n).

Hány hetes is vagyok? Január 19-én volt utoljára mensim. Múlt heti uh-on (szerdán) azt mondta a doki hogy6 hetes 3 napos a baba. Akkor most szerdán lesz 7 hetes 3 napos, nem de?

Ma voltam kiskönyvet csináltatni ahol a véd?n? 8 hetet írt bele.Akkor most hány hetes vagyok pontosan?

Legjobb válasz: Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.

Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.
7 hetes és 3 napos terhes, tehát a 8. hétben vagy. :-)
Szülés várható idõpontja: 2009-10-26 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-02-02 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 224 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: GS (petezsák): 30 milliméter CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter Súly: 1 gramm Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése.
pont ma vagy 8 hetes.
a menzi szerinti és az uh szerinti idõpont között azért lehet különbség, mert nem középidõben fogant a baba. ezért látja kisebbnek/fiatalabbnak a doki. a védõnõ a menzi szerint számol. tehát hivatalosan 8 hetes vagy ma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.És akkor most mit vegyek figyelembe?Az uh-t vagy az utolsó mensit?
ha jól értem kb. 1 hét az eltérés. igaz? ez nem nagy különbség, lehet, hogy egy idõ után ki fog egyenlítõdni. a 12. heti uh-nél fontos az idõpont. azt 11-13. hét között kell elvégezni. szerintem a "védõnõ szerinti" betöltött 12. hét után menj uh-ra.
A terhesség elején az ultrahang a mérvadó nem a mensi idõpontja. Késõbb meg már a terhesség elején megállapított kor lesz a mérvadó, nem az ultrahangos méretei.

Kicsit összezavarodtam a hetek számolásában. Utolsó mensim augusztus 28-án volt. Innen számolva a védőnő szerint 14 hetes vagyok. Csütörtökön voltam UH-n, a szerint 12 hetes vagyok. Most akkor hogy is van? Melyik a helyes számítás?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.
pontosan ugyan igy voltam 2006 ban mikor teherbe estem agusztus 28 an volt meg akkor utoljara a menszim, es junius 4 re voltam kiirva, de akarmikor mentem ultrahangra mindig mas idopontot mondtak hogy mikorra varhato a szules, es megszultem junius 2 an igaz beinditassal!
Nekem is pont így számolták el a méret miatt, de a 18.heti uh-n már 20 hetesnek mondták, tehát behozta a lemaradását! Szóval ne aggódj, más ütemben növekszik, nem úgy mint ahogy a nagykönyvben az le van írva :) Boldog babavárást! 34 hetes hóember :D
Szia! Én is így voltam vele. Nekem ezt a szüléskalkulátort ajánlották: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator
Szia, nekem is pont aug.28-án volt az utolsó mensi. Egyidõsek vagyunk:) Ma van a 14. hét és 5. nap. Szerintem is azért mondtak 12 hetesre, mert másképp fejlõdik a babó. Az enyémet többre mondják, 16 hetesnek. Ez változhat még, ahogy növekszik a kicsi, ne aggódj! Behozhatja a "lemaradást".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor úgy látszik nem egy kapkodós fajta ez a pocaklakó.:)
Sziasztok!En is pont ezen gondolkozom mar hetek ota, hogy hany hetes is a babom.Szinten augusztus 28 volt az utolso menstruaciom es az uh-on rendszerint 5-6-7 nappal naggyobbra mondjak a kis dragamat...Rakerdeztem az orvosnal hogy akkor ez most hogyan is van es azt mondta nem szamit....Mind1, egy hete oriasi leptekkel el kezdett noni a hasam szoval mar nem erdekel, mert latom kivulrol is hogy minden rendeben :-) . Szerintem ne foglalkozz a meretekkel, majd behozza :-) Boldog pocakosodast!!!

Most akkor hany hetes is vagyok?

Menses szerint 35 ultrahangok alapján 37 hetben vagyok most. Dokit nem zavarja ez azt mondta a babám olyan nagy (1.5 hete 93 mm BPD es 3000 gr becsült suly) hogy nem lesz koraszülött vagyis innen mar mindegy mikor születik... NST 2szer egy heten innentõl Es a terhesgondozo is hetente....de a szülés idejet nem modositjak. akkor most minden ok?

Legjobb válasz: Uh alapján kell nézni, a menzesz szerinti csak kezdetlegesen van. Nem baj, hogy nem módosítanak, mivel már a végén jársz bármikor jöhet a baba. Nekem 36 hetesen volt 93 BPD 40+3 napra szültem 3550gr és 53cm babát. Nem olyan nagy, ne aggódj :)

Uh alapján kell nézni, a menzesz szerinti csak kezdetlegesen van. Nem baj, hogy nem módosítanak, mivel már a végén jársz bármikor jöhet a baba. Nekem 36 hetesen volt 93 BPD 40+3 napra szültem 3550gr és 53cm babát. Nem olyan nagy, ne aggódj :)
Ha csak most a végén "nõtt meg" mennyire, mármint a kezdeti leginkább a 12 hetes UH-on a menzesz szerinti kornak megfelelõ volt a mérete, akkor egyszerûen csak nagy baba lesz, nincs miért módosítani a szülés idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Nem most nõtt meg a 12 uh ota nagyobb 2héttel:-) megis mindig magyarazkodnom kell hogy akkor hany hetes is vagyok...nem értik az NST nel pl...
Kedves 1-es! Rosszul tudod! A 12. heti uh-ig mérvadó az uh alapján mért érték. Mivel addig egyformán fejlõdnek a babák. Ha a méretbeli eltérés a 12. hét után jelentkezett, akkor a menzesz alapján számolt kiírás a mérvadó, ugyanis ha 12. hét után bármilyen méretbeli eltérés van, az már fejlõdési, genetikai eltérés. Nekem a 33 hetes uh-n 36 hetesnek felelt meg a fiam a méretek alapján, de ettõl nem voltam már 36 hetes terhes, csak a kisfiam született bár a kiírástól elõbb (de ennek egészségügyi okai voltak - toxémia), de nagy súllyal. Szóval kérdezõ, ha a 12. heti uh elõtt nem volt méretbeli eltérés, akkor annyi hetes vagy, ahány hetet a menzesz alapján számoltak, csak kicsit nagyobbak a méretei. De nyilván ha nem tudod pontosan a fogantatás idõpontját, akkor attól még lehet eltérõ a tényleges terhességi kor, de akkor is a menzesz alapján számolt hét a mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Hat igen ezert nem ertem hogy miert hoztak elõrébb minden uh pl Igy a 24 heteset megcsinaltak 22 hetesen a cukorterhelest is az AFPt is szoval mindent....
a fizetésed 70%a de nem lehet több mint 91 ezer ft
De a gyed 70%, de a táppénz nem annyi, hanem 60.
Elõzõnek: Ha a bruttó béred 124000 Ft, annak a 70%-a 86800. Ebbõl GYED esetében ( jelenleg) 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot vonnak. Ha egy gyermek után érvényesíted az adókedvezményt ( terhesség 91. napjától lehetõséged van rá), akkor a fenti összeg nettója 74232 Ft, adókedvezmény nélkül 64232 Ft. Elõbb azonban valszleg TGYÁS-t kapsz, amibõl csak SZJA-t vonnak, így annak összege 82912 Ft (nettó, 1 gyermek utáni családi adókedvezménnyel együtt). Ezen kívül a szülést követõen havonta családi pótlékot is kapsz, melynek összege 12200 Ft egy gyermek után( ez nettó összeg, nem vonnak belõle adót- és járulékot).
a táppénz az elsõ 2 hétben 70% utána 60
Gyed max 96 ezer
én voltam az elözö válaszoló. kicsit összezavarodtam. nem ugy van hogy a gyed a fizetés 70%-a? pl nekem nettö 90 a keresetem két éve folyamatosan dolgozom, akkor én hogy fogok kapni?és akkor mit? mert akkor én félre lettem tájékoztatva :S pf!
Ja, és nem a nettó után kapod a gyedet, hanem a bruttó után. Vagyis ne úgy számolj, hogy ha kerestél 100-at kézbe, akkor a gyed 70 lesz:) A 90 ezer nettóval nagyjából 140 ezer lehetett a bruttód, ami azt jelenti, hogy a gyeded bruttóban 98 ezer lesz, nettóban meg adókedvezménnyel 88 ezer, anélkül 78 ezer.
és az adókedvezmény mitõl függ? mindig is féltem mert ugye 89 ezer a jövedelmem, és ha szülök akkor majdnem hogy tönkre megyünk mert akkor kapok 65 ezret. 124 a bruttóm annak a 70%át kapom? az hogy lehet?
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

35 napos ciklusaim vannak, pont 2 hete volt PÉ-m. Szerdán kellett volna megjönnie, szerencsére nem jött meg, és van 2 poz. tesztem is. Most akkor 4-5 vagy hány hetes vagyok?

Viszont most nem tudom, hány hetesnek min?sülök.

Legjobb válasz: A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.

A terhességet, az utolsó menses elsõ napjától számítjuk, nem a peteéréstõl. Ez a bevett szokás, mert a menses egy biztos pont a peteérés meg nem annyira. Bár manapság tényleg pontosan lehet tudni a peteérés napját, de akkor is így számolják ez a hivatalos.
Az orvos biztos, hogy az utolsó menzi elsõ napjától fogja számolni a terheséget. Nekem is 35 naposak a ciklusaim, de nekem is átlagosan számolták. Ezen nem kell problémázni legfeljebb egy héttel tovább marad bennt a baba :) Boldog babavárást kívánok!
Nekem is 34 napos ciklusaim voltak. Amikor elõször mentem orvoshoz, akkor még a menstruáció elsõ napjától számolták, de ahogyan teltek a hetek, az UH eredmények alapján módosítottak a szülés idõpontján is, hiszen mindig a korának megfelelõ méretnél picit kisebbnek találták. Ergo a peteérés is csúszott, nem a 14. nap körül volt, mint a 28 napos ciklusoknál. És mostmár a kiskönyvembe is az "új", késõbbre tolt heteket írják be.

Most akkor hány hetes is vagyok?

A menstruációm szerint ma lennék 19+5. Viszont kés?bb volt ovum, mint félid?. Az elso ultrahang során a mensit?l 11 nappal volt lemaradva a baba. Utana voltam 7hetesen, 12 hetesen es 15 hetesen ultrahangon. Mindegyiken ugyanakkora volt, behozta a lemaradast es csak 6 nappal volt mar lemaradva, vagyis 18+6 lennek ma. Igy is szamoltam mindig, ezt mondtam a kerdeztek. Igen am, de a 18. Heti ultrahang szerint a baba meg csak 18+1. Akkor most 18,19 vagy 20 hetes vagyok? Mert eddig az uh egy eredmenyt adott mindig, de most ezek szerint ujra 11 nappal fiatalabb a mensinel. Ez mindig valtozni fog?

Legjobb válasz: Koszonom a valaszokat!:) mindenkinek ment a zold kezecske! Akkor a mensi szerintit fogom mondani, amugyis aszerint vagyok meg kiirva, nem modositottak:)

A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!:) mindenkinek ment a zold kezecske! Akkor a mensi szerintit fogom mondani, amugyis aszerint vagyok meg kiirva, nem modositottak:)
Mensi szerint 19+5 hetes vagy...Ennyi
Szia! Nekem a mensi szerint számolt és az ultrahang alapján számoltak alapján 2 nap eltérésem van, de én az ultrahang szerintit veszem figyelembe, az is a kiírt idõpontom, a ma :) ! De ha olyan sok lenne az eltérés, szerintem az 1 hét már az, akkor az lehet, hogy én is mensi szerintit venném figyelembe. 40+2hkm
Mensi szerint vagyok 29+6 hetes.A baba szerint pedig 31+3 Mert 11 nappal idõsebb/fejlettebb.1-es voltam ismét
nem sok az eltérésed, nekem ehhez képest több egy pár nappal. mensi szerint 19+4 hetes vagyok de a baba mérete szerint csak 17+3.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! Te melyik szerint szamolo? Vagy ha kerdezik, hogy mennyi idos vagy, akkor melyiket mondod?:)
én a baba mérete szerint számolok, a doki is arra számol :)
Szerintem menstruáció alapján leginkább azok tudnak számolni, akiknek 28 napos a ciklusuk. Az én utolsó menstruációm 1. napja június 20. volt, augusztus 15 -én 5-6 hetes terhességet állapított meg a doki, mert az embrió mérete erre utalt. nagyon sok eltérés nem lett volna ha azt veszem, hogy a mesntruációs számolás elsõ 2 hetében gyakorlatilag még senki nem terhes.... de nálunk megnyugtató volt, mert lehetett sejteni, hogy talán a peteérés késõbb volt, mint egy átlagos ciklusban, és nem lemaradásról van szó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!