Találatok a következő kifejezésre: Most akkor hetes is (85 db)

Akkor most hány hetes is vagyok?

jan 17én volt meg utoljára, 26 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta,uh- szerint,hogy 6+5 hetes voltál pénteken,akkor most 7+1 hetes vagy. Nem értem- Hol van itt a probléma? Egészséges kicsid van a méhedben,dobog a szíve is... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Ha a doki azt mondta, uh- szerint, hogy 6+5 hetes voltál pénteken, akkor most 7+1 hetes vagy. Nem értem- Hol van itt a probléma? Egészséges kicsid van a méhedben, dobog a szíve is... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: hát csak azé mert mindenki azt mondja h a mensi elsõ napjától számít a terhesség mert h nem tudja megmondani a fogantatás idejét. más kalkulátorok szerint 8 hetes vagyok, doki szerint meg 7. de ahogy mondtad te is akkor a doki tudja. meg igen minden oké köszi a válaszodat
A szülés idõpontját is az utolsó mensitõl számítják. Azt hiszem max. 10 napos eltérésnél nem korrigálnak. Általában a 12. heti uh-n tudják biztosra megmondani, hogy hány hetes a pici.
A hivatalos változat szerint 8 hetes vagy. De az ultrahangon mért adatok alapján lehet, hogy mást mondanak. Az elején amikor a mensitõl számítva 7 hetes voltam, az uh szerint 6 hét 1 nap. Van ilyen, ne aggódj. A 12 hetes uh-on tényleg pontosabbat szoktak mondani, de a baba fejlõdése utána eltérhet. Van egy "átlag", amihez viszonyítanak a dokik, simán elõfordulhat 1-2 hetes eltérés is, de ez nem szokott komolyabb problémát jelenteni.
Ha január 17-én volt az utolsó menstruációd elsõ napja, akkor hivatalosan 8 hetes és 1 napos vagy, onnantól kezdik el számolni a 40 hetet, noha a fogamzás valószínûleg csak 2 héttel késõbb történt.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. aranyosak vagytok

Kicsit összezavarodtam a hetek számolásában. Utolsó mensim augusztus 28-án volt. Innen számolva a védőnő szerint 14 hetes vagyok. Csütörtökön voltam UH-n, a szerint 12 hetes vagyok. Most akkor hogy is van? Melyik a helyes számítás?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, de ettõl függetlenül UH-nál például a baba méretei szerint is kikalkulálja a gép, hogy szerinte ez egy milyen idõs baba méreteinek felel meg. Ez okozza szerintem nálad az eltérést.
pontosan ugyan igy voltam 2006 ban mikor teherbe estem agusztus 28 an volt meg akkor utoljara a menszim, es junius 4 re voltam kiirva, de akarmikor mentem ultrahangra mindig mas idopontot mondtak hogy mikorra varhato a szules, es megszultem junius 2 an igaz beinditassal!
Nekem is pont így számolták el a méret miatt, de a 18.heti uh-n már 20 hetesnek mondták, tehát behozta a lemaradását! Szóval ne aggódj, más ütemben növekszik, nem úgy mint ahogy a nagykönyvben az le van írva :) Boldog babavárást! 34 hetes hóember :D
Szia! Én is így voltam vele. Nekem ezt a szüléskalkulátort ajánlották: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator
Szia, nekem is pont aug.28-án volt az utolsó mensi. Egyidõsek vagyunk:) Ma van a 14. hét és 5. nap. Szerintem is azért mondtak 12 hetesre, mert másképp fejlõdik a babó. Az enyémet többre mondják, 16 hetesnek. Ez változhat még, ahogy növekszik a kicsi, ne aggódj! Behozhatja a "lemaradást".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor úgy látszik nem egy kapkodós fajta ez a pocaklakó.:)
Sziasztok!En is pont ezen gondolkozom mar hetek ota, hogy hany hetes is a babom.Szinten augusztus 28 volt az utolso menstruaciom es az uh-on rendszerint 5-6-7 nappal naggyobbra mondjak a kis dragamat...Rakerdeztem az orvosnal hogy akkor ez most hogyan is van es azt mondta nem szamit....Mind1, egy hete oriasi leptekkel el kezdett noni a hasam szoval mar nem erdekel, mert latom kivulrol is hogy minden rendeben :-) . Szerintem ne foglalkozz a meretekkel, majd behozza :-) Boldog pocakosodast!!!
4 hetes és 4 napos
A kérdező hozzászólása: akkor 6 nap múlva láthatom?
Háát nem akarlak elkeseriteni de jo korán adtak idõpontot... Az én dokim ugy adott kiszámolta mikor leszek betöltött 6 hetes és addigra adott hogy már látszodjon is valami ne kelljen visszarendelni...Én is kérdeztem hogy olyan soká azt mondta igen mert 4 hetesen nem igen látni sok mindent...De 6 hetesen már volt szivhang is..:-))És jol tettem hogy nem hivott hamarabb csak paráztam volna hogy nem láttam semmit és fogok e rettegésbe telt volna az a 2 hét... Tehát sztem sok mindent nem láthatsz majd de gondolom megállapitja a terhességet.Szivhang nem lesz az bizti...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Hát már az is megnyugtatna, ha látnám, de akkor következõ héten meg már a szívhangot is hallhatom!!!De jó, alig várom!
de keress rá Dr Timmermenn doki honlapjára ott meg tudod nézni mikor mekkora a baba milyen vizsgálatok vannak meg mindent.4 hetesen még nemir semmit...utolso voltam.5.héttõl kezdi el irni a dolgokat....
Hát valamit látni fogsz az biztos..:-))fõleg a doki meg megnézi jo helyen tapadt e meg meg ilyesmi...rákszûrést is csinál..Majd irj mi volt nagy élmény lesz az biztos..:-)) Gratulálok!!!!Megint én voltam ..:-))Ha kérdésed van irj válaszolok amint odõm engedi a kislányom mellett...Én is mikor terhes voltam sokat kérdezõsködtem itt...:) )Meg utánna is..:-)

Ez most akkor hogy is van? 32 hetesen 2100 a méhszáj 36 hetesen meg 3000?

Ez lehetséges én már kezdtem örülni hogy majd hamarabb fogok szülni ez a második baba az els?t túlhordtam 10 nappal nem szeretném megint ezt végig játszani!

Legjobb válasz: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...

A kérdező hozzászólása: Hát én sem ez az érdekes pedig magán dokihoz járok egyébként megsem vizsgált rendesen mert sietett!Hát nem tudom...
Lehet, az elsõt elmérte...
Haha, ilyen nekem is volt. 36 hetesen c2111 volt, 38 hetesen c3100. :)
Kizárt, pont h fordítva kellene lenni. 2. terhességnél meg abszolúte lehetetlen, h 36. héten csak 300-res a méhszájérték, gyakorlatilag ilyen teherbesés elõtt a méh állapota....:S Valamit odafirkantott, nem is tudta mit, lhet máshol jártak a gondolatai...Nálam is volt ilyen, hogy április 25-én voltam dokinál, a köv. "találkozás" dátumár meg beírta április 28-ra...Otthon vettem észre, úgy kellett visszahívnom, h most akkor mikor is kell mennem...?
Ez érdekes! Ilyenrõl még nem hallottam!!!!!
Ezt én nem értem. Otthagytok többezret egy alkalommal a magándokinál és megsem nézitek a papírt hogy mit ír rá? Nekem ha lenne fogadott orvosom és otthon látnék meg valami bõdületes elírást, ráadásul ilyen nemtörõdöm vizsgálat után akkor már mennék is vissza és kicsapnám a hisztit hogy nem ezért fizetek. Pontosan azért ilyenek az orvosok manapság mert hagyjátok magatokat. De ha nemis fizetnétek érte külön akkoris kijárna a rendes ellátás!
5. vagyok. Nekem nem volt fogadott dokim. :)

Most akkor hogy is számolják? Hány hetes is vagyok?

Aug. 7-én jött meg utoljára és a ciklusaim 23-25 naposak. Ha ezt nézem, akkor 4+6, ha a kalkulátor jól számol, viszont ha a 28 napos átlagos ciklust nézem, akkor 3+6 hetes lehetek.

Legjobb válasz: Ha van pozi teszted menj el a nõdokihoz õ kiszámolja neked, és a petezsák alapján is meg tudja mondani hogy mekkora a terhességed, nekem a mezeszem alapján nem lehetett számolni mert össze vissza jött meg abbahagytam a fog.gátlót és így a terhesség korát a petezsák alapján illetve késöbb a magzat adatai apaján szémolták

Ha van pozi teszted menj el a nõdokihoz õ kiszámolja neked, és a petezsák alapján is meg tudja mondani hogy mekkora a terhességed, nekem a mezeszem alapján nem lehetett számolni mert össze vissza jött meg abbahagytam a fog.gátlót és így a terhesség korát a petezsák alapján illetve késöbb a magzat adatai apaján szémolták
De vannak olyan kalkulátorok is amin be tudod állítani a cuklisnapjaid számát is, én a helyedbe 24 napra állítanám és akkor a 23-25 között belõted.
A kérdező hozzászólása: Egy ilyen kalkulator alapjan irtam a 4+6-ot, viszont ott 25 napot allitottam be. Dokinal meg multheten voltam, mivel amugy is mentem szuresre, akkor csak 12 mm megvastagodott mehnyalkahartyat latott. Majd jovo heten kel
A kérdező hozzászólása: *kell vissza mennem

Akkor most hány hetes is vagyok?

Január 25 volt meg az utolsó Menstruációm.5 napig tarot mint általában és 31 napos ciklus.mindent megtettünk azért hogy a baba összejöjjön.Februárban nem jött meg most késik 4.napja.görcsöl a derekam hányingerem van és esténként olyan éhség jön rám.teszt még nincs, utána néztem hány hetes is lehet és ezt próbáltam ki de valahogy nem értem most akkor 3-vagy 5 hetes vagyok??

Legjobb válasz: hát ha pozitív teszted sincs, hogy terhes vagy, akkor még ne kezdj szerintem számolgatni, semmi értelme. egyébként mondjuk 4, de tényleg nem értem, minek ez, ha még azt se tudjuk, babát vársz-e?!

hát ha pozitív teszted sincs, hogy terhes vagy, akkor még ne kezdj szerintem számolgatni, semmi értelme. egyébként mondjuk 4, de tényleg nem értem, minek ez, ha még azt se tudjuk, babát vársz-e?!
A terhességet az utolsó menstuáció elsõ napjától számoljuk.
elsõ vagyok, akkor mondjuk 5 hetes. de a kérdést akkor se értem :D
5 hetes vagy, HA terhes vagy. De mielõbb csinálj tesztet.
Ha terhes vagyok, akkor most vagy 5 hetes. De ne számolgass semmit addig, amíg nem is biztos a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Hogy kell e vagy nem azt nem tudom, mi nem használunk.
SZia! Terhesség alatt a méhed teljesen zárt, így nem kell védekezni, hiszen a kis katonák nem tudnak hova feljutni :)
Bocsi, hogy én nem választ írok, csak hogy KÖSZI! Mert ez a jövõt nézve engem is érdekel. 1 éve feleség

Akkor most hány hetes is vagyok?

Eredetileg, vagyis az utolso mensim alapján a 23. hétben járok. Ápr. végére kaptam meg az elso idopontomat. De mivel a babámat a 16. hét végén már éreztem, és a baba nagysága végett...mivel 2 héttel nagyobb kb....a dokim a 2. terminemet egy honappal korábbra írta. Kicsit furcsállodtam, meg nem is akartam elhinni mivel szerintem ez tul nagy kulonbség....de most ahogy olvasgattam a neten, azt olvastam h a méh a 24-25. hégen van a koldok magasságában. Nekem az állítolagos 22. héten a méhem már a koldokom folott volt. Akkor mégiscsak igaz lenne h elobb estem teherbe és már a 25. hét korul járnék? a dokim nem mond semmit, tartja magát az elso idopontomhoz. vagy csak simán nagyobb a babám és attol éreztem elobb, és attol van feljebb a méhem is?

Legjobb válasz: Mindegy, hogy mit mond az uh, a mensid utolsó napja lesz a mérvadó. A baba majd úgyis eldönti, mikor akar születni:)

Mindegy, hogy mit mond az uh, a mensid utolsó napja lesz a mérvadó. A baba majd úgyis eldönti, mikor akar születni:)
Keress a neten egy terhességi kalkulátort, írd be az utolsó menzeszed elsõ napját és ki fogja dobni a szülésed várható idõpontját. Amúgy meg ha a 12. hétig nagyobbnak látják a babát a koránál, akkor benne van, hogy elõbb fogant és akkor átírhatják a szülés dátumát, ami eltérhet a menzesszel számolt dátumtól, de ha a 12. hét után mutatja nagyobbnak a baba magát, akkor az csak genetika. De ettõl még plusz-mínusz 2 hét mindig benne van. Születhet elõbb is, késõbb is, mint 40 hét.

Most akkor hogy is van ez? Hány hetes vagyok?

márc. 15én volt az utolsó menstruációm,tehát a szerint most már 9 hetes vagyok. Az UH-n a doki viszont azt írta, hogy 8hetes(graves8) a babus meg 24,5mm, ami az internetes méretes táblázáatok szerint szintén 9 hét. A védőnő gondolom a mensi szerint fogja nézni. Mondjuk szerintem elég korán lehetett a beágyazódás,mert még nem voltam 6 hetes mikor láttak szívhangot.

Legjobb válasz: Az utolsó menszi ideje és a méretek csak irányadóak, az uh a mérvadó. A 12 heti uh a legbiztosabb.

Az utolsó menszi ideje és a méretek csak irányadóak, az uh a mérvadó. A 12 heti uh a legbiztosabb.
igen ez 9 hetesnek felel meg, nekem a 9 héten 25 mm volt a baba. de tényleg a 12 heti lesz a mérvadóbb. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Akkor most hány hetes is vagyok? És a baba?

Papiron 18 hetes vagyok most, de a biometria a 12 hetes UH-n 11+3 volt. A mensim bizonytalan, hogy mikor volt, mert nem jegyeztem. Tehát a 12 hetes UH-s számitásaim szerint most 17+2 hetes a kicsim. Akkor most hogyan számoljam? És hány hetes a baba? Még egy hét van a 18. heti UH-ig.

Legjobb válasz: Szerintem szólj a Dokinak, ha olyan van.

Szerintem szólj a Dokinak, ha olyan van.
Egyértelmû: a biometriai adatokat kell figyelembe venni. Az ultrahangon mért adatok 11+3-nak feleltek meg, tehát innentõl kezdve ehhez szokták módosítani a szülés dátumát is. Te is így számolj.(A baba 9 hete és 3 napja fogant e-szerint). Nálam ugyanez volt a helyzet. Nekem hosszúak a ciklusaim, peteérés pedig egy héttel késõbb volt, mint a "normális". Tehát a babámat is átminõsítették már az elején egy héttel kisebbnek, mint mensitõl számolva lett volna. Csakis az uh által kora terhességben mért adatokat szabad figyelembe venni, mert az pontosan a terhesség kora, és nem a mensitõl számolt tippelgetés! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) csak mert azóta is igy irják a kiskönyvbe, hogy egy héttel idõsebb terhesség. De akkor már tudom it gondoljak a picirõl, és nekem ez a legfontosabb!
Nekem mindig azt terhességi kort írják a kiskönyvembe, amit az uh mutat. Csak a szülés idõpontja marad fix (ezt sem a mensi alapján állapították meg, hanem a 12 hetes uh-n).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!