Találatok a következő kifejezésre: Most akkor hízni a (15 db)

Hízni szeretnék, ezért többet is eszek, viszont a fenekemet is szeretném formálni, csak nem tudom hogy akkor most mit csináljak? Tehát attól tartok ha elkezdenék is hízni, a fenekem nem "nőne" mert arra meg tornáznék.

egy kis segítséget kérnék hogy most el?bb hízzak és utána formálás vagy lehet egyszerre is, ugyanúgy "n?het"hízhat a fenekemet is?

Legjobb válasz: Helyi zsírégetés nincs, ha hízol, akkor bizony mindenhova feljöhet izom/felesleg. Az egész, hogy most "tömegelj-e" vagy inkább diétázz, azt neked kell eldöntened, mi innen nem látunk Téged. :-)

Helyi zsírégetés nincs, ha hízol, akkor bizony mindenhova feljöhet izom/felesleg. Az egész, hogy most "tömegelj-e" vagy inkább diétázz, azt neked kell eldöntened, mi innen nem látunk Téged. :-)
Nehéz eset vagy, inkább gyõzõdj meg saját magad: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561
A kérdező hozzászólása: köszi..de a diétázás szóba sem jött! csak az hogy ha hízok, a fenekem is hízhat attól még hogy edzem (kerekre formálom) vagy nem?
Szerinted mire való az egész testépítés intézménye? Egy kis humán lodzsik, és rájössz.
A kérdező hozzászólása: kosz...de azert a testepites mas nem? v akkor ehetek is meg formalhatok is egyszerre? igent v nemet varok
Nem úszod meg a gondolkodást... na, szerinted hogyan lesz valaki izmos? Bónuszkérdés: mitõl formásodik a feneked?
A kérdező hozzászólása: wáááááá...nyertetek:D megnéztem, de egyszerûbb lett volna egy igen is! Szóval mehet az evés meg az edzés is! köszi:)

Most akkor hogy is van? A dohányzástól fogyni, vagy hízni lehet?

Nem mintha azért akarnék cigizni hogy fogyjak/hízzak, csak már annyi mindent hallottam, és nem tudom, mi az igazság.

Legjobb válasz: Akkor tisztázzuk. A dohányzástól a rászokási idõszak elején fogyhatsz, de egy idõ után beáll a súlyod tõle. Persze ez nem törvényszerû, hízni is ugyanannyira lehet tõle. Az ok pedig az agyadban rejlik. Hülyén hangzik, de a leszokást segítõ orvos mondta, hogy kezdetben azért eszel kevesebbet, mert a tudat, hogy gyakran a szádhoz emelsz valamit az evésre emlékeztet. Ezért kevesebbet eszel, meg ugye, a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy a nikotin nagyobb mennyiségû tápanyagot tud elvonni a szervezetedtõl. Éppen ezekért együttesen lehet hízni leszokás után. A leszokás után a szervezeted a kellõ mennyiségû vitamint tudja feldolgozni, mert nem vonja már el a nikotin. (Elõtte többet kellett, ezért késõbb is egy ideig többet fog, ez okozhatja a hízást.) Valamint, ha már nem cigizel, akkor is megvan egyfajta szokás, hogy emelgetsz a szádhoz valamit, így sokaknál magát a cigarettát ilyenkor a nasi váltja ki. Több evés, több tápanyag, hízás. De nem feltétlenül KELL így lennie. Egyébként ne dohányozz, nagyon nehéz leszokni.

Akkor tisztázzuk. A dohányzástól a rászokási idõszak elején fogyhatsz, de egy idõ után beáll a súlyod tõle. Persze ez nem törvényszerû, hízni is ugyanannyira lehet tõle. Az ok pedig az agyadban rejlik. Hülyén hangzik, de a leszokást segítõ orvos mondta, hogy kezdetben azért eszel kevesebbet, mert a tudat, hogy gyakran a szádhoz emelsz valamit az evésre emlékeztet. Ezért kevesebbet eszel, meg ugye, a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy a nikotin nagyobb mennyiségû tápanyagot tud elvonni a szervezetedtõl. Éppen ezekért együttesen lehet hízni leszokás után. A leszokás után a szervezeted a kellõ mennyiségû vitamint tudja feldolgozni, mert nem vonja már el a nikotin. (Elõtte többet kellett, ezért késõbb is egy ideig többet fog, ez okozhatja a hízást.) Valamint, ha már nem cigizel, akkor is megvan egyfajta szokás, hogy emelgetsz a szádhoz valamit, így sokaknál magát a cigarettát ilyenkor a nasi váltja ki. Több evés, több tápanyag, hízás. De nem feltétlenül KELL így lennie. Egyébként ne dohányozz, nagyon nehéz leszokni.
Altalaban amikor valaki abbahagyja a dohanyzast akkor elhizik, igy szerintem ebbol kovetkezik hogy fogyni lehet tole. Valamint sargak lesznek a fogaid tole es a tudodrol mar nem is beszelek! Ha lehet ne dohanyozz, undorito szokas!
A dohányzás gyorsítja az ember anyagcseréjét, ezáltal ha leszoksz róla nagyobb az esélye, h elhízol!De fogyasztó hatása nincs, csak a súlyodat tartja meg!
A cigizés egy póttevékenység, így nem nasizol, cigizel, viszont mikor abbahagyod nem tudsz mit kezdeni magaddal és enni kezdesz. Találni kell valami új függõséget, rágózni vagy valami.
Én már lassan 3, 5 éve cigizek. Nem mondhatom hogy hiztam, sem azt hogy fogytam tõle. De személyszerint éhesebb leszek egy szál cigi után, mint elötte. Sõt vannak akiknél bélproblémákat is elõidézhet. /cigi utáni wc-re járás....de akár a króm betegségrõl is beszélhetnék/ Szal nem csak drága büdös de 1000 szempontból is egézsségtelen. =/ nah megyek rágyujtok... :)

Ha most dieta mellett minden nap (majdnem minden nap) futok, de suli idoben ezt nem tudom folytatni ilyen gyakorisaggal, akkor ha a dietat tartom is, meg fogok hizni?

Legjobb válasz: Miért ne tudnád tartani? Én suliidõben 3órás edzéseket simán lenyomtam, pedig akkor érettségiztem. Amúgy meg attól függ, hogy van összeválogatva a diétád. Vegyünk egy példát. Súlytartáshoz szükséges kcal mennyiséged mozgás nélkül 2000kcal. De te ugye futsz, mondjuk elégetsz 1,5óra alatt 500kcalt. Ez összesen akkor 2500kcal ebbõl levonsz 500-at(hogy elõidézd a fogyást) így minden nap 2000kcal viszel be és fogysz. Ha abbahagyod a futást és ugyan úgy 2000kcalt viszel be akkor ahelyett, hogy fogynál súlyt tartasz. Ha mások a számok, akkor az is elõfordul, hogy hízni fogsz de az is, hogy tovább fogsz fogyni.

Miért ne tudnád tartani? Én suliidõben 3órás edzéseket simán lenyomtam, pedig akkor érettségiztem. Amúgy meg attól függ, hogy van összeválogatva a diétád. Vegyünk egy példát. Súlytartáshoz szükséges kcal mennyiséged mozgás nélkül 2000kcal. De te ugye futsz, mondjuk elégetsz 1, 5óra alatt 500kcalt. Ez összesen akkor 2500kcal ebbõl levonsz 500-at(hogy elõidézd a fogyást) így minden nap 2000kcal viszel be és fogysz. Ha abbahagyod a futást és ugyan úgy 2000kcalt viszel be akkor ahelyett, hogy fogynál súlyt tartasz. Ha mások a számok, akkor az is elõfordul, hogy hízni fogsz de az is, hogy tovább fogsz fogyni.
hidd el nekem, ha normálisan csinálod a tesiórát, akkor sokkal többet ér, mint a semmi ;) - nem mellesleg a tesitanárral is lehet beszélni, hogy adjon komolyabb feladatokat
A kérdező hozzászólása: de lenyegtelen, nem ezzel kene torodni, hogy miert nem tudom megoldani hogy elmenjek kondizni, nem ez volt a kerdes
A kérdező hozzászólása: nem tudom te mikor voltal iskolas, de a tesi orak mar nem ernek fel egy ora futassal, es nincs
és nincs tesiórátok ill egy óra szünet, amíg elmész a szomszédos edzõterembe kondizni, ugye?
A kérdező hozzászólása: zenekepzos suli, delelott vannak a rendes oraim, delutan pedig szolfezs, zene orak meg ilyenek..
milyen suli az, ahol reggel héttõl este 8-ig folyamatosan óráid vannak?
A kérdező hozzászólása: koszi annak aki ertelmes valaszokat ad ! (: a tobbieknek meg nem ertem hogy hogy van ra kepetek ugy becsmerelni masokat, hogy azt sem tudjatok milyen suliba jar, ugyanis delutani oraim is vannak este nyolcig minden nap, igy eleg nehez tartani, csak hetvegen lehet es azt meg is tartom... visszavehetnetek ha nem ismeritek a hattereket
Te nem nem tudod tartani, hanem nem akarod.
azért néha meglepõdöm, hogy egyesek a suli miatt nem tudnak sportolni én ismerek olyat, aki munka, 3 gyerek, levelezõ egyetem és egy kutya mellett heti 3* edzésen van
ááhh, tesiórákban én sem bíznék.. :S ha van is lehetõsége 1-2 alkalommal 30 percet "edzeni" suliban, épp csak több mint a semmi. beszélni a tanárral.. végülis, nyomhat 30 perc interval. futást, és annak már lenne értelme, de ez a maximum amit ki lehetne hozni. Kérdezõ, a diétádban elvileg szerepel, hogy mennyit eszel, mennyi energiát viszel be. mint 1. válaszban is volt, amennyivel kevesebb energiát égetsz el mozgással, annyival kevesebbet kéne bevinni.

Most akkor lehet hízni a fogamzásgátló tablettától, vagy nem?

Mert hol ezt hallom, hol azt.

Legjobb válasz: Szia! nem a tabitól lehet hízni. attól "csak" lehet h éhesebb leszel. én nem híztam semennyit. a mai tabik nagyon jók, kevés hormont tartalmazanak

Szia! nem a tabitól lehet hízni. attól "csak" lehet h éhesebb leszel. én nem híztam semennyit. a mai tabik nagyon jók, kevés hormont tartalmazanak
Én sem híztam semmit és senki akit ismerek és tabit szed. Valóban lehetsz tõle éhesebb, én mellesleg amugy sem hízom könnyen, remélem, miután abbahagyom sem lesz töle semmi bajom.
én sem híztam tõle, sõt még az étvágyam sem nõtt.ugyanolyan minden ezen a téren.nagyon minimális a hormontartalmuk, szal..nem kell ettõl félni!!
Hát már ne is haragudj (aki azt irta higy a tri-regoltól lehet hizni) de ez nagyon nem igy van! Csak azért mert nem a legmodernebb gyógyszer még nincs vele baj!!!!!Én ezt szedem és nem hiztam és semmi problémám vele!
Én hat kilót híztam.
Örülj neki...
A régi tablettáktól lehet hízni, de a maiaktól a modernektõl szinte kizárt.
Nem vagyok egy pesszimista alkat, és nem is szeretnék csk én kilógni a sorból ezzel a válasszal, de én valóban híztam tõle. Kétszer kezdtem el szedni ( 2szer 3 évig, közte volt egy év szüni, s ez idõ alatt tökélets volt az alakom) Miután újra elkezdet szedni, plussz 6 kilóal gyarapodtam egty hónap alatt. Szerintem ez attól is függ, kinek milyen a hormonháztartása, nekem ilyen szempontból nem szerencsés. Arra is oda kell figyelni, hogy milyen gyógyszrt szedsz. az nteovint szerncsére kivonták a forgalomból, az nagy súlyfeleslegeket okozója volt, most trinoldiolt szedek, ez is egy olcsóbb kategóra de szintén híztam tõle. Ha megteheted, inkább vedd meg a drágábbat, az talán nem vezet súlyfelesleghez.
Nem híztam és az étvágyam sem nõtt a tablettától. A régi, korszerûtlen (pl. tri-regol) tablettáktól lehetett hízni, meg szõrösödni!
én lindynette 20-at szedtem és elõtte 51kg voltam, 5-6 kg-ot híztam tõle a 3 év alatt, amíg szedtem. kell ennél modernebb gyógyszer?!

Ha nehezen tudok hízni (még nem sikerült) most vettem rá a napokban magam hogy mindenféleképpen megpróbálok, akkor éjszaka is mehet az evés?

Gyors az anyagcserém, és úgy hallottam hogy éjszaka lelassul az anyagcsere, ezért gondolom én hogy több esélyem van a hízásra, igaz ez?

Legjobb válasz: Persze,egyel alvas kozbe is.

Persze, egyel alvas kozbe is.
Számos egyéb oka lehet a soványságnak, ezeknek mindig utána kell járni. A test nem csak akkor lehet sovány, ha annak látjuk, kilókban annak mérjük, hanem akkor is, amikor a testsúly még átlagon belül van, de nincs megfelelõ arányban a testben raktározott zsír és izom.
Gondolom hízás alatt nem a hájad növelését érted, tehát az nem jó módszer, hogy összezabálsz mindent aztán lefekszel aludni.. Fehérjében és szénhidrátban gazdag étrend mellett végzett tömegnövelõ (súlyzós) edzésekre van szükség.

Most akkor tartalékolni fog a szervezetem, és meg fogok hízni? !

Már 3 hete nincs semmi étvágyam.Február óta fogyózom,1200 kcal-t ettem,de mostanában alig tudok leer?ltetni 500 kalóriát egy nap,és így is hányingerem van,meg rosszul vagyok t?le. Akkor is tartalékolni fog a szervezet,ha nem koplalok(éhezek) hanem nem kívánom az ételt? De akkor meg mi a fenéért tartalékol,ha neki kéne jelezni azt is,hogy éhes vagyok..? Logikátlannak érzem az egészet.

Legjobb válasz: Attól még koplalsz, hogy nem kívánod az ételt...

Attól még koplalsz, hogy nem kívánod az ételt...
Az 1200kcal-os étrend is közrejátszhatott abban hogy már nem is kívánod.

Most hízni fogok? Holnaptól már normális étrendre állok remélem nem fogok hízni. Ha mégis elkezd tartalékolni a szervezetem és hízni fogok akkor az mennyi idő múlva veszem észre?

Sziasztok:) Én koplalással fogytam le akkor amikor ducibb voltam 163cm és 53 kiló voltam.. Most 168 cm és 42 kiló vagyok. És tudom hogy a fogyásnak nem a ,,legnormálisabb,, módját választottam de akkoriban nagyon buta voltam csak arra mentem hogy fogyjak sokat kis idő alatt.. Mindegy térjünk a lényegre. Tehát azóta már nem koplalok normálisabban eszek viszont 3 napja elszakadt a pont és össze vissza zabáltam mindent többek között nagyon nagyon sok édességet..ha összeszámolom durván olyan 3000kcal körül. Tehát akkor most a szervezetem raktározni fog?? Ismerőseim azt mondják hogy nem hiszik hogy hízás lesz belőle mert legutóbb amikor voltam otthon Magyarországon (külföldön élek és mentem látogatóba) akkor otthon 2 hétig voltam és az alatt az egyik héten mindent össze zabáltam ugyanúgy de nem jött föl egy gramm se remélem most is így lesz. (168cm,42kg,14éves lány)

Legjobb válasz: Ezt a 42 kilót nem gondolod komolyan ugye? Csak elírtad? A szüleidnek nem fordult meg a fejében, hogy elvigyenek orvoshoz? Mert hogy ez nagyon nem egészséges... Már az 53 kilóból sem kellett volna leadnod, már akkor is vékony voltál... Még csak ducibbnak sem mondható. Kérdésedre válaszolva: azért, mert 1-2 nap bekajálsz nem fogsz hízni, ha ezt huzamosabb ideig teszed, akkor kezd el a tested felhalmozni, mert túl sok lesz neki a tápanyag. Hozzáteszem, neked nem ártana.

Ezt a 42 kilót nem gondolod komolyan ugye? Csak elírtad? A szüleidnek nem fordult meg a fejében, hogy elvigyenek orvoshoz? Mert hogy ez nagyon nem egészséges... Már az 53 kilóból sem kellett volna leadnod, már akkor is vékony voltál... Még csak ducibbnak sem mondható. Kérdésedre válaszolva: azért, mert 1-2 nap bekajálsz nem fogsz hízni, ha ezt huzamosabb ideig teszed, akkor kezd el a tested felhalmozni, mert túl sok lesz neki a tápanyag. Hozzáteszem, neked nem ártana.
Szia! Nem tudok biztos tippet adni, mert ezt sajnos embere válogatja..de én Lyndinette-t szedtem és 15 kg-t szedtem fel tõle!
egyél ba*od!!!

Túlléptem a mai kalória szükségletem, akkor most hízni fogok?

1300 kcal helyett 1600 körül ettem, és zsírban léptem túl. Amúgy nem nagyon szoktam. Ez most nagy baj?

Legjobb válasz: Én sokszor túllépem, nem kell ezen aggódni, este egyél joghurtot, vagy gyümölcsöt.

Én sokszor túllépem, nem kell ezen aggódni, este egyél joghurtot, vagy gyümölcsöt.
Nem tudom Zoli, de egy csomó ketogénezõ ember példája ezt igazolja. Õk elég sok zsírt esznek, és mégis.. leginkább szálkásodnak, vagy izmosodnak ha úgy edzenek mellette!
Nemrég pedig éppen Tápi-val beszéltük, hogy a rostok gátolják-e a felszvódást vagy csak lassítják. Tápi! Akkor nem írtad, de most olvasom, hogy a zöldségekben lévõkkel nincs probléma, a gabonákban lévõkkel viszont van.
* tudomásom szerint! :)
Jó lenne tudni, hogy ha CH-t akarok bevinni és mondjuk 100 gramm fehér kenyérben van 52 gramm CH, 100 gramm teljes kiõrlésûben pedig 48, akkor 108, 333 gramm teljes kiõrlésû kenyér elfogyasztása ugyanannyit hizlal, mint 100 fehér kenyéré, vagy kevesebbet, mert a TK kenyér megemésztése több energiát követel a szervezettõl, így kevesebb jut a hízásra. Mekkora gondjaim vannak, mi? :) De engem ez tényleg érdekel. Nyugodtabban ennék sok mindent. Légyszi írjatok véleményt!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én úgy tudom a rostok lassítják a felszívódást, de nem gátolják, szemben a gabonákban található fitátokkal. Fõleg a maghéjban vannak a fitátok, így a teljes kiõrlésû gabona nem feltétlen egészséges, viszont kisebb szénhidrát terhelést eredményez. Ellenben a hasznos anyagokat is gátolja a felszívódásban. Egyébként saját bõrömön tapasztaltam, hogy a teljes kiõrlésû gabonától szó szerint sokkal rosszul voltam. (Persze végül is kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, de a teljes kiõrlésû tönköly, az tényleg betett, akkor még nem értettem miért.) A kalóriánál egyébként ez tényleg érdekes kérdés. Nézd, én azt tudom elképzelni, hogy a gyártók az egyéni különbségek miatt nem tudhatják, hogy neked mennyi energiába telik a kajájukat megemészteni, így kvázi nincs mit belekalkulálni mert az megtévesztés lenne, tehát ami rá van írva az nagyon nagy valószínûséggel bruttó energia. Bármilyen labor módszerrel is mérik, azt ugye tudják igazolni, mert egy mért és reprodukálható érték, ellenben az egyéni felszívódással. Fogyasztóvédelmi szempontból így logikus, nincs mibe belekötni, mert bizonyítható. Most már csak az a kérdés, hogy az említett 1500-as átlag alap kalóriafelhasználásba belekalkulálták-e az átlag emésztési energiákat, mondjuk a hivatalosan ajánlott átlag étrend alapján. Ettõl függetlenül viszont számolgatni, legalább is ilyen 10-es helyi érték pontossággal szerintem megbízhatóan nem lehet, csak nagyjából. Véleményem szerint a gyors szénhidrátok magukban jobban hizlalnak, a fehér kenyér is, viszont a teljes kiõrlésût sem javaslom fent leírtak miatt. Már persze annak aki nem akar hízni. Egyébként a feltüntetett fehérje/zsír/ch tartalom szerintem valamivel egzaktabb, mint a kalóriatartalom, mert nem annyira viszonylagos. Inkább erre érdemes alapozni. A feltüntetett érték van benne, aztán hogy mennyi energiát szolgáltat az már ugye kérdésesebb, de ha az eddigiekhez képest többet viszel be valamelyikbõl, akkor az biztosan több. Megfigyeled mi a hatás, és akkor tudni fogod, hogy Te X gramm szénhidrát/fehérje/zsírnál gyarapodtál, bármennyi kalória is volt az. Lehet, hogy az az X gramm neked 250 kalória, nekem 300, közben meg 280 van ráírva, de azt az X grammot biztosan megettük mindketten. Aztán ha hízunk, akkor hízunk, ha nem nem... Remélem ha érted mire gondolok. :-)
Kérdezõ, csak annyit a hozzászólásodra, hogy rosszul tudod, mi normális, mi nem. Attól, hogy leírják a neten, még nem normális és nem is igaz. [link] Itt tudod kiszámolni a kalóriaszükségletedet, és azt, hogy a fogyáshoz mennyi az annyi. Én közepes aktivitással számoltam neked, bár erõs a gyanúm, hogy aktívabb vagy. A kalóriaszükségleted a testsúlyod megõrzéséhez, légy erõs, 2228 kalória. Ha ennél kevesebbet eszel (átlagban!), akkor fogysz, ha többet, akkor hízol. Ha heti fél kilót akarsz fogyni, akkor 1678 kalóriát kell enned. Ennél többet fogyni kis túlsúlyból nagyon nem ajánlott, mert mindenféle nehezen helyrehozható problémákat (pl. menstruációs zavar, hajhullás stb.) okozhat. Ha még azt is hozzáveszem, hogy a 170 centihez az ideális súly nagyjából 60 kg, a legjobb úton vagy a táplálkozási zavar felé. Amit most csinálsz, az koplalás, és nagyon nagy baj, hogy úgy érzed, jóllaksz ennyi kajával. 3.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! :-)
19. válaszoló igen nagy mérnöki pontossággal megadott olyan számokat, amiket kb. hasraütéssel lehet meghatározni, ennyire is pontosak. De jól hangzott, nem? Olyan magabiztos és precíz benyomást kelt amikor valaki ilyen pontosan ad meg kalória mennyiségeket, szinte olyan, mintha tudná.
#19! Nem bántani akarlak, mindenki hozzászólását köszönjük. De! Annyi még a hiba, hogy fogyáshoz a kalóriaigényt szerintem nem zsírmentes testtömegre számoltad. Ez a kalkulátor nem rossz, de tényleg nem lehet rá hagyatkozni. Próbáld ki mit ír 48 kilóra, 170 magas 17 éves lánynál, ha az illetõ nem sportoló, ülõfoglalkozású. Azt írja, hogy csak a BMR-nek megfelelõ mennyiséget fogyasszon. Ez pedig nem túl életszerû.
A zsírok alapból rosszabb felszívódásúak mint a szénhidrátok, tehát ha a többletkalória zsírból van, akkor mondjuk a bevitt 300 kalóriából lehet, hogy csak 150 szívódik fel (sok zsír hasmenést okoz), míg ha cukorból viszed be ugyan ezt, akkor mind a 300. Ráadásul a zsír elzárja a szénhidrátokat is az emésztõ enzimektõl, mert bevonja õket, így azok felszívódását lassítja. kedvezõen hat a vércukorra. Ezen kívül a zsír laktat is, tehát azt lehet mondani, hogyha a többlet kalória zsírból származik, kevésbé gáz, mintha szénhidrátból származna. (Fehérjét azért nem írom, mert abból viszonylag nehezebb a napi szükségletet túllépni, ha nem fogyasztasz kiegészítõket. Tehát azzal nem szokott gond lenni.) Természetesen a bevitt zsír minõsége is nagyon fontos, ugyanis a sok telítetlen zsírsavat tartalmazó zsírok/olajok segítik a sejtekben a szírsavak oxidációját, így a kalóriaégetést. Ezért hiába magas pl. az olajos magvak kalóriatartalma, azok élettani hatása sokkal kedvezõbb, mintha ugyan azt a kalóriamennyiséget kenyérbõl vinnénk be, ráadásul a fehérje tartalmuk is magas. Arról nem is beszélve, hogy az élelmiszerek kalóriatartalmát kb úgy határozzák meg, hogy azokat laboratóriumi körülmények között elégetik, és megnézik mennyi hõ szabadult fel. Értelem szerûen a szervezetben nem ilyen közvetlenül történik az "égetés" ott vannak az emésztési, felszívódási és egyéb enzimatikus, sejtbéli tényezõk is. Képtelenség pontosan megmondani, hogy melyik étel mennyi kalóriát (energiát) fog adni a szervezeten belül. Ezért is tartom marhaságnak a kalóriaszámlálást. Illetve ilyen mértékben, ahogy a kérdésben szerepel, nem igazán van értelme. Hozzávetõlegesen lehet használni, de a centizgetés kvázi semmit nem ér. Természetesen ha napi 3000 kalóriát viszel be disznózsírral, és nem mozogsz, akkor hízni fogsz, de ki az aki naponta ennyi disznózsírt (vagy egyáltalán zsírt) képes lenne megenni? Senki, mert elõtte jóllakik, vagy fosni kezd. Ezért is valószínûtlen. Ellenben szénhidrátokból pikk pakk összejön ennyi úgy, hogy észre sem veszed. Egy kis üdítõ, egy kis kenyér, egy kis csoki, egy kis cukor a teába, egy kis krumpli, egy kis rizs. Nem tûnik soknak, de az lesz ha összeadódik. Ezért is írta az elõttem szóló, hogy nem mindegy mibõl viszed be a többletkalóriát, és persze ha mozogsz vagy az Antarktiszon építesz sarkbázist, akkor akár 3000 többletkalória sem fog nagy gondot okozni. Kérdezõ, abban meg igazuk van, hogy ha nem vagy túlsúlyos, csak kevés rajtad az izom, akkor hiába diétázol, még kevesebb izom lesz rajtad. Inkább egy megfelelõ étrenddel kezdj el edzeni, izmot építeni.
Megint itt vagyunk. Mit csinál a test 3000 Kcal-al, ha abból 1000 nincs elégetve és mondjuk nem fehérjébõl, hanem zsírból származik? Nem tárolja? Csak azért, mert nincs inzulin a vérben, nem fogja tárolni a többletet?
Mha egyszer tullepted azzal nem lesz gond hízni nem fogsz.
Igen. 1 kg hízáshoz 7500 felesleges kalória kell, így ez a 300 kalória kb. 40 gramm hízást fog okozni. Feltéve, hogy 3 évesnél fiatalabb vagy, mert már egy 3 évesnek is többre van szüksége, mint 1300 kalóra. Semmit nem léptél túl, csak a hülyeség határait.
Ja, elõzõnek igaza van. Ez az 1300 honnan jött? 1500 az alapjárati kalóriaégetés, tehát ha ki sem kelsz az ágyból egész nap. Feltéve ha felnõtt vagy. Viszont ha igen, akkor lehetne annyi eszed, hogy nem éhezteted magad, mert ebbõl lesznek majd késõbb a plusz kilók vagy az anorexia nervosa nevû betegség.
A kérdező hozzászólása: 1300-al egyaltalan nem éhezek pedig imádok enni. Onnan jött az 1300, hogy diétázom és én úgy tudom, hogy az 1100-1200 fölött a nornális (ami diétához ajánlott) ezért próbálok odafigyelni a napi 1300-1400 kcal-ra.
Csak kíváncsiságból kérdezném: Hány éves vagy, hány kiló, milyen magas és mennyire aktívak a napjaid (úgy értem ülõmunkát folytatsz vagy betonozol)?
A kérdező hozzászólása: 17 leszek, 170 cm és 58 kg. Tudom, hogy pont jó a súlyom, de sajnos inkább hájasabb vagyok mint izmos és ezen szeretnék korrigálni.
A kérdező hozzászólása: ja bocsi: *Nem túl aktívak.:S itthon súlyzózok, de azt most kezdtem. Meg ha az idõ engedi lovagolok. plusz a suliban tesiórák, de azok sz*rt sem érnek.:S
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A BMI hülyeség, vagy legalábbis nem arra való, amire használják. Nem a súly magasság számít, hanem a testkompozíció. Még, ha 10 kg zsír lenne rajtad, vagyis a zsírmentes testtömeged 48 kg lenne (gondolom ennél jobb a helyzet), akkor is magasabb lenne a BMR-ed, mint 1300 Kcal. Vagyis, ha egész nap fekszel és még csak nem is pislogsz, akkor is többet kell enned ennél. Fogyni fogsz. Izomból. Ennek ellénére a netes kalkulátorok azt mondják majd, hogy egyél 1300-at, akkor fogysz heti 0, 5 kilót. De ha 1300-at eszel, akkor a BMR-ed alá mész. Az meg nem fogyózás, hanem éhezés Ha 1600-at ettél, nem fogsz hízni, csak nem fogsz izomból fogyni. Úgyhogy vegyél vissza az visszavevésbõl és told a fehérjét. Nehéz okosnak lenni, hogy mennyi mozgás mellett mennyit kell enned, hogy megfelelõ ütemben fogyj, de én azt mondanám, ennél többet. Persze lehet, hogy tévedek.
"Túlléptem a mai kalória szükségletem" Nem léphetted túl, ugyani NEM TUDOD hogy ez mekkora. Hogy hízol, fogysz vagy tartod a súlyodat az elsõsorban a táplálékaid minõségétõl függ, illetve az alkatodtól, pillanatnyi állapotodtól. Azaz 1300 kcal-lal is lehet hájasodni, 1600 sõt 3000 kcal-lal is lehet súlyt tartani, attól függ milyen hatású ételeket eszel. Normális ételekkel nem hízol, ezért normális esetben.. azt sem tudod mennyi kalóriát eszel, mert ez már egy kényszeres cselekvés, alapvetõen.
#12/18! Köszönöm a választ! Itt az írás, amirõl beszéltem: Ha érdekel, az "ANYAGCSERE / ANYAGCSERE - FOLYAMAT ÉS A TÁPANYAGOK ENERGIAÉRTÉKE" résznél írnak arról, hogyan számolják a kalóriát. [link] Egyetértünk, hogy kalóriát fölösleges számolni. A makrotápanyagokat kell figyelni.

Üdv mindenkinek! Most kezdtem el gyúrni és hízni szeretnék persze nem hájat akarok növelni hanem izom tömeget, aki ért hozzá az írjon már legyen szives hogy tömegnövelő vagy mi a legjobb ilyenkor? Szterót semmiféle képpen nem!

Legjobb válasz: a legjobb ilyenkor egy jó kis tömegnövelõ étrend,ha ezt tökéletesen meg tudod oldani szilárd kajából,akkor csak edzés után kell egy turmix(pl volumass 35),és reggel egy adag tejsavó zabpehellyel! itt minden mást megtudsz: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558

a legjobb ilyenkor egy jó kis tömegnövelõ étrend, ha ezt tökéletesen meg tudod oldani szilárd kajából, akkor csak edzés után kell egy turmix(pl volumass 35), és reggel egy adag tejsavó zabpehellyel! itt minden mást megtudsz: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558
A kérdező hozzászólása: hyper mass 5000 van itthon. az is megteszi ? :)
ha az van otthon, ne dobd ki, edzés után igyad, de a tömegnövelõ a volumassnál kezdõdik!
A kérdező hozzászólása: rendben. köszönöm a segítséged!
GreenTea Melyik hyper mass? A bioteches vagy a cytogenes? Egyébként mind2 jó edzés utánra. A biotechesbe kicsit több a protein. Edzés után 100-120g mehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!