Találatok a következő kifejezésre: Most akkor fogok szülni (15 db)

32 hetes kismamik hogy vagytok? Másnak is ennyire erőseket rúg a babája? Elkezdtetek már készülődni (kimosni a kis ruhákat, ágyat összerakni) Van aki még csak most kezd vásárolni? Ki hol fog szülni? Kisfiú lesz vagy kislány?

Legjobb válasz: Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :). A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama

Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :) . A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama
Szia! A hát és derékfájáson kívül, na meg az éjszakai lábgörcsölést leszámítva jól vagyunk. A babó sokat mozog, helyezkedik, néha persze fájdalmasat is tud rúgni. A szobája már kész, már a kiságy is áll, és már mindent megvettünk neki. a ruháit még nem mostam ki, majd 2hét múlva kezdem. Nyíregyházán fogok szülni, és kisfiu lesz, Zétény nevet kapja. te hogy érzed magad? Könnyû szülést kívánok!
Bocsi az elõbb elfelejtettem holnap kezdünk festeni, de a beszerzés zöme megvan, csak pár apróság hiányzik még. Majd a festés, takarítás után állítjuk fel a bab ágyat, és akkor akarom átmosni Vince ruháit, pelenkáit stb.
Mi április 30-ra várjuk Vincét Nyíregyházán. Eddig 7, 5 kg-ot híztam (bár egy kis cca 7-8 kg túlsúllyal kezdtem :-)). A pocim ma mérte a védõnõ 108 cm. Jól vagyunk, csak eszméletken sokat mozog a gyermek, ami sokszor kellemetlen. Nem vizesedek, és nem fáj még a derekam se, csak a szeméremcsontom környéke kezdte meg a tágulást, azt fájogat. Na meg nem alszok éjjelente, mert folyamatos a szamba a pocakomban. Könnyû szülést Nektek.
Én május 1-re vagyok kiírva, és nekem is nagyokat rúg a mini, vagy éppen kinyomja valamilyét:D. Azon kívül hogy vizesedik a kezem lábam és emiatt zsibbadnak a tagjaim, jól vagyok, mondhatom hogy nagyon könnyû terhességem van. Õ is kisfiú, Máté lesz. Azt mondják a fiús terhességek könnyebb lefolyásúak, mint a lányosak. A ruhácskákat már kimostam, már csak a babaágyat kell összerakni, ja meg ki kell takarítanom a babakocsit, mert úgy kaptuk használtan, de hogy fogom csinálni azt még nem tudom! Székesfehérváron fogok szülni. A vásárlással még elvagyok maradva, cumisüveg stb....! Könnyû szülést kívánok!
Szia! A málnalevél teáról már én is halottam, én is használni fogom. nekem a haskörfogatom 102cm, és 10kg hízásnál járok, ami csak a csipömre, meg a hasara jött. mindenkinek könnyû szülést! 1 válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: Ami a kilókat illeti én 10 kg-nál tartok, remélem már sok nem kúszik fel :)
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólónak! Én is a Jahn Ferencbe fogok szülni.Mikorra vagy kiírva?Lehet összefutunk :) ))
Nekem van már egy 3.5 éves Dominikom, és most lesz egy Barnabásom vagy Marcellem:D Mi is elõkészítettünk mindent és el nem tudom mondani hogy mekkora mázli hogy tényleg szinte semmit nem kell megvennünk. minden kimosva elrendezve, már csak a kórházi kis csomagom hiányzik...Szekszárdon fogok szülni...hogy ez a kis töki mekkorákat tud rugni az félelmetes, épp ma meséltem a vendégeinknek hogy van hogy fel is szisszenek olyat lenyom, ja és még õ is faros:S
Utolso voltam, a teat en is kiprobalom, de Sajnos nalunk nem kapni azokst a homeos bogyokat amiket otthon ..... :( nem is ertem!
sziasztok! Nekem is kisfiam lesz, es ugy NEz ki eddig Faros!en kulfoldon szulok, es nevben Sajnos meg Nem dontottunk:(. A babaholmik kozul nagyjabol Minden megvan, most a korhazi csomag jon! Nektek mekkora a hasatok? Es hogy alltok a kilokkal? En 9 kg plussznal, es 95 cm hasnal tartok, amugy semmi panaszom nincs :) X
A kérdező hozzászólása: Szia! Az én babám nagyon durván helyezkedik, eléggé fáj.Ki lehet tapogatni sokszor a kis hátát vagy könyökét.A szoba nekünk is kész, még egy két apróságot kell venni (mivel második baba így sok minden megvan).Én Pesten fogok szülni és kisfiam lesz nekem is, a név még nincs eldöntve. nekem nagyon tetszik a Bence, Dominik, Marcell... Ja és a kis drága egyenlõre faros sajna :(( Remélem befordul mire ki kell jönnie. Egyébként te olvastál a málna levél teáról, állítólag nagyon jól tágulsz tõle ha beindul a szülés.Én minden esetre kipróbálom az tuti. Könnyû szülést neked is!
A kérdező hozzászólása: A pici Máté baba anyukájának! A könnyû lefolyásra csak annyit írnék, hogy az elsõ terhességemnél is jól viseltem a dolgokat, viszont a szülésem igen kemény volt.De kívánom hogy tényleg hamar megszülj és egy kicsit magamnak is :) ))))

Ez remélem nem azt jelenti hogy a babával valami gond van? Ez természetes? Most akkor nem fogok 2 napon belül szülni?

Reggel 5-10-15 perces fájásokkal mentem be a korházba,doki felakart venni az osztályra.szülészn?vel megbeszéltük hogy ha er?södik akkor menjek vissza. Nem hogy nem er?södik,hanem el is múlt.Mocorog a kis drágám,de nem úgy mint pár napja.

Legjobb válasz: Szia! Igazából csak szeretnék mesélni vmit :) : engem 36 hetesen bent fogtak /nem ilyennel/ és volt egy szobatársam, akik bementek szülni rendszeres fájásokkal, 10 percesekkel. Erre mikor beértek teljesen elmúltak a fájásai, bent is fogták,1 hete lett volna vissza akkor. Egész addig semmi nem történt, úgy indították meg neki a szülést a kiírt idõpont után. Úgyhogy nem egyedül vagy, de lehet neked hamar beindul, lehet hogy még vár egy kicsit a babód. Könnyû szülést kívánok neked!! 4 és fél hónapos baba anyukája :)

Szia! Igazából csak szeretnék mesélni vmit :) : engem 36 hetesen bent fogtak /nem ilyennel/ és volt egy szobatársam, akik bementek szülni rendszeres fájásokkal, 10 percesekkel. Erre mikor beértek teljesen elmúltak a fájásai, bent is fogták, 1 hete lett volna vissza akkor. Egész addig semmi nem történt, úgy indították meg neki a szülést a kiírt idõpont után. Úgyhogy nem egyedül vagy, de lehet neked hamar beindul, lehet hogy még vár egy kicsit a babód. Könnyû szülést kívánok neked!! 4 és fél hónapos baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm hogy írtál! :)
Szia! Én a 37. héten mentem be a kórházba rendszeres 7 perces fájásokkal. Egész délelõtt figyeltük és csak jöttek 10 percenként, mikor elindultunk, már 7 percenként. Volt délután 4 óra , mire a kórházba értünk, csináltak NST-t , ami nem mutatott egy fájást sem és akkor már nem is éreztem én sem. A szülésznõ mondta, hogy valószínû ezek csak jóslófájások voltak, de ha már itt vagyok megnézet az ügyeletes dokival. Õ meg közölte, hogy irány a szülõszoba, mert 3 ujjnyira nyitva vagyok. Nagyon meglepõdtem. Megkaptam a beöntést, borotválás, zuhany megvolt, közben megérkezett a dokim is, aki szintén megvizsgált és közölte, hogy ez még nagyon ráért volna, de ha már igy alakult burkot repeszt. Szóval kabaré volt a szüléstörténetem, de végülis 3210 grammal megszületett a drágám, ami jól is jött, mert nem sokkal voltam több, mint 50 kiló. Mi történt volna, ha még elhúzom azt a 3 hetet. Neked is könnyû szülést és jó egészséget kívánok!

Ha most otthon vagyok másfél éves kisfiammal, és most fogok szülni egy hónap múlva, akkor jár a szülési szabadság? Mit és hol kell kitölteni? Jól járok így?

Legjobb válasz: Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.

Ha még megvan a munkaviszonyod, akkor igen, jár, a szülés várható idõpontja elõtt legfeljebb 28 nappal kezdheted meg. Az OEP honlapján van nyomtatvány "Igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre" a neve. Kitöltöd, és leadod a munkahelyedre. Igazából teljesen mindegy, mikor kezded a tgyást, mivel a gyeded (hacsak nem emeltek közben fizetést) ugyanannyi lesz a tesóval is, vagyis a döntés, hogy mikor legyen több pénzed csak annyi, hogy szülés elõtt, vagy szülés után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igyekszem értelmesen kitölteni!

Most akkor mikor fogok szülni? Az utolsó menstruáció alapján júl.4-re, viszont az ultrahang alapján jún.20-ra vagyok kiírva. Ez a különbség a terhesség eleje óta megvan. Akkor hogy készüljek?

Legjobb válasz: Ha az eleje óta megvan a kül,akkor inkább a másodikra,de legyél úgy,hogy az elsõ idõpontra már legyen együtt a kh-i csomag.Addig még van kézi vizsgálat,majd kiderül,hogy mit mond a doki.

Ha az eleje óta megvan a kül, akkor inkább a másodikra, de legyél úgy, hogy az elsõ idõpontra már legyen együtt a kh-i csomag.Addig még van kézi vizsgálat, majd kiderül, hogy mit mond a doki.
Én ugyanígy vagyok. A naptár szerint júli 6., az uh alapján júli 15. Majd meglátjuk, mikor dönt úgy a kis pocaklakó, hogy már szeretne kijönni. Én a korábbi dátumot érzem igaznak, de lehet akármi. Készülök az elsõ idõpontra és akkor nem érhet meglepetés. További szép babavárást és könnyû szülést neked!:-)
Nekem a 30.hétig 2-a és 20-a volt az idõpont.Utánna a bébi ugrás szerü fejlõdést mutatott így a következõ uh-án már egyezett a két idõpont.Biztosra sosem lehet tudni, készülj a korábbi idõpontra, így nem lehet gond
sziasztok, utolso mensesem szept 18án volt és egy idõpontom van eddig jun 24.énis kiváncsi vagyok kihúzom e addig.:) boldog babavárást:)
sziasztok! Nekem az utolsó mensi szeptember 17 e szerint június 23 és az uh szerint is. a doki szerint július 4. Remélem az elsõ lesz. 35 hetes kismama

Szent Margit kórházban fogok szülni. Most akkor kell újra 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat OTT, vagy elég az eredeti (ami egyébként 2 éves)?

Legjobb válasz: Nekünk elég volt az eredeti(májusban szültem). Mikorra várod a picit?Van orvosod? Ha tudok segíteni,írj nyugodtan:)

Nekünk elég volt az eredeti(májusban szültem). Mikorra várod a picit?Van orvosod? Ha tudok segíteni, írj nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: Vasárnapra vagyok kiírva, nincs se dokim, se szülésznõm. Akkor már nem megyek el az önkormányzathoz, majd viszem magammal az eredetit. Köszönöm a válaszodat!
Nekünk jó volt az eredeti, nem szóltak, hogy nem lenne jó, úgyhogy szerintem az utolsó napokban ne csinálj ebbõl ügyet:) Nagyon meg voltam amúgy elégedve a kórházzal, rendesek voltak az orvosok és a szülésznõk is.Nekem sem volt választott, de Szigethy Adrienn doktornõ volt az ügyeletes, és nagyon aranyos volt velem:) Sok boldogságot!

Szerintetek ez a guppi most akkor szülni fog? Link lejjebb

nem tudom hogy mi lesz de nagyon feldagadt a hasa és szerintem a terhességi foltja se gyenge na nézzétek meg lécci:

Legjobb válasz: egyértelmû hogy igen

egyértelmû hogy igen
Rakd át! Az a legbiztosabb. Nekem is volt Guppin, basszus annyit szült XD vagy 150 kis minihalat nagyon édesek
A kérdező hozzászólása: és szerintetek közel van már az idõ?? szóval ma tegyem át vagy majd ráér késõbb???
az bisztos hogy szülni fog és ha aszt akarod hogy az öszes megmaradjon akor ted át de nagyon sokat fog szülni egyépként nekem is megeték a kicsiket.
én nem szoktam elválasztani a többi haltól.. általában nem bántják a kicsiket!! de ha mégis akkor a saját anyja is megeheti õket!!! kül nekem is pont ilyen halam volt ;) csak gondolt 1-et és meghalt :S:S
A kérdező hozzászólása: vagy akkor már ma este helyezzem át a karantén akváriumba???
A kérdező hozzászólása: ez akkor tuti ??
Gratulálunk, babahalaid lesznek! ^^
Huh, sztem vegyél nagyobb akváriumot, annyi hal lesz itt hogy el se fértek :D
Hát hogy 150 kishalat nem szült, az 100%, mert maximum a 30, de inkább 20 az átlag. Szerintem még ráérsz átrakni, majd egy hét múlva inkább. Annyira még nem nagy a hasa.
Szia! Én decemberben szültem ott. Több mint egy éve voltunk házasok, és nem kértek másikat.
Elméletileg, a törvény 300 napnál nem régebbit ír elõ.
Elsõ vagyok. Én rákérdeztem elõre az orvosomnál. Õ mondta, hogy nem kell új. Kórháza is válogatja.
Szia! Nekem szólt a védõnõ, hogy 1 hónapnál nem régebbi kell. Macera volt, de ki kellett kérnem emiatt az anyakönyvvezetõtõl.

Mindenki ide aki már szült vagy most fog szülni, fogadjak vagy ne fogadjak orvost?

Véleményekre lennék kíváncsi,babát tervezünk és,hogy ha nem fogadnék vagy fogadnék magánorvost,milyen a bánásmód,nem vet fel a pénz,de félek ha nem fogadok orvost nem vizsgálnak meg rendesen,vagy csak felületesen.Válaszokat elörre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem az elején volt fogadott orvosom,aztán szépen ott is hagytam,mert elég ritkán ért rá velem foglalkozni,ilyenért nem fizetek. Utána sztk rendelésre jártam,nem volt semmi gondom a továbbiakban,rendesen megvizsgáltak,mindig minden kérdésemre normális választ kaptam,nem kellett este ülnöm a váróban,stb. Szülésnél?Semmi baj nem volt.Igaz,hogy utána míg bent voltunk nem járt be minden nap egy doki,hogy hogy vagyunk,de nem is bántam.Pénz nélkül is korrekt ellátást kaptunk,a baba is,én is.

Elég szomorú, hogy egyes orvosoknak tarifáik, meg elvárásaik vannak.Lévén hogy én vagyok a páciens, hadd legyenek már nekem elvárásaim, könyörgöm! Nem volt fogadott orvosom, ügyeletesnél szültem, ráadásul annál, akihez eleinte fizetõsen jártam :) Minden rendben volt, semmivel sem kaptam kevesebb figyelmet, mint az akinek volt fogadott dokija, sõt!
Nekem az elején volt fogadott orvosom, aztán szépen ott is hagytam, mert elég ritkán ért rá velem foglalkozni, ilyenért nem fizetek. Utána sztk rendelésre jártam, nem volt semmi gondom a továbbiakban, rendesen megvizsgáltak, mindig minden kérdésemre normális választ kaptam, nem kellett este ülnöm a váróban, stb. Szülésnél?Semmi baj nem volt.Igaz, hogy utána míg bent voltunk nem járt be minden nap egy doki, hogy hogy vagyunk, de nem is bántam.Pénz nélkül is korrekt ellátást kaptunk, a baba is, én is.
Már szültem, nem volt fogadott orvosom sem a terhesség sem a szülés alatt. Engem mindig megviszgáltak ha aggódtam valami miatt, szülés alatt nagyon rendesek voltak velem. Mellettem szült egy másik hölgy, neki volt fogadott dokija, és végig szinte rá sem néztek mert X.Y az orvosa és majd jön és elintézi... Kb 3 óra múlva ért oda. Én nem bántam meg hogy nem fizettem. Azt a pénzt a babámra költöttem. És egy "rossz hírû" kórházban szültem...
Mellesleg ha már fizetni "kell", akkor a szülésznõ többet érdemel, mint a doki, mert õ az aki a vajúdásnál végig a kismamával van
Én már régóta ugyanahhoz a dokihoz járok, és nem is bíznék meg másban annyira mint benne. Sajnos vannak rossz tapasztalatok a baráti körömben, akik nem fogadtak orvost. Én nem kockáztatnék. De az biztos, hogy jól nézd meg hova mész. Mert az enyém mondjuk drága, de ha nincs baj, akkor nem is látjuk egymást, csak ha kell, de van olyan is aki olcsóbb, aztán kéthetente visszarendel, így meg már nem éri meg. Az is lehet, hogy nem fogadsz, de jól kérdezz utána kihez mész, de az biztos, hogy vannak még lelkiismeretes dokik.
Nekem 16 éves korom óta 1 nõdokim volt. Szültem nála 4 éve, volt mûtétem, (missed ab) egy nagyon-nagyon aranyos, jó doki. Most, vagyis tavaly márciusban terhes lettem. Mentem is hozzá, eszemben nem volt dokit váltani. Nem a magánrendelõjébe hívott, de így is kapott pénzt a zsebébe minden alkalommal. Cukros lettem, insulinos, ezt a MÁV-ban kezelték nekem. (a dokim nem ott volt) Aztán a 34. héten össze omlott a vérképem, romlott a cukrom, a májam, és vese gyulladásom volt. Elmentem hozzá egy vérvételre, õ azt mondta feküdjek, szedjek több magnésiumot. Ezt a diabetológusom nem hagyta, és a MÁV-ban kivizsgáltatott. Ott bent tartottak azonnal, 9 órát voltam a szülõszobán, mert ki akart bújni a babám. Mindezt úgy, hogy egy árva lelket nem ismertem, és mindenki nagyon rendes volt. Beszéltem ott az ügyeletes drnõvel, hogy elvállal-e, és így lett végül ott (is) fogadott dokim. Azért szerettem volna, ha van aki rám figyel, és én is mehetek hozzá, mert nem volt egyszerû eset a terhességem, és szülésig már nem is engedtek haza. Szóval ha tudsz fogadj, de vannak olyan kórházak még, ahol az ügyeletes orvosok is maximálisan odafigyelnek a kismamára
az, hogy fizess, ma elkerülhetetlen sajnos. a barátnõm orvosa a 8. hónapban behívta õt "vizsgálatra" és közölte a tarifákat, amit elõre várt, mert ha nem kapja meg "véletlenül pont nem lesz bent a szülésnél. saját orvos mindenféle képpen kell, met úgy a jó, ha végig egy ember kíséri figyelemmel az anyát, és tudja mi van vele/velük. elõre kell tisztázni az orvossal, hogy mennyit kér. ha azt mondja rátok bízza, az a legjobb, nem akar annyira nyerészkedni. de egy szülés illetve a 9 hónap durván (alsó hangon) min. 100 ezer, szerintem manapság...
Én fogadtam orvos, régota hozzá járok, és nem magánrendelobe járok hozzá, hanem a klinikára, ahol dolgozik, igy nem kell fizetnem, viszont, mindig odafigyel rám.Nem merném magam ügyeletesre bizni, jobb sztem fogadni. DE örök igazság, ha nem találsz jó orvost, jobban jársz ha nem fogadsz, de azért ha találsz normálisat, hidd el jó ha van! Én szülésznot is fogadtam, mert végülis õ van velem végig a szülés alatt. 37 h km
Még annyit, hogy rákérdeztem a pénzre, de nem mondott összeget! Itt nem is mondhatnak, mert kirúgják õket. 50e-t kapott a drnõ, és 10e-t a szülésznõ. Máv kórházas válaszoló
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam hogy sztk val kezdek megpróbálok 1 dokihoz járni, és ha minden ok nem fogadok orvost.
én nem fogadtam orvost és nem is fogok.semmivel sem részesülök rosszab ellátásban az sztk-s dokimnál, mint a barátnõim akiknek magán dokijuk van.és azt a pénzt amit havonta orvosra kéne költenem, meg majd a szüléskor kéne fizetni a fogadott dokinak, azt a pénzt a babámra fogom inkább költeni.ügyeletes orvosnál is meg lehet szülni.
Én még a terhességem elején járok, de kezdem már sejteni a különbséget.A terhességet az SZTK- s doki állapította meg, aki nem csinált UH-t ( mintha nem lenne lényeges hogy hol tapadt meg stb), és 2 perc múlva már ott sem voltam. Legközelebb már adott beutalót UH-ra, de addig lerágtam a körmöm.Elmentem a magánorvoshoz ( akit majd ezután kérek fel), aki mindenrõl kikérdezett, megcsinálta az UH-ot. A férjem külön monitoron nézhette a kis ficánkoló babánkat. Elmagyarázott mindent, hogy mit látok.Felerõsítette a szívhangot, amit meg is könnyeztem. Utána megbeszéltünk mindent, kaptam fotót ajándékba. De elmentem a kórházi UH-ra is, ha már beutaltak.Kb. 3 másodpercig volt bennem a vizsgálófej, nem láttam semmit, nem hallottam semmit, és semmit nem mondtak. Kaptam egy papírt, majd a vetkõzõben 3-an estünk át egymáson félmeztelenül.Ezek kis dolgok, de az ilyenekbõl látom, hogy mi a különbség. Mivel csak 4 kötelezõ UH van, inkább megyek magán úton. Megéri nekem az a tízes azt, hogy nyugodt vagyok.
Szia! Még nem szültem, de hamarosan fogok, és nincs fogadott orvosom. Én is vacilláltam az elején, hogy mi legyen, megéri-e, elkezdtem járni az sztk-s terhesgondozásra, hogy majd meglátom, hogy milyen, és az alapján döntök, hogy keressek-e mégis magánorvost, de aztán pozitívat csalódtam. A kellemetlen része csak az, hogy nem idõpontra megyek, és várni kell, de az ellátással semmi problémám nem volt eddig. Rendesen megvizsgál mindig a doki, figyel mindenre, megkérdezi a panaszokat, válaszol mindenre rendesen, minden vizsgálatra eljutottam a megfelelõ idõben. Szerencsére problémamentes a terhességem. A szülésnél meg úgy is a szülésznõ van végig az emberrel, nem az orvos, még a fogadott doki is csak a kitolásra megy oda, meg utána összevarrni. Úgyhogy az az ügyeletes dokinál is menni fog szerintem. Viszont hallottam rosszakat is, sok sztk-s orvos nem figyel úgy az emberre, ha az nem fizetõ "beteg", a normális orvos nem tesz különbséget. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy te is menj el, és nézd meg, hogy az ottani nõgyógyász hogy végzi a munkáját, és dönts asszerint. Ha nem vagy megelégedve, 16-20 hetesen még nem vagy elkésve, hogy dokit fogadj. 33 hetes km
Én 2009-ben szültem, és meg sem fordult a fejemben, hogy ne legyen orvosom, én így éreztem magam biztonságban. Nem bántam meg, maximálisan elégedett vagyok vele, és nem sajnáltam tõle a pénzt.
Hát elõször én sem akartam orvost fogadni, de miután a terhesgondozáson se a védõnõ, se a nõgyógyász nem vette észre például, hogy négy keresztes gennyes a vizeletem, ráadásul olyan gyógyszert írtak ki, amit terhes nõ nemis szedhet, így mi úgy döntöttünk, hogy fogadunk, a körzeti orvosom és egy rakás ismerõsöm ajánlotta és idáig nagyon bevált....igaz elkéri magánrendelésen a kis pénzét, de lelkiismeretes és rendesen megvizsgál...31 hetes kismama
Nekem fogadott dokim volt, egy kolléganõm ajánlotta. Õszintén szólva nem voltam vele megelégedve. Ahányszor mentem mindig mindent el kellett mondanom az elõzményeimet, a leleteimet elfelejtette elhozni a kórházból (pl. a vérképemet 2 hétig), a beutalókra is úgy kellett rákérdeznem. A szülésnél viszont nagyon rendes volt. Több mint 20 órát vajúdtam, de nem akarta rögtön kikapni a gyereket, mert neki dolga van. Délután 4-tõl már csak miattam maradt bent a kórházban. Végül éjjel fél 12-kor sajnos meg kellett császározni. Viszont utána megint le voltam ejtve. Egyszer sem jött be hozzám, pedig másnap belázasodtam + hidegrázás (egy friss császáros sebbel), fel kellett hívni hozzám az ügyeletest. Én fogadnék a helyedben, de nagyon megválogatnám, hogy kit.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is idegen kórházba fogok szülni, mert elköltöztem Egerbõl, de ha nem lesz gond a babával nem szeretnék kifizetni egy halom pénzt, a gyerekre sziveseben költeném.
2008-ban és 2009-ben szültem. Egyszer sem volt fogadott orvosom. Elsõ alkalommal kifogtam egy nem éppen kedves orvost, akinek a szakmaiságát is megkérdõjelezem, ugyanis amikor túlhordás miatt bent feküdtem, és szinte azonnal nagyon erõs fájásokkal indultam közölte, hogy ha már most ennyire fájdalmasnak érzem, hogy fogom ezt kiborni még másfél napig, ugyanis korábban tuti nem lesz baba, aztán láss csodát 1 óra múlva megszületett a babam. Nehéz, de gyors szülés volt, és a szülésznõk nagyon segítõkészek, aranyosak voltak. A másodikat ugyanott szültem szintén fogadott doki nélkül. Egí új doki volt, ráadásul NÕ!!!! És szuper volt nála szülni!!!! Szintén rögtön erõs fájásokkal indultam, és szintén csak néhány óráig tartott mindennel együtt. De beszélgethettem vele, megkérdezhettem, hogy mikor mit csinálunk és miért. Mindenre válaszolt, megnyugtatott, segített. Örök hála neki, hogy ügyeletes dokiként maximális segítséget, megértést kaptam tõle, és végre úgy szülhettem, hogy tényleg egy kellemes emlék maradt meg bennem az egészrõl. Egyébként a terhesgondozás alatt igyekeztem mindig úgy bejelentkezni, hogy ahhoz a dokihoz kerüljek, aki szimpatikusnak mutatkozott. Ezt úgy sikerült kiválasztani, hogy az elõzõ babámnál több orvost fogtam ki, így láttam, hogy ki az akihez szívesen visszamennék, ki az, akihez nem. Szóval a lényeg, nem biztos, hogy a pénzen múlik, hogy rendesen megvizsgálnak-e, körültekintõek-e. Sok olyat hallottam, hogy a fogadott dokik az elõre meghatározott tarifáikkal trehány érzéketlen tuskók, míg az ügyeletes doki rendesen végzi munkáját, és valamennyire rád is figyel, meg persze az ellenkezõjét is. Persze szerintem a terhesgondozás alatt úgyis kiderül egy orvosról, hogy milyen. Ha találsz olyat, aki becsülettel segítségedre van, és tudsz rá áldozni, önbizalmat ad a tudat, hogy melletted lesz a szüléskor, akkor lehet, hogy megéri megfogadni.
Én nem fogadtam orvost, se szülésznõt, nem vet fel minket a pénz, és annak az 100e-200e.Ft-nak volt helye bõven, igaz problémamentes volt a terhességem. Mindig rendesen bántak velem, nem tapasztaltam hátrányt, mert nem fogadott dokihoz jártam. Ügyeletes orvosnál illetve szülésznõnél szültem és nagyon jó kezekbe kerültem. Nagyon rendes volt a doki, minden nap bejött, megnézte hogy vagyunk, és csak a 6 hetes kontrolon adtam neki pénzt, akkor is csak 10e forintot, mert nem volt több. A szülész nõ is nagyon rendes volt, este 7 kor lejárt a munkaideje, és ott maradt velem addig, míg meg nem lett a lányom, este 11-ig. Hosszabb vajúdás után, császárral szültem, mert a köldökzsinór rátekeredett a nyakára kétszer. Neki is 10e ft-ot adtam amikor visszamentem kontrollra. Szerintem a legjobb keze

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!