Találatok a következő kifejezésre: Most akkor a babámnak (319 db)

Most akkor a babámat érzem vagy nem?

Tudom,hogy millióegy kérdést feltettek már ezzel kapcsolatban,de els? baba és nem nyugszok :)

Legjobb válasz: Ha azt lenn a hasad alján érzed, akkor valószínû a baba. Én elõször mintha valaki finoman kapirgálna.

Ha azt lenn a hasad alján érzed, akkor valószínû a baba. Én elõször mintha valaki finoman kapirgálna.
Ez már lehet a babád:) Nekem sem hitte el az anyósom (kb. 15 hetesen éreztem én is elõször), a végén már viccesen azt mondtam neki, hogy akkor valószínûleg kis állatkák laknak bennem. Utólag tudom, hogy a babám volt. Már 11 hónapos:) Boldog babavárást!
Szia!Hát én azt gondolom hogy a "Pockod" jelezte, hogy õ bizony már itt van!:) ))Én is elég korán éreztem, 15 hetesen én is hasonlókat éreztem, kis buborék féléket, apró kis bökdösések, amit már tudtam, hogy nem bélmozgás...és egyszer csak 16 hetesen határozottan jelezte, hogy itt van!!!Pedig nekem is elsõ baba, de tudtam, hogy ez már õ lesz!Úgyhogy hidd csak el, ez õ lesz!!! Boldog babavárást!!! 18 hetes km

Most akkor a Suttogó-s módszer sírni hagyja a babát, vagy sem? Semmiképp sem hagynám, akkor is tudnám alkalmazni?

Már olvastam ezt is, azt is róla. Jó lenne elolvasni, de csak akkor érdekel, ha egyáltalán nem kell sírva magára hagynom a babát. Egyetlen alkalommal sem! Szóval nem azt kérem hogy írjátok le a módszert, csak hogy így is érdemes-e elolvasnom, mert nem sok id?m van rá amúgy.

Legjobb válasz: Én elolvastam és azért nem arra alapoz, hogy hagyd üvölteni órákig a babát. Nem mondom, vannak benne fura dolgok, de hasznosak is. Sztem olvasd el, veszíteni nem vesztesz semmit, aztán eldöntöd, hogyan tovább.

Én elolvastam és azért nem arra alapoz, hogy hagyd üvölteni órákig a babát. Nem mondom, vannak benne fura dolgok, de hasznosak is. Sztem olvasd el, veszíteni nem vesztesz semmit, aztán eldöntöd, hogyan tovább.
Én az elsõ könyvet olvastam, ill. beleolvastam, nekem az bejött, hogy nyugodt körülmények kellenek neki, hogy aludjon, és ha sír akkor nyugodtan mondogattam neki, hogy itt van anya nyugodj meg, tudom fáradt vagy és bejött... Egy hós kora óta 21-22körül elalszik és ha fel is kel csak enni és alszunk tovább. 8, 5hós baba anyuja
NEM. És nem kell készpénznek venned, amit ir, ha nem értesz vele egyet, de egy olvasást szerintem megér, én meritettem pár trükköt belõle. Aranyigazságnak szerintem semmit nem szabad venni, amit olvasunk, amúgy sem. Én kb 3 óra alatt olvastam ki, nem nehéz olvasmány, belefér szerintem. Szivesen kölcsönadom, ha gondolod, irj e-mailt.
A suttogó módszer, már ha jól értelmeztem, mert végig olvastam a könyvet lelkiismeretesen, egyáltalán nem hagyja sírni a babát, illetve arra próbál rávezetni, hogy értsd a babád sírását, és aszerint reagálj rá. Tehát ismerd meg a babád, tapasztald ki, hogy mikor, miért sír, és szüntesd meg a sírás okát. Szerintem jó a könyv, sok okosságot találtam benne, persze nagyon gyakorlatlan vagyok alkalmazás terén még. Érdemes elolvasni, hátha hasznodra válik.
én kezdõ anyukaként a suttogót alkalmaztam, most 3 hónapos a babám, sose hagytam sírni, és vannak napok, amikor már egyáltalán nem is sír! magától alszik el, fél 10tõl legalább 8ig átalussza az éjszakát, mindig tudom, mi a baja. egyébként nagyon mosolygós, fáradhatatlan kisbaba. :) Csak ajánlani tudom a könyvet!
szia! tudom, hogy így nem leszek egészen hiteles, mert nekem nincs gyerekem, de a közelmúltban tanultam pszichológiát, és több szakirodalmat is olvastam! mindenhol arra helyezik a hangsúlyt, hogy sírva sose hagyd magára! van, aki azt hiszi, hogy egy idõ után úgyis abbahagyja, és késõbb tényleg kevesebbet fog sírni, de nem azért, amiért õ gondolja! a gyerek ilyenkor valamilyen segítséget kér, nem biztos hogy fizikailag, lehet, hogy csak egyedül érzi magát, hiszem meg kell szoknia az anyaméhen kívüli világot. ha síráskor odamész hozzá, úgy "könyveli el magában", hogy ha segítséget kér, akkor meg is kapja! ha nem mész oda, az marad meg benne, hogy nem kér segítséget, hiszen úgy se kap, ezért sír késõbb kevesebbet! sok tanulmány is alátámasztja, hogy ez a továbbiakban is kihat rá, mikor már nagyobb lesz! bocs ha nem teljesen a témához kapcsolódik, csak nem bírtam nem leírni :)
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy ezt leírtad! Én is pont így gondolom, úgy látszik az anyai ösztön azért kitalálja a dolgokat :-) Meg is írtam a napokban egy anyukának, aki leírta hogy milyen jó módszert talált ki az altatásra (sírni hagyta). Persze jól le lettem hurrogva meg pontozva de ez nem befolyásol, kitartok amellett, hogy semmiképp sem hagyom magára sírni! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, a 3. kedves válaszolónak is hogy felajánlotta az övét, de a párom kapott könyvutalványt, abból gondoltuk hogy ezt a könyvet is megvennénk :-) Még egyszer köszi!

Mi lesz akkor a babával? Már most ideges vagyok!

Sok anyúkától hallom hogy ahogy megszületik a baba,2-3 napig nincs tejcsi.akkor mit eszik a baba??éheztetik?mit lehet csinálni akkor?aggaszt a dolog....38km

Legjobb válasz: Olyankor már termelõdik elõtej (kolosztrum), ami bõven fedezi az õ igényeit. Ebben rengeteg ellenanyag és energia van a pici baba számára. A gyomrocskája meg csak cseresznyényi, így az a kevés elõtej bõven elég lesz neki. Egyébként a baba tartalékokkal születik, így nem okoz gondot, hogy az elsõ napokban picit veszít a születési súlyából. Ahogy beindul a rendes tejelválasztás, a baba súlycsökkenése is megáll és elkezdi visszaszedni az elvesztett grammokat. Ne izgulj, ha az elsõ napokban csupán 20-30 grammokat szopizik a babád, lesz abból még több is. Ha végképp nem tud kiszívni a baba eleget és sír miatta, akkor kap a csecsemõsöktõl cukros vizet, hogy ne száradjon ki. Fontos, hogy az elsõ napokon minél többet lehessen cicin a baba, mert nála nincs jobb tejserkentõ. :)

Olyankor már termelõdik elõtej (kolosztrum), ami bõven fedezi az õ igényeit. Ebben rengeteg ellenanyag és energia van a pici baba számára. A gyomrocskája meg csak cseresznyényi, így az a kevés elõtej bõven elég lesz neki. Egyébként a baba tartalékokkal születik, így nem okoz gondot, hogy az elsõ napokban picit veszít a születési súlyából. Ahogy beindul a rendes tejelválasztás, a baba súlycsökkenése is megáll és elkezdi visszaszedni az elvesztett grammokat. Ne izgulj, ha az elsõ napokban csupán 20-30 grammokat szopizik a babád, lesz abból még több is. Ha végképp nem tud kiszívni a baba eleget és sír miatta, akkor kap a csecsemõsöktõl cukros vizet, hogy ne száradjon ki. Fontos, hogy az elsõ napokon minél többet lehessen cicin a baba, mert nála nincs jobb tejserkentõ. :)
A kérdező hozzászólása: DE JÓ:) LEHET!REMÉLEM MENNI FOG MINDEN, ÉS NEM FOGOK PARÁZNI:)
Bízz magadban és akkor minden menni fog! :) 4. babáját szoptató anyuka
Szia! Elõre ne idegeskedj:) Én egyáltalán nem tudtam szoptatni, mert semmi tejem nem volt:( A kórházban az elsõ 3 nap cukros vizet kapott, a 4.napon pedig már tápszert, és otthon is azt kapott.
szia! addig van tartaléka neked meg elõtejed ami igaz hogy kevés de nagyon tápláló a pici számára nekem már van két lányom és egyik sem halt éhen:)
Ha nincs elég tejcsid, akkor a nõvérektõl kap valamit, ne félj, nem fog éhezni! Nem tudom mit kapnak, van ahol teát, van ahol mást, én nem kérdeztem mikor szültem, szerintem jobb, hogy nem tudom. Elsõ este vitték el tõlem a babám, másnap délután már szerencsére tudtam szoptatni és nem is vitettem többet el. Úgy tudom kis pohárból kapják a hamit.
A kérdező hozzászólása: ÉS HONNAN FOGOM TUDNI VAN E TEJEM? A PICI SZÁMÁRA?KÖSZÖNÖM
Onnan fogod tudni, hogy szopi elõtt és utána megméred (vagy a csecsemõsök mérik), hogy mennyit szívott ki. Egyébként hallani lehet, ahogy cicizés közben hatalmasakat kortyolnak :)
Szia! Ezen elõre nem érdemes idegeskedni!a húgom is szülés elõtt ezen parázott, azt addig lovallta bele magát a dolgokba, hogy nem is lett teje! Majd szülés után meglátod, hogy lesz tejed!Elõször, ahogy a többiek irták elõtej jön, ami nagyon tápláló és laktató, utánna jön a többi!Szerezz be addig is valamilyen szoptatósteát, a Milupa instant a legjobb, azt a kórházban is össze tudod keverni és máris iható! Könnyû szülést és jó szoptatást kivánok! Egy 4 gyerekes anyuka.

Ha etetés előtt nem mosom semmivel a mellem akkor a babám nem kap szájpenészt?

Legjobb válasz: Az anyatej a bimbóra is rákerül, így biztos hogy nem kap szájpenészt a papa, még akkor sem, ha nem mosod meg a melledet.Kellemes babázást.

Az anyatej a bimbóra is rákerül, így biztos hogy nem kap szájpenészt a papa, még akkor sem, ha nem mosod meg a melledet.Kellemes babázást.
Elvileg nem, mert a legújabb kutatások szerint a mellbimbón fertõtlenítõ anyagot termelõ sejtek vannak. ezt a védõnõ mondta a szoptatási tanfolyamon. én magam nem mostam és nem kapott szájpenészt. ezt egyébként a kórházban szokták megkapni, csak akkora jön ki, mire hazaérnek.
Pontosan szájpenészt otthon nem lehet kapni!

Akkor most nagy a babám?

Egyszer említette hogy nagyobbacska, vagyis szó szerint azt mondta hogy a duplája miután ott voltam. Azt írta most a papíromra hogy UM szerint terhességi kor: 21 hét 4 nap viszont biometriai adatok alapján 20 hét 0 nap. Menstruációm szerint 20 hetes vagyok, amikor ezt az UH-t csinálta talán még nem is voltam annyi csak 19+6 vagy 7 napos mondjuk. Mit jelent az hogy UM szerint? Adatai: BDP: 44 mm, HC: 161 mm, AC: 147 mm, FL: 32 mm Becsült súly: 320g Nektek mekkora (volt) a babátok 20 hetesen?

Legjobb válasz: kereken 20 hét BPD:47mm AC:153 FL:32 súly 344gr

kereken 20 hét BPD:47mm AC:153 FL:32 súly 344gr
én azt látom az adataid alapján, hogy stimmel a 19 és pár napos kor, csak azért becsapós az UH adat, mert ott figyelembe veszik a haskörfogatot is! És ha duci a gyerek, akkor sokat csalhat a korban! Bár nézem nálad azt is, hogy nem nagyobb a haskörfogata a fejkörfogatánál, szóval nem lehet nagyon dundika :) Egyébként általában a BPD és FL adatok szoktak a legtutibb támpontok lenni!
20-3 hetesen a következõ méretei voltak a kisfiamnak: BPD 50 mm, TAD 45 mm, AC 139 mm, FL 33 mm, HC 177 mm akkor is mondták, h nagy baba és most 32+3 naposan már 2230 g. olyan 4-4, 5 kg-ra saccolják a születési súllyát.
Az UM szerintem utolsó menstruációt jelent.
A kérdező hozzászólása: És azt valaki tudja hogy az mit jelent hogy UM szerint terhességi kor? Mit takar az UM? Egyébként köszönöm a válaszokat, nem is bánnám ha nagy lenne a baba, én császárral szeretnék szülni és ha esetleg nagy akkor erre nagyobb esélyem is lenne.
Szia! 24. hetesen voltam elõször 4d-s ultrahangon. Ott azt mondták vigyázzak, mert már nagyon nagy a baba! Az utolsó ultrahangon is jóval 3 kg fölé saccolták. Szerintem ezek a mérések egyáltalán nem pontosak, ne izgasd feleslegesen magad! Ezek után a lányom 2720 grammal született!
3. vagyok nekem 20 hetesen ezeket dobta ki a gép: BPD 48 mm AC 157 mm FL 30mm Becs.súly 345g és a kor viszont 20+2 az adatok alapján
Pont 20 hetes adatok: BPD: 4, 53 cm OFD: 5, 88 cm HC: 16, 63 cm HC*: 16, 42 cm AC: 13, 89 cm FL: 3, 37 cm Súlya: 315 gr :) )
http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo ide irogasd mindig és azt a számot fogod kapni amit az uh számol ki (állitolag ök is ez alapján számolnak) a kor számitása folyamatosan változik (az ö számitásuk szerint) hiszen mindig az adott méreteket veszik figyelembe
Szia! Én 21 hetesen voltam UH-n, de azért leírom. BPD: 49mm, HC: 179mm, FL: 38mm, AC: 177mm, Becsült súly: 466gr. Akkor még nekem is azt mondták, hogy nagy lesz a babám, most szombaton leszek 40 hetes(ha leszek :D), de most már azt mondják, hogy kicsi. Boldog babavárást és könnyû szülést :)
Szia! Um= Utolsó menstruáció (mert az utolsó menses elsõ napjától számolják, késõbb már az uh szerint is, ezért vannak az eltérések) 38 hetes km
le kell :)
A végbélben mért hõ a belsõ hõmérsékletet mutatja. Nem kell levonni feltétlenül, csak ha nem vonod le, akkor a határértékek is tolódnak, 38 hõemelkedés, 38, 5 fölött láz. Egyszerûbb levonni:)
dehogynem, le kell vonni!

Mennyien vagyunk itt és most akik a júniusi babára hajtanak?

Megelégszem egy én is/mi is/-sel!

Legjobb válasz: Én jövõhét keddre nem várom, Te mikorra? Van görbéd?

Én jövõhét keddre nem várom, Te mikorra? Van görbéd?
Nekem 3 napja késik és hányok....nem merek tesztelni csak hétfõn:) remélem pozi lesz, mert akkor nyári kisbabánk születne a 9 éves lányom és 3 éves fiam mellé:) )
Szia! Én is júniusi babára hajtok :) de nagyon jó lenne a júliusi is, csak jönne már !!!!!! Amúgy keddre nem várom! Semmi tünetem sincs! Neked?
B.vagyok aki ma tesztel, nekem van egy 4 éves lányom, és 19 hós fiam:-))Drukk mindenkinek:-))))))
Szia! Én mára nem várom, szerencsére semmi jele annak, hogy megjönne, de tesztelni még nem akarok! Van már egy kisfiam, és most mindennél jobban szeretnénk egy kislányt :)
én október elejére nem várom, nagyon remélem nem is jön meg!már nagyon nagyon várjuk a babucit!Tesómnak 5 hetes a kisfia, külföldön élnek, és sírtam mikor az elsõ videót átküldték!Annyira várom, hogy Isten megajándékozzon minket a legcsodásabb ajándékkal, amit az ember kaphat!:)
köszönöm szépen.B.
08:45-ös vagyok! Kedves Utolsó! Valami mintha lenne rajta, de nem jól kivehetõ! Te mit látsz természetes fénynél? Hány napos késésnél végezted el?
Szia! Már én is írtam ide :) nekem tegnap kellett volna megjönnie, de még semmi :) nem csináltam tesztet, nem szeretnék csalódni! A múlt hónapban sajnos 10 napos késés után megjött:( most megvárom ezt az idõt és ha netán nem jönne meg, akkor tesztelek csak! De jó lenne, ha azt írhatnám ide Nektek, hogy + :) ))))) Én lennék a világ legboldogabb embere! Te hogy vagy? Van valami tünet? És a többiek? Nekem semmi.
Szia! Én vagyok a 7 hónapja próbálkozó. Tegnap kellett volna megjönnie, reggel csináltam tesztet és - lett. De még reménykedem. Van hasszurka meg, olyan gombóc van a torkomban érzés is. Amúgy semmi menzire utaló jel nincs, nagyon szeretném ha tényleg összejönne. Mindenkinek drukkolok! Veled mi újság "kérdezõ"?
A kérdező hozzászólása: Hogy vagytok tesztelõsek???? Kinek, hogy alakult? Remélem pozi lesz mindenkinek!!!!! Nekem még van 1 hetem a nemvártig! Írjatok!
Annyira nagyon jó látni, hogy ebben a gazdasági helyzetben vannak akik már a 4. babájukat vállalják!És hogy nem is nagy a többi:) És ez erõsítõ is!Én is nagycsaládot szeretnék, mi az elsõt várjuk, remélem én is, hogy júniusi lesz:) ) Csak rossz, hogy hallom elég sok helyrõl, hogy nem érdemes a mai világba gyereket szülni, fõleg nem 4et!Mi meg férjemmel alig várjuk, hogy körülöttünk szaladgáljanak a lurkók:) Ezért nagyon jó olvasni, hallani ilyeneket, hogy vannak, akik vállalnak több gyereket ilyen idõkben is:)
20:56 köszönön a válaszodat.Holnap tesztelek újra, eddig nem jött meg, . http://www.ciklus.hu/images/diagramok/58c24c1667c52b39f266dc.. szerintetek?????Nagyon türelmetlen vagyok:-((((((
25 naposak a ciklusaim, és ma vagyok a 29 napnál.látok valamit, de szerintem szellemcsík
Szerintem holnap reggel végezd el ismét egy más fajta tesztel! Tudom, hogy már tûkön ülsz, de ilyenkor nem tudsz mit tenni, nyugodj meg és foglald el magad valamivel, amivel el tudod terelni a gondolataidat. Tudom, hogy ilyenkor ez nagyon nehéz, de ez a legjobb megoldás! Kívánom, hogy baba legyen :) és várom, hogy holnap írj! Szorítok!!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem még 5 napom van a nemvártig! De már belehalok ebbe a várakozásba! :D Nekem semmi tünetem, csak néha has szúrka, meg néha hányinger!Lehet hvg-n ellövök 1 tesztet, hátha..... A képen én is látok valami 2.csíkocskát!Erõsödést neked!
Sziasztok!Én is írtam már, én szeretnék második babának egy kiscsajt!én péntekre nem vártam, azóta sem jött meg és halvány pozitiv lett a tesztem, de még pénteken csinálok egy tesztet a biztonság kedvéért!
A kérdező hozzászólása: 13:12-es!Halvány gratula! Várjuk a fotót a tesztrõl ha van!
Kedves kérdezõ! Te, hogy állsz? Van már valami fejlemény, vagy tünet? Mikor tesztelsz? Én vasárnapra nem várom, de már holnap ellövök egy tesztet. Már nem birom ezt a bizonytalanságot. Irjál majd, hogy nálad mi újság van. Szoritok neked, és mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Én keddre nem várom.Ma csináltam egy tesztet a 10 dpo napon, és naná, hogy negatív.Még korai volt de nem bírtam ki. Néha görcsölget a hasam.Ebbõl még bármi lehet. Majd írok, és írjatok! Szorítok nagyon mindenkinek!
nekem rövidebbek a ciklusaim, csütörtökön lesz a 28.nap, de a napokban akármikor megjöhetne!Még nem jött meg, pedig tegnap nagyon azt hittem!Nem durván, de görcsölget a hasam, kíváncsi vagyok mi lesz...Tesztelni csak jövõ héten fogok az tuti!
A kérdező hozzászólása: Hát nekem megjött sajnos! ÁÁÁÁÁÁ! Ez is elúszott, de úúúúúútálom!:O Azért nektek szorítok csajok! Írjatok!
10:46os vagyok az elsõ oldalról...nekem is megjött ma reggel, ki is vagyok rendesen....:( de a többieknek szorítok:)
Én is június körül szeretnék.
nekem májusi babám lesz!:) ))))6 hetes vok!sok sikert mindenkinek!tudom milyen várni a babára!én 16 hónapot vártam rá!
A kérdező hozzászólása: 10:43-as! Én már a feltett kérdésednél drukkolok nagyon! Ott az elsõ voltam!
én is
Szia, én is keddre nemvárom, nekem sincs semmintünetem, bár az még korai is lenne. Itt a görbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/aada0712622ff9f8c3a6c1.. Mit gondoltok, esélyes a baba? Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: mi október 5-6 körül nem várjuk! Májusban volt egy missedem, és ez a második próbálkozós hónapunk azóta.Akkor decemberre voltam kiírva! De már jó lenne egy nyári baba is! Apjának májusban, neki júniusban, nekem meg júliusban van/lenne a születésnap! De szép lenne!
Mi július eleji babát szeretnénk, 2 hét múlva kezdünk próbálkozni.Drukkoljatok nagyon!Én is sok sikert kívánok nektek!!
10:58-as vagyok! Aranyos :) zsinórban rendezhetnétek szülinapi zsúrt :D! Nálunk senki sem nyári, csak a névnapom van májusban!
Én is.
Sziasztok! Én október 4.re nem várom. Ovuteszteltem , remélem jó volt az idõzitésünk is. Én is nagyon a juniusi babára hajtok, hamár májusra nem sikerült. Mi most a 4. babával próbálkoztunk, majd kiderül hogy összejõtt-e. Mindenkinek szoritok, hogy teljesüljõn az álma, és + at teszteljen majd.
Utolsó válaszoló, mekkora az elsõ három gyereked? Csak mert nekem is 3 van, és a férjem nagyon szeretne már negyediket...
Van egy 8, 5 éves lányom, 6, 5 a kisfiam, és a legkisebb lányom 2, 5 éves.
Gratulálok! Nekem kisebbek (5 alatti mind a 3). Jó, hogy van más is, aki nem áll meg 3-nál! Sok sikert, szorítok -MINDENKINEK!
Kedves Utolsó! Én az elõtted lévõ vagyok. Ti is Próbálkoztok a 4. babával, vagy még csak tervbe van.
Sziasztok! Mi már 7 hónapja próbálkozunk, és nagyon örülnénk a júniusi babának, fõleg mert jún.15.-én lesz a férjem 30 éves. Azt hiszem szebb ajándékot nem kaphatna. Nagyon remélem, hogy most sikerült! Mindenkinek drukkolok! :-)
Én holnap tesztelek, már 1 hete lesz, hogy késik, de eddig 2 - tesztem van. :-( Remélem, holnap már + lesz. Amúgy a 3. babára várunk. :-)
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/58c24c1667c52b39f266dc.. ezzel a görbével ma - at teszteltem:-(((
szia. negativat tesztelo...meg varj 2-3 napot, koran teszteltel, a mult havi ciklusod is hosszabb volt, en megprobalnam kesobb, es reggeli vizeletbol...szoritok
A kérdező hozzászólása: Nekem még csak a héten volt a pém!És bizom benne, hogy most összejött, az idõzítés is jó volt! Hõm nem vezetem, ovutesztelek és figyelni szoktam a testem jelzéseit. Mindenkinek nagyon drukkolok! És várom majd ide mindenki válaszát, hogy hogy alakult a dolog!

Antibiotikummal árthatok akkor a babának, ha épp most fogan meg?

Most lesz pé-em a napokban, sajnos a mandulagyulladásom miatt meg antibiotikumot kell szednem. Igy árthat a babának????

Legjobb válasz: Szerintem nem ártasz vele.

Szerintem nem ártasz vele.
Mire a babóca beágyazódik a mandulagyulladásod is elmúlik. Sok sikert!!
Nem lesz baja.:)

Ha már most hosszú a babám, akkor az azt jelenti, hogy felnőtt korában is magas lesz?

59 centivel született, most 7,5 hónaposan 77 cm.

Legjobb válasz: nem biztos. én 59 centivel születtem, és felnõttként 165 cm vagyok. ja, nõ, nem férfi:)

nem biztos. én 59 centivel születtem, és felnõttként 165 cm vagyok. ja, nõ, nem férfi:)
Valószínûleg igen. Gondolom ti, szülõk is magasak vagytok, vagy legalább egyikõtök. Van egy olyan babona, hogy ahány centi 2 évesen, annak a duplája lesz felnõtt korában. Az én lányom most 2 éves és 88 cm, tehát 176 lesz, ez elég hihetõ. Én 174 vagyok. Amúgy õ 54 cm-rel született és az orvosunk odáig volt, hogy milyen hosszú baba. Akkor a tietekhez mit szólt volna. Amúgy a hosszú babákra jellemzõ, hogy késõbb tanulnak meg járni, nálunk 15 hósan. Szóval erre lehet számítani, persze nem törvényszerû.
Szerintem nincs összefüggés. Az anyósom nagyon hosszú baba volt (apukája 190 cm felett volt), még alsó tagozatban is magasnak számított, aztán 155 cm-nél megállt.
A kérdező hozzászólása: Én 176 centi vagyok, párom 181. Errõl a mondásról még nem is hallottam. Azért remélem nem lesz kiemelkedõen magas a kisfiam.

A menzeszem utolsó napjától számolva 9 hetes vagyok, de a fogantatástól számítva a baba 7 hetes. Most akkor a könyvekben, neten... A 9 vagy a 7 hetes magzat leírása vonatkozik rám? A babám mérete most 21 mm.

Legjobb válasz: Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Ezzel én is bajban vagyok, mert a mensi utolsó napõjától számítva 16 hetes vagyok, fogantatás szerint viszont 14. És a mérete is napra pontosan ennek felel meg minden uh-on. És a vizsgálatokat is e szetint végzik, a nyaki redõ szûrést is fogantatástól számolt kor szerint nézték, és az AFP- is így fogják.
9 hetes terhesség, azt veszik figyelembe a könyvek, net... stb mert az általános. A dokid ettõl személyre szabottan eltérhet.
Szia! Hivatalosan 9 hetesnek számítasz! Elvileg mindenhol (kórházakban) az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet. Szerintem azért is, mert így tudnak még egy viszonylag fix viszonyítási alapot alkalmazni....Persze egyértelmû, hogy a baba kb 2 héttel rá fogant, de a könyvek, dokik a menstruációtól számolnak!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!