Találatok a következő kifejezésre: Most akarunk egy házat, az (14 db)

rosszul tudtad. kell fizetni. részletek: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/i..
Ha 35 év alatt vagy, akkor a felét kell fizetni.
akkor nem kellene illetéket fizetned, ha építkeznétek. szerintem (bár nem tuti) ez a 35 év alatti dolog sem igaz.
...esetleg egyezzetek meg az eladóval, hogy kevesebb vételárat írjanak rá az adás-vételi szerzõdésre, így valamivel csökkentheted az illetéket. Mi is ezt csináltuk, most, hogy eladtuk a telkünket. Persze ez nem a mi érdekünk volt, hanem a vevõé.
még az utóbbihoz annyit, hogy mi ingatlanossal felmérettük, mennyi az a minimum ár, amiért elvileg eladhatnánk, és azt írtuk be a szerzõdésbe.

Van egy 9 hónapos golden retrieverem és nem akar bemenni a házába.Kisebb korába szívesen aludt bent de most meg télen és az esőben is inkább kint alszik.Miért nem megy be a kutya a házába?

Legjobb válasz: szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.

szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.
Szia! Talan az lehet a problema hogy a kutyusod haza nincs a gazdi hazanak kozelebe, onnan nem lat ki a hazhoz, nem latja a kaput.talan kiskoraba beult azert mert ott biztonsagba erezte magat, de most h kezd ivarerette vallni kezdi ot jobban erdekelni ot az h a gazdi hol van, mit csinal, mikor jon ki a hazbol stb.talan ezert.probald ugy elheleyzni a hazat hogy pl legyen szembe a hazatok ajtajaval.talan igy be fog ulni..mert hat telen azert egy labradornak nem lehet oly nagy melege..:)
mert nem akar bemenni. ha elég nagy neki akkor ha fßazik bemegy, ha nem fázik nem megy be. de lehet olyan kicsi már neki hogy nem tud benne megfordulni. de amúgy a nagytestü kinti kutyák annyira nem igénylik a meleg környezetet. egy németjuhász is szeret kint aludni.
nekem a 10hós németjuhászom nem hajlandó bemenni a házába, de õ kiskorában sem ment be. Egy fotelben alszik az ajtónk mellett
Nekünk is németjuhászunk van, 5 hónapos és még nem nagyon járt a házában, próbálkoztunk mindennel, de õ jobban szeret a bejárati ajtó elõtt feküdni...onnan mindent belát! Ugyhogy szerintem nem probléma ha nem megy be, õ tudja mi a jó neki!:-)
Kutyánk házát messze tettük a háztól, de õ a verandán vert tanyát, még a hó is belepte egyszer, akkor áthurcoltuk a dögnehéz ólat a verandára, azóta ott alszik végre a meleg házában. Tavasszal visszavisszük, akkor elég lesz egy piokróc is neki, ha mindenáron az ajtó elõtt akar aludni, és mi is elférünk a verandán. :) Neki a gazdi messzesége volt a gondja, az, hogy nem lát minden eseményt idejében. De ha nem fáznak, szívesen alszanak a szabad ég alatt is. A lényeg, hogy meglegyen a lehetõsége, hogy melegben töltse az éjszakát.

Ha a férjezett nevemen van egy ház rám iratva, viszont most le akarom cseréltetni az okmányaimat mert elváltam, akkor mit kell megfizetni a ház átírásánál, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A névváltozás nem érinti a tulajdonviszonyokat. Csak be kell jelenteni a földhivatalnál, tudtommal semmilyen költsége nincs.

A névváltozás nem érinti a tulajdonviszonyokat. Csak be kell jelenteni a földhivatalnál, tudtommal semmilyen költsége nincs.


kezdj pasizni te is és ne foglalkozz vele
LOL... mennyi idõsek vagytok? 60 évesen már ne pasizz drága xD Bocsi a trollkodásért... Ha másba szerelmes, akkor az bukta, és nem érdemes rajta stresszelni. Legyél pár sráccal te is, akik azért a jó ízlés határán belül vannak, aztán nyazsgem a srácnak (DE várd meg, hogy õ csaljon meg elõször xD :P)
Te is szabadulj fel, menj ki mint a regi szep idokbe. Ezt nem interneten kene megbeszeld, hanem a baratnoiddel. Itt igazabol semmi hasznosat nem tudosithatnak neked az emberek.
Jól látom hogy 50 éve? 70 évesek vagytok?
M: bocsika ez elõt 50 évvel ismerte a nõt?
A kérdező hozzászólása: Igen 50 éve ismerte a NÕT, akit akkor nem kapott meg. Igen mind hárman 65-70 vagyunk. Az 69-es Nõ szerintem nem tudja mibe mászott bele. Én már döntöttem , válni akarok. A férjem nem akar.

A cicám télen bejön a házba egy elzárt részbe. Ma este ki akart menni, de most (reggel) hazajött, és az egyik körme ki volt törve. Töbször is megtapogattam a véres részt. Vissza fog nőni? Jaj, istenem. Annyira aggódok.

Legjobb válasz: Vissza fog nõni, ne izgulj! Valahová beakadt neki, és kiszakadt. Nekem a kutyusommal történt ilyen. Betadinnal kend be neki, nehogy elfertõzõdjön!

Vissza fog nõni, ne izgulj! Valahová beakadt neki, és kiszakadt. Nekem a kutyusommal történt ilyen. Betadinnal kend be neki, nehogy elfertõzõdjön!
Ha a körömágy sérült akkor nem nõ vissza, de nem fog neki hiányozni. A betadine az jó tanács. / ja és Isten nagy betû!!! /

Van egy eladó ház 7M-ért. Nekem 3M Ft-ot tuti fel kellene vennem az OTP-nél ha meg akarom venni. Na de most 6 évig nyögjem a kamatot? Mostanában mennyire éri meg hitelt felvenni.

Ha meg nem veszem fel soha nem költözök külön és ez olyan ház hogy nem kell ujjitanom semmit rajta.

Legjobb válasz: Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.

Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok innen elmenni. És házat akarok mert van kert és nem kötöttek a lehetõségeim. Ez pedig közel van nekem mindenhez.
3 millió forinttal 6 évre 12% THM mellett havi 58 ezer lenne a törlesztõd.
Választhatsz hosszabb kamatperiódust és akkor nem kell aggódnod. Miért az OTP Bankban gondolkozol? Máshol nem lennél hitelképes? Érdemes lenne máshonnan is kalkulációt kérni és több bank kínálatából választani.
A kérdező hozzászólása: Én Otp-s vagyok, megbízható banknak tartom. Ersténél jártam ott rosszabbak a feltételek. K&H-ban sem tul jo. OTPnél induló költségeknél elengedik a felét kb.
Jogosult vagy az otthonteremtési kamattámogatásra? Ha igen, akkor válaszd az OTP bizalom hitelét 5 éves kamatperiódussal.
Cseresznyefa által írt OTP-és hitel csak akkor mûködik, ha nem egyedüli adós vagy.
Kedves Hiteltanácsadó Az általam bemutatott hitelajánlathoz nem szükséges adóstárs. Nem LTP-vel kombinált hitelt ajánlottam, mert akkor nem is tudna az ügyfél 4 év múlva végtörleszteni két LTP-bõl. (A bank másképp számolja a jövedelem terhelhetõségét, ha nem kombi a hitel.)
nem LTP kombira gondoltam, hanem az elõhitelre, de nem számoltam utána. Csak elsõ ránézésre ez ugrott be, viszont ott fejenként 2millió ft-ot vehet fel max.

Mit tegyek ha apám megcsalta anyukámat egy nővel, aki most le akar költözni a hétvégi házunkba és csak lelki zsarolással (öngyilkosság) tartja magánál az apámat?

Apukám már otthagyhatná a n?t de nem teheti mert öngyilkossággal fenyeget.

Legjobb válasz: Apadnak ha esze lenne, nem adna neki hetvegi nyaralo kulcsot!!!!!! ...en biztos hagynam, hogy ongyilok legyen...szomoru, de teny vannak emberek akik ilyen nyomorult modon akarnak magukhoz lancolni masokat azoknak csaladjaval(onzo modon) nem torodve. Apadnak esze lenne, se kulcsot nem adna, sem idot ennek a nonek a tovabbiakban. Mit tehetsz? A valaszokat amiket kapsz, akar apad orra ala is dughatod. Olvasson es okuljon!!! Nem sajnalom apadat!!! Egyutt erzek Edesanyaddal. Neki milyen szornyu lehet most!

Apadnak ha esze lenne, nem adna neki hetvegi nyaralo kulcsot!!!!!! ...en biztos hagynam, hogy ongyilok legyen...szomoru, de teny vannak emberek akik ilyen nyomorult modon akarnak magukhoz lancolni masokat azoknak csaladjaval(onzo modon) nem torodve. Apadnak esze lenne, se kulcsot nem adna, sem idot ennek a nonek a tovabbiakban. Mit tehetsz? A valaszokat amiket kapsz, akar apad orra ala is dughatod. Olvasson es okuljon!!! Nem sajnalom apadat!!! Egyutt erzek Edesanyaddal. Neki milyen szornyu lehet most!
A kérdező hozzászólása: 6 éve voltak együtt a szüleim meg több mint 15 éve. Anyukám két hónapja tud róla.
Gyereket szült apukádnak? Mióta vannak/voltak együtt? Anyukád tudott róla végig?
Aki öngyilkos akar lenni nem mondja, hanem csinálja. A nõ szándakai egyértelmûen zsarolásra mennek ki, legyen öngyilkos. Úgysem lesz. Max játszik kicsit. A gyógyszert vett be esete pedig a nevetségessé tétel. Elég speciális esetben hal meg abba valaki. Még, ha elég erõs nyugtatóról is van szó.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok hogy nem tudom összeszedni a gondolataimat, de gyorsan történnek a dolgok. Vázolom röviden hogy miket tett/tesz az a nõ apukám megtartása érdekében: -gyógyszert szedett be -gyereket szült -elakarja adni a házát hogy leköltözhessen a hétvégi házunkba és munkt vállaljon helyben Megjegyzem aki képes év vége elõtt a gyerekeit átköltöztetni és más iskolába járatni, annak csak a saját érdekei fontosak. A legújabb ötlete hogy látogassuk meg közben õket (mondván majd meg szokjuk).
Sajnos itt apukád már csak több rossz közül választhat. Hiszen ha jól megnézed, neki most 2 családja is van. Akármelyiket választja, a másikat cserben hagyja.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi segítséget!!! Annyit változott a helyzet hogy azóta nem tudjuk már biztosra hogy apukám otthagyná a nõt :( + a kérdésbe elfelejtettem beírni hogy mostohatestvérem is van. (õ errõl nem tehet de nélküle egyszerûbb lenne egy kicsit) Várom a válaszokat!
együtt érzek veled. annak idején az én apukám is megcsalta az anyukámat ( és azóta szerintem többször is). nekem ez nagyon nagy trauma volt az életben, mert én elõtte nagyon felnéztem apukámra. Így most tizen egynehány év távlatából azt mondom, nem tudsz mit tenni. Szeresd az anyukádat, támogasd, mert erre most nagy szüksége van, és közben próbálj meg nem elhidegülni az apukádtól, aki nem akart senkit sem bántani, pláne nem téged, még ha ezt is tette. nekem nagyon megromlott a kapcsolatom az apukámmal. nem veszekszünk, szent a béke, csak épp teljesen lezárok elõtte, még a szemébe se nagyon nézek, nem szólítom meg és õ ettõl nagyon szenved. veletek ne így legyen. én nem olyan régen döbbentem rá, hogy így viselkedek vele, és nagyon nehezen tudom most már visszacsinálni a dolgokat. A nõre nem tudok semmi okosat mondani. ez már tényleg apukád ügye, neki kell kikeveredni a szarból, amibe saját magát rángatta. gondolok Rád! kitartás!
Szerintem te ne avatkozz bele! Apukád egyedül döntött úgy, hogy szeretõ kell neki, hát oldja is meg egyedül! Ez az öngyilkosság duma meg olyan szánalmas! Apukádnak nem lenne szabad beengedni a család hétvégi házába! Egyébként sokan nem mernek öngyilkosok lenni, max beszednek annyi gyógyszert, hogy kórházba kerüljenek, de annyit nem mernek, hogy bele is haljanak! Persze valakik még ennyit sem mernek megtenni! Nem tudom miért ilyen buták a nõk egy része! Vagy gyerekkel akarják megfogni a férfit, vagy öngyilkossági kísérlettel! De ettõl még nem fogják õket szeretni! Már nagyon belemerültem... Apukád oldja meg egyedül! A családot hagyja ki belõle!
Nos, a legjobb amit megtehetsz, nem avatkozol bele.Apád magának kereste a bajt, ült vonlna meg otthon a seggén anyád mellett, de neki más nõ kellett.
Akkor most anyukádnak sem lehet könnyû! Szerintem rá figyelj oda, támogasd õt, szüksége lesz rá!
milyen rokoni kapcsolatban vagy a lánnyal??
Ha a lány szabad akaratából van nálad, az apja csak üres szavakkal fenyegetõzik. Ha a lányt befenyíti, hogy mondja azt, hogy nem volt szabad akaratából nálad, az megeshet és ciki. Ha a lány elmúlt 18, a lány egyedül dönthet arról, hogy hol akar élni, nem kell félnie az apjától. A családon belüli erõszak és az alkoholizmus két különbözõ probléma, elkülönítve kell kezelni. Mindenféle szerek használata fokozhatja az erõszakot, de nem okozhatja a az erõszakot. A kapcsolaton belüli erõszakkal oka az, hogy a bántalmazónak hatalom gyakorlási és irányítási vágyai vannak az áldozata felett. Ha a családon belüli erõszak is fennáll, akkor a gyereket gyám alá is helyezhetik, ha nincs más gondviselõje. Mindenesetre itt nézz szét: http://www.nane.hu Akár kérj tõlük tanácsot, biztos jobban értenek hozzá, mint én.
A kérdező hozzászólása: a lánnyal semmi rokoni kapcsolatban nem vagyok.És még csak 16 éves.Verni nem veri a lányt de márt alkalom volt rá
Csak fenyegetõzik, hatalmat akar, és hogy féljél tõle. Lány szabad akaratából van ott, akkor ne lehet semmi bajod szerintem. De jobban járnál, ha a helyzet tisztázása véget megkérdeznél egy értelmes ügyvédet.

Mit jelenthet? Van egy srác. Beszélgettünk msn-en, aztán találkoztunk! Nagyon jól éreztük magunkat! Mikor kísért haza felé mondta h nem lessz mostanság msn-en! (és nincs is). Ez most az igazság volt, vagy csak le akart pattintani?

Legjobb válasz: Ha nem váltottatok telefonszámot és következõ találkát sem beszéltetek meg, akkor pusztán le akart rázni, de nem volt bátorsága megmondani.

Ha nem váltottatok telefonszámot és következõ találkát sem beszéltetek meg, akkor pusztán le akart rázni, de nem volt bátorsága megmondani.
A kérdező hozzászólása: Telószámot cseréltümk! :) E viszont következõ talit nem!
akkor hívd fel és beszélj meg vele egy randit
Igen hívd fel, hogy mi lenne, ha ismét találkoznátok. Ha hebeg-habog és elterelõ választ ad, akkor hagyd a fenébe.
A mobiltelefon Szolgáltatók felvették a kínálatukba még elég régen az ugynevezett "rövid Szöveges Üzenet" szolgáltatást.... Viccet félretéve. Szerintem írj neki SMSt, és beszéljetek meg egy új talit

Anyukám sumákban vett fel egy csomó kisebb hitelt! Jelenleg az õ nevén van a ház most vannak a papírok ügyvédnél tulajdon jog változásra! Utána haszon élvezõ lesz. Fel akar venni jelzálogot amit még talán meg tudunk akadályozni?

de provident provident hátán össze-vissza hazudik. Valahova nem tudjuk bejelenteni? 110 a havi nyugdíja a törlesztöi összesen többek!

Legjobb válasz: Te Neked mint tulajdonos (?) kell az aláirásod... Egyébként nem lenne rossz ötlet a sok provit kiváltani egy nagyobb hitellel... (De ez csak magánvélemény...)

Te Neked mint tulajdonos (?) kell az aláirásod... Egyébként nem lenne rossz ötlet a sok provit kiváltani egy nagyobb hitellel... (De ez csak magánvélemény...)
A kérdező hozzászólása: IGEN A SAJÁTOM KÉNE! SAJNOS NEM ÕSZINTE ARRA GONDOLTAM PRÓBÁLOK BESZÉLNI A PROVIS ÜGYINTÉZÕVEL
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A providentes ügyintézõ neked nem mondhat semmit sem, törvény tiltja, hogy jogosulatlannak kiadjon információt. Az ügyvédnél vannak a papírok? De milyen papírok? A házat elajándékozza neked? Ha a házon jelzálog van, ha elidegenítési tilalom van rajta, akkor nem adhatja el anélkül, hogy a hitelezõ megengedné. A provident esetében valószínûleg nincs. Ha a nevedre átkerül és neked nincs semmi közöd a hiteléhez (pl. nem vagy adóstárs vagy kezes) akkor a házon nem hajthatják végre. Viszont anyukád más vagyontárgyán igen. Jelzálogot akar felvenni? Úgy érted, hogy banktól jelzáloghitelt? Az nagyon rossz döntés lenne. Viszont ha övé a ház, akkor joga van hozzá. És miután felvette, utána már az ingatlannal nem rendelkezhet kénye-kedve szerint, hiába akarja elajándékozni neked. Megakadályozni hogy szeretnéd? Jogi úton? Nem lehet. Meggyõzéssel tudod maximum. Az a baj, hogy elég kevés információt írtál le, az sem egyértelmû, így nehéz konkrét választ adni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!