Találatok a következő kifejezésre: Most akarunk egy házat, (26 db)

nem ártana...
A cserep helyett gondolkodhatnal a joval könnyebb, de kisse dragabb bitumenzsindelyes ("Villas-tetö") megoldason is. De egy statikus szakember velemenyet azert tenyleg jo lenne kikerni.
Ilyenkor nem is a tetõ súlya igazán kritikus, hanem a tetõ és az esetlegesen ráesõ hó súlya. Ez ezen az éghajlaton akár 150kg/m2 is lehet. Ezt a terhelést lehet csökkenteni a tetõ dõlésszögének növelésével. Kérd szakember segítségét!
Kedves Kérdezõ! Látatlanban nehéz megmondani. A tapasztalatom szerint nem szokott nagy gond lenni az új cserép felrakásakor. Ha a falak repednek, akkor a tetõ súlyától függetlenül érdemes megnézni az épületet. Javaslom, hogy tegyen a repedésekre gipszpogácsát és nézze meg elreped-e. Ez most a legidõszerûbb, mert az épületek olvadáskor, esõs idõben mozognak a legtöbbet. Ha a gipszpogácsa elreped, akkor mozog az épület. Foglalkozni kell a megoldással. Ha nem, akkor jó eséllyel a cseréppel sem lesz gond. De persze 100%-os pontosságú válaszhoz látni kéne az épületet. Jécsai Péter statikus tervezõ

Most akarok venni egy 4GB-s X360 Slimet. Neten is akarnék vele játszani. Milyen routert vegyek? 2 szintes a ház. Jó lenne, ha mindenhol lenne jel.

Legjobb válasz: Jelenleg van egy routerem.Egy TP LINK TL-R460.Erre van rákötve a két gép vezetékkel.(egyás mellett vannak.)Nem értek hozzá.Erre rá lehet kötni vezeték náélkül a Box-ot?Vagy csak vezetékkel mûködik ez a router?Itt egy kép: http://images.dipol.com.pl/pict/n2991+.jpg

A kérdező hozzászólása: Jelenleg van egy routerem.Egy TP LINK TL-R460.Erre van rákötve a két gép vezetékkel.(egyás mellett vannak.)Nem értek hozzá.Erre rá lehet kötni vezeték náélkül a Box-ot?Vagy csak vezetékkel mûködik ez a router?Itt egy kép: http://images.dipol.com.pl/pict/n2991+.jpg
Amid most van, az csak vezetékkel megy. Bármilyen wifis router jó hozzá, igazából majdnem mindegy, de ha bemész egy számítógépes boltba, biztosan ajánlanak olyat, amivel kevés gond szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Ha ez nem jó ami most van, akkor ezzel mûködne? http://www.bevachip.hu/halozati-eszkoz/tp-link/173-tp-link-t..
Mi az a X360 ?

Ha a férjezett nevemen van egy ház rám iratva, viszont most le akarom cseréltetni az okmányaimat mert elváltam, akkor mit kell megfizetni a ház átírásánál, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A névváltozás nem érinti a tulajdonviszonyokat. Csak be kell jelenteni a földhivatalnál, tudtommal semmilyen költsége nincs.

A névváltozás nem érinti a tulajdonviszonyokat. Csak be kell jelenteni a földhivatalnál, tudtommal semmilyen költsége nincs.


rosszul tudtad. kell fizetni. részletek: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/i..
Ha 35 év alatt vagy, akkor a felét kell fizetni.
akkor nem kellene illetéket fizetned, ha építkeznétek. szerintem (bár nem tuti) ez a 35 év alatti dolog sem igaz.
...esetleg egyezzetek meg az eladóval, hogy kevesebb vételárat írjanak rá az adás-vételi szerzõdésre, így valamivel csökkentheted az illetéket. Mi is ezt csináltuk, most, hogy eladtuk a telkünket. Persze ez nem a mi érdekünk volt, hanem a vevõé.
még az utóbbihoz annyit, hogy mi ingatlanossal felmérettük, mennyi az a minimum ár, amiért elvileg eladhatnánk, és azt írtuk be a szerzõdésbe.

Elváltam 3.5 éve de akkor nem kértem vagyonmegosztást mert mind a két gyerek a házban élt. Most az egyik velem és a másik külföldön. Kérem a részem de az ex sem hitel segítségével sem kápé nem akar fizetni. A bíróság mit fog tenni ez ügyben?

Van 1.3 mill hitel még a házon. 6.5 mill ér én 2 milliót kérek,

Legjobb válasz: 3,5evig o fizette, plusz meg van rajta hitel. Hat 2milliot nem hiszem hogy kapni fogsz.

3, 5evig o fizette, plusz meg van rajta hitel. Hat 2milliot nem hiszem hogy kapni fogsz.
Halihó Pénzéhes Kérdezõ, Elsõsorban milyen a tulajdonjog aránya? Ki él az ingatlanban? Elsõsorban ezeket kellene tudni, hogy egyértelmûen el tudjunk küldeni a fenébe a kérelmeddel együtt. Mi az, hogy 3.5 fél éve ezt nem rendeztétek le? A bíróság is úgy kivág, hogy öröm nézni, vagyis dehogy, ügyvédek kapnak utánatok, majd tök mindegy melyikõtök nyer, el kell, hogy adjátok a pecót, és marad 1-1 mill a kezetekben...
Hogy mennyit kapsz azt itt senki nem fogja tudni megmondani. Legfeljebb találgatnak, okoskodnak mint az elsõ író. Adj be egy vagyonmegosztási kérelmet a bíróság felé, és a bíró eldönti, hogy mennyi jár neked a tényeket nézve.
Esetleg valalaki megosztja a tapasztalatait ...
Menj bíróságra ez nagyon sok minden befolyásol. Különben meg ha közös a ház közösen kell a maradék hitelt is fizetni. Lakáshasználati díjat is kérhetnél ha használja a tulajdon részedet.
A kérdező hozzászólása: Nem pénz éhes vagyok ha ez érdekel valakit. A családi ház minimum 6.5 milliót ér ez csak ház értéke. Az ingóságról nem is beszélek.szeptember 2-n adom be a vagyon megosztást. Majd megírom mik a tapasztalataim.Csak arra lettem volna kíváncsi kinek milyen tapasztalatai vannak.Mire készüljek fel...
Miért hajtanák el, attól még az õ tulajdona marad. Az albérlõ sem lesz tulajdonos azért mert használ egy lakást 3.5 évig.
kezdj pasizni te is és ne foglalkozz vele
LOL... mennyi idõsek vagytok? 60 évesen már ne pasizz drága xD Bocsi a trollkodásért... Ha másba szerelmes, akkor az bukta, és nem érdemes rajta stresszelni. Legyél pár sráccal te is, akik azért a jó ízlés határán belül vannak, aztán nyazsgem a srácnak (DE várd meg, hogy õ csaljon meg elõször xD :P)
Te is szabadulj fel, menj ki mint a regi szep idokbe. Ezt nem interneten kene megbeszeld, hanem a baratnoiddel. Itt igazabol semmi hasznosat nem tudosithatnak neked az emberek.
Jól látom hogy 50 éve? 70 évesek vagytok?
M: bocsika ez elõt 50 évvel ismerte a nõt?
A kérdező hozzászólása: Igen 50 éve ismerte a NÕT, akit akkor nem kapott meg. Igen mind hárman 65-70 vagyunk. Az 69-es Nõ szerintem nem tudja mibe mászott bele. Én már döntöttem , válni akarok. A férjem nem akar.
setalj el a kozeli solicitorhoz es az majd segit
A házasságot abban az országban kell felbontani, ahol kötöttétek. A hitel miatt, ha a férjeddel nem tudtok megegyezni, valóban beszélned kellene egy ügyvéddel, ahogy az elõttem szóló is javasolta.
Szerintem ott lehet felbontani, ahol kötöttétek...tehát ha Magyarországon, akkor ott. És attól, hogy elváltok, hogy fog megoldódni az adósság probléma? Nem lesz csak rosszabb?
Ezért mentetek olyan messzire? Ilyet itthon is lehet :D
A válás helyétöl függetlenül a tartozások a "közös vagyon", annak a fele igy is ugy is a tied, válással nem tudsz kibujni a fizetés alól.

Van egy eladó ház 7M-ért. Nekem 3M Ft-ot tuti fel kellene vennem az OTP-nél ha meg akarom venni. Na de most 6 évig nyögjem a kamatot? Mostanában mennyire éri meg hitelt felvenni.

Ha meg nem veszem fel soha nem költözök külön és ez olyan ház hogy nem kell ujjitanom semmit rajta.

Legjobb válasz: Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.

Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok innen elmenni. És házat akarok mert van kert és nem kötöttek a lehetõségeim. Ez pedig közel van nekem mindenhez.
3 millió forinttal 6 évre 12% THM mellett havi 58 ezer lenne a törlesztõd.
Választhatsz hosszabb kamatperiódust és akkor nem kell aggódnod. Miért az OTP Bankban gondolkozol? Máshol nem lennél hitelképes? Érdemes lenne máshonnan is kalkulációt kérni és több bank kínálatából választani.
A kérdező hozzászólása: Én Otp-s vagyok, megbízható banknak tartom. Ersténél jártam ott rosszabbak a feltételek. K&H-ban sem tul jo. OTPnél induló költségeknél elengedik a felét kb.
Jogosult vagy az otthonteremtési kamattámogatásra? Ha igen, akkor válaszd az OTP bizalom hitelét 5 éves kamatperiódussal.
Cseresznyefa által írt OTP-és hitel csak akkor mûködik, ha nem egyedüli adós vagy.
Kedves Hiteltanácsadó Az általam bemutatott hitelajánlathoz nem szükséges adóstárs. Nem LTP-vel kombinált hitelt ajánlottam, mert akkor nem is tudna az ügyfél 4 év múlva végtörleszteni két LTP-bõl. (A bank másképp számolja a jövedelem terhelhetõségét, ha nem kombi a hitel.)
nem LTP kombira gondoltam, hanem az elõhitelre, de nem számoltam utána. Csak elsõ ránézésre ez ugrott be, viszont ott fejenként 2millió ft-ot vehet fel max.

Van egy 9 hónapos golden retrieverem és nem akar bemenni a házába.Kisebb korába szívesen aludt bent de most meg télen és az esőben is inkább kint alszik.Miért nem megy be a kutya a házába?

Legjobb válasz: szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.

szerintem nézz körül a házban, hogy mi váltja ki nála ezt a "szokatlan" dolgot. Lehet, hogy már nem fér el benne kényelmesen. Vagy klausztrofóbiája van.
Szia! Talan az lehet a problema hogy a kutyusod haza nincs a gazdi hazanak kozelebe, onnan nem lat ki a hazhoz, nem latja a kaput.talan kiskoraba beult azert mert ott biztonsagba erezte magat, de most h kezd ivarerette vallni kezdi ot jobban erdekelni ot az h a gazdi hol van, mit csinal, mikor jon ki a hazbol stb.talan ezert.probald ugy elheleyzni a hazat hogy pl legyen szembe a hazatok ajtajaval.talan igy be fog ulni..mert hat telen azert egy labradornak nem lehet oly nagy melege..:)
mert nem akar bemenni. ha elég nagy neki akkor ha fßazik bemegy, ha nem fázik nem megy be. de lehet olyan kicsi már neki hogy nem tud benne megfordulni. de amúgy a nagytestü kinti kutyák annyira nem igénylik a meleg környezetet. egy németjuhász is szeret kint aludni.
nekem a 10hós németjuhászom nem hajlandó bemenni a házába, de õ kiskorában sem ment be. Egy fotelben alszik az ajtónk mellett
Nekünk is németjuhászunk van, 5 hónapos és még nem nagyon járt a házában, próbálkoztunk mindennel, de õ jobban szeret a bejárati ajtó elõtt feküdni...onnan mindent belát! Ugyhogy szerintem nem probléma ha nem megy be, õ tudja mi a jó neki!:-)
Kutyánk házát messze tettük a háztól, de õ a verandán vert tanyát, még a hó is belepte egyszer, akkor áthurcoltuk a dögnehéz ólat a verandára, azóta ott alszik végre a meleg házában. Tavasszal visszavisszük, akkor elég lesz egy piokróc is neki, ha mindenáron az ajtó elõtt akar aludni, és mi is elférünk a verandán. :) Neki a gazdi messzesége volt a gondja, az, hogy nem lát minden eseményt idejében. De ha nem fáznak, szívesen alszanak a szabad ég alatt is. A lényeg, hogy meglegyen a lehetõsége, hogy melegben töltse az éjszakát.

Mit tegyek ha apám megcsalta anyukámat egy nővel, aki most le akar költözni a hétvégi házunkba és csak lelki zsarolással (öngyilkosság) tartja magánál az apámat?

Apukám már otthagyhatná a n?t de nem teheti mert öngyilkossággal fenyeget.

Legjobb válasz: Apadnak ha esze lenne, nem adna neki hetvegi nyaralo kulcsot!!!!!! ...en biztos hagynam, hogy ongyilok legyen...szomoru, de teny vannak emberek akik ilyen nyomorult modon akarnak magukhoz lancolni masokat azoknak csaladjaval(onzo modon) nem torodve. Apadnak esze lenne, se kulcsot nem adna, sem idot ennek a nonek a tovabbiakban. Mit tehetsz? A valaszokat amiket kapsz, akar apad orra ala is dughatod. Olvasson es okuljon!!! Nem sajnalom apadat!!! Egyutt erzek Edesanyaddal. Neki milyen szornyu lehet most!

Apadnak ha esze lenne, nem adna neki hetvegi nyaralo kulcsot!!!!!! ...en biztos hagynam, hogy ongyilok legyen...szomoru, de teny vannak emberek akik ilyen nyomorult modon akarnak magukhoz lancolni masokat azoknak csaladjaval(onzo modon) nem torodve. Apadnak esze lenne, se kulcsot nem adna, sem idot ennek a nonek a tovabbiakban. Mit tehetsz? A valaszokat amiket kapsz, akar apad orra ala is dughatod. Olvasson es okuljon!!! Nem sajnalom apadat!!! Egyutt erzek Edesanyaddal. Neki milyen szornyu lehet most!
A kérdező hozzászólása: 6 éve voltak együtt a szüleim meg több mint 15 éve. Anyukám két hónapja tud róla.
Gyereket szült apukádnak? Mióta vannak/voltak együtt? Anyukád tudott róla végig?
Aki öngyilkos akar lenni nem mondja, hanem csinálja. A nõ szándakai egyértelmûen zsarolásra mennek ki, legyen öngyilkos. Úgysem lesz. Max játszik kicsit. A gyógyszert vett be esete pedig a nevetségessé tétel. Elég speciális esetben hal meg abba valaki. Még, ha elég erõs nyugtatóról is van szó.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok hogy nem tudom összeszedni a gondolataimat, de gyorsan történnek a dolgok. Vázolom röviden hogy miket tett/tesz az a nõ apukám megtartása érdekében: -gyógyszert szedett be -gyereket szült -elakarja adni a házát hogy leköltözhessen a hétvégi házunkba és munkt vállaljon helyben Megjegyzem aki képes év vége elõtt a gyerekeit átköltöztetni és más iskolába járatni, annak csak a saját érdekei fontosak. A legújabb ötlete hogy látogassuk meg közben õket (mondván majd meg szokjuk).
Sajnos itt apukád már csak több rossz közül választhat. Hiszen ha jól megnézed, neki most 2 családja is van. Akármelyiket választja, a másikat cserben hagyja.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi segítséget!!! Annyit változott a helyzet hogy azóta nem tudjuk már biztosra hogy apukám otthagyná a nõt :( + a kérdésbe elfelejtettem beírni hogy mostohatestvérem is van. (õ errõl nem tehet de nélküle egyszerûbb lenne egy kicsit) Várom a válaszokat!
együtt érzek veled. annak idején az én apukám is megcsalta az anyukámat ( és azóta szerintem többször is). nekem ez nagyon nagy trauma volt az életben, mert én elõtte nagyon felnéztem apukámra. Így most tizen egynehány év távlatából azt mondom, nem tudsz mit tenni. Szeresd az anyukádat, támogasd, mert erre most nagy szüksége van, és közben próbálj meg nem elhidegülni az apukádtól, aki nem akart senkit sem bántani, pláne nem téged, még ha ezt is tette. nekem nagyon megromlott a kapcsolatom az apukámmal. nem veszekszünk, szent a béke, csak épp teljesen lezárok elõtte, még a szemébe se nagyon nézek, nem szólítom meg és õ ettõl nagyon szenved. veletek ne így legyen. én nem olyan régen döbbentem rá, hogy így viselkedek vele, és nagyon nehezen tudom most már visszacsinálni a dolgokat. A nõre nem tudok semmi okosat mondani. ez már tényleg apukád ügye, neki kell kikeveredni a szarból, amibe saját magát rángatta. gondolok Rád! kitartás!
Szerintem te ne avatkozz bele! Apukád egyedül döntött úgy, hogy szeretõ kell neki, hát oldja is meg egyedül! Ez az öngyilkosság duma meg olyan szánalmas! Apukádnak nem lenne szabad beengedni a család hétvégi házába! Egyébként sokan nem mernek öngyilkosok lenni, max beszednek annyi gyógyszert, hogy kórházba kerüljenek, de annyit nem mernek, hogy bele is haljanak! Persze valakik még ennyit sem mernek megtenni! Nem tudom miért ilyen buták a nõk egy része! Vagy gyerekkel akarják megfogni a férfit, vagy öngyilkossági kísérlettel! De ettõl még nem fogják õket szeretni! Már nagyon belemerültem... Apukád oldja meg egyedül! A családot hagyja ki belõle!
Nos, a legjobb amit megtehetsz, nem avatkozol bele.Apád magának kereste a bajt, ült vonlna meg otthon a seggén anyád mellett, de neki más nõ kellett.
Akkor most anyukádnak sem lehet könnyû! Szerintem rá figyelj oda, támogasd õt, szüksége lesz rá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!