Találatok a következő kifejezésre: Most adtam a babámnak (27 db)

Hány hónapos kortól lehet adni a babának kenyeret (héjját)? Mi most voltunk 8hónaposak. Kérdeztem a dokinktól hogy lehet-e adni neki és azt mondta hogy mostanában nem divat. Tehát akkor adnatok neki? Ti mennyi idős kortól adtok a babának?

Legjobb válasz: Én már adtam a kislányomnak,de hamar elnyammogta, kis darabokra,és csak féltem hogy gond lesz,így nálunk a kenyér belsejét eszi:-)Védõnõ tud róla,azt mondta nyugodtan ,ha kell neki,nincs gond ,gluténérzékenység nincs a családban. 3 foga van,8 hós

Én már adtam a kislányomnak, de hamar elnyammogta, kis darabokra, és csak féltem hogy gond lesz, így nálunk a kenyér belsejét eszi:-)Védõnõ tud róla, azt mondta nyugodtan , ha kell neki, nincs gond , gluténérzékenység nincs a családban. 3 foga van, 8 hós
Az én fiam 7 hónapos. A védõnéni azt mondta, hogy már adhatok neki. Nekem szereti a fiam, ügyesen nyammog rajta. Azt is mondta, hogy megpróbálhatok már adni neki margarinos kenyeret is, persze csak apro falatokat.

Milyen folyadékot adtok a babáknak, akiknek most kezdtétek a hozzátáplálást? A vizet nem igen issza.

Legjobb válasz: Én is próbálom megszerettetni a babámmal a vizet, de eddig sikertelen. Így továbbra is azt issza, amit eddig:teát. Néha kap gyümileveket.

Én is próbálom megszerettetni a babámmal a vizet, de eddig sikertelen. Így továbbra is azt issza, amit eddig:teát. Néha kap gyümileveket.
Mindig is teát adtam neki.
Tea, gyümilé (nestlé 4 hónapos kortól, nem tartalmaz + cukrot). Azért próbálom a vizet, de nem igen issza... 7 hónapos.
Én még csak vizet adtam neki, ha csuklik, de nagyon issza, sajnos a tápszer ennyire nem ízlik neki.
Csak vizet kap, esetleg Mecsek baby teát ha nem megy úgy az emésztése, azt is csak úgy natúrban.Ízlik neki mindkettõ.
Frissen facsart gyümilét kap, és teát. Enyém se szereti a vizet, mondjuk odaáig már eljutottunk, hogy kb. 2 EK.-nyit megivott.:S
Nálunk sem nyerõ a viz sajna... Én babavizzel higitott gyümilevet adok neki, na, az már nyerõ!
A kérdező hozzászólása: köszi!

Tényleg ennyire hat a viburcol? Vagy csak véletlen volt? Most akkor nyugtatót adtam a babámnak? Picit ijesztõ

pici babám eddig így aludt 8 hetes korától.

Legjobb válasz: igen nyugtato homeopátiás cucc én csak nagy nagy nyügösségre avgy fogzás idején adom

igen nyugtato homeopátiás cucc én csak nagy nagy nyügösségre avgy fogzás idején adom
A kérdező hozzászólása: köszönöm, tényleg, .) nem könnyû ezt megérteni, fõleg, ogy eddig nem is foglalkoztam homeopátiával (mert nem volt rá szükség), de úgy igazán jó lenne megérteni, de sokat segít, amit írtál
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10-es vagyok. Nem olya bonyolult nyugi :) Idézet wikipédiából: "Alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetõk, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki. Állításuk szerint sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetõk a szer toxikus hatásai, míg a vivõanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megõrzi a szer tulajdonságait. A végtermék gyakran annyira híg, hogy vegyileg megkülönböztethetetlen a tiszta vivõanyagtól." Tehát pl. van a "coffea tosta ch15" nevû homeopátiás nyugtató. Ez úgy készül, hogy veszik az õstinktúrát (=kávé) ezt 100szorosára higítják, 10szer összerázzák, megint százszorosára hígítják, megint megrázzák.. és ezt ismétlik összesen 15ször, (a végeredmény kb egy atlanti ócennyi vízben 6 cseppnek felel meg) Tehát a szer maga nem tartalmaz kimutatható hatóanyagot (pont emiatt nincs is mellékhatása), csak a betegség "információját" tartalmazza a homeopátia szerint. A viburcol kúp ennél jóval kisebb "potenciálú" anyagokat tartalmaz, ami azt jelenti, hogy kisebb hígítású és a hatásfoka is kisebb, mint a nagyobb potenciálú szereknek. nnna kb ennyi, remélem sikerült valamennyire érthetõen leírnom...
A kérdező hozzászólása: igen, valószínûleg azért, mert nem fáj az ínye. Ezek szerint egy kúp elég a fájdalomcsillapításhoz? hisz gyógynövényekbõl tevõdik össze a kúp. Na mindegy, érteni kéne ezt inkább :) (ezt magamra értem)
7. vagyok. Azért alszik jobban, mert nem fáj az ínye. A cél ez lenne, nem? Én nem hagynám abba, de persze Te tudod.
Elõzõ vagyok, szerintem azért alszik jól, mert nincs fájdalma. Én is próbáltam már kisfiamnál amikor már több este ugyanígy sokszor felsírt, aztán már elaltatni sem lehetett pedig hulla fáradt volt. Akkor õ is átaludta az éjszakát. De mikor legközelebb adtam, akkor már nem tûnt olyan hatásosnak, úgyhogy lehet, hogy nem amiatt volt. Jobbulást nektek!
A kérdező hozzászólása: az a baj, hogy ha ennyitõl így alszik, és nem magától, azt már nem tartom egészségesnek. A cél, a fájdalomcsökkentés volt, nem az altatás, mert nem volt teher kelni hozzá, hisz csak felsírt. de én nem értek a homeos dolgokhoz sajnos
Lehet, hogy nem a viburcol miatt volt, de végülis aludt a babád. Nem bántásból kérdezem, de ha ez volt a cél akkor mi a baj? :)
Hát a homeopátia elvileg azt állítja, hogy a homeopátiás szerek nem hatnak azonnal, sõt általában elõször felerõsítik a tüneteket, hiszen pont azért hívják homeo(=hasonló)pátiának, mivel a lényege, hogy olyan szert tartalmaz ami nagy mennyiségben az adott betegség tüneteit idézi elõ. Pl. a homeopátiás nyugtató elvileg olyan szereket kell, hogy tartalmazzon nagy hígításban, amik amúgy serkentõ hatásúak (pl. kávé) Mindez csak az elmélet, de sok homeopátiás szer ezzel tökéletesen szembemegy (ilyen a viborcul kúp is) tehát ponthogy olyan szereket tartalmaz ami csökkenti az adott tünetet... mégis homeopátiás szernek hívják... de logikusan a hatásmechanizmusa nem lehet ugyanaz... tehát akár egybõl is hathat... passz. Próbálgasd, mellékhatása elvileg nem lehet, maximum a vivõanyag miatt.
3. vagyok nem, sajnos, még mindig sûrûn ébred és napközben is nehezen alszik el. de legalább, nem sikít, csíp, rúg, karmol altatáskor, mint a viburcol után. pokol volt az a nap és általában másfél óra sírás-rívás után feladtuk és el se aludtunk. állítólag az elsõ pár napban felerõsítheti a tüneteket... az is lehet, h nincs is összefüggés, de nem merek kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: igen, én is egyetértek, hogy inkább ez, mint panadol és nurofen. Én annyira nem vagyok jártas a homeopátiában, de ekkora hatást nem vártam. Ma este nem adok inkább, picit tényleg ijesztõ.
Nyugtató hatása van, de nem nyugtató, homeopátiás szer, kis gyógynövénnyel. Én fogzás idején mindig ezt adom a fiamnak, 16 foga jött ki így minimális nyugtalansággal. Sokkal inkább ez, mint a Panadol, Nurofen vagy társai, hiszen azok gyógyszerek valóban.
nekem egyik homeo-s cucc sem vált be.én vagyok a béna?, nem kellett volna megetetnem, ha igy sir, hanem órákik próbálkoznom a visszaaltatással?
A kérdező hozzászólása: 3. és neked változott azóta a babád éjszakai alvása?
A kérdező hozzászólása: mi is fogzásra kaptuk, jobb mint a gyógyszer, csak most nem tudom, hogy emiatt aludt-e vagy amúgy is aludt volna
nem tudom. nekünk is uilyen tünetkere tanácsolták, este fürdés után kapta, de szuper nyûgös volt a következõ napon. h amiatt v más is közrejátszott, nem tudom, de én soha többet ne mertem adni neki. biztosan hat, de egy gyerek hangulatát annyi mimnden befolyásolja, talán hajlamosabbak vagyunk mindent annak tulajdonítani, ha tudjuk, h épp kapott
Nyugtató hatása van, de azért nem nyugtató, nyugi. Az én babámnál egyébként nem használt, nála a Chamomilla vált be.
Szia!Én a kisebbik fiamnál használtam a viburcol kúpot, akkor, amikor a fogzás miatt már óránként ébredt éjjel. Ugyanaz volt a hatás, mint nálatok. (Elõtte már napokig kapott nurofent, ill. panadolt, attól is aludt, de nem mertem tovább gyógyszerezni. A védõnõ ajánlotta ezt a kúpot) Adtam, amíg kibújt a fog és utána aludt szépen, úgy, mint a fog elõtt. Ha ismétlõdött a probléma, újra adtam. Azóta két babának ajánlottam, az egyiknél úgyanígy bevált, a másiknál semmit nem ért.


Ne hagyd abba szerintem, elõbb-utóbb elfogadja.AMit nem eszik meg azt fogyszd el te. Ha abbahagyod, nem látod, mikor enné újra.
Rá van írva, 4-5 hét szokott lenni.
Igen, 4-5 hét. 13 hét után már ne add neki.
Mi bebát eszünk, arrs 3 hét van írva. 13 hét után már semmiképp ne add a Babának.

Mindennap más gyümit, és főzit adtok a babának ha már mindent eszik? Mi még csak most kezdünk kostólgatni. Aki fagyaszt le gyümiket, azt milyen formába és mennyit?

Én most fogok pakolni a fagyóba,eddig sárgabarackot tettem el p?résítve(2 mer?kanálnyit 1 adagba)Akarok eltenni ?szibarackot,körtét,sárgadinnyét,szilvát,cseresznyét.Meggy már van.Van aki mást is rak még el?

Legjobb válasz: A sárgabarackal vigyázz mert iszonyú hascsikarást tud okozni. Én õszit tettem el helyette. Pürésítve és negyedelve is. A többit is darabolva,kivétel a sárgadinnyét,mert azt senki nem szereti. Ja, a cseresznyét és a meggyet egészben de magozva. Tálcán fagyasztom a darabokat,majd megfagyott állapotban zacsiba dobálom,így kevesebb helyet foglal és egyenként ki ehet venni. Ezt itt olvastam,azóta is köszönöm a feltalálójának :o) Mennyiség? Amennyi hely van neki a fagyóban. Szépen apránként töltögetem.

A sárgabarackal vigyázz mert iszonyú hascsikarást tud okozni. Én õszit tettem el helyette. Pürésítve és negyedelve is. A többit is darabolva, kivétel a sárgadinnyét, mert azt senki nem szereti. Ja, a cseresznyét és a meggyet egészben de magozva. Tálcán fagyasztom a darabokat, majd megfagyott állapotban zacsiba dobálom, így kevesebb helyet foglal és egyenként ki ehet venni. Ezt itt olvastam, azóta is köszönöm a feltalálójának :o) Mennyiség? Amennyi hely van neki a fagyóban. Szépen apránként töltögetem.

1 év körüli babákra éjjel milyen ruhát adtok most hogy hűvösebb az idő? Betakarjátok a babát éjjelre?

Legjobb válasz: Rugit adok rá,nem takarom be,mert 25 fok van a szobáján.

Rugit adok rá, nem takarom be, mert 25 fok van a szobáján.
Body+plüss rugi.Betakarom egy vékony polár pléddel.
13hónapos múlt a lányom és hosszú ujjú-hosszú nadrágos pizsiben alszik és még egy takaróval van betakarva, de nálunk is ilyen 23fok körül van a lakásban.
Vasárnap volt 1 éves a csajszikám és hosszú ujjú, hosszú szárú pizsiben, zokniban és alatta ujjatlan body......nem szereti a takarót de nem baj mert most még 23-24 fok van a szobájában.

Régebben (20-30 éve) mindenki adta a feles tejet a babának - én is azon nőttem fel anyám szerint. Most miért nem lehet adni?

Legjobb válasz: nem a tejallergia miatt nem ajánlatos, hanem azért, mert a vitamintartalma nem alkalmazkodik a babák igényeihez, vasat von el a szervezettõl és megterheli a babák veséjét. ennyi elég?

nem a tejallergia miatt nem ajánlatos, hanem azért, mert a vitamintartalma nem alkalmazkodik a babák igényeihez, vasat von el a szervezettõl és megterheli a babák veséjét. ennyi elég?
szerintem ha tenyleg erdekel a tema(es nem csak itt szeretnel meltatlankodni a teman) barmelyik keresobe beirva rengeteg cikket olvashatsz errol aztan eldontheted, hogy te mit talalsz jonak
és az sem igaz, h mindenki adta, én sem kaptam tejet 10 hónapos korom elõtt, a tesóm sem, sõt ismerek olyan 43 éves embert, aki tápszeren nõtt fel.
20-30 éve még az AIDSrõl sem tudtak, sõt a H1N1 vírusról sem, ma meg tudunk. Egyszerûen fejlõdik az orvostudomány, márt tudjuk, hogy a mi korosztályunk emésztési zavarainak lehet oka, hogy annó feles tejet kaptunk... Szerintem ennyi, és ezt nem kell túlbonyolítani. Ha hülyeségnek tartod adod a gyereknek a tejet, ha nem , nem... Mindenki eldönti, mit csinál.
Mert azóta kitalálták a "nagyokosok", hogy 1 éves kor elõtt allergiát okozhat a tehéntej... :] Amúgy nekem sem lett tõle semmi bajom, sõt hírbõl sem ismerem az allergiát, pedig már 54 éves vagyok... Mondjuk, lehet azóta a tehenek sem ugyanolyanok, a fû is másképp nõ (többet mûtrágyázzák, permetezik, a teheneket is folyamatosan oltják antibiotikumokkal, etetik hormonokkal, stb.), a tej sem igazi tej már, csak valami pótlék állítólag?... Nagyapám idején még nyugodtan ittak a folyók vízébõl, ma már a csapvízet sem merem meginni, olyan koszos... :[
20-30 éve a tej még látott valamennyi tehenet. :-)
mert már kitalálnak mindent, az emberek meg bedõlnek mindennek :(
BOCSI RÉGEN IS VOLT TÁPSZER!!!

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertõl töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Legjobb válasz: ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?
Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértõtõl is. De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy. Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettõl még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszûnik a védettséged akkor rúgnak ki. Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád. Én köztisztviselõ vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegû háttérrel, mint a tied). De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked!

Babámat most szoktatom a délutáni fözelékre de azt hogy oldjátok meg ha elmentek vmerre (pl. tesco) hogy megetessétek fözelékkel v ilyenkor tápszert adtok neki?

Legjobb válasz: én ilyenkor tápszert adok,de sokszor igyekszünk úgy elmenni,hogy elõtte egyen.Ha mégis muszáj útra kelni,akkor tápszer.

én ilyenkor tápszert adok, de sokszor igyekszünk úgy elmenni, hogy elõtte egyen.Ha mégis muszáj útra kelni, akkor tápszer.
Megpróbálom a két etetés közé szoritani az ilyen kiruccanásokat. De olykor nálunk is elöfordul, olyankor tápszert kap a babám.Ha nem rendszeresen van megbolygatva akkor nem lesz gond belöle szerintem :)
Míg pici volt mindíg vittünk tápszert akárhova mentünk, mikor már csak reggel meg este kapott vittük magunkkal a fõzit és a Tescoban a baba-mama szobában megetettem. Most 10 hónapos és most már akár a kosárban ülve is megeszi az uzsit. (Én mindig ebben az idõben viszem vásárolni.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!