Találatok a következő kifejezésre: Most 6 terhes (115 db)

6 hónapja szültem császárral, most újra terhes vagyok. Kibírná a méhem az újabb terhességet?

Legjobb válasz: Én 4 hónapja szültem császárral és a 6 hetes kontrollon rákérdeztem, hogy mi van, ha akaratlanul, de rövid idõn belül újra terhes leszek. A dokim közölte, hogy nincs semmi gond, csupán többször kell majd vizsgálatokra járni és biztosan császárral kell szülni.

Én 4 hónapja szültem császárral és a 6 hetes kontrollon rákérdeztem, hogy mi van, ha akaratlanul, de rövid idõn belül újra terhes leszek. A dokim közölte, hogy nincs semmi gond, csupán többször kell majd vizsgálatokra járni és biztosan császárral kell szülni.
Valószínûleg ki! De azért beszélj az orvosoddal! Amúgy meg már nincs mit tenni, hiszen ott a baba a méhedben!
Szia nekem is hasonló problémám van azzal az eltéréssel. hogy az én babám 10 hónapos... iszonyatosan félek, hogy ki bírja e a seb, vagy nem e lesz komplikáció. Szerintem tuti ez is császár lesz és ha vissza gondolok, milyen volt az elsõ, a katéter meg minden az utána való felkelés jaj már most félek!!! Kitartás neked is, amúgy hány hetes vagy?
Beszélj mindenképpen az orvosoddal, de szerintem ki fogja bírni. Igaz én a császárom után 9 hónappal estem teherbe, de egész terhességem alatt nem volt semmi gondom se a méhemmel se a hegemmel. Viszont így a második babám is császárral született, de ez legyen a legnagyobb gond.

Ha jan. Elsején voltunk együtt a párommal akkor most 6 hónapos terhesnek számítok igaz?

Van mensim azóta is csak 2-3 napos és igaz h élénkpiros,és nem csak 1-2 csepp mégsem a régi er?s.Arra gondoltam h talán baba lehet a dologban.De akkor már nagy pocakomnak kellene lennie,nem?!Amúgy semmi tünetet nem tapasztaltam esetleg fáradékonyság de más nem.

Legjobb válasz: Ha terhes lennél nem mensiznél és pocakod is lenne már,illetve más tüneteid is.Jobb lenne ha elmennél nõ dokihoz,mert lehet más van a dolog mögött.24 hetes kis mama( 6 hónapos)

Ha terhes lennél nem mensiznél és pocakod is lenne már, illetve más tüneteid is.Jobb lenne ha elmennél nõ dokihoz, mert lehet más van a dolog mögött.24 hetes kis mama( 6 hónapos)
Nekem 2008 jan 1-én volt pém.Pont ma 8 hónapos a kisfiam:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked a választ, akkor már semmi esélyünk, hogy baba legyen , igaz?Mekkora a pocakod?Grataulálok a babóhoz!
Szerintem sem, igaz jan. elsejei együttlét esetén is csak 5 hónapos lennél.
Szia!Nekem jan 10-én fogant a kisfiam és már növöget a poci, és mozog már a baba rendesen, ha pocid nem is lenne olyan feltûnõ, már éreznéd ha lenne odabenn valaki.:) 22hetes pocis
Nekem január 2.án fogant a kicsi. Holnap leszek 23 hetes mensi alapján. A poci látszik és a picur is mozog rendesen. Ha folyamatosan mensizel, nem barnázás, nem 1-2 csepp, akkor tuti nincs baba. Azért annak már lenne bõven jele. Nekem mindig 3 napos volt a mensim, elsõ nap erõs, másik két nap szinte semmi. Menj el dokihoz, lehet valami hormonproblémád.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket

9 hónapos a babám, 4 hónapja pontos a mensesem, de most 6 napja elmaradt. Kiszállásos védekezés mellett terhes lehetek?

Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Nem tudnám megtartani :-(

Legjobb válasz: A megszakítás nem védekezés, ezt még nem mondta neked senki? Naná, hogy lehetsz mellette terhes. Ez nem védekezési módszer, csak egy közösülési mód. És olyanoknál nem gond, akiknek egy gyerek sem gond, ha összejön. Szóval csinálj tesztet, mert lehetsz terhes! De ha nem tudnád megtartani, ennyire nem akarsz gyereket, akkor miért nem védekeztek rendesen? Amúgy tapasztalatot akarsz? Sokan estek már teherbe megszakítás mellett. Szerencsére nekem ilyen tapasztalatom nincs, mert én sem akarok gyereket, ezért védekezek is megfelelõen.

A megszakítás nem védekezés, ezt még nem mondta neked senki? Naná, hogy lehetsz mellette terhes. Ez nem védekezési módszer, csak egy közösülési mód. És olyanoknál nem gond, akiknek egy gyerek sem gond, ha összejön. Szóval csinálj tesztet, mert lehetsz terhes! De ha nem tudnád megtartani, ennyire nem akarsz gyereket, akkor miért nem védekeztek rendesen? Amúgy tapasztalatot akarsz? Sokan estek már teherbe megszakítás mellett. Szerencsére nekem ilyen tapasztalatom nincs, mert én sem akarok gyereket, ezért védekezek is megfelelõen.
A kérdező hozzászólása: Szia kedves 3 as, hala istennek negativ lett es a teszt utan nemsokra meg is jott. Tanultam belole es h mar nem szoptatok megyek gyogyszert iratni, koszonom meg egyszer...
3-as vagyok, majd írj, hogy mi lett a teszt eredménye!!
A kérdező hozzászólása: Igen, igaz. Koszonom a valaszokat, holnap veszek egy tesztet.
A megszakítás pont olyan, minthogy engem sem ütött el 26 év alatt még egy autó sem, de sosem lehet tudni, hogy holnap éppen nem üt-e el egy. Elvégre közlekedek, tehát benne van a pakliban. A megszakítás is pont ilyen. Lehet hogy te 5 évig nem estél így teherbe, de lehet hogy most pont igen. És kedves kérdezõ nem csak az a válasz, ami a te szájízed szerint van. Tehát, hogy ha xy ember az ország másik felérõl nem esett eddig így teherbe, mint ahogyan te sem, akkor azt gondolod, hogy csak az a jó válasz? Képzeld el, nem egy ember van, aki évekig is közösült és egyszer mégis becsúszott. Ha nem akarsz gyereket, akkor védekezz normálisan!!! És nem érdekel, ha nem tetszik a válaszom, de nyugodtan megkérdezhetsz mondjuk egy nõgyógyászt, hogy mennyi az esélye a teherbeesésnek megszakításos közösülés és mondjuk aktus elejétõl fogva óvszerrel való védekezésnél, illetve, hogy egy nõgyógyásznak hány páciense ment oda kismamaként, hogy megszakítással közösült...Meg fogsz lepõdni.:) De te tudod...Viszont egy tesztet mindenképpen csinálnék a helyedben!
A kérdező hozzászólása: A harmadik hozzászólónak köszönöm a tanácsot, én is évekig így védekeztem, sosem voltam terhes. A babánkkal pedig fél évig próbálkoztunk, ezért sem hittem, hogy gond lenne. a sok okostojásnak meg köszönöm, azért talán ebbõl is leszûrök majd valami okosságot.
Csak azt áruld már el nekem, hogy ha nem tudnátok megtartani, akkor miért nem védekeztek rendesen!!!??? De most komolyan!!! Igen, lehetsz terhes, vegyél tesztet!
Úgy látom itt mindenki csak kioktatni tudja az embert!! Pff.. Hát kedves kerdezõ nálunk az a helyzet, hogy 5 éven keresztül így vedekeztünk, és nem lettem terhes! Utánna gyereket akartunk, egybõl sikerült is, az én lànyom is 9 honapos, de miota megszületett azota is igy vedekezünk! Szóval szerintem nyugi, nem vagy terhes, nekem is szokott késni néha! De ha pár nap mulva se jön meg, akkor vegyél egy tesztet!
Nem mondod, h neked már van egy gyereked, de gõzöd nincs arról, h hogy lesz a gyerek...:o Kérd már meg anyukádat, légyszí, h világosítson már fel így egy gyerek után, hogy hogyan kell védekezni:D
Nincs mit!! Örülök, hogy örülsz :) minden jót! Szia

Ha volt már vetélésem (spontán és missed is) és most megint terhes vagyok, várjam meg a 6. hetet vagy menjek rögtön orvoshoz? Most vagyok az 5. héten.

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp menj el amint tudsz dokihoz! Nekem is volt egy spontán vetélésem tavaly, úgyhogy mikor utána megint terhes lettem, egybõl elmentem 5 hetesen a dokihoz õ pedig írt is fel utrogestant. Nem is volt eddig semmi baj. 20 hetes kismami

Szia! Mindenképp menj el amint tudsz dokihoz! Nekem is volt egy spontán vetélésem tavaly, úgyhogy mikor utána megint terhes lettem, egybõl elmentem 5 hetesen a dokihoz õ pedig írt is fel utrogestant. Nem is volt eddig semmi baj. 20 hetes kismami
Szia! Nekem is volt vetélésem és, ha megint terhes lennék, egybõl elmennék az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs semmi "rossz" tünetem, így én is azon filózom, hogy a 6. hétig tuti várok. Az még egy hét. Addig pozitívan gondolkodom és TUDOM, hogy minden rendben lesz. :) ))
ja és irj, hogy mi lett! elõzõ voltam!
Menj dokihoz, én is igy gondolkodtam egy vetélés után. De remélem, hogy jó dokid van és ha nincs egybõl szivhang, akkor nem rémiszt halálra, vagy nem küldd el már egybõl operáltatni, hanem vár, ahogyan azt kell. Ebbõl a szempontból én megfogadtam, hogy a következõ terhességemmel, csak 8 hét körül megyek, mert addig csak az én pozitiv energiám vesznek körül. Engem a doki 7 hetesen megijesztett, hogy nincs szivhang és szétidegeskedtem magam és már rámvetette a keresztet. De nekem ezúttal nem volt vérzésem, és éreztem hogy nagyon terhes vagyok, minden létezõ jel arra mutatott. És most 11. hetes boldog kismami vagyok és a szivhang a 8 hét végén jelent meg, csak lassan fejlõdött a kicsi. Sok szerencsét, és nem adni fel!
Nekem a két missed ab után mondta az orvos hogy rögtön menjek ha pozitív a teszt, írt fel duphastont, de csak késõbb csinált uhát, olyan hat hetesen.Szerintem menj, és valszínû ír fel neked is gyógyszert.Sok sikert.
Szia! Szerintem menj a lehetõ leghamarabb orvoshoz, fõleg, mivel már sajnos volt vetélésed, így az orvos is ennek megfelelõen fog majd kezelni téged, szerintem.
szia! Természetesen ez szubjektív vélemény. Nyugodtan menj el nõdokihoz , és õ majd tudni fogja, mi a következõ lépés. A kézi vizsgálatot annyira nem sürgetném , mert lehet hogy ez egy kicsit "babonás" hozzáállás, de az uh-n úgyis kiderül, hogy mi a baba helyzete ; a kézi vizsgálat meg mégiscsak egy " belenyúkálás". Én úgy 8 hetesen mentem , mert így éreztem jónak, de az ab-ok miatt neked tényleg érdemesebb most már felkeresni a dokit! 1 kismami
Szia! Nekem is volt tavaly nyáron Missed AB-m.Én rögtön mentem orvoshoz mihelyst pozitívat teszteltem.Az orvosnak elmondtam, hogy aggódom és megértett, nem nézet rám szemrehányóan.Amíg nem lett az embriónak szívhangja hetente jártam UH-ra.Minden jót kívánok nektek. 25 hetes
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, még csak petezsákot látott, azt mondta 4 hetes 3 napos vagyok (ezen meglepõdtem, mert a kalkulátorok 5+4 hetesnek tituláltak). Írt fel Duphastont és Utrigestant is, meg vitamint kell szednem és sokat pihenni. 2 hét múlva kell visszamennem. :)

Mola terhes voltam 6-éve most megint terhes vagyok 5-6hetes. Valoszínü, lehet-e hogy megint az vagyok?

Legjobb válasz: Nem valószínû. Elég ritkán fordul elõ, h két terhességbõl kettõ legyen üszögterhesség. Ha orvoshoz mész, azért mképpen mondd el azt, h voltál már mola terhes. Mola terhesség után amúgy egy évet szoktak mondani várakozási idõnek. Te 5 évvel túllépted ezt. Szerintem feleslegesen ne aggódj!

Nem valószínû. Elég ritkán fordul elõ, h két terhességbõl kettõ legyen üszögterhesség. Ha orvoshoz mész, azért mképpen mondd el azt, h voltál már mola terhes. Mola terhesség után amúgy egy évet szoktak mondani várakozási idõnek. Te 5 évvel túllépted ezt. Szerintem feleslegesen ne aggódj!
A babaneten a rendelõben elég sok oldalról vannak kérdések ezzel kapcsolatban, talán pont azt is kérdezte valaki mint Te. Szerintem érdemes lenne elolvasnod, és akár kérdezhetsz is. Ha beírod a google keresõbe, hogy mola terhesség, rögtön megtalálod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtató hozzá szolásokat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokan a táppénzt tanácsolják, megyek is...:)
Miért is veszélyes???
Nem tudom a munkaköröd, de gyerekek közt tényleg lehet veszély, sajnos van ismerösöm aki tanár és a gyerekek véletlenül lelökték a lépcsõn-a baba el is ment. Tudtommal ha határozatlan idõre vagy felvéve , nem küldhet el.Doki meg ír egy papírt, hogy veszélyeztetett vagy.Nekem is így volt, elejétõl fogva itthon vagyok.
Nekem is van ismerõsöm, aki irodában dolgozik, szellemi munkát végez, viszont egy alkalommal kitört a gurulós bõrfoteljének az egyik kereke, ami következtében akkorát borult, hogy eltört a karja. Még szerencse, hogy nem volt terhes, különben biztosan elvetélt volna. Az õ munkaköre is igen veszélyes.
Elsõ válaszolónak:én is gyerekek közt dolgoztam, smivel õk nagyon nem tudják hogy mi van veled míg nem látszik ugyanúgy szaladnak a folyosón és a fertõzésveszélyrõl ne is beszéljünk, csak ennyi, de szerintem épp elég, én is itthon vagyok 6. héttõl. Kérdezõnek:a törvényeknek nézz utána és a védõnõ is tud segítemi. Egészséges és boldog babavárást!

Azt szeretném meg tudni h terhes vagyok-e a barátommal le feküdtem 02.16. -án és most 6. -án meg kelet volna jönni-e de még nem jött meg és ez mért van?

amikor fel feküdtünk nem használtunk gumit kb 2percig utána igen csináltam tesztet is és negatív lett

Legjobb válasz: Mikor csináltad a tesztet? Hàny éves vagy? A hormonok miatt is késhet, de el lehet képzelni, hogy terhes vagy. A ciklusaid hàny naposak?

Mikor csináltad a tesztet? Hàny éves vagy? A hormonok miatt is késhet, de el lehet képzelni, hogy terhes vagy. A ciklusaid hàny naposak?
Amit most irok valoszinuleg nem is fogod tudni felfogni, ha megis megerted amit irok, csak duhos leszel. Tudod nem veletlen mondjak a szulok a gyerekeiknek, hgy ne kezdj bele a kefelesbe, raersz te meg arra, majd ha idosebb leszel. 15 eves vagy, a tested igazabol meg ki sem fejlodott rendesen. Tudatlan vagy, mert egy csomo dologgal nem vagy tisztaban hogyan mukodik az emberi test. Raadasul a helyesirasod is gyatra. Remelem te mar okosabban fogod nevelni jovendo gyermekeidet, mint ahogy a te anyad nevelt teged, mert tisztan latszik, hogy nem forditott elegendo idot rad... sajnalatos!
A kérdező hozzászólása: kb 1 hete csináltam a tesztet és 15 vok és a második alkalom volt h le feküdtem vele
Ha egy hete csináltad a tesztet, akkor valami hormon problémàd van.De nem ártana elmenned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: de párszor szokott görcsölni az nem azt jelentené h meg fog jönni ? am oksi
Ha görcsölsz azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, de a beágyazódást is jelentheti. Tényleg nem árt orvoshoz menned.
... a helyesírásod alapján tanulásra nincs idõd, de fiúzni azt kell ennyi idõsen. Gratulálok!

Az egyik kollégám most 6 hónapos terhes, 3 műszakban dolgozunk, az ő munkája elég megerőltető, már rég pihennie kellene, az orvosa is javasolta, de azt mondja, hogy csak az utolsó 1 hónapban hagyja abba munkát, hogy meg legyen neki a 2 éve. ?

Én úgy tudtam, hogy a gyes alanyi jogon, a gyed 1 év munkaviszony után jár, ami neki b?ven megvan. Tényleg jobban megérné - anyagilag?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Eddig senkinek nem nyomtam lefele mutató kezet, se "behajtani tilos" táblát, de a Te üzidet fontolóra veszem.Én senkit nem hurrogtam le, nem küldtem el, max.leírtam a saját tapasztalataimat, amik bocs, de vannak, ennek ellenére sok olyan válasz érkezett, hogy azokból igenis tanultam vmi újat, lehet, hogy Te is írtál, ki tudja, mivel anonim az egész, nem tudom szelektálni, ki mit írt, de ha ilyen alpári stílusban tudsz csak írogatni, akkor ott a privátom, inkább oda írj ilyeneket, mert eddig értelmes válaszok érkeztek a Tiedet kivéve. Egyébként elküldhetem az összes eddig írt választ az eredményekkel.Ennyit errõl és rólad!
Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!
Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapjon másfél év munkaviszony kell. A táppénz is beleszámít ebbe az idõbe.
16.héttõl tilos éjszaka dolgozni! Ezt tudja a kolléganõd?? Megbüntet(het)ik érte õt is és a munkaadóját is!
Nem kell neki két év. Valószínû arra gondol, hogy a gyerek két éves koráig szeretne gyedet, mert az jóval több, mint a valóban alanyi jogon járó gyes. Viszont téved, egyrészt, mert a biztosítotti napok száma a táppénz alatt is ketyeg, tehát teljesen mindegy, hogy a szülésig hátralévõ három hónapban dolgozik, vagy táppénzen van, mert mindkét esetben ugyanannyi biztosított napja lesz. Másrészt azért is téved, mert ahhoz, hogy a kicsi két éves koráig gyedet kapjon, nem kell két év biztosítotti idõ, csak 562 nap, vagyis kicsivel több, mint másfél év. Ennek oka, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás lejárata után indul, vagyis legfeljebb a gyerek 168 napos korától két éves koráig jár. Ehhez meg pont 562 nap kell.
Kolleganõt világositsa már fel valaki, hogy mivel jár neki 168 nap tgyás, igy ahhoz, hogy a gyerek két éves koráig gyed-et kapjon, ahhoz elegendõ másfél év munkaviszony. Szóval nyugodtan menjen táppénzre, már nem lesz több és hosszabb ideig tartó sem a tgyás, sem a gyed. Tök feleslegesen csinálja, amit csinál.
Elsõ válaszoló vagyok Itt le van írva minden: http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes-no-mint-munkavallalo/ És egy részlet belõle: "A nõt terhessége megállapításától a gyermeke 1 éves koráig éjszakai munkavégzésre nem vehetõ igénybe -még beleegyezésével sem-, ami számos esetben csak azzal biztosítható, hogy a munkáltató a munkavállaló nõt ideiglenesen más, olyan munkakörbe helyezi át, ahol mód nyílik a nappali, illetve délelõtti mûszakba való beosztásba. Ilyen esetben is joga van korábbi átlagkeresetére. Tilos a rendkívüli munkavégzés elrendelése."
Kedves elsõ válaszoló, legfeljebb a munkaadót büntethetik meg érte, a terhes nõ önrendelkezési jogát semmilyen jogszabály nem korlátozhatja, ha õ úgy dönt, hogy így dolgozik, szíve joga. Érdekes is lenne, ha megbüntethetnék érte...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszírónak: sajnos volt ennél kellemetlenebb tapasztalat is, a volt munkahelyemen 12 órás mûszakban éjszaka forrasztott egy várandós kismama.... "A multiknak mindent szabad"...Kérdõjel nélkül. Bocsi, nem propagandának szántam - természetesen.
Kérdezõ mentségére szóljon, hogy én is háromszor elolvastam a választ és próbáltam kitalálni, kinek szól: a kérdezõnek, vagy a másik válaszolónak... Nem sikerült, igy csak legyintettem egyet... Az egyik válaszadó
Én is még egyszer bocsi, legközelebb majd írok megszólítást. A nevesítéssel meg az a baj, hogy egy csomó hülye azonnal rádszáll, és direkt piszkál, csak azért, mert tudja, hogy te vagy az. Mondjuk lehet, hogy mostantól írok legalább monogrammot. Még egyszer bocsi, hogy felháborodtam, de mindig rosszul reagálom le ha igazságtalanság ér. Majd erre rágyúrok, hogy ne érzékenykedjek:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem írtál megszólítást, azt hittem, hogy engem vádolsz, hogy lepontoztalak. Jobb lenne, ha nem lenne anonim ez az oldal, kötelezõen kiírnák a neveket, mert ez így tényleg necces. Amúgy pont a Te válaszaidat jegyzeteltem ki magamnak, mert azokat tartom én is igaznak. Én kérek még egyszer elnézést Tõled a félreértésért.
Milyen szánalmas, hogy ahelyett, hogy belátnád, hogy tévedtél, és másnak meg igaza van, nyomkodod a kis piros kezet. Vicces, hogy aki jól hangzó félretájékoztatást ad, az 100%-ban hasznos, csak mert jól hangzik, aki meg helyesbíteni merészel, mert történetesen jobban tudja, az hasznosság szempontjából 0%. Ennél többre nem futja? Mondjuk egy "bocs, igazad van, én tévedtem"-re? Bár tény, hogy ahhoz több is kellene....
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló jól mondja, hogy ha a munkáltató bevállalja, hogy "megcseszik érte", akkor dolgozhat éjszaka is.Itt is ez történik, csak a mûvezetõ tud róla, senki más.Akit említettem, hogy éjszaka nyomta 12 órában, az úgy történt, hogy mikor felvették, 8 óráról, 2 mûszakról írattaták alá a szerzõdést vele, aztán az egész termelõ egység átállt a folyamatos 12 órára, úgy került õ bele ebbe az egészbe.Ja, szerzõdés módosítás nem volt - a gyárnak nem volt elég pénze rá...
De, tisztában vagyok a dolgokkal, fura is lenne, ha nem lennék. Amit belinkeltél, az a MUNKÁLTATÓRA vonatkozik, én nem azt írtam, hogy nem büntetnék meg a munkáltatót, hanem azt, hogy a terhes nõt senki nem büntetheti meg, ha pl. éjszaka dolgozik. VAlóban tilos terhes nõt rendkívüli munkavégzésre igénybe venni, de ha a munkáltató bevállalja, hogy megcseszik érte, akkor a terhes nõ dönthet úgy, hogy dolgozik éjjel, ezért SENKI NEM BÜNTETHETI MEG ÕT! Nem kell egybõl hepciáskodni, kedves elsõ válaszoló, de te írtad, hogy megbüntetik a kismamát is! És ez egyszerûen NEM IGAZ.
A kérdező hozzászólása: Most nemrég indult csak be a 3 mûszak, neki állítólag azt mondta a védõnõje, hogy nem kötelessége elvállalni az éjszakást, csak ha õ akarja. A gond ott van, hogy ráaádásul dohányzik is, és én úgy tudom, hogy a rendszeresen dohányzó kismamáknál gyakoribb a koraszülés.Ha így folytatja, a szalag mellõl viszik majd szülni...Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, majd átolvasom.Azért is érdekel a dolog, mert mi is babát tervezünk a párommal, valszeg én is dolgozni fogok vele egy ideig ( persze nem 6 hónapig), és nem akarok kételyek között lenni, hogy mit vállalhatok és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Oké, lányok, ezért mindenkinek adtam egy hatalmas...zöld kezecskét. ?-))))

Most 6 hetes terhes vagyok és néha fájogat a hasam alja, nem erősen és pár pillanatig. Még nem voltam orvosnál, kiakartam várni a 2 menstruáció kimaradást. Van okom félni és forduljak orvoshoz vagy ez természetes folyamat?

Legjobb válasz: Ha tudod, hogy terhes vagy, miért vársz a dokival? Szerintem jobb lenne, ha elmennél...legalább alaposan megvizsgálna, tanácsot adna, lehetne vérképet ellenõrizni.. A hasfájás elõfordul a terheség alatt, elég gyakran, nekem sokszor fáj. Szerintem ne várj még 2 hétig!

Ha tudod, hogy terhes vagy, miért vársz a dokival? Szerintem jobb lenne, ha elmennél...legalább alaposan megvizsgálna, tanácsot adna, lehetne vérképet ellenõrizni.. A hasfájás elõfordul a terheség alatt, elég gyakran, nekem sokszor fáj. Szerintem ne várj még 2 hétig!
Szia! Az hogy fáj a hasad alja, fõleg, hogy nem erõsen nem ad okot az aggodalomra. Nekem is fájt, és néha még mindig elõfordul. Sõt egyre több helyen tud szúrni, fájni. Szerintem ráérsz, ha semmi más gond nincs 1-2 hét múlva menni, mert addig úgysincs szívhang.
hát én elmennék a helyedben, legalább azt megnézetni hogy jo helyen van e a baba
Érdemes elmenni 6 hetesen a dokihoz. Megnézi, hogy jó helyen van e a baba, és te is láthatod, hogy milyen a maszatod. Megnyugtat a doki, hogy minden oké és elmond pár dolgot. Ez pozitív dolog, szerintem ne várj tovább! Felteheted a kérdéseidet is! Boldog babavárást!
Szerintem is érdemes minnél elõbb elmenni dokihoz. Hisz az a legbiztosabb, mert meg tudja mondani, hogy jó helyen van-e baba, és tényleg látni már egy pirinyi kis "valamit". :) A hasad pedig úgyis fog fájogatni a késõbbiekben is, ettõl annyira nem kell megilyedni. De ha mindenképpen biztosra akarsz menni menj orvoshoz, és majd õ megnyugtat, hisz ez a feladata!

Most 6-án jött meg a menstruációm, de nem úgy ahogyan szokott sokkal kevesebb az átlagosnál! Lehetek terhes?

Nagyon nem kéne! :S

Legjobb válasz: Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a lebiztosabb eredményt! Lehetsz terhes...

Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a lebiztosabb eredményt! Lehetsz terhes...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!