Találatok a következő kifejezésre: Most 5 kismama (19 db)

39/5 kismami vagyok. Napok (hetek) óta szorulásom van. Tegnap csöpögtettem egy kis guttalaxot, most úgy néz ki lesz valami. Szerintetek beindíthatja a szülést a hasgörcs?

Nagyon görcsölgetek. Így sem megy a hasam. Nem értem, hiszen hetek óta nem szedek sem vasat, sem kismama vitamint.Málnalevelet is abbahagytam. Már nagyon szeretnék szülni.

Legjobb válasz: Nekem is szorulással kezdõdött a szülés, én kórházban voltam, ott Tisasent adtak. 2 napig kínlódtam, mire lett valami, másnap megszültem:)

Nekem is szorulással kezdõdött a szülés, én kórházban voltam, ott Tisasent adtak. 2 napig kínlódtam, mire lett valami, másnap megszültem:)
Állítólag lehet kapni gyógyszertárban otthoni beöntõs szerkezetet. Szerencsére nem jutottunk idáig, de én is nagyon sokat szenvedtem. Az utolsómegoldás az lett volna. Igazából nem tudom milyen lehet, de érdemes megkérdezni, ha nagyon szenvedsz.
A kérdező hozzászólása: 7csöpp guttalax tegnap este, és bocsi, de "kemény" a valóság.... Brühühûûû máskor ettõl már kész voltam.... Próbáltam mindent. Levolac, szõlõ, rostos dolgok, végsõ elkeseredésembe nyúltam a hashajtóhoz bár tudom nem igen ajánlott. Na, majd ha kapom a beöntést...... jajj de jóó lesz.
Ja, és ha végképp nem megy a dolog, akkor gyerekglicerinkúp! Párszor nekem is már csak ez segített!! Utolsó voltam! Sok "sikert"!!:)
Nekem a Levolac szirup használt. Reggel és este is bevettem, és másnapra meg lett az eredménye. Reggel sima langyosvízbe vagy tejeskávéba tettem, ami önmagában is beindítja a bélmûködést (csak nálam nem akarta, fel kellett "turbózni" egy kicsit). Egyél sok szõlõt, meg barackot, azok is segítenek.
Nekem is szorulásom volt...olyannyira, hogy amikor a kórházban adták a kúpot, attól sem volt semmi...hát ez van. Könnyû szülést kívánok majd!
erõlködés nem tesz jót.....
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm. Pedig sokan azt mondják hogy szülés elõtt elkapja a kismamát a hasmars. Hát nyilván ez is egyénileg változó.
Egyél sok rostosat! Friss narancslevet, joghurtot, akármit! Nálam amúgy hasmenéssel kezdõdött a szülés :) Izgi volt.... :D:) Bocsi... :)
Nekem is a glicerines kúp vált be. Szülés elõtt is azt használtam. Sok sikert a szüléshez és jó babázást!

Most milyen gyakran kell NST-re járni egy kismamának? És 5, 5 éve?

Azt hiszem most a 36. hétt?l kell menni hetente 1-szer, és a 38. hétt?l hetente 2szer, majd kiírás napjától naponta. Én 5,5 éve szültem, meg tudja valaki mondani, hogy akkor mikortól kellett?

Legjobb válasz: Nekem csak ctg-re kellett mennem. ez változó szerintem attól is hogy van a kismama. nekem azt hiszem 2 hetente kellett a 30-ik héttöl járni, egyben vizsgálat is volt mert nyilott a méhszáj. aztán 40-ik héttöl 2 naponta, de volt hogy naponta.

Nekem csak ctg-re kellett mennem. ez változó szerintem attól is hogy van a kismama. nekem azt hiszem 2 hetente kellett a 30-ik héttöl járni, egyben vizsgálat is volt mert nyilott a méhszáj. aztán 40-ik héttöl 2 naponta, de volt hogy naponta.
Nekem az utolsó héten, minden nap kellett mennem.
Tavaly szültem, akkor a 36. héttõl hetente kellett járni. Mivel az én babám igen lusta volt, (vagyis nem szerette az nst-t :D) ezért én mindig 3 naponta mentem. :)
Nálunk 36-37 hét: hetente 1x 38 tól hetente 2x és ha lejár az idõ nálunk be kell feküdni kórházba és ott naponta 2x a szülõszobán NST és egyéb vizsgálatok! 3 hónapos a pici lánykám
36. héttõl hetente, a kiírt naptól naponta kellett menni+ 2 naponta flowmetria.

Ha tiltva vagyok az orgazmustól, de álmomban mégis volt spontán élvezésem, akkor most nagy a baj? Menjek orvoshoz? Nem érzek semmi fájdalmat, vérzés sincs.12+5 h kismama

Legjobb válasz: Nézd, én ezt nem tudom. Azt sem tudom, miért lettél letiltva. Ha most nincs semmi bajod, nem fáj semmi, nem vérzel, akkor feltehetõen nincs is gond. Hiszen ez a fajta orvosi utasítás egyfajta elõvigyázatosság, minden kismamának van méhösszehúzódása, és az normális is egy bizonyos szintig. Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvosodat és kérdezd meg, azzal bajt nem csinálsz, és legalább megnyugszol.

Nézd, én ezt nem tudom. Azt sem tudom, miért lettél letiltva. Ha most nincs semmi bajod, nem fáj semmi, nem vérzel, akkor feltehetõen nincs is gond. Hiszen ez a fajta orvosi utasítás egyfajta elõvigyázatosság, minden kismamának van méhösszehúzódása, és az normális is egy bizonyos szintig. Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvosodat és kérdezd meg, azzal bajt nem csinálsz, és legalább megnyugszol.
Hát elõször is gratulálok a dupla örömhöz! Viszont "csak azért" mert ikreket vársz, még nem kellene hogy letiltsanak az orgazmusról, szóval én nem hagynám ennyiben ezt a dolgot, egy egészséges terhességnél lehet nemi életet élni szülésig. Más részrõl meg abszolút a Te dolgod, de szerintem ha az embernek fogadott orvosa van, akkor annak épp az a lényege, hogy olyan bizalmi kapcsolat legyen, hogy bármikor bármilyen kérdéssel meg lehessen keresni. A szakmai oldal csak egyik része a dolgoknak, az emberi legalább olyan fontos egy orvosnál, pláne szülésznél.
Nekem az orvosom erre azt mondta, hogy ha állandóan ezt álmodom, akkor inkább egyszer-egyszer legyünk együtt, mert úgy legalább a férjem is örül, részemre meg a "hatás" ugyanaz, és ha néha együtt vagyunk, akkor utána valószínûleg nem is lesz folyton erotikus álmom...
A kérdező hozzászólása: oké értem, de most akkor ez nem baj?? Nem kell orvoshoz menni azonnal?
Gondolom a behatolásos szextõl vagy eltiltva. Az orgazmus, ha álmodban történik, akkor is méh összeghúzódással jár, de legalább a "tosz-tosz" elmarad. Ha nincs semmi baj, akkor nem kell orvoshoz menni.
Mintha én írtam volna. Le vagyunk tiltva, mert nekem az orgazmusnál görcsöl a hasam. Erre kb hetente ilyen álmom van. Pont ma is. Én is aggódom emiatt, nehogy a görcs miatt elvetéljek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Amúgy fogalmam nincs miért vagyok letiltva, de akárhányszor rákérdezek a dokinál, mindig azt mondja, hogy nem szabad, de nem fejti ki miért. Azt mondja majd talán késöbb. Csak arra tudok gondolni h azért mert ikreket várok. De már azt is tudjuk h nagyon jól és jó helyen tapadnak és hematomám sincs.nem értem.... nem merem most ezzel felhívni, mert õ az a tipikus "ne kérdezz hülyeséget" doki és néha flegma is. :/ De ezért nem akarom leváltani, mert jó szakember.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt! :) Hát igen ebben igazad van, de valamiért úgy érzem h nála kell maradnom. VOLT EGY NAGY BETEGSÉGEM AMIT 6 ÉVIG LEGALÁBB 10-12 ORVOS VIZSGÁLT ÉS NEM TUDTÁK MI BAJOM, MAJD ERRE AZ ORVOSRA TALÁLTAM, AKI ELSÕ RÁNÉZÉSRE TUDTA, HOGY MI A BAJOM, TEHÁT AZ IKREK ÉRDEKÉBEN, KIBÍROM HA NÉHA ROSSZ NAPJA VAN. :) Az 5.héten tiltott le, mert akkor még 3as ikrek voltak, aztán a 9 héten az egyik picinek leállt a szíve, aki azóta már felszívodott. Addig arra fogta hogy nem lehet, mert szívódó félben van és egy nagyon picit "barnáztam" minden nap majdnem 3 hétig, de már nem. De most nem tudom már miért nem lehet, hiszen már úgymond probléma mentes a terhességem. Lehet hogy csak elõvigyázatosságból.

5 hetes kismama vagyok! Ha hüvelyi fertőzésem van az eljut a babához is? vagy védve van? A baj hogy a doki csak most vette le a kenetet és csak januárban kell vissza mennem hozzá és még nem irt fel semmit sem! Ezért félek egy kicsit

Legjobb válasz: semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama

semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, aranyos vagy!szia

Most vagyok 27 + 4 hetes kismama ( 163 cm magas és 87, 8 kg-al kezdtem a terhességet) híztam 10, 5 kg-ot, vagyis most vagyok 98, 3 kg ( reggel) kell diétáznom? ( nem vagyok cukros)

Legjobb válasz: Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76,4rõl kezdtem. Most járok 86,1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.

Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76, 4rõl kezdtem. Most járok 86, 1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.
Én most csak 22 hetes vagyok, de én is 163cm és én 89kg-val kezdtem a terhességet. Eddig rám csak 3kg jött fel, de én nagyon vizesedem. :( A doki épp múlt héten mondta, hogy azért nem kéne 12kg-nál többet híznom. Hát nem tudom, mert csodálkozom saját magamon is, hogy nem híztam többet, hiszen nagyon hajlamos vagyok rá. Az elmúlt évben 10kg ugrott fel rám, amióta abbahagytam a gyógyszert. Még messze a vége nekem is. Én mondjuk nem diétázom meg semmi, egyszerûen nem is bírok sokat enni. Édességet nem nagyon szeretem, így az sem veszélyes. Azért picit vigyázz te is, próbálj meg nem fehér kenyeret meg ilyesmiket enni.
van aki 20 kilót is hízik a terhesség alatt (régieket olvasd vissza) amint szült egy csomó lemegy , aztán a szoptatás során újból egy csomó. aztán jöhet a torna. egyél egészségeset, többször keveset. ha valamit kívánsz edd meg, de túlzásba nem kell esni. amúgy van ilyen terhes torna, sztem járhatnál arra is, nekem sokat segített a szülésnél is, nem megerõltetõ és formában tart.

Most komolyan, 177 centisen 74 kilósan túlsúlyos kismamának számítok, aki ne hízzon csak 5-6 kilót terhesen? Jó van rajtam felesleg nyilván de azért én nem éreztem túlsúlyos maminak magam eddig.

Az orvosomnál jártam, amúgy jófej, kedvelem, nem drága, de odafigyel,mindig kérdezhetek t?le stb.

Legjobb válasz: Szia! Én 176 cm vagyok. 70 kg-mal kezdtem a a terhességet (+ 5 kg volt rajtam) és a végén 94 kg voltam. Nem éreztem magam túlsúlyosnak, csak terhesnek :D Arányosan oszlott el rajtam, senki nem mondta meg, hogy 90 kg körül vagyok. Ne foglalkozz senkivel, ha te jól érzed így magad. Majd lemegy utána. Egyébként szerintem az, hogy eddig 1 kg-ot híztál az baromi kevés. Én 20 hetesen 8-nál tartottam.

Szia! Én 176 cm vagyok. 70 kg-mal kezdtem a a terhességet (+ 5 kg volt rajtam) és a végén 94 kg voltam. Nem éreztem magam túlsúlyosnak, csak terhesnek :D Arányosan oszlott el rajtam, senki nem mondta meg, hogy 90 kg körül vagyok. Ne foglalkozz senkivel, ha te jól érzed így magad. Majd lemegy utána. Egyébként szerintem az, hogy eddig 1 kg-ot híztál az baromi kevés. Én 20 hetesen 8-nál tartottam.
Ne vedd komolyan, és ne aggódj emiatt.Ennél jobbat nem tudok tanácsolni. Én 175 cm, 58kg-al kezdtem, most vagyok 75kg, és 32 hetes vagyok.Nekem senki nem foglalkozik ezzel, mert hogy túl sovány voltam.A barátnõmet viszont ilyenkor már szanaszét vizsgálgatták, hogy miért hízik ennyire.A te orvosod nem értem, mert nem vagy túlsúlyos egyáltalán.Ha 12 kg-ot modott volna akkor még azt mondanám oké, de 5?????? Egyébként nekem a védõnõm, orvosom azt mondta, hogy ameddig panaszmentes a terhes, és arányaiban rendben van (szóval nem 100kg-os) addig nem kell aggódni.
Magas vagy és jó a súlyod! A dokival ne foglalkozz!
ó szegénykém, ne vedd fel!!! Én valóban túlsúlyos vagyok, mert 176 cm-hez 90 kiló vagyok:-( de ennyi voltam az elsõ terhességemnél is, akkor 10 kilót híztam, egy szót sem szóltak, most a másodikkal eddig 6 kilót fogytam (18.hét) és cseszegetnek hogy nem most kéne fogyni, hiába van mibõl... ki érti ezt. nekem sose mondtak semmit a súlyomra pedig hidd el már teherbeesés elõtt ettõl rettegtem. tényleg ne aggódj, minden jót!
Szia! Hasonló alkat vagyok, mint te. 175 centi, és 72 kilóval kezdtem a terhességet. Most 32 hetesen 85 kiló vagyok, és az orvosom nem szólt semmit, a védõnõ pedig megjegyezte, hogy hová híztam azt a tizenpár kilót, mert a hatalmas hasamat leszámítva semmit nem változtam. De õszintén, nem is érdekel mit mondanak. Fiammal is 72 kilóval kezdtem, 105 kilóval szültem, de legalább jól telt a 9 hónapom. :) Igaz, nyáron voltam utolsó idõs, nagyon-nagyon sok víz volt rajtam. Szoptatás után, következõ terhesség elõtt leadtam a felesleges kilókat. Nem parázok a súlyomon, jól érzem magam, és a kicsi is jól érzi magát ugyanúgy, ahogy a fiam is jól elvolt odabent 42 hétig.
Akkor én is túlsúlyos vagyok:) 168cm és 63-al kezdtem. Szóval 5-6 kg? Akkor nekem már van 4 belõle a 20. hétig. Mi lesz még? Amúgy az elsõ fiammal a kórházból -10 kg-val mentem haza, úgyhogy 5-6 kg az ilyen Rubint Rékás fogyok a terhesség alatt. Ne idegeskedj, annyira túlsúlyosak nem lehetünk, ha apának kellünk még:)
atyaég... pontosan ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezem, 178 centi, 74 kiló - legalábbis ennyivel kezdtem a terhességet. Mindenki átlagos testalkatúnak mondott, túlsúlyosnak soha. 22 hétben járok, most van rajtam +5-6 kiló és az orvosom és a védõnõm is elégedett a hízás mértékével. Szuper, hogy még ezzel is stresszelik a kismamákat. Nem kell 30 kilót hízni, de azért próbálják már megtalálni az arany középutat. Az szuper, ha sikerül a végére 5-6 kilót felszedni csak, de ezt maximumnak kitûzni szerintem hülyeség.
15.06-os vagyok: még annyit, hogy a bmi értéked szerint sem vagy túlsúlyos ;-))))))
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is:) Igen próbálom magam jól érezni meg eddig úgy is éreztem hogy egészségesen élek és mindent megteszek a babámért. Aztán most kicsit lelombozódtam. De valószínû egyrészt azért mert érzékenyebb is vagyok, másrészt mert sógornõm jól az orrom alá is dörgöli hogy neki bezzeg megdícsérte a súlyát, és harmadrészt azért mert szinte baráti viszony van/volt az orvossal, megbízok benne maximálisan és hallgatok rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Hát én se érzem magam kövérnek, de már arra is gondoltam, hogy lehet hogy valójában az vagyok, csak rossz az önképem:) ) Igyekszem nem enni édességet, üres kalóriákat, normálisan étkezem. Mozogni mondjuk csak tempós sétát szoktam, mert korábban nem nagyon sportoltam, nem most akarok nekifogni. Amúgy meg olyan rendes pali az orvos és amúgy asszonykája se egy nádszál vki, múltkor találkoztunk vele. Férjemtõl kérdeztem kijõve hogy szerinte is túlsúlyos kategória vagyok?? De õ csak vigyorgott és annyit mondott, hogy így szeret...hát ez meg kicsit ilyen kibújás a válasz alól:) na de a lényeg hogy remélem nem fog piszkálni a doki ha már mondjuk 8-10 kilónál járok.
Hasonló paraméterek, egy pár kilóval több.A dokim sosem szólt semmit, sõt!Félidõig nem híztam, megdícsért.Amikor hízni kezdtem, vigasztalt, hogy valamikor be kell hozni a lemaradást:-))Ellenben a védõnõ!Kikötötte, hogy a 6.hónap végéig egy dekát sem hízhatok!Azt hittem ráborítom az asztalt!második babát várom, ugyanezekkel a paraméterekkel, és már most aggódom, hogy megint le fognak tolni.A 12.hétig azt sem fogja megtudni, hogy terhes vagyok. Próbálj meg nem törõdni vele, tudom könnyû mondani, de szerintem szuper csini kismama lehetsz! Az a baj, hogy a tankönyv szerint egy nõ 165 cm és max.60 kiló.A többivel nem tudnak mit kezdeni:-)))

Kismamik! Nagyon elvagyok keseredve! Megjött az AFP eredményem. ALFA FOTOPROTEIN:30, 85 ng/ml. MOM:0, 93.2, 5 fölött rendellenesség lehet. Most mi a teendő?

Legjobb válasz: A MoM értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.

A MoM értéket adott terhességi héten 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
A ng/ml-ben megadott érték jó, a MoM értékedet nem értem pontosan, de ha 0.93, akkor az is jó.
Szerintem valamit félreértettél, hiszen ez az eredmény teljesen jó! A 2, 5 felsõ határa mom értékre vonatkozik, nem az afp-re. Nem ezt értetted félre?
Szia! Szerintem a MOM 0, 93 érték tökéletes, ez számít! A határérték kb. 0, 7 és 2, 5 közé esik! Szóval nincs miért aggódnod! Egyébként nekem a MOM 1, 33 volt, ami szintén tökéletes. Boldog babavárást! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Félreértelmeztem. NAgyon Köszönöm a megnyugtató válaszokat.SOk Boldogságot És Boldog babavárást mindenkinek!!!!

27 hetes kismami vagyok. A lábaimon 4-5 helyen megpattantak erek, ettől most kékes-lilás foltok vannak rajta. Mit tehetek ellenük és azért, hogy több ne alakuljon ki? Ez már visszér? Eddig kb.4-5 kg-ot híztam.

Legjobb válasz: A viszer vastag kekes zold szinu es legtobb esetben hullamos(remelem ertheto),a lab megeroltetese miatt ki szokott dudorodni.Es vannak a kis cerna vekonysagu erek de azok nem veszesek..A vedonom ajanltta hogy ha kidudorodik,de ha nem is,jobb megelozni, ha hosszab setabol hazamesz csipod feletti magassagban ragd fel a labad(pockold),esetleg borogasd hideggel.

A viszer vastag kekes zold szinu es legtobb esetben hullamos(remelem ertheto), a lab megeroltetese miatt ki szokott dudorodni.Es vannak a kis cerna vekonysagu erek de azok nem veszesek..A vedonom ajanltta hogy ha kidudorodik, de ha nem is, jobb megelozni, ha hosszab setabol hazamesz csipod feletti magassagban ragd fel a labad(pockold), esetleg borogasd hideggel.
Szia!Én ugyanezzel a problémával szenvedek, elég csúnya nekem is, a védõnõm Lioton gélt javasolt de sok változás nincs nálam se, én se tudom mit kéne tennem!Marcsi
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem még nem dudorodnak ki, de elég csúnyák, ezt a felpolcolós dolgot kipróbálom! Minden jót nektek, jó babavárást!
Szia! Minél kevesebbet lógassad a lábad, amikor pihensz, lehetõség szerint, medencéd feletti magasságba polcold fel a lábad. Próbálj gyakran pihenni egy-egy teendõ között. Esetleg lehet még kompressziós harisnyát viselni, bá ebben a melegben nem éppen kellemes viselet.
Nekem ugyanerre a problémára a gyógyszertárban a körömvirágkrémet ajánloták az gyógynövényes.
Szia! Nekem vannak viszereimis , és az én dokim, még megelõzés céljából IS ajánlotta a vadgesztenye kivonat krémet (természetgyógyászat). Nekem be is jött, 40.hetes vagyok, és 110kg. A visszereim mégis "gyönyörûek" semmi gondom velük. :) Ajánlom neked is, minden nap 2X kenni!
vérnyomás, suly, vizelet vizsgálat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!