Találatok a következő kifejezésre: Most 3 szüljek (2 db)

Most 3 mat szüljek vagy 2 őt?

nos mindig sok gyerekr?l álmodoztam. az els?re sokat is vártunk majdnem 2 évet. csak az anyagi helyzet miatt kérdem,mert van házunk kocsink meg minden de a fizi meg nemsok. most lehet hogy hülyeség de ha 3 gyerek van akkor aztmondják joobb mert több a családi mert nagycsaládos. szerintetek?mert sajnos most pénzt kel nézni roszak a munkalehet?ségek . de álmom hogy 3 legyen vagy 4.

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked kell eldöntened és neked kell felmérneg a lehetõségeidet. Ez egy vélemény...

Szerintem ezt neked kell eldöntened és neked kell felmérneg a lehetõségeidet. Ez egy vélemény...
Szerintem ha szeretnél szûlj. Ez a te dolgod. Én is szeretnék még egy gyereket. Pedig mi sem vagyunk milliomosok. Én sem a segélyekért csinálom, hiszen én is és a férjem is dolgozunk. Most vettünk lakást. És van már két gyerkõcünk is. De igen is igényelni fogok mindent ami jár. Legyen az bármilyen kedvezmény. Mert ha jár akkor jár. Az meg hogy mi lesz 20- 25 év múlva? Ki tudja? Mihez kalkuláljunk? Nem azt mondom, hogy a semmibe a szabad ég alá szûlje az ember a gyerekeket halomra. De pl az én nagylányom aki most 10 éves a minap azt monda. Anyu kitûnõ tanuló akarok lenni (jelenleg 4-es és5-ös volt a bizije), mert akkor ingyen mehetek egyetemre, vagy fõsulira. Ha meg nem akkor dolgozni fogok.
Ne az alapján dönts, hogy mennyi lesz a családi. Én azt mondom, erre sose szabad támaszkodni, mindenki annyit vállaljon, amennyit el tud tartani, és akkor nem kell sírni, hogy jaj én most nagycsaládos vagyok, tessék már nekem juttatásokat adni. Ha ti a keresetetekbõl el tudtok tartani hármat négyet, akkor tessék csak, de ha nem, akkor azért nem érdemes, mert úgy több lesz a családi, mert az nem sokat számít. És azért, mert neked ez az álmod, attól még azt is mérlegelni kell, hogy amit kettõnek meg tudtok madni, azt háromnak vagy négynek is meg tudjátok-e adni majd, vagy esetleg akkor már olyan dolgokról is le kéne mondani, amit amúgy nem szívesen vennél el egy gyerektõl. Mert ha igen, akkor ne haragudj, de ez kicsit önzés. Ja, és olyan nincs, hogy 3 mat meg 2 õt, mert ezzel azt írod, hogy ketõõt :)
Én nem akarok senkit megbántani, de van egy bizonyos népcsoport az országban, aki azért szül 10 gyereket akár, hogy munka nélkül pénzhez jusson.. Amit nem értek, hogy nem tudnak számolni?- egy gyerek után nem jár annyi családi potlék, amennyibõl azt a gyermeket el lehetne tartani..ott van a suli és a jövõjük..mindnek kell majd külön életre való lehetõség. Ezt te tudod, hogy azokat a gyerekeidet akik megszületnek milyen minõségben akarod felnevelni, de a csalási pótlék annyival nem lesz több. Ha szertnél sok gyereket..legyen , mert csak egy élet van! Nem tudod a következõ életre hagyni, csak szeressétek egymást minden helyzetben!
Ne csak a pillanatnyi helyzetre meg támogatásra gondolj, hanem arra is, amikor mindegyik középiskolás, majd egyetemista lesz. Akkor is, azaz fõleg majd akkor kel el a szülõi támogatás. Az nem túl szerencsés, hogy az egyik gyereknek fizetem a taníttatását, a másiknak meg nem...szóval kb 23 évre kalkulálj mindnél. A tanulmányok és az életkezdés igényli a legtöbb pénzbeli támogatást, nem az, hogy 5 évesen mennyi játékot veszünk nekik.
Ha az álmod a 3 (vagy 4), akkor szerintem már tudod is, hogy mennyit merj bevállalni! ;)

Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet, de lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?

Legjobb válasz: jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.

jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.
12 vagyok. Sejtettem, hogy saját tapasztalatból írtad. :) Nekem is nagyon hiányzik ez a kapcsolat a mai napig, pedig már 25 vagyok, de nem ítélem el érte. Mindenesetre tanultunk ebbõl és én is úgy látom, hogy mindent megteszek, hogy ha lesz gyerekem, ez ne történjen majd meg!
Most volt a hírekben szó a 3as ikrekrõl, összesen már 5en vannak testvérek. Pedig csak egy harmadik gyereket akartak. DE MÉGIS HOVA??? A fal nincs levakolva, padló sincs a házban, VÍZ sincs. Inkább legyen 1 gyerek de annak az életszínvonala ne a béka segge alatt legyen. Tényleg jó 5 gyerekkel éhezni? Tudom, a szeretet meg minden, de az édeskevés ezekben a helyzetekben. Szerintem nem lett divat, max beszélni róla divat. Remélem a többség még el tudja dönteni hogy hány gyereket tud vállalni arra a vagyonra amivel rendelkezik.
Érdekes felvetés. Fõleg, ha azt vesszük, mennyi a válás vagy az otthonról a "friss húsért" lelépõ "apuka". Akkor mi lesz a 4-5 gyerekkel?
11. az én gyerekkorom nagy része is így telt ahogyan leírtad, de tudom, hogy miért. Anyukám rengeteget dolgozott, hogy el tudjon tartani, mellette itthon a házimunkák, fáradt volt és életunt. De nem hibáztatom ezért, mert mellette felnevelt tisztességesen, anyagilag megadott mindent, persze e miatt nem kaptam annyi törõdést, beszélgetést, figyelmet, de nem hibáztatom érte. Ebbõl tanulva, igyekszem majd e mellett a rohanó világ mellett nem elkövetni ezt a hibát az én gyerekemmel. Ezért is nem fogok 4 gyereket szülni!
Szerintem a "Miért nem tudnak a szülõk elég idõt fordítani az egy szál gyermekükre?" egy kicsit összetettebb kérdést. Nem olyan rég voltam én még tizenéves és persze, aláírom, sok szeretõ család van, ahol a szülõket a munka akadályozza abban, hogy sok idõt legyenek együtt, de amennyit együtt vannak azt értékesen töltik el. De egyre inkább azt látom - és láttam 14 éves koromtól kezdve -, hogy mikor ment a gyerek pár családi percért, akkor apu/anyu nyomot egy tízezrest a zsebébe, hogy "jól van, eredjél, hagyjál békén, persze szeretlek, itt a pénz" vagy "most hagyjál, fáradt vagyok", aztán csodálkoznak, hogyha kiderül, hogy a fiúk 16 évesen szétdrogozza az agyát és a lányukat már 2 város is elhasználta. Ez azért szomorú. Szóval, ez a "mély szülõ-gyermek kapcsolat" nagyon sok családban nincs meg és az ilyen emberek azért ne vállaljanak még egy gyereket se, mert ezt várják el tõlük, hát még ötöt.
Én is nagyon max 2 gyereket szülök majd a jövõben, ha megértem arra, hogy szüljek (nem testileg, hanem lelkileg). De az is biztos, hogy ebbe az országba egyetlen egyet se óhajtok világra hozni. (Huh, ezért de alul fogok szállni százalékban, de ez van.) Egyébként én is agyalok azon, hogyha anya leszek, jó anya leszek-e, illetve két gyerek esetén nem leszek-e részrehajló, nem bánok-e velük másképp? De ez még távolabbi jövõ, de néha-néha már ma is elgondolkodok ilyeneken.
tegnap 21:58 vagyok. Egyet még én is szeretnék, mert utolsóval egyet értek (csak az anyagi helyzetet elõbb stabilizálni szeretnénk, gyesre nem vállalnék még egyet.) Viszont én nem bántam volna, ha nincs testvérem (nem az osztozkodás megúszása meg a szülõk kisajátítása stb miatt. Egyszerûen nagyon [email protected] kapcsolatunk van, féltestvér csak, és nem 100%-os. Idegbeteg, agresszív, és ingyenélõ.)
kettesnek: mi bajod azzal, aki bár állami segítséggel, de fel tudja tisztességesen nevelni a gyermekét? Vajon a te nyugdíjadért ki fog dolgozni? Azért tessék belegondolni, hogy mennyit kell majd dolgoznia 30-40 év múlva a munkaképeseknek, hogy a nyugdíjasokat eltartsák- azokat, akiknek legtöbbjüknek nincs, vagy csak 1 gyermekük van. Off: Ha ügyes vagy, és tényleg akarod, hogy megkapják az elegendõ törõdést, megfogják. Sok pozitív példák láttam. És annál több egykét, kivel alig foglalkoztak. A fontos, hogy tartalmasan töltsétek el az idõt..Amúgy én is nagy családban nõttem fel és büszke vagyok a szüleimre, hogy bevállalták. Voltak nehéz helyzetek, de elvileg annál több örömük..Nekik nincs ilyen "gyarapítsd a nemzetet" elvük, csak nagy családot akartak- úgy ahogy én is.
Érdekes kérdés Szerintem 4 már durva, maximum 3 és akkor mindenkire jut idõ De szerintem a legideálisabb ha 2-en vannak testvérek, mert 3 gyerek esetén a 2 összefoghat az 1 ellen stb 1 gyerek meg szerintem nem az igazi, egy testvér mindenféleképpen kell.Legalábbis az én gyerekkorom nagyon szürke lett volna testvér nélkül
Nem is a törõdés és a szeretet a gond, hanem a pénz. 5-6 gyerek esetében minimum hét számjegyû fizetésre van szükség.
12-es: Én is így nõttem fel, egyke gyerek vagyok, egyedülálló anyám rengeteget gürcölt, hogy megéljünk. Sok van a sztoriban, lényeg, hogy nem hibáztatom érte, õ nevelt fel, még ha nagyon sok mindennel nem is értek egyet és õ is tudja, hogy nem volt szuperjó anya (és nem azért, mert tényleg alig láttam). Mélyen tisztelem, mert simán eldobhatott volna (volt rá példa a családban), de nem, õ végigcsinálta, de nem volt és már sosem lesz meg a az tipikus anya - lánya kapcsolat köztünk és ez nekem nagyon hiányzik. Mikor nekem lesz/lesznek gyerekem/gyerekeim én nagyon szeretnék arra törekedni, hogy együtt legyek velük lélekben is, ez szerintem nagyon fontos.
Ez annyira hülyeség nem is divat a 4-5-6 gyerek. Én egyetlen egy párt sem ismerek ahol ennyi gyerek van. Második: ne ítélkezik, lehet dolgozott már egy csomó évet a gyerekek ellõtt, és a fizetése 1/3-át elvivõ adóknál nem kérdezed meg az állam bácsit, hogy az adóm nélkül mit tenne.
Senkit nem érdekel, mert õk nem gyerekeket látnak, hanem jövõbeni adófizetõket.
mi négyen vagyunk testvérek, és azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak mindnyájunkkal a szüleink, leg csak panaszkodnak (pont hogy így év eleje van) hogy ennek ez kell ennek az, mindenhova mindent be kell fizetni, én idén érettségizek, és nem hogy tanácsot adnának a továbbtanulásomhoz, de ha elkezdek beszélni róla, kikérem a véleményüket velem ordibálnak hogy van elég dolguk és nézzem meg a neten :/ És sajnos ez volt egész gyerekkoromban. Pl a táncvizsgámra nem jött el anyukám, azzal a kifogással, hogy a tánc nem az õ világa és még sorolhatnám. Egy nagyon jó barátnõmnek2 éve született a legkisebb testvére, így már 5-en vannak testvérek, és amiket mesél, náluk is hasonló a helyzet. Drága ennyi embernek elmenni akár hova, így nem csinálnak együtt semmit, csak a veszekedések és a problémák maradnak. Ezzel nem arra célzok hogy lehetetlen megadni 4+ gyereknek a törõdést, ezek csak az én tapasztalataim, amiket kevésbé látok keesebb gyerekes családokban. Én pl eldöntöttem hogy max 2 gyereket szeretnék, akikkel törõdni is fogok majd, nem csak úgy egy házban lakok velük és annyi...
A kérdező hozzászólása: jó, a divat szót ne abban az értelemben vegyétek most, hogy versengés lett abból, ki szül 5-6 gyereket. csak furcsának találom, hogy pont a konzervatív oldal erõlteti ezt a meghitt családdal együtt, miközben nekem már ez is furcsa, hogy miképp lehet ennyi gyermekkel olyan mély, meghitt, bizalmas kapcsolatot ápolni, mintha csak pl. ketten lennének. egyszerûen maga az idõ korlátozza ezt, hiszen egy nap csak 24 órából áll...
Na de vajon miért nem tudnak manapság még egy gyerekre se annyi idõt, türelmet, szeretet, gondoskodást fordítani a szülõk? Mert leköti õket a munka, annak a kevés pénznek a hajszolása. Ma már más világ van mint régen, mikor a nõk 18-20 évesen már férjhez mentek szültek. Érdekes, hogy ezt a dumát lökik, mert eddig az volt a fontos, hogy tanuljál, egyetemre járjál, diplomát, nyelvvizsgát szerezzél. Ezek mellett hogy szüljenek a nõk, 4-5 gyereket, és ki fogja õket eltartani? A fõiskolás férjük? Vicc!
én ismerek olyan családot, ahol öten vannak testvérek, és igen, az összes gyerek megkapta a szeretetet, törõdést, útnak indítást az életbe... Náluk is vannak problémák, de nálunk is voltak, úgy, hogy mi csak ketten vagyunk testvérek...Szóval szerintem ez maximálisan szülõ függõ...aki ordibál, az valószínûleg eggyel is ordítana, és van, aki 5-tel is elbír és szépen felneveli õket..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!