Találatok a következő kifejezésre: Most 3 a babám, (237 db)

Mit terveztek a nyárra most 3 hónapos babával? Mivel, hány órát utaztok?

Legjobb válasz: MI pont 3 honaposak vagyunk, szeptemberre tervezunk egy ciprusi utat, repulovel. Tervezunk..:)

MI pont 3 honaposak vagyunk, szeptemberre tervezunk egy ciprusi utat, repulovel. Tervezunk..:)
Szeptemberben lesz féléves a kislányom, nekivágunk egy görög útnak autóval. (kb 12 óra) vérmérséklet kérdése is szerintem, hogy hova tudsz vele menni. vannak olyan babák, akikkel a szomszédba nem lehet átmenni balhé nélkül, és olyanok is, akik azt se vennék észre, hogy a Holdon vannak.
Hát ez nem lesz jó. Innod kell. Bármit, amit hajlandó vagy, de persze ne alkoholt, és ne koffeinest, és ne bubist.
Tejet, kakaót, gyengére fõzött teát, 100%-os gyümölcslevet, ásványvizet, de no gáz, csap vizet, igen. Ne erõs kávét, teát, szénsavas és alkohol tartalmú italt, bevizsgálatlan kút vizét.
Sajnos anno én is keveset ittam. Volt is vesekövem, azóta ügyelek a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitelre. 2-3 deci folyadék nagyon kevés, mert a baba sokkal több folyadékot fog elvonni a szervezetedbõl! Általában a nõk a szoptatás alatt szomjasak lesznek, készíts a szoptatáskor magad mellé folyadékot. Elõttem már leírták mit igyál és mit ne! Sajnos ha így folytatod csökkenhet a tejmennyiség. Ha nagyon nm tudsz inni, levessel is pótolhatod a folyadékot.
Szia! Én napi három liter gyerekteát iszom, és egy liter laktoherbet.Eddig ittam egy alkoholomentes sört is, ami fél liter.Elõtte is megvolt a napi három liter, de mióta szoptatok, jobban kívánom a folyadékot.A gyerektea azért jó, mert koffeinmentes, így lehet sokat inni belõle. /Z/
Szia! Szoptatás alatt iszonyatosan megnõ a folyadékigény. Én amég nem szoptattam kb.fél liter folyadékot ittam egy nap. Szoptatás alatt nem kellett félnem ettõl, mert 2-3 üveg ásványvíz-szénsav mentes- simán lecsúszott. 15 hónapos koráig szopott a babám. Ha szeretnéd szoptatni a babád mindenféleképp innod kell, mert neki az anyatej a legjobb táplálék!!!!
szia én 1 hónapja szültem pelenkát meg törlõkendõt.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a picihez! Köszi az infót!


Ha náthás a baba, minden orrszívás előtt kifertőtlenítitek az orrszívót, vagy szívás után? Most 3 hós babákat, mibe fogjátok nyáron altatni? Panelban lakunk, fázni biztos nem fogunk. (rövid body, vékony hálózsák, vagy rugi, és kispléd elég lesz?

Legjobb válasz: 1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt,se zokni,se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.

1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt, se zokni, se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.
Az orrszívót én használat után szoktam elmosni, fertõtleníteni. Mi is panelosok vagyunk, 3 hós, egyenlõre nincs melegünk, de akármilyen meleg is lesz, egy kis takarót majd biztos dobok rá nyáron.
forró víz, szappan utána
Szerintem body, meg talán egy olyan vékony pelenkához hasonló anyagú takarót lehet kapni, azzal betakarnám. De valamelyik babának melege van, valamelyik meg igényli a takargatást.

Ha már nem fog fájni a pocakja most 3 hós babámnak, egyik napról a másikra magától kakál majd, és nem kell a szélcső?

Lázmér?t is szoktunk használni, mert órákon át képes bömbölni, ha nem jön a kaka.

Legjobb válasz: Nem tudom meddig fog tartani, de ha mindig segítesz neki, ne várd, hogy ez megszûnjön, fõleg nem egyik napról a másikra.... Ez egy komoly beavatkozás, a szervezete megszokja és fennál az esély, hogy soha nem fog magától kakilni, szóval csak csínják, és egyeztessetek szakorvossal! Igyon sokat, és tornáztasd, az használ

Nem tudom meddig fog tartani, de ha mindig segítesz neki, ne várd, hogy ez megszûnjön, fõleg nem egyik napról a másikra.... Ez egy komoly beavatkozás, a szervezete megszokja és fennál az esély, hogy soha nem fog magától kakilni, szóval csak csínják, és egyeztessetek szakorvossal! Igyon sokat, és tornáztasd, az használ
igen egyetértek nem javasolt mindig besegíteni, ezt maximum szélsõséges esetben alkalmazzák. a legjobb, ha egy kis folyadékpótlással vagy espumisannal, vagy infacollal próbálkozol, ezek is segítik az emésztést, de nem okoznak hosszútávon sem bajt. a hõmárõ vagy a szélcsõ hozzászokást eredményez és még nehezebben kakil majd egyedül.
Laevolac szirupot ajánlotta az orvosunk.Az én lányomnak is ugyanez volt.

A védőnéni és a doktor bácsi is azt mondja, hogy muszáj hasra fektetnem a most 3 hós babámat naponta többször is. Nem baj, hogy sír az szükséges. Tényleg? Mennyire kell ezt komolyan venni?

Olyan rossz hallgatni, hogy nyüszög és gyötr?dik hason, nagyon nehezen állom meg, hogy ne fordítsam vissza vagy vegyem fel, hisz sír.

Legjobb válasz: Azért kell hasra tenned, mert így tudja a nyaki izmát és a gerincét erõsíteni, és így fogja a kis buksiját egyre jobban kiemelni, megtartani. Az én lányom imád hason aludni születése óta, de játszani utál, én is hasra teszem játék közben és lefoglalom. Fogad meg a tanácsát a dokinak nem véletlen mondta.

Azért kell hasra tenned, mert így tudja a nyaki izmát és a gerincét erõsíteni, és így fogja a kis buksiját egyre jobban kiemelni, megtartani. Az én lányom imád hason aludni születése óta, de játszani utál, én is hasra teszem játék közben és lefoglalom. Fogad meg a tanácsát a dokinak nem véletlen mondta.
Valószínûleg nem tartja megfelelõen a kis fejét, ezért mondták. Az enyém is sírt, de megpróbáltam lefoglalni, csörgõztem neki, tapsoltam, de nem erõltettem, ha nagyon sírt vissza fordítottam, hogy ne utálja meg. Szépen fokozatosan megszerette.
Az enyém is végig nyüszögi, sõt van mikor erõsen sír tõle. De ennek ellenére tényleg kell! Egyrészt így erõsödnek a nyak- és hátizmai, másrészt a laposfejûséget is el lehet kerülni. Én mindig mondom neki, hogy "anya csak jót akar, hidd el, még ha nem úgy tûnik is!"
Próbáld meg lekötni közben mindenféle érdekességgel, vagy akár masszírozgasd a hátát, popsiját. Így biztos nem arra fog figyelni, hogy "de rossz ez az új póz", hanem hogy "hm, milyen jók történnek velem így". :)
Nekünk is ezt mondták, és pont így voltunk a hason fekvéssel, mint ti. Sírt, szenvedett, erõlködött. De mivel õ is 2, 5 hónapos volt, gyorsan rájött, hogy mit kell tennie, és pár nap alatt megszerette a hason nézelõdést. Rakd közel egymáshoz a kezeit, ha már elég erõs, hogy emelgesse a fejét, úgy könnyebb az élet:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és igen hasznos tanácsokat, válaszokat :) már most is hason van!
A kérdező hozzászólása: Igen igen, de pont a kezeit nem akarja elõre tenni... kitartja oldalt és úgy igen nehéz hason lenni (még nekünk is)! De próbálkozunk :) Köszönöm!

Mennyivel más az életetek hogy 3 gyereketek van? Sokkal megterhelőbb mint 2-vel? Most tervezzük a 3. babát.

Legjobb válasz: Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.

Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.
Sokkal, legalábbis nálunk :) A két nagyobbik gyermekünk már nem pici baba, 5 és 7 évesek. A kicsi 3 hónapos. Nagyon gáz, hogy nem tudok annyit és akkor foglalkozni a nagyokkal amikor szükség lenne rá, illetve ha szeretném :( Amig ketten voltak, megosztottuk a párommal "te rá figyelsz, én rá", most három felé kéne szakadnunk! Arról nem is beszélve, hogy a páromra sincs semmi idõm, ahogyan neki se rám ...néhány lopott perc :) Remélem idõvel rendezõdnek a dolgok... Nálatok mennyi idõsek a gyerkõcök?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nekünk sincs segítségünk:(A nagy 4 éves a pici 2 és fél.Mostanra tervezzük hogy ne legyen nagyon nagy a korkülönbség de közben vacillálok is.Elõbb egy kis munka megint vagy most a baba.Már négy és fél éve itthon vagyok és vágynék egy újabb babára is de közben hiányzik a munka is.Anyagilag mi a helyzet?
Nálunk 4, lassan 3 és egy 1 éves van. Az elsõ kettõ úgy ment mint a karikacsapás. A harmadiknál valahogy nehezebb lett. Nem hiába hívják szerintem a nagycsaládot, nagycsaládnak. Nagyobb házimunka, nagyobb figyelem, nagyobb pénztárca kell. Viszont: nagyobb a szerethetõ lények száma, több szeretet kapsz. Én nem bántam meg, nekem megéri...
Elsõ vagyok. Én is 4 éve voltam már otthon mikor nem tervezetten jött a harmadik. Megtartottuk természetesen, de már nagyon vágytam volna vissza emberek közé. Nekem agyamra megy már a tök egyforma napok sokasága a rengeteg házimunka aminek a végét sose látom, fél óráig tart kb. ha rendet teszek, mosás tekintetében olyan NINCS hogy kiürül a szennyestartó. Na de nem panaszkodni akarok, csak szerintem ha ezt érzed (amit én is) hogy sok volt ez a 4.5 év otthon, jó lenne kicsit mást csinálni, akkor inkább menj vissza dolgozni és majd pár év múlva még mindig lehet harmadik (én eredetileg így is terveztem ráadásul egy tök jó állás várt rám amit persze azóta betöltöttek és nem fogok ilyen jót kapni az tuti.) Én is imádom amikor összebújnak vagy véletlenül szépen eljátszanak vagy szeretgetik egymást, szép is a nagy család, nekem inkább a kis korkülönbséggel van bajom.
2. vagyok...igen, nincs segítségünk nekünk sem, ha neked van, az nagyon sokat számít! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Hát vagy most elmegyek 2-3 évet melózni vagy apa marad itthon a picivel:DÉn belebolondúlnék mé 2 év itthon létbe.Attól félek hogy 4-5 korkülönbségel már nem lesznek annyira jó testvérek.Naggyon kilógna a pici a nagyoktól.Butaság???

3 hónapos babátok mennyit alszik egy nap? Most 3 hónapos a kislányom, és szerintem sokkal kevesebbet alszik, mint egy ilyen korú babának kellene.

Ma éjjel 7-8 órát aludt, és nappal sem akar nagyon aludni, egyszer aludt fél órát, valamint kétszer kb.20 percet a karomban, de amint leraktam sírni kezd és felébred. Sokszor van, hogy napközben nem is alszik többet negyed óráknál a karomban. Ez lehet vajon a foga miatt? Egész nap rágja az öklét, de még korainak találom. Arra is gondoltam, hogy kevés a tejem neki (csak azt kap), de szépen hízik, nincs gond a súlyával. Mért nem alszik vajon többet?

Legjobb válasz: Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.

Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.
Szia! Nekem 4 honapos 3 hetes a kislanyom. O nappal 3-szor aludt 3 honaposan. Volt amikor 3xfel orat egesz nap. De ez naluk meg valtozik. Mostanaban delelott alszik fel orat ebed utan 2 orat este 20-30percet.
Elozo vagyok. Az oklet az en lanyom is ragja 10 hetes kora ota. Viszket az inye. Ne aggodj mèg valtozni fog az alvasa. Amikor egyre tobbet mozog majd. Az enyem mar hasrafordul ez is farasztja.
Szia!Az en babam is 3 honapos es o is keveset alszik.Max.2x1 orat, valamikor annyit se.De legalabb ejszaka alszik, ugyhogy nem aggodom.Az enyem is ragja az oklet, de szerintem meg csak az inye erzekeny, hogy majd egyszer kibujik a fogacskaja.En is azt hittem, hogy ehes, de cicire raktam es nem kellett neki, abbol gondolom, hogy a fogzas lehet.Ne aggodj, ha almos, ugyis elalszik.

Most várom a 3. babám, nem terveztük, gyógyszer mellett fogant. Elvetetni képtelen lettem volna, de a mai napig nem nem igazán akarom Õt. most vagyok 16 hetes. Meg fog változni ez az érzés?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy azért sem érzed most azt a nagy katarzist, mert õ már a 3. babád. A nagy, felejthetelen pillanatokat már átélted korábban. Ha meglesz, és rád mosolyog, minden kétséged elszáll. Minden jót kívánok!

Szia! Lehet, hogy azért sem érzed most azt a nagy katarzist, mert õ már a 3. babád. A nagy, felejthetelen pillanatokat már átélted korábban. Ha meglesz, és rád mosolyog, minden kétséged elszáll. Minden jót kívánok!
Mindenképp más várni egy tervezett babát, mint egy gyógyszer mellett besikerekedett, megértelek. De próbálj a kicsire ráhangolódni, hisz neki szüksége van az odafigyelésedre, hogy beszélj hozzá, simogasd, nem érezheti, hogy õt nem terveztétek, õ errõl nem tehet. Szerintem egy idõ után másképp fogsz hozzá viszonyulni, hisz mégiscsak a te kicsid, és már van 2 gyerkõcöd. :) Hátha õ kislány lesz. :) ))
Lehet, hogy ez az érzés addig megmarad, amig meg nem látod. A testvérei mit szoltak hozza? Ne aggódj, el fog múlni, és szerintem tudat alatt igenis ragaszkodsz hozzá (azert sem vetetted el valoszinuleg, de legalabbis kozrejatszott), csak most olyan lelki/anyagi/egyeb allapotban vagy, hogy terhel. Csak batoritani tudlak, és remélem, hogy ha vannak gondjaid, elmulnak, és akkor tudsz a kellemesebb dolgokra is fokuszalni.
Ugyanebben a cipõben járok mint te. Ráadásul az én házasságom szinte romokban hever. Nagy volt a dilemma, végig jártam az utat egészen a terhességmegszakításig majd az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy megtartom ezt a babát. Most 32 hetes vagyok és mai napig nem érzem azt amit az elsõ két gyerekemnél éreztem.Azt a kicsattanó örömöt és azt a féltést, hogy mi lesz ha valami gond lesz. Szerintem ha majd látom õt akkor változik meg igazán minden.
Gratulálok Nektek! Jó, hogy vannak még olyanok akik képtelenek az abortuszra! Nagy dolog, hogy így döntöttetek! Majd meglátjátok, mire megszületik a pici, imádni fogjátok õt. Amint a karotokban tartjátok azt a kis gyönyörûséget, minden rossz érzés el fog tûnni! Boldog anyaságot! 40 hetes kismama
Szia! Ne haragudj, hogy ezt megkérdezem: nem lehet, hogy azért nem örülsz úgy a babának, mert nem annyira jó a házasságod? Gondolom az elsõ kettõnél még minden oké volt. Egyébként a párod sem örül? Azért kívánom, hogy úgy érezz, mint az elsõ kettõnél és a házasságod is helyre rázódjon!!!
Én az elsõ babámat várom, akit szintén nem terveztünk, csak jött. Eleinte furcsa volt, nem igazán tudtam hova tenni a helyzetet, nem voltam rá felkészülve. Amúgy nagyon sokat gondolok mostanában arra, hogy ez a baba tudta, hogy most kell jönnie. Jövõre leszek 30 éves és pont az év elején mondtam a páromnak, hogy jó lett volna 30 elõtt szülni, de ebbõl már nem lesz semmi. De Maszatka úgy tûnik nem így gondolta és márciusban megfogant. Ráadásul amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, rengeteg olyan dolgot csináltam, ami az elsõ pár hétben nagyon nem ajánlott: költözködés közben cipekedés (ráadásul lift nélkül fel a harmadikra), jakuzzizás, kimerítõ túrázás, stb. És mégsem volt semmi baj. Amikor ezeket végig gondoltam, tudatosult bennem, hogy ez a pici ember ennyire meg akar születni és már most így ragaszkodik hozzám/hozzánk, na akkor éreztem, hogy el vagyok veszve :)
A kérdező hozzászólása: Nem érzem, hogy rossz anya lennék, a 2 fiamat imádom.Akkor miért van ez?
Szia!!Nagyon jó, hogy vannak még olyan Nõk akik nem akarnak abortuszt!!Sajnos nekünk nem lehet saját babánk(lombikkal sem). Ha esetleg mégsem tudnád megtartani, írhátnál nekem!!MI NAGY ÖRÖMMEL ÖRÖKBEFOGADNÁNK!!!Mindennél jobban vágyunk egy Kisbabára!!!Remélem nem sértõ az üzenetem!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak írnám.nagyon aranyos vagy, de nem bírtam elvetetni sem, örökbeadni sem lennék képes, majdcsak átjutok a mélyponton.
Utolsó voltam..:D Remélem így lesz, és átjutsz a mélyponton!!!Szorítok Neked!!!És sikerülni fog!!Jó ANYA vagy!! Mi beadtuk a kérvényt az öf-hoz. Talán dec. elejére lesz határozatunk!!És akkor már nekem sem kell sokat várni egy csöppségre. Sajnos nekünk meghalt a kisfiunk!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Remélem nálam is így lesz és fogok tudni örülni a picinek!
Mi sem terveztük a 2. babát, /hoppá baba/ 10 év után és 35 felett fogant. A terhességet nagyon rosszul viseltem végig rosszul voltam. Nem tudtam én sem mit kezdeni az új helyzettel. A párom szerencsére nagyon örült, pláne mikor a genetikán kiderült, hogy õ is lány lesz. Igazából a 9. hónapban döbbentem rá, hogy megint nem lesz éjszaka alvás, nem biztos, hogy visszavesznek a munkahelyemre, és mit is kezdek egy csöpséggel megint. Mikor megszületett szerencsére gyorsan / kárpótlásul a 9 hónap rosszullétért/ már nem bántam, hogy megtartottam. Most meg már egyszerûen imádom és nagyon örülök neki. Mondtam is, a picurnak, hogy nem tudom kiküldte, de nagyon jól tette. Hidd el neked is megfog változni a hozzáállásod és az érzéseid. 11 hetes kislány anyukája.
Szia ! elõször is szerintem nyugodj meg ! biztos meg fog változni ez az érzésed ha magszületik a pici és a karodban tartod ugyanolyan boldog leszel mint az elsõ két babáddal voltál!biztos nem olyan mintha betervezett baba lett volna de nagyon jól tetted hogy nem vetetted el!üdv neked egy szintén 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A testérei örülnek neki.És igen hátha kislány lesz :)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat az utolsó válaszolónak, természetesen hasznos volt a válasza, de véletlenül mellényomtam.
Ne haragudj én az elõzõ volnék. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél beszélgetni többet valakivel a problémáidról én szívesen veszem azt. Írj a privát e-mailre és majd ott levelezünk. Szia és minden jót kívánok
A kérdező hozzászólása: Én szintén 32vagyok és a házasságom nekem sem a legtökéletesebb. Remélem így lesz. Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy sikerül Nektek!Sajnálom ami a kisfiaddal történt!Biztosan jó helyre kerülne a pici, ez már a hozzáállásodon látszik, hogy jó anya leszel!SOK SIKERT!!!!

3 hetes a babám! 36 hétre született. Mikor kihoztuk a korházból 40 milit evett. Majd itthon egy hete 60 milit! Most meg már 70-et! Normális ez, hogy ilyen gyorsan ugrik fel a mennyiség? Ja! Tápszeres!

Legjobb válasz: Szia! Az én babóm most 4 hetes és 34.hétre született 2670g. Ezt csak azért mesélem hogy tudj viszonyitani. 3 óránként 100-120g-ot eszik. Ez a testsúly számításos dolog hogy mennyit kell enniük... én nem veszem figyelembe.. Ha sok neki úgyis kihányná..

Szia! Az én babóm most 4 hetes és 34.hétre született 2670g. Ezt csak azért mesélem hogy tudj viszonyitani. 3 óránként 100-120g-ot eszik. Ez a testsúly számításos dolog hogy mennyit kell enniük... én nem veszem figyelembe.. Ha sok neki úgyis kihányná..
Szia! Én is féltem, hogy túl etetem (37. hétre született), de itthon rohamosan el kezdett hízni a fiam, Õ is tápszeres. Ma már több mint egy hónapja mindenfélét eszik is és már 6.300 gr. 5 hónapja született. :) Sok sikert, jó babázást.
Az én fiam 34. hétre született 2470 g-mal a nyáron. Most lesz 5 hónapos és már 7 és fél kilo. Volt hogy hízott 1 hónap alatt 2kg-mot. Behozta a lemaradást:) Nyugi! Õ annyit eszik, amennyire szüksége van. Nem lehet õket túletetni.
Elvégre nõl a gyomra.) A súlya 1/6át eszi meg egy nap 6 adagban-az irodalom szerint. Ha ennyitõl nem éhes, akkor ennyit adj neki.-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!