Találatok a következő kifejezésre: Most 3 a (2803 db)

Ez a házi egy ismerősömnek kell, de senki sem tudja megoldani! "Két ember életkorának aránya most 3:5. Hány évesek ha 10 év múlva életkoruk aránya 7:10 lesz? "

Legjobb válasz: Nehezen tudom elhinni, hogy senki se tudja megoldani... x/y = 3/5 -> x=(3/5)y (x+10)/(y+10) = 7/10 ______ [(3/5)y+10]/[y+10] = 7/10 10*(3/5)y+100 = 7y+70 6y+100 = 7y+70 y=30 x=(3/5)*30=18

Nehezen tudom elhinni, hogy senki se tudja megoldani... x/y = 3/5 -> x=(3/5)y (x+10)/(y+10) = 7/10 ______ [(3/5)y+10]/[y+10] = 7/10 10*(3/5)y+100 = 7y+70 6y+100 = 7y+70 y=30 x=(3/5)*30=18
x, re 6 a helyes válasz!!!!!! órán csináltuk ezt a feladatot
Elõzõ: Ez csak azon múlik, hogy mit jelöltetek x-szel? Merthogy a jó megoldást az 1. leírta.
A kérdező hozzászólása: ok köszi mindenkinek

Mennyivel más az életetek hogy 3 gyereketek van? Sokkal megterhelőbb mint 2-vel? Most tervezzük a 3. babát.

Legjobb válasz: Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.

Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.
Sokkal, legalábbis nálunk :) A két nagyobbik gyermekünk már nem pici baba, 5 és 7 évesek. A kicsi 3 hónapos. Nagyon gáz, hogy nem tudok annyit és akkor foglalkozni a nagyokkal amikor szükség lenne rá, illetve ha szeretném :( Amig ketten voltak, megosztottuk a párommal "te rá figyelsz, én rá", most három felé kéne szakadnunk! Arról nem is beszélve, hogy a páromra sincs semmi idõm, ahogyan neki se rám ...néhány lopott perc :) Remélem idõvel rendezõdnek a dolgok... Nálatok mennyi idõsek a gyerkõcök?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nekünk sincs segítségünk:(A nagy 4 éves a pici 2 és fél.Mostanra tervezzük hogy ne legyen nagyon nagy a korkülönbség de közben vacillálok is.Elõbb egy kis munka megint vagy most a baba.Már négy és fél éve itthon vagyok és vágynék egy újabb babára is de közben hiányzik a munka is.Anyagilag mi a helyzet?
Nálunk 4, lassan 3 és egy 1 éves van. Az elsõ kettõ úgy ment mint a karikacsapás. A harmadiknál valahogy nehezebb lett. Nem hiába hívják szerintem a nagycsaládot, nagycsaládnak. Nagyobb házimunka, nagyobb figyelem, nagyobb pénztárca kell. Viszont: nagyobb a szerethetõ lények száma, több szeretet kapsz. Én nem bántam meg, nekem megéri...
Elsõ vagyok. Én is 4 éve voltam már otthon mikor nem tervezetten jött a harmadik. Megtartottuk természetesen, de már nagyon vágytam volna vissza emberek közé. Nekem agyamra megy már a tök egyforma napok sokasága a rengeteg házimunka aminek a végét sose látom, fél óráig tart kb. ha rendet teszek, mosás tekintetében olyan NINCS hogy kiürül a szennyestartó. Na de nem panaszkodni akarok, csak szerintem ha ezt érzed (amit én is) hogy sok volt ez a 4.5 év otthon, jó lenne kicsit mást csinálni, akkor inkább menj vissza dolgozni és majd pár év múlva még mindig lehet harmadik (én eredetileg így is terveztem ráadásul egy tök jó állás várt rám amit persze azóta betöltöttek és nem fogok ilyen jót kapni az tuti.) Én is imádom amikor összebújnak vagy véletlenül szépen eljátszanak vagy szeretgetik egymást, szép is a nagy család, nekem inkább a kis korkülönbséggel van bajom.
2. vagyok...igen, nincs segítségünk nekünk sem, ha neked van, az nagyon sokat számít! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Hát vagy most elmegyek 2-3 évet melózni vagy apa marad itthon a picivel:DÉn belebolondúlnék mé 2 év itthon létbe.Attól félek hogy 4-5 korkülönbségel már nem lesznek annyira jó testvérek.Naggyon kilógna a pici a nagyoktól.Butaság???

3 hónapos babátok mennyit alszik egy nap? Most 3 hónapos a kislányom, és szerintem sokkal kevesebbet alszik, mint egy ilyen korú babának kellene.

Ma éjjel 7-8 órát aludt, és nappal sem akar nagyon aludni, egyszer aludt fél órát, valamint kétszer kb.20 percet a karomban, de amint leraktam sírni kezd és felébred. Sokszor van, hogy napközben nem is alszik többet negyed óráknál a karomban. Ez lehet vajon a foga miatt? Egész nap rágja az öklét, de még korainak találom. Arra is gondoltam, hogy kevés a tejem neki (csak azt kap), de szépen hízik, nincs gond a súlyával. Mért nem alszik vajon többet?

Legjobb válasz: Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.

Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.
Szia! Nekem 4 honapos 3 hetes a kislanyom. O nappal 3-szor aludt 3 honaposan. Volt amikor 3xfel orat egesz nap. De ez naluk meg valtozik. Mostanaban delelott alszik fel orat ebed utan 2 orat este 20-30percet.
Elozo vagyok. Az oklet az en lanyom is ragja 10 hetes kora ota. Viszket az inye. Ne aggodj mèg valtozni fog az alvasa. Amikor egyre tobbet mozog majd. Az enyem mar hasrafordul ez is farasztja.
Szia!Az en babam is 3 honapos es o is keveset alszik.Max.2x1 orat, valamikor annyit se.De legalabb ejszaka alszik, ugyhogy nem aggodom.Az enyem is ragja az oklet, de szerintem meg csak az inye erzekeny, hogy majd egyszer kibujik a fogacskaja.En is azt hittem, hogy ehes, de cicire raktam es nem kellett neki, abbol gondolom, hogy a fogzas lehet.Ne aggodj, ha almos, ugyis elalszik.

Olyan nők írását várom, akik hasonló cipőben járnak. Használtam minden aktusnál egy habzó hüvelytablettát, és most mégis úgy néz ki, terhes vagyok. A legkisebb (3. ) gyermekem most 3 hónapos. Ti mit tennétek? Köszönöm, ha írtok!

Legjobb válasz: Írok majd privit, most sajnos mennem kell.. Én fog. gátlót szedtem, már 10 éve, mindig pontosan, mégis terhes maradtam... Most itt játszik a másik szobában a 2,5 éves, 4 gyerekem.. Nem bánom, hogy így alakult az életünk :)

Írok majd privit, most sajnos mennem kell.. Én fog. gátlót szedtem, már 10 éve, mindig pontosan, mégis terhes maradtam... Most itt játszik a másik szobában a 2, 5 éves, 4 gyerekem.. Nem bánom, hogy így alakult az életünk :)
Az én helyzetem egy picit hasonló. Nekem 4 gyerekem van (6 évestõl lefelé), és a legkisebb 8, 5 hónapos korában védekezés és szoptatás mellett teherbe estem (most 8 hetes vagyok). Nálunk nem volt kérdés, hogy megtartjuk! Szerintem ha védekezés mellett jön egy baba, az nagyon élni akar! És egy családban, ahol már van 3-4 gyerek, elfér még egy! Tudom, neked még nagyon kicsi a 3., az elején biztos nehéz lenne, de biztos nem bánnád meg, ha bevállalnád! Én mindig arra gondolok, hányan mit meg nem tesznek, hogy gyerekük legyen (és sokaknak mégsem lehet), akkor akinek lehet, az örüljön neki, még akkor is, ha nem úgy tervezte... Egyébként már biztos, hogy terhes vagy?
Õszinte leszek, én nem biztos, hogy megtartanám. A mai világban sajnos nem. Nekem néha olyan "elcsépelt" az, hogy ahol 3-nak van hely, ott a 4. is, meg csak szeretet kell stb. Bizonyos fokig ez igaz. De van az a helyzet, amikor már szeretetbõl nem kerül kenyér az asztalra! Ha ez ennyire egyszerû lenne, nem olvasnék itt legalább naponta két olyan kérdést, hogy mit csináljunk megszûnt a munkahely, viszik a lakást, itt állunk 2-3 gyerekkel fedél nélkül stb. Nagyon nehéz elvetetni fõleg annak, aki már anya, és megszült már elõtte 2-3 gyereket, de akkor is reálisan végig kell gondolni! Vessetek meg, de én világ életemben reális voltam. Igaz, még csak egy gyerekem van, de látom, hogy mik azok az alap dolgok, amire szüksége van. Az sem kevés! Nekem fontos, hogy el tudjam küldeni osztálykirándulásra, mert vérzik a szívem, amikor látom, hogy a padtársa sír, mert nincs pénzük elküldeni és a többi szülõ dobja össze. Ahogy azt sem szeretném, hogy ne tudjak neki venni mikulásra valami apróságot, vagy hogy azért legyünk apával idegbetegek, mert nem tudjuk fizetni a törlesztõt!
Ha anyagilag úgy álltok akkor tartsd meg, bár én nem tartanám meg!!!!!4 gyerek????A kicsi 3 hónapos??áááá semmiképp!De miért nem választasz valami megbízható fogamzásgátlást???Mirena spirál???
Sajnos nem megfelelõ módon védekeztél, a hüvelytabletta kb semmit nem ér, nagyon alacsony a hatásfoka, csak megszakításos védekezés és naptármódszer mellett javasolják :S Szóval elképzelhetõ, hogy terhes lettél.:( Ha meg tudod tartani a babát, tehát nem veszélyezteti az egészségedet nagyon (császárral szültél?) és anyagilag is belefér még egy pici, szerintem tartsd meg :)
A kérdező hozzászólása: nagyszülõ nálunk sincs, csak 6, 000, 000 adósság, amit rám hagytak, mindkettõnk szülei. Apa reggeltõl-estig melózik, hogy a 3-nak megadjunk mindent, és képzeljétek, nem tudunk mindent megadni. Rokonoknál lakunk, még 1évet, mert valószínû a lakást viszik...írjak még? Amikor az elsõ 2 született, nem volt ilyen cudar világ, és ilyen magas törlesztõ sem. Érthetõ, nem?
A kérdező hozzászólása: ja, és nem is tudom, mi lenne, ha nem név nélkül írogatnának ide egyesek... legalább tudnám melyik az a kötözködõ, okoska, akinek még gyereke sincs, és úgy osztja az észt!!!!! Marha sokat tudhat errõl a témáról.
A kérdező hozzászólása: Te aztán tudhatod, hogy bevettem-e a tablettát! és a kotont nem te húztad fel a férjem nemi szervére?-ha már így tudsz mindent!!?????? Csoda vagy nem, így volt. És nem ismerõsöm van, aki ugyanígy járt. És nem szedtem antibiotikumot, meg a többi hatás-csökkentõ dolog nem volt. Nem fogok vitatkozni, én csak tudom már hogy volt. Mi vagy te? Valami látó? Aki látta, hogy nem húztunk gumit? Képzeld, van olyan tabletta, amit szoptatás alatt is lehet szedni, mert alacsony a hormon tartalma.(cerazette) Ezért húztunk gumit, mivel a 16 hónapos lányom még szopizott.Valószínû így fogant a kisfiam, aki a második. És nem bántuk meg, hogy lett! Ilyen is van.
Ne haragudj, de ezt nem hiszem el. Ennek annyira alacsony a valószínûsége, hogy kész csoda lenne. Persze nem megfelelõ használat és egyebek mellett elõfordul, de normál használatnál nem. De sokkal könnyebb takarózni azzal, hogy szedtem a tablettát és még mással is védekeztem...aztán amikor mélyebben belemegyünk a dologba, akkor jön a kihagytam/antibiotikumot szedtem/azalia tableta volt/nem húztam fel a gumit stb....de ezzel annyira nem poén dicsekedni...
A kérdező hozzászólása: az óvszer sem a legmegfelelõbb védekezési mód, és nem is a legkényelmesebb, fõleg egy házasságban... élõ példa a 2. gyermekem, aki fog.gátló tabletta+ÓVSZER mellett fogant, pedig tartósan szedtem, és pontosan.
Nem okoskodni akartam, megbántani meg fõleg nem. De ha ennyire nem akarsz gyereket, akkor miért nem lehet megfelelõen, óvszerrel védekezni? Vagy legalább utánanézni, hogy annak a módszernek, amit használsz milyen a hatásfoka? Családsegítõben dolgozom...hogy közvetítsük a megfelelõ védekezés fontosságát a fiatalok számára, ha a felnõttek sincsenek tisztában a megbízható módszerekkel?
Olvastad a Tiéd fölötti kérdést ("Megtartani vagy elküldeni?")? Szerintem olvasd el, segít a döntésben!
Az 5. babáját váró anyuka vagyok újra. Én is reagálnék az "anyuci nem megfelelõen védekezik" megjegyzésre. Ha nagyon tudni akarod, egy hónap múlva kezdtem volna a fogamzásgátlót (akkorra terveztem a babám elválasztását). Mivel a szoptatás alattit nem bírta a szervezetem, ezért addig óvszerrel védekeztünk. Emellett 2 olyan nõgyógyászati problémám is volt, ami mellett elvileg nem lehet teherbe esni, és szoptattam is. (És képzeld a többi 4 gyerekem mindig akkor jött, amikor -szándékosan- abbahagytuk a védekezést, és védekezés mellett még egyszer sem történt velem ilyen, valószínûleg azért, mert megfelelõ volt a fogamzásgátlás.) Ha szerinted ez így felelõtlen, akkor mi a felelõs??? Mi most nagyon nem terveztük a babát, mégis azt mondom, örömmel vállaljuk, még így, ötödiknek is! Lehet, hogy elcsépelt az "ahol 3-4 elfér, ott még egy elfér", de szerintem így van! A kérdezõnek: Nyilván Te döntesz, én csak szerettem volna, ha látod, hogy más is van hasonló helyzetben... Helyes döntést kívánok! (Mekkorák a gyerekeid?)
nem 4 gyerekem, hanem 4. :)
A kérdező hozzászólása: A kötözködõnek: mivel a lábam miatt (visszerek) nem szedhetek fogamzásgátlót, az orvos szerint, így okoska javasolj olyat, ami nem hormonos, ugyanakkor megbízható. csókolom csöpp kis szádat: az anyuci, aki nem megfelelõen védekezik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mihamarabb orvoshoz megyek, a teszt szerint terhes vagyok. Nagyon nehéz dönteni, épp azért, mert sok pár van, akinek sehogyan nem jön össze a baba, én meg... De sajnos a realitás talaján kell maradjak. Anyagilag nem is tudom...igazából ahol 3 elfér, ott 4 is, ha csak errõl szólna. A lakáshitelt is fizetni kell, még 15 évig...és igazán akkor kerül sokba egy gyermek, amikor iskolába megy, jövõre a legnagyobb kezdi is...
Ha védekezés mellett jön egy baba az nem azt jelenti, hogy nagyon élni akar.Csak anyuci nem megfelelõen védekezett...
Lehet, hogy nem voltam teljesen érthetõ. Tehát nálunk 4 kicsi mellett az 5. csúszott be. Utolsó.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, valószínû, hogy ezen a héten vagy elvetélek, vagy méhen kívüli terhesség, mivel nem látható petezsák, csak folyadék, ami nem jó jel 5 hetes terhességben. . . . Holnap vérvétel, aztán 1 hét múlva UH. Így nincs mirõl vitázni. Köszönöm a kommenteket!

Most kezdtem el legelőször tablettát szedni. A tájékoztatóban az van hogy a 2. ill 3. napon jelentkezik megvonásos vérzés. Most vagyok a 3. napomon. Előfordulhat hogy ma vagy hnap vagy akár az 5. napon fog megjönni?

Gondolom még új a szervezetemnek a tabletta és ezért nem jött meg úgy els?re ahogy a tájékoztatóban le van írva?

Legjobb válasz: Szia! Én Diane 35öt szedek. Most kezdtem el, és nekem sem a szünet 2. vagy 3. napján jött meg. Már kezdtem idegeskedni, de a 6. napon megjött. Olyan 4 napig tartott. Azt mondta egy barátnõm, hogy ez nem baj, még meg kell szoknia a szervezetemnek. Szóval, szerintem nem gáz, ha késõbb jön meg. :)

Szia! Én Diane 35öt szedek. Most kezdtem el, és nekem sem a szünet 2. vagy 3. napján jött meg. Már kezdtem idegeskedni, de a 6. napon megjött. Olyan 4 napig tartott. Azt mondta egy barátnõm, hogy ez nem baj, még meg kell szoknia a szervezetemnek. Szóval, szerintem nem gáz, ha késõbb jön meg. :)
Én úgy tudom, hogy 3 hónap kell, amíg teljesen hozzászokik a szervezet, szóval lehet, hogy egyáltalán nem jön meg, de akkor sincs semmi baj. Sõt az is lehet, hogy majd idõközben jön meg. Az orvos errõl nem beszélt?!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy a szünet 2. vagy 3. napján jön meg
A kérdező hozzászólása: Meg kicsit keménynek érzem a hasamat a küldököm alatt és kicsit puffadtnak érzem magam :S Mitõl?
A kérdező hozzászólása: értem. és ezek amiket érzek (puffadás stb) ezek mellékhatásai lehetnek a mensinek? vagyis jelzi h nemsokára megjön? vagy ezek a tünetek másra utalnak?
valószínûleg a menszire utalnak, nem kell pánikolni
Most ugy érted hogy az eggyutlét ota már volt menzid? Akkor nem valoszinu hogy terhes vagy:)
A kérdés, hogy terhes vagy-e? Vagy lehetsz-e? Van rá esély, a ciklusod minden napján, csak különbözõ esélyeket latolgatva!
A kérdező hozzászólása: azota mar megjött de furcsan erzem magam
A kérdező hozzászólása: igen azon gondolkodom hogy lehetek e terhes mivel csak 3 napig tartota menszim
Szerintem nemvagy de menj dokihoz hogy biztos legyen.

A Rossmannban most akciós a Lifestyes gumi, 3 csomag/1000Ft. Csak azt nem tudom, hogy 3 egyformának kell lenni (pl.3 original) vagy az akcióban résztvevő bármely lehet vegyesen?

Legjobb válasz: Aki esetleg tud, segítsen legyen szíves...nem akarom, hogy a pénztárnál derüljön ki, hogy többet kelljen fizetnem, mert most nem állunk túl jól anyagilag. Ott meg megkérdezni tudjátok azért kínos... persze tudom, sokmindenkinek nem az, de nekem még megvenni is az, nemhogy kérdezõsködni. :)

A kérdező hozzászólása: Aki esetleg tud, segítsen legyen szíves...nem akarom, hogy a pénztárnál derüljön ki, hogy többet kelljen fizetnem, mert most nem állunk túl jól anyagilag. Ott meg megkérdezni tudjátok azért kínos... persze tudom, sokmindenkinek nem az, de nekem még megvenni is az, nemhogy kérdezõsködni. :)
ennél olcsóbbat nem találsz: http://hardverapro.hu/apro/durex_extra_safe/friss.html (a beszerzéshez lehet hogy szükséged lesz egy prohardver regisztrációhoz)
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak ezek nem az eredeti termékek. Attól persze lehet jó, na de ki tudja, hogyan ellenõrzik ezeket(ellenõrzik-e egyáltalán), így én nem merek kockáztatni. De mindenesetre köszönöm!
Oda szokták mellé írni, hogy mely termékekre vonatkozik az akció. De gondolom árkategóriában kell hogy egyforma legyen. Pölö 3 általában 500ftos csomag együtt csak 1000ft. Egy általában 1500ftos és egy 500ftos csomag együtt nem hiszem hogy kombinálható.
A kérdező hozzászólása: Igen, nyilván nem fogják a Skyn-t annyiért adni pl... Csak az érdekelne, hogy akkor vehetek egy vékonyat, ízesítettet és simát pl.vagy csak 3 simát vagy 3 vékonyat, 3 ízesítettet... de remélem, lehet vegyesen. :)
Én Masculant veszek mindig sztem jó és árban is ok.

3 hónapja szedek 21 szemes fogamzásgátlót, és most vagyok a 3.7napos szünetben. De most az egyik órában, jön egy kevés aztán fél napig semmi, néha kis barna is és így váltakozik 2 napja. Nem fáj a hasam. Miért van ez?

Legjobb válasz: Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.

Ha most szedsz elõször fogamzásgátlót, ez elõfordul, beletelik pár hónapba, mire újra beáll normálisan. A görcsöket meg a gyógyszer csökkenti/megszünteti.
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, nem is menstruációd van, hanem megvonásos vérzésed. Nem ugyanaz; gyengébb, kevesebb ideig tart, kevésbé fájdalmas. Mikor tablettát szedtem, nekem is váltakozott: a vérzések fele ilyen kis barnás színû anyagban nyilvánult meg, mint amilyet leírtál, a másik felében meg volt rendesen vér, de közel sem annyi, mint annakelõtte.
Sajnos ez így van. Nekem is már 4-5 napig tart, de az utolsó nap már alig van vmi. Elõtte meg legalább egy nappal hosszabb volt. Ahogy vannak elõnyei a gyógyszernek, úgy hátrányai is vannak. Teljesen normális, amit leírtál.

23 hetes vagyok. Mar 3 hete mozog a babam napi rendszeresseggel. De egy hete 2-3 napig abbahagyta majd most 3 napja megint sokat mozog, mi volt ez a kis szünet?

azota ficankol ha kell ha nem,nagyon örülök, de mi lehetett a baj elöbb??

Legjobb válasz: Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!