Találatok a következő kifejezésre: Most 29 vagyok. Mikor (22 db)

13 éves vagyok.3/4 éve jött meg először, és mostanáig rendszeres volt a mensim. Most 20-án kellett volna megjönnie, ma 29. van. Mi lehet a baj? Persze nem létesítettem nemi kapcsolatot. Nem idegeskedtem. Semmi. Mit tegyek?

anyának nem akarom elmondani,soha nem beszélünk ilyenr?l.azt se tudja hogy megvan.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem még nem kell aggódnod, mert bárkivel elõfordulhat, hogy egyszer kimarad, vagy késik, vagy hamarabb jön meg... Én 23 éves vagyok, az elején nekem elõfordult olyan is, hogy 2 hétig megvolt folyamatosan! Meg olyan is, hogy 2 hetet késett. De közben nekem is rendszeresnek volt mondható a menstruációm. Ha nagyon nyugtalan vagy emiatt, vagy ha most kimarad és következõ hónapban is, akkor menj el egy barátnõddel nõgyógyászhoz! Viszont azt nagyon sajnálom, hogy anyukáddal ilyen a viszonyod, hogy még azt sem tudja, hogy menstruálsz!

Szia. Szerintem még nem kell aggódnod, mert bárkivel elõfordulhat, hogy egyszer kimarad, vagy késik, vagy hamarabb jön meg... Én 23 éves vagyok, az elején nekem elõfordult olyan is, hogy 2 hétig megvolt folyamatosan! Meg olyan is, hogy 2 hetet késett. De közben nekem is rendszeresnek volt mondható a menstruációm. Ha nagyon nyugtalan vagy emiatt, vagy ha most kimarad és következõ hónapban is, akkor menj el egy barátnõddel nõgyógyászhoz! Viszont azt nagyon sajnálom, hogy anyukáddal ilyen a viszonyod, hogy még azt sem tudja, hogy menstruálsz!
Még fiatal vagy, kell pár év, míg beáll a mensid. Ne izgulj, ne idegeskedj! Rakj be betétet, mert bármikor megjöhet. Persze lehet, hogy akár 1 hónapot is késni fog. De semmi gond! Még nem állt be a menzeszed.:)
Nyugodtan elmondhatod anyukádnak, hogy más menstruálsz, nem fogja leharapni a fejed:) Meg így, ha baj van tud segíteni, de ha azt sem tudja, hogy már meg van... Egyébként ne aggódj, 2éven belül kell beállnia rendszeresre.Nekem idén 3. éve, hogy menstruálok és márciusban 13napot késett! Szóval ne aggódj, ez még normális! 14, 5/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek:) anyával pedig azért nem jó a kapcsolatom, mert én 1 bátyám 3 éves volt amikor elhagyott minket, most fél éve keresett fel újra és költöztem hozzáá..még nincs bizalmam vele szemben.
Nyugodtan mond el anyukádnak , ha menstruálsz meg egyáltalán mindenrõl tudjon az anyukád, ne titkolozz elötte, egy anya nagyon sok mindenben tud segíteni hidd el.Én 25éves vagyok anyukám 18éves koromban halt meg mi mindent megbeszéltünk, a legjobb barátnõm volt és hiányoznak a beszélgetések.Hidd el egy anyát mindig érdekli a gyereke.A mensesed miatt ne aggodj, ilyenkor még elég rendszertelen pár év mig rendszeres lesz, bár nekem a mai napig nem rendszeres hiába probálta doki is beállitani.:(

Tegnap váltam el az előző páromtól a mostani el szeretne venni hogy a baba az ö nevére kerüljön most 29+3 napos vagyok dec 21-23ra vagyok kiírva mennyi időnek kell eltelni mikor lehet újra házasodni? Ki jár így?

Legjobb válasz: Barátnõm így volt. Elvált. Másnap mentek a baba apukájaval idõpontot kérni.mivel terhes vagy ezért nem kell kivárni az 1 hónapot. Az elsõ szabad idõpontban összeházasodtak. 2 hét mulva szült.

Barátnõm így volt. Elvált. Másnap mentek a baba apukájaval idõpontot kérni.mivel terhes vagy ezért nem kell kivárni az 1 hónapot. Az elsõ szabad idõpontban összeházasodtak. 2 hét mulva szült.
Elsõ vagyok Barátnõméknek az anyakönyvvezetõ megírta a kérelmet és mailben elküldte a jegyzõnek. Délutánra meg is volt az engedély. Én 35 hetes terhesen házasodtam. mikor bementünk idõpontot kérni, akkor nekem is felajánlotta, hogy kérvényezi, hogy tekintsenek el a 30 naptól. de én enm éltem vele. De a magyarorszag.hu oldalon is az van, hogy terhesség esetén el lehet tekinteni a 30 naptól, csak igazolni kell a terhességet.
Én is így voltam(decemberben váltam, akkor voltam 17 hetes, és januárban házasodtunk).NEM KELL kivárni a 30 napot, amennyiben 2000 ft-os(legalább is akkor ennyi volt) illeték megfizetése mellett írsz egy kérvényt, hogy ezért és ezért kéred, hogy tekintsenek el a 30 napos várakozási idõtõl.Mi hétfõn voltunk bent-nagyon segítõkész anyakönyvvezetõ volt, õ ajánlotta ezt a megoldást-ott megírtam a papírt(Bp.IV.ker Polgármesteri Hiv.), amit egybõl el is fogadott(vidd a kis könyvedet is), és pénteken délben már össze is adott bennünket.Amint a határozat a kezedben van(a válásról)már mehettek is(azt is vidd)
Mi is most estünk át ezen de a 180 napot kitolták 300-ra!!! Én is babát várok mégis ki kellett várni a 30 napot, csak utána házasodhattunk össze.És valóban csak így kerülhet az apja nevére a leggyorsabban a gyerek.Van még egy megoldás amikor a volt férj lemondó nyilatkozatot tesz az apa pedig apaságit de kell egy dns. vizsgálat és ez elég hosszú idõ.Ráadásul elég megalázó...szerintem
Nem számít! A Bochkoréknál az volt a gond, hogy a válás és a Baba születése közt kevesebb, mint 180 nap telt el. Ilyenkor automatikusan a volt férj nevére kerül. De ez kiküszöbölhetõ azzal, hogy egybõl férjhez meg, mert a gyermek a férj nevére kerül. Barátnõmnek az ügyvédje javasolta, hogy háázasodjanak össze, mert csak akkor kerül az apa nevére a gyerek. Hiába lett volna apasági nyilatkozat, semmit nem ért volna, mert a válás és a születés közt kevesebb, mint 180 nap telt el. De a házasság felül írja az elõzõt. Így õk összeházasodtak és a Gyermek apja nevén lett a gyermek Elsõ voltam
ilyenkor nem számit az h a fogantatás idõpontjában még házas voltál?asszem a Bochkoréknál volt ebböl bonyodalom...
Elsõ vagyok. Nem a válás utàn màsnap, hanem mikor a válási határozatot megkapta az utáni nap.
elõbb elválni, aztán teherbe esni mástól:)
Ha már van papír hogy törvényesen el vagytok válva akkor anyakönyveztetõ >bejelentés>kérelem írás hogy ne kelljen kivárni a harminc napot^+ 2200Ft -os illetékbélyeget kiváltani>ezt leadni a anyakönyveztetõnél ezt a fõnöke elbírálja és akár már másnap összeházasodhatok.
Köszönöm elsõnek a pontosítást...nem tudtam h õk nem házasodtak össze utána hamar...

Most vagyok 29 hetes terhes és a doki felírta a TARIVID-RICHERT 200mg tabletát, mert találtak valami fertőzést. De a gyógyszert elvileg terhesek nem szedhetik, tanácstalan vagyok, mit tegyek?

Legjobb válasz: a tarivid rohadt erõs gyógyszer. én ráadásul allergiás is vagyok rá. majdnem megfulladtam tõle. sztem mielõtt beszeded kérdezz meg egy másik dokit is

a tarivid rohadt erõs gyógyszer. én ráadásul allergiás is vagyok rá. majdnem megfulladtam tõle. sztem mielõtt beszeded kérdezz meg egy másik dokit is
Megvan! Tetratológiai intézet. Ha senkitõl nem tudsz tanácsot kérni, akkor hívd a Teratológiai Telefon Tanácsadást, õk segítenek:(1)-363-22-29, (1)-3838-477 !!!
Szedd be. Az orvosod tudja mit csinál.
Szerintem is tudja az orvos mit ir fel.minden gyógyszerre ráirják ugye mert kismamákon nem tudnak kisérletezni.biztos már irt fel másnak is ilyet.olyat biztos nem ir ki a doki amitõl bajod lenne neked vagy a picinek.de ha ugy nyugisabb vagy kérdezz meg mást is. Jobbulást Boldog babavárást 34hkm
azért én egy dokiért se tenném tûzbe a kezem...
Mi volt a tüneted? Van Pesten egy intézmény, ahol kismamák kérdezhetnek gyógyszerekrõl, mit lehet és mit nem. Tudományosan, az összes gyógyszert hatását tudják kismamákra nézve. A nevüket elfelejtettem, de neten keress rá. Én felhívtam õket, készségesek voltak. Valami fura nevük van, hátha tudja itt valaki.
Hogy vagy? Sikerült utána járnod? Szeded a gyógyszert?

Most 29 hetes vagyok. Mikor lesz a legközelebbi nagy ultrahang?

Legjobb válasz: Nekem a 32. héten volt.

Nekem a 32. héten volt.
Szia. Nekem a 30-32 hét között volt, és legközelebb csak a 38 héten lesz.
énis 29 vagyok és jövõhéten megyek uhra megint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Boldog babavárást nektek! :)

Nagyon ideges vagyok. Az utolsó mensim jún. -11én volt (15. -ig) Normális esetben 28-29 naponta jön meg. Most nem így van! Az utolsó mensim után csúnyán felfáztam, a vizeletemben már vér is volt (orvoshoz nem mentem, elmult 1 hét alatt) mi a baj?

Utánna folyamatos folyásom volt, fehér szín?. Most az sincs. A barátom nem ment el belém 1x sem, óvszerrel csináljuk, és a végén nem belém megy el. Volt olyan, hogy óvszer nélkül csináltuk, de id? után felvette. Mi a bajom? Félek

Legjobb válasz: Nyugi. Mikor felfáztam ilyen csúnyán nekem sem jött meg 2 hónapig!!! :) Azért ha legközelebb felfázol menj el kérlek dokihoz, mert ez nem játék. (bár a mostani egészségügyi viszonyok miatt tudok mekkora macera orvoshoz szaladgálni). Mikor voltatok együtt megszakítással a barátoddal? Elvileg a veszélyes napok az utolsó menzi után 14-15-16 nap, ha 28-29 naposak a ciklusaid. Tudod azért nem jó a megszakításos, mert ha nem is megy el a szerelmed benned, de lehet elõváladék, ami kisebb mennyiségben, de tartalmaz spermákat. Az óvszer csak nagyon brutál szex esetében szakad ki, általában "értelmileg nem túl magas" szinten állók esetében. Van kivétel, nekik tisztelet,pl amikor a gumi hibás gyárilag, de ez a kivétel. Ha megírod mikor nem védekeztetek rendesen, kb meg lehet mondani mennyire lehetsz "veszélyben". Szerintem nem kell aggódnod.

Nyugi. Mikor felfáztam ilyen csúnyán nekem sem jött meg 2 hónapig!!! :) Azért ha legközelebb felfázol menj el kérlek dokihoz, mert ez nem játék. (bár a mostani egészségügyi viszonyok miatt tudok mekkora macera orvoshoz szaladgálni). Mikor voltatok együtt megszakítással a barátoddal? Elvileg a veszélyes napok az utolsó menzi után 14-15-16 nap, ha 28-29 naposak a ciklusaid. Tudod azért nem jó a megszakításos, mert ha nem is megy el a szerelmed benned, de lehet elõváladék, ami kisebb mennyiségben, de tartalmaz spermákat. Az óvszer csak nagyon brutál szex esetében szakad ki, általában "értelmileg nem túl magas" szinten állók esetében. Van kivétel, nekik tisztelet, pl amikor a gumi hibás gyárilag, de ez a kivétel. Ha megírod mikor nem védekeztetek rendesen, kb meg lehet mondani mennyire lehetsz "veszélyben". Szerintem nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes vagy, hogy írtál!Köszönöm!Nem tudom megmondani pontosan mikor volt az az eset!Kb.:a menstruációm utáni napokban!Biztos júniusban!!!Ez 100%. remélem nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Ez akkor volt, mikor felfáztam(most jutott eszembe) Úgy volt, h kb 2-3 napg felvoltam fázva, mire elmúlt volna, akkor történt ez, (óvszer nélkül-de nem belém...) Viszont ez után ujra kialakult a felfázás...De az utolsó mensim hamarbb volt, mint a felfázásom!
Ha menzi után volt plussz még beteg is voltál, szerintem nem sok esély van rá, hogy terhes legyél. Vegyél tesztet. Dm-ben és rossmann-ban is lehet kapni, kb 800 forint a Lilly. Reggeli vizeletbõl kell csinálni. Vehetsz mást is, de a Lilly azt mondják a legjobb. Nekem jó volt. Felfázáshoz még egy tipp: Vegyél kammilateát, fõzz le belõle egy jó nagy adagot. Öntsd bele a tiszta vízbe a kádba és ülj bele. Öblögess is, akár a filterrel. Kb 50-50% legyen az arány, de lehet több is a kamillás víz javára.

Ha általában 29 naposak a ciklusaim és legutóbb május 8-án jött meg, akkor most mikor vagyok abban a bizonyos termékeny időszakban?

Legjobb válasz: Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.

Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.
A kérdező hozzászólása: http://www.rtlklub.hu/most/14419_celeb_vagyok_ments_ki_innen..
Menj el jól fog neki esni , még ha nem is akarja örülni fog neki! :)
8 év után persze, hogy el kell menni. Illik elmenni.
Menj el, gondolom ismerted az apukáját és temetésen nem csak Közeli Hozzátartozók szoktak lenni...
Szia, azzal hogy a temetésre elmész az apja iránti tiszteletbõl teszed, a párodnak csak örülnie kellene
Nem teljesen értem. Õ maga mondta, hogy te ne menj el, mert nem vagy közeli hozzátartozó? Vagy ezt honnan veszed? Kicsit pontosíts, kérlek! Mert nem tudjuk sem azt, hogy az apjával milyen volt a viszonyod, sem azt, hogy a család többi tagja hogy tekint rád... Nem tudunk a párkapcsolatodról sem semmit, így nehéz tanácsot adni... :(
Ha együtt élnének, az nem használás a te felfogásod szerint? Mert a logikád szerint az, csak nem kizárólag szexre, hanem házimunkára is használná. Amúgy nem ez volt a kérdés. Bocs az offért, kérdezõ, de nem tudtam szó nélkül hagyni ezt a kommentet.
Ha nem éltek együtt, akkor csak barát vagy.Amig nincs közös együttélés, még élettárs sem vagy.Barátként elmehetsz a temetésre, mert ugy illik.De engem rohadtul zavarna, hogy tulajdonképpen 8évig csak használt.Dobnám.
most akkor párkapcsolati szinten vagytok együtt? szerintem nyolc év alatt már összeköltözhettetek volna.. egyébként bocsásd meg neki ha néha kicsit bunkó, elvégre írtad, hogy meghalt az édesapja.. :S
esszerint a barátnõje vagy. a temetésre bárki elmehet, aki ismerte az elhunytat. legfeljebb nem mellette, hanem a "tömegben" leszel
Ha megkért rá, hogy ne menj, akkor ne menj!!!!!! El tudok képzelni olyan temetést, ami tényleg nagyon szûk körû, s oda én sem kívánnám a párom. Nem lehet, hogy inkább az apukájának nem vagy közeli hozzátartozója? mellesleg ez az egész kicsit zûrösnek hangzik, mint ahgy azt többen jelezték. nyolc év s nem tudjátok ezt megdumcsizni? Tessék leülni e kapcsolat fölött én azt ajánlom...
A kérdező hozzászólása: Hiába régen együtt vagyunk, és mennyaszony vagyok nem ugy viselkedik velem ahogy kéne.Ezért nem költözök vele össze.Vártam hogy megváltozzon, de hiába.Peddig én szerettem, meg már megszoktam és nehéz elválni.Én már sosem leszek boldog ugyhiszem.
Buta vagy. Elõször is egy férfiit nem lehet csak úgy megváltoztatni. Másodszor ha a menyasszonya vagy akkor nem ahhoz szeretnél hozzámenni akinek igent mondtál? És harmadszor: Ha esetleg kedveltet az édesapját, vagy jóban vagy a rokonokkal akkor persze hogy menj el. Ha a kedvesed mondja hogy ne tedd kérdezd meg hogy miért. Ha netán erre lett volna a válasz az, hogy nem vagy közelije akkor én megkérdezném hogy mikor leszek az, vagy egyáltalán mi számít neki annak. És igaza van a többieknek: Ne itt búslakodj hogy már sose leszel boldog...ez nem menyasszony szöveg... 8 év sok idõ beszélj vele mert ha ennyire nem vagytok képesek mi lesz késõbb? És fel a fejjel, esélyes hogy csak ki van bukva a tragédia miatt, nem kell pánikolnod.

Most vagyok a terhesség 29. hetében. Kiderült, hogy mivel alacsonyan van a pocakom a méhnyak is megrövidült illetve a méhszáj is megpuhult. Nagyon megijedtem. Mennyire veszélyes ez?

Kapok gyógyszereket a méhnyak meger?södésére.

Legjobb válasz: Nekem a méhszájam nyitva van egy újjnyira, és a méhnyakam meg van rövidülve már a 16-ik héttõl. A pocakom nekem is lent volt amióta elkezdett nõlni, nem mindenkinek száll fel. Most a 33-ik hétben vagyok, és semmi változás nincs. Ne aggódj, de próbálj meg pihenni, ne erõltesd túl magad, simán kihúzhatjuk a 38-40-ik hétig. Minden jót!

Nekem a méhszájam nyitva van egy újjnyira, és a méhnyakam meg van rövidülve már a 16-ik héttõl. A pocakom nekem is lent volt amióta elkezdett nõlni, nem mindenkinek száll fel. Most a 33-ik hétben vagyok, és semmi változás nincs. Ne aggódj, de próbálj meg pihenni, ne erõltesd túl magad, simán kihúzhatjuk a 38-40-ik hétig. Minden jót!
Szia, bár nekem nem volt alacsonyan a pocakom, de a 20. héten kinyílt egyujjnyira a méhszáj, és onnantól kezdve erõteljesen megrövidült méhnyakkal léteztem. Sokat pihentem, ami azt jelentette, hogy abszolút mentesített a fizikai munka (bevásárlás, takarítás stb.) alól a családom, feküdtem is. Meg lett az eredménye, mert a 39. héten 2 nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, gyors spontán szüléssel, most meg már 10 hetes a pici lányom. Pihenj sokat, ne aggódj, nem lesz semmi baj, csak nagyon figyelj a tested jelzéseire. Sok boldogságot!
Nekem a méhnyakam már a terhesség kezdetétõl 1 cm-rel meg van rövidülve. Így többet kell feküdnöm, pihennem, nem emelhetek, és ülnöm sem sokat szabad. FEküdj te is minél többet, ne emelgess, minél kevesebbet ülj, és nem lesz probléma. Amíg nem nyílik ki a méhszáj, nincs baj. DE nekem volt olyan ismerõsöm, akinek a 22. héten 1 ijjnyira kinyílt a méhszáj, és mégis majdnem 1 héttel túlhordta a kicsit.

29 hetes kismama vagyok. Sajnos külön élek a férjemtől, ezért jelenleg a szüleimnél lakok. Az Édesanyám áttétes agyrákos. Szerintetek mit tegyek most?

Már sajnos az összes tünete fellépett már nála. Kb. 3 hónapja fekszik, nem tud felkelni, ellátásra szorult, és id?nként még a tudata sem teljesen tiszta. Nagyon fáj így várni a babámat, hogy közben látom az Anyukám szenvedését :( Mégis ami nagyon aggaszt az Apám ingerült viselkedése amit vele és velem csinál. Üvöltözik, türelmetlen, egész nap morog és ez sem Anyukámnak, sem nekünk a babával nem jó. Beszélni nem tudok vele, mert nem tudok vele szót érteni :( Ha próbálok segíteni azonnal ingerülten reagálja a közeledésemet. Nekem is rossz, és nekem is fáj ez az egész! Miért bánt minket? Ráadásul folyton az szapulja, hogy költözzek el innen. Lehet az lenne a jobb????

Legjobb válasz: az én férjemnek ma halt meg az apja leokémiás volt 20-21 hetes leszek mikor kell menni temetésre. egy valamit tud csinálni vagy viszsamész a férjedhez vagy anyaotthonba mész anyukádat meg rábizod ápolora mert ez idegileg tönkre tesz téged a kisbabát is

az én férjemnek ma halt meg az apja leokémiás volt 20-21 hetes leszek mikor kell menni temetésre. egy valamit tud csinálni vagy viszsamész a férjedhez vagy anyaotthonba mész anyukádat meg rábizod ápolora mert ez idegileg tönkre tesz téged a kisbabát is
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a nálatok történteket :( Részvétem :( Igen én is ezeken a megoldásokon tanakodtam. Köszönöm, hogy hozzászóltál. Kitartást nektek is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!