Találatok a következő kifejezésre: Most 29 vagyok (78 db)

Ha általában 29 naposak a ciklusaim és legutóbb május 8-án jött meg, akkor most mikor vagyok abban a bizonyos termékeny időszakban?

Legjobb válasz: Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.

Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.

Ez a ciklusom 29. napja most a hőm 36.6. Most babas vagyok vagy nem?

Legjobb válasz: ja és honaljban mérem. most már hiába mérném szájba mert nincs viszonyitási alapom.

A kérdező hozzászólása: ja és honaljban mérem. most már hiába mérném szájba mert nincs viszonyitási alapom.
Szia!Gondolom 28napos a ciklusod, még azért korai lenne bármit is mondani de van remény!!Nekem ez a 31.napom és semmi csak barnázgatok néha:) !Várjunk még jövöhétig!Sok sikert!

Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.


Nekem volt miomám 2 éve. és most 29 hetes terhes vagyok most nincs miomám, de az orvosom azt monta lehet császármetszéssel lesz a baba a régi mioma miatt, ki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem csecsemõ-fejnyi myomám volt,amit hasi méh-mûtéttel távolítottak el.Emiatt csak programozott császárral szülhettem(elõre mondták)mert vékonyodott heges a méh-fala,nem biztos hogy bírta volna a vajúdást,tolást.De ez maga a méhen végzett mûtét miatt lett így.Számít hogy hol,mekkora,mennyi a myoma,általában nem okoz akkora gondot mint nálam.Több ismerõsömnek is volt,picik és hüvelyi szülésük volt.Mûtöttek?Egy kétéves és egy kéthetes kisfiú anyukája.

Nekem csecsemõ-fejnyi myomám volt, amit hasi méh-mûtéttel távolítottak el.Emiatt csak programozott császárral szülhettem(elõre mondták)mert vékonyodott heges a méh-fala, nem biztos hogy bírta volna a vajúdást, tolást.De ez maga a méhen végzett mûtét miatt lett így.Számít hogy hol, mekkora, mennyi a myoma, általában nem okoz akkora gondot mint nálam.Több ismerõsömnek is volt, picik és hüvelyi szülésük volt.Mûtöttek?Egy kétéves és egy kéthetes kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: igen hasi mûtétem volt nekem is.

Tegnap váltam el az előző páromtól a mostani el szeretne venni hogy a baba az ö nevére kerüljön most 29+3 napos vagyok dec 21-23ra vagyok kiírva mennyi időnek kell eltelni mikor lehet újra házasodni? Ki jár így?

Legjobb válasz: Barátnõm így volt. Elvált. Másnap mentek a baba apukájaval idõpontot kérni.mivel terhes vagy ezért nem kell kivárni az 1 hónapot. Az elsõ szabad idõpontban összeházasodtak. 2 hét mulva szült.

Barátnõm így volt. Elvált. Másnap mentek a baba apukájaval idõpontot kérni.mivel terhes vagy ezért nem kell kivárni az 1 hónapot. Az elsõ szabad idõpontban összeházasodtak. 2 hét mulva szült.
Elsõ vagyok Barátnõméknek az anyakönyvvezetõ megírta a kérelmet és mailben elküldte a jegyzõnek. Délutánra meg is volt az engedély. Én 35 hetes terhesen házasodtam. mikor bementünk idõpontot kérni, akkor nekem is felajánlotta, hogy kérvényezi, hogy tekintsenek el a 30 naptól. de én enm éltem vele. De a magyarorszag.hu oldalon is az van, hogy terhesség esetén el lehet tekinteni a 30 naptól, csak igazolni kell a terhességet.
Én is így voltam(decemberben váltam, akkor voltam 17 hetes, és januárban házasodtunk).NEM KELL kivárni a 30 napot, amennyiben 2000 ft-os(legalább is akkor ennyi volt) illeték megfizetése mellett írsz egy kérvényt, hogy ezért és ezért kéred, hogy tekintsenek el a 30 napos várakozási idõtõl.Mi hétfõn voltunk bent-nagyon segítõkész anyakönyvvezetõ volt, õ ajánlotta ezt a megoldást-ott megírtam a papírt(Bp.IV.ker Polgármesteri Hiv.), amit egybõl el is fogadott(vidd a kis könyvedet is), és pénteken délben már össze is adott bennünket.Amint a határozat a kezedben van(a válásról)már mehettek is(azt is vidd)
Mi is most estünk át ezen de a 180 napot kitolták 300-ra!!! Én is babát várok mégis ki kellett várni a 30 napot, csak utána házasodhattunk össze.És valóban csak így kerülhet az apja nevére a leggyorsabban a gyerek.Van még egy megoldás amikor a volt férj lemondó nyilatkozatot tesz az apa pedig apaságit de kell egy dns. vizsgálat és ez elég hosszú idõ.Ráadásul elég megalázó...szerintem
Nem számít! A Bochkoréknál az volt a gond, hogy a válás és a Baba születése közt kevesebb, mint 180 nap telt el. Ilyenkor automatikusan a volt férj nevére kerül. De ez kiküszöbölhetõ azzal, hogy egybõl férjhez meg, mert a gyermek a férj nevére kerül. Barátnõmnek az ügyvédje javasolta, hogy háázasodjanak össze, mert csak akkor kerül az apa nevére a gyerek. Hiába lett volna apasági nyilatkozat, semmit nem ért volna, mert a válás és a születés közt kevesebb, mint 180 nap telt el. De a házasság felül írja az elõzõt. Így õk összeházasodtak és a Gyermek apja nevén lett a gyermek Elsõ voltam
ilyenkor nem számit az h a fogantatás idõpontjában még házas voltál?asszem a Bochkoréknál volt ebböl bonyodalom...
Elsõ vagyok. Nem a válás utàn màsnap, hanem mikor a válási határozatot megkapta az utáni nap.
elõbb elválni, aztán teherbe esni mástól:)
Ha már van papír hogy törvényesen el vagytok válva akkor anyakönyveztetõ >bejelentés>kérelem írás hogy ne kelljen kivárni a harminc napot^+ 2200Ft -os illetékbélyeget kiváltani>ezt leadni a anyakönyveztetõnél ezt a fõnöke elbírálja és akár már másnap összeházasodhatok.
Köszönöm elsõnek a pontosítást...nem tudtam h õk nem házasodtak össze utána hamar...

2008. szeptember 10-én hivatalosan elváltam. A párom 2009. március 23-án válik. Most terhes vagyok, 2009. április 29-re vagyok kiírva. A párom a nevére veheti a gyermeket vagy automatikusan az ex férjem nevére kerül?

Ha nem veheti fel a párom nevét, akkor az én nevemet igen? Házasságról még nem beszéltünk, de ha csak így tudjuk ki kerülni azt, hogy az volt férjem nevére kerüljön, akkor házasodunk.

Legjobb válasz: ha egy pár 300 napnál nem régebben vált el és a nõ gyereket vár, akkor a babát automatikusan a volt férj nevére anyakönyvezik. És hiába házasodtok össze az új pároddal, akkor is a volt férjed vezetéknevét fogja kapni, majd a szülés után lehet elintézni, hogy az igazi apja vezetéknevét kapja.

ha egy pár 300 napnál nem régebben vált el és a nõ gyereket vár, akkor a babát automatikusan a volt férj nevére anyakönyvezik. És hiába házasodtok össze az új pároddal, akkor is a volt férjed vezetéknevét fogja kapni, majd a szülés után lehet elintézni, hogy az igazi apja vezetéknevét kapja.
Igen, én is így tudom.
Kivéve azt az esetet, ha az új apa apasági nyilatkozatot tesz, az exed pedig lemondót. Ekkor anyakönyvezhetik egybõl az új párod nevére.
Mielõtt megszületik a baba és a baba apukája elvesz feleségül, ha addig hivatalosan el bir válni, akkor a vérszerinti apuka nevére irják a gyermeked. Ha ez nem sikerül, akkor sorry, de a volt férjed nevére kerül a gyerek, hiába a hivatalos apasági nyilatkozat. Aztán sajnos Te járhatsz utána, hogy a kicsit az apukája nevére anyakönyvezzék. Sajnos ilyen ez a magyar törvény.
Utolsónak: nem így van. Tök mindegy, hogy összeházasodnak-e, nem az számít, hanem, hogy a baba születése elõtti 300 nappal vált-e el, vagy nem. Ha több, mint 300 napja váltak el, akkor az igazi apa vezetéknevét kapja, ha nem, akkor az ex-férje vezetéknevét.
Sziasztok! Én ugyan abban a cipõben járok és megkérdeztem a bírónõt aki a válást intézte. 365 napnál nem régebbi házasság felbontása esetén a volt férj nevére kerül az új gyermek. a törvény ezt írja elõ mivel anyakönyveztetni kell a gyermeket. Utána kérni kell egy bírósági gyermek lemondó pert aminél mind a 3 félnek egyszerre megkell jelennie. A volt férjnek a leendõ apukának és persze az anyukának. Nyilatkozatot kell tenni mind a 3 félnek és egy tárgyalás alatt lefut a dolog. Csak sajna addig egy ki9csit mindenkinek kellemetlen. Remélem tudtam segíteni.
Én is úgy tudom, hogy átmenetileg a volt férj nevére fog kerülni a baba. Lásd Bochkor Gábor kislánya is elõször az Andrea volt férjének a navén volt.
A gyerek anyakönyvezésekor lehet nyilatkozni, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve. Az addig rendben van, hogy a volt férj neve benne van a pakliban, de kaphatja csak az anya vezetéknevét, és az anya és a volt férj vezetéknevének kombinációját is. Az a baj, hogy senki sem tudja, hogy van lehetõség ilyen nyilatkozattételre. Van aki azt csinálja, hogy kislányt az anya nevére anyakönyveztet, kisfiút az apáéra. Szerintem hülyeség, de van ilyen.

Az otthoni családi házunk az én és testvérem nevén van, még a szüleimmel élünk. Most fogok házat venni, de gondolom így már nem jár a 2%-os illeték kedvezmény? (29 vagyok)

Legjobb válasz: Ha ez a kedvezmény azért járt volna, mert elsõ lakáshoz jutó vagy, akkor biztosan nem, hiszen nem állja meg a dolog a helyét..., mivel van már tulajdonodban ingatlan, tehát nem az elsõ lesz.

Ha ez a kedvezmény azért járt volna, mert elsõ lakáshoz jutó vagy, akkor biztosan nem, hiszen nem állja meg a dolog a helyét..., mivel van már tulajdonodban ingatlan, tehát nem az elsõ lesz.
Holnap reggel tesztelj! Drukkolok! A. És írj, hogy mi lett!
Terhességi teszt.
A kérdező hozzászólása: Van, de nem lenne korai?? Meg már a sokadik csalódás lenne!
Inkább várj még három-négy napot, és akkor tesztelj - de lehet valaki terhes mindenféle tünetek nélkül is.
Lehet, hogy csalódás, de felnõttek vagyunk, szembe tudunk nézni vele. Innen meg tényleg nem tudom megmondani, hogy mitõl vannak a tüneteid, mert ezek éppúgy utalhatnak babára, mint menszeszre. Csak a teszt dönthetné el a kérdést. Úgyhogy vagy aggódsz, vagy csalódsz... Én tesztelnék. Egyébként 3 napos késésnél már 98%, hogy kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Rendben, holnap lehet megcsinálom, ha kiváncsiak vagytok az eredményre megírom!!Enyébként lassan fél éve próbálkozunk, remélem most sikerült!
Én 4 nap késés után teszteltem negativ volt, és 6 nap késés estéjén már pozitiv volt.Ha neg.ne add fel.Sok sikert.
Én is 4 nap késés után teszteltem, ami - lett. Ma a 9. napnál tartok, még mindig semmi. a hõm 37.2. Holnap tesztelek:) !
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos idõm sem volt tesztelni, 3 nap késés után megjött.Már nem tudom mit tegyek hogy sikerüljön a baba! :( Talán majd legközelebb!!

Én most 29 hetes kismama vagyok, van-e olyan kismama aki szintén aktívan dolgozik még? Én év végéig szeretnék dolgozni persze ha tudok. És, hogy nem lehet e baj belőle?

Legjobb válasz: Én is úgy tervezem, hogy addig dolgozok, amíg bírok. Szerintem amíg jól érzed magad, kényelmes, addig nyugodtan maradj. Ha otthon ülnék, én tuti begolyóznék :D és szerintem azért olyan sok a depressziós kismama, mert magukba fordulnak otthon, mert nem tudják lefoglalni magukat valamivel. Nameg tuti egyfolytában a hûtõt nyitogatnám és kétmázsásra híznék a nagy pihenésben :D

Én is úgy tervezem, hogy addig dolgozok, amíg bírok. Szerintem amíg jól érzed magad, kényelmes, addig nyugodtan maradj. Ha otthon ülnék, én tuti begolyóznék :D és szerintem azért olyan sok a depressziós kismama, mert magukba fordulnak otthon, mert nem tudják lefoglalni magukat valamivel. Nameg tuti egyfolytában a hûtõt nyitogatnám és kétmázsásra híznék a nagy pihenésben :D
Szia, bár én még "csak" 21 hetes vagyok, de múlt héten abbahagytam a munkát.Igaz én elég aktív voltam;felszolgálóként dolgoztam.Szerettem rohangálni, de a szervezetem jelzett, hogy vegyek vissza a tempóból.Most itthon vagyok, de nem igazán pihenek...sok házi teendö mellett állandóan találok valami elfoglaltságot-így biztos elkerül a "begolyózás" veszélye.. :)
Attól is függ mit dolgozol, ha italosztályon pakolod a borosrekeszeket , a raklapokat, akkor maradj otthon, de ha egy irodában csücsülsz kis sétalehetõséggel, akkor maradj amíg te nem érzed megterhelõnek.. Én bizony a 29. héten már irodai munkára is alkalmatlan lettem volna. Ha gondtalan a terhesség, akkor végig kihúzod munkával, de a táppénz nem sokkal kevesebb, ha van némi felmerülõ kockázat.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolótól kérdezem. Hogy a 34. hét után táppénzre mentél? Vagy hogy volt mert ez nagyon érdekelne engem is. mert az az igazság, hogy én is birnám még de kedvem néha semmi.Bár év végéig ki szeretném húzni
Én is irodista vagyok, 34.hétig dolgoztam. Fizikailag bírtam volna még, csak már kedvem nem volt. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is Gyedre megyek majd. Én január 17-re vagyok kiírva.Nálunk nincs kifizetõhely de majd akkor elintézem valahogy.És én is ugy tervezem, hogy 2 év után visszamegyek dolgozni.Engem is visszavárnak.
Szülés szabira a kiírt idõpontod elõtt 28 nappal mehetsz. Én nov 25-ra vagyok kiírva, azért vagyok mától szülésin. Hétvégék is beleszámítanak, mint a táppénzbe. A munkáltatónál intéztem, mondjuk az enyém kifizetõhely. Kérdezt meg a vállalatnál, hogy mûködik ez náluk. A háziorvos tölt ki egy táppénzes papírt, amin igazolja hogy mikorra vagyok kiírva. Nekem csak ennyi kellett hozzá, a többi a vállalat intézi. Én GYED-re megyek utána, 3 év munkaviszony után, ami hála Isten nem szûnik meg, és elvileg visszavárnak. Remélem addig még meglesz a cég. Azt hiszem a harmadig évben vissza kell mennem dolgozni, mert az alap GYES-sel nem megyünk semmire. Remélem segítettem valamit.
A kérdező hozzászólása: És a 36-ik héttõl csak szülési szabira lehet menni?
Utolsó vagyok, most láttam, hogy azóta írtál. Szülési szabira a kiírt idõpont elõtt 28 nappal lehet menni. Azthiszem kell hozzá a dokitól egy igazolás, hogy mikorra vagy kiírva és ezt is csatolni kell az íratokhoz. Ha van bejelentett munkahelyed akkor elõször van tgyás (szülési szabi)-ez kb fél év, utána gyed jön-másfél év, és végül még egy év gyes. Ha nincs bejelentett munkahelyed úgy tudom csak gyesre mehetsz.
Én kb 35. hétig dolgoztam. Még szerencse, mert a 37+3. nap szültem. Arra figyelj, hogy a 36. hét után nem írnak ki táppénzre. Szóval elõtte menj . Én a szabijaimat használtam el, mert ezt nem tudtam és már késõn akartam táppénzre menni...
A kérdező hozzászólása: És mikortól lehet pontosan szülési szabira menni? És te mire fogsz menni gyes-re vagy gyed-re?
A kérdező hozzászólása: Irodában ülök egész nap.Nem megterhelõ.De táppánzre semmi esetre sem szeretnék menni. Amég esetleg nem muszály. Köszi a választ
Szia, utolsó válaszoló vagyok! 34.héttõl a szülés napjáig táppénzen vagyok, ez az elõzõ évi bér 70%-a. Aztán a baba születésnapjától jön a TGYÁS 168 napig, és ha az lejár, utána jön a GYED. Üdv

Most 29 hetes vagyok. Mikor lesz a legközelebbi nagy ultrahang?

Legjobb válasz: Nekem a 32. héten volt.

Nekem a 32. héten volt.
Szia. Nekem a 30-32 hét között volt, és legközelebb csak a 38 héten lesz.
énis 29 vagyok és jövõhéten megyek uhra megint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Boldog babavárást nektek! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!