Találatok a következő kifejezésre: Most 27. kell (14 db)

Hasmenésem volt, bevettem még egy tabit, vagyis 27 napig szedtem, most mikor kell jelentkezzen a megvonásos vérzés?

Legjobb válasz: inkább hívd fel az orvosod és kérdezz meg egy szakembert szerintem

inkább hívd fel az orvosod és kérdezz meg egy szakembert szerintem

Most 27. én kell mennem a méhnyak rákszűrés eredményéért a dokihoz, észre veszi ha terhes vagyok?

az elöz? menzim máj.27-én volt(30-33naposak a ciklusaim),azóta rendszeressen próbálkozunk a babával,4-5napja érzékeny a mell bimbóm,szurkál a jobb petefészkemnél,görcsölget a hasam.Lehet hogy baba lesz,ha szólok a dokinak tapintással érez valamit ha baba van?

Legjobb válasz: Szerintem erezheti ha szolsz neki nezze meg..En is voltam mar ugy hogy kesett egy ket napot es kezzel vizsgalt meg nem ultrahangal,akkor nem voltam megsem terhes ezert nem is erezte.

Szerintem erezheti ha szolsz neki nezze meg..En is voltam mar ugy hogy kesett egy ket napot es kezzel vizsgalt meg nem ultrahangal, akkor nem voltam megsem terhes ezert nem is erezte.
nem tudná még kitpintani, mert kb egy hete lehetett péés most pedig a beágyazódás, de ha megkéredvizeletbõl vérbõl megnézheti, de még korai lenne meg kellene várni a mostani mensid jön-e vagy nem...mert amikor megkérdi mikor volt a mensid és számol õ is ezt fogja mondani, de kérdezdmeg, hátha extra profi orvosod van.

Adószámos magánszemély, ha van főállása is, akkor a nyeresége hány százalékát kell befizetnie adóba? Mert eddig úgy tudtam 16%, de most már olvasgatok vmi 27%-os EHO-ról is. Segítene vki?

Legjobb válasz: SZJA 16 %. Az EHO (egészségügyi hozzájárulás) az egy másik tészta. Az adószámos magánszemélynek azt is kell fizetnie az adóalapot képezõ jövedelme után. Fizetnie csak akkor nem kell, ha kifizetõtõl származik e tevékenységébõl jövedelem, mert akkor a kifizetõ közterhe lesz ez a 27 %-os mértékû EHO (magyarul: helyetted rendezi az állam felé). De ha nem kifizetõtõl kapsz bevételt (például idegen nyelvet oktatsz, és magánszemély fizet Neked), akkor már Te vagy köteles a jövedelmed után a 27 %-os EHO-t megállapítani, és önállóan, mosolyogva befizetni az államkasszába. A fõállásod, és semmilyen más állásod ezt nem befolyásolja. A munkaviszonyos jövedelmed NEM ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBÕL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEM, míg az adószámos tevékenységed jövedelme ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBÕL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEMNEK számít.

SZJA 16 %. Az EHO (egészségügyi hozzájárulás) az egy másik tészta. Az adószámos magánszemélynek azt is kell fizetnie az adóalapot képezõ jövedelme után. Fizetnie csak akkor nem kell, ha kifizetõtõl származik e tevékenységébõl jövedelem, mert akkor a kifizetõ közterhe lesz ez a 27 %-os mértékû EHO (magyarul: helyetted rendezi az állam felé). De ha nem kifizetõtõl kapsz bevételt (például idegen nyelvet oktatsz, és magánszemély fizet Neked), akkor már Te vagy köteles a jövedelmed után a 27 %-os EHO-t megállapítani, és önállóan, mosolyogva befizetni az államkasszába. A fõállásod, és semmilyen más állásod ezt nem befolyásolja. A munkaviszonyos jövedelmed NEM ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBÕL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEM, míg az adószámos tevékenységed jövedelme ÖNÁLLÓ TEVÉKENYSÉGBÕL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEMNEK számít.
A kérdező hozzászólása: Akkor a hasznom majdnem felét elviszi az adó? 43%-ot? Köszönöm a válaszod!
Ha a havibérlet annak számít akkor igen.
ja már látom, nem olvastam tovább...
NEm így értettem. MEgnéztem a dkv bérletárakat, és ilyen is van: Havi autóbusz bérlet 2 000 Ft Most akkor ez mi?
"És akkor ha most én diák vagyok és csak busszal járok akkor 2000 ft a bérletem. jól értem?" Igen, az elsõ ellenõrig...helyett ha ügyes vagy, akkor hónapokig...:)
Én is debreceni vagyok, és szerintem áttérek a bliccelésre.Az a lényeg, hogy mindig legyen nálad 2000 kp., de próbáld meg elõbb kiszúrni az ellenõröket(Sokat már ismerek arcról.Egyszerre többen szállnak fel, elég, ha egy ismerõs arc van a csoportból.).Ha nem sikerül, akkor szállj le, és határozottan mond meg, hogy te most elmész, nem várod meg a rendõrt, és nincs joga feltartani, apád pedig ügyvéd.De a legfontosabb, hogy felismerd õket.Néha így is sikerülni fog megbüntetni, mert [email protected] agresszívek, de ha mondjuk havi 1x-akkor már tök jól jártál, de sokkal ritkábban, ha ügyes vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem továbbra is kombinált marad, csak az érvényességi idõt változtatták: http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/ujra-csak-5-eig-le..
És akkor ha most én diák vagyok és csak busszal járok akkor 2000 ft a bérletem. jól értem?
Hát ha július 28-án harminc napos bérletet vettél, és az érvényességi ideje augusztus 27. volt amikor megvetted, akkor az a bérlet addig érvényes is. Függetlenül, hogy mi változott mondjuk augusztus 1-jétõl.
biztosn em kell új bérletet venend.
ez most komoly, hogy visszaállították?
Igen, de csak ha bejárós vagy.Ha itt laksz, akkor nem.

Ha január 27. és február 1-e között volt mensim akkor most mennyi idős terhes lehetek? Hogy kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Kb 4,5 hetes terhes lehetsz. Jan 27-tõl számold a heteket, a mai napig.

Kb 4, 5 hetes terhes lehetsz. Jan 27-tõl számold a heteket, a mai napig.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szia...kb 4 hetes..avagy betoltott 4 het:-) Minden jot!
A kérdező hozzászólása: mert pontos dátumom van mert felirtam az akciók napjait csak nem tudom honnan kell számolni a menszim kezdetéhez a legközelebbi dátum az jan. 25.e

Most vagyok 27 + 4 hetes kismama ( 163 cm magas és 87, 8 kg-al kezdtem a terhességet) híztam 10, 5 kg-ot, vagyis most vagyok 98, 3 kg ( reggel) kell diétáznom? ( nem vagyok cukros)

Legjobb válasz: Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76,4rõl kezdtem. Most járok 86,1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.

Én 31+4 hetes vagyok. 165 cm és 76, 4rõl kezdtem. Most járok 86, 1nél, de egy hónapja egy dekát se híztam. Nem eszem kevesebbet, se többet, Picúr fejlõdik rendesen, sõt a szonográfus szerint még meg is haladja a korát minimum 1 héttel, jó kis húsba van. A védõnõ szerint ideális a súlyom. Eszek sok gyümit, rengeteget vizet iszok. Szerencsére nem vizesedek.
Én most csak 22 hetes vagyok, de én is 163cm és én 89kg-val kezdtem a terhességet. Eddig rám csak 3kg jött fel, de én nagyon vizesedem. :( A doki épp múlt héten mondta, hogy azért nem kéne 12kg-nál többet híznom. Hát nem tudom, mert csodálkozom saját magamon is, hogy nem híztam többet, hiszen nagyon hajlamos vagyok rá. Az elmúlt évben 10kg ugrott fel rám, amióta abbahagytam a gyógyszert. Még messze a vége nekem is. Én mondjuk nem diétázom meg semmi, egyszerûen nem is bírok sokat enni. Édességet nem nagyon szeretem, így az sem veszélyes. Azért picit vigyázz te is, próbálj meg nem fehér kenyeret meg ilyesmiket enni.
van aki 20 kilót is hízik a terhesség alatt (régieket olvasd vissza) amint szült egy csomó lemegy , aztán a szoptatás során újból egy csomó. aztán jöhet a torna. egyél egészségeset, többször keveset. ha valamit kívánsz edd meg, de túlzásba nem kell esni. amúgy van ilyen terhes torna, sztem járhatnál arra is, nekem sokat segített a szülésnél is, nem megerõltetõ és formában tart.

Ha 27-én szexeltem és most 3-án meg akar jönni a mensi /legalább is valami látszik a vizeletemen/ akkor már bizti nem lesz baba? És próbálkozhatunk újra, már megint:- ( Ahhoz hogy anyasági támogatást kapjon valaki kell bejelentett munkaviszony?

Legjobb válasz: A rendes idõre megjött rendes vérzés és a terhesség nem igazán összetartozó fogalmak. Családi pótlék és gyes alanyi jogon, munkaviszonytól függetlenül jár. Az egyszeri anyasági támogatás nem kötött munkaviszonyhoz, feltétele, hogy legalább négy alkalommal részt kell venni terhesgondozáson.

A rendes idõre megjött rendes vérzés és a terhesség nem igazán összetartozó fogalmak. Családi pótlék és gyes alanyi jogon, munkaviszonytól függetlenül jár. Az egyszeri anyasági támogatás nem kötött munkaviszonyhoz, feltétele, hogy legalább négy alkalommal részt kell venni terhesgondozáson.

Már 4 hónapja szedek tablettát, most 24-én (hétfő) kell hogy megjöjjön.27-én (csüt. ) kell elkezdeni a köv. levelet! A barátom 28-án 4 hónapra külföldre megy. Ki szeretném hagyni ezt a pár hónapot! Simán leállhatok vele a menses után?

és ha visszajön akkor elkezdhetem mégegyszer ezt a tablettát? Vagy menjek el?tte el orvoshoz?

Legjobb válasz: orvos...én beszéltem elõtte az orvosommal, mert kijöttem 3 hónapra külföldre. és azt mondta h ne hagyjam abba csak úgy, fõleg ne külföldön mert bárhogy reagálhat a szervezet, és ki nt vk nem tudok kihez fordulni.mondjuk nálad nyilván ez nem lenne gond.de szerintem konzultálj, mert nekem mondta h akár vérezhetek két héiig folyamatosan is, vagy kimaradhat akár szóval kitudja.

orvos...én beszéltem elõtte az orvosommal, mert kijöttem 3 hónapra külföldre. és azt mondta h ne hagyjam abba csak úgy, fõleg ne külföldön mert bárhogy reagálhat a szervezet, és ki nt vk nem tudok kihez fordulni.mondjuk nálad nyilván ez nem lenne gond.de szerintem konzultálj, mert nekem mondta h akár vérezhetek két héiig folyamatosan is, vagy kimaradhat akár szóval kitudja.
en nem ajanlom ezt, az en parom is 4 honapot volt mas orszagban es en nem alltal le vele, mert a dokim is azt mondta, csak osszezavarna a szervezetet. ha utana uis szedned megint, akkor nincs ertelme.
Csak fölöslegesen összezavarnád a szervezetedet! Nem kell szünet! Többet ártasz vele magadnak!
Az uh pontosabb. Én is így jártam anno.
A 12 hetes uh a legpontosabb. 27 hetesen 26 hetesnek nézték az uh-on, 32 hetesen pedig 30+4-nek. A 12 hetes uh-n 4 nappal volt fiatalabb, mint a mensi szerinti kora, és pontosan 4 nappal is jött késõbb, pedig a dokim már nevetett, hogy vagy 2 hetet rá fogok húzni az uh alapján.
Ahogy a 2. írja. A 12 hetes uh-t. Az a mérvadó, a többi mérés az már inkább a baba genetikája. Pl. kisebb a feje és akkor már az összes mérete kisebb lesz. Nekem emiatt volt, hogy a 33. héten még csak 30 hetesnek mérték a bpd-bõl kiindulva, bepánikoltam, de a dokim elmagyarázta. És neki lett igaza, 32 volt a fejátmérõje, picike volt (mármint az átmérõ), de attól még a gyerek nem volt az, közel 4 kiló volt és 60 centi. 40+4-nél született, pont ahogy kellett neki a 12. uh és a fogantatás szerint.
Az utolsó menstruációtól kell számolni. A baba lehet kisebb, nagyobb ez befolyásolhatja a heteket. De az az egy hét mindenkinél ott van legyen az + vagy - :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!