Találatok a következő kifejezésre: Most át ültetni (3 db)

Most át lehet ültetni a kis citromfámat? Nagyo hullajtja a levelét, mi baja lehet?

Eddig ugyanis nagyon jól érezte magát, egy csomó levelet hozott, de most el kezdte ?ket hullajtani.

Legjobb válasz: SZERINTEM NYUGOTAN ÁTÜLTEDHETED EGYMÉRETTEL NAGYOBB CSERÉPBE MINTAMIBEN VOLT.TÁPOLDATOZD MEG DE NE ÁLJON ALATTA A VIZ,HA VAN KERTED TEDD KI FÉLÁRNYÉKBA.HA NAGYON LEKOPASZODOT VÁGD VISSZA,REMÉLEM RENDBEJÖN.

SZERINTEM NYUGOTAN ÁTÜLTEDHETED EGYMÉRETTEL NAGYOBB CSERÉPBE MINTAMIBEN VOLT.TÁPOLDATOZD MEG DE NE ÁLJON ALATTA A VIZ, HA VAN KERTED TEDD KI FÉLÁRNYÉKBA.HA NAGYON LEKOPASZODOT VÁGD VISSZA, REMÉLEM RENDBEJÖN.
Hát, én ezt nem javasolnám. Túl nagy sokk lenne szegénynek, ha amúgy sincs jó formában. Az sem mindegy, hogy milyen tápanyagtartalmú és Ph-jú földbe ülteted. Szerintem, ha szállítható méretû, vidd el egy dísznövény kertészhez aki elõször rendbehozza és át is ülteti. Jobbulást!

Van egy 2m-es tulipánfám amit költözés miatt át kell ültetnem. Mikor érdemes, hogy a legkevésbé sérüljön? Most vagy inkább 1 hónap múlva? Mire figyeljek?

Ahol most van, ott árnyékban van, ahová viszem ott meg t?z? nap. Azt bírja? Milyen földet vegyek hozzá? Szereti a sok vizet? Tényleg 20-25m-re n? meg? Mennyire gyorsan n??

Legjobb válasz: Okt. közepe-vége fele már át lehet ültetni, akkor is probáld minél nagyobb földlabdával kivenni, hogy a gyökereken rajta maradjon a föld. Mivel igy könnyeben megered majd a fa, átültetéskor a kiásot ködörbe ne sajnáld a vizet, iszapold be kicsit.

Okt. közepe-vége fele már át lehet ültetni, akkor is probáld minél nagyobb földlabdával kivenni, hogy a gyökereken rajta maradjon a föld. Mivel igy könnyeben megered majd a fa, átültetéskor a kiásot ködörbe ne sajnáld a vizet, iszapold be kicsit.
Ha lehetõséged van rá, semmiképp se ültesd át a nyugalmi idõszak elõtt. Jó lenne kicsit lazább talaj, de ne tiszta homok. A napot el fogja viselni, de lehet, hogy majd megégnek a virágai, és nem lesz olyan dekorativ. A növekedése több mindentõl függ, gyönyörûek az idõs magnóliák. Nem nõ gyorsan, fõleg ha kevésbé kedvezõ a környezete a növekedésre. Ami még fontos, hogy lehetõleg ne legyen semmi a közvetlen közelében, nem igazán tûri meg, vagy nem fejlõdik úgy, ahogy kellene.

Most kaptam a férjemtől egy gyönyörű, hatalmas orchideát. Milyen gyakran öntözzem? Át kell ültetni? Milyen speciális igénye van?

Legjobb válasz: Tessék, ezeknek te is ugyanúgy utána tudsz nézni, mint én. Egyébként mi sokszor nem is öntöztük az orchideát, hanem vizet permeteztünk a virágaira, meg egy kicsit a földre, és jól elvolt. http://www.nlcafe.hu/otthon/20080418/egzotikus_szobanovenyek.. http://orchidea.lap.hu/

Tessék, ezeknek te is ugyanúgy utána tudsz nézni, mint én. Egyébként mi sokszor nem is öntöztük az orchideát, hanem vizet permeteztünk a virágaira, meg egy kicsit a földre, és jól elvolt. http://www.nlcafe.hu/otthon/20080418/egzotikus_szobanovenyek.. http://orchidea.lap.hu/
Hetente 1x öntözüm, önadagolós tápszert használok. Világos helyet keress neki, nyáron ne érje napsugár, de nyárra csereppel beásva kiteheted a kertbe, világos, de árnyékos helyre.Nekem most virágzik ujra 2.Anyukámnak folyamatosan ujra nyílnak.Ha elnyílik, csak akkor vágd le a szárát, ha elszáradt, mert elõfodul, hogy a szárán lévõ rúgyekbõl egy ujabb szárat hajt, és virágba borul. Átúltetni 2 évente kell, speciális orchidea "földbe". A cserepe lehetõleg átlátszó legyen (a cd-k doboza is jó erre a célra), a száraz, élettelen gyökereit el kell távolítani.Sok sikert hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!