Találatok a következő kifejezésre: Most Írt a doki (54 db)

Most hogy hiány van, mit ír a doki Vigantol helyett?

Kellett valakinek mostanában Vigantol? Nekünk is hamarosan elfogy, és nem tudom mit kaphatunk helyette!

Legjobb válasz: Szia én azt kajtatom kb 2 hete és sehol sincs nem tudom mit csináljak vagy mit adjak neki.:(

Szia én azt kajtatom kb 2 hete és sehol sincs nem tudom mit csináljak vagy mit adjak neki.:(
Óvintézkedésbõl vonták "csak" be! Valamilyen szennyezõdés került bele, ami az egészségre nem káros, de biztos, ami biztos alapon inkább bevonták. S attól, hogy nem mondták be a hirekbe, attól még Magyarorszégon is kivizsgálják, ezért is hiánycikk! Kérdezd meg a dokid, hogy mit javasol helyette, gondolom nem ez az egyetlen fajta D-vitamin.
12:19 szerintem túl van reagálva, akkor nálunk is mondták volna hírekben
Hát ez nem semmi.Borzasztó:(
igen, emlékszem én is arra a kérdésre! azért jó lenne helyette más, és persze errõl egy részletes tájékoztatás!! azon mindig elképedek, hogy babaáknak miket képesek lelkiismeretfurdalás nélkül készíteni, hogy pénzt markoljanak cégek. hogy mi a szemetet esszük egy dolog, de pici abákról van szó!!! és elsõsorban nem csak a vigantolra gondolok. hanem babavíz/bébiétel botrányokra.
Lehet visszavonták, volt itt kb egy hete egy kérdés e témában és hozzá ez volt belinkelve. http://fenet.m3.sk/index.php?categoryid=1&p2_articleid=13592..
En Szlovakiaban elek, magyar hatar mellett, de itt sincs!mindenhol elfogyott!!en multivitamint adok neki, mondjuk a fiam mar 17 honapos!remelem lesz, hamarosan!
Én pilisi vagyok az messze van töllünk.:(
Azt mondják, az egész országban, s esetleg a kisforgalmú patikákban van még készleten.... Az itteni patiuks azt mondta, hiánycikk, de ezeknl lehet, hogy már holnap lesz, lehet, hogy csak fél év... Gáz. POnt ezzel...
Miért? Hiány van? Jövõ héten akartam venni.... Csak nem az egész országban...... Gondolom, ha hiány is van, hamarosan pótolják.
Sziasztok! Nem tudom, merre laktok, de egy tatai patikában van még 15 üveg!!! HA valaki meg tudja oldani, hogy eljön érte, szívesen segítek. Írj privit, a többit ott.
Írassatok fel D3 Fresenius tablettás D vitamint. Nálunk eleve ezt írja fel a doki, nem a Vigantolt, mert ez állítólag jobban felszívódik. Napi fél tablettát kell porítva tejbe vagy tápszerbe keverni.

4 honapja irt fel a doki clostit napi 1 szemet, és volt peteérésem tőle. Mostis irt fel de napi 2 szemet, mert ugyemlékezett annyit irt fel előtte. Nem hitt nekem. Most akkor mennyit szedjek?

mert teljesen jol reagáltam csak a méhnyálka vékony maradt. de kiderült a hormonommal volt a gond. csak most is felirta a clostit,és aztmondta jolfogok rá reahálni mivel a multkor is jol reagáltam. mondtam neki akkor 1 szemet szedtem azthitte összetévesztem a másik gyogyszerrel. most napi 2 szemet irt fel. de én nemerem annyit szedni mert ha volt pémn 1 t?l is akkor minek?nehogy becisztásodjak rt?le. mittegyek?

Legjobb válasz: de itt most tévedésrõl van szó nem????

de itt most tévedésrõl van szó nem????
Szedj továbbra is csak egy szemet!!!!
Õ az orvos, ha most úgy ítélte meg hogy napi 2 kell, akkor annyit szedjél, lehet már múltkor is anynit kellett volna. Higyj neki, 10 évig tanult az egyetemen és kitudja hány év tapsztalattal bír. Segíteni akar, hogy babátok lehessen... Bízz benne és ha azt mondta, szedjél 2-t.
szerintem is hallgass az orvosra. az én dokim is napi 2 szemet írt fel. nekem a mensi utáni 3. naptól kell szedni.
Nyugodtan hallgathatsz a dokira, én is kettesével szedem naponta, mensi harmadig napjától a 8.-ig!
A kérdező hozzászólása: igen. mert elõször aztmondta hogy 1 et naponta. és az hatott is. mostmeg már nememlékezett hogy mitirt fel és nemhitte el hogy 1 et irt annakidején. aztmondta az nemlehet hogy 1et irt. és most napi 2 õt irt fel. amikor 1 et szedtem 1 petém ért . ésha most cysta lesz belõle mivel többet irt?
Minek jársz egyáltalán orvoshoz ha nem hallgatsz rá? Ha önkényesen akarsz dönteni és sok bugyutára hallgatni a neten (lehetek az én is, félre ne értse senki) akkor tedd azt. Vagy keress egy orvost akit meg tudsz gyõzni arról, hogy egy tabi elég és ne akarjon változtatni semmit a Te érdekedben.
egyszerû: ha megvan még a régi closti doboza, arra valoszinuleg rafirkalta a gyogyszeresz, hogy hanyszor hany szemet. beviszed, megmutatod neki. ha bizol a dokidban, rahallgatsz, ha nem, akkor mar most keress masikat, mert az o kezebe teszed az eleted, meg a leendõ babadet is. tudom, kemenyen hangzik, de en vakon bizok a dokiba, es ha kis ketsegem is lenne, addig keresnek masikat, amig nem talalok olyat, amelyikben vakon bizok. ha mar fizetunk nekik, akkor valasszunk olyat, aki tokeletes.

Minimális barna folyásom van már a 6-ik héttől. Most 10 hetes vagyok. A doki írt gyógyit, szedem is, de nem múlik. A doki azt mondta, nincs baj, hiszek neki, de normális ez?

Legjobb válasz: Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.

Nekem is volt barna pecsételésem a 6-dik héten, fenyegetõ vetélés jele a barnázás. Én 2x1 Duphastont, majd az orvos 4 nap múlva 3x1 Duphastont írt, azt úgy szedtem és 1 hét alatt meg is szûnt a barnázás. Most a 25-dik hétben vagyok.
Szia. En is ezzel kuzdottem ket hetig , es most mult el, nekem nem irt fel semmit az orvos csak szigoru fekvesre parancsolt, de nem mult el , es reggel mindig egy kicsit erosebb es tobb volt. Aztan rajottem a nyitjara, a hugyhojagom nyomot valamit, 3 oranket ha kellet ha nem kimentem wcre es ha egy picit is de pisiltem , az ejszakakon meg a ferjem keltet fe hogy menjek ki pisilni egy ejszaka 3 szor kicsit faraszto de bevalt telejen elmult azota. probalt ki\ udv egy 8 hetes kismama

Cypromixet írt fel a dokim, amiből már 2 havi adagot beszedtem. Most abba kell hagynom, hogy próbálkozzunk. A következő hónapban egyből elkezdhetjük a próbálkozást?

Legjobb válasz: SZia! Elég rég tetted fel a kérdést, de hátha más is olvassa akinek hasznos lehet majd... én eddig rengeteg fórumon olvastam errõl a témáról és eddig mindíg csak azt válaszoltak az általad feltett kérdésre hogy a babábal való próbálkozásig ugye abba kell hagyni a tabit és legalább 2-3 menzeszt meg kell várni(olyat is olvastam h doki írta hogy fél évet) és ezidõ alatt ugye gumival (vagy vmilyen "barier-elvû fogamzásgátlóval kell védekezni) De a legeslegjobb ha a dokiddal egyeztetsz, õ a legokosabb ebben a témában, nem a névtelen fórumozók mert itt is ír sok mindenki sok hülyeséget :D na puszi

SZia! Elég rég tetted fel a kérdést, de hátha más is olvassa akinek hasznos lehet majd... én eddig rengeteg fórumon olvastam errõl a témáról és eddig mindíg csak azt válaszoltak az általad feltett kérdésre hogy a babábal való próbálkozásig ugye abba kell hagyni a tabit és legalább 2-3 menzeszt meg kell várni(olyat is olvastam h doki írta hogy fél évet) és ezidõ alatt ugye gumival (vagy vmilyen "barier-elvû fogamzásgátlóval kell védekezni) De a legeslegjobb ha a dokiddal egyeztetsz, õ a legokosabb ebben a témában, nem a névtelen fórumozók mert itt is ír sok mindenki sok hülyeséget :D na puszi

Most 4 hónapos a babám mikortól kap másik tápszert? És meddig írja fel a doki?

Legjobb válasz: 6 hónapos kortól lehet adni a 2-es tápszert, és a doki is addig írja fel receptre. Ha esetleg továbbra is indokolt a HA-s tápszer adása, akkor azt felírja késõbb is, de általános esetben csak 6 hónapos korig. Utána boltban tudsz venni.

6 hónapos kortól lehet adni a 2-es tápszert, és a doki is addig írja fel receptre. Ha esetleg továbbra is indokolt a HA-s tápszer adása, akkor azt felírja késõbb is, de általános esetben csak 6 hónapos korig. Utána boltban tudsz venni.
Az én kislányom 6 és fél hónapos, 4 hónapos kora óta kap tápszert, HA-t, mert az apuka allergiás. Mi most tértünk át a sima 2-re, ezt már nem írja fel a doktornõ.A sima tápszert úgy tudom, fél éves koráig írják fel, a HA-t egy éves koráig.

21 hos kislányom nagyon köhög és lázas. A doki nem irt rá semmit csak szirupot ajánlott, mert nem látta pirosnak a torkát, és nem hallott hogy hörögne. Most alszik és hörögni hallom őt, igy sosm szokott. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.

Megfázott.Jól tette a doki, hogy nem írt fel semmit.Nkünk ilyenkor azt szokta mondani, hogy sok folyadék és INDOKOLT esetben lázcsillapítás.A hörgésrõl...ha tele van az orra, az enyém is horkol.
A kérdező hozzászólása: Nincs tele az orra, mert nem náthás. Lehet hogy a kocsiban a légkonditol fázott meg? még sosem köhögött ilyen csunyan.Arra gondolok légcsõ gyulladása lehet.nagyon aggodom
Köhögésre jo a lánzsás utifü tea azt hiszem, meg stodal. Ezt adhatsz neki. Lázra lázkup ha nincs otthon olyan amit a doki irt mondjuk régebben akkor nurofen kup.
Hát a légkondi elég veszélyes dolog.Szerintem a légcsõgyulladást látta volna a doki.A lándzsás ütifû tényleg jó és még az íze is finom, teljesen bió és használ is.
Sehogy, azt szedd, amit a dokid írt fel.A védõnõ nem orvos!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam.Nem a védõnõ, hanem a szülésznõ mondta a másikfajta gyógyszert.
Terhesség alatti magas vérnyomásról van szó? Arra pedig Dopegytet adnak általában, én legalább is azt szedtem, a végén pedig a corinfart.A nõgyógyászod írta vagy a körzeti doki?
Terheseknek magas vérnyomás esetén csak a Dopegytet adják! A Betaloc TILOS terhesség alatt! Eü-s kismama.
26 hetes kismama vagyok.Én az elejétõl fogva a Betalocot szedtem háziorvosi utasításra.A nõgyógyászom 2 hete azt mondta hogy inkább a Dopegytet szedjem, de az nekem nem vált be mert nagyon magas lett a vérnyomásom és iszzonyú szívdobogás érzetem volt.Most ismét a Betalocot szedem, de nekem nem mondták hogy terheseknek tilos szedni?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nõgyógyász írta fel, csak a szülésznõ megijesztett, hogy brachikardiás lesz a törpe tõle.Azt mondta a nõgyogyi, hogy ha 140/90 felett van többször egy nap a vérnyomásom, akkor kezdjem el szedni.Nekem 135/90 általában.De nem akarom szedni a gyógyszert.Nem tudtok valami természetes gyógymódot erre a problémára?
A Betaloc-ot azért nem ajánlják, mert nagyon leviheti a pulzusodat, és a babáét is. Ezért szokták csak nagyon megfontoltan adni. De a nõgyógyász biztosan jobban érti, mint én (mondjuk én kardiológián dolgoztam 2 évig, és sok kismama megfordult nálunk magasvérnyomással). Ezek szerint rossz kardiológus mellett dolgoztam. :)

Kedden töltöttem a 12. hetet de a doki az ultrahangos papiromra 13-at irt. Most mennyi vagyok? Jo lenne tudni az afp miatt.

Legjobb válasz: Szia! ne félj, a dokid tudja h hány hetes vagy, a 12 hetes genetikai uh-n majdnem napra pontosan meg lehet nézni a baba korát. A következõ terhesgondozáson az uh-s papírjaid alapján a dokid megmonja h pontosan melyik nap menj az afp-re. De az afp egy elavult vizsgálat, nem véletlenül vették ki belõle az idén a dawn és egyéb genetikai rendellenességek szûrését, csak a velõcsõelzáródás esélyére ad egy arányszámot (épp hétfõn kérdeztem ki pontosan a dokimat). Az megbízhatóbb szûrések (kombinált, integrált és négyes teszt) úgyis nagyobb mozgásteret adnak a vérvétel idejét illetõen. 12 hetes

Szia! ne félj, a dokid tudja h hány hetes vagy, a 12 hetes genetikai uh-n majdnem napra pontosan meg lehet nézni a baba korát. A következõ terhesgondozáson az uh-s papírjaid alapján a dokid megmonja h pontosan melyik nap menj az afp-re. De az afp egy elavult vizsgálat, nem véletlenül vették ki belõle az idén a dawn és egyéb genetikai rendellenességek szûrését, csak a velõcsõelzáródás esélyére ad egy arányszámot (épp hétfõn kérdeztem ki pontosan a dokimat). Az megbízhatóbb szûrések (kombinált, integrált és négyes teszt) úgyis nagyobb mozgásteret adnak a vérvétel idejét illetõen. 12 hetes
Szia! Ez még nem olyan nagy probléma.A doki biztos a baba méretei miatt gondolta azt, hogy elõrébb van a terhességed.Hidd el ez még fog változni.Én is UH szerint 1héttel elõrébb vagyok és úgy mentem AFP-re, baj nem lett. Boldog babavárást! 27 hetes
Ezt senki nem tudja megmondani. Nekem UH-n mindig idõsebbnek nézték, 4D-s-en meg fiatalabbnak mint a sima UH-n. Én a sima UH szerint számoltam, és ugy mentem AFP-re, elvileg akkor nekem is elõbb vették le ha a 4D-s UH-t nézem, de sztem ha nem napra pontosan veszik le a vért akkor sem lesz semmi. Szerintem menj az UH szerint, szal 3 hét mulva.

A dokim magnerotot irt fel! én modositottam béres magnéziumra! LECSESZETT érte! Most a kiskönyvembe azt irta hogy 3x2-2mg (béres)! Szerintetek? Most magnerot vagy béres magnéziumot szedjem!?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 3x1 Magnerotot "ajánlott" a doki, de sajnos nem tudtam megenni, mindig kihánytam. Már ha csak rágondoltam akkor rosszul lettem, olyan nagy és gyógyszer ízû, és lenyelhetetlen :) Azt mondta, hogy akkor szedjek nyugodtan helyette Magne B6-ot.(hasonló dózisban) Az kapszula és könnyebben lecsúszik. Én ezt szedem azóta is, de csak akkor ha fájdogál a hasam. A Béres magnéziumból azt hiszem terhesség alatt csak napi 1 szemet ajánlanak, de ebben nem vagyok biztos kérdezd a nõgyógyászod vagy a gyógyszertárosokat! Szép estét!

Szia! Nekem is 3x1 Magnerotot "ajánlott" a doki, de sajnos nem tudtam megenni, mindig kihánytam. Már ha csak rágondoltam akkor rosszul lettem, olyan nagy és gyógyszer ízû, és lenyelhetetlen :) Azt mondta, hogy akkor szedjek nyugodtan helyette Magne B6-ot.(hasonló dózisban) Az kapszula és könnyebben lecsúszik. Én ezt szedem azóta is, de csak akkor ha fájdogál a hasam. A Béres magnéziumból azt hiszem terhesség alatt csak napi 1 szemet ajánlanak, de ebben nem vagyok biztos kérdezd a nõgyógyászod vagy a gyógyszertárosokat! Szép estét!
Nem lehet, hogy egész egyszerûen azért írta ezt a könyvedbe, mert te a Bérest szeded? Nem írhatta, hogy Magnerotot szedsz, ha egyszer nem úgy van... :) Feltételezem, hogy azért volt bosszús is, mert nem tartottad be az utasítását és nem tudott róla; te nem lettél volna az? :D Mellesleg miért módosítottad az általa felírtat?
A kérdező hozzászólása: hát igazad van!én is az lettem volna!teljesen jogos volt tõle!azt mondták hogy ez sokkal jobb!szerinted akkor most hogy szedjem és legfõképp mit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!